Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Segítség a hó fogságában rekedteknek
  2013-03-15 06:56:16, péntek
 
  OSSZÁTOK!!! SOK-SOK ÁTMENETI SZÁLLÁS HELY! FIGYELMESEN OLVASSÁTOK ÁT!!! MERT ORSZÁG SZERTE TALÁLTOK INFÓKAT ÉS TELEFONOS SEGÍTSÉGEKET!
Kérjük, hogy ha valaki több méteres hótorlaszok mögött rekedt azt jelezze a 112-es segélyhívó számon, ho...gy a tűzoltóság munkatársai a segítségére tudjanak sietni!

IGYEKSZEM FOLYAMATOSAN FRISSÍTENI!!!!! TUDOM, H. HOSSZÚ, DE A SAJÁT ÉRDEKETEK ÁTNÉZNI! Ha betelik új kép alatt újakat teszek fel!

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - Az M1-es autópályán, a Budapesttől Győr felé vezető oldalon a 99 kilométeres szelvénynél elakadt kamion műszaki mentése befejeződött, a forgalom egy pályán lassan elindult a katasztrófavédelem munkatársainak péntek hajnali tájékoztatása szerint.

Ha áll az autó, és eléri a hó a kipufogó szintjét, (~20-30cm), akkor az elég magas valószínűséggel szénmonoxid mérgezés. Eleinte olvad a hó a kipufogó közelében, aztán inkább a kocsi alá áramlik a gáz, onnan meg a kocsiba. A motortér melege olvasztja annyira a havat elöl, hogy levegőt kapjon a motor, így az nem nagyon fog leállni, viszont a kevesebb levegő miatt tökéletlenebb lesz az égés, vagyis még mérgezőbb lesz a kipufogógáz. De ha van más elakadt is, összeülhetnek egy autóba, és lapátolhatnak a kocsi körül, vagy indítgathatnak felváltva így tudnak pihenni is.

Budapesti Különleges Mentők! Budapesten és vonzáskörzetében tudunk segíteni. 06/30 98 678 12 Ha valaki jelzi ügyeletünkre, hogy mire van szüksége, annak igyekszünk segíteni 06/30 98 678 12 Ha megkapjuk a számát már az is elég, felhívjuk.

Ha Bárkinek Szüksége van segítségre vagy ha valaki tud olyanról akin segíthetünk akkor nagyon szívesen megtesszük! Itt a rádió facebook oldalán lehet írni vagy Horváth Anett illetve Moizer Adriennek :) http://www.facebook.com/pages/Tamási-Rádió/162004627171144
(74) 570 260

Friss infók a Vörösmarty Rádión:
http://www.facebook.com/vorosmartyradio
Neten is hallgatható:
http://stream2.soundglobe.hu:9000/vorosmarty_mid.mp3.m3u

És a Győrben hallgasd az FM 100,1 Győr+, vagy a 103,1 Ozone FM-et! Élőben adják a friss információkat! Hallgassátok, mert Győrben egyenlőre az összes átmeneti szállás megtelt és több hotel is! :(

Fejér megyei rendőr-főkapitányság ingyen hívható zöldszáma: 06-80/200-607,

Baleseti és mentési infó:
http://internet.kozut.hu/utinform/Lapok/kezdolap.aspx

Folyamatosan frissülő információk az úthelyzetről:
http://hirhanyo.hu/hirek/utinfo/

Hejce település félpályán megközelíthetővé vált, viszont Fony, Korlát, Pányok települések hóátfúvás miatt megközelíthetetlenek.

A szélsőségesen téliesre fordult időjárási viszonyok miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a polgárok a megyében a településeket ne hagyják el gépjárművel, mert nem biztosított az útnak indulók megérkezése! A hatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy az esetleg elakadó gépjárművek akadályozzák a mentési és úttisztítási munkálatokat.

Budapesti Különleges Mentők! Budapesten és vonzáskörzetében tudunk segíteni. Ha valaki jelzi ügyeletünkre, hogy mire van szüksége, annak igyekszünk segíteni 06/30 98 678 12 Ha megkapjuk a számát már az is elég, felhívjuk.

ORFK: lezárták M1-M7 fővárosból kivezető közös szakaszát! András Tamás rendőr főhadnagy az MTI-nek elmondta, ha valaki a zárást követően a pályán halad, és rendőrautót lát, akkor kövesse azt, és levezetik az autópályáról.

A 81-es főúton a HADSEREG megkezdi a katasztrófavédelem mentését (!!) LÁNCTALPAS katonai járművekkel.

Veszprém megyei katasztrófavédelem: (+36-88) 620-800,

Fejér megyei katasztrófavédelem: (+36-22) 512-150,

Útinform: 1/336-2400

Hóhelyzetben, meleg szállás Vajtán! 06305003613

Komárom - Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Lezárt utak és átmeneti szállások Komárom-Esztergom megyében! FRISSÍTVE: 02:41 perckor

2013.03.15. péntek 04:35
Melegedőbuszok érkeztek Komárom-Esztergom megyébe. Erre szállhatnak fel azok, akik órák óta vesztegelnek az M1-es autópályán a rendkívüli út és időjárási körülmények miatt. Hamarosan hókotrók is jönnek Budapestről.

Komárom valamennyi szálláskapacitása betelt. Ezekben a percekben került megnyitásra a Feszty Iskola tornaterme, ahová várjuk az úton rekedteket. A rendvédelmi szervek legfrissebb tájékoztatása szerint sajnos a helyzet tovább rosszabbodott, így jelenleg városunk térségében kritikus a helyzet.

A katasztrófavédelem munkatársai autóról, autóra járva a rendőrség segítségével igyekeznek elszállítani a bajba jutott személyeket, így azt a tájékoztatást kaptuk, hogy városunk térségében az úton rekedtek nagy többségét már el tudták juttatni valamelyik befogadó helyre.

Kérjük, hogy ha valaki több méteres hótorlaszok mögött rekedt azt jelezze a 112-es segélyhívó számon, hogy a tűzoltóság munkatársai a segítségére tudjanak sietni!

Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló információkat maradéktalanul megosszuk az úton lévőkkel, ill. a szeretteikért aggódókkal!

Továbbra is járhatatlan az M1-es autópálya Győr felé. Aki tud, hajtson le és forduljon vissza Budapest felé. Győr felé ne közlekedjenek tovább! A 83-84-es km szelvény között továbbra is gondot okoz a hóátfúvás, áll a forgalom. A veszteglő járműveket a rendőrség visszafordítja Budapest felé.
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán megszűnt a korlátozás az 59-es km szelvénynél (Tatabánya-Újváros), a járművek lassan, de megindultak a főváros felé. A 93-as km szelvényben viszont újabb kamion akadt el, emiatt leállt a forgalom Budapest felé. A 13-as számú főút lezárása miatt az autópályáról továbbra sem lehajtani Komárom felé és ugyanitt felhajtani Budapest irányába.

A 13-as főúton a forgalmat Komáromnál az új, a város elkerülő útra terelik, Kisbérnél pedig a 81-es és 13-as számú főút kereszteződésénél a 81-es számú főútra fordítják vissza a rendőrök. Kisbér csak a 81-es számú főút felől közelíthető meg. Járhatatlan az út az 1-es számú főúton Ács és Komárom, Ács és Nagyigmánd, Ászár és Győr, Tatabánya és Környe, Tarján és Tardos között is. Tárkányt és Vérteskethelyet elzárta a hó.

Az M1-es autópályán a tehergépjárművek és a személygépkocsik mindkét oldalon a 43-as, az 54-es, az 57-es és a 64-es km szelvényben lévő parkolókban állhatnak meg, ahol védőitalt, élelmet tudnak vásárolni és illemhely is a rendelkezésükre áll.

A rendkívüli időjárási- és útviszonyok miatt a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság 2013. március 18-ig megtiltotta a közlekedést Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya és térségeik területén.

Komárom és Tatabánya esetében is a segélyt kérőket a város melegedőiben szállásolják el. További információ, segélykérés az önkormányzat ingyenes hívható zöld számán: 06-80-102-653

Bábolnán, Komáromban, Tatán és Tatabányán a bajba jutott állampolgárok részére az alábbi helyeken nyitottak meg átmeneti szállásokat:

TATABÁNYÁN a középfokú kollégiumban, a Földi Imre Sportcsarnok, a Váci Mihály általános iskola

BÁBOLNÁN az idősek klubjában, Nyitva maradt a bábolnai McDonald's! Sok autós a benzinkút melletti gyorsétterembe menekült a dugó elől. Olvasónk beszámolója szerint a műszakvezető be akarta zárni az éttermet este 10-kor, de ezen felháborodott az ott várakozó tömeg. Végül nyitva maradtak, sőt, még ingyen teát is osztottak az embereknek.

BICSKÉN a Csokonai iskolában (Szent István utca)

KISBÉREN a Sportcsarnokban

01:24. Tatán a szállodák beteltek, a Vaszary János Általános Iskola 2890 Tata, Országgyűlés tér 4 kínál ideiglenes szállást. TATÁN az Eötvös Gimnázium Vaszary és az Ady Endre általános iskolában

OROSZLÁNYBAN az idősek átmeneti otthonában, a családi átmeneti otthonban és a hajléktalan szállón

KISIGMÁNDON a faluházban (Fő út 1.)

NAGYIGMÁNDON az általános iskolában (Fácán út 2/A)

Komáromban a kiképző és raktárbázison
(Beőthy út 3.), az Alapy Gáspár kollégiumban és karrier szállóban.

ENYING (Művelődési ház),

POLGÁRDI (Gondozási Központ), Polgárdin nyitva a templom és a kultúrház! Mindenkit meleg teával és étellel várnak!

LEPSÉNY (Általános Iskola),

FEHÉRVÁRCSURGÓ (Művelődési Ház),

CSÓR (művelődési Ház),

LOVASBERÉNY (Művelődési Ház),

ZÁMOLY (Általános Iskola).

BOKODON az erőmű tanácstermében

KISLÁNGON a Művelődési házban befogadják a rászorulókat!

PÁKOZDON megnyílt a Művház, elakadtakat várjuk.

ÁCSON a Gárdonyi általános iskolában

KOCSON a faluházban

BAKONYSÁRKÁNYBAN a faluházban

MARTONVÁSÁR és környékén ragadtaknak!
Brunszvik - Beethoven Rendezvényszervező Központ és Könyvtár, Az általános iskolát kinyitottuk, aki nem tud hazajutni, ide bejöhet melegedni. További információ Gucsek István alpolgármester úrtól kérhető 06-20-941-7968
Martonvasaron tudunk szallast, forro italt es etelt biztositani. Hivjanak, ha a kozelben bajba jutottak, orommel segitunk!!! Az autopalya mellett lakunk. +36-20-822-5287

Fehérvár-Kelet (AGÁRD) kijáró M7-es... Aki itt melegedőhelyet keres a közelben, hívjon bátran. Hajnalig fent leszünk. 06705500153. Dóra Máté

DUNAÚJVÁROSBAN gyermekes családot szívesen látok! 06-30-6085964 Krisztina Kaszás

Esztergom környékén hívjatok számom 06204461053 tudok menni 4x4 es autó. Tátrai Péter
SZÉKESFEHÉRVÁRON
Kedves Bajba jutott Ismeretlen, szívesen el szállásolunk szerény hajlékunkban 2-3 fő ideiglenes szállását el tudjuk vállalni, meleg fürdő, meleg étellel várunk! 06 30 256 29 47 ezen a telefonon Bátran hívhatsz Kocsányi Gyula Jules

Székesfehérvári lakással rendelkező hölgy befogadna ma éjszakára hó miatt a városban rekedt családot, a száma: 0630/8344-050.

Fehérvár Iszkai úton szállás 4-5 embernek: Klér Ági 30/6871162

Megtelt a Technika Háza is. Aki elindult oda (1:27 PERC VAN), az még mehet, de aki még messze jár, menjen az új helyszínre: Kodály Zoltán Általános Iskola, Székesfehérvár, Béke tér 1. (Vasútállomással szemben)
Székesfehérvár (Sziget Utcai Általános Iskola,)

VÁRPALOTA KÖRZETÉN BELÜL NEM KERÜLT VALAKI BAJBA??? MELEG HELYET TUDNÉK BIZTOSÍTANI ILLETVE A MENTÉSBEN SEGÍTENI 06202982447 Várpalotán a Jó Szerencsét Művelődési Központba tudunk fogadni elakadt embereket! Amit adni tudunk: meleg tea, zsíros kenyér, meleg hely! Telefonszám: 20-465-1033, ill., 30-697-2618

SIÓFOK: Somogyi TISZK Baross Gábor Közép és Szakiskola. Siófokon még van pár hely az Unio Vendégházban! Tel.: +36202258400 SIÓFOK (Erkel Ferenc utca, SZKI),

KAPOSVÁR ( sportcsarnok),
Kaposváron elakadtakat várjuk meleg teával ha gondolják. viszont telefonszám nem publikus, mail: fox7day@gmail.com vagy neki írjatok: http://www.facebook.com/kekpallmall

KARDAKÚT ( iskola kollégium),

IGAL (műv.ház),

MERNYE (műv.ház),

MEZŐCSOKONYA (műv.ház),

SOMOGYJÁD (műv.ház),

BALATONBOGLÁR (tornacsarnok),

BALATONLELLE (tornacsarnok),

FONYÓD (gimnázium),

BODROG (idősek otthona),

OSZTOPÁN (Polg.Hiv.)

KAPOSFŐ (Polg.Hiv.)

LAD (iskola tornaterme),

NAGYATÁD (József Attila Kollégium),

LÁBOD (nyugdíjas ház),

IHAROSBERÉNY (Ált.Isk.),

MARCALIi (gimnázium),

BÖHÖNYE (egészség.ház),

SOMOGYFAJSZ (iskola),

NAGYBAJOM (iskola)

MÓRON a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban,

KISIGMÁNDON a faluházban (Fő út 1.),

NAGYIGMÁNDON az általános iskolában (Fácán út 2/A) és Komáromban a Beőthy út 3. szám alatt.

BOKODON az Erőműben a konferencia terem (a volt ebédlő felett) a kijelölt melegedő.

SZABADBATTYÁNBAN a Móricz Zsigmond Művelődési Ház megnyílt az ott rekedtek számára. Forró teával várják az embereket az Árpád u. 10-ben. A Coop boltnál kell bekanyarodni. Érdeklődni a következő telefonszámon: 06-30-432-93-42

Mi is tudunk éjszakai szállást biztosítani a bajba jutottaknak.
Az M7-es autópálya balatonlellei 135 km lehajtónál vagy a balatonboglári lehajtónál. Cím: Balatonlelle, Orgona u. 6. Erika Villa www.erikavilla.hu Tel: +36309476250

Hegyeshalomnál még vannak szálláshelyek! Tel.: +36 20 667 6862

Martonvasaron tudunk szallast, forro italt es etelt biztositani. Hivjanak, ha a kozelben bajba jutottak, orommel segitunk!!! Az autopalya mellett lakunk. +36-20-822-5287
MARTONVÁSÁRON az autópálya mellett lakunk. Ha valakinek segíthetünk, vagy csak inna egy teát ill. kávét, hívjon bátran!!!! 06-30-468-54-91

Keszthely Keleti kapujában a 71-es fő úton bajba jutottaknak szívesen segítünk: Fűtött lakást, meleg takarót, teát és szerény enni valót kínálunk. Telefon - 0630 387 53 60 - Szélvédő & Fényszóró Javítás - a Tescótól 150 méterre (0630 3957309)

VELENCE Tópart utca 51 (22) 472 062

BICSKE Kisfaludy utca 56

VÁL Vajda János utca (22) 353 425

02:09. perc Tác, Vénusz Panzió tele van, az éttermi részen még 100 fő le tud ülni.

Sármelléken az iskolában várják az úton rekedteket!

Bakonysárkányon melegedő hely a Faluházban Béke utca 102. található! Ősz Ferenc polgármester

BAKONYCSERNYE Aki ebben a hóviharban elakadt környékén és nem tud tovább menni, számukra Szállást tudok biztosítani !! Telefonszám: 0622/413-513

Seregélyes, Széchenyi u. 1. művelődési ház melletti kisvendéglő nyitva, kijelölt melegedőhely.

CSÁKBERÉNYI ÓVODA SZÁLLÁSSAL ÉS ÉTELLEL VÁR MINDEN CSÁKBERÉNYBEN RAGADT ÁTUTAZÓT! 0620/206-66-21 vagy 0620/9790563 CÍM: 8073 CSÁKBERÉNY, HŐSÖK TERE 41. (POLGÁRMESTERI HIVATAL MELLETT)

Söréden a Lesz Vigasz Vendéglőbe jelentkezzenek, Végh Rudolf polgármester szállást biztosít az Óvoda és a Művelődési házban. (Pravecz Beáta)

Kőszárhegyen nyitva a melegedőhely: Művelődési ház.

Pápán a Pápai Kóter Turistaszállóban várják a városban ragadt embereket. Ha valaki Pápán elakadt, hívjon a 06204246114-es számon! étel, ital van!Bővebben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1084
  • e Hét: 4612
  • e Hónap: 13216
  • e Év: 49157
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.