Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Óceán csiszolta üvegkavicsok /2
  2017-02-10 21:00:17, péntek
 
  Az óceánba hajított üvegeket a víz szép kavicsokká formálta - folyamatosan növekszik ezért már üvegpartnak hívják.












 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Óceán csiszolta üvegkavicsok
  2017-02-10 20:57:51, péntek
 
  Az óceánba hajított üvegeket a víz szép kavicsokká formálta - folyamatosan növekszik ezért már üvegpartnak hívják.








 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Mi áll a női hajvesztés hátterében?
  2017-02-10 18:56:05, péntek
 
  Nőknél a hajhullás körülbelül negyvenéves korban kezdődik és kezd drasztikussá válni. A haj először csak rendellenesen elkezd hullani, majd a hajszálak elvékonyodnak, végül a haj teljesen megritkul. A hajhullás akkor tekinthető kórosnak, ha az túlzott mértékűvé válik és a kihullott hajszálak helyett nem nőnek újak. Nőknél a hajhullásnak két típusát különböztethetjük meg. A feminin típusú hajhullás a fejtetőn, a választéknál kezdődik el, először csak vékony vonalban, majd ez a vonal egyre vastagabbá válik, olyannyira, hogy a fejbőr is jól láthatóvá válik. A maszkulin, vagy a férfias típusú kopaszodásnál elsősorban a homloki részen és környékén lesz egyre ritkább a haj.

A kóros mértékű hajhullásnak genetikai oka is lehet. Hiszen ha felmenőink között a nők általában vékony szálú, ritkuló hajjal rendelkeztek, nem valószínű, hogy pont nekünk lesz majd dús, fenékig érő hajkoronánk. Ez általában örökletes, persze kivételek azért mindig akadnak.

A hajhullásnak, hajritkulásnak meglehetősen sok oka van. Az egyik ilyen ok hormonális eredetű. Amikor a női szervezetben megemelkedik a tesztoszteronszint, vagy a női hormonok szintje alacsonnyá válik, akkor ez generálhat nagymértékű hajhullást, amely akár még kopaszodáshoz is vezethet.

Évszakhoz köthetően is megjelenhet a hajvesztés problémája, főként tavasszal, hiszen a téli hónapokban kimerülnek vitamin- és ásványianyag-raktáraink, amelyek újbóli feltöltésével a hajhullás csak egy rövid ideig tartó rémálomnak tűnhet.

Az áldott állapot is okozhat túlzott mértékű hajvesztést. Az első trimeszterben először megemelkedik a női nemi hormonok szintje, ezért ez még javíthat is a haj állapotán, majd a hormonszint csökkenésével a hajvesztés is elkezdődik. Azonban mivel itt nem betegségről van szó, nem alakul ki kopaszodás, hiszen az elvesztett hajszálakkal egy időben az új hajszálak is növekedésnek indulnak.

A menopauza szintén nagy csata elé állítja a nőket. Ha csak a változókorral együtt járó egyetlen tünetet vesszük, ami ez esetben a jelentős mennyiségű haj elvesztése, már ezzel szembenézni is egy embert próbáló feladat. A változókor ideje alatt a női szervezetben lecsökken az ösztrogén- és a progeszteronszint, viszont az androgén, vagyis a férfi nemi hormonok szintje megemelkedik, amely a hajhagymák elsorvadását idézheti elő, ez pedig a hajmennyiség megcsappanását okozza.

Egyes betegségek is okozhatnak hajvesztést, mint például a petefészek- vagy a foggyökérciszta, az epehólyag- vagy a mandulagyulladás. De egyes gyógyszerek is okozhatnak hasonló problémát.

A mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás és a drasztikus fogyókúra miatt is megcsappanhat hajunk mennyisége. Hiszen ezekben az esetekben sem jutunk mindig elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz, márpedig az erős és egészséges hajzuhataghoz elengedhetetlen a cink, a vas, a folsav, a biotin és a B12-vitamin.

Mint említettem, a menopauza egyik velejárója lehet a hajritkulás és a haj minőségének megváltozása. Sajnos, ahogy öregszünk, úgy változik negatív irányba hajunk állapota. Köszönhető ez annak, hogy a férfi nemi hormonok szintje megemelkedik, de egyes betegségek is okozhatnak hajhullást. Az öregedési folyamatokat azonban lehet lassítani, ezért a hajvesztés sem feltétlenül válik rendellenessé, ha elegendő folyadékot fogyasztunk, egészségesen táplálkozunk, naponta sétálunk egy keveset a friss levegőn, sokat mozgunk és nem élünk semmiféle káros szenvedéllyel. Idősebb korban egyébként is fokozottabban ügyelni kellene a megfelelő tápanyag-ellátottságra, hiszen a vitaminok és ásványi anyagok meghosszabbíthatják a hajszálak élettartamát. Ha pedig még elsajátítjuk a helyes stresszkezelési technikákat, akkor kevésbé kell attól rettegnünk, hogy hamar búcsút kell inthetünk a hajkoronánknak. Márpedig a stressz megakadályozza, hogy a szőrtüszők és a hajhagymák tápanyaghoz és oxigénhez jussanak, ami ismét csak ritkuló hajzatot eredményezhet.

Természetesen a hajhullásnak ezernyi más oka is lehet. A legfontosabb amit tehetünk, hogy figyeljük testünk jelzéseit és próbáljuk meg a szükségleteinket kielégíteni, ha betegek vagyunk, azt nem félvállról venni. Ha szeretnénk, hogy hajkoronánk minél hosszabb ideig egészséges maradjon, akkor változtassunk az életmódunkon. Nyilván vannak esetek, amikor szinte semmit sem tehetünk, hogy megmentsük hajszálainkat. Ilyen esetekben egy jól megválasztott frizura sokat segíthet. Egy rövid haj is lehet szép és azt is lehet elegánsan, emelt fővel viselni.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A csontritkulás réme a férfiakat is fenyegetheti
  2017-02-10 18:53:44, péntek
 
  Nőknél jóval korábbi életkorban kerül diagnosztizálásra ez a betegség, mint a férfiaknál. Ennek több oka is lehet. Most kettőt emelek ki. Az egyik ok talán az lehet, hogy a hölgyek gyakrabban járnak orvoshoz és a vizsgálatok során általában fény derül a csontritkulás tényére. A másik oka az lehet, hogy a menopauza időszakában a nőknél végeznek is ilyen irányú vizsgálatot, hiszen a klimax idején a szervezetükben lecsökken egyes hormonok szintje, amely jelentősen megnöveli a csontritkulás kialakulásának a kockázatát.

A férfiaknál a legtöbb esetben csak már előrehaladott állapotban derül fény a betegségre, és ők sok ideig kezelést sem kapnak, hiszen nem kerül napvilágra az oszteoporózis ténye. Pedig a férfiaknak is jelentős hányada, körülbelül 20 százalékuk szenved ebben a betegségben. Egy tanulmány arról számolt be, hogy amennyiben az erősebbik nem nem veti alá magát olyan vizsgálatnak, amellyel ezt a betegséget diagnosztizálni lehet, akkor ez az arány 2050-re akár meg is duplázódhat. Azonban ezek az adatok csak fikciók maradnak, amennyiben a férfiak is életmódváltásba kezdenek és lépéseket tesznek annak érdekében, hogy csökkentsék a kockázatokat.

Sajnos azonban nem csak rajtunk múlik, hogy megbetegszünk vagy sem, ugyanis a csontritkulás genetikailag is örökölhető, és ha a családban több személynél is előfordul ez a betegség, akkor nagyobb rá az esély, hogy nálunk is kialakul. Egyes kutatások szerint Ázsiában szenvednek a legtöbben ebben a betegségben annak ellenére, hogy itt kevés elhízott személy él, márpedig a túlsúly szintén rizikófaktornak számít. A hormonok is befolyásolhatják a betegség kialakulását. A nők a változókorban vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, hiszen ilyenkor a női nemi hormonok szintje jelentősen lecsökken.

Férfiaknál a hormonszintcsökkenés lassabb tempóban zajlik ugyan, viszont egyes betegségek - például a prosztatadaganat -, illetve kezelések csökkentik a tesztoszteronszintet, így ez ismét csak hajlamosít a csontritkulás kialakulására. A betegséget az is elősegíti, ha a pajzsmirigyünkkel, a mellékpajzsmirigyünkkel vagy éppen a mellékveséinkkel vannak gondok. Akik anorexiában szenvednek, vagy a szervezetük nem képes kalciumot felvenni -amely aztán nem tud hasznosulni -, szintén nagy veszélynek vannak kitéve. Egyes krónikus betegségek miatt is kialakulhat csontritkulás, illetve a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás is jelentősen megnöveli a kockázatot. És végül, de nem utolsósorban, a mindennapi stressz is okozója lehet a betegség megjelenésének.

Az oszteoporózist "csendes gyilkosnak" is szokták nevezni, hiszen a kezdeti fázisban semmilyen tünettel nem jár együtt. A legtöbb esetben akkor kerül a betegség diagnosztizálásra, amikor valaki csonttörés miatt kerül kórházba és a vizsgálatok kimutatják a szörnyű kórt is, de ekkor már általában a betegség előrehaladott állapotban van. Az idősebb emberek gyakran szenvednek combnyaktörést, amely szintén egy figyelmeztető jel lehet. Viszont náluk még nagyobb a kockázat, hiszen esetükben szövődményekkel is számolni kell.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
A szelén fontossága idősebb korban
  2017-02-10 18:50:40, péntek
 
  Az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek kitüntetett szerepük van az anyagcsere-folyamatokban. A nyomelemekből csak nagyon kevésre van szüksége a szervezetünknek. Ilyen nyomelemek például a molibdén, a jód, a mangán, a króm, a kobalt, a nikkel és a szelén.

A szelén egy olyan esszenciális nyomelem, amelynek szabadgyök-fogó hatása közismert. Munkáját legfőképpen az endokrin rendszerben végzi. Vagyis azok az enzimek, amelyek szelént tartalmaznak, egyrészt pajzsmirigyhormonokat szabályoznak, másrészt antioxidáns hatással rendelkeznek. A szelén ezeken kívül olyan enzimeket támogat a szervezetünkben, amelyeknek nagyon fontos szerepük van a szaporodásban, az egészséges immunrendszer fenntartásában és a gyulladásokkal szembeni védelemben.

Szelén legnagyobb mennyiségben az emberi szervezetben, pontosabban a májban, a körmökben és a fogzománcban található. És hol raktározódik? A vérben, a pajzsmirigyben, a vesékben és a nemi mirigyekben.

Idősebb korban veszítünk az izomerőből. Idősebbeknél ez legfőképpen a kar és a deréktájon figyelhető meg. Egy kutatásba 65 év feletti férfiakat és nőket vontak be. A kutatók megfigyelték, hogy azoknál a személyeknél, akiknek a vérében nem volt megfelelő a szelénkoncentráció, további izomerőcsökkenést tapasztaltak. Izmainkra és azok erejére pedig nagy szükségünk van, hiszen ha az izmaink megcsappannak, akkor könnyebben szenvedünk el különféle baleseteket és sérüléseket, sőt a szelénhiány akár még betegségek kialakulásához is vezethet.

Egy másik vizsgálatban a kísérletre jelentkező személyeket két csoportra osztották. Míg az egyik csoportnak szelént és koenzim-Q10 tablettát adtak, addig a másik csoport tagjai placebo tablettákat kaptak. Azokon a kísérleti személyeken, akik szelént és koenzim-Q10 tablettát kaptak, pozitív változásokat figyeltek meg a kutatás vezetői. Ezeknek az embereknek a többsége javuló egészségi állapotról és javuló életminőségről számolt be, hiszen erősebb szívizommal rendelkeztek, és körükben majdnem hatvan százalékkal csökkent a kardiovaszkuláris halálozás is.

Milyen táplálékokban található szelén? A halakban, a húsokban, a belsőségekben, a tojásban, a tejben, a tejtermékekben, a húskészítményekben és a gabonafélékben. A gabonafélékben lévő szelénmennyiség nagyban függ attól, hogy milyen volt az adott talaj szeléntartalma.

Amennyiben nincs elegendő szelén a szervezetünkben, akkor különféle problémákkal vagyunk kénytelenek szembenézni. Gondok lehetnek a szívünkkel, de hajlamosabbá válhatunk a különféle fertőzésekre és gyengének is érezhetjük magunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
10 pajzsmirigytünet-lehet, elkerülte az orvosa figyelmét
  2017-02-10 18:48:52, péntek
 
  10 pajzsmirigytünet, amely lehet, hogy elkerülte az orvosa figyelmét

A pajzsmirigybetegség ma már szinte népbetegségnek számít, viszont óriási probléma, hogy a betegségben szenvedő egyének körülbelül hatvan százaléka nem is tud róla, hogy ilyen jellegű gondja van. A pajzsmirigynek hormonszabályozó hatása van, de kitüntetett szerepe van a hangulat, a súly és a kiegyensúlyozott lelkiállapot fenntartásában is. Amennyiben valaki nem vesz tudomást a betegségéről, számos egészségügyi problémával lesz kénytelen szembenézni. Létezik tíz olyan szimptóma, amelyek könnyedén elkerülhetők, ha valakinek kicsit is lényeges az egészsége.

A túlságosan magas vagy alacsony koleszterinszint is okozhat problémákat. Amennyiben valakinek magas a koleszterinszintje a fogyókúra és a rendszeres testmozgás ellenére is, lehet, hogy pajzsmirigybetegsége van. Főleg ha már a koleszterincsökkentő szerek sem segítenek. Elképzelhető, hogy pajzsmirigy-alulműködése van vagy alacsony a pajzsmirigyhormon szintje. Néhány esetben az alacsony koleszterinszint is gondot jelezhet. Ezért nagyon jó ötlet néhanapján a pajzsmirigyhormonok szintjét is tesztelni, amikor laborvizsgálatra megy.

A kutatások azt igazolják, hogy mind a pajzsirigy-alulműködés, mind a pajzsmirigy-túlműködés okozhat idegfájdalmakat, sőt akár még végtagzsibbadást is. Voltak olyan esetek, amikor a páciensek égő érzésről számoltak be, amely a kezelés megkezdésével nyomtalanul eltűnt.

A pajzsmirigybetegség szívbetegség kialakulásához is vezethet, a pajzsirigyhormonok ugyanis szerepet játszanak a szív egészségében is. Egy 2014-ben, a John Hopkins Egyetemen készült tanulmány összegzése során leírták, hogy az alacsony pajzsmirigyhormon-szint a fiatal és középkorú embereknél okozhat például szív- és érrendszeri megbetegedéseket, de akár még érelmeszesedést is.

A töredezett körmök is intő jelnek számítanak. Pajzsmirigy-alulműködés esetén a körmök ugyanis puhák és repedezettek lesznek, de a köröm még akár le is válhat. A töredezett haj és a száraz bőr is okot adhat az aggodalomra.

A hormonok hatással vannak a hangulatunkra. Az alacsony hormonszint például rossz hangulatot is eredményezhet. A magas hormonszint viszont gyakori aggodalmaskodással járhat együtt, de még pánikrohamot is okozhat. Mielőtt bármilyen antidepresszánst is kezdene el szedni, érdemes egy hormonvizsgálatot végeztetni, mert ezek a szerek csak ronthatnak az állapotán.

Ha a mozgás ellenére sem képes lefogyni, akkor lehetséges, hogy pajzsmirigybetegsége van. A hormonok ugyanis az anyagcserénkre is nagy befolyással vannak. Amennyiben hirtelen elkezd fogyni vagy minden ok nélkül felszedett néhány kilót, mindenképpen vizsgáltassa ki magát.

Az állandó fáradtság is a betegség velejárója. Egyes betegek arról számoltak be, hogy képesek voltak akár még a munkahelyükön is elszunyókálni. Ha valakit annak ellenére is fáradtság gyötör, hogy naponta 7-8 órát is alszik, mindenképpen nézesse meg a pajzsmirigyhormon szintjét, hiszen a fáradtság és kimerültség a betegség egyik korai tünete is lehet.

Nők esetében figyelemfelkető jel lehet, ha a menstruációjuk rendszertelenné válik vagy el is marad, de az alacsony libidó is utalhat erre a problémára. A hormonok ingadozása - vagyis alacsony vagy magas szintje - akár még terméketlenséget is okozhat.

A bélproblémák is mutathatják azt, hogy valami nem megfelelően működik a szervezetünkben. Az irritábilisbél-szindróma, a székrekedés vagy a hasmenés már önmagában is nagy gondot okozhat azok számára, aki ezekben a betegségekben szenvednek, viszont ha ezek a problémák a kezelés hatására sem szűnnek meg, akkor elképzelhető, hogy a pajzsmirigye tréfálja meg Önt.

Amennyiben valakinek kevés az energiája és folyton gyengének érzi magát, viszont megfelelően táplálkozik és eleget alszik, akkor is vizsgáltassa ki magát mielőbb, mert lehet, hogy pajzsmirigyhormonjai űznek kegyetlen tréfát Önnel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Bókoló és erdei gyömbérgyökér
  2017-02-10 18:42:25, péntek
 
 



Bókoló gyömbérgyökér (Geum rivale) bimbós virága.
A bókoló gyömbérgyökér (Geum rivale) a rózsafélék családjába tartozik. Legfőképpen a nedves és vizes területeket preferálja, vagyis a láperdőket, a patakpartokat, a nedves réteket, de a humuszban gazdag vályog- és agyagtalajokat is nagyon szereti. Nemcsak Európában, hanem Ázsiában és Amerikában is fellelhető gyógynövényről van szó. Ezt a növényt patakparti gyömbérgyökérnek is nevezik. Kertépítők gyakran javasolják kis kerti tavak, patakok partjára, mivel még a virágzás utáni időszakban is csodaszép dísze lehet a kertnek. A bókoló gyömbérgyökeret ilyenkor napos vagy félárnyékos helyre szükséges ültetni.

A gyógynövény akár a félméteres magasságot is elérheti. Elágazó felső szárai mirigyszőrökkel borítottak. Nevét úgynevezett bókoló, rózsaszínes virágáról kapta, amely 15-20 mm hosszúságú. A növény csészelevelei vörösesbarnák, a sziromlevelek külseje vöröses, míg a belső része sárga színben pompázik. A növénynek aszmagtermései vannak, amelyek tollasan bozontosak, a szára pedig sűrű szőrökkel borított. A növény áprilisban és májusban virágzik, de az is előfordul, hogy még júniusban is bontogatja színpompás virágait. A növénynek horgas termése van, amely gyakran az állatok bundájába ragad.

A hatóanyagai, vagyis a cseranyagok és az illóolajok a gyökerében találhatók. A növény ezen kívül még eugenolt is tartalmaz, amely antibakteriális hatással rendelkezik. A gyógynövény hatásos emésztési panaszoknál, de hasmenés és étvágytalanság ellen is kiváló. Köhögés, illetve száj- és torokgyulladás esetén készíthetünk belőle főzetet, amellyel aztán gargalizálhatunk és öblögethetünk.

Az erdei gyömbérgyökér egy ehető vadnövény, amelynek szintén magasra, körülbelül félméteresre nőhet meg a szára, és a levelei, illetve a szára is apró szőrökkel borítottak. A levelei fogazottak, fűrészesek, a virága pedig öt napsárga sziromlevélkéből áll. Ez a növény szintén Európában és Ázsiában honos, de az erdei gyömbérgyökérrel elsősorban erdőkben, útszéleken, dombos és hegyvidéki cserjésekben találkozhatunk.

Gyógyító célokra a gyógynövény gyöktörzsét és gyökereit lehet felhasználni, hiszen ezek gazdagok igazán hatóanyagokban, mint például cseranyagok, keserűanyagok és illóolaj. A gyógynövény összehúzó, fertőtlenítő, antibakteriális és vérzéscsillapító hatásokkal rendelkezik. A növény gyöktörzsét kora tavasszal vagy ősszel lehet gyűjteni.

Az erdei gyömbérgyökeret olyan teakeverékben alkalmazzák, amely bélhurut és hasmenés ellen nagyon hatásos. A gyógynövényből készült fürdőt aranyér ellen lehet bevetni, bőrbetegségek esetén pedig lemosószert és pakolást is készíthetünk belőle. A gyógynövényből kivonat is készül, amely főleg a szájüregi gyulladásokat gyógyítja. A likőripar aromaanyagként használja fel az erdei gyömbérgyökeret.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Madárberkenye, a téli C-vitamin-bomba
  2017-02-10 18:36:23, péntek
 
 



A madárberkenye a rózsafélék családjába tartozik. A növény Nyugat-Ázsiában és Európában is honos. Elsősorban erdőkben találkozhatunk vele, de nem ritka, hogy díszfaként is ültetik, ugyanis egy nagyon szép fáról van szó. A fa akár a 15 méteres magasságot is elérheti. A fa kérge szürkés színben pompázik, a levelei pedig sötétzöldek. Bogernyőben nyíló virágai és apró, kezdetben narancssárgás, majd vérvörös bogyói vannak, amelyekből lekvárt, bort, de sültek mellé mártást is lehet készíteni, illetve süteményekbe is belesüthető. A bogyók leszedésével az első fagyokig várni kell, ugyanis csak ezután ehetők és használhatók fel mindenféle finomság elkészítésére.

A madárberkenye bogyói tele vannak értékes C-vitaminnal, már csak ezért is érdemes mindenféle ínyencséget készíteni belőlük. Télen, a meghűléses időszakban érdemes a belőle készült szörpöt és gyógyteát kortyolgatni, a főzettel történő öblögetés és gargalizálás pedig rekedtség ellen nagyon hatásos.

A madárberkenye virágaiból és a terméséből is készíthető tea, amely vizelethajtó és hashajtó hatásokkal bír, illetve remekül képes megtisztítani a húgyutakat. Mivel a madárberkenyének igen magas a szorbitoltartalma, így cukorbetegek ezt a növényt még édesítőként is bátran használhatják. A szorbitolt az élelmiszeripar elsősorban diétás termékek előállításánál használja, de édesítőszerként is alkalmazza.

Alacsony az energiatartalma, de nagy mennyiségben nem javasolt fogyasztani, mert puffadást okoz, egyéves kor alatt pedig egyáltalán nem szabad fogyasztani belőle semennyit sem. Pektintartalma miatt érdemes kipróbálni hasmenésre és székrekedésre egyaránt.

A berkenyéből készülhet lekvár és szörp is. A szörp készítéséhez szedjen le a fürtökről körülbelül 5 kilogrammnyi bogyót, majd alaposan mossa meg azokat. Egy nagyobb edényben főzze a bogyókat puhára, majd passzírozza le azokat egy kisebb lyukú szitán. A lepasszírozott bogyókhoz adjon körülbelül 2,5 kilogramm cukrot és ízlés szerinti mennyiségben étkezési citromsavat, majd ezekkel együtt is főzze körülbelül 20-30 percig. Az elkészült szörpöt töltse üvegekbe, majd tegye azokat száraz dunsztba.

A berkenyelekvárhoz tisztítson meg 4 kilogrammnyi bogyót, majd tegye azokat egy nagyobb edénybe. Egy másik edényben készítsen szirupot egy liter vízből, fél liter vörösborból, 2,5 cukorból és egy citrom kifacsart levéből. Folyamatos kavargatás mellett addig szükséges a lekvárt főzni, míg besűrűsödik. Amikor elkészült, töltse azt üvegekbe, majd az üvegek tetejét légmentesen le lehet zárni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 302 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7869
  • e Hét: 24536
  • e Hónap: 56022
  • e Év: 260723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.