|
2019-12-28 10:50:12, szombat
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg sertéslapocka,
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
1,5 dkg só,
1 cikk fokhagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa,
20 dkg zsír.
Elkészítés
Készíthetjük úgy is, hogy sertés- és marhahúst vegyesen használunk,
25-25 dkg-ot. Egy zsemle helyett használhatunk 2 zsemlét is, ebben
az esetben 2 tojással állítjuk össze a vagdalt húst. A darálva vásárolt
húst 4 órán belül fel kell használni, addig is hideg helyen kell tartani.
Ha otthon daráljuk meg a húst, előzőleg megmossuk, az inakat eltávolítjuk
és apróra felvágjuk. A zsemléket vízben (vagy tejben) megáztatjuk, nagyon
jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk (vagy a hús után ledaráljuk), a húshoz adjuk.
5 dkg zsírt olvasztunk, az olvasztott zsírba beletesszük a finomra vágott
hagymát, kevergetéssel mérsékelt tűzön puhára pároljuk, hozzákeverjük a
finomra vágott petrezselymet, pár pillanatig azzal is hevítjük, majd a húsra
öntjük. Aki fokhagymásan szereti, 1 kis cikk fokhagymát (egy zsírpapíron)
péppé kaparva szintén a húshoz kever. A húst megsózzuk, megborsozzuk,
nagyon jól kidolgozzuk (különben a sütésnél repedezik), megízleljük, ha
szükséges, kissé megsózzuk. Zsemlemorzsával megszórt deszkára (vagy
tiszta papírlapra) két-tojás nagyságú halmokat rakunk (kb. 8 db-ot), nedves
kézzel meggömbölyítjük. A morzsás deszkára téve, széles késsel ujjnyi
vastagságú, korong alakú szeleteket készítünk. Mindkét oldalát morzsába,
vagy lisztbe mártjuk, és bő, forró zsírban, a rántott szelethez hasonló
módon sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
Címkék: zöldpetrezselyem, meggömbölyítjük, zsemlemorzsával, szétmorzsoljuk, kávéskanálnyi, kevergetéssel, petrezselymet, hozzákeverjük, használhatunk, sertéslapocka, fokhagymásan, megborsozzuk, zsemlemorzsa, eltávolítjuk, készíthetjük, megáztatjuk, kicsavarjuk, evőkanálnyi, beletesszük, vöröshagyma, megízleljük, kidolgozzuk, zsírpapíron, papírlapra, vastagságú, szeleteket, olvasztott, pillanatig, ledaráljuk, használunk, fokhagymát, olvasztunk, elkészítés, hozzávalók, késhegynyi, készítünk, zsemle helyett, vagdalt húst, darálva vásárolt, inakat eltávolítjuk, zsemléket vízben, húshoz adjuk, olvasztott zsírba, finomra vágott, húshoz kever, húst megsózzuk, sütésnél repedezik, morzsás deszkára, rántott szelethez,
|
|
|
|
Facebookon kaptam Cs Ildikótól Facebookon kaptam Alázat Facebookon kaptam Csak a fogyatkozás látható Albert Einstein gondolata Miért kiabálunk amikor dühösek... Png kislány Png csokor Facebookon kaptam Mit beszél, nem értem, hogy m... Facebookon kaptam Reggel van Az engedelmesség miért nem vál... Mindig jusson idő nevetni Esti kép George Byron - Ahogy itt jár -... Akarat Nem számIt Szép estét kedves látogatóimna... Kellemes délutánt kívánok Sokan azt tartják A nemzeti hovatartozás kulturá... Szép napot kívánok Facebookon kaptam Akarat Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Facebookon kaptam Gyökössy Endre - Virágok virág... Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam képre írva A tömeg, a Mester, a módszer, ... Az a nap, amelyik nevetés nélk... Facebookon kaptam Kövesd a cowboyt! Paul David Tripp Április 20 Amikor Jézus rátapos a lábadra Png rózsa csokor Facebookon kaptam Adakozás képre írva Facebookon kaptam Gyerekként sokat küzdöttünk az... Alvó cicák George Byron - Ahogy itt jár -... Png férfi Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Facebookon kaptam Boldog születésnapot a ma ünne... Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Akarat Szívem tiéd Facebookon kaptam Annuska bar... Nagyi telefonál Leonardo da Vinci gondolata Facebookon kaptam Soha ne kedvezz... Egy bizonyos határt Még csak most kezdődik a nap Facebookon kaptam Ami embereknek lehetetlen, az... Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Sokan azt tartják Facebookon kaptam Albert Einstein gondolata Az igazi szeretetért rendszeri... Facebookon kaptam Még csak most kezdődik a nap Erdőn Leonardo da Vinci gondolata A boldog családok mind hasonló... Szabolcska Mihály – Ákác... Bounty krémes Jónás Tamás – Végtelen b... Soha ne kedvezz... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól Png cica Szép napot kívánok A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Nem számIt Png fotel Adakozás Fehér virág Szép estét kedves látogatóimna... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Boldog születésnapot a ma ünne... Éretlen vers Kaffka_Margit Png csokor Tanuld meg ezt a versemet Zilahy Lajos gondolata 69 éve hunyt el Albert Einstei... Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz...
|
|
|
|
zsemle helyett, vagdalt húst, darálva vásárolt, inakat eltávolítjuk, zsemléket vízben, húshoz adjuk, olvasztott zsírba, finomra vágott, húshoz kever, húst megsózzuk, sütésnél repedezik, morzsás deszkára, rántott szelethez, zöldpetrezselyem, meggömbölyítjük, zsemlemorzsával, szétmorzsoljuk, kávéskanálnyi, kevergetéssel, petrezselymet, hozzákeverjük, használhatunk, sertéslapocka, fokhagymásan, megborsozzuk, zsemlemorzsa, eltávolítjuk, készíthetjük, megáztatjuk, kicsavarjuk, evőkanálnyi, beletesszük, vöröshagyma, megízleljük, kidolgozzuk, zsírpapíron, papírlapra, vastagságú, szeleteket, olvasztott, pillanatig, ledaráljuk, használunk, fokhagymát, olvasztunk, elkészítés, hozzávalók, késhegynyi, készítünk, repedezik, fokhagyma, használni, megsózzuk, felvágjuk, mérsékelt, zsemléket, marhahúst, szelethez, megmossuk, szükséges, sütésnél, daráljuk, előzőleg, pároljuk, hevítjük, különben, vásárolt, tojással, morzsába, deszkára, megszórt, vegyesen, állítjuk, egynapos, nagyságú, halmokat, zsírban, mártjuk, rántott, hasonló, lisztbe, finomra, hagymát, szintén, morzsás, kaparva, szereti, mindkét, oldalát, zsemlét, esetben, darálva, tartani, helyett, vagdalt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
75 db bejegyzés |
e év: |
582 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3647
- e Hét: 18443
- e Hónap: 40710
- e Év: 173264
|
|
|