Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Engedelmesség
  2017-01-18 19:09:14, szerda
 
  "Meg akarom tenni Isten akaratát? Akkor Isten megerősíti az akaratomat és képessé tesz rá. Meg akarom ismerni Isten akaratát? Akkor nem veszem tekintetbe a saját érzéseimet és érdekeimet, 'hiszen Krisztus sem magának kedvezett' - egyszer sem tekintett a saját örömére (Róm 15:3)."

- Amy Carmichael
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Engedelmesség
  2017-01-18 19:05:28, szerda
 
  "Urunk sohasem követeli az engedelmességet; nagyon határozottan elmondja, mit kell tennünk, de sohasem nyúl olyan eszközökhöz, amelyekkel kikényszerítené. Nekünk a lélek egységében kell engedelmeskednünk."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Engedelmesség
  2017-01-18 19:01:42, szerda
 
  "Megszentelődésünk mértékét mutatja, hogy milyen készségesen és örömmel járunk az engedelmesség ösvényein."

- John Flavell
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Aligátorok a halastavadban
  2017-01-18 16:24:10, szerda
 
  Aligátorok a halastavadban



Évekkel ezelőtt megjelent az újságokban egy történet egy idős asszonyról, aki a dél-floridai Nagy Ciprus Mocsár területén élt. Egy régi kunyhóban lakott egy kis tavacska mellett. A hölgy minden nap kiment a tóhoz vizet merni.
A tóban élt egy aligátor. A veszély ellenére az asszony megengedte, hogy az aligátor évekig ott éljen a tóban. Szelídnek tűnt. Ő nem bántotta az aligátort, és az sem bántotta őt.
Egy napon azonban, amikor az asszony vizet mert a tóból, az aligátor a víz alatt odaúszott, aztán felbukkant, és erős állkapcsaival megragadta a nő kezét. A nő megpróbálta kirántani kezét az állat szájából, az azonban letépte. A sebből ömlött a vér, ahogy a rémült és döbbent idős nő visszavánszorgott kunyhójához, és segítséget hívott. Végül megérkeztek a mentők, és ellátták.
Másnap a parkőr megtalálta az aligátort a tóban, és megölte. Amikor felvágták, megtalálták benne az idős nő kezét.
A parkőr így nyilatkozott a riportereknek: Az aligátorok akkor a legveszélyesebbek, amikor elveszítik az emberektől való félelmüket. Ha megengedjük, egy aligátornak, hogy ott maradjon a tavunkban, azzal, anélkül, hogy tudatában lennénk, támadásra bátorítjuk."
Az asszony most is ott él. De már nincsenek aligátorok a halastavában.

Alkalmazás: A Szentírás világosan tanítja, hogy a bűn zsoldja a halál. Mégis sokszor azt hisszük, hogy megtűrhetjük a bűnt az életünkben anélkül, hogy meg kellene érte fizetnünk. Végül belénk fog harapni.
A Zsidókhoz írt levél írója arra figyelmeztet, hogy meg kell szabadulnunk mindentől, ami akadályoz, különösen a bűntől, ami megkörnyékez. Ha nem így teszünk, gátolni fog bennünket, és kárt okoz Krisztus ügyének.
Milyen aligátorok élnek a te halastavadban?

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Minden egységnek
  2017-01-18 12:05:28, szerda
 
 



Autók ezreit lopják el minden évben Kaliforniában, 1981-ben azonban volt egy autólopás, amit minden újság a címlapon hozott, és ami vezető hír lett az esti híradóban is. A rendőrség minden egységet tájékoztatott, hogy minél előbb sikerüljön megtalálni a lopott autót, és kapcsolatba lépni a tolvajjal.
Miért volt akkora felhajtás e körül az autólopás körül?
A lopott autó tulajdonosa tájékoztatta a rendőrséget, hogy az anyósülésen volt egy doboz halálos méreggel átitatott keksz. A mérgezett kekszet patkánycsalinak akarta használni a tulajdonos. A rendőrség tehát kétségbeesetten igyekezett megtalálni az autótolvajt - nem azért, hogy megbüntessék, hanem hogy megmentsék az életét. Attól féltek, hogy eszik a kekszből, és meghal.

Alkalmazás: Hasonlóképpen "üldöz" minket is mennyei Atyánk - nem azért, mert meg akar büntetni, hanem mert meg akar menteni. Lehet, hogy futsz Isten elől, mert - mint az az autótolvaj - bűnös vagy. Megszegted Isten törvényét. De lehet, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy Isten megmenteni próbál téged, nem kárhoztatni. Bűneidért a büntetést kifizette Jézus a kereszten, és Isten meg akar ajándékozni a szabadságoddal. Hagyd abba a menekülést, és add fel magad! Az életed forog kockán!

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Müller György titka
  2017-01-18 11:29:00, szerda
 
  "Volt egy nap, amikor meghaltam:
Meghaltam Müller Györgynek, ízlésének, véleményének, kedvteléseinek és akaratának.
Meghaltam a világnak - dicséretének és kritikájának.
Még a testvéreim és a barátaim dicséretének és vádjainak is meghaltam.
Azóta csak arra törekszem, hogyan élhetek Isten dicséretére."

- Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2017-01-18 11:26:05, szerda
 
  Imádság


Uram, most átadom magam neked. Mindent megpróbáltam, amit csak el tudtam képzelni, hogy kezemben tartsam az életemet, és olyan embert faragjak magamból, amilyennek tudomásom szerint lennem kellene, de sohasem sikerült. Most lemondok róla és átadom neked. Vegyél teljesen a birtokodba! Munkáld ki bennem akaratod teljes örömét. Formálj és alakíts olyan edénnyé, ami jónak tűnik neked. A te kezedbe teszem le magam, és hiszem, hogy ígéreted szerint olyan edénnyé teszel, amely téged dicsőít, megszenteltté, amely alkalmas a mester használatára, és felkészült minden jó cselekedetre. Ámen.

Hannah Whitall Smith
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Istenben való élet
  2017-01-18 11:20:35, szerda
 
  "Isten Lelke bizonyságot tesz annak az életnek az egyszerű, mindenható biztonságáról, amely Krisztussal el van rejtve Istenben..."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megváltó
  2017-01-18 11:18:48, szerda
 
  "Befogadtad a haldokló Megváltót; most fogadd el élő Megváltódnak. Azért jött, hogy megszabadítson a rád váró büntetéstől, ám azért is, hogy mostani kötelékeidet is levegye rólad. Amilyen valóságosan jött el, hogy elszenvedje a rád mért csapásokat, ugyanúgy jött el, hogy helyetted élje az életedet."

- Hannah Whitall Smith
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Önmegtagadás és kereszthordozás
  2017-01-18 11:15:10, szerda
 
  "Mit gondolt valójában Jézus, amikor az önmegtagadást és a kereszthordozást említette? (Mk 8:34) Sokan azt gondolják az önmegtagadásról, hogy böjtöléssel lemondunk valamiről. Mások azt mondják, hogy meg kell halnunk önmagunknak, sőt gyűlölnünk kell magunkat. Nem értek egyet egyik véleménnyel sem. Amikor Jézus az önmegtagadásra utalt, nem arról beszélt, hogy néhány élvezetet meg kell tagadnunk magunktól, vagy tagadjuk meg az énünk létezését vagy igényeit. Inkább annak a fontosságát hangsúlyozta, hogy le kell mondanunk az énünk központi szerepéről az életünkben és a cselekedeteinkben; más szóval Jézus követőinek arról az elhatározásáról van szó, hogy átadják Istennek testüket, életpályájukat, pénzüket és idejüket. Az igazi tanítvány kész áthelyezni lelki élete súlypontját. Az önmegtagadás az az állandó készség, amellyel nemet mondok önmagamnak annak érdekében, hogy igent mondhassak Istennek... A kereszt... a küldetés jelképe, a cél lényege... Bármilyen küldetést ad nekem Isten, az a keresztem lesz."

- Bill Hull
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1594
  • e Hét: 24238
  • e Hónap: 53550
  • e Év: 241352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.