|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2012-11-24 22:28:33, szombat
|
|
|
“S ahogy a rosszra, a jóra is rá kell szokni.
Vérré, reflexszé, ösztönné, jellemmé és végső soron sorssá csak az lesz, amit sokszor ismételünk.
Ha valamiben nincs hosszú időn át tartó munka: sohasem lesz a miénk.
Ezért a valódi akarat nem csupán az, ami benső Vezérünktől eredően villámként átcikázik rajtunk, s bevilágítja lelkünk homályos tájait, hanem az, amit sokáig akarunk.
Hogy “Mit tegyek?", azt már tudom.
De ez még kevés.
Az igazi akaratot onnan lehet felismerni, hogy az hétfőn, kedden, szerdán, októberben, novemberben, decemberben, jövőre és még húsz év múlva is akarom." (Müller Péter: Titkos tanítások) |
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2012-11-24 18:46:21, szombat
|
|
|
Hozzávalók
A tésztához
3 dl finomliszt
4 dl reszelt sajt
1 mokkás k só
0,5 dl hideg víz
20 dkg Rama
A nyújtáshoz
liszt
A lekenéshez
1 tojás
Elkészítés
1.A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. A sajtot beleszórjuk, megsózzuk, majd a hideg vízzel összegyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük és legalább 1 órán át pihentetjük.
2.Ezután enyhén lisztezett gyúrólapon 3-4 mm vastagságú, 40 cm hosszú téglalappá nyújtjuk. Lisztbe mártott derelyevágóval (esetleg késsel) a tésztából hosszában tíz, egyenként ujjnyi szélességű csíkot szabunk, amit azután 5 cm-es darabokra felvágunk.
3.Az így kapott kis lapokat a közepüknél egyszer megcsavarva sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben nagy lánggal (220 °C, légkeveréses sütőben 200 °C) 11-12 percig sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2012. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
412 db bejegyzés |
e év: |
6830 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4374
- e Hét: 23910
- e Hónap: 63522
- e Év: 292459
|
|
|