2020-10-15 08:31:42, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 db sárgarépa
1 db főzőtejszín
1 db leveskocka
1 db zellergumó
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 szál petrezselyem
2 szál metélőhagyma
só
bors
gyömbér
Elkészítés:
A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg és vágd kisebb
darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add
hozzá a zöldségeket. Öntsd fel vízzel, és morzsold bele a leveskockát, majd
fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, kis darabka reszelt gyömbérrel, végül
nyomd bele a fokhagymát. Főzd körülbelül 20 percig.
Ha a zöldségek megpuhulnak, vedd le a tűzről a levest. Botmixerrel krémesítsd,
majd tedd vissza a tűzhelyre, és öntsd bele a tejszínt.
Hagyd, hogy kicsit összeforrjon. Tálalás előtt szórd meg aprított metélő
hagymával és petrezselyemmel.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|