Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aranytej- hajhullásra és méregtelenítésre
  2018-12-05 17:37:03, szerda
 
 



EZT IDD, HA GYAKRAN HULLIK A HAJAD:
TERMÉSZETES ÚTON CSÖKKENTI A GYULLADÁSOKAT, ÉS MÉREGTELENÍT :

Ez a fűszeres, ízletes ital nemcsak arra jó, hogy felmelegítsen a hideg téli napokon, hanem erősíti az immunrendszert, és a segítségével könnyebben megszabadul a szervezet a méreganyagoktól.

A huzamosabb ideig tartó hajhullás bosszantó, de úgy kell rá tekinteni, mint egy tünetre: a szervezet így jelzi, hogy valami nincs rendben odabent. Ezért nem árt alaposan utánajárni, hogy mi lehet a kiváltó ok. Leggyakrabban elhúzódó gyulladással járó betegségek, felhalmozódó méreganyagok vagy vitaminhiány következtében indul ritkulásnak a hajkorona, de a háttérben számos más probléma meghúzódhat, így szakértő bevonása mindenképp szükséges.

Ha kimerültségről van szó - ami nem ritka az év végi hajszában -, házi praktikákkal is próbálkozhatunk, melyek segítenek átlendülni a nehezebb időszakon. Ahhoz, hogy a testünk visszanyerje energikusságát, először is a méregtelenítő folyamatait kell hatékonyabbá tennünk, máskülönben a bekapkodott hajtápláló vitaminok sem tudnak hatékonyan érvényesülni.

Nem csodatévő ital, de sok mindenre jó
Az aranytej alapja egy régi ayurvédikus recept, melynek fő összetevője a sok bajt orvosló kurkuma. Magas kurkumintartalmának köszönhetően csillapítja a fájdalmat, erősíti az immunrendszert, és kiváló gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint segíti a máj méregtelenítő munkáját, illetve az epe kiválasztását.

Így tulajdonképpen javítja az anyagcsere-folyamatokat, és megszabadítja a szervezetet a káros, sejtromboló szabad gyököktől. Alapanyagai révén a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:

1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz
A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:

1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy mandulaolaj,
1/4 teáskanál kurkumapaszta - több is adagolható,
ízesítésre egy kevéske méz.

A méz kivételével az összes hozzávalót egy serpenyőbe tesszük, és közepes hőfokon folyamatosan kevergetve felmelegítjük. Nem kell felforralni, mert akkor veszít az értékes hatóanyagaiból. Ízlés szerint adjuk hozzá a mézet, esetleg kardamommal vagy fahéjjal is megkoronázhatjuk.

Egyszerűbb recept is van: épp olyan ízletes és antioxidánsokban gazdag italt kaphatunk, ha gyömbérrel készítjük el a kurkumás tejet.
Forrás: Link

Másik igen jó recept :
Kurkumás aranytej: minden bajra orvosság:
Az arany tejet, vagyis a kurkumás tejet a megfázás, torokfájás és fejfájás ellenszereként fogyasztják. Ezek mellett a depresszió leküzdésében és az agyműködés serkentésében is segítségünkre van. Nemcsak áldásos hatása, hanem önmagában, az íze miatt is érdemes elkészíteni ezt a nagyon egyszerű receptet.

A gyömbér és a kurkuma jótékony hatásairól már sok szó esett, tele vannak antioxidánssal és természetes gyulladáscsökkentőkként is funkcionálnak. Mivel a fűszerek, különösen a kurkuma sárga színe, beszínezik a tejet, ezért ezt az italt "arany tejnek" is nevezik.

Bár a receptben gyömbér- és kurkumapor szerepel, még egészségesebb, ha rendes gyömbérből és kurkumából készítjük az italt. Mindkettőből vegyünk egy 3-4 centiméteres darabot, vágjuk fel karikákra és azzal forraljuk fel a tejet. Ebben az esetben még annyival egészül ki a recept, hogy az elkészült italt fogyasztás előtt le kell szűrni.

Annyira finom az arany tej, hogy vétek lenne csak betegség idején fogyasztani, igyuk a hétköznapokban is. Isteni melegítő ital, amely még az immunrendszerünket is erősíti. Az elkészült tejbe ízlés szerint még mézet is csurgathatunk - szerintem nem érdemes ezt a lépést elhagyni, mézzel lesz tökéletes ez az édes-fűszeres ital.

Kurkumás tej
Elkészítési idő:
Előkészítés: 5 perc
Sütés / főzés: 15 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 2

Hozzávalók:
2 bögre tej
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál gyömbér
1 csipet fekete bors
ízlés szerint méz

Leírás:
1. Tegyük a tejet egy lábasba, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni.
2. Adjuk hozzá a kurkumát, a gyömbért és a borsot. Keverjük jól össze.
3. Melegítsük addig, amíg a tej gyöngyözni nem kezd, közben kevergessük, hogy le ne kapjon. Forrástól számított 1-2 percig főzzük.
4. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk így 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
5. Ha picit kihűlt, ízlés szerint ízesítsük mézzel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: antioxidánsokban, tulajdonságaival, megkoronázhatjuk, méreganyagoktól, próbálkozhatunk, kurkumapasztát, energikusságát, tulajdonképpen, ellenszereként, hatóanyagaiból, fogyasztásával, immunrendszert, kimerültségről, antioxidánssal, hétköznapokban, összeállítjuk, egészségesebb, méregtelenítő, eredményeként, kurkumapaszta, következtében, csurgathatunk, felmelegítjük, összekeverjük, leggyakrabban, serkentésében, segítségünkre, funkcionálnak, felmelegítsen, megszabadítja, gyulladásokat, kiválasztását, folyamatosan, összeérjenek, mindkettőből, méregtelenít, hideg téli, segítségével könnyebben, huzamosabb ideig, háttérben számos, nehezebb időszakon, testünk visszanyerje, méregtelenítő folyamatait, bekapkodott hajtápláló, aranytej alapja, régi ayurvédikus, test öngyógyító, aranytej rendszeres, serpenyőbe tesszük, pasztaszerű állagot, hűtőben tárolni, aranytej hozzávalói, GYAKRAN HULLIK HAJAD, TERMÉSZETES ÚTON CSÖKKENTI GYULLADÁSOKAT,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  A kételkedés kezelése  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét  Facebookon kaptam  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Makszim Gorkij gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Németh László tollából  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Krisztinától  Akik bántanak téged  Soha ne kedvezz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einsteinről  Adakozás  Bounty krémes  Akarat  Adakozás  Soha ne kedvezz...  Éretlen vers  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Albert Einstein gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Sose bánj semmit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einstein gondolata  Png cica  Akik bántanak téged  Kövesd a cowboyt!  Németh László tollából  Kövesd a cowboyt!  Popper Péter szavai  Erdőn  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zilahy Lajos gondolata  Szép álmokat!  Png cica  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Kaffka_Margit  Png csokor  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Nagyon különös  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
hideg téli, segítségével könnyebben, huzamosabb ideig, háttérben számos, nehezebb időszakon, testünk visszanyerje, méregtelenítő folyamatait, bekapkodott hajtápláló, aranytej alapja, régi ayurvédikus, test öngyógyító, aranytej rendszeres, serpenyőbe tesszük, pasztaszerű állagot, hűtőben tárolni, aranytej hozzávalói, összes hozzávalót, értékes hatóanyagaiból, kurkumás tejet, arany tejet, depresszió leküzdésében, agyműködés serkentésében, nagyon egyszerű, kurkuma jótékony, kurkuma sárga, receptben gyömbér-, elkészült italt, elkészült tejbe, lépést elhagyni, édes-fűszeres ital, ízek összeérjenek, antioxidánsokban, tulajdonságaival, megkoronázhatjuk, méreganyagoktól, próbálkozhatunk, kurkumapasztát, energikusságát, tulajdonképpen, ellenszereként, hatóanyagaiból, fogyasztásával, immunrendszert, kimerültségről, antioxidánssal, hétköznapokban, összeállítjuk, egészségesebb, méregtelenítő, eredményeként, kurkumapaszta, következtében, csurgathatunk, felmelegítjük, összekeverjük, leggyakrabban, serkentésében, segítségünkre, funkcionálnak, felmelegítsen, megszabadítja, gyulladásokat, kiválasztását, folyamatosan, összeérjenek, mindkettőből, méregtelenít, centiméteres, visszanyerje, praktikákkal, hatékonyabbá, vitaminhiány, leküzdésében, felhalmozódó, tapasztalták, gyulladással, érvényesülni, hozzávalókat, folyamatokat, méreganyagok, köszönhetően, segítségével, alapanyagai, ritkulásnak, szervezetet, felforralni, sejtromboló, pasztaszerű, bekapkodott, máskülönben, előkészítés, összetevője, ayurvédikus, elkészítési, folyamatait, csillapítja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6714
  • e Hét: 23381
  • e Hónap: 54867
  • e Év: 259568
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.