Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ne szomorítsd meg!
  2019-07-06 12:41:53, szombat
 
  "És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által meg vagytok pecsételve a váltság napjára." Efézus 4,30

Ahogyan a gyülekezeti összejöveteleken lehetséges a Szentlélek kioltása, ugyanúgy a személyes életünkben is meg tudjuk Őt szomorítani.

A ,,megszomorít" szó bizonyos gyöngédséget tartalmaz. Csak azt szomoríthatjuk meg, aki szeret minket. A szomszéd komisz kölykei nem szomorítanak meg minket, saját neveletlen gyermekeink azonban nagyon is.

A Szentlélek szeret minket. Elpecsételt a megváltás napjára. Ezért lehetséges az, hogy megszomorítjuk!

De mivel tesszük ezt? A bűnnek minden formája megszomorítja. Mindaz, ami szentségtelen, mélységesen megszomorítja Őt.

A ,,ne szomorítsátok meg" intés egy sor bűn közepette jelenik meg, amelyektől óv az Ige. A felsorolás nem teljes, csak példaszerű.

A hazugság megszomorítja a Szentlelket (25. v.) - szükséghazugság, ,,rossz" és ,,kevésbé rossz" hazugság, túlzások, féligazságok és egyoldalúan beállított tényállás. Isten nem hazudik, és az övéinek sem adja meg ehhez a jogot.

A harag, amely gyakran bűnné lesz, szintén megszomorítja a Lelket (26. v.). Az egyetlen eset, amikor jogos a harag, ha Isten ügyéről van szó. Minden másnemű haraggal csak újabb hídfőállást építünk az ördögnek (27. v.).

A lopás megszomorítja a Szentlelket, akár anyánk pénztárcájáról van szó, vagy munkaadónk idejéről, akár szerszámokról vagy irodai anyagokról (28. v.).

Bomlasztó (rothadt) beszéd is megszomorítja a Szentlelket (29. v.). Akár szennyes, kétértelmű viccről, akár üres, haszontalan fecsegésről van szó. Beszédünk legyen építő, szükséges és áldásos.

Keserűség, harag, indulat, kiabálás és istenkáromlás egészíti ki a 4. fejezet listáját.

A Szentlélek egyik főszolgálata az, hogy bennünket az Úr Jézussal való foglalkozásra indít. De ha vétkezünk, kénytelen ezt a szolgálatot abbahagyni, hogy helyreállítsa és rendezze az Úrral való közösségünket.

De még így sem vagyunk képesek arra, hogy a Szentlelket végleg elkeserítsük. Ő nem hagy el minket soha. Elpecsételt minket a megváltás napjára. Ez azonban sohasem lehet mentség a közönyünkre és gondatlanságunkra, hanem egyik legmélyebb indíték kell, hogy legyen a megszentelődésünkre!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten gyermeke
  2019-07-06 08:05:48, szombat
 
  "Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának lelkét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!" (Gal 4,6)

Jól tudjuk mi, hogy szegény bűnösök vagyunk; de itt nem az számít, amik vagyunk, és amit teszünk, hanem az, ami számunkra Krisztus, és amit ő tett és tesz még mindig érettünk. Túl nagy dolognak tűnik, hogy Isten gyermeke legyél? Kedvesem, ne is tartsd kicsi dolognak azt, hogy Isten Fia jött el, aki asszonytól született és törvény alá vettetett, hogy te ilyen gyermek lehess. Mind nagy dolog az, amit Isten tesz. Ezért nagy az öröm és bátorság is, amelyet kelt, csüggedetlen lelkeket eredményez, akik semmitől nem félnek, és minden az övék. Ezért őrizd meg jól magadban ezt a szöveget; érezned kell a szívben a Lélek kiáltását, hiszen a te szíved kiáltása is az egyben, hogy ne érzékelnéd? Isten Lelke bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. Hogy is ne érzékelne hát szívünk ilyen kiáltást, sóhajtást és bizonyságot? Ezt szolgálják a kísértések és a szenvedés is. Azok ösztönöznek ilyen kiáltásra és ébresztik fel a lelket. Ha nem érzékeled ezt a kiáltást, gondolkodj el, és ne hagyj fel az imádsággal, míg Isten meg nem hallgat.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 191 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6983
  • e Hét: 29627
  • e Hónap: 58939
  • e Év: 246741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.