Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Isten kezében
  2017-01-27 21:37:32, péntek
 
  Isten kezében


Tárt karok vártak,
gondos kezek
fogadtak,
simogattak,
öleltek,
ápoltak...

Sokan szeretnek.
apa, anya,
testvérek,
szóval, szívvel
tettekkel
ma is
szeretnek,
védnek...

Mióta és meddig?

...azt nem tudni...
- de akarod-e hinni, hogy
Isten
mindenkinél
előbb szeretett,
markaiba metszett Téged
- felejthetetlen gyermeket!
Az ő keze ott lesz
örökké feletted!

"...én te rólad el nem feledkezem,
markaimba metszettelek téged."

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az ajtóban álló idegen
  2017-01-27 20:43:51, péntek
 
  Az ajtóban álló idegen



Havas karácsonyeste volt. A meleg házban vidáman ragyogtak a karácsonyfa fényei, alatta ott sorakozott tucatnyi ajándék.
Az anya és a gyerekek ünneplőbe öltözve készülődtek a templomba. ,,Gyere velünk" - kérték az apát, mert nagyon szerették.
,,Én aztán nem" - csattant fel. ,,Én nem hiszem el ezt a sok vallásos szemetet".
A felesége évek óta próbált neki Jézus Krisztusról és az általa felkínált üdvösségről beszélni. Arról, hogy Isten Fia hogyan lett emberré, hogy megmutassa nekünk az utat a Mennybe.
,,Ostobaság" - mondta erre mindig a férfi.
A család elindult a templomba, és a férfi egyedül maradt kényelmes kis vidéki házukban. Egy pillantást vetett az ablakon át a hideg havas tájra. Aztán a tűz felé fordult, hogy melegedjen. Ahogy azonban elfordult, szeme sarkából valami mozgást észlelt kinn a hóban. Újra odapillantott. Cicák! Három kiscica sétált el lassan az ablaka előtt.
,,Az ostobák!" - gondolta. ,,Meg fognak fagyni!" Felvette kalapját és kabátját, és kinyitotta az ajtót. A jeges téli szél megborzongatta.
,,Gyertek ide, cicuskák! Gyertek be ide, ahol meleg és étel vár benneteket! Odakinn elpusztultok." A cicák azonban elfutottak, megijedve az ajtóban álló idegentől.
Ő kiment. ,,Gyertek vissza! Ne féljetek! Meg akarlak menteni titeket!"
A cicák azonban eltűntek. Túl késő volt.
,,Nos, én minden tőlem telhetőt megtettem értük" - motyogta magában a férfi. ,,Mit tehettem volna még? Nekem is macskává kellene válnom ahhoz, hogy elérjem és megmentsem őket. Ha macskává válnék, elmondhatnám és megmutathatnám nekik. Akkor hinniük kellene nekem, hacsak nem bolondok."
Ahogy visszaért az ajtóhoz, a távolban megkondultak a harangok. A férfi egy pillanatra megállt és hallgatózott. Aztán bement a tűzhöz, letérdelt, és sírva fakadt.


Alkalmazás: Pontosan erről szól a karácsonyi történet. A világmindenség Teremtője annyira szeretett bennünket, hogy lejött a Földre megmutatni nekünk, hogyan menekülhetünk meg. És ha hallgatunk Rá, és követjük Őt, akkor nem fogunk elkárhozni, hanem Örök Életet kapunk (Jn 3,16; Fil 2,6-8).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Fussunk békességgel
  2017-01-27 17:02:41, péntek
 
  "Még a legerősebb hívők életében is léteznek olyan területek, ahol jogos a félelmük. De még a jogos aggodalmaknak sem szabad uralkodniuk rajtunk, vagy szorongó, aggodalmaskodó emberekké tenniük. Ebből úgy tudunk megszabadulni, ha leleményesen használjuk fel a szorongást, vagyis felismerjük, hogy a szorongó érzéseink és aggodalmaink imára hívnak minket. Azonnal Istenhez kell fordulnunk, és elé kell tárnunk magunk és mások gondjait. Így visszatérünk ahhoz az élethez, amelyet Isten békessége tölt be. A szorongás nem távolít el Istentől, sőt, közelebb visz hozzá és betölti célját az életünkben."

- Lawrence O. Richards
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fussunk nyugodtan
  2017-01-27 16:56:39, péntek
 
  "Ahhoz, hogy megfelelő sebességgel futhassunk, időnként meg kell pihennünk, hogy lelkileg, érzelmileg és testileg feltöltekezhessünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a túlzott sürgés-forgás irányítsa az életünket, a verseny végén pedig kimerülten összerogyjunk. Ez nem szabadság! Sok a tennivalónk az életben, de Isten azt akarja, hogy bármit teszünk, az ő nevében és az ő dicsőségére tegyük. Ha teljesíteni akarjuk kérését, gyakran kell hozzá jönnünk a versenyfutáshoz szükséges belső megpihenésért, felfrissülésért és vezetésért."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kapcsolat Istennel
  2017-01-27 16:51:32, péntek
 
  "A keresztyénségben nem az a legfontosabb, amit cselekszünk, hanem a kapcsolat Istennel, és az a légkör, amit ez teremt. Pedig ez minden, amire törekednünk kell Isten kívánsága szerint, és éppen ez az, amit állandóan támadások érnek."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fussunk nyugodtan
  2017-01-27 16:48:50, péntek
 
  "Amikor megvizsgáltam az időbeosztásomat, azt vettem észre, hogy túl sok mindent elvállalok azért, hogy ne kelljen néhány fontos feladatot elvégeznem, amelyekhez fegyelemre lenne szükségem. A tevékenységek vagy feladatok, amelyeket szívesen halogatok, a levélírástól kezdve a nagyobb munkák elvégzéséig terjednek. Jó dolgokkal foglalom le magam, így elfogadható mentséget találok arra, hogy más fontos dolgokat ne intézzek el.
Emlékszem, egyszer elvállaltam egy munkát, amely nagyon idő- és energiaigényesnek mutatkozott. A feladat végzése közben azon kaptam magam, hogy mellé bevállalok mindenféle más ügyet. Fel kellett ismernem, hogy tulajdonképpen azért teszem ezt, mert menekülök az eredeti nagy munka elől. Ugyanez figyelhető meg akkor is, amikor az Úrral töltött időről van szó. Rá akarom szánni az időt, de erővel el kell szakítanom magam minden olyan jó dologtól, amelyek szintén figyelmet követelnek.
Azt hiszem, ezért dicsérte meg Jézus Máriát, aki inkább úgy döntött, hogy a lábaihoz ül, hogy hallgassa őt. Mi pedig - Mártához hasonlóan - sokszor talán hagyjuk, hogy az arany, az ezüst és a drágakő helyére az állandó elfoglaltság álljon az életünkben."

- Cynthia Heald
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közbenjáró imádság
  2017-01-27 16:39:03, péntek
 
  "Az egyik első lecke, amit együtt megtanultunk, az volt, hogy mielőtt bármit kérnénk Istentől, meg kell tudnunk, hogy az akarata szerint való kérés-e. Ehhez a fajta közbenjáráshoz különleges felkészülésre volt szükség. Időre, hogy figyeljünk, megértsük, és hogy 'várjunk' ... Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle. Minél többet gondolkoztunk mindazon, amit az imádságról az egyetlen könyv mond, amely hitelesen szólhat róla, annál inkább felismertük: kérnünk kell, töltsön be akaratának ismeretével, mielőtt egy kívánságunkat elé terjesztenénk. Ha nem láttuk világosan az akaratát (ami régebben gyakran megtörtént, sőt, most is megtörténik velünk), és nem volt szabad világos jelet kérni, az imádságok imádsága készen várt ránk. Legyen meg a te akaratod, bármi legyen is az az akarat. Ha azonban Isten azt akarja, hogy megismerjük az ő kívánságait, meg kell mutatnia azokat, hogy tudjunk velük összhangban imádkozni. Így az első imádságunk gyakran lelki látásért és imádságban való vezetésért hangzott el."

- Amy Carmichael
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közbenjáró imádság
  2017-01-27 16:29:48, péntek
 
  "Miért van szüksége Istennek az imádságainkra? Ha tudja, mi a legjobb valakinek, miért nem teszi meg anélkül, hogy minket is belevonna? Ez a másik oldala annak az egységnek, amelyért Jézus könyörgött. Nemcsak azért jött, hogy eggyé tegyen Istennel, hanem hogy egymással is egységre hívjon. A halála és feltámadása által szerzett megbékélés, amelyben mennybemenetele után részesített minket, kétirányú: függőleges és vízszintes is. Istennel és egymással is megbékéltetett minket. Ezért olyan fontos a közbenjáró imádság. Jézus azt akarja, hogy olyanok legyünk egymás számára, mint amilyen ő volt szeretetben, megbocsátásban és korlátlan gondoskodásban. Nagy titok az, hogy gyakran addig nem áld meg valakit, amíg nem imádkozunk. Amikor viszont imádkozunk, szeretete kiárad rajtunk keresztül a másik emberre."

- Lloyd John Ogilvie
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közbenjáró imádság
  2017-01-27 16:21:56, péntek
 
  "Nemzetünk életét inkább alakítja az imádság, mint a törvényhozás... Az imádkozás a legfontosabb cselekedet, amely hozzájárul az ország egészségének és erejének gyarapításához."

- Eugene Peterson
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Közbenjáró imádság
  2017-01-27 16:19:45, péntek
 
  "Pál nem azért imádkozott, hogy Isten kímélje meg ezeket a hívőket a szenvedéstől. Azt sem kérte, hogy lelki buzgóságuk mellé kapjanak anyagi gazdagságot. Semmit sem mondott betegségről, gyógyításról, jobb munkahelyekről és egyetlen olyan dologról sem, amiért mi imádkozunk és kérjük, hogy mások imádkozzanak ezekért nevünkben. Az ilyen kérések nem mindig helytelenek, de azt látjuk, hogy Pál nagyobbra értékelte a lelki bölcsességet, ismeretet és tisztánlátást."

- C. Samuel Storms
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 636 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1594
  • e Hét: 24238
  • e Hónap: 53550
  • e Év: 241352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.