Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Szimat, mert finom az illat gif
  2014-06-17 18:54:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Fehér fóka gif
  2014-06-17 18:51:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Ez finom gazdi :-) gif
  2014-06-17 18:50:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A fügelevél gyógyhatásairól
  2014-06-17 18:15:40, kedd
 
 



A fügelevél a cukorbetegség gyógyításáról legismertebb, de sok egyéb felhasználási lehetősége is van. Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőr problémák és fekélyek kezelésére is. A legtöbb füge levelet tartalmazó orvosság annak levét vagy a fa nedveit használja. A füge tinktúrát vagy borogatást azonnal fel kell használni és naponta frissen készíteni.

A fügelevél anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkezik, fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség. A cukorbetegnek ébredés után, a reggelivel együtt kell bevennie a kivonatot. Felforralhatjuk frissen, szűrt vízzel és ihatjuk teaként.

A füge az egyik legjobb rost és kalciumforrás. Tartalmaz antioxidánsokat és hashajtó hatása van. Ezen kívül található benne , magnézium, réz, mangán, kalcium, A-, B-, C- és K-vitamin, folsav, nátrium és cink.

Kálium és rosttartalmának köszönhetően segít stabilizálni a vérnyomást. Anti diabetikus és daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. A benne található kalcium, kálium és oldható rostok segítenek a koleszterin csökkentésében. A füge elősegíti a jó alvást és véd az álmatlanság ellen.

Növeli az energiát, támogatja a csontok erősségét, hashajtó hatása miatt alkalmas székrekedés kezelésére. Leveleit pépesítve pattanás és mitesszer elleni bőrtisztítóként használható. Csökkenti a gyomorsav mennyiségét, így kiváló terhes nőknek. Elősegíti a hosszú élettartamot és jó egészséget.

A fügelevél felhasználása:

 Hörghurut - Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.

 szív-és érrendszeri vagy daganatos betegségek - Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.

 genitális szemölcsök - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

 aranyér - a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.

 májzsugorodás - alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.

 magas vérnyomás - készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.

 gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

övsömör - 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket.

 fekély - rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Laktózérzékenység
  2014-06-17 18:09:28, kedd
 
  Laktózérzékenységről akkor beszélünk, ha a szervezet egy laktáz nevű enzim hiányában nem képes lebontani a tejcukrot. Laktózérzékenység vagy laktóz intolerancia esetén a tejcukor nem bomlik emészthető darabokra, amely a vastagbélben erjedve a vízháztartás zavarát és hasmenést okoz, valamint különböző kellemetlen tünetek léphetnek fel. Fokozott bélgáz termelődik, hasi görcsök, puffadás és felfúvódás, bizonyos esetekben émelygés és hányinger léphet fel.

Laktóz intolerancia kialakulása
Részben genetikai okok is állhatnak a háttérben, de általában felnőtt korban alakul ki, mivel az életkor előrehaladtával a laktáz enzim aktivitása csökken, esetenként meg is szűnik. Antibiotikumok mellékhatásaként is jelentkezhet, illetve a bélnyálkahártya egyéb sérülései is okozhatnak tejcukor érzékenyésget, mint pl. a Crohn-kór, bélgyulladások stb.

Tejcukor érzékenység tünetei
A laktóztartalmú ételek elfogyasztását követő egy óra múlva megjelennek a tünetek: erős szelek, hasi görcsök, fájdalmak és puffadás, hasmenés, súlyosabb esetben hányinger is előfordulhat. A kellő odafigyeléssel kialakított étrend betartásával a laktóz intolerancia nem okoz jelentős életminőség romlást a betegre nézve.

Kezelés és kivizsgálás
Amennyiben a fent említett tünetek jelentkeznek, egyszerűen kiszűrhetjük a laktóz intolerancia gyanúját azzal, ha egy ideig nem fogyasztunk tejtermékeket és megfigyeljük, enyhülnek-e a tünetek. Létezik laktóz tolerancia teszt is, amely során a vércukor szint emelkedését nézik laktóz fogyasztás után. Éhgyomorra történő hidrogén kilégzési teszt során laktóz fogyasztását követően az emésztés során képződő hidrogént nézik, amely a véráramba és a lélegzetbe is bekerül. Ha ez az érték magas, akkor valószínűsíthető a tejcukor érzékenység. Laboratóriumi és szövettani vizsgálattal pedig egyértelműen kimutatható a laktózérzékenység fennállása. Előbbi esetén a székletből, utóbbi esetén pedig a vékonybélbe vezetett szonda segítségével vett szövetből mutatható ki bizonyossággal a betegség.
Hasonló tüneteket okoz az irritábilis bélszindróma és a lisztérzékenység is, ezért mindenképp tanácsos szakemberrel megbeszélni a panaszokat. Ha kisgyermek esetén merül fel a gyanú, hogy valamely étel fogyasztására allergiás tünetek lépnek fel, azonnal forduljunk orvoshoz.

Fontos a megfelelő étrend
Laktózérzékenység esetén tartsuk be a helyes étrend szabályait, tartózkodjunk a tejszármazékokat tartalmazó élelmiszerektől is. Tejtermékeken túl tartalmazhat tejszármazékot a kenyér és a pékáruk, felvágottak, húsipari termékek, salátaöntetek, konzerv ételek, margarin, cukorkák, instant italporok stb.
Nem minden tejterméktől kell azonban óvakodni, a savanyú tejtermékek, az élőflórás joghurtfélékben található tejsavbaktériumok a tejcukrot megfelelően erjesztik, így nem okoznak tüneteket. Szerencsére ma már számos recept található interneten, újságokban, könyvekben, amelyek segítségével könnyedén készíthetünk laktózmentes ételeket és teljes értékű életet élhetünk laktózérzékenység ellenére is.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Legegészségesebb gyógyszereink
  2014-06-17 17:58:19, kedd
 
 



A növények virágai, levelei, gyökérzete olyan felhasználható anyagokat tartalmaz, amire érdemes odafigyelni. A gyógynövények kategóriájuk szerint lehetnek gyenge vagy erős hatású, illetve mérgező gyógynövények. A gyenge hatású gyógynövényeket korlátlanul lehet fogyasztani gyógyulásig. A természetgyógyászok használhatják az erős hatásúakat is, a mérgező hatásúakat pedig csak külsőleg alkalmazzuk. A gyógynövények hosszú hónapok alatt fejtik ki hatásukat eredményesen.

Fokhagyma, a jól bevált gyógyír
A fokhagyma almaecetbe áztatva igazi gyógyszer. 24 óra alatt a hatóanyagok kioldódnak belőle, és ezzel az oldattal érdemes naponta kenegetni sajgó nyakunkat. A nyaki ütőereket is kiválóan tisztítja, gerincmeszesedésre is remekül hat. Kenegethetjük vele a gerincsérvet, vagy ha a kálciumot elvesztett csigolyák összecsúsznak, akkor étkezési zselatint érdemes esténként a gerincre kenni.
A fokhagyma akácmézbe és almaecetbe áztatva kiváló immunerősítő és vértisztító hatásású. Meghűléses megbetegedések és a legyengült szervezet erősítésére is kiválóan alkalmas. Energetizáló, fáradtságűző, fogyasztó vitaminbombát nyerhetünk, ha ugyanezt a keveréket felöntjük szénsavmentes ásványvízzel. Lassan kortyolgatva érjük el vele a legkedvezőbb hatást.

Gyógyhatású klasszikusok :

Csontritkuláskor a tyúktojás héját kell fogyasztani rendszeresen. Főzzük meg, a sütőben még egy kicsikét érdemes sütni majd ezután ledarálni.

Fülzúgásra kiválóan alkalmas a veronikafű, mely remekül tisztítja, tágítja az agyi hajszálereket.

A martilaput asztma ellen lehet sikerrel használni. A kakukkfű, az útifű,a martilapu, a pemetefű és az ezerjófű kiváló megoldást jelenthetnek tüdő probléma esetén. Ha a hörgők le vannak tapadva, arra ökörfarkkóró virága lehet leghatásosabb.

Az orvosi tüdőfűnek magas C vitamin tartalma, hámlasztó hatású, elősegíti a sebgyógyulást, valamint gyulladásgátló és bőrvédő hatású. A kakukkfű, nagyon jó méregtelenítő, baktérium-, és vírusölő is egyben. Megfázás esetén érdemes kakukkfüvet csepegtetni a fürdővízbe. Az orbáncfű egy csodálatos növény, nagyon jó immunerősítő, Alzheimer kórra is kiválóan alkalmazható együttesen kamillateával, zöldpaprikával és zellerrel.

A csalán és az apróbojtorján nem csak élvezeti teának kiváló, hanem a torokfertőtlenítés mellett az emésztést is javítja. A fehér akácvirág, a fehér árvacsalán vitathatatlanul nagyon jó gyomorsav szabályzó. A fehér árvacsalán elég drasztikus, tehát ha valaki ezt akarja használni, akkor három napnál tovább nem ajánlott inni, viszont még a hólyagzáró izom működésére is jó.

Lábszárfekélyre diólevél a legelterjedtebb, éjszakára a diólevelet rá kell helyezni a fekélyre, amitől pár napig tűzpiros lehet.

A legjobb megoldást kétség kívül mindenkor a méregtelenítés és tisztítás jelenthet, hogy megszabaduljunk a feleslegesen lerakódott méreganyagoktól és plusz kilótól. A gyógynövények ebben nagy segítségünkre lehetnek, különböző betegség esetén vagy akár kúraszerűen megelőzésképp.
Forrás:impulsermagazin

Fontos: alkalmazás előtt kérje ki szakember véleményét !
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Cukorbetegség és diéta
  2014-06-17 17:39:30, kedd
 
  A cukorbetegség mára kialakult járványszerű terjedése nem kis aggodalomra ad okot. Ennek hátterében a generációra jellemző megváltozott táplálkozási szokások, rengeteg cukor, só, kalória fogyasztása áll. Sajnos a tendencia csak romlik, egyre nagyobb probléma az elhízás és ezáltal az idős korban kialakuló cukorbetegség is.Ráadásul az elszomorító statisztikák sem pontosak, hiszen a cukorbetegek közel fele nincs diagnosztizálva, mert előfordul, hogy a betegségnek nincsenek kifejezett tünetei.

Az inzulinrezisztencia
Az inzulinrezisztencia a szénhidrát-anyagcsere zavara, amely bár nem konkrét betegség, könnyen cukorbetegséggé alakulhat, ha a szervezet inzulinmennyisége a kelleténél kisebb biológiai választ vált ki, főleg magas inzulinszint esetén. Ez az állapot tünetmentes, de kerülni kell az olyan táplálkozást, amely drasztikusan megnöveli a vércukorszintet, hiszen a szervezet ebben az állapotban egy idő után nem termel kellő inzulint. A 2-es típusú diabétesz tehát megelőzhető, ha az inzulinrezisztenciát időben felismerjük, és megfelelően kezeljük.

Mit tehetünk?
A 2-es típusú cukorbetegség megfelelő életmóddal, testsúllyal megelőzhető, azonban a már kialakult betegség fogyással is megfelelően panaszmentessé válhat. Ügyelni kell a helyes étrendre és lehetőleg iktassunk be testmozgást mindennapjainkba.

Diéta
Cukorbetegség esetén nincs egy úgymond speciális diéta, tehát nem egyszerűen arról van szó, hogy kiiktatjuk a cukorfogyasztást és a fehér liszt fogyasztását ügyelve a kalória bevitelre. A helyes étrendbe beletartozik a változatos táplálkozás, természetesen nagyon minimális cukor, édesség fogyasztása, zöldségek, főzelékek, barna kenyér fogyasztása. Negyven éves kor felett a bevitt zsiradék mennyiségére is fontos figyelni, mert magas koleszterinszintet, később érelmeszesedést okozhat.

Hogyan csináljuk?
Étrendünket alakítsuk ki úgy, hogy csak annyit energiát vigyünk be, amennyit valóban el is használunk. Reggelire válasszunk olyan ételt, amelytől nem ugrik meg gyorsan a vércukorszint, pl. zöldségek, korpás zsömle stb. Tízóraira a megfelelő kalcium bevitel biztosítására ehetünk natúr joghurtot vagy kefirt. Ebéd gyanánt fogyaszthatunk főzeléket, grillezett húst, zöldséges egytálételt, akár zöldséglevest, gombát, halat és párolt zöldséget. Uzsonnára tanácsos gyümölcsöt fogyasztani, vacsorára pedig ebédhez hasonlóan sovány húsok, zöldségek közül választhatunk.

Testmozgással a cukorbetegség ellen
A sportnak legalább olyan fontos szerepe van a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében, mint a megfelelő étrendnek. Igyekezzünk akár séta, akár aktívabb sport formájában valamilyen testmozgást végezni. Amennyiben a testmozgás fizikai állapotból fakadóan nem megoldható, segítségül hívhatjuk a pulzáló mágnesterápiát is, amely a sejtek szintjén fejti ki hatását és serkenti a vérkeringést. A vér oxigénellátása javulhat, ezáltal a mozgáshoz hasonló hatást érhetünk el a használatával.
Forrás impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Miért hullik a hajunk?
  2014-06-17 17:34:02, kedd
 
  Bizonyos mértékű hajhullás természetes, kórossá akkor válik, ha a hullás túlzott mértéket ölt és a haj újranövekedése is elmarad. Napi 60-100 hajszál hullása még természetesnek számít. A hajhullás kialakulhat foltokban vagy szétszórtan. Kopaszodást okoz, ha a szőrtüszők és a bennük lévő hajszemölcs elpusztul.

Hajhullás oka
A hajhullás és kopaszodás kialakulhat genetikai okok miatt vagy különböző betegségek következtében. Okozhatja vitaminhiány, bizonyos fogamzásgátlók szedése, vérkeringési zavarok, pajzsmirigy problémák és hormonproblémák, de akár a stressz is kiváltó ok lehet. A kezelés akkor lesz hatásos, ha kétirányú, megszünteti a hajhullást és serkenti a haj újbóli növekedését.

Hajhullás ellen
Néha elegendő az is, ha jobban odafigyelünk táplálkozásunkra, hiszen egyoldalú táplálkozás vagy vitaminhiány is okozhat hajhullást. B-vitamin, szelén, cink és vas pótlásával felvehetjük a harcot a hajhullás ellen. Fogyasszunk hüvelyeseket, dióféléket, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut, tojást stb. Fejmasszázzsal serkenthetjük a vérkeringést, így a tápanyagok jobban felszívódnak. Végezhetjük szárazon vagy samponozás közben. A masszázst kiegészíthetjük különböző hajnövesztő szerekkel a jobb hatás érdekében.

Gyógynövények hajhullásra
A nyírfa az egyik legjobb hajhullás elleni ápoló szer, még a korpásodást is csökkentheti. A csalánból készült tinktúrák, teák fogyasztása pedig vastartalmával segít a hajnövesztésben. A fodormenta teát a hormonális problémák okozta hajhullásra használhatjuk. Napi egy csésze teát huzamosabb ideig kell fogyasztani. Hasonló hatású a cickafark és a zsályatea is.
Pajzsmirigy alulműködés esetén napi egy csésze szurokfű tea ajánlott. Rozmaring, zsurló és édesgyökér teakeveréket vérkeringési zavarokra használhatunk.

Az egészséges hajért
Teljes és hosszan tartó megoldást az életmódváltás hozhat. Rendszeres testmozgás jótékonyan hat a hormonokra, a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás pedig hozzájárul az egészséges hajnövekedéshez. Figyeljünk samponunkra, válasszunk tápláló, ammóniamentes sampont és használjunk hidratáló balzsamot. A hajszárítással óvatosan bánjunk, mert a túl forró levegő száríthatja a hajat és töredezetté válhat. Néhány apróság betartásával hajunk erőssé, fényessé válhat.
Forrás:impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ekcéma ellen természetesen
  2014-06-17 17:26:47, kedd
 
  Az ekcémás ember szervezetében - az allergiához hasonlóan - magas a hisztamin nevű vegyület szintje. Ennek tünete a bőr felületén vörös, gyulladt, hámló foltok megjelenése, amelyek erős viszketéssel járnak és vakarózás hatására tovább súlyosodnak. Leggyakrabban az arcon, fejbőrön, csuklón, karon, könyök és a térd mögötti terület érintett.

Az idült bőrgyulladást allergiás reakció okozza, amelyet többféle allergén is okozhat, pl. pollen, bizonyos élelmiszerek, kozmetikai szerek, fémekkel való érintkezés, tisztítószerekkel való érintkezés. Utóbbiak esetén ún. kontakt ekcémáról beszélünk, a tünetek az allergén anyaggal való érintkezés után jelennek meg.

Ekcémás tünetek ellen
A kontakt ekcéma esetén igyekezzük kerülni az allergén anyagokkal való érintkezést. Takarításkor használjunk gumikesztyűt, hordjunk szellős pamutruhát, mert az kevésbé irritálja a bőrt. Kerüljük az allergiás reakciókat okozó élelmiszer fogyasztását.

Külsőleg
Az ekcémás bőrre használhatunk kamilla és édesgyökér tartalmú krémeket, kenőcsöket, mert gyulladáscsökkentő hatásúak és ápolják a berepedezett bőrt. Kenőccsel a száraz bőrfelület kezelhető, gyógynövényes főzettel pedig a nedvedző területeket kezelhetjük. Napi 2-3 kezelés ajánlott.

Belsőleg
Táplálékkiegészítőkkel, vitaminokkal belsőleg is támogathatjuk immunrendszerünket. A természetes immunerősítők hatása pár napon belül jelentkezhet. Ekcéma tüneteit enyhíthetjük esszenciális zsírsavak fogyasztásával, ezt halolajjal vagy ligetszépeolajjal kiválóan pótolhatjuk. E vitamin pótlással szintén enyhíthetünk a tüneteken, ehhez legalább napi 250 mg E vitamint érdemes szedni. A cink segíti a zsírsavak felhasználását és erősíti az immunrendszert, napi 15 mg már elegendő mennyiség a gyógyulás elősegítésére. A szőlőmagkivonatban található flavonoidok antioxidáns hatása gátolja az allergiás reakciókat. Napi 2×100 mg szőlőmagkivonattal remekül kezelhetjük ekcémánkat.

Az ekcéma kezelését ki lehet egészíteni természetes kúrákkal, azonban minden esetben
egyeztessünk bőrgyógyászati szakemberrel.
Forrás:impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Étrend reflux esetén
  2014-06-17 17:20:37, kedd
 
  Korunk mozgásszegény életmódja, a minőségi táplálkozás hiánya, a stressz megbosszulja magát: a reflux mára civilizációs betegséggé vált. A betegség kortól nemtől függetlenül bárkinél előfordulhat és aki érintett, az tudja, milyen jelentősége van a napi ötszöri étkezésnek és a megfelelő táplálkozásnak.

Hogyan táplálkozzunk reflux esetén?
Az első fontos szabály, hogy aki refluxban szenved, sose egye túl magát, hiszen a csordultig teli gyomor még normális esetben is okozhat némi gyomortartalom visszafolyást. Rendszeres, kisebb mennyiségű étkezésekkel ez azonban elkerülhető.
Kerülni kell a savas ételeket, az erős fűszereket és az alkoholfogyasztást. Nem ajánlott továbbá citrusféléket fogyasztani, valamint a cukros és szénsavas italok fogyasztása, mert fokozzák a savtermelést. Tartózkodjunk a zsíros ételek fogyasztásától, és a paradicsom alapú ételek (a pizza is ide tartozik) sem tesznek jót. Ezenkívül a kávé és a fekete tea is savfokozó hatással bír.

Amit szabad enni
Értelemszerűen a lúgos kémhatású ételeket lehet és kell előnyben részesíteni. Teljes kiőrlésű péksütemények, kekszfélék, gabonapelyhek, müzlik bátran fogyaszthatók. Natúr joghurt, kefir az élőflórájának köszönhetően támogatja az emésztőrendszert. Növényi eredetű tejtermékek. Érdekesség, hogy a rágózás következtében termelődő nyál semlegesíti a gyomorsavat, így bátran rágózzunk reflux esetén.

Reflux esetén jótékony hatású a fehérjedús ételek fogyasztása is. Ehetünk sovány húsokat, sajtok, tejtermékek, tojást, hüvelyeseket.
Zöldségek és gyümölcsök (kivéve a citrusfélék) kedvezően hatnak a savas reflux esetén. Édességek közül a csokoládét tanácsos elkerülni, viszont a puding, alacsony zsírtartalmú ételek fogyaszthatók.

Lúgosítás
Érdemes időnként lúgosító kúrát végezni. Kiváló módszer erre a szódabikarbónás lúgosítás, valamint az alga is kellően lúgosítja a szervezetet. Emellett ne feledjük a testmozgást és a megfelelő folyadékbevitelt sem. Lúgosító kúrára hasznos segítség lehet a Lifepulser Barley Germ, amely egy speciálisan kezelt árpacsíra italpor. Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. Az árpa ásványi anyagai és nyomelemei, a benne található élelmi rost segít beállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát, nem terheli az emésztőrendszert és fontos kiegészítője a kiegyensúlyozott étrendnek.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 844 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1139
  • e Hét: 17806
  • e Hónap: 49292
  • e Év: 253993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.