Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A Sátán egyik trükkje
  2016-12-18 15:39:44, vasárnap
 
  "A Sátánnak van egy trükkje, amivel károkat okozhat a keresztyéneknek. Ha nem tudja a hívőket a bűnbe rángatni, vagy nem tudja őket haszontalanná tenni, akkor megpróbálja Isten népét úgy bemutatni, mint szánalomra méltó és szerencsétlen embereket. Erről tudtok valamit? Lehetséges, hogy nagyon levertek vagytok, és azt kezditek kérdezni magatoktól: ,,Valóban keresztyén vagyok-e én? Valóban Isten családjához tartozom-e"? Nem kizárt, hogy a Sátán akarja megtölteni szíveteket ezekkel a kétségekkel. Vagy az is lehetséges, hogy azt kérdezgetjük magunktól: ,,Az én örökkévaló reménységem tényleg igaz és erős talapzaton áll? Vajon keresztyén örömöm nem puszta érzelgősség, és semmi más"? A Sátán itt is megterhelheti kétségekkel értelmünket. Az egyik támadási módszere az, hogy kétségek, bizonytalanság, határozatlanság, és kínzó gondolatok között tartja a keresztyéneket."

- Thomas Brooks -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Zárd be az ajtót az ellenségek előtt!
  2016-12-18 13:38:48, vasárnap
 
  ZÁRD BE AZ AJTÓT AZ ELLENSÉGEK ELŐTT! * 2JÁNOS

KÖZPONTI IGERÉSZ: 2JÁNOS 4-6

ÖSSZEFOGLALÁS * Ebben a kiválasztott úrnőnek és gyermekeinek szóló rövid levélben János kiemeli az egyensúly fontosságát. Nem elég egyszerűen szeretetben és igazságban járnunk; arra is ugyanilyen gondosan kell ügyelnünk, hogy megítéljük és elkerüljük a tévedést, amikor találkozunk vele. Figyelmeztetés és bátorítás, hit és viselkedés, tanbeli pontosság és józan szeretet - ezek a témák szövik át a levelet, melyben János ösztönzi olvasóit, hogy miközben naponta Istennel járnak, legyenek józanok, felismerve és elkerülve a tévtanítást.

NAPI ÚTRAVALÓ * Két kislány játszott együtt. Egyikük játékból ki akarta bérelni a másik babaházát. ,,Vannak szüleid?" - kérdezte a babaház tulajdonosa. ,,Igen, kettő" - hangzott a válasz. ,,Nagyon sajnálom, de sosem adok oda semmit szülős gyerekeknek. Olyan lármásak, és mindent tönkretesznek!"
A szülők gyakran hajlamosak megadni a gyermekeiknek mindent, kivéve azt, amire a legnagyobb szükségük van: az időt. Időt a meghallgatásra, időt a megértésre, időt a segítésre, időt az útmutatásra. Időnkből adni egyszerűnek tűnik, de valójában többnyire ez a szülői hivatás legnehezebb és legtöbb áldozatot igénylő feladata.
Szülői szerepet kaptál mára Istentől? Akkor kulcsfontosságú szolgálattal bízott meg: fiatal elméket és szíveket kell formálnod, hogy összhangban legyenek Isten akaratával. Talán elcsüggedtél mostanában, látva, hogyan haladnak gyermekeid az engedelmesség, a tekintélytisztelet vagy az Isten dolgai iránti szeretet elsajátítása terén. (Ahogy egy szülő mondta: ,,Amikor gyerek voltam, minden a gyerek hibája volt; most szülő vagyok, és minden a szülő hibája!") Ha így van, meríts vigaszt János második leveléből: Minden gyermek megtanulhat igazságban járni (4. v.). De idő kell hozzá: a te időd, és abból is jó sok!

BETEKINTÉS * IDŐSZERŰ GONDOLAT AZ IDŐRŐL - Valaki megjegyezte, hogy mostanában mintha már senkinek sem lenne elég ideje. Pedig minden idő a miénk. Az időnek élsz - vagy az örökkévalóságnak? Ez most időszerű kérdés, tekintettel a rád váró évmilliókra.

Ugye furcsa, milyen ritkán elég elfoglaltak az emberek ahhoz, hogy megálljanak elmondani nekünk, milyen elfoglaltak?

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Boldogok..."
  2016-12-18 06:51:10, vasárnap
 
  "Boldogok, akik hallgatják az Istennek beszédét, és megtartják azt." (Lukács 11:28)



Az ördög minden lehetőt megtesz, hogy távol tartsa tőlünk a jó dolgokat. Megpróbálja kiűzni szívünkből az ebből az életből az eljövendő világba való átmenetre való gondolást. Tudja, ha így meg tudja akadályozni, hogy komolyan gondoljunk a halálunkra, akkor sokkal könnyebben fogva tarthat a bűnben.
Semmi sem munkálja komolyabban az üdvösségünket, mint a halandóságunkra való gyakori gondolás.
Semmi sincs nagyobb hatással a szívünkre, hogy eltérítse a bűntől, mint a halálunkra való gondolás. Ez vágyat támaszt bennünk a megszentelődés után.
Ó, bűnös, hogyan hagyod el ezt a világot? Ha meg nem térten kell meghalnod, jobb lett volna, ha a születésed utáni első órában meghalsz. Akkor jobb lett volna, ha kutya, macska, vagy bármilyen állat lettél volna, mint ha meg nem térten kell meghalnod. Gondolj arra, hogy egyszer kitűnik, hogy ezek a szavak igazak, ha meg nem tértél!
Az egyetlen mód, hogy a szörnyű ítélettől megmeneküljünk, ha gyakran beszélünk a ránk váró kárhozatra való ítéletről.
Amikor a harsona megszólal, mely a halottakat hívja, hogy jelenjenek meg Isten ítélőszéke előtt, akkor az igazak sietve fölkelnek sírjukból, hogy elébe menjenek Üdvözítőjüknek a felhőkön. A többiek azt kiáltják a halmoknak és hegyeknek: Essetek ránk! Rejtsetek el bennünket a Bíró elől! Kérdezzük meg magunktól időben, hogy melyik sokasághoz fogunk tartozni.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4932
  • e Hét: 27576
  • e Hónap: 56888
  • e Év: 244690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.