2013-09-15 16:59:25, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
3 bögre tej
1 bögre víz
1 bögre rizs
fél bögre cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
Elkészítése
Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével
dolgozom, így 4 bőséges adag lesz az eredmény.)
A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni, belekeverjük
a cukrokat és a csipet sót. Oldódásig keverjük a tejet, majd hozzáadjuk a
megmosott rizst. Közepes lángon néha megkeverve főzzük.
Amikor már majdnem beledagadt a folyadékba, akkor lefedjük 1-2 percre.
Végül lezárjuk. (Nekem hőmegtartós a főzőlapom, így én rajta hagyom.) De
100 fokra melegített sütőbe is be lehet tolni. Természetesen akkor kész, ha
a tejet magába szívta és teljesen megpuhultak a rizsszemek.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|