Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Mentovics Éva: Mikulás-Köszöntő
  2015-11-25 19:36:03, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Vass Viktória: Ünnepelj velünk
  2015-11-25 19:33:45, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
Cecilia Alhern - A tél ellenálló
  2015-11-25 19:27:23, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Arcfelismerő - FÉLELMETES! EZT NEZZETEK MEG!!
  2015-11-25 16:31:21, szerda
 
 


Link

Arcfelismerő - FÉLELMETES!,

Kaptam egy érdekes technikai ismeretterjesztést.
Nem lehet már elbújni a tömegben....
Egyenként mindenkit fel tudnak ismerni....
És ilyen képet már műholdról is lehet csinálni.

Nézz ki egy személyt a tömegben,kattints rá kétszer, és megint kétszer, amíg tisztán kivehető az arc! ELKÉPESZTŐ!!!

És maga az arcfelismerő: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az archoz tartozó energiapontok
  2015-11-25 16:29:27, szerda
 
  Gyógyulj ki betegségedből arcod hozzá tartozó energiapontjának kezelésével!

A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek kezelésére, megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

Mindenben ami él, így az emberi testben is, megtalálható ez az elemi életenergia, mely szükséges a test öngyógyító képességéhez és ezáltal az egészség megtartásához.
Az Athara Védában marma pontoknak nevezik a különböző testszövetek (idege, izmok, erek, inak, csontok, ízületek) feletti helyeket, amik finomtesti síkon a kozmikus energiát felveszik és az energiatestben - frekvenciaspecifikusan - a nadikon keresztül keringetik, és elosztják azt a fizikai test szervei között.
A marma pontok a masszázs mellett testgyertyázással is aktiválhatók
A kezelendő személy feküdjön kényelmesen. A marma pont előmasszírozásával tegyük érzékenyebbé a kezelendő területet, így a kezelés hatékonyabb lesz. Az adott marma pontnak megfelelő illatanyagú gyertya alsó, keskeny végét helyezzük a kiválasztott területre, majd gyújtsuk meg és égessük le a zöld vonalig. A meggyújtás után szívóhatás (a meleg levegő felfelé száll) jön létre, amely az adott marma pont felett vérbőséget okoz, és serkenti a vérkeringést, ezzel elősegítve a testi, lelki és mentális amák (mérgek) távozását.
A gyertya meggyújtása után adja ki gondolatban a következő utasítást: Távozzon azonnal a füsttel, a gyertyán át, a marma ponton (az adott pont neve) keresztül a pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, összes testi, lelki és mentális méreg!
A vákuum az alsó szárba húzza fel az energiapontnál lévő lerakódásokat (zöld vonal alatt), és juttatja be (spirál vonalban lefelé haladva) a hatóanyagot tartalmazó füstöt.
Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik a füst belőle. A csonkot egy odakészített, vízzel teli edényben oltsa el. A kezelés időtartama: 15 perc

Betegségek - és a hozzájuk tartozó pontok




Link

1. pont: sthapani (szemöldökhöz)

Elhelyezkedése: homlokcsont szemöldök közötti szőrtelen része
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: agyvérzés, spaszticitás, izommerevség, izomösszehúzódás, ájulás, hányinger, hányás, heves szívdobogásérzés, migrén, fejfájás, orrmelléküreg-gyulladás, álmosság, szédülés, forgásérzet jellegű szédülés (vertigo), tájékozódási zavarok, memóriazavarok, koncentráció hiánya, alvászavarok, hiperaktivitás, orrvérzés, félelem, szorongás, ingerlékenység.
Masszázstechnika:körkörösen végzett, gyengéd, simító mozdulat.
Testgyertya: kubeba, eukaliptusz.

2. pont: ashrú antara (szemöldökív)

Elhelyezkedése: szemöldök közepe, szem körüli körkörös izom (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási problémák, szürkehályog, zöldhályog, homloküreg-gyulladás, orrdugulás, szem túlerőltetése, szemfájdalom, székrekedés.
Masszázstechnika: szemöldök hosszában végzett sepregető mozdulat.
Testgyertya: erdei fenyő.

3. pont: avarta (forgás)

Elhelyezkedése: szemöldök feletti ív, a szemöldök fül felöli végén (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, arcüreggyulladás, látási zavarok, orrmelléküreg-gyulladás, agyrázkódás, arcidegfájdalom, nátha.
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjal körkörös gyúrómozdulatok.
Testgyertya: szantál.

4. pont: apanga (külső sarok)

Elhelyezkedése:felületes halántéki verőér és visszér, külső szemzug (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási zavarok, szürkehályog, zöldhályog, fényérzékenység, szemfájdalom, szem bakteriális fertőzése, szem alkalmazkodási rendellenessége, szemszárazság és vörösség, látótér defektusok, látóideg-gyulladás
Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás
Testgyertya: orbáncfű, ilang-ilang.

5. pont: phana (orr)

Elhelyezkedése:orrszárny (mindkét oldalon)
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: köhögés, nátha, orrpolip, orrdugulás, orrbemeneti gyulladás, orrgarat gyulladása, orrmelléküreg-gyulladás, szaglóképesség elvesztése
Masszázstechnika: a hüvelyk- és a mutatóujj körmével nyomva stimuláljuk
Testgyertya: erdei fenyő.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Szendvicses zacskóval mentették meg az újszülött életét!
  2015-11-25 16:24:26, szerda
 
  Mind­össze 1 órát adtak az or­vo­sok a csöpp­ség­nek. Ő azon­ban rá­cá­folt a vé­le­mé­nyekre, és igazi kis túl­élő mód­jára cso­dát tett.

6 hónapos terhes volt az édesanya, amikor az intenzív osztályra kellett szállítani, ahol 3 hónappal a kiírt időpont előtt császármetszéssel világra segítették a kisbabáját. A csöppségnek a beavatkozás miatt mindössze 1 órát jósoltak az orvosok. Teste aprócska volt és madárszerű, súlya kevesebb, mint egy fél zacskó cukoré.

Végül megdöbbentő módszert alkalmaztak az orvosok: egy szendvicses zacskóba tették, mely melegen tartotta, és úgy ölelte körbe, ahogy korábban az anyaméh. Később kiderült, a kicsiben ennek köszönhetően beindultak az életösztönök, és a módszer segített túlélni az idő előtti születést. A kisbabát természetesen ezután az intenzív osztályra szállították, ahol gondosan megfigyelték, vérátömlesztést is kapott, majd hetekig gépek segítették a fejlődését. A születésére azért volt szükség ilyen hamar, mert az orvosok megállapították, hogy a növekedése megállt az anyaméhben, a köldökzsinór ugyanis egy rendellenesség folytán nem táplálta őt kellőképpen. A császármetszés maradt az egyetlen megoldás a megmentésére. Az édesanya most már boldog lehet a gyermekével, de érthető módon ez volt életének legnehezebb időszaka. Mint mondja, a kicsit 18 napon át nem ölelhette meg, mindössze az inkubátoron keresztül aggódhatott érte hónapokon át, és naponta mindössze 1 órát tarthatta a karjaiban. A csöppség fertőzéseket kapott, vérátömlesztésre is szüksége volt, életének kezdete tehát súlyos megpróbáltatásokkal és viszontagságokkal indult.

Mostanra azonban a gyermek már 5 hónapos. Jelenleg úgy tűnik, egészséges kisbaba. Immár szerető családjával él otthonában, és élete egy óriási, örömteli csoda mindenki számára.




Link

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A hős kutya - 18+
  2015-11-25 16:22:26, szerda
 
  Szájában vitte a pöcegödörből kimentett újszülöttet a hős kutya - fotó 18+

Megrázó történet terjed az interneten, amely sokakat felháborított.

Szaúd-Arábiában egy kis településen egy kutyus újszülöttet mentett meg. A picit az anyja születése után pöcegödörbe dobta. A kutyus azonban kimentette onnan és a szájában vitte magával, majd letette egy ház kapujában. Az emberek döbbenten nézték, hogyan cipeli az állat a csecsemőt a szájába, óvatosan, hogy ne essen baja a picinek. A kutya végül a babát letette egy ház elé, ahol az ott lakók rögtön kórházba vitték az újszülöttet.




Link

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Mátrai képek
  2015-11-25 16:20:27, szerda
 
 


Link

Kékestető

Videó: Link




Link

Mátrai képek

Hazánk északi részén találhatjuk a vulkanikus eredetű Mátra hegységet, mely az Északi-középhegység része. Itt emelkedik az ország két legmagasabb csúcsa az 1014 m-es Kékes és a 964 m magas Galyatető.
A cser, tölgy, gyertyán, bükk és kis részben fenyőerdőkkel borított lankák és völgyek őszi színpompája felejthetetlen.
Budapestről indulva, érdemes Pásztó felől megközelíteni a Mátrát, útba ejtve Gyöngyöspatát, ahol a Kisboldogasszony-templomban megcsodálhatjuk a híres Jessze fa oltárt. A templom és az oltár történetéről külön blog készül.
Mátraszentimre előtt álljunk meg Fallóskútnál, a híres Mária kegyhelynél, mely a magyar zarándokút egyik állomása. A részleteket itt is külön blogban találod.
Mátraszentimre és környéke kristálytiszta levegővel, és a nyugodt pihenés ígéretével várja a látogatókat.
A múltat idéző kis hegyi templomok, máig őrzött nemzetiségi hagyományok és a számos túralehetőség gazdag programokat kínál.
A túrák nehézségi fokát bakanccsal jelzik. A három bakancs már egy kemény 4-5 órás túrát jelent, 5-800 méter szintemelkedéssel.
Sétáljunk végig a szénégetők ösvényén, ennek nehézségi foka egy ,,fél pár papucs". A piros kereszttel jelzett tanösvény mentén tablók ismertetik a hely jellegzetességeit, az állat és növényvilágot.

Külön táblán mutatják be az itt fellelhető ehető és a mérgező gombafajokat. Sajnos mi nem láttunk egyet sem a természetben, talán az avar eltakarta. Vigasztalásunkra a helyi postás mutatott néhány szép, ehető példányt.

A Szénégetők útja a Cserkő bánya pihenőtől indul. A korábban itt bányászott "cserkő" vulkanikus eredetű sötétszürke-fekete andezit, melyet keménysége, valamint fagy- és kopásállósága miatt építőanyagnak használtak. Láthatunk szénégető boksákat is.
Három falu temploma:
A templom egy magaslatra épült a településeken kívül, mert a három falu (Mátraszentimre, Mátraszentistván és Mátraszentlászló) nem tudott megegyezni: hol épüljön fel, ezért az egri érsekség úgy határozott, hogy mindhárom falutól egyenlő távolságra legyen.
Továbbindulva, látogassunk el az ország tetejére, Kékestetőre.
Az ország legmagasabb pontját egy nemzetiszínűre festett szikladarab jelzi, de innen még mehetünk magasabbra is, és a kilátó második emeletéről szabadon gyönyörködhetünk az elénk táruló látványban.
A távoli hegyek és dombok őszi színekben pompázó erdei, a ködbe burkolózó völgyekkel fantasztikus panoráma.
Néhány éve az ,,Angyalok tisztásának" nevezett terület ilyenkor még nem a szebbik arcát mutatja, kissé elhanyagoltnak tűnik.
Az említett magasságjelző szikladarab is olyan mintha még a honfoglaló őseink telepítették volna. A síszezonra várva előkészítő munkák folynak, a jótékony hóesés majd mindent eltakar.

Blog - a cikk itt további képekkel illusztrálva tovább is folytatódik: Link




Link

Mátraszentimre

Videó: Link




Link
 
 
1 komment , kategória:  Szép tájakon  
Így méregteleníts a kókuszolajjal
  2015-11-25 16:15:07, szerda
 
  Így méregteleníts a kókuszolajjal, hogy megszabadulj a vírusoktól, parazitáktól és gombáktól!

Az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eszköze a szervezet méregtelenítése. Ebben segít a kókuszolaj, amely rövid időn belül, rendkívül hatékonyan segít, hogy megszabaduljunk a vírusoktól, gombáktól, és egyéb káros élősködőktől.




Link

A kókuszolaj olyan triglicerid-láncokat tartalmaz, amelyek segítik az immunrendszer erősítését, emellett gazdag laurin- és kaprilsavban is, amelyeknek köszönhető az antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatás.

Jó hír az is, hogy ezek a hatóanyagok csak a káros mikroorganizmusokat támadják meg, a jótékony baktériumokat nem, így az emésztés és bélműködés zavartalanul működhet.

A méregtelenítéshez legjobb az organikus kókuszolaj. Ehhez óvatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, kezdetben érdemes fél, vagy 1 teáskanállal bevenni egy nap háromszor, és fokozatosan lehet 1-2 evőkanálnyi mennyiségre növelni a szintet. Ennek két hét múlva fog érezhetővé válni a hatása.

Egy másik módszer, a kókuszolaj és a meleg víz együttes hatása. Ezt háromtól hét napig kell alkalmazni. Naponta 10-14 evőkanál kókuszolajat kell bevenni, belekeverve egy pohár meleg vízben. Minden második órában két evőkanállal kell megenni belőle.

Ha nem bírjuk az ízét, akkor natúr joghurttal is be lehet venni.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy az alábbi betegségekre, problémák kezelésére is remek a kókuszolaj:

védi és visszaadja az ízületek egészségét, rugalmasságát
egyensúlyba hozza a bélflórát
erősíti az immunrendszert
segít megelőzni a keringési betegségeket, így a magas vérnyomást, a szívrohamot, a stroke-ot
bőrfiatalító hatása van
megelőzhető vele a Crohn-betegség, az Alzheimer-, és a Parkinson-kór
szabályozza a vércukor- és a rossz koleszterinszintet is
erősíti a memóriát, az agyi funkciókat
energiát ad
rákmegelőző
zsírégető hatása van


A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Ha megnézed ezt a videót...
  2015-11-25 16:12:44, szerda
 
  Ha megnézed ezt a videót, többé nem fogod megenni az olvasztott szeletelt sajtot!

A szép négyzet alakúra vágott szeletelt sajt, amelyet leggyakrabban szendvicsek közé rakunk, és a gyerekek is előszeretettel fogyasztják, mert szépen be van csomagolva, egyszerű kibontani, az alábbi videóban látható kísérlet alapján még a műanyagnál is rosszabb.




Link

Az eredeti sajt már szobahőmérsékleten kissé meglágyul, kánikulában már kezd rendesen olvadozni, ha meg odatesszük a tűzre egy lábasba, akkor teljesen felolvad.

Az alábbi felvételen azonban egy a tűzhely begyújtására használt öngyújtóval igyekeznek megolvasztani a sajtot, de ez sehogy sem sikerül, mindössze összekormozódik a széle. A megdöbbentő talán az, hogy a csomagoláshoz használt műanyagtasak természetesen gyorsan összezsugorodik, ha tűz éri, de a sajtunknak semmi baja nem lesz, csak egy kissé szikrázni, pattogni kezd a sarka.

Ez azért ad némi fejtörésre való okot, nemde?

Gondolkodjunk el, hogy mire adunk ki a pénzt az üzletekben, például egy ilyen termékre, hogy azt majd hazavigyük, és a tányérunkra tegyük.

A cikk forrása: Link - itt minden kedves érdeklődő megtalálja a már említett videót! Megéri megnézni!!!
 
 
0 komment , kategória:  Video  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2721
  • e Hét: 9639
  • e Hónap: 20653
  • e Év: 126797
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.