|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2018-01-21 14:35:03, vasárnap
|
|
|
"Olyan nagyképűen, magabiztosan szoktunk ítélni!
Megvan a véleményünk: ez ilyen, az olyan.
Pedig dehogy tudjuk, milyen a másik ember!
Egy másik életből csak a felszínt látjuk, a jéghegy csúcsát.
De hogy mi is történt egy másik ember életében
a születésétől kezdve mostanáig,
hogy mitől lett ilyenné, milyen terheket hordoz,
mennyi érték és szépség van benne, csak talán nem volt,
aki előcsalogassa, észrevegye - sokszor alig-alig sejtjük!" <3
Székely János
|
|
|
0 komment
, kategória: FÓKUSZBAN "A NŐ" |
|
|
|
|
|
2018-01-21 08:16:36, vasárnap
|
|
|
HOZZÁVALÓK
25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
1 csipet só (nagyobb)
1/2 csomag sütőpor
1 db tojás
3 ek porcukor (púpos)
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
6-7 dl olaj (a sütéshez)
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat a közepébe.
Bő, forró olajban, a közepestől egy kicsit kisebb lángon a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2018. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
313 db bejegyzés |
e év: |
3500 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 29200
- e Hónap: 68812
- e Év: 297749
|
|
|