Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Csodálatos
  2018-01-25 22:14:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Gondoskodjunk a madárkákról télen!
  2018-01-25 22:12:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc állatkák  
Ha látod, milyen csodás
  2018-01-25 22:10:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
A csönd fehér
  2018-01-25 22:08:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Szép fehér ruhába öltözött táj
  2018-01-25 22:01:43, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Legalább világítson a fény
  2018-01-25 21:55:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Örülni napsütésnek, hónak
  2018-01-25 21:53:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Túrókrémes sütés nélkül
  2018-01-25 21:24:22, csütörtök
 
 

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál rum
kevés tej
Túrós krém:

50 dkg túró
20 dkg porcukor
4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1/2 citrom reszelt héja
1/2 csomag zselatinfix
2 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
Vaníliás krém:

3 csomag vaníliás krémpor
8 dl tej
Tejszín:

4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
5 dkg porcukor
1/2 csomag zselatinfix
Díszítés:

5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen).

Egy nagyobb (25*35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel, amihez, miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.

A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rá simítjuk a túrókrémre.

A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.

A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.

Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.



 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Üdvözöllek Január!
  2018-01-25 07:50:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  TÉL  
Csalogat a hajnal Hajnalodik, a nap hívószavát hallom,
  2018-01-25 07:47:34, csütörtök
 
  Csalogat a hajnal

Hajnalodik, a nap hívószavát hallom,
hideg van, de kinyitom az ablakom,
már megyek is hisz oly sokan várnak,
búcsút intek a jó meleg,ágynak.

Hideg tél van, éjszaka nagy hó esett,
már az ajtóban a szél engem lesett,
nagyokat lépek a megfagyott hóban,
kis madárkák dideregnek a bokorban.

Gyertek, kicsit hozzám felmelegítelek,
de ijedten a fellegekbe reppennek,
az út csúszik,már a jégen tanyázok,
saját magamon, nagyot kacarászok.

A bokrokról is fejest ugrik a zúzmara,
úgy csillog mikor rásüt a napsugara,
nem vagyok messze a kis pataktól,
ő sem tud szabadulni a jégpáncéltól.

A vékony jégpáncél átöleli a vizet,
a kis patak alóla nékem integet,
a sok szépséget szívembe zárom,
otthon, e szép tájon ábrándozom.

Hirth Éva


 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 313 db bejegyzés
e év: 3500 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7426
  • e Hét: 26962
  • e Hónap: 66574
  • e Év: 295511
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.