Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szenvedés
  2017-11-12 19:50:04, vasárnap
 
  Életünkben sokkal több a megfejthetetlen dolog, mint az, amit meg tudunk magyarázni. Mintha Isten nem törődne azzal, hogy megértjük-e Őt vagy sem. Csak nagyon ritkán szolgáltat igazságot szentjeinek az emberek előtt. Mária és Márta hírt adnak Jézusnak Lázár betegségéről: "Uram, akit te szeretsz, beteg" (Jn 11,3). Jézus azonban se nem üzen, sem el nem megy hozzájuk. Lázár meghal, eltemetik, és négy nap múlva jön meg Jézus. Márta, majd Mária így szólnak: "Tudom, hogy fivérem feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon" (Jn 11,24). "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg az én testvérem!" (Jn 11,32). Ha nem érted meg Máriát és Mártát, és megelégszel valami olcsó magyarázattal, akkor még nem ismered a szenvedés nagy problémáját, és semmit nem tudsz arról a szívetszaggató fájdalomról, amelyet Isten hallgatása előidéz.

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-12 18:22:11, vasárnap
 
  Néhány éve mondta el egy meggyilkolt misszionáriusnak az özvegye azoknak a borzalmas napoknak a tompa fájdalmát: "Nem éreztünk, nem is imádkoztunk, egészen eltompított a fájdalom." Megmutatták neki gyermekének egyik levágott hajfürtjét és elmondták, hogy férjét gyermekeivel együtt meggyilkolták, lefejezték, a fej nélküli holttesteket mezítelenül találták meg. Lesújtva és szinte megsemmisülve tért vissza megmaradt gyermekével hazájába az özvegy. Isten létében nem kételkedett, csak éppen úgy érezte, hogy Isten nem felelt az imádságára. "Mennyit imádkoztunk férjemért, Istennek jóságos és megbecsült szolgájáért, de nem segített." Azokban a sötét, szomorú napokban jöttek emberek, akik bibliai idézetekkel próbálták neki megmagyarázni, hogy feneketlen nyomorúságának mi az oka és célja, ettől azonban csak még jobban elmélyült fájdalmában. Így mondta el: "Míg amazok fecsegtek, lábammal idegesen doboltam a földön, s bensőmben így kiáltottam: Meddig meg? Ó Uram, meddig tart még? Amikor egy napon tompa kábulatban hevert, eljött egy öreg testvér, aki férjét ismerte a boldog napokból, belépett a szobába, csendben odalépett hozzá, nem szólt egy szót sem, csak homlokon csókolta, és ugyanúgy kiment. "Ettől a pillanattól kezdve - mondta - kezdtem el gyógyulni."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A keresztyén élet
  2017-11-12 18:08:02, vasárnap
 
  "A keresztyén élet az Istenbe vetett bizalom alapján él, növekszik és érik, s ezt a bizalmat a szeretet táplálja."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-12 18:05:22, vasárnap
 
  "Kimondhatatlan öröm tudnunk azt, hogy Isten uralkodik, hogy Ő a mi Atyánk, és hogy a felhők csak lábainak porát alkotják."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fény és sötétség
  2017-11-12 17:26:58, vasárnap
 
  Fény és sötétség

A. Münch után németből

Vannak órák: az eget nyitva látjuk,
csupa fény, csupa ragyogás a föld...
imádatra indít ezer csodájuk,
térdrehullunk Isten színe előtt.

És vannak órái a szenvedésnek.
Baj, veszedelem, ínség fenyeget...
szívünkre nehezednek, égig érnek...
eltakarják előlünk az eget.

De akkor is hisszük - akármi érjen,
vigyáz ránk az áldó atyai szem...
s míg a fény újra áttör a sötéten,
nem csüggedünk, csak várunk csendesen.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten bolondja
  2017-11-12 17:05:34, vasárnap
 
  Isten bolondja

"Hit által tisztelte Istent Noé..." Zsidókhoz írt levél 11,7

Noé olyan személy, aki hite által üdvözült. Nem bolond az, aki bárkát épít ott, ahol nincs víz, de elhiszi azt, hogy majd jön víz. Az Ószövetségben valahányszor a próféták azt jövendölték, hogy rossz idő jön, és az be is következett, utána azt mondták, hogy ők előre megjósolták azt. Noé azonban a tettek mezejére lépett: ácsolni kezdett, bár őrültnek mondták. De mindennel, amit ácsolt, elítélte azt a világot, amely egyáltalán nem abban, hogy Isten jön ítéletet mondani.
Amikor Isten azt a feladatot adta neki, hogy készítsen bárkát, Noé nem ellenkezett. Félve, reszketve állt Isten előtt: "Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád". Noé hitt Istennek, és Isten különleges ígéretet tett neki. Isten Őt és családját meg fogja menteni, amikor ítélete kiárad a Földre. Ha korunkban is az ítélet felhői jelennek meg, nekünk is szükségünk van mentő bárkára. Akárhogyan is, minden ember megítélésre kerül, és csak akkor lesz biztonságban, amikor Krisztusban van, az egyedüli Bárkában. Sola fide - egyedül hit által, Solus Christus - egyedül Krisztus által lehetséges ez. A bolond építő homokra épít, a bölcs kősziklára. Az Isten országában fordítva működnek a dolgok. Ő a világ bolondjait választotta ki. Ezért Noé bolond építő, de bölcs Istenben.

J. van der Graaf
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az élet gyümölcsei
  2017-11-12 16:50:00, vasárnap
 
  "Nem a sikereidért leszel megjutalmazva, hanem a tetteidért."

- John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jó reggelt, Ige!
  2017-11-12 07:44:23, vasárnap
 
  Jó reggelt, Ige!


Jó reggelt, Ige, drága szó!
Sötétség partján vigaszom,
makacs, kitartó éj után
ATYÁM arcáról fénysugár.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
E rövid időre
  2017-11-12 07:17:38, vasárnap
 
  E rövid időre

E rövid időre,
míg itt lehetek,
egy programom van még,
s ez a szeretet.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Hogy a ti kipróbált hitetek..."
  2017-11-12 07:13:52, vasárnap
 
  "Hogy a ti kipróbált hitetek..." (1Pt 1:7)Az a hit, mely nem volt még próbára téve lehet valódi hit, de bizonyára kicsiny hit, és kétség nélkül piciny fog maradni mindaddig, míg próbára nem lesz téve. A hit semmi más körülmény között nem növekszik úgy, mint amikor minden egyesül ellene. A viharok az oktatói és a villámok a megvilágítói. Ha szélcsend uralkodik a tengeren, bármennyire is kifeszítitek a vitorlátokat, a hajó nem jut közelebb a kikötőhöz. A szundikáló tengeren a kormány is nyugszik, de ha a szél sivítva dühöng, ha a hullámok felemelkednek, a fedélzeten átcsapnak a hullámok és az árbócfák recsegnek-ropognak a telt, duzzadó vitorlák nyomása alatt, akkor sas gyorsasággal siet a hajó az óhajtott kikötő felé.
Nincs annál ragyogóbb kékszínű virág, mint amely a fagyos jégtáblák tövénél nő. Egy csillag sem ragyog oly fényesen, mint ahogyan az északi égbolt csillagai tündökölnek. Sehol sincs oly üdítő finom víz, mint az, amely a puszta homokjában fakad. Nincs oly drága hit, mint az, amely a viszontagságok között él és diadalmaskodik. A kipróbált hit tapasztalathoz vezet. Nem hitted volna el, hogy milyen gyenge vagy, ha nem kellett volna folyókon átgázolnod, és sohasem tapasztaltad volna Isten erejét, ha nem hordoztak volna karjai a vízáradat közepette. A hit szilárdsága, bizonyossága és ereje annál inkább növekszik, minél többször tapasztalja a háborúságot. A hit becses, nem kevésbé becses annak próbája.
De ez ne kedvetlenítsen el titeket, akik még kezdők vagytok a hitben. Kijut még nektek is bőven a próbáltatásból, anélkül, hogy keresnétek azt. Amikor eljön az ideje, teljes mértékben részesültök abban. S ha most még nem élvezhetitek a tapasztalat gyümölcseit, úgy adjatok hálát Istennek azon kegyelméért, amelyet nektek adott, áldjátok és magasztaljátok Őt a szent bizodalomért, amit eddig adott. Éljetek az eddig felismert szabály szerint, és egyre több áldást fogtok kapni Istentől, míg hitetek hegyet mozdít el helyéről és legyőzi a lehetetlent.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7307 db bejegyzés
Összes: 16420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 149
  • e Hét: 4414
  • e Hónap: 38639
  • e Év: 499897
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.