|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2011-03-19 18:52:10, szombat
|
|
|
Ó ember, te átkozott,
ki e Földet a romlásba taszítod.
Szűnj meg, bújj el,
e világról most tűnj el!
Ne árts, ne mérgezd,
az anyaföldet többé ne büntesd!
Kaptál életet, kaptál álmokat,
De te mindezt most eldobtad.
Áruló lettél!
S szülőanyád ellen
gonosz terveket szőttél.
Loptad, csaltad, értékeitől megfosztottad.
Most azonban hagyd,
nem bántsd, kérlek.
Legyen vége mindennek!
Elfáradt már, ezt te is láthatod.
Inkább hoz néki vidám dallamot.
Ha éhes, most te tápláld testeddel.
Ha szomjas, most te itasd könnyeddel.
Hidd el, Ő hálás minden apró jóért.
Egy odaadó gondos szóért.
Tekints fel az égre,
és magad is láthatod,
ha majd napsütés simogatja arcod.
Lásd a szépet, érezd a jót,
Mit néked otthonod, csak adni tudott.
Drága gyermek, tele élettel.
Milliónyi lélek, szerető szívvel.
Nyisd ki kezed, halld meg hangomat.
Lelkedben legyen béke,
testedben uralkodjék harmónia.
Ha szenved jó anyád,
Sírd el bánatát.
Ha egymaga viseli ezrek terhét,
Öleld át Földanyát.
Horváth Csongor
|
|
|
0 komment
, kategória: A mi Földünk |
|
|
|
|
|
2011-03-19 18:03:13, szombat
|
|
|
Próbálj meg Édes Fiam,
csakis önmagad maradni,
ne akarjál ismeretlenül
soha senkit alábecsülni.
Mert az is lehet, hogy ők
érzelmileg más utakon
járnak, s igazán örülni
sem képesek a legszebb
virágnak. Te a céljaidat
mindig magad előtt lássad,
hidd el az őszinte tetteid,
életednek hosszútávon,
lélekerősítő értelmévé válnak.
|
|
|
0 komment
, kategória: Lélekmorzsák 8. |
|
|
|
|
|
2011-03-19 17:57:51, szombat
|
|
|
A léleknek is van színe igen, van. A tiéd kék. Gyönyörű kék. Tengerkék.
Benne van a tenger végtelen nyugalma, féktelen szenvedélye, vadsága.
És benne van a szeretet mélysége és a bizalomé, a biztonságé. Benne
pezseg az élet, megszámlálhatatlan csodával, szépséggel, izgalommal.
Igen. A te lelked csodálatos kék. Érzem. És látom.
Csitár-Hock Tamás
|
|
|
0 komment
, kategória: Lelkünk titkai 1. |
|
|
|
|
|
2011-03-19 17:47:50, szombat
|
|
|
Rácsai Róbert :
Jeltelen vagyok és jelentéktelen;
amolyan kis szürkén tétova porszem.
Néha felkavar a szél,
megszédít és magasra röptet.
Olyankor színesnek képzelem magam,
csodásnak és érdekfeszítőnek.
Akkor néznek szivárványnak
- érdekes optikai csalódás -
azt hiszik, nekik festem a képeket,
pedig mind délibábszerű hazugság ...
Néha egy-egy részem leszakad rólam
és belemar az emberek szemébe
- odavitt a szél, én nem akartalak bántani titeket! -
De aztán a képeket elmossa az eső
és szétázik a szivárvány is:
elnehezült színei lecsepegnek a sárba,
áttetsző lesz, mint egy nylon szatyor
- csak az lassabban bomlik el,
én talán nem vagyok olyan mérgező -
Az emberek is kitörölnek a szemük sarkából,
aztán szépen hazamennek.
Talán hullatnak egy könnyet utánam.
|
|
|
1 komment
, kategória: Esős 1. |
|
|
|
|
|
2011-03-19 12:06:25, szombat
|
|
|
A klasszikus paradicsomos káposzta receptje
Gyermekkori kedvenc
A főtt húsok elmaradhatatlan körete elronthatatlan is egyben.
A tökéletes paradicsomos káposzta titka a nem túl puhára főzött káposztában és a finom, friss, házi paradicsomlében rejlik, ha ezek megvannak, rossz már nem lehet.
Akár hússal együtt is főzheted, ekkor a dinsztelt hagymán pirítsd fehérre a húst, és csak utána add hozzá a káposztát, a többi már nagyjából ugyanúgy mehet, érdemes ekkor egy kicsit tovább párolni.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
1 szép nagy fej káposzta
1 közepes vöröshagyma
1 liter házi paradicsomlé
3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsom
1 evőkanálnyi - ízlés szerint lehet több - cukor
só, frissen őrölt bors
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 evőkanálnyi pirospaprika
olaj, vagy valamilyen zsiradék
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A káposztával kezdd! A külső leveleit szedd le, a torzsát vágd ki, majd vágd nagyjából egységes méretű csíkokra az egészet, mosd át jó alaposan, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mélyebb edényben, ahol majd jól elfér minden, némi olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szép üveges, mehet hozzá a káposzta, majd a fűszerek, a kömény, a bors, ízlés szerint só, aztán a pirospaprika
Ha mindent hozzáadtál, öntsd fel a paradicsomlével, és keverd hozzá a sűrítményt is. Fedd le, és hagyd párolódni a káposztát, nagyjából 15 percig.
Amikor ez letelt, kóstold meg, hogy megpuhult-e eléggé, ha már jó, akkor le is veheted a tűzről. Ekkor rakd bele a cukrot ízlésednek megfelelő mennyiségben, keverd jól el, és már kész is vagy.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2011. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
468 db bejegyzés |
e év: |
2969 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 6439
- e Hét: 21235
- e Hónap: 43502
- e Év: 176056
|
|
|