|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2018-01-13 19:15:35, szombat
|
|
|
A séta az élet legemberibb életütemét fejezi ki. Aki sétál, nem akar eljutni sehová, mert ha célzattal és úti céllal ered útnak, már nem sétál, csak közlekedik. A sétáló útközben, minden pillanatban megérkezett a séta céljához, mely soha nem egy ház vagy fatörzs, vagy szép kilátás, csak éppen ez a levegős és közvetlen érintkezés a világgal. Egy ember, aki lassan elvegyül a tájjal, része lesz egy erdőnek vagy mezőnek, ütemesen átadja magát a természet nagy díszletei között az örök valóságnak, az időtlen világi térnek, minden pillanatban úgy érzi, hazatért séta közben. A séta a teljes magány. Egy szobában könyvek és tárgyak vannak körülötted, melyek életed feladataira és kötelességeire figyelmeztetnek, a munkára vagy a hivatásra. Aki sétál, megszabadult munkájától, egyedül van a világgal, lelkét és testét átadja az ősi elemeknek."
Márai Sándor
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2018-01-13 19:06:48, szombat
|
|
|
Edit Szabó : Örökös barátság
Hol vagytok ti régi játszótársak,
hol vagytok ti régi kedves vágyak,
gyerekkornak mindene e szépség,
gyere cicám, életünk reménység.
Kicsi gyerek, előtte az élet,
kicsi állat vágyva szeretésre,
szeretetnek az lesz a gyümölcse,
gyermek keze nyúl az ölelésre.
Pici lelkek egymásra találva,
mindig mernek, életüknek álma,
szeretésnek oly nagy gazdagsága,
kísérje a felnőtt nagyvilágba.
Barátja az embernek az állat,
hatalmával szeretet válthat,
simogatás nyugtatja a lelket,
a kezekben biztonságot nyerhet.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyermekvilág |
|
|
|
|
|
2018-01-13 17:31:20, szombat
|
|
|
HOZZÁVALÓK
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 pohár tejföl
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
2 tk cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
1 liter olaj a sütéshez
porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Egy keverőtálban összegyúrjuk az áttört túrót, a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a megmosott és szárazra törölt citrom lereszelt héját. A masszából nedves kézzel diónyi golyókat gyúrunk.
Az olajat felforrósítjuk, és folyamatosan forgatva kisütjük benne a fánkokat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2018-01-13 17:24:37, szombat
|
|
|
HOZZÁVALÓK
25 dkg finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
só
1,5 dl tejföl
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 db tojássárgája
A tálaláshoz:
Vaníliás porcukor (ízlés szerint)
Házi baracklekvár (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vajat és a tojássárgáját és jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
A tésztát rombusz alakúra felvágjuk, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon. Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk!
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2018. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
313 db bejegyzés |
e év: |
3500 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 9210
- e Hét: 28746
- e Hónap: 68358
- e Év: 297295
|
|
|