Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Elkülönítés
  2018-02-20 18:08:48, kedd
 
  "Eljön az óra, amikor a juhokat elkülönítik a kecskéktől, és a konkolyt elválasztják a búzától. Isten ismét elkülöníti a világosságot a sötétségtől, és minden a maga helyére jut. A konkoly tűzbe kerül a konkolyhoz, és a búza a csűrbe a búzához. A homály elszáll, mint a köd és minden világosan körvonalazódik. A pokol teljesen pokolnak tűnik, és a mennyről kiderül, az az egyetlen otthona mindazoknak, akik az egy Isten természetét hordozzák."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Világosság és sötétség
  2018-02-20 18:04:32, kedd
 
  "Az első elkülönítő Isten volt, aki a teremtéskor elkülönítette a világosságot a sötétségtől. Ez az elkülönítés meghatározta Isten bánásmódjának irányát a természetben és a kegyelemben. A világosság és a sötétség nem egyeztethető össze. Ha valaki megpróbálja összekeverni a kettőt, akkor azonnal a lehetetlennel próbálkozik, és végül sem az egyik, sem a másik nem lesz az övé, hanem inkább homály és ködösítés."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Vizsgák Balassagyarmaton
  2018-02-20 17:07:01, kedd
 
  Vizsgák Balassagyarmaton


Balassa Bálint volt magyarból
az érettségi tételem.
Évek ködéből idehallik,
amint idézem, felelem.

S "Madách és Goethe" az izgalmas,
szép írásbeli feladat.
Róttuk sietve sorainkat
a sorsdöntő órák alatt.

Hogyan sejthettem volna akkor,
vizsgám egyszer hol folytatom:
Balassa s Madách városában,
messze - Balassagyarmaton.

Szállnak az évek, s minden évben
újra vizsgázom, felelek.
A vizsgabiztos láthatatlan,
s mindig újak a tételek.

Krisztus arcát tükröző élet,
hűség, szolgáló szeretet...
jó volna jelesen felelni
ezeket a tételeket!

De olyan befejezhetetlen,
erőfeletti tételek!
Balassa s Madách városában
egyre vizsgát ismételek.

Küzdök... bízom... végvár vitéze...
Dalok, harcok, tragédiák...
Ha megbukom, próbálom újra:
mindennap, vizsgázó diák!

Még van mindennap újrakezdés!
Van bűnbocsánat, kegyelem!
Hiszen, átszegezett kezével,
akkor is Ő lesz majd velem,

ha a vizsga utolsó napja
elérkezett, leáldozott -
Balassa s Madách városába
Aki vizsgázni elhozott.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
David Brainerd hagyatéka
  2018-02-20 15:14:29, kedd
 
  David Brainerd hagyatéka

David Brainerd (1718-1747) egyike volt az első misszionáriusoknak, akik úttörő missziói munkát végeztek Észak-Amerika indiánjai között.
Elmondhatatlan erőfeszítéseket tett, gyakran teljesen egyedül volt az őserdőben, gyötörte a levertség és a kezdeti sikertelenség, de mindezek között újra meg újra kereste és megtalálta az Istenben való nyugalmat és örömet. Sok napot és éjszakát töltött el böjtölve, imádkozva és Isten Igéjéről elmélkedve.
Amikor Brainerd teljesen kimerülve, leverten és lehangolódva már a missziói tevékenysége feladására készült, Isten hirtelen hatalmas ébredést adott az indiánok között, amire nem volt emberi magyarázat.
Azok a naplók, amelyeket David Brainerd ezekben az években vezetett, megragadó bizonyságai annak, hogyan ismeri fel egy fiatal keresztyén először a saját romlottságát, bűnös mivoltát és minden jóra való alkalmatlanságát, ugyanakkor pedig hogyan nyílik meg a szeme Isten dicsőségére és kegyelme nagyságára.
Brainerd csak huszonkilenc éves volt, amikor utolsó hónapjait halálos betegen az ismert ébredési prédikátor és teológus, Jonathan Edwards házában töltötte. Mint atyai barátja valószínűleg Edwards ismerte őt a legjobban, és nagy szerepe volt szellemi fejlődésében is.
Amikor emberi megítélés szerint már nyilvánvaló volt, hogy Brainerd meg fog halni, Edwards megpróbálta rávenni fiatal barátját, engedje meg, hogy naplóit halála után kiadják.
Jonathan Edwards így ír erről:

,,Nagy fáradságomba került, hogy meggyőzzem, magánjellegű írásait ne zárja el teljesen a nyilvánosság elől. Szinte legyőzhetetlen viszolygás élt benne az ellen, hogy naplójának bármely részét kiadjuk a halála után."

Ám miután más barátai is esdekelve kérték, hogy vonja vissza a teljes tilalmat, feljegyzései egy rézét átadta Jonathan Edwardsnak, hogy dolgozza fel úgy ,,...ahogyan az a legjobban szolgálja Isten dicsőségét, és leginkább hasznára válik a kegyeseknek."
Végül Edwards Brainerd korai halálát követően válogatást adott ki naplóbejegyzéseiből és egyéb feljegyzéseiből David Brainerd élete - egy indián-misszionárius naplója címen, és kiváló kommentárt fűzött hozzá.

Már a 18. században rendkívüli hatást gyakorolt ez a köny olyan férfiakra, mint John Wesley, George Whitefield, William Carey és sokan mások. Később Henry Martynra, C.H. Spurgeonre és Andrew Murryra is nagy hatással volt. Végül, de nem utolsósorban, a 20. században Jim Elliotra is, akit ennek a naplónak az olvasása arra bátorított, hogy ,,elgondolkodjon az Istennek odaszánt életről, amelyre a korai halál fénye vetül". Jim Elliot - ugyanúgy, mint példaképe - huszonkilenc évesen mint misszionárius halt meg, és a Mindenható árnyékában című naplót hagyta maga után, amelyet felesége, Elisabeth adott ki, és amelyet sok nyelvre lefordítottak.
Ebben a könyben sok értékes idézetet adtunk közre Brainerd feljegyzéseiből, mivel bátorító példái ezek az odaadó imádkozásnak. Végül következzen még egy levél, amelyet David Brainerd vér szerinti testvérének, Johnnak írt, aki folytatta missziói munkáját az indiánok között, majd pedig egy utolsó naplóbejegyzés.
Ezt a nagy hatású levelet Brainerd néhány héttel a halála előtt, 1747. október 9-én írta.
Jonathan Edwards a következő bevezetőt írta Brainerd valószínűleg utolsó levele elé:

,,John testvérének Bethelbe, a keresztyén indiánok New Yerseyben található városába. A levél szintén Bostonban született, a halála előtti nyáron, amikor már a halál küszöbén állt."

,,Kedves testvérem,
már az örökkévalóság küszöbénél tartok, és arra várok, hogy nagyon rövid időn belül belépjek a láthatatlan világba. Már nem érzem magamat a föld lakójának, s gyakran komolyan vágyom arra, hogy 'elköltözzek, és Krisztussal legyek'.
Magasztalom Istent, hogy néhány évvel ezelőtt azzal a maradandó meggyőződéssel ajándékozott meg, hogy egy értelmes lény számára lehetetlen valódi boldogságot átélni, ha nem adja át magát Neki teljes mértékben. Ennek a meggyőződésnek a hatása alatt egy bizonyos mértékig így is cselekedtem. Ó, bárcsak sokkal inkább így cselekedtem volna! Felismertem az életszentség nagyszerűségét és szükségességét is, de sosem láttam ezt ennyire, mint most, amikor már közvetlenül a sír szélére kerültem.
Ó, testvérem, igyekezz a szentségre, törekedj e felé az áldott cél felé, és szomjazó lelked hadd mondogassa állandóan: 'Nem fogok addig megelégíttetni, amíg a képeddel nem ébredek!' [...]
És most, kedves testvérem, arra kell, hogy buzdítsalak, hogy törekedj a személyes szentségre, böjtölj és imádkozz annyit, amennyit csak megenged az egészséged, és élj a keresztyén átlag felett [...]
Igyekezz megkülönböztetni az igazi kegyességet a hamistól, és ebből a célból ügyelj Isten szívedben lakó Szellemének rezdüléseire. Fordulj Hozzá segítségül, és elfogulatlanul vesd össze tapasztalataidat Isten Igéjével. Olvasd el, mit ír Edwards úr az emberi kedély rezdüléseiről, aki egyértelműen különbséget tesz a kegyesség magja és lelke, illetve a hamis hangulatok között. Értékeld a vallásos örömet annak tartalma alapján [...]
Ha igazi szellemi örömünk van, akkor a lélek annak örül, ami Isten önmagában véve; Istent szentségéért, szuverenitásáért, hatalmáért, hűségéért és minden tökéletességéért dicséri; azért tiszteli Istent, mert Ő az, ami, hogy változhatatlanul Övé a végtelen dicsőség és üdvösség. Amikor az emberek Isten tökéletessége, a Krisztusban való üdvösség végtelen nagyszerűsége és a szent parancsolat felett ujjonganak, amelyek az Ő szent lényének a lenyomatai, akkor az ilyen öröm isteni és szellemi. Örömünk halálunk óráján is velünk lesz, ha akkor bizonyosak lehetünk abban, hogy így önmagunk fölé emelkedve cselekedtünk, és önzetlenül - ha szabad ezt így mondanom - örvendeztünk az áldott Isten dicsőségében [...]
Tartok tőle, hogy nem vagy eléggé a tudatában, hányféle hamis kegyesség van a világon. Sok komoly keresztyén és nagyra becsült pásztor nagyon is könnyen megengedi, hogy ez a hamis láng befolyással legyen rá. Attól is tartok, hogy nem vagy annak sem tudatában, milyen rettenetes a hatása és a következménye ennek a hamis kegyességnek. Hadd mondja meg neked, hogy az ördög az, aki a világosság angyalának mutatja magát. Ez a pokol produktuma, ami mindig minden ébredésnél kialakul, és Isten ügyét elpusztítja és megöli, miközben általában egy sereg jó szándékú ember a kegyesség csúcsán érzi magát tőle.
Légy kész, testvérem, hogy szétzúzd, ha megjelenik ez a lény az indiánok között, és soha semmilyen mértékben ne bátorítsd a világosság nélküli szenvedélyt.
Intsd az enyéimet haldokló lelkészük nevében, igen, annak a nevében, aki halott volt, és most él, hogy éljenek és járjanak úgy, ahogy az az evangéliumhoz méltó. Magyarázd meg nekik, milyen nagy várakozással van irántuk Isten és az Ő népe, és milyen súlyos sebet ejtenek Isten ügyén, és milyen végzetes előítéletet keltenek a többi, szegény indiánban is, ha káros szenvedélyekbe esnek. Hangsúlyozd mindig, hogy élményeik romlottak, és örömük csalárd, még ha úgy képzelik is, hogy ezek az élmények a harmadik égbe ragadták el őket, ha életük alapvetően nem szellemi, nem éber és nem szent. Ha súlyt helyezel ezekre a dolgokra, 'megmented magadat is, hallgatóidat is'.
Isten tudja, hogy szívem szerint kész lettem volna rá, hogy tovább szolgáljam az Ő ügyét, bár ez a szolgálat ezentúl is együtt járt volna az elmúlt évek minden fáradságával és nyomorúságával, ha Ő úgy tartotta volna helyesnek, hogy ez így legyen. Ennek ellenére teljesen elégedett vagyok azzal, hogy úgy tűnik, most már az akarata, és nagyon őszintén mondhatom: legyen meg az Úr akarata!
Megindulással gondolok arra, hogy itt kell hagynom téged ebben a bűnös világban; szívből együtt érzek veled abban, hogy még előtted állnak azok a viharok, amelyekből, ebben bízom, engem a kegyelem már majdnem megváltott. Azonban 'él az ÚR, áldott az én kősziklám'. Ő változatlanul mindenható Barát, és abban bízom, hogy vezetni és segíteni fog téged, ahogyan velem is tette.
És most, kedves testvérem, az Istennek és kegyelem Igéjének ajánllak, akinek hatalma van felépíteni téged és örökséget adni neked a szentek között. Legyen részed Isten jelenlétében magányodban és közösségben is, és Jákób hatalmas Isten irányítsa lépteidet, tetteidet!
Szenvedélyesen kívánja, és imádságban
szeretettel kéri ezt haldokló testvéred,
DAVID BRAINERD"

Brainerd naplója egy 1747. október 2-i bejegyzéssel ér véget, azaz egy héttel hazamenetele előtt:

,,Október 2.: Ezen a napon a lelkem időközönként boldogan Isten felé fordult. Vágytam rá, hogy Nála lehessek, hogy megláthassam dicsőségét. Késznek éreztem magamat arra, hogy boldogan Rá bízzak mindent, legdrágább barátaimat, legdrágább nyájamat, távol levő testvéremet és minden gondomat az időben és az örökkévalóságban. Ó, bárcsak eljönne a világba az Ő országa, hogy mindenki szeretné és magasztalná Őt mindazért, ami Ő önmagában, és az áldott Megváltó 'lelki gyötrelmeitől megszabadulva lássa őket, és megelégedett legyen!'
Ó, jöjj, Úr Jézus, Úr Jézus, jöjj hamar!
Ámen."
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Most is él!
  2018-02-20 15:01:07, kedd
 
  Most is él!

Napóleont,
a bukott császárt, száműzött vezért
száműzetése szigetén
hervadt levélként sodorta a szél,
de ekkor döbbent rá a valóságra,
hogy Jézus Krisztus valóban feltámadt,
s mint győzelmes Vezér most is él.

Neki is volt serege, birodalma,
de ki indulna most parancs szavára?!
Ám Jézus parancsát szerte a világon
ma is halálrakész, nagy sereg várja!

Tűnik a kételkedés fellege!
Hiszen csak élő vezérnek lehet
ilyen hatalma, ilyen serege!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Felhívás idősebb nőknek
  2018-02-20 14:38:52, kedd
 
  Felhívás idősebb nőknek

1948-ban, amikor alig néhány hete tanultam a Prairie Bible Instituteb-ban (ez Albertá-ban volt, egy kietlen prérin álló, fából készült, nagyon komoly épületegyüttesben) kicsit úgy éreztem, hogy nem vagyok a helyemen, és egy délután nagyon egyedül éreztem magam, amikor kopogást hallottam az ajtómon. Kinyitottam és egy szép pirospozsgás arcot láttam, amelyet fehér haj foglalt keretbe. Tulajdonosa elbűvölően raccsolt, mint minden skót.
- Nem ismersz, de én ismerlek. Kedves Betty, imádkoztam érted. Mrs. Cunningham vagyok. Ha egyszer egy csésze teára és skót süteményre vágysz, csak gyere el hozzám.
Megadta a címét, majd azzal folytatta, hogy a tanár kar megbeszélésén említették a nevemet (sohasem mondta meg, hogyan - nem tudom, úgy gondolták-e nem való vagyok ide?), és az Úr a szívé helyezett. Sok téli délutánon vettem igénybe kedves meghívását. Együtt ültünk aprócska, de nagyon kedélyes alagsori lakásában, míg teát töltött nekem, én meg a lelkemet öntöttem ki neki. Sugárzó arcáról rokonszenvet, szeretetet és megértést olvastam le, miközben végighallgatott. Rövid ideig csendben maradt, majd imádkozott, és amikor felnézett, Isten igéjével vigasztalt és erősített meg. Misszióban töltött éveim alatt és még utána is írt nekem, amíg csak meg nem halt. Csak Isten a tudója, mivel tartozom ,,a négy Kathatine-nek" - Katharine Cunningham-nek, Katharine Gillingham Howard-nek (anyámnak), Katherine Cumming-nak (a kollégium vezetőnőjének főiskolai éveim alatt), és Katherine Morgan-nek. Ők és még sokan mások nemcsak megmutatták, mit jelent a hívő élet (ezt sokan megtették), hanem sok áldást hoztak az életembe, amikor engedelmeskedtek Isten idős asszonyoknak szóló elhívásának.
Pál apostol azt tanácsolja Titusznak, hogy az idősebb asszonyok ,,... neveljék józanságra a fiatalasszonyokat, hogy ezek is szeressék a férjüket és gyermekeiket, és józanok, tiszták, háziasak, jók, férjük iránt engedelmesek legyenek" (Tit 2,4-5; Újford.). Az én kedves Cunningham anyám nem az órán, a szemináriumon, vagy a szavaival okosított. A lénye tanított. Azzal, ahogyan Isten rendelkezésére állt, amikor az ajtómhoz küldte. Idejének átadása, értem hozott áldozata az Úrnak. Az a készsége, amellyel vállalta a munkát, hogy letegye az életét egy szorongó bibliaiskolás lányért. Mindenekfölött pedig ő maga volt az üzenet, az egyszerű skót asszony.
A sok mai idős asszonyra gondolok. Az Egyesült Államok 1980-as Statisztikai Kivonata szerint a lakosság 19,5%-a 45-65 éves, 2000-re azonban ez az arány 22,9%-ra növekszik. Ha feltételezzük, hogy ennek a korosztálynak a fele nő, milyen nagy energiát és erőtartalékot jelenthetnének Istennek! Tovább élünk, mint negyven évvel ezelőtt (ugyanabból a statisztikából látható, hogy a 65 év felettiek száma 11,3%-ról 13%-ra emelkedik). Nagyobb a mozgásterünk, több a pénzünk, több a szabadidőnk, jobb egészségnek örvendünk és több az erőnk - olyan tartalékok, amelyek, ha Isten rendelkezésére bocsátjuk, áldást jelenthetnek fiatalabb asszonyoknak. De sokkal többféleképpen is felhasználhatjuk ezeket a tartalékokat, hiszen olyan könnyű magunkkal foglalkozni. Hol vannak azok a nők, akár feleségek, akár egyedülállók, akik készek meghallani Isten hívását a lelki anya szerepének betöltésére, és akik szárnyuk alá veszik lelki lányaikat, hogy oktassák őket, ahogyan Cunningham mama tette velem? Nem volt semmilyen végzettsége, amit a világ elismerne. Nem is gondolt ilyesmire. Egyszerűen csak szerette Istent és kész volt arra, hogy megtört kenyér és kiöntött bor legyen az Úrért. Sohasem gondolt a nyugdíjra.
Ha néhány olvasóm hajlandó meghallani a hívást, de nemigen tudják, hogyan kezdjenek hozzá, az alábbiakat javasolnám nekik:

1. Imádkozz érte! Kérd Istent, hogy mutassa meg, kivel, mit és hogyan kell tenned!
2. Gondold meg, nem lenne-e jó írni vagy telefonálni egy olyan fiatal nőnek, akinek biztatásra van szüksége a Pál által említett területeken.
3. Kérdezd meg egy fiatal anyától, hogy nem vasalhatnál-e neki, nem vihetnéd-e sétálni a gyerekeit, vagy maradhatnál-e velük, hogy ő elmehessen addig. Nem süthetnél-e tortát vagy főzhetnél-e neki egy tál ételt.
4. Tedd azt, amit C. mama tett - hívj meg valakit teára, tudd meg tőle, miért kell imádkoznod érte (én azt kértem, azért imádkozzon, hogy Isten hozzon össze Jim Elliot-tal!) és imádkozz vele.
5. Szervezz kis, két vagy három emberből álló imakört, akiket felvidíthatsz, és akiknek segíthetsz. A csoport felvidít téged is és segítséget is kaphatsz tőlük.
6. Szervezz önkéntes takarító csapatot, hogy minden második héten vagy egyszer egy hónapban elmehessenek valahová, ahol szükség van rájuk.
7. Létesíts olyan kölcsönkönyvtárat, amelyből igazi lelki táplálékot nyújtó könyvek kölcsönözhetők.
8. Légy első abban a gyülekezeti csoportban, akiket a Titusz 2 asszonyainak neveznek, és meglátod, mi történik (valami mindenképpen fog).

,,Ne mondd, hogy nem tudsz örömet nyújtani, felemelni, felszabadítani, hogy nincs benned semmi a másokra hatás képességéből, hogy te csak a legközönségesebb kenyeret és vizet tudod adni. Kínáld fel magad és mindenedet Uradnak az emberek szolgálatára. Nem tudja-e a vizet borrá változtatni? A dadogó szavakat nem tudja-e szabadító hatalommal megtölteni? Nem tudja-e a reszketeg segítőkészséget erőteljes tettekké változtatni? Nem tud-e még mindig, mint régen, képessé tenni arra, hogy szegénységedben mindeneket gazdagíts? Istennek szüksége van rád embertársaid szolgálatában. Munkát tartogat számodra. A legfőbb kötelességet, és a legnagyobb bölcsesség megtudni és megtenni ezt a munkát. ,,Amit mond nektek, megtegyétek." (Canon George Body, szül. 1840)

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Csendben Jézus előtt
  2018-02-20 11:46:08, kedd
 
  Csendben Jézus előtt


Mind sietünk. Hajszol a lét,
rohan a láb, alkot a kéz,
és nincs mikor megállnia.
Úgy szomjazzuk szent csendedet,
betániai Mária!

Csendben Jézus előtt!
Csendben hallgatni Őt!
Csendben nyerni erőt!
Csendben együtt vele!

Új élet reggele!
Új erővel tele
indulni Ővele,
szolgálni Ővele,
szenvedni Ővele,
szeretni Ővele!

Egy szükséges dolog!
Örökre boldogok
mind, akik megnyerik,
mert el nem vétetik.

Hol ez a csend? Hajszol a lét,
rohan a láb, alkot a kéz,
és nincs mikor megállnia.
Hadd, ismerjük meg csendedet,
betániai Mária!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A gyümölcstermő élet titka
  2018-02-20 11:29:19, kedd
 
  "Némely pedig jó földbe esett..." (Mt 13,8)

Csak halálból támad élet. Vérontás nélkül nincs bűnbocsánat. A gyümölcsöző élet egyetlen feltétele az, hogy mint a gabonamag, meghaljunk e világ számára.. Halálra szánt, halálra adott életből lesz csak bővölködő és gazdag élet. Önmagában minden élet olyan, mint a vad olajfa, csak vad gyümölcsöt terem. Ahhoz, hogy igazán éljen és jó gyümölcsöt teremjen, szükséges, hogy beoltasson a szelíd olajfába. Krisztus keresztje teremte meg az első gyümölcsöket, és minden jó gyümölcs abból származik: az emberi szívek ott törnek össze az ítélet súlya alatt, ott találnak menedéket, ott tisztulnak meg, ott születnek újjá. A Golgota hegye a bűnbánat, a szabadulás és a megszentelődés kiindulóhelye, tápláló forrása.
Kemény, köves, tövises szívünket az ég harmata, Jézus áldozata, valamint próbatételek, kísértések öntözik, porhanyósítják, készítik elő jó talajjá. A bűnbánó hívő szívbe már nem hiába hull a mag. Isten kijelentése megelevenedik benne, és életet fakaszt.
Vessetek, magvetők! Fájdalom, sok mag hull az útfélre, kőre, tövisek közé, de az a néhány mag, amely jó talajba esett, meghozza termését bőségesen, százannyit, hatvanannyit terem, és ez az öröme, vigasza a magvetőnek. Vessetek bőven, mert aki szűken vet, szűken arat. Lehet, hogy könnyhullatással vetünk, de biztos, hogy vigadva aratunk. Még akkor is, ha más fogja a mi magvetésünket learatni.

GYÜMÖLCS * Egy halk szavú, nehéz beszédű ifjút Isten Lelke nyugtalanított a kárhozat útját járó barátai miatt. Elindult a lélekmentés útján. Nem hiába. Egyik lélek a másik után esett Krisztus boldog rabságába. Ébredés indult.

* A gyümölcstermő élet titka - 12,24-26; Jn 15,1-14

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten szeret!
  2018-02-20 07:42:37, kedd
 
  Isten szeret!

Láttam Istent az örvénylő vizen,
A nyomorban, a gyászban, és hiszem
Vallom szentül és messze harsogom;
Égjen bár korbácsod nyoma arcomon,
Legyen sebes a talpam és kezem,
Ne legyen soha nyugalmam nekem;
Éhezzek, fázzak, legyek megvetett,
Ajkamon ott ég mégis a neved
És súgva mondom, ha hangom se lesz:
- Higgy benne, Testvér, hogy Isten szeret!

Higgy Benne, Testvér, hogy kínok között
Viharos éjjel a lelked fölött
Őszi szelekben, zörgő avaron
Az Ő lelke hív minden kis dalon.
Téli éjjel, ha fagyasztó a szél,
Ő vigyáz rád és Ő mondja: ne félj!
Ha koporsóra hajtod a fejed,
Érezd, Ő mégis Istened neked,
Kiben hinned kell a halálban is,
És vallani: Ő szeret engem is...

Lázas fejjel nem értve itt alant
E vad hideget és e zűrzavart
E kétkedést, hogy holnap vajh mi lesz?
Nem törnek-e majd össze a szívek?
A lázadást, a kétségbeesést,
A megszűnni akaró reménykedést,
A kapkodást, az el nem érhetőt,
A sok bukottat, a sok elveszőt,
Mondjad nekik, hátha megmentheted:
Nézz az égre, hidd, az Isten szeret!

Látlak, Uram, a kínok közt, amint
Tűrve hordtad, és elbírtad a kínt.
Látlak ma is, és tudom biztosan,
Kit szenvedtetsz, az a szívedben van.
Mert akkor büntetsz, amikor szeretsz,
Csak ott ne hagyjuk tiszta szívedet.
Csak ott lássunk az örvénylő vizen
És mondhassuk bízva, hogy: hiszem,
Látom, hogy ott vagy a habok felett,
Mert engem, Uram, oly nagyon szeretsz.

Kárász Izabella
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Belső változás
  2018-02-20 07:19:25, kedd
 
  Belső változás

Mindenütt, ahol ezek a szavak szerepelnek a Szentírásban: "Istentől született", látható, hogy nem csak keresztelésről vagy valamilyen külső átalakulásról van szó. Sokkal inkább egy erős belső változást fejeznek ki, ami kihat egész lényünkre, ezt pedig a Szentlélek munkálja. Mert attól a pillanattól fogva, hogy mi is "Istentől születtünk", egy másik életet kezdünk élni, és egy teljesen új világban találjuk magunkat.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 34785
  • e Hónap: 64097
  • e Év: 251899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.