Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Kereszt
  2017-07-13 22:10:40, csütörtök
 
  "Az egészséges lélek győzelmes, de nincs győzelem, míg az 'én' ítélet alá és kereszthalálba nem jut. Ha dicsekedünk, vagy becsméreljük magunkat, akkor teljesen biztosak lehetünk, hogy a kereszt még nem végezte el bennünk a munkáját. A hit és az engedelmesség elhozza a keresztet az életünkbe, és mindkét szokásból kigyógyít bennünket."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megfeszített élet
  2017-07-13 22:02:14, csütörtök
 
  "Abban vallunk kudarcot, hogy a megfeszített életről szóló tanítást nem alkalmazzuk megfelelően a gyakorlatban. Túl sokan megelégednek egy kényelmes hívő élettel, vagyis elég nekik a kereszt teológiája. Nyilvánvaló, hogy Krisztus nem azt szánta nekünk, hogy az önmegtagadás puszta elméletében megpihenjünk. Az Ő tanítása olyan bensőségesen azonosította tanítványait Önmagával, hogy a tanítványoknak rendkívül butának kellett volna lenniük ahhoz, hogy ne értsék meg: ugyanazt a fájdalmat és veszteséget kell megtapasztalniuk, amit Ő Maga átélt."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az emberi én
  2017-07-13 21:17:25, csütörtök
 
  "Az 'én' a legszívósabb növény, ami az élet kertjében nő. Valójában emberi eszközökkel nem is lehet elpusztítani. Amikor már azt gondoljuk, hogy biztosan halott, akkor erőteljesebben bukkan fel, mint valaha, és megzavarja békességünket, megmérgezi életünk gyümölcseit. De van szabadítás! Amikor a kereszt ítélete valósággá válik, közel a győzelem; és amikor hitünk felemelkedik, hogy Krisztus feltámadt életét magáénak vallja, akkor teljes a győzelem. Az a baj, hogy ennek az áldása nem lehet a miénk, míg valami radikális dolog nem történik saját megtapasztalásunkban; valami ami pszichológiai hatásaiban hasonlít a valódi kereszthalálra. Nekünk is át kell mennünk azon, amin Krisztusnak. Elutasítás, lemondás, veszteség, éles elhatárolódás a világtól, a társadalmi kitaszítottság fájdalma - mindezt meg kell tapasztalnunk."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Dicsekvés és önbecsmérlés
  2017-07-13 20:43:49, csütörtök
 
  "A dicsekedés annak a bizonyítéka, hogy elégedettek vagyunk magunkkal; a becsmérlés pedig annak, hogy csalódtunk önmagunkban. Bárhogyan van is, azt fedjük fel vele, hogy nagyon jó véleménnyel vagyunk magunkról. A becsmérlő azon bosszankodik, hogy egy olyan nyilvánvalóan felsőbbrendű embernek, mint ő, jobban kellett volna cselekednie, és azzal bünteti magát, hogy nem túl hízelgő megjegyzéseket tesz magára. Könnyen be lehet bizonyítani, hogy nem gondolja komolyan, amit mond: mondaná valaki más ugyanazokat a dolgokat róla, heves önvédelme napvilágra hozná, hogyan érez és érzett mindvégig titokban!"

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Önbecsmérlés
  2017-07-13 20:42:45, csütörtök
 
  "Az 'önbecsmérlés' azért rossz, mert ott kell lennie az 'énnek', hogy becsméreljen. Az énünk, akár fölényes, akár alázatoskodó, csak utálatos lehet Isten előtt."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Becsmérlés
  2017-07-13 20:40:37, csütörtök
 
  "Egy másik, 'kevésbé' szégyenletes dolog, amikor magunkat becsméreljük. Ez pontosan a dicsekvés ellentétének tűnik, de valójában ez ugyanaz a régi bűn, csak álnéven. Ez egyszerűen olyan egoizmus, ami lelki módon akar cselekedni, mint a türelmetlen Saul, amikor meggondolatlanul elfogadhatatlan áldozatot mutatott be az Úrnak."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Dicsekvés
  2017-07-13 20:39:20, csütörtök
 
  "Isten nagyon türelmes az Ő gyermekeivel, és gyakran eltűr bennük olyan komoly testies megnyilvánulásokat is, amelyek megdöbbentik keresztyén testvéreiket. De ez csak egy ideig van így. Amint egyre több világosság van a szívünkben, különösen, ahogy újabb, mélyebb lelki megtapasztalásaink lesznek, Isten fenyítéket szab ki ránk, hogy megtisztítson azokból a hibákból, amiket korábban elviselt. Majd megengedi, hogy olyanokat mondjunk és tegyünk, amik kedvezőtlen fényben tüntetnek fel bennünket, és leleplezi hiúságunkat. Így aztán Isten gondviselő akaratából az is megtörténhet, hogy épp az az ajándék, amivel dicsekedtünk elvész; vagy a munka, amire annyira büszkék voltunk, kudarcba fullad. Miután megtanultuk a leckét, az Úr visszaállíthatja, amit elvett, hiszen Őt jobban érdekli szívünk, mint szolgálatunk. De előfordul, hogy dicsekvésünk folyamatosan árt nekünk, és kirekeszt olyan áldásokból, amelyeket élvezhetnénk."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Dicsekvés
  2017-07-13 20:37:32, csütörtök
 
  "Némely dicsekedő látszólag kissé zavarban van, és szelíden bocsánatot kér, hogy kitört belőle a dicsekvés. Mások elfogadták, hogy teljesen olyanok, mint amilyennek elfogult rokonaik és barátaik állítják, és gyakran beszélnek magukról tiszteletteljes szavakkal, mintha felsőbbrendűségük olyannyira köztudott lenne, hogy már bizonyítást nem is kíván. Ilyen volt az az énekes, aki egyik előadása után egy ragyogó dicséretre így válaszolt: 'Miért, mit várt?'"

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Dicsekvés
  2017-07-13 20:36:30, csütörtök
 
  "A dicsekvés akkor a legsértőbb, amikor Isten gyermekei közt hallatszik; ott, ahol sohasem szabadna előfordulnia. Mégis elég gyakori a keresztyének között, csak egy kicsit álcázzák azzal a megszokott mondással, hogy 'ezt Isten dicsőségére mondom'."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kis kődarab az íróasztalon...
  2017-07-13 20:31:41, csütörtök
 
  Kis kődarab az íróasztalon...


Kis kődarab az íróasztalon.
Nem dobom el. Néha felemelem.
Jó üzenetét újra hallanom,
amikor hangtalan beszél velem.

"A berlini fal voltam!" Láttalak!
Miattad hullt a könny és folyt a vér.
Voltak ilyen gonosz válaszfalak.
Emlékük ezer intéssel felér.

"Lebontottak! Váratlan! Hirtelen!
Örömünnep volt, boldog győzelem!
Testvér testvérre újra rátalált!

Csoda történt, mert Isten keze intett!"
Kis kődarab, elég rád egy tekintet,
hogy nekem is hirdesd ezt a csodát!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 617 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3386
  • e Hét: 26030
  • e Hónap: 55342
  • e Év: 243144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.