Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szept. 8-a Kisboldogasszony napja
  2015-09-08 12:21:35, kedd
 
  Szeptember 8-a Kisboldogasszony- (Babba Mária születésének) napja...


Azért lett szeptember 8-a az ünnep, mert ezen a napon szentelték fel azt a jeruzsálemi templomot, amely azon a helyen van, ahol a hagyomány szerint Szűz Mária született. Ez a templom ma is áll, Szent Annának szentelve.
A XII. századtól kezdve kerül szeptember 8-ra az ünnep. Magyarországon a XVIII. században fejlődött ünneppé. Ekkor fejlődött ki számos népszokás is. 1955-ben eltörölték.
Ma Magyarországon közel 180 Kisboldogasszony-templom vagy kápolna van, melyeknek általában ezen a napon van a búcsújuk. A legismertebb zarándokhely a máriaremetei Kisboldogasszony-templom, ahol már számos csoda és jelenés megtörtént.
A Kisboldogasszony-búcsúk éneklő menetekké alakulnak, ahol van Mária-szobor, ott leányok viszik magasba emelve. A menet elejét ministráns fiúk vezetik.
*
*
*
Kisboldogasszony-napi nészokások:
*
Ennek a napnak a hajnalát a hívők a szabadban várták, és ,,csatlakoztak az angyalokhoz", akik a mennyben örvendeztek a Szűzanya születésén.
*
Együtt mondták:
,,Boldog vagy szentséges Szűz Mária és minden dicséretre méltó, mert belőled támadt az igazság Napja, Krisztus, a mi Istenünk."
*
Aki érdemes volt rá, az megláthatta a felkelő napban Szűz Máriát.
*
Ha nem tudták Egyed napján az őszi búzát elvetni, akkor azt Kisboldogasszony napján tették meg.
*
A szárított búzát szétterítették, hogy a pap szentelt vízzel meghintse, miközben a jelenlévők imádkoztak.
*
A Balaton- és Göcsej régióban az Istent kérték, hogy szentelje meg harmattal, az ,,Úristen szentelje meg" ima kéréssel. Majd vetésnél, a megüresedett zsákokat feldobálva kérlelték Istent, hogy olyan nagyra növessze a gabonát. Az ilyen gabona bőven terem és nem üszkösödik meg.
*
Ha ezen a napon esik, akkor nem jó a vetés idejére.
*
A dióverés kezdetének napja.
*
A népi megfigyeléshez tartozik, hogy a fecskék ezen a napon hagyják el Európa ezen részét és a Közel-Kelet érintésével költöznek délre.

*

KÖNYÖRGÉS BABBA MÁRIÁHOZ

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=221430&aid=64791

Anyánk édes Boldogasszony
áldó kezed oltalmazzon
szemed fölöttünk virrasszon
szíved szívünkhöz hajoljon
Erősíts meg minket kérünk
ne folyjon ki drága vérünk
Bízunk benned csak rád nézünk
vigasztald könnyező népünk
Ne hagyd, hogy a gonosz sorba'
elragadjon a pokolba
Testünk-lelkünk így is csonka
szétmarta a héber rozsda
Mindenünket elorozták
nem miénk már Magyarország
Semmik vagyunk gyáva szolgák
otthonunk rablók tiporják
Idegenek nyúznak tépnek
mi haldoklunk csak ők élnek
Micsoda kegyetlen végzet:
elpusztítanak a férgek
Se hitünk se egészségünk
már nincs miért mégis félünk
Csöppnyi jóban nincsen részünk
porba fulladt a reménységünk
Mivé leszünk hová menjünk
talán új földet keressünk?
Kihunyt a szeretet bennünk
rideg koporsóban fekszünk
Fájdalmunk az eget veri
a fél világ vesztünk lesi
jövőnk keresztre szegezi
maradékunk szétkergeti
Hű Patrónánk jöjj el hozzánk
Irgalmazz és tekints reánk
mentsd meg szegény beteg hazánk
szabadíts föl szép Szűzanyánk
Lángod érettünk lobogjon
Imád üdvösséget hozzon
Szent balzsamod gyógyítgasson
csíksomlyói Boldogasszony

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iszlám legfontosabb tanítása
  2015-09-08 04:46:33, kedd
 
  Ez a mostani migrációs invázió azért is veszélyes, mert a menekültek közé elvegyülve dzsihadista fanatikusok veszélyeztetheik hazánkat és a benne élő magyarságot. Sajnos, a "művelt" Nyugat okot is adott nekik erre! Gondoljunk csak a párizsi újságírók Mohamedet (és Krisztust is - csak az valahogy senkit nem zavart) gyalázó karikatúráira!
•
A tagországok miniszterelnökei, pedig karonfogva demonstráltak a gyalázkodó újságírók temetésén, Ebbéli kiállásukkal odatették magukat és hazánkat is az Isten-gyalázók mellé!!! Ezzel kitették egész Magyarországot a ,,mohamedán" dzsihadisták bosszújának!
*

Egyébként, nem pontos a ,,mohamedán" meghatározás, mert Mohamed próféta - Isten hírnöke - volt. Mondjuk, úgy, mint a keresztényeknél Jézus Krisztus. Egyébként, ők: a ,,mohamedánok" ismerik és tisztelik Jézust, mint Isten egyik hírnökét, vagyis: prófétáját. Mint a mellékelt ábra is mutatja: nem azzal vágtak vissza, hogy Jézust kezdték karikírozva gyalázni!

De, térjünk csak vissza a lényegre, ami a MONOTEIZMUSBAN rejlik!
Isten neve náluk ALAH, úgy, mint nálunk: JEHOVA. (A Károly-féle Biblia-fordításból már kimaradt a Jehova név, mert úgy döntöttek, hogy Isten, az Isten és nem ember, hogy néven nevezzük...)


Az iszlám legfontosabb tanítása: Alah az egyedüli Isten. (Tagadják a Szentháromságot, ugyanakkor, az a hit, hogy Isten az ember sorsát döntően meghatározza, közel áll a keresztény predestináció tanításához.)
*
Nekünk, egyistenhívőknek tudnunk kell, hogy ugyanarról az istenségről van szó, csak a köré kerekített legenda, kultúrkör egészen más!

*
El kellene végre az emberiségnek jutnia ahhoz a felismeréshez, hogy ugyanúgy tisztelettel kellene közelíteni a különböző kultúrkörökben, különböző néven nevezett egy-de ugyanazon Istenhez!

Le kellene állni ISTEN HIRNÖKEINEK (prófétáinak) gyalázásával!



A ,,muszlim" szó helyett, persze pontosabb lenne az iszlám elnevezés használata. Ugyan, a világ csaknem minden vallását alapítójáról, vagy arról a népről nevezték el, amelynél kezdetben kialakult. Például: a kereszténység elnevezése Jézus Krisztus nevéből vezethető le, vagy Buddha - buddhizmus; Juda - judaizmus.

Az iszlám híveit is szokás mohamedánoknak nevezni. Ezt teljesen hamisnak, félrevezetőnek tekintik a hívek, ezért a leghatározottabban visszautasítják.

Mint, ahogy tilos Mohamed próféta ábrázolása is, mert bálványimádásnak tartják. Ugyanakkor, egyes muszlim bölcsek szerint, Alah minden dolgoknak a forrása, vagyis Mohamed prófétáról készült miniatúrákat, szobrocskákat csak közvetve alkotta ember...Szóval, nagyon bonyolult ez az egész.

Bonyolult és ellentmondásos, mert az iszlám arab szó és alávetést, engedelmességet jelent.

Mint vallás, az iszlám Isten akaratába való teljes belenyugvásra és Neki való engedelmességre tanítja híveit.

A szó másik jelentése: béke. Eszerint, igazi testi-lelki békét csak az istennek való odaadás és engedelmesség által érhet el az ember. Aki ezt magáévá tudja tenni: az a ,,mozlim"!

*

És, akkor ott van a szentnek nevezett háborúzás, robbantgatás és a fegyveres hittérítés módszere, ami egyáltalán nem nevezhető békésnek...

A keresztényeknek soha nem lenne szabad megfeledkezni arról, hogy sem Isten - nevezzük azt bárhogyan - sem az Ő prófétái nem lehetnek világméretű gúny tárgyai! (De az lenne az igazi, ha a képmására teremtett ember sem válna azzá!)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 629
  • e Hét: 4157
  • e Hónap: 12761
  • e Év: 48702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.