Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
IMF-hitellel vásárolt kormány
  2008-11-07 10:44:10, péntek
 
  A 2010-es választásborítékolt eredménye

Tisztelt logikusan gondolkodó magyarok!

Nagyon sok mindent leirt mindenki az IMF hitellel kapcsolatban! A legfontosabb dolgot azonban a logika adja.

Az IMF hitel hajszál pontosan a magyarországi választásokig szól, utána rövid időn belűl vissza kell fizetnünk! Aki felvette ezt az irtózatos hitelt, az az MSZP elmebeteg miniszterelnöke! Aki megnyeri a választást, annak a visszafizethetetlen adósság rendezése jut feladatképpen, ami a 2010-es választást egyértelműen meghatározza! Tehát az IMF hitel az összeg nagyságával, lefutási idejével egy aljas merénylet a magyar nemzet ellen, agyafurt választási csalás, ami gyakorlatilag a következő választás kimenetelét egyértelműen befolyásolja.

Ugyan, komolyan gondolja valaki is azt Magyarországon, hogy az MSZP a választás véghajrájában elkezd osztogatni a nagy hitelből, utána a Fidesz pedig azon erőlködik, hogy megnyerhesse a választást, csak azért, hogy a hatalomra jusson a becsődölt országban?!
Esze ágában sem lesz!!

Hölgyek, urak!! Gyurcsány Ferenc már most, 2008-ban megnyerte a 2010-es választást! Ennyi!

Dr Nagy Levente
Kunhegyes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Országgyűlés!
  2008-11-07 10:41:36, péntek
 
  Nyílt levél a kormány és az országgyűlés tagjaihoz
2008-11-06 18:26 barikád.hu



Hazaáruló kormányfő

ELÉG VOLT!

NYÍLT LEVÉL A MAGYAR KORMÁNYHOZ ÉS A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ORSZÁGGYŰLÉSÉHEZ HAZÁNK ÉS NEMZETÜNK JÖVŐJÉVEL KAPCSOLATOSAN

Tisztelt Országgyűlés!

Elég volt! Az MSZP(-SZDSZ) elmúlt 6 évének kormányzása, vagyis annak súlyosan elhibázott, következetlen, hiányos, ellentmondásos, kapkodó és nemzeti érdekekkel ellentétes gazdasági-, bel-, kül- és látszatpolitikájának következtében, hazánk a gazdasági csőd és a teljes megsemmisülés szélére sodródott. A jelenlegi kormány visszaélt választási ígéreteivel, választói bizalmával és felhatalmazásával, az MSZP kormány társadalmi támogatottsága megszűnt létezni, nemzetközi megítélése szintúgy katasztrofális.

- Hazánk 2002 óta, vagyis az MSZP kormány elmúlt hat éve alatt 18 helyet csúszott lefelé, 47. helyen áll a korrupciós listán (forrás: Transparency International).

- Nyugat-Európai - sok esetben azt is meghaladó - árakat fizetünk, míg a fizetések jó, ha annak egynegyedét kiteszik. A fogyasztói árindex 2002 óta folyamatosan romlik. (forrás: mnb.hu)

- Már ha van állása az embernek, ugyanis a munkanélküliség folyamatosan növekszik - 2002 óta: 2002: 5,8; 2005: 7,2; 2007:7,4; idén előreláthatatlan szintre ugrik. (forrás: MNB.hu)

- Folyamatosan csökken a GDP 2004-től kezdődően (forrás: mnb.hu)

- Bár az adók nem csökkentek, és az árak nyugati színvonalra emelkedtek, a bérek pedig elmaradtak, mégis drámai mértékben nőtt az államadósság - 2002 óta. S nem kapunk választ, hová tűnnek az ezer milliárdok.

- A háztartások mindezek következtében olyan nehéz helyzetbe kerültek, hogy a 2002-es 20 milliárdhoz képest 2007-ben négyszeresére, mintegy 80 milliárd forintra emelkedett a háztartások nettó hitelfelvétele. (forrás: mnb.hu)

- Az oktatás, közbiztonság, szabadságjogok színvonala siralmas, az életszínvonal szó értelmezhetetlenné vált, a lakosság döntő többsége örül, ha egyáltalán túléli ezt, életre már nem jut semmi - 2002 óta. Ez nem élet, hanem vegetáció.

- Országunkban minden erkölcsi alapot nélkülöző szabadrablás kezdődött a jelenleg regnáló kormány "jóvoltából" és támogatásával.

A felsorolt tényekből is világosan látható, hogy sem az elmúlt hetekben megérkező gazdasági világválság, sem a korábbi kormányok nem okolhatóak a kialakult helyzetért. Ezért kizárólag az MSZP-SZDSZ koalíció, majd az MSZP kisebbségi kormánya, illetve az annak utóbbi években alárendelt kisebbik ellenzéki párt, az MDF tehető felelőssé, mert szeptember elején nem szavazták meg az országgyűlés feloszlatását! És még mi minden van, amiről nem tudunk! Az MSZP, SZDSZ és MDF hataloméhes, megalomániás könyörtelen és tisztességtelen képviselőin kívül ma már mindenki számára világos, hogy a parlament feloszlatása, és új választások kiírása nem hogy elkerülhetetlen, hanem kötelesség.

Fenti igen súlyos problémákat egy felelős, demokratikus, hazája iránt elkötelezett kormány nem ignorálhatja, nem veheti semmibe a választók akaratát, és főleg a nemzet érdekét. Ez a kormány a nemzet érdekében az elmúlt hat évben nem hogy semmit sem tudott vagy nem akart tenni, hanem épp ellenkezőleg: soha ennyit - ráadásul mindössze 6 év alatt - még kormány nem ártott az országnak, mint a jelenlegi.

Naponta egyre több és több külön-külön is felháborító, vérlázító hírt kapunk a kormány tevékenységével, helyesebben kártékonyságával kapcsolatosan. Ami itt kormányzás ürügyén folyik, az az egyik legocsmányabb dolog, ami a történelemben előfordult, a Rákosi-korszak "méltó" folytatása. Szavakkal nem lehet már kifejezni azt a fájdalmat és néma dühöt, amit maguk az ország jó szándékú, polgáraira kényszerítenek.

A kormány mindent tönkretesz maga körül, és erőszak árán is de ragaszkodnak milliárdos bársonyszékekhez. Milyen jogon vettek fel újabb hatalmas hiteleket a mi nyakunkba? Amelyeket most külföldi bankoknak játszanak át? Hát nincs már magukban egy cseppnyi jóérzés, és tisztesség? Nincs maguknak szívük? Egyáltalán, emberek ülnek ma a kormány élén, vagy valamiféle marslakó robotok? Esetleg szimpla félkarú rablók? Esetleg valóban csak ennyire futja, mert oly tudatlanok lennének? Akárhogy is, nincs helyük a kormányban.

Maguk szégyent hoznak az országra, a nemzetre és az Úr bocsásson meg maguknak, mert lesznek, akik nem fognak!

Az ellenzék - elsősorban azon tagjai, akik szeptemberben a fent említett kormány fennmaradását támogatták - legyen szíves és gyakoroljon önkritikát, tartsanak mély önvizsgálatot, és gondolkodjanak el rajta, hogy megéri-e eladni a lelkiismeretüket, hogy valóban az örök kárhozatot, a pokol tüzét választják-e.

Itt az ideje, hogy ez egyszer levonják a következtetéseket és félreálljanak a demokrácia útjából.

Felszólítom a Tisztelt Országgyűlést, haladéktalanul tegyenek eleget az alábbi kérésnek, melyet az ország jövőjének érdekében az alábbi pontokban foglaltam össze:

1. A kormány nem volt, és most sincs abban a helyzetben, hogy felelős döntést hozhasson, ezért kérjük, hogy ne ratifikálja az újabb 20 milliárd eurós hitelről készülő dokumentumokat, s a jelenlegi kormány semmilyen döntést ne hozzon, kötelezettséget az ország nevében ne vállaljon a továbbiakban.

2. Az 1949-es, még diktatúrában fogant mai Magyar Alkotmányt vizsgálja meg és módosítsa azt, ahol szükséges. Különös tekintettel az alábbi témakörökre:

a. A "rendszerváltás", vagy mondjuk úgy, az 1989 előtti diktatúrákban politikai szerepet vállalók (MSZMP, KISZ) a jövőben ne vehessenek részt a politikai közéletben, demokratikus választásokon ne indulhassanak, a meglévő szereplők pedig vonuljanak vissza a politikai élettől.

b. A mindenkori kormány tagjai Isten, Haza és Törvény előtt tegyenek hivatali esküt, hogy legjobb tudásuk szerint, csakis a magyar nemzet érdekeit képviselik, hivatali idejük alatt meghozott döntéseikért, cselekedeteikért erkölcsi és jogi felelősséget vállalnak. Ezen eskü megszegése soha nem elévülő bűn legyen.

c. A határokon kívül rekesztett magyarság védelme épp akkora felelősséget ró a mindenkori magyar országgyűlésre, mint a határokon belüli magyarság védelme.

d. Magyarország természeti kincsei kizárólag a Magyarországot és annak állampolgárait illeti meg. Alkotmány tiltsa meg természeti - és ásványi kincseink, termőföldjeink, erdeink, energiahordozóink (földgáz, kőolaj, szél- és vízenergia stb) idegen kézbe kerülését.

3. Az országgyűlés oszlassa fel önmagát, ezzel tegye lehetővé a mielőbbi, előrehozott országgyűlési választásokat.

4. Az előrehozott választások győztese nemzeti érdekeket szolgáló kormányt, határozott, karakteres nemzetgazdasági és külpolitikai stratégiát hozzon létre.

5. Az európai sokszínűség megőrzésének érdekében nemzeti és kulturális értékeink védelme, és képviselete, a magyarság valódi eredetének elismerése, tananyagba vétele.

6. A történelmi igazságosság és közmegegyezés érdekében, 88 év távlatában őszinte és objektív, minden azóta nyilvánosságra került ismeretet is figyelembevevő társadalmi párbeszéd kezdeményezése az I világháború felelősségvállalásának és az azt lezáró Trianoni békediktátumnak arányosságáról.

7. A Magyarországon gazdaságélénkítésre felhasználható támogatásokat kizárólag magyar kis-és középvállalatok vehessék igénybe.

8. A külföldi multinacionális vállalatok fizessenek Magyarországon is európai színvonalú béreket, fizessék ki a túlórákat, biztosítsanak törvényes és emberi és személyiségi jogokat nem sértő munkakörülményeket.

9. Ahogyan minden magyar gazdasági szereplő, a külföldi multinacionális vállalatok is a vonatkozó adószabályok szerint adózzanak, a folytatólagosan megszerezhető adómentességet megakadályozandó.

10. A kormány tagjai vállaljanak anyagi felelősséget tetteikért! Egy szocialistának igazán illene tudnia, hogy nem lehet tisztességesen milliárdokat keresni, amikor az ország 90%-a nyomorog, nem de bár? A milliárdokkal rendelkező kormány- és exkormánytagok tegyék be az államkasszába - megkérdőjelezhetően tisztességesen szerzett - vagyonukat! Ne féljen, Ferenc, nem fog fájni!

Egy tisztaszívű állampolgár
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Obama: Hello Chicago
  2008-11-07 10:02:20, péntek
 
  Obama: Hello Chicago



Ha van még aki kétli hogy Amerikában minden lehetséges, ha van aki azon morfondírozik vajon államalkotóink álmai léteznek-e még a mai világban, ha van aki megkérdőjelezi demokráciánk erejét ma este megkapta válaszát.

A válasz nyilvánvaló a hosszú sorokban ahol választók eddig nem is álmodott számban türelmesen várták amig a szavazó urnákhoz jutnak, mert hitték hogy ezalkalommal mindennek meg kell változni, ezalkalommal az ő szavuk és szavazatuk hozhatja meg a változást.

A választ megadta fiatal, öreg, gazdag és szegény, demokrata és republikánus, fekete, fehér, hispanic, ázsiai, amerikai indián, egészséges és beteg egyaránt. Amerika üzenete a világnak, hogy nem csak egyének vagy kék-piros államok különélő lakói vagyunk, hanem Egyesült Államok vagyunk és leszünk mindig.

Megkapták a választ a cinikusok, a megfélemlítettek és megfélemlítők hogy mit vagyunk képesek elérni, hogy vagyunk képesek a reményteli jövő felé fordulni.

Hosszú volt az út de ma este, azért amit ezen a választáson tettünk meghozta a változás pillanatát Amerikának.

Korábban McCain szenátor nagyon barátságosan gratulált nekem telefonon. McCain szenátor keményen és kitartóan harcolt a hosszú kampány alatt. Még hosszabb ideje harcol az országért amit annyira szeret. Hazaszeretéért annyi áldozatot hozott amit legtöbbünk még elképzelni sem tud. Ennek a bátor és önzetlen vezetőnek szolgálata mindnyájunknak előnyére vált. Gratulálok neki és Palin alaszkai kormányzónak elért eredményeikhez. Remélem hogy együtt tudunk működni az elkövetkező időkben az ország felemelése érdekében.

Köszönöm partneremnek, Vice President jelölt Joe Bidennek, rengeteg munkáját és szívből jövő kampányát az emberek között akikkel felnőtt Scranton utcáin és akikkel a vonaton utazott haza Delaware-ben.

Nem állhatnék ma este itt ha 16 év óta legjobb barátom, családunk alapköve, életem szerelme, a náció következő First Lady-je Michelle Obama nem olyan hűségesen és kitartóan állt volna mögöttem és segített volna nekem. Sasha és Malia, nem is tudjátok mennyire szeretlek titeket. Kiérdemeltétek az új kiskutyát mely jön velünk az új Fehér Házba.

Nincs ugyan már közöttünk, de tudom biztosan hogy nagyanyám figyel az egész családdal együtt akik azzá neveltek ami vagyok. Nagyon hiányolom őket és adósságom velük szemben kifejezhetetlen.

Nővéreim Maya és Alma és a többi testvérem, köszönöm a támogatást amit tőletek kaptam és amiért nagyon hálás vagyok.

A háttérben működő kampány managerem, David Plouffe aki felépítette a legjobb politikai kampányt Amerika történetében, minden köszönetet megérdemel.

Mint ahogy fő stratégistám David Axelrod is, aki partnerem volt a hosszú út minden lépésénél.

A legjobb kampány csapatnak ami valaha összegyűlt a politika történelmében: örökre hálás leszek nektek önfeláldozó és ragyogó munkátokért.

Mindenek felett, és ezt soha nem fogom elfelejteni, a győzelem a tiétek akik most itt és Amerika szerte hallgattok engem. A tiétek, valóban a tiétek. Soha nem voltam a legesélyesebb kandidátus erre a hivatalra. A semmiből kezdtük nagyon kevés pénzzel és támogatással. A mi kampányunk nem Washingtonban kezdődött, hanem Des Moines kis kertjeiben, Concord lakószobáiban és Charleston verandáin. Átlag szorgalmas munkás embereknek köszönhető a siker, akik hajlandók voltak eléggé üres pénztárcájukból 5, 10, és 20 dollárokat áldozni a cél érdekében. A kampány innen nőtte ki magát meg a fiatalok erejéből, akik megtagadták a generációjukra kent apátiát és otthagyva otthont és családot, beálltak kampány munkába ami nagyon kevés pénzt és még kevesebb alvást juttatott nekik. Nagy erőt merítettünk a nem-annyira-fiatal önkéntesekből, akik jéghidegben és fullasztó melegben kopogtattak fáradhatatlanul ismeretlenek ajtaján. Hatalmas erőforrásunk volt a több milliónyi amerikai önkéntes kampány munkás, akik képesek voltak remek organizációjukkal bebizonyítani, hogy több mint kétszáz év után mégsem halt ki világból a "government of the people, by the people, and for the people" fogalma. (a nép kormánya, a nép által választva, a nép érdekében).

A győzelem a tiétek, mindnyájatoké. Tudom hogy nem csak azért dolgoztatok olyan keményen hogy megnyerjük a választás. Azt is tudom hogy nem értem tettétek, hanem azért mert megértettétek a hatalmas feladatot ami előttünk áll. A ma esti ünneplés közben is tudjuk hogy holnap szembe kell nézzünk életünk legnagyobb problémáival, két háborúval, veszélybe került földgolyónkkal és a legnagyobb financiális krízissel több mint száz év óta.

Ahogy itt állunk tudjuk hogy bátor amerikaiak ébrednek fel az iraki sivatagban és az afgán hegyekben hogy kockáztassák életüket.

Anyák és apák töltenek álmatlan éjszakát miután gyermekük megbetegedett és azon töprengenek, hogyan fizessék ki ház kölcsöneiket és a doktorok számláit, hogyan spóroljanak eleget gyermekeik kitanítására.

Új energiákat kell találjunk és felhasználjuk, új munkahelyeket teremtsünk, új iskolákat kell építsünk, veszélyeket kell elhárítanunk és szövetségeket megjavítanunk. Az előttünk álló út hosszú, a hegymászás meredek lesz. Lehet hogy nem érjük el céljainkat egy év alatt, talán egy szolgálati idő alatt sem, de Amerika! soha nem voltam még annyira bizalommal teli mint ma este, hogy elérjük! Hiszem és megigérem hogy mi a nép elérjük közösen!

(itt már az egész hallgatóközönség skandálja hogy: igen meg tudjuk tenni és Chicago víszhangzik az egy torokból kiáltott "yes, we can" ismétlésétől.)

Lesznek kudarcok és mellékvágányra futások. Sokan lesznek akik nem értenek majd egyet minden egyes határozattal amit mint elnök teszek. Azt is tudjuk hogy az állam nem tud minden problémát megoldani.

Igérem viszont hogy mindig őszinte leszek veletek a problémák és kihívások feltárásásában. Mindenkor hallgatni fogok rátok, különösen akkor ha nem értünk egyet. Mindenek felett kérni foglak hogy vegyetek részt a náció újraépítésében, tégláról téglára együttesen, mint ahogy tette azt Amerika 221 éven keresztül.

Ami 21 hónappal ezelőtt a tél közepén elkezdődött, nem fejezhető be ezen az őszi estén. A győzelem önmagában nem a változás amit mindnyájan akarunk. Ez csak lehetőség arra hogy változásokat eszközöljünk. Ez pedig nem történhet meg ha vissszatérnénk régi rossz szokásainkhoz. A változás nélkületek, a nép nélkül nem következhet be. A változáshoz szükséges a szolgálat és önfeláldozás új szelleme.

Keltsük hát fel magunkban a patriotizmus, a felelősség szellemét ahol mindnyájan elhatározzuk hogy keményebben dolgozunk, nem csak magunk de egymás érdekeiért is. Ne felejtsük el a financiális krízis leckéjét hogy Wall Street nem prosperálhat miközben Main Street nyomorog és szenved.

Ebben az országban mint egy nemzet, egy nép emelkedhetünk vagy sűllyedhetünk csak. Nem eshetünk vissza a kicsinyes politikai marakodásokba ami megmérgezte politikai életünket oly hosszú ideig.

Ne felejtsük el, hogy ebből az államból (Loiusiana) származott az az ember aki először vitte a Republikánus lobogót a Fehér Házba (Lincoln) és fektette le az egyén felelősségét, az egyéni szabadság és nemzeti egység doktrináját. Ezeket az értékeket mindnyájan valljuk. A Demokrata párt ragyogó győzelmet könyvelhet el ezen a napon. Eltökéltek vagyunk hogy eltöröljük a nációt elválasztó ellentéteket is, melyek eddig visszatartották fejlődésünket. Ahogy Lincoln mondta egy nemzetnek mely sokkal szétszaggatottabb volt mint mi ma, nem ellenségek hanem barátok vagyunk.

Üzenem azon amerikaiaknak akiknek bizalmát még ki kell érdemeljem, hogy annak ellenére hogy nem rám szavaztatok, hallom hangotokat. Segítségetekre szükségem van. A ti elnökötök is leszek.

Üzenem mindazoknak akik messze földeken követik és figyelik a ma esti eseményeket parlamentekből és palotákból, sok-sok családi házból és közhelyekből a világ minden sarkában, hogy sorsunk egymással megosztott és az új amerikai vezetés hajnala megérkezett.

Azok akik a világot szét akarják tépni: legyőzünk, vereséget szenvedtek

Azok akik békét és biztonságot keresnek: támogatunk minden erőnkkel

Mindazok akik kétlik hogy Amerika jelzőtüze pislákol-e még: ma este bebizonyítottuk megint hogy a valódi ereje nemzetünknek nem fegyver hatalmunkból vagy gazdagságunkból származik, hanem ideáljaink erejéből: democrácia, szabadság, lehetőség és meg nem szűnő remény. Amerika valódi géniusza és ereje hogy képes megváltozni. A megbékélt uniót el tudjuk érni. Nagy reményeket kell támasszon mindaz amit eddig elértünk és amit holnap fogunk elérni.

Ez a választás rengeteg "első" történetet tartalmaz amit generációk fognak ismételgetni. Ma este egy esetre emlékezem egy hölgyről aki Atlantában adta le szavazatát. Mint millióan mások, ő is állt a sorban hogy hangját meghallják, a különbség mindössze annyi hogy Ann Nixom Cooper 106 éves. A rabszolgaság eltörlése idején született amikor nem voltak autók az utakon vagy repülőgépek a levegőben, amikor valaki mint ő nem tudott szavazni két okból kifolyólag: mert nő volt és színes bőrrel született. Ma este elgondolkodom azon hogy mennyit látott száz éven keresztül: a szívfájdalom és remény, a kűzdelem és haladás, az idők amikor közölték vele és a néppel hogy: nem lehet! és az emberek hangja akik mindennek ellenére ragaszkodtak az amerikai crédóhoz: Igenis lehet!

Amikor a nők hallgatásra voltak ítélve és reményeiket egyszerűen elsöpörték, ő megélte hogy felálljanak és ne féljenek ellenkezni amig megkapták szavazati jogukat. Igenis lehet!

Amikor depresszió és reménytelenség söpört végig az országon, ő látta ahogy a nemzet legyőzi a félelmet, átélte a New Dealt, új munkalehetőségeket és egységes szándékot a nemzet újjáépítésére. Igenis lehet!

(hallgatóság lelkesen és nedves szemekkel: YES WE CAN)

Amikor bombák estek kikötőnkbe és zsarnokság fenyegette a világot, saját szemével tapasztalt egy generáció nagyszerű ébredését, mely megmentette a demokráciát. Igenis lehet!

(hallgatóság: YES WE CAN)

Ott volt a Montgomery buszokon, Birminghamban és Selmában és hallotta mikor egy egyházi személy Atlantából kijelentette a tömegeknek hogy: győzedelmeskedni fogunk (a híres Martin Luther King "WE SHALL OVERCOME"). Igenis lehet!

(hallgatóság: YES WE CAN)

Egy ember leszállt a holdon, egy fal leomlott Berlinben. A világ összeköttetésbe került a mi tudományunk és képzelőtehetségünknek köszönhetően. Ez évben, ebben a választásban, odaérintette újját a szavazógéphez és szavazott, mert 106 év után, keresztül élvén a legjobb és legrosszabb órákat, tudja hogy Amerika meg tud változni. Igenis lehet!

(hallgatóság: YES WE CAN)

Amerika, nagyon messze jöttünk már eddig. Nagyon sokat láttunk, de még több tennivalónk vár ránk a jövőben. Kérdezzük meg magunktól ma este, ha gyerekeink megélik a kövekező évszázadot mit fognak tapasztalni? Ha lányaim olyan szerencsések lesznek hogy elérik Ann Nixon Cooper korát, milyen változásokat és előrehaladást fognak látni? Most adatott meg a lehetőségünk hogy eldöntsük. Ez a mi percünk.

Ez a mi időnk hogy munkába visszakerülhessen mindenki, hogy a lehetőségek ajtaját kitárjuk gyerekeink előtt, hogy visszaállítsuk a jólétet és elősegítsük a békét, hogy visszaköveteljük az "'amerikai álmot" amit elvettek tőlünk. Hogy megerősítsük a fundamentális igazságot, hogy sok között is egyek vagyunk, és hogy amig lélegzünk remélünk. Ha olyannokkal találkozunk akik cinicizmust és kétségeket szeretnének bennünk támasztani és ismét elhitetni velünk hogy "nem lehet", válaszunk csak egy lehet: YES WE CAN!



Köszönet mindnyájatoknak, Isten áldjon titeket és Amerikát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani válság kezdetei 4.
  2008-11-07 00:36:28, péntek
 
  Ez a tömeges lepusztultság - tarthatatlanná válásával - elérkezetté tette a VÁLTOZTATÁS szükségességét!

Mit hozott a történelmi váltás ezen széles néprétegnek?
Egy 1995-ös felnőttoktatási konferencián az egyik előadó A kettészakadó magyar társadalom című tanulmányában kifejtette: "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek inadekvát léte"=(hiánya) ,,egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra." És akkor még nem is beszéltünk az előbb idézett szociográfia szakmunkásairól. Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)

Vajon mire jutott a felnőttképzési konferencia előadója? "Ebben a helyzetben feltétlenül szükségesnek látszik kiterjedt felnőttoktatási intézményrendszerek létrehozása..." ... "Elsősorban azok helyzetének követése fontos, akiket alulképzettségük miatt ... nő az esélyük arra, hogy végleg "lecsúsznak", leszakadnak ..., teljesen perspektívátlanná válnak még utódaik sorsát tekintve is." ... "Képezhetetlenségükkel erős indítékot adnak az Andorka Rudolf által kétharmad-egyharmad§, esetleg az egyharmad-kétharmad típusúnak definiált társadalom§ kialakulásához, vagy (már) tartósításához."

A következő gondolattal fejezi be a konferencia előadója tanulmányát: "A képző intézmények szerepeinek újragondolása, a képzési tartalmak korszerűsítése, a leszakadók helyzetének javításához eszközök, módszerek és a folyamatos feltáró vizsgálat megszervezése, működtetése feltétlenül állami feladat, amely akkor valósítható meg hatékonyan, ha az kormányprogram szintjére emelkedik. E programnak a feladata a veszélyeztetett rétegek leszakadásának megelőzése, megakadályozása. A program szerves része kell legyen a felnőttoktatást is magába foglaló átfogó oktatási program." (Új Pedagógiai Szemle 1995/2.)

Bp. 2006. 09. 07.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani válság kezdetei 3.
  2008-11-07 00:34:21, péntek
 
  Miért nem jöhetett létre egyfajta CSALÁDKULTUSZ - a GYES bevezetése ellenére sem - ezekben az években?

Talán azért, mert az 1945 után születetteket olymértékben gyökértelenítette el a szocialistának hazudott hatalom és oly mértékben telepedett rá rendeletileg és minden más módon erre a nemzedékre, hogy képtelen volt a MAGÁNÉLETRE, a munkaerejének megújítására, a rekreációra, valamint önmaga minőségi reprodukálására.

Kezdődött azzal, hogy a lakáshoz-jutás reményében tömegesen kötöttek a (guba-a-gubával, suba-a-subával mintájára) KÁDERLAP-a-KÁDERLAPPAL házasságot.

Az ilymódon mesterségesen létrejött párkapcsolatokat a lakásvásárlás jogának megszerzése miatt legalizálni kellett, hivatalos házasságkötéssel.
Ez azonban még mindig nem volt elég a LAKÁSVÁSÁRLÁSI JOGOSULTSÁG MEGSZERZÉSÉHEZ, mert vállalni kellett előre legalább kettő gyermeket...

Valóságos szocialista ,,tenyészeteket" - KISZ-lakótelepek címmel - hoztak így létre.

Persze-hogy nem működtek hosszú távon ezek a kapcsolatok!!! Boldogtalan volt mindenki.

Az akkoriban nyugdíjba menők meg attól féltek, hogy az ő nyugdíjuk rovására ,,KAPJÁK" A KISMAMÁK a semmire nem elegendő SEGÉLY-t!

Egy átlag 47-50 négyzetméteres lakótelepi panellakás havi törlesztő részlete 2.600 Ft volt. CSAKHOGY AKKORIBAN EGY TELJESÍTMÉNY-BÉRBEN DOLGOZÓ SZAKMUNKÁS havi fizetése 2.600 Ft-ot ritkán haladta meg!
Ehhez jött a gyesen lévő anya 800 forintos segélye, amiből úgy-ahogy fedezni lehetett a havi közüzemi (víz-csatorna, gáz-, villany, közös ktg, stb...) díjat.

Ebből is következtetni lehet arra, hogy, szinte kivétel nélkül mindenki illegális munkavégzésre kényszerült... Bizony, nem volt ritka, aki párttag létére templomot tatarozott fusiban!!!



A gyermeket nevelő, első-generációs kismamák voltak teljesen lehetetlen helyzetben, mert 1968 és 1977 között tilos volt a GYES alatt pénzkereső munkát vállalni! Hiszen, azért kapta a SEGÉLYT, hogy nevelje otthon a gyerekét! Csakhogy az a segély semmire nem volt elég!!!
A fiatal anyák hamar rájöttek, hogy a szüléssel KISZOLGÁLTATOKKÁ VÁLTAK a férjeik és az egypárti irányítású intézmények számára is.
Súlyosbította a helyzetüket, hogy mindenki az eredeti lakóhelyétől, szülőhelyétől a legtávolabb kerülve tengethette életét. Mert a nagyszülők még szintén dolgoztak - valószínű, hogy az első- és második gazdaságban...ezért nem tudták vállalni az oly fontos unoka-felügyeletet sem.
A közben nyugdíjba menő, vagy rokkanttá váló idős emberek szintén magukra maradtak, mert a gyermekek olyan távolra kerültek, hogy a napi 16 órás munkavégzés mellett nem maradt sem idejük, sem energiájuk a szülőlátogatásra és támogatásra... (Hiszen, előfordult, hogy a viszonylag olcsó tömegközlekedési eszközre sem tudták megvenni a menetjegyet.)

Sőt! A pihenésre, a családdal való MAGÁNÉLETRE sem maradt idejük. Az állandó teljesítménnyel járó feszültséget is alkohollal próbálták meg oldani a hatóságilag engedélyezett, gyárkapuba telepített italboltokban.

A szabolcsi kistelepülésekről toborzott nagyvárosok munkásszállón lakó ipari munkásai a hétvégi hazautazáskor a vonaton totál-részegre itták magukat. Előfordult, hogy az asszonyok talicskával várták az un. ,,Fekete vonatokkal" megérkező, holtrészeg férjeiket!

Aki szeretett volna ebből a SZOCIALISTA ÉLETFORMÁBÓL kikerülni, a részeges garázda férjtől és apától megszabadulni, beadta a válókeresetet és hamarosan elvált.
Amiért ezek a házgyári panellakások csak éjjeli menedékhelyekként funkcionáltak, mert sem gyermekeket nem lehetett benne nevelni, sem ipari munkavégzésre, vállalkozások létrehozására, de még egy-egy baráti, vagy nagyobb rokoni találkozókra- összejövetelekre sem voltak alkalmasak. Arra meg végképpen nem voltak alkalmasak, hogy a válás után meg lehessen osztani...az elvált tulajdonosok között.

Bizony. Előfordult, hogy a válás után az utcára kerültek ezek a napi 16 órát dolgozó férjek és édesapák!!! Ezekről a sorstragédiákról a nagyvárosok terein, aluljáróin és utcáin TÖMEGESEN megjelenő HAJLÉKTALANOK tudnának mesélni, ha valaki kíváncsi lenne a történetükre!!!

folyt.köv.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani válság kezdetei 2.
  2008-11-07 00:31:56, péntek
 
  Miért kellett napi 16-20 órát dolgozniuk, dolgoznunk?

Azért, mert a TSZ-tagságukkal együtt járt, hogy ledolgozzák a TSZ-ben a napi kötelező nyolc órát és csak az azon túli munkával tudták megművelni (a család leszázalékolt- rokkant- idős-nyugdíjas, valamint sokszor kiskorú gyermekei segítségével) a háztáji gazdaságot.
Az állattartásra szerződött háztáji tehenészetek sertés- és baromfi tenyésztésre, pedig szintén az egész hazai húsipar számíthatott.

Tudományosnak tartott munkák erről az alábbi linkeken is olvashatók:


http://209.85.135.104/search?q=cache:S59LrlYqV08J:epa.oszk.hu/00700/00775/00056/2 003_07_10.html+H%C3%A1zt%C3%A1ji+f%C3%B6ldm%C5%B1vel%C3%A9s&hl=hu&ct=clnk &cd=1&gl=hu


http://209.85.135.104/search?q=cache:WWKJwbss2QsJ:www.matud.iif.hu/03jul/009.html +H%C3%A1zt%C3%A1ji+f%C3%B6ldm%C5%B1vel%C3%A9s&hl=hu&ct=clnk&cd=2& gl=hu


A HÁZTÁJI TERMESZTÉS- ÉS TENYÉSZTÉS témaköreiben még számos, más tudományosnak tartott munkák találhatók az interneten.
Azonban, azért nem tartom ezek behatóbb tanulmányozását szükségesnek, mert egyik sem szól arról a nagyon fontos EMBERI TÉNYEZŐRŐL=HUMAN RELATION-ról (sem jogi értelemben, sem emberi erőforrás tekintetében, sem az EMBERI ÖN- és TÁRSADALMI KIZSÁKMÁNYOLTSÁGÁNAK módjairól és következményeiről) amellyel egy egész nemzedék az életével, az elkótyavetyélt egészségével fizetett.
A társadalombiztosítás ezekben az évtizedekben (1970-1980-as években)

A társadalombiztosítás, vagyis: egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék fizetése csak jogviszony után járt a munkát végzőknek.

Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak, mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály, melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá és arra kényszerült, hogy a 2. illetve a 3. gazdaságban dolgozva keresse meg a MAEGÉLHETÉSRE VALÓT, ez után a munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot.
Következésképpen, ez a korosztály - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve.
Vagy még arra sem, mert teljességgel kiürítette a Gyurcsány-kormány a nyugdíjalap kasszáját is. Azért is olyan sürgős nekik az egészségügy gyors átalakítása, hátha a tömegesen ellátatlanul maradók meghalnak közben és ,,megoldódik" a fizetésképtelenség problémája...


Miért volt szükség a PARASZTSÁG ilyen mértékű kizsákmányolásával megtermelt terményekre???

Ugyanazért, amiért az IPARI MUNKÁSSÁGéra!


A nagy- iparvállalatoknál és egyéb intézményeknél, cégeknél megtermelt és előállított anyagi javak bevételi forrásaiból tartották fenn a minden iparvállalat és intézmény élére telepített, FÜGGETLENÍTETT KISZ- (MSZMP)ÁRT, SZAKSZERVEZETI BIZOTTSÁGOK tisztségviselőinek bérét, munkahelyi infrastrukturális hátterét!!!

Minél nagyobb létszámú dolgozóval dolgoztatott egy cég, annál nagyobb létszámú FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti apparátust tarthatott fenn.
Ezen apparátusok titkárai aztán tagjai voltak a vállalat vagy intézmény igazgatói tanácsának és mindenbe beleszólhattak, ha mégoly kontár módon is - a szavuk döntő módon érvényesült. Pedig, sokszor, egy-egy párttitkár (a fényes szelek nemzedékére jellemző módon) pár hónapos tanfolyamon juthatott ,,diplomához"!

A valóságban ez volt a GAZDASÁGI ALAPJA az EGYPÁRTI DIKTATÚRÁNAK.

Vagyis, amikor ez a rettenetes méreteket öltő pártapparátus felélte, amit a DOLGOZÓ MUNKÁSSÁG és PARASZTSÁG megtermelt a napi- kötelező nyolc órai munkájával, kénytelen volt ezen dolgozókkal másodállási szerződést kötni, hogy a közben - az állami vállalatoknál létrehozott GMK-kban (Gazdasági Munka Közösség), illetve VGM-ben (Vállalati Gazdasági Munkaközösség) kereshették meg a megélhetésre valót. Vagy, ami még ennél is fontosabb: az úgynevezett FUSIBAN.

A FUSI-ban végzett (fuserálással) munka lényege az volt, hogy az ipari MUNKÁS az iparvállaltnál ledolgozva a napi nyolc órás, KÖTELEZŐ MUNKAIDŐT, az úgynevezett ,,szabadidejében", szóbeli megállapodás alapján végezhetett szolgáltató- szakmai tevékenységet. Ez főleg az építőipari szakmák szakmunkásaira volt jellemző, de a textilipari tevékenységet folytató szabó-varró szakmunkások is tömegesen dolgoztak fusiban.

Főleg a gyermekgondozási segélyen lévő kismamák körében terjedt el a ,,bedolgozás"-nak ez az illegális formája.



Ugyanis, nagy ,,vívmány" volt akkoriban, hogy bevezették Magyarországon a ,,GYES"-t, vagyis a gyermekgondozási segélyt

Ennek a lényege az volt, hogy a húsz hét szülési segély, ami a munkabér 70-%-a volt, lejárta után, havi 800,- azaz Nyolcszáz forintot kaptak a kismamák az aktuális kisgyermekük 3 éves koráig. Közben, annál a munkahelynél voltak állományban, munkaviszonyban, ahol éppen dolgoztak már legalább egy évet- folyamatosan a szülés előtt.

Az 1963-ban legalizált és ettől fogva, szinte ,,futószalagon" végzett terhesség-megszakítások miatt olyan mértékben visszaesett az élveszületések száma, hogy félő volt, már az 1945 után születettek nyugdíját nem lesz, aki majd megtermelje!!!

És még sok egyéb problémát kezdett okozni a szülési kedv kihalása Magyarországon.

Akkoriban parlamenti képviselő volt: Fekete Gyula író. Aki ennek az ügynek élharcosaként elérte, hogy törvénybe iktassák és bevezessék a gyes intézményét.
Fekete Gyula, idős kora ellenére - még ma is hazánk demográfiai mélypontja miatt, a magyarság kihalása miatt - aggódó közéleti (100-ak Tanácsa) személyiség.



Igen ám, csakhogy a gyermeknek szüksége van egy OTTHON nevezetű helyre, ahol felnevelhető!

Ekkorra, viszont elfogytak az 1945 előtti polgárságtól államosítás címén, ellenszolgáltatás nélkül ELRABLOTT LAKÁSOK. Vagyis, már nem volt mit kiosztania a közben, ,,tanácsi bérlakás" nevezetű lakásokból, mert azok már mind-mind ki voltak osztva a pártapparátus funkcionáriusai és rokonai között.

Amiért nem épülhettek a szocializmusban bérlakások, mert nem volt az államnak rá pénze, a Szovjetúnióban már alkalmazott HÁZGYÁRI ELEMEKBŐL épített lakótelepek lakásait pénzért, állami ,,BANK"-tól, 30 évre fölvett KÖLCSÖNBŐL lehetett megvásárolni.

Csakhogy a ,,bank" (az egyetlen OTP: Országos Takarék Pénztár) nem adott kölcsönt csakis az igénylő cégénél működő pártszervezet ajánlására!!!
Vagyis, akinek nem volt elég jó a KÁDERLAPJA kommunistáék számára, az nem is reménykedhetett semmilyen otthonhoz-jutásban!!! Kivéve: ha a család nem fogott össze és kalákában nem épített kis szoba-konyhás lakást az új család számára. De ezt is meg lehetett nehezíteni a helyi tanács építési engedélyének megtagadásával (politikai negatív diszkriminációval).

Az EGYPÁRTI DIKTATÚRA lényege ugyanis, a hármas T-re (Tilt-Tűr-Támogat) épülő KONTRASZELEKCIÓ volt.
A PÁRT(MSZMP)- a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség)- és az (iparági - vasas, textilipari- vegyipari- építőipari...) SZAKSZERVEZETEK függetlenített helyi apparátusának TITKÁRAI DÖNTHETTÉK el, hogy ki tanulhat tovább; ki vásárolhat meg egy lakást, ki kaphat hozzá és bármilyen vásárláshoz állami- banki támogatást, vagyis, kamatos kamattal kölcsönt.

folyt.köv.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani válság kezdetei 1.
  2008-11-07 00:28:58, péntek
 
  Az új gazdasági mechanizmussal kezdődött

Azt hiszem, hogy az egész 1990-es hatalomváltás gazdasági előkészítése Magyarországon, valójában az 1968-as, az un. ,,Új gazdasági mechanizmus"-sal kezdődött.

Ugyanis, már akkor, az 1960-as években kiderült - itt Magyarországon legalább is - hogy a bolsevik mintára kiépített un. szocialista gazdaság nem működőképes.

Kiderült - a magukat kommunistának nevezők számára is, hogy az egypárti (MSZMP) diktatúrával nem lehet piacgazdaságot kiépíteni. Merthogy az ,,Új gazdasági mechanizmus"-nak az lett volna a lényege, hogy lazítson a mindenre és mindenkire rátelepedő pártirányítás kontraszelekcióján.

Csakhogy, Kádár ,,atyuskának" ki kellett utaznia a ,,Nagytestvérhez" a Szovjetunióba, hogy ,,áldását" kérje erre az új gazdasági módira.
Természetesen, a nagytestvér hallani sem akart erről az egészről, ezért Kádár János és küldöttsége vert seregként kullogott haza Magyarországra.

Kádár, viszont nagyon jól tudta, hogy mekkora csődben van az ország, hiszen már a DOLGOZÓ NÉP BÉRÉT is attól a ,,rothadó"-nak hazudott kapitalista nyugattól fölvett KÖLCSÖNÖKBŐL FIZETTÉK!!!
Ezért, kacsintott egyet, amúgy kádárosan és azt mondta, hogy akkor csináljátok meg ,,elvtársak", fiúk és lányok gebinben.
,,Én behunyom az egyik szememet, ti meg dolgozhattok" inatok szakadtáig, meg az első infarktusig teljes biztonsággal...

Nosza, a döglődő TSZ-ek kiosztottak a TSZ-tagok között némi háztáji földet, pontosabban, a sajátjából visszakapott valamennyit (használatba) meg állatállományt, hogy mindenki gazdálkodjon rajta úgy, ahogy tud!

Merthogy az egybeszántott óriási TSZ-földeken termelt Micsurin-,,nemesítésű" gabona egy-az egyben ment, - mint valami provinciáról - a Szovjetúnióba.

A magyar földművesek, vagyis, az akkori személyi besorolás szerint: PARASZTok, megművelték azt a kicsi földet a legjobb tudásuk szerint.
Belefogtak a fóliázásba is, és olyan sikerrel termesztették a primőr paprikát, paradicsomot, meg minden mást, hogy ellátták vele nemcsak hazánkat, hanem Nyugat-Európát is.
Az akkor telepített (és azóta elöregedett) szabolcsi almások ontották a finom, zamatos magyar almát - az őszibarackosok és szilvások úgyszintén - a közben létrehozott tartósító üzemekbe és a piacokra. Világhíressé vált az ekkor beindított szeszfőzdék cseresznye- barack és szilva pálinkája. Szőlészetek sikerrel gyártották a magyar találmányú, alkoholmentes szőlőlét, aminek a Traubisoda nevet adták.

http://209.85.129.104/search?q=cache:AMeub9M7CzgJ:www.traubi.hu/download.html+Tra ubi&hl=hu&ct=clnk&cd=2&gl=hu

A szerződéses háztájiban dolgozók szépen gyarapodtak anyagilag és ők voltak azok a vidéki parasztok, akik látástól-vakulásig dolgozva elsőként vehettek maguknak Trabant- és Wartburg gépkocsit, majd Zsigulit...

folyt.köv.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2008.10 2008. November 2008.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1724
  • e Hét: 5252
  • e Hónap: 13856
  • e Év: 49797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.