Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Spórolásból nem lehet megélni
  2008-12-01 11:22:38, hétfő
 
  Alapvető tévedés, hogy spórolásból meg lehet élni
Hanganyag: Exterde Tibor
Forrás: Inforádió
A kormány a gazdaság fejlesztése helyett megszorításokkal akar javítani a pénzügyi válság által
legyengített magyar gazdaság helyzetén, ami téves irány - jelentette ki Fónagy János,
a parlament Gazdasági Bizottságának tagja, a Fidesz budapesti elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikus kifejtette: az uniós államok a válságból fejlesztésekkel akarnak kijönni,
és ennek megfelelően cselekszenek, élénkítik a beruházásokat, csökkentik a járulékokat, védik a munkahelyeket.
Ahol szükséges, az állam beavatkozik az autógyárak védelmében.

A magyar kormány ezzel szemben megszorít, főként a nyugdíjasoknál, a közszolgálatban dolgozóknál, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknál, holott ők nem tehetnek arról, hogy a kormány félrekezelte a válságot - jegyezte meg Fónagy János.

A kormány 1400 milliárd forintos gazdaságélénkítési elképzeléséről az ellenzéki képviselő azt mondta:
az csak eddig is meglévő költségvetési pénzek átcímkézését jelenti.

Alapvető tévedés, hogy spórolásból meg lehet élni. Lehet így egy rövid időt átvészelni,
de sem a családoknak, sem a vállalkozásoknak, sem országoknak nem ez jelenti a kiutat.
Nem lehet aratni, ha nem vetek - hangsúlyozta a Fidesz politikusa.

Az energiaárakról Fónagy János azt mondta: a gázárak további emelését meg kell akadályozni,
mert a magyar fogyasztó többet már nem tud fizetni.

A kormány a közelmúltban úgy döntött, hogy január elsejétől nem változik a gázár.
Az energiahivatal korábban mintegy 10 százalékos emelést tartott szükségesnek.


__._,_.___

Polgári Hírszemle
Weboldal: http://polgarihirszemle.uw.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendvédelmisek rázták a kordon
  2008-12-01 11:19:41, hétfő
 
  Rendvédelmisek rázták a Kossuth téri kordont
Index | 2008. 11. 29., 16:07

A Himnusszal kezdődött és Hofival zárult a közszolgálati dolgozók Parlament előtt tartott tüntetése, ahol rendőrök kamerázták a kordon mögül Gyurcsányt követelő rendvédelmiseket. A novemberi hideg ellenére 15-20 ezer tiltakozó gyűlt össze a szervezők szerint szombaton délután, rendbontás nem volt. A közszolgák delegációja petíciót adott át a kormánynak, és ha a válasz nem elfogadható, január 12-én sztrájkolnak.

A törvényesség koporsójával a vállukon vonultak be a kordonokkal körbezárt Parlament elé az egyenruhában tüntető büntetés-végrehajtási dolgozók, akiket dobosok és szirénázó tűzoltóautók vezettek fel. Nyomukban érkeztek a katonák, a rendőrök és a honvédelmi dolgozók, szintén egyenruhában, a menet végét sípoló pedagógusok zárták.

A válság miatt veszik el a tizenharmadik havi bért

"Gyurcsánnyal szeretnék beszélni!", "Gyertek ki!", kiabálta több közszolgálati dolgozó, akik a kormánnyal 2007 februárjában kötött megállapodás felrúgása, és a tizenharmadik havi bér eltörlése ellen tiltakoztak. Ezeket az intézkedéseket azután jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy az ország a válság enyhítésére IMF-hitelt vett fel. Ennek feltétele, hogy 300 milliárd forintot faragjunk le az állami kiadásokból. A tizenharmadik havi béren 180 milliárdot spórolhatunk.



A törvényesség koporsója. Klikk! (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

Mire a demonstrálók a Hősök teréről, a Roosevelt térről és az Oktatási Minisztériumtól is mind ideértek, az eső elállt, és a Kossuth tér egészen az Alkotmány utca kezdetéig megtelt. A novemberi hideg ellenére 15-20 ezren gyűltek össze, mondta az egyik szervező rendőrségi becslésekre hivatkozva. A tüntetés elején a Himnuszt játszották be, amit a tűzoltók levett sisakkal énekeltek végig.

Néhány nyugdíjas korú Kossuth téri alapember is eljött a harminc szakszervezet részvételével szervezett demonstrációra. Az Árpádsávos zászlóval érkező, lázasan magyarázó öregeket a szervezők viszont már a rendezvény kezdetén udvariasan kitessékelték a tér szélére.

Reálbér-növekedést ígértek

A Hofi Géza képével dekorált szónoki emelvényről elsőként a kormánynak szánt petíciót olvasták be, aminek a pontjait hangos éljenzések kísérték, a legnagyobb zajt a rendőrök és a tűzoltók csapták. "Hazudósok!", "Elkúrtad", kiabálták be. Az üres Parlament épülete előtt többen azt sérelmezték, hogy akiknek a panaszaikat címezték, nincsenek jelen.

2007-ben abban állapodtak meg a szakszervezetek kormánnyal, szól a petíció, hogy miután abban az évben a reálbér csökken, majd 2008-ban sem emelkedik, 2009-ben már igen. "Elfogadhatatlan, hogy elvegyék a 13. havi illetményünket, amely nem jutalom, nem prémium, hanem a törvények rendelkezései szerint a közszolgálati bérrendszerek, a munkavállalók éves keresetének szerves része" - áll még a mindenkinek kiosztott szövegben.

Leírják, hogy a további elbocsátások elfogadhatatlanok, miután az elmúlt két évben 80 ezret meghaladó számú közszolgálati munkavállalót bocsátottak el, és több mint 120 ezer álláshely szűnt meg. A miniszterelnök viszont korábban arra hivatkozott, hogy a bérbefagyasztás és a tizenharmadik havi fizetés megvonása lehetővé teszi, hogy az elbocsátásokat elkerüljék.



Mi a hazánkat szolgáljuk. És ti? Klikk!

A szakszervezetek emellett a megszorítások egyenletesebb elosztását követelik, és a közszolgálati intézmények privatizációjának leállítását. A felolvasás végén a tömeg közfelkiáltással erősítette meg, hogy az elhangzottakkal egyetértenek.

Mindenből le kell mondani egy kevésről

Abban, hogy mindez meg is valósul, mégsem hittek sokan. "Mindenki tudja, hogy semmi változás nem lesz - mondta például egy vidéki nyelvtanárnő, aki magánórákat is ad, hogy megéljenek. - Jövőre mindenből le kell majd mondanunk egy kevésről, a napi élelemből, a rezsiből. " Egy fehérvári tűzoltó is megjegyezte: "Hasznosabb lett volna otthon maradni, legalább felrakom a csempét. Mégis reménykedünk".

A petícióval egy huszonhárom fős delegációt engedtek be a kordonokon át a Miniszterelnöki Hivatalhoz. "Bemegyünk! Mi nem félünk a rácsoktól!", kiabálták közben a kívül rekedt rendvédelmisek, akik a nyomaték kedvéért a kordont is megrázták, miközben belülről rendőrök videózták őket.

Sztrájk is lehet a vége

"Maxim Péter államtitkár átvette a petíciót - jelentette be aztán a színpadról Varga László, az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság vezetője. - Várjuk a kormány válaszát. Ez nem lehet semmitmondó, hanem a követeléseinkkel és az ország lehetőségeivel összhangban álló döntés. Ha ez nem elfogadható, egységes közszolgálati sztrájkba lépünk!"



A szervezők legaláb tizenötezresre becsülték a tömeget. Klikk!

Sztrájkolni viszont csak a közalkalmazotti és köztisztviselői jogállásúak tudnak majd, mint a tanárok, az egészségügyi és az önkormányzati dolgozók. A szolgálati jogviszonyban álló rendőrök és tűzoltók nem.

Ezzel a demonstráció lényegi része lezárult, zárásképp "a valaha élt legnagyobb szakszervezeti aktivistától, Hofi Gézától" játszották be a Hofélia belépője című számot. "Bolond vagyok, ezt büszkén vállalom, nekem a felsőbb szervekkel van párbajom" - dalolta a humorista, amíg a tüntető közszolgák még búcsúfotókat készítettek a törvényesség koporsójáról, amit a színpadon ravataloztak fel.

A kormány válaszol

Közben a kormányszóvivői iroda közleményt adott ki, ami szerint a hetek óta tartó tárgyalások hétfői fordulóján a kormány javaslatot tesz az alacsony fizetésűek teljes kompenzációjára. Emellett készek további garanciákat vállalni a közalkalmazottak, köztisztviselők, fegyveres és rendvédelmi dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében.


*** www.nemzetihirhalo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabálytalan HospInvest-recept
  2008-12-01 11:16:04, hétfő
 
  A HospInvest-recept csak hospinvestes patikába jó
Szabálytalan recepteket adott ki a HospInvest (+videó)
2008-11-30 18:42 hírTV

Szabálytalan recepteket ad a betegeknek a HospInvest az egri Markhot Ferenc Kórházban. A vényeken az orvos adatai helyett, a magáncég székhelyének címe és adószáma szerepel. A recepteket már a Magyar Gyógyszerészi Kamara is vizsgálja.

Videók: Szabálytalan recepteket adott ki a HospInvest

A testület elnöke törvénytelennek tartja azt is, hogy a vényeket csak a HospInvest által működtetett két gyógyszertárban lehet beváltani. A kórház működtetését november elsején vette át a magáncég. Vezetőit a Hír Televízió nem tudta elérni. Az Egészségbiztosítási Felügyelet eljárást indíthat az intézmény ellen.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2000 biankós receptet küldött a HospInvest által irányított egri Markhot Ferenc Kórházba. A vényeken csak a magáncég címe és adószáma szerepel, az orvos adatait lehagyták róla. Pedig a jogszabály szerint a doktor nevén kívül a recepteken fel kell tüntetni a rendelő címét és telefonszámát, valamint az egészségügyi szolgáltatás engedélyszámát is.

A betegeket az orvosok arra kérték: a vényeket csak az intézményben működő - szintén a céghez tartozó patikában váltsák be. A kórházvédők szerint azért, hogy ne derüljön ki a szabálytalanság. A vényekre több patikus nem adott ki a gyógyszert.

A kórházvédők a Gyógyszerészi Kamara Heves megyei szervezetéhez fordultak - választ azonban nem kaptak. Pócs Alfréd azt mondja: feltehetően azért, mert a Heves megyei Kamara etikai bizottságának elnöke az a Turai Erika, aki a Markhot Ferenc Kórház két patikájának a vezetője is egyben. A kórházvédő bizottság ezután fordult a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökéhez. A testület szerint az alaki hibás receptekre nem lehet támogatást elszámolni.

A felügyelet jövő héten dönti el, hogy indítanak-e vizsgálatot az ügyben, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár illetékesét adásunkig nem tudtuk elérni.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugati Magyar Egyház Hírlevél
  2008-12-01 11:10:34, hétfő
 
  NYUGATI MAGYAR EGYHÁZ

Kiadja: Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia. Email: NyuMaEgy@yahoo.com. 2008. december 1. & nbsp;
================================================================================= ==================
Püspökválasztás kommunista módra
Még élünk, és emlékezzük a kommunista választásokra, amikor a Párt jelöltjei 99 százalékos szavazattal nyerték meg a választásokat. Az elvtársak előre kijelölték, hogy kit állítsanak bizonyos helyekre, s így biztos volt az eredmény, mert ellenjelölt nem létezett. Az új korosztály, de a világ kulturált népe elképzelhetetlennek tartja, hogy előre kinevezetteket ellenjelölt nélkül, szavazattokkal választanak meg, mivel egyből nem lehet választani. Nos, úgy látszik a Magyar Református Egyháznál nem volt változás, vagy újra alkalmazzák a kommunista választási szokást, amit az alanti kivonat bizonyít:
A Magyarországi Református Egyház
Választási hírek, tudnivalók Frissítve: 2008. November 18 JELÖLTEK:
DUNÁNTÚLI EGYHÁZKERÜLET
Püspöki tisztre: Bellai Zoltán, Steinbach József
Főgondnoki tisztre: Gombos Sándor, Huszár Pál
Lelkészi főjegyzői tisztre: Ferentzi Sándor, Köntös László
Világi főjegyzői tisztre: Baráth István, Pataky László DUNAMELLÉKI EGYHÁZKERÜLET
Püspöki tisztre: Fónagy Miklós, Dr. Szabó István
Főgondnoki tisztre: Dr. Magai István, Dr. Tőkéczki László
Lelkészi főjegyzői tisztre: Dr. Balla Péter, Peterdi Dániel
Világi főjegyzői tisztre: Kis Csongor, Veres Sándor TISZÁNINNENI EGYHÁZKERÜLET
Püspöki tisztre: Csomós József, Gazda István
Főgondnoki tisztre: Ábrám Tibor, Derda István
Lelkészi főjegyzői tisztre: Kádár Zsolt, Szűcs Endre, Varga István
Világi főjegyzői tisztre: Erdei Pál, Molnár Pál TISZÁNTÚLI EGYHÁZKERÜLET
Püspöki tisztre: Bölcskei Gusztáv
Főgondnoki tisztre: Imre Sándor
Lelkészi főjegyzői tisztre: Derencsényi István, Sipos Kund Kötöny
Világi főjegyzői tisztre: Ardai András
.
Nincs baj az országban a püspökjelöltekkel addig, amíg Tiszántúlra nem érünk. Ott látjuk ékeskedni a hírhedt Bölcskei Gusztáv püspököt, mint egyedüli jelöltet a püspöki tisztre. Nos, tisztelt Tiszántúli reformátusok, vissza a jól bevált kommunista választáshoz, éljen Rákosi, éljen Bölcskei éljen a Párt, a reformátusok szégyenére. Ez alkalommal Bölcskei biztosra akar menni, ő a jelölt, senki más tehát, nyugodtan szavazhatnak a kedves hívők Bölcskeire, vagy Bölcskeire. Szégyen gyalázat, hogy ez előfordulhat egy református egyháznál. Reméljük, hogy Gyurcsányi nem fogja követni Bölcskei példáját, s ily módon megválasztatja magát miniszterelnöknek a következő 16 évre. Elvégre, ha szabad egy püspöknek, akkor szabad a miniszterelnöknek is. Magyarország világrekordot ér el, megvalósul a kommunista demokrácia, ahol egy püspökjelöltből 100%-al megválasztják a püspököt, egy jelöltből a miniszterelnököt
A Tiszántúli Egyházkerületben ezek szerint lebecsülik az egyháztagok szellemi képességét. Vajon mi késztette Bölcskeit és társait ilyen csalásra? Azt gondolják, hogy a lóláb nem látszik ki a püspöki palást alól?
Nem tételezzük fel, hogy a fenti választási hír megjelenhetett a Magyar Református Egyház közleményében Bölcskei Gusztáv tudta és belegyezése nélkül. Tehát van valami takargatni való, amiért nem akarja át adni a püspökséget a nálánál jobban megfelelő Istent és a hívőket szolgáló személynek.
Világszerte, ahol demokrácia van, 4 évre választják a vezetőket egyszeri újraválasztás lehetőséggel. Így volt ez a Református Egyház törvénykönyvében is leírva. Így éltek az istent és a hívőket szolgáló egyházvezetők, püspökök addig, amíg az ateista kommunizmus meg nem fertőzte az egyházat. Bölcskei püspöksége alatt megváltoztatták az egyház törvényét 4 évről 6 évre és kétszeri újra választásra. Biztosak akarnak lenni az egyházi főméltóságosok, hogy az állam és a hívők eltartják őket 18 évig, akár esik, akár fagy. És, ha már az is lejárna, megváltoztatják a törvényt még 10 évre, nehogy egy rendes pap kerüljön a püspöki székbe. Nincs ezeknek az egyházi főméltóságosoknak szégyen érzete? Nem félnek az Istentől? Ezek után nem csoda, hogy üresek a templom padok.
Ezúton követeljük, hogy az Egyházkerületi Választási Bizottság törlője Bölcskei Gusztáv nevét a püspökjelölt listáról a következő indokok alapján:
1. Bölcskei Gusztáv visszaélt hivatalával, koholt, hamis vádak alapján gonosz hadjáratot indított ifj.
Hegedűs Lóránt lelkész ellen. Most nem Rákosi, hanem Bölcskei folytat koncepciós pert, az igaz utat követő lelkész ellen. Bölcskei vétkes mivel a Zinat tagjait és a Református Egyházi bírságot félre vezette és befolyásolta, hogy ítéljék el ifj. Hegedűs Lórántot a hamis vádak alapján. A előbb írtak szerint Bölcskei Gusztáv nem alkalmas püspöknek.
2. Bölcslkei Gusztáv megszegte az egyház törvényeit, mivel rosszindulatú módon felhasználta azt, ifj.
Hegedűs Lóránt lelkész alapvető emberi jogai megcsorbítására. Bölcskei évek óta gyűlöletes hadjáratot folytat ifj. Hegedűs Lóránt ellen. A Vértesaljai Református Egyházmegye bírósági tanácsa november 27-én Kápolnás-nyéken tartott tárgyaláson másod fokon felmentette ifj. Hegedűs Lóránt református lelkészt a hamis vádak alól. A bíróság megalapozatlannak találta és elutasította a panaszosok, Bölcskei Gusztáv és Nagy Sándor zsinati tagokat rosszindulatú, hamis beadványát. Előzőleg, az egyházmegyei bíróság elnöksége 2008 áprilisában elutasította a Bölcskei Gusztáv és Nagy Sándor panaszbeadványát, mert véleményük szerint ifj. Hegedűs Lóránt nem viselkedett az egyház törvényeivel ellentétesen, amikor tavaly márciusban meghívta David Irvinget egyházközségébe, és az eljárási költségek - 345.440 forint - kifizetésére kötelezték Bőlcskei Gusztávot és Nagy Sándort. A fentiek szerint, Bölcskei Gusztáv nem alkalmas a püspöki tisztség betöltésére.
3. Az Egyházmegyei Bíróság másodfokon is, elutasította a felperesek alaptalan, rosszindulatú beadványát és pénzbüntetésre kötelezte Bölcskei Gusztávot és Nagy Sándort. Nem kell, hogy börtönbe üljön, valaki, hogy büntetett előéletű legyen. A Bíróság megállapította, hogy a felperesek panasza alaptalan és pénzbüntetésre ítélte őket. Ezek szerint Bölcskei Gusztáv büntetett személy, s mint ilyen nem lehet püspök. A Választási Bizottság törölje nevét a jelöltek listájáról, és fosszák meg a püspöki tisztségtől.
4. A fenti pontok alapján, Bölcskei Gusztáv püspök, rosszindulatú, gyűlölködő, rágalmazását másodszor is alaptalannak találta az Egyházmegyei Bíróság, mely szerint Bölcskei Gusztáv vétkes és felelős ifj. Hegedűs Lóránt anyagi és erkölcsi káráért, valamint hozzátartozói és az általa vezetett egyház erkölcsi káráért. Bölcskei tette előre megfontolt volt, azzal a gonosz szándékkal, hogy lejárassa ifj. Hegedűs Lórántot a nép előtt s eltiltsák lelkészi hivatásától. Bölcskei Gusztáv szándéka tudatos volt, azzal a céllal, hogy anyagi, érzelmi és erkölcsi kárt okozzon ifj. Hegedűs Lórántnak. Bölcskei Gusztáv szándéka nem csak embertelen, de ördögi volt, el akarta tiltani a fiatal lelkészt, Isten és a hívők szolgálatától. A fentiek szerint, Bölcskei Gusztáv nem alkalmas a püspöki tisztség betöltésére.
5. Bölcskei Gusztáv tudatos résztvevője annak a csalásnak, ami az árvízkárosultak juttatott pénzből új templomot és meleg-fürdőt építtettek. Ugyanis azon a tájon, ahol az árvíz volt soha sem volt templom s nem volt igény rá. Az adófizetők pénzét, ami az árvízkárosultak segítségére lett adva, hazug módon másra költötték, hogy abból egyéni hasznot szerezzenek. Ez a csalás nem csak a Zsinatra és az Egyházi bíróságra tartozik, hanem a polgári bíróságra is. De az említett fórumnak kötelessége kivizsgálni és eltávolítani az egyházvezetői közül azokat, akik a közpénzt a saját céljaik elérésére, hazug módon használják fel.
6. Bölcskei Gusztáv püspök tudtával van iskolatársa, Szabó Sándor csalással az Ontariói Egyháznál. Sza-
bó Sándor soha nem kapott lelkészképesítési oklevelet. Mint menekült érkezett Ontarióba. Ott, az Egyházi és a bevándorlási törvényeket kijátszva, (egy jellemtelen ügyvéd segítségével) csalással, 35 ezer dollárért megvette a papi állást. Szabónak nem volt pénze, az összeget részletekben csalással vették ki az egyház pénztárából. A tagság nagy része az egyház lakótelepén lakott, ezek tiltakoztak Szabó Sándor csalásai és hazugságai ellen. Ezeket kilakoltatta a lakásukból, más egyháztagoktól megvonta a tagsági jogukat. Szabó Sándor bérgyilkosságra bérelt fel embereket, hogy öljék meg az újtemplom tervezőjét, ki az öregek pártjára állt. Szabó Sándor hamispap, kifosztotta, tönkretette az egyházat. Mindkét templomot és a kultúrtermet idegeneknek adta ki bérbe, a lakásokat nem a rászorult öregeknek, hanem barátainak idegeneknek adja ki. Szabó Sándor egy évben több mint 84 ezer dollárt számolt el egyéni költségeire az erkölcstelen, börtönt érdemlő pénztáros jóvoltából. A fentiek tudatosítva voltak a Zsinattal és Bölcskei püspökkel, akit Szabó meghívott Ontarióba. Bőlcskei nem volt hajlandó meghallgatni az egyháztagok panaszát. Ez magával hozza, hogy Bölcskei baráti látogatásra jött nyaralni, s az egyház pénzét nem használhatták fel költségei fedezésére. Ez a közpénz jogtalan felhasználása, ami büntetendő cselekmény. A fentiek alapján Bölcskei nem alkalmas a püspökségre
A fentiek szerint vétkeznénk Isten és a hívő reformátusok ellen, ha nem tiltakoznánk Bólcskei Gusztáv, püspök jelöltsége ellen, aki támogatja az egyházat üzletnek használó hamis pap csalásait és hazugságait. Bólcskei Gusztáv helyett ajánljuk jelölni; Tőkés László püspököt és ifj. Hegedűs Lóránt lelkészt, akik teteikkel bebizonyították, hogy Istent és a hívőket szolgálják, s az igazság útján akarják kivezetni a magyar népet az ateista kommunisták által előidézett sátáni uralom alól.
Megjegyzés: A fent megnevezett személyeknek joguk van ellenvéleményük kifejezésére, amit leközlünk.
A kiadvány hiteléül: Bogár Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trükközik a kormány...
  2008-12-01 10:51:16, hétfő
 
  Trükközik a kormány a közigazgatási hivatalokkal?
2008-11-30 16:18 hírTV

Újabb trükkel, egy átnevezéssel kerülné ki a kormány a közigazgatási hivatalok működésének kétharmados szabályozását. A parlamenthez benyújtott javaslat úgy módosítaná a központi államigazgatási szervekről szóló 2006. évi törvényt, hogy a közigazgatási hivatalok szövegrészek helyébe a "kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve" megnevezés kerülne.

A kérdésben azután alakult ki patthelyzet, hogy az Alkotmánybíróság másodszor is megsemmisítette a közigazgatási hivatalok regionális átszervezéséről szóló kormányrendeletet.

A testület alkotmányellenesnek találta, hogy a parlament helyett a kabinet döntött az önkormányzatok felett törvényességi ellenőrzést gyakorló hivatalok jogállásáról. Ráadásul a döntéshez az Országgyűlés kétharmados többségére lett volna szükség. A 20 megyei közigazgatási hivatalt egyébként még 2007-ben szervezte át a szocialista-szabad demokrata kormány 7 regionális hivatallá.

Uzsorásokkal játszott össze a bírósági végrehajtó?

Sikkasztás és hivatali visszaélés gyanújával nyomoz a rendőrség egy önálló bírósági végrehajtó ellen, aki feltehetően siklósi uzsorásokkal is összejátszott.

A Hír Televízió birtokába került rendőrségi határozat két bűnügy egyesítéséről szól. Az egyik eljárás Mali Zoltánnak - drávapiski polgármesterének - bejelentésére indult két uzsorás ellen, akik siklós környékieknek adtak kölcsönt 50-100 százalékos kamatra.

Miután az adósok nem tudtak fizetni, az uzsorások megszerezték ingatlanjaikat. Az adatok szerint ebben működött közre a bírósági végrehajtó. A másik bűnügyben egy német állampolgár volt a feljelentő. A gyanú szerint a bírósági végrehajtó ebben az esetben egy végrehajtást tett lehetetlenné azzal, hogy összejátszott az adósokkal, és figyelmeztette őket, hogy ingatlanjaikat írják át más nevére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami bűzlik
  2008-12-01 10:49:11, hétfő
 
  Wekler Családi Pincészet Pécsi Hárslevelű 2006 (szűztermés)
2008.11.30. 03:26 alkoholista.blog.hu

Híresemberbor. Ilyen esetekben nehéz kikapcsolni a fejünkben zakatoló hírrádiót vagy hírtévét. Tudniilik a büdös életbe' le nem vettem volna ezt a palackot az áruházi polcról (ezerkettőért), ha nem tudom, ki az a dr. Wekler Ferenc.

Dr. Wekler nagyon különleges honatya, a szadeszes földesúr (vö.: kisgazda filozófus, fideszes szakszervezeti titkár, szocialista segédpüspök etc.), Mecseknádasd polgármestere, helyi atyaúristen, sokhektáros agrármájer, aki néhány évvel ezelőtt egy-két agrártámogatás látványosan pofátlan igénybevétele és a regionális fejlesztési tanács körüli pár tízmilliós botrányok folyományaképp kibukott az országos politika szűkebb elitjéből. Kínossá vált. Vállahatatlanná. (A magyar politikusi mezőnyben kínossá válni - azért ez teljesítmény. Torgyán dr. üdvözletét küldi.)

De nem kell félteni dr. Weklert. Sőt.

Letaglózóan büdös. Nem Wekler, nem (csak) az ügyei, hanem a bor. Dugósság, ugye, szóba sem jöhet, hiszen plasztikdugós a szentem. Erjedt lekvár, napon szétolvadt savanyúcukor, lábszag, ilyenek, ne is erőltessük.

Az íz nem ennyire szörnyű, de nem is jó, nem tudja feledtetni a rettenetes orrfacsarást: savhiány, fáradtság, bágyadtság, és a szokásos hársjegyek, csak leszedálva. Kár is elemezni, ilyen bort nem vesz még egyszer, aki belekóstolt. Két pont.

A Baranya Megye Fehérbora címen egy kicsit sem csodálkozok, ha a gazda egy kicsikét odahat, megválasztották volna ezt a bort kistérségi megbízottnak vagy polgármester-helyettesnek is, nyilván.

Drága képviselő úr, azt a 270 milliós telepítési támogatást meg aztán a 23 milliós saját hatáskörben megítélt mobil szennyvíztisztítót, meg a többi mutyit, lobbit, ügyeskedést kicsikét jobban is föl lehetett volna használni. A jobboldal flagship korrupciógyanús borászata, a Patrícius klasszisokkal jobb borokat készít. Ebben is vesztésre tetszenek állni.





*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fékezett habzású tüntetés
  2008-12-01 10:46:51, hétfő
 
  2008-11-30 Magyar Hírlap

Együtt tüntettek szombaton a rendőrök, a smasszerek, az adóügyisek, a tűzoltók, a mentősök, tanárok, az óvónők, a dadusok, a nővérek és az orvosok. A közszolgálati dolgozók demonstrációján a vártnál is kevesebb rendőr vett részt, az egyik tüntető tűzoltó szerint azért nem jöttek nagyobb számban a rendőrök, mert "félnek". A 2006-os őszi eseményekben vállalt szerepük miatt - valljuk meg - nem sok keresnivalójuk van az ilyen, demokratikus érdekérvényesítő megmozdulásokon. Hiszen mind a mai napig nem akadt egy sem köztük, aki bocsánatot kért volna a törvénysértő, brutális rendőri attak miatt, aki segített volna leleplezni a valódi bűnösöket.

A rendvédelmi dolgozókat a smasszerek képviselték, ők vitték a vállukon a tűzoltókkal együtt a koporsóba zárt Törvényességet. Elgondolkodtató, hogy éppen a Zuschlag-félék cellakulcsait őrzőknek, a smasszereknek a nevéhez kötődött a tüntetésen a Törvényesség-temető performance.




Tagadhatatlan, felemás érzésekkel néztem a képsorokat a közszolgálati tüntetésről. A közszolgálati dolgozók 13. havi fizetésükért demonstráltak, amit a jövő évi költségvetési törvényben el akar venni tőlük a Gyurcsány-kormány mögött álló MSZP-SZDSZ-es alkalmi koalíció. A közszolgálati dolgozók szakszervezetei 2006-ban elegánsan távol tartották magukat a konvergenciaprogram miatt bejelentett megszorítások elleni tüntetésektől, kínosan ügyeltek arra is, nehogy véletlenül összekeverjék őket a kormányellenes tüntetőkkel, ha véletlenül ugyanarra az időpontra szerveztek megmozdulást. Sőt 2006 őszén is hallgattak, amikor Gyurcsány hazugságainak leleplezése miatt zavargások törtek ki a fővárosban. A rendvédelmi szakszervezetek egy hangyányit sem voltak szolidárisak a politikai tüntetőkkel, nem szólították fel kollégáikat a törvények betartására.

És most azzal kell szembesülniük ezeknek a szakszervezeteknek, hogy Gyurcsány nekik is hazudott. Őket is átverte. Nem kicsit. Nagyon. 2007. február 19-én, amikor ugyanúgy sztrájkkal fenyegetőztek a közszolgák, mint most, végül készségesen hittek a hazug kormányfő szavának, és szerződtek vele egy csalfa ígéretért cserébe. A kormányfő azt vállalta, hogy a közszolgálati dolgozók fizetésének reálértékét hosszabb távon megőrzik, úgy, hogy 2009-ben kompenzálják a korábban elmaradt béremeléseket. Jól át lettek dobva a palánkon. Nemhogy béremelés nem lesz, de befagyasztják a béreket, sőt még a 13. havi fizetésükre is keresztet vethetnek. Olyat, mint amilyet az egyik tüntető cipelt a Törvényességet rejtő koporsó előtt. A közszolgálati szakszervezeti vezetőknek illett volna nagyobb szolidaritást vállalniuk a 2006-os politikai tüntetések résztvevőivel, akik nem csupán a saját fizetésük megóvásáért mentek utcára, hanem a társadalmi bajaink gyökerét akarták kitépni, amikor a Gyurcsány-kormány lemondását követelték. Ám ezek a most aktív szakszervezetek is hallgattak, mint a bárány. Most sztrájkkal fenyegetőznek, ha nem kapnak több pénzt. Alapvetően most sem Gyurcsányék elfuserált kormányzati politikájával van bajuk, nekik teljesen mindegy, hogy a követelésük teljesítéséhez szükséges pénznek mi lesz a fedezete.

Nem csoda, hogy csak egy húszezres, "fékezett habzású" demonstrációt sikerült rendezniük. Mellényeket is osztogattak, nehogy véletlenül összekeverjék őket a hozzájuk csapódó kéretlen szimpatizánsoktól. Nem is kérték a társadalom egyéb - nem költségvetési pénzből élő - tagjainak támogását, nehogy véletlenül megharagudjon rájuk a kenyéradó gazda.

Torkos Matild

Kapcsolódó:
A rendőröknél is betelt a pohár


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...etnikai alapon választják k
  2008-12-01 10:44:44, hétfő
 
  Zalaegerszeg: rasszista, etnikai alapon választják ki a cigányok kizárólag fehér áldozataikat
2008-11-30. 20:57 Kuruc.info

Előredátumozom ezt az eredetileg nov. 25-én kelt cikket, hogy mindenki elolvassa, fontossága ugyanis hatalmas: bizonyítja, hogy igenis, a cigányok rasszista (a cikkben: "etnikai") alapon szerveződnek és választanak maguknak áldozatot. Ennek különösképp a kiskunlacházi gyilkosság tárgyalása során van döntő jelentősége. Ugyebár, a fajvédők most azzal jönnek, hogy ha cigánylány lett volna Nóri, az áldozat, őt is meggyilkolják az elkövetők. A Zalaegszegen történő események ezzel szöges ellentétben vannak, hiszen bizonyítják, hogy igenis rasszista, etnikai alapon szerveződik a galeri, és igenis rasszista, etnikai alapon választ magának áldozatot. Igen, ez a kizárólag cigányokból álló galeri kizárólag fehéreket támad. Hátrányos helyzetűeket nem. Ezt nevezik jobb helyen rasszizmusnak.

Természetesen az ő fejükre nem tűznek ki tízmilliós vérdíjat, nem foglalkozik az ügyükkel 50 nyomozó egyszerre (szemben a tipikus cigány maffiózó-leszámolós és uzsoragyilkosságos ügyekkel), sőt, a rendőrség a füle botját sem mozgatja.
(...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közös szívdobbanás
  2008-12-01 00:07:58, hétfő
 
  KÖZÖS SZÍVDOBBANÁS
zenés-verses est nemzetünk
jövőjéért és egy békés világért

2008. december 5-én, pénteken

18:00 órakor

a Szabó Dezső Katakombaszínházban

(Budapest, V. ker. Szabadság tér 2.
-a Hazatérés templomában)

Házigazdák:
Labant Csaba és Ada békenagykövetek

Vendégek:
Dr. Hegedűs Loránt püspök
Hegedűs Zsuzsanna
Prof. Papp Lajos
Prof Kiszely István
Sinkovits-Vitay András
Regős Kiss László


A belépés ingyenes! (Adományokat köszönettel elfogadunk.)
A szünetben CD dedikálás.

Szeretettel várunk!
A Csillagösvény Alapítvány és a Szabó Dezső Katakombaszínház
www.csillagösvény.hu
www.szabodezsoszinhaz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böjte Csaba adventi fohásza
  2008-12-01 00:06:25, hétfő
 
  Böjte Csaba adventi fohásza
[ 2008. november 29., 23:33 ] Erdély.ma

Ülök az egykedvű őszi borongásban, 2008. november 28-án, az egyházi év utolsó napján. Csend van bennem, várakozás. Múlik egy év, vagy egy egész világ? Nem tudom.

Körülöttem forrong minden! Vitázó politikusok, választásra készülnek, jót akarnak, dicsérik magukat és szidják egymást. Kapzsi bankárok által felhergelt, fölösleges üveggyöngyök után futkosó, kapkodó emberek kiabálnak, vagy értetlenül, tanácstalanul néznek maguk elé. És itt vannak a naponta megfagyó hajléktalanok, a harcot a hitelek súlya alatt feladó vállalkozók, a munkanélküliek, az olcsó termékeket reklámozó médiák, és sorolhatnám tovább, de minek, hisz mindezt hihetetlen nagy példányszámban megteszi a sajtó, sok sok csatornán önti a televízió, a megannyi honlap.

Ülök és látom, hogy jön Krisztus Király, közeledik csendesen, méltósággal, hozzám, hozzánk, mint hajdan Jeruzsálem falai felé. Megáll, és hosszan néz. Testemben hatalmas félelem remeg. Csak le ne borulj sírva előttünk Istenünk!

Mindenkinek igaza van! Nem mehet ez így tovább! Tudom az eszemmel, hogy túl sok már a hazugság, a léha képmutatás. Magam is érzem, hogy jó lenne betörni néhány ablakot, szétverni az álnokok között. Türelmetlenek vagyunk. Egy értelmetlen, nagyon hosszúra nyúlt diktatúrából jövünk. Naivan, tisztán indultunk 89-ben, egymás kezét fogtuk, és a sárba borulva több nyelven is együtt imádkoztunk, boldogan kacagtunk. Akkor értettük, most miért nem értjük egymás nyelvét, vágyát, álmait?

Forrong a világ! Tudom, hogy mindenki jót akar. Jót magának, minél több jót! Mint a gyermekek veszekszünk ócska babarongyokon, és észre sem vesszük, lassan szabadul el körülöttünk a pokol. Nem igaz, hogy ez a világ csak sírásból és vérből tisztulhat meg, léphet tovább! Hogy lehetünk ilyen vakok?

Uram, te hányszor próbáltál összegyűjteni bennünket mint kotló a csibéit? Jó szóval biztatsz, adtad a szeretet parancsát, és megmosod könnyeiddel lábainkat. Mindent jóságosan nekünk adtál, élhetnénk csendesen paradicsomi békességben. Jól feltarisznyáztál, mindenünk megvan. A föld csodás termékenysége szaporít nap mint nap kenyeret nekünk, és van annyi agyag, kő, hogy építhetünk mindenkinek házat, tanyát, otthont ezen a földön. Van annyi vasérc, réz, mangán, hogy egy-egy autó is jutna a családjainknak. Jut könyv, jó film, tiszta bor és csók, szerelem mindenkinek. Nem sajnálod tőlünk a boldogságot. És juthat gyermekáldás, vagy vér a vérünkből, vagy mint Józsefnek a te szent akaratodból.

Testvérem lásd, van kit szerethetsz, kit otthonodba fogadhatsz, kivel törődhetsz, kibe beléálmodhatod álmodat. És ültethetsz virágot, platánt, diót, és megéred hisz jó orvosaid vigyáznak rád, hogy fád nagyra nőjjön és árnyékával enyhet adjon családodnak. Tudósaink, mérnökeink mennyi kérdésre kerestek, találtak választ az évezredek alatt? Lassan, de biztosan hajtsuk uralmunk alá a Földet, ahogyan te kérted Istenünk a teremtés hajnalán még a bűnbeesés előtt. Élhetnénk békés testvéri szeretetben, tudhatnánk, hogy a részigazságoknál fontosabb az élet.

A gonosz kacag. Ugyanazzal a süket dumával jön, ígér minden kőből kenyeret, fogyassz, habzsolj! Ha kell, ha nem, legyen! És ha leborulsz előtte mindent csak neked ígér, az egész bevásárlóközpontot, repülőt, jachtot - de minek? És felvisz csodás templomok ormára, sztár leszel, dobd le magad, fürödj a csodáló emberek tekintetében, hatalmad lesz felettük. Uralkodj, miért vállalnád a szeretet szolgálatát?

Fogyasztás, birtoklás, hatalom. Habzsolva kacagsz, és szétmarcangolod világunkat. Azt hiszed, hogy győztél, pedig rabszolga vagy. Rosszabb, testvéred farkasa, szép tiszta világunk elpusztítója.

Itt állsz Uram a XXI. századi Jeruzsálem falai előtt, elöttünk. Szemedben könnycsepp, és nekem nincsenek érveim. Mégis arra kérlek, hogy ne bűneinket nézd, hanem újabb adventünkben jósággal jöjj közénk. Ajándékozz meg érdemtelen gyermekeidet egy újabb esélyel, egy szép Karácsonnyal.

Istentől áldott adventi, megtérést, szent időt kívánok szeretettel,
cs. t.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1277
  • e Hét: 4805
  • e Hónap: 13409
  • e Év: 49350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.