Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Budapesti gyógyvizek - ivókúrára
  2016-03-04 20:26:51, péntek
 
  Budapesten több ivókútból is vihetünk haza ivókúrára is alkalmas gyógyvizet. A Széchenyi, a Rudas, a Lukács és a Dagály is üzemeltet ilyen kutakat.

Hazánkban bőven akad gyógyvíz, egész pontosan 266 elismert gyógyvízzel büszkélkedhetünk, melyek közül több nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazható, ivókúra formájában.

A Lukács fürdő vize nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos és kloridos gyógyvíz, melynek fluoridion tartalma is jelentős. Ez a gyógyvíz enyhíti az idült gyomorhurut, a gyomorfekély, a gyomorsav-túltengés tüneteit, de alkalmas a vesemedence és a húgyutak idült megbetegedéseinek kezelésére is. Gyógyítja a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseit, a csontritkulás megelőzésére és kezelésére egyaránt alkalmas, sőt segít az epehólyag és epeutak egyes megbetegedésein. Székrekedés, ödéma, a szív- és/vagy veseműködés gyengesége esetén azonban nem ajánlott fogyasztani.

A Dagály fürdő a Béke-kútból nyeri a vizet, ami szintén alkalmas belső fogyasztásra. A kalcium-magnézium hidrogén karbonátos, kénhidrogén tartalmú gyógyvíz ivókúra esetén a gyomor és a bélrendszer hurutos betegségein és a gyomorsavtúltengésen tud segíteni. Használható vesemedence gyulladás, vesekőképződés esetén, továbbá keserűsóval az epehólyag és az epe utak hurutos betegségeinek gyógyítására.

Háromféle gyógyvíz a Rudasban:
A Rudasban három különböző kút vizéből lehet kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt. A Hungária gyógyvíz nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos gyógyvíz, melynek fluoridion tartalma is jelentős. A Hungária gyógyvíz segít gyomorhurut, gyomorsavtúltengés és vesemedence bántalmak, illetve ideges gyomorpanaszok esetén.

Az Attila gyógyvíz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos, kloridos, radioaktív gyógyvíz, mely alkáliákat és fluoridot is tartalmaz. Alkalmas idült gyomorhurut, idült gyomorfekély, idült bélhurut és a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseinek kezelésére. Fogyasztása ajánlott vérkeringési zavarok és a csontrendszer mészhiánnyal járó állapotai esetén is. Az Attila gyógyvíz fogyasztása ellenben nem ajánlott székrekedés, ödéma, illetve a szív- és/vagy veseműködés gyengesége esetén.

A Juventus gyógyvíz nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos, radioaktív gyógyvíz, amely jelentős mennyiségű fluoridot is tartalmaz. Kiválóan alkalmas a nők változókori panaszainak enyhítésére és a szervezet korai öregedésének megelőzésre. Enyhíti a csökkent savelválasztással járó, idült gyomorhurut, a vesemedence és a húgyutak idült gyulladásainak tüneteit, használható a köszvényes anyagcserezavar befolyásolására és a vesekőbetegség egyes formáinak, illetve az érelmeszesedés kezelésére.

A Széchenyi fürdő vize nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos gyógyvíz. Ivókúra formájában kezeli az idült gyomorhurutot, a gyomorfekélyt, a bélhurutot és a gyomorsavtúltengést. Enyhíti a vesemedence és a húgyutak idült gyulladásait és használható a vesekőbetegség egyes formái esetén is, továbbá a köszvényes anyagcserezavar befolyásolására. Kezeli a légzőszervek idült hurutos megbetegedéseit; az epehólyag és az epeutak egyes megbetegedései esetén elősegíti az epeürülést. A víz használata nem javallott székrekedés, ödéma, illetve a szív- és/vagy veseműködés gyengesége esetén.

Ha ivókúrába szeretnénk kezdeni, mindenképpen kérjünk orvosi segítséget; az ajánlott napi gyógyvízadag szinte minden esetben 300-500 milliliter. A budapesti kutaknál helyszíni fogyasztásra és elvitelre is adnak gyógyvizet.
Forrás: termalfurdo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.02 2016. Március 2016.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 469 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.