Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Imádság
  2022-07-24 21:08:15, vasárnap
 
  Aki Krisztus nevében imádkozik, nem a saját "jó" imái alapján vár és remél meghallgatást, hanem minden bizalmát Jézus Krisztus érdemeibe és az Ő közbenjárásába helyezi. Néha annyira gyengének és hiányosnak érezzük az imáinkat, hogy nem is remélünk, hogy az Úr meghallgatja őket. Olyan kevéssé tanúskodnak kitartásról, hálaadásról és a rászorultság átérzéséről, hogy - szerintünk - soha nem találhatnak meghallgatásra. Ha így gondolkodunk, az azt mutatja, hogy valójában nem "Jézusért" kérünk dolgokat. Nem hisszük el, hogy Isten kegyelemmel és szeretettel fordul az érdemtelen bűnösök felé.

Beeke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2022-07-24 21:01:01, vasárnap
 
  Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Isten akkor hallgatja meg az imánkat, amikor megtelünk szeretetteljes érzésekkel, elevenen átjár bennünket az Isten iránti mélységes hódolat és a szívbeli alázat, amikor közelinek érezzük Isten jelenlétét, vagy amikor komolyan elkötelezzük magunkat az Úr mellett. De vajon mire alapozzuk az efféle elképzeléseket? Valóban úgy hisszük, hogy Jézusért hallgat meg bennünket Isten, vagy azt, hogy önmagunkért? Azt gondoljuk talán, hogy az érzéseink alapján fogja megadni Isten, amit kérünk tőle? Azt hisszük, hogy az imáink önmagukban érdemesek lehetnek arra, hogy meghallgassa, megválaszolja és "díjazza" őket egy tökéletes Isten, aki csakis a tökéletes igazságossággal elégedett? Ha így vélekedünk, a magunk szintjére alacsonyítjuk Isten tökéletességét (vagyis isteni tulajdonságait), és ezzel megsértjük szent, végtelen lényét.

Beeke
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Spurgeon - Július 26
  2022-07-24 20:37:18, vasárnap
 
  "A magam szőlőjét nem őriztem." Énekek 1,6


Nemrég olvastam egy olyan emberről, aki Svájc felséges hágóin idegenvezetőként szolgált, és feladata abban állt, hogy felhívja az emberek figyelmét a tavak, patakok és gleccserek szépségére.

Kötelessége teljesítése során bizonyos idő után oda jutott, hogy már különösebb érzések nélkül ismételte előadásait. Valamikor a szép tájak iránti őszinte szerelemből választotta idegenvezetői hivatását. De miután turisták ezreinek ismételgette állandóan ezeket a gyönyörűségeket és dicsérte a táj szépségét, idővel gépiessé vált a munkája. Korábbi lelkes ábrázolása egyhangú fecsegés lett.

Nos mindenki számára, aki az Úrért dolgozik, álljon intő figyelmeztetésként ez a példa, és emlékeztessen minket az önelégültség veszélyére. Miközben másoknak adsz tanácsot, bölcsnek tartod magadat; miközben másokat figyelmeztetsz, úgy érzed, hogy te biztonságban vagy. Buzgósággal, nagy lelkesedéssel kezdted el munkádat - de hogyan folytatod? Fennáll az ellaposodás veszélye, tudniillik, hogy szent szavakat használsz másokkal szemben anélkül, hogy az ennek megfelelő érzések jelen lennének a lelkedben.

Kedves barátaim, óvakodjatok attól, hogy mások számára olvassátok a Bibliát. Magatoknak való személyes táplálékként fogadjátok mindig a Szentírásból vett textust, és ne elégedjetek meg azzal, hogy nagyszerű prédikációt írtok annak alapján.

Táplálkozzatok Isten Igéjéből, mert csak így őrizhetitek saját szőlőtöket. Amikor letérdeltek imádkozni, ne feledkezzetek el másokért is közbenjárni; de titkon végzett könyörgésetekben imádkozzatok rendszeresen saját épülésetekért és a kegyelemben való növekedésetekért is.

Úgy prédikáljatok a Jézus vére erejéről, hogy az emberek érezzenek meg valamit ennek a megváltó vérnek bennetek kifejtett erejéből! Ne beszéljetek a vízről anélkül, hogy meg ne mosakodnátok benne! Ne mutassatok a mennyre úgy, hogy eközben hátat mutattok neki, és a pokolba vivő úton haladtok. Vigyázzatok magatokra, hogy miközben másoknak prédikáltok, nehogy alkalmatlanná legyetek!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Július 25
  2022-07-24 20:16:51, vasárnap
 
  "... a kegyesség pedig mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete." 1Tim 4,8


Vannak bizonyos keresztyének, akik egyfajta álszeméremmel kezelik a hitet, mintha nem lenne köze a mindennapi élethez. A maguk módján hisznek Istenben a lelki dolgokat és jövőbeli életüket illetően; de teljesen elfelejtik, hogy az igazi kegyességben megvan úgy ennek az életnek, mint a jövőbeli életnek is az ígérete. Majdnem szentségtörésnek tartják, hogy Istenhez forduljanak a mindennapi kis dolgokért is.

Bizonyára megrettennének, ha merészen szemükbe mondanám a véleményemet: eljárásuk megkérdőjelezi hitük hitelességét. Mert ha a hitük az élet kis szükségeiben sem lehet segítségükre, vajon erősítheti-e őket majd a haláluk óráján? Ha semmit sem használ nekik a táplálkozásra és ruházkodásra vonatkozóan, úgy mit használhat halhatatlan lelkük érdekében?

Ábrahám életében jó, ha komolyan megfigyeljük, hogy ennek a hitnek köze volt földi zarándoklata minden eseményéhez. Összefüggésben van ez egyik országból a másikba való vándorlásával, unokaöccsétől való elválásával, az ellenséges támadókkal szembeni harcával, és különösképpen fia régen megígért születésével.

Az ősatyák életében semmi sem történt, ami kívül állt volna Istenbe vetett hitük hatáskörén. Nincs választóvonal náluk földi és lelki életük között: úgy vonultak, mint zarándokok, úgy küzdöttek, mint harcosok, úgy ettek és ittak, mint szentek, papokként éltek és prófétákként beszéltek. Hitben jártak, hitük határozta meg az életüket.

Nemcsak a rendkívül fontos dolgokban bíztak Istenben, hanem mindenben. Még a szolga is így imádkozott sátrában, amikor Ábrahámtól kapott megbízással küldetésben járt el: "URam, Ábrahámnak, az én uramnak Istene! Adj eredményt még ma." (1Móz 24,12) Nos, ez igazi hit volt. Ezt a példát kövessük, és ne engedjük, hogy emberi képzelgéseink elködösítsék az ígéret lényegét és a hitből való életet.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2022.06 2022. Július 2022.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.