Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szorongás ellen
  2021-02-16 20:12:57, kedd
 
  Manapság sokan stresszesek, idegesek. Azonban ezt az állapotot nem lehet túl sokáig fenntartani, hiszen az állandó idegeskedés megemeli a szervezetben a stresszhormonok szintjét, illetve gyulladást is okozhat a szervezetben. A krónikus gyulladás pedig betegségek kialakulásához vezethet. Cikkünkben néhány tippet olvashat, amelyek segíthetnek a szorongást leküzdeni.

A mindennapi idegeskedés és szorongás meggátolja az egyént abban, hogy normálisan élje az életét, hogy boldog legyen, és még a munkateljesítménye is jelentősen lecsökkenthet. Amikor a szorongás olyan méreteket ölt, hogy a mindennapi tevékenységeink elvégzésében is akadályokat gördít elénk, akkor már a szorongásra, mint egy rendellenességre, betegségre kell tekintenünk.

A szorongás mindenkinél máshogy jelentkezik. Valaki csak enyhe izgatottságot érez, másnak görcsben van a gyomra, megint mások képtelen kialudni magukat, míg vannak, akik pánikban élik az életüket a szorongás miatt.
A szorongás szinte az egész idejét és minden gondolatát lekötni annak, aki ezzel a problémával küzd. Az illető képtelen megfelelőn gondolkodni és koncentrálni, csak a szorongást kiváltó tényezőkön agyal, azonban ezek még jobban elgyengítik és idővel megbetegíthetik.

Gyakran hosszabb távon sem változnak a szorongást kiváltó tényezők, így az érintettek hajlamosak arra, hogy elhanyagolják, elkerüljék azokat a dolgokat, amelyek problémásak számukra. Nem mennek be például a munkahelyükre vagy társaságba, ha itt vannak a konfliktusaik, és ez egészen odáig súlyosbodhat, hogy már az utcára sem lépnek ki.

Mit lehet tenni a szorongás ellen?
Több természetes módszer is segíthet. A napi, azaz a rendszeres testmozgás például pozitívan hat a mentális egészségre, hiszen a mozgás csökkenti a stresszt és a szorongást, sőt feltölt örömmel, életerővel.

A természet is csodákat művelhet az emberrel. A napfény és a friss levegő is pozitívan hat az immunrendszerre, míg maga a természet javítja a hangulatot, csökkenti a pulzusszámot, a vérnyomást és a feszültséget is oldja.

Az aromaterápia is remek lehetőség arra, hogy oldjuk a bennünk kialakult szorongást. Néhány gyógynövény, pontosabban az azokból nyert illóolaj remek hatással van a hangulatra. A levendula, a rózsa és a kamilla illóolaja nyugtatólag hatnak az agyra, és jelentősen lecsökkenthetik a szorongás magas szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: rendellenességre, megbetegíthetik, immunrendszerre, tevékenységeink, lecsökkenthetik, stresszhormonok, kialakulásához, elhanyagolják, konfliktusaik, lecsökkenthet, izgatottságot, munkahelyükre, pulzusszámot, feszültséget, súlyosbodhat, szervezetben, koncentrálni, aromaterápia, elvégzésében, jelentkezik, problémásak, segíthetnek, szorongásra, természetes, pontosabban, gondolkodni, nyugtatólag, tekintenünk, problémával, stresszesek, idegeskedés, fenntartani, akadályokat, gyógynövény, elgyengítik, mindenkinél, állandó idegeskedés, stresszhormonok szintjét, krónikus gyulladás, szorongást leküzdeni, mindennapi idegeskedés, egyént abban, szorongás olyan, mindennapi tevékenységeink, szorongás mindenkinél, szorongás miatt, szorongás szinte, egész idejét, illető képtelen, szorongást kiváltó, érintettek hajlamosak, munkahelyükre vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Minden harmadik...  Szívem  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Idő  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Idő  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 20  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Nevem  Nagyi telefonál  Egy lelki imádság  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem tudhatod  Nagyon különös  Bounty krémes  Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Tavaszi kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Ami embereknek lehetetlen, az...  Reménység és erő Krisztustól e...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép napot kívánok  Nem számIt  Png rózsa csokor  Png férfi  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Varga János Veniam - Fontos sz...  Fehér virág  Nagyon különös  Elköszönt  Egy lelki imádság  Png cica  A sors  Ne kapaszkodj magasabbra,  A televizió nem a kultúrát kép...  Éretlen vers  Bounty krémes  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Még csak most kezdődik a nap  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A másik dolog,  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Ágai Ágnes – Csendélet  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Esti kép  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem tudhatod 
Bejegyzés Címkék
állandó idegeskedés, stresszhormonok szintjét, krónikus gyulladás, szorongást leküzdeni, mindennapi idegeskedés, egyént abban, szorongás olyan, mindennapi tevékenységeink, szorongás mindenkinél, szorongás miatt, szorongás szinte, egész idejét, illető képtelen, szorongást kiváltó, érintettek hajlamosak, munkahelyükre vagy, szorongás ellen, rendszeres testmozgás, mentális egészségre, mozgás csökkenti, friss levegő, természet javítja, bennünk kialakult, azokból nyert, kamilla illóolaja, szorongás magas, rendellenességre, megbetegíthetik, immunrendszerre, tevékenységeink, lecsökkenthetik, stresszhormonok, kialakulásához, elhanyagolják, konfliktusaik, lecsökkenthet, izgatottságot, munkahelyükre, pulzusszámot, feszültséget, súlyosbodhat, szervezetben, koncentrálni, aromaterápia, elvégzésében, jelentkezik, problémásak, segíthetnek, szorongásra, természetes, pontosabban, gondolkodni, nyugtatólag, tekintenünk, problémával, stresszesek, idegeskedés, fenntartani, akadályokat, gyógynövény, elgyengítik, mindenkinél, betegségre, szorongást, egészségre, mindennapi, rendszeres, jelentősen, gondolatát, társaságba, életerővel, meggátolja, normálisan, cikkünkben, megfelelőn, gyulladást, hangulatra, tényezőkön, érintettek, hajlamosak, hangulatot, vérnyomást, elkerüljék, betegségek, testmozgás, szorongás, változnak, csökkenti, kialakult, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1802
  • e Hét: 26693
  • e Hónap: 58179
  • e Év: 262880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.