Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
Fájdalomcsillapító növények
  2011-01-27 08:24:29, csütörtök
 
 



A 7 legjobb fájdalomcsillapító gyógynövény

Az emberiség mindig is használt gyógynövényeket a betegségek, sérülések gyógyítására, s a velük járó fájdalmak csillapítására.



Erről a legrégebbi írásos emlék az ókori Egyiptomból származik. Az Ebers-féle papírusztekercsen - amelynek eredeti példánya ma a lipcsei egyetem könyvtárában található - több száz gyógynövényt soroltak fel, amelyek megfelelő formájú (cseppek, főzetek, tinktúrák, kenőcsök) felhasználásával gyógyulást lehet elérni, illetve meg lehet kímélni a beteget a testi fájdalmaktól.

Az úgynevezett sötét középkorban is virágzott a füvekből, fákból, virágokból készített ,,gyógyszerek" kultúrája.
Az újkor hajnalán munkálkodott a híres svájci orvos, Paracelsus, akinek először sikerült alkoholos növényi kivonatokat, azaz tinktúrákat előállítania, és aki a különféle gyógynövények erényeit, alkalmazási lehetőségeit a Herbarius című könyvében foglalta össze.


Ott hatnak, ahol fáj?

A fájdalomcsillapításban egy sor gyógynövény létezik, amely - megfelelően alkalmazva - képes ennek a kellemetlen fizikai ingernek az enyhítésére, illetve megszüntetésére.

A gyógyhatású növények felhasználásának többféle módja lehetséges.
Belső felhasználásuk mellett (tea, főzet, forrázat) külsőleg alkalmazva is (borogatás, gyógykenőcs, tinktúra stb.) fontos szerepet játszhatnak a fizikai állapotromlás megelőzésében, illetve az adott egészségprobléma kezelésében, gyógyításában.

A körültekintés itt sem árt!

Bár a gyógynövényi részek, illetve a kivonatukból készült, gyógynövényalapú készítmények használatának - elvileg - nincsenek kockázataik, és mellékhatásokkal sem kell számolnunk, nem árt, ha tisztában vagyunk nemcsak tulajdonságaikkal, hanem felhasználásuk, adagolásuk módját is megismerjük, hogy az esetleges egészségkárosító következményeket elkerüljük.

Azt sem árt tudnunk, hogy a gyógynövények és a belőlük készült termékek lassabban hatnak, mint a gyárilag előállított pirulák, kapszulák.

Mi mit tud?

A fájdalomcsillapító növények toplistáján igen előkelő helyet foglal el:

a népiesen összeforrasztó fűnek nevezett fekete nadálytő,
a borsmenta,
a fehér fűz,
az árnika,
a pitypangként emlegetett gyermekláncfű,
a mifelénk elsősorban fűszerként ismert és használt Cayenne-bors
és a szúrós gaznak tartott csalán is.

A fekete nadálytövet a gyógyfüvek családjában csodatevő növényként is emlegetik, mert gyökere és maga a növény is olyan nyákanyagokat tartalmaz, amelyek segítik a sebgyógyulást, és meggyorsítják a szövetek regenerálódását.

Levelei gyulladáscsökkentő, illetve fájdalomcsillapító hatásúak. Mivel nagy mennyiségű májkárosító anyag (is) található benne, csak külsőleg, kenőcs vagy borogatás formájában alkalmazható, elsősorban az úgynevezett zárt sérülésekkel járó fájdalmak (csonttörés, rándulás, ficam) esetében. Jó tudni még, hogy az ízületi bántalmakkal járó, kínzó érzést is hatékonyan csökkenti.

A borsmenta belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható. Előbbi formáját hasi fájdalmakra alkalmazzák, a gyógynövényből kivont olaj formájában, mozgásszervi, izom- és idegfájdalmakra pedig különösen hatásos. Ennek oka az, hogy mentoltartalma hűtő hatású, így a hidegérző idegrostokat ,,mozgósítja", amelyek ,,fékezik" a fájdalominger továbbítását. Jól enyhíti a nem kopásos eredetű (ujj-, térd-, csípő- és vállízületi) fájdalmakat is.

A fehér fűz barkáit, a tavasz közeledtével szívesen vásároljuk meg a piacokon. Kevesen tudják, hogy a fűzfa kérgéből készült forrázatot már az ókorban is láz és fájdalom csillapítására használták. Később a gyógyszeripar is felfedezte a fűzfakéreg gyógyító tulajdonságait, és hatóanyagát kivonva, szintetikus acetilszalicilsavat állítanak elő belőle, amely az aszpirin legfőbb alkotóeleme. A gyógynövény főzete, amely a tavaszi zsenge ágak megőrölt kérgét tartalmazza, kiválóan csillapítja az ízületi, reumatikus eredetű fájdalmakat.

A szépnevű árnika belsőleg nem alkalmazható gyógyító növény, amelyet elsősorban mozgásszervi gyulladások csökkentésre, izom- és ínsérüléseket, rándulásokat kísérő fájdalmak csökkentésére lehet - alkalmanként - használni. Túl gyakori használata bőrirritációt okozhat, illetve allergiás reakciót válthat ki.

A nálunk fűszerként, chilipaprikaként ismert Cayenne-bors valójában nem más, mint egy erős, amerikai paprikafajta, amely kapszaicin nevű, fájdalomcsillapító anyaga révén hat a fájdalomérzékelésért felelős idegvégződésekre. Kapszaicintartalmú kenőcsöket és tapaszokat gyakran használnak övsömör után visszamaradt idegfájdalmakra, de izomfájdalmakra és olyan idegi fájdalmakra is, amelyek gyulladásos, degeneratív megbetegedésekhez (pl. artrózis), reumatikus bántalmakhoz köthetők.

Fájdalomcsillapításra külsőleg és belsőleg egyaránt nagyon hatásosnak bizonyul a gyermekláncfű. A növény minden része gyógyító hatású. A belszervi betegségek közül az epeműködést szabályozza, de vízhajtó hatása is ismert. A reumával és a köszvénnyel járó kellemetlen érzéseket csökkenti.

A csípős csalánt a népi gyógyászat és a természetgyógyászat is méregtelenítő, vértisztító, immunerősítő gyógynövényként tartja számon. A gyomnövény minden része jó valamilyen panaszra, tünetre, legyen szó vérszegénységről, sebgyógyításról, reumával, lumbágóval járó fájdalmas tünetek - kiegészítő - kezeléséről.

Forrás: T. Puskás Ildikó
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hegyi kristályok
  2011-01-26 19:40:01, szerda
 
 

































 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Tízezer évig éljen Shilla !
  2011-01-25 08:45:30, kedd
 
  Silla koreai nyelven kimondva Shilá

A királynő Seon Deok ( Tokmán) sírja napjainkban




A Silla királyság legszebb dala ( Balbambalbam)
Seon Deok királynő Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-04-14 07:53:33
feltöltő: pacsakute
nézettség: 3271
szavazatok: 4
kommentek: 0
kulcs: Balbambalbam,
kategória: utazás
leírás: Seon Deok királynő egyesítette először Koreát.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




Balbam ( koeai dalszöveg)

Gyeotedo meollido gal su eobseo Nunedo mamedo dul su eobseo
Charari idaero nuni meoleo Nareul boneun neojocha mollateumyeon

Balbam balbam geoleo na ehgero ohneun Cheon gae sokeuh balsorido Geudaeran geol aneunde

Balbam balbam geoleo nunmulgileul jina Haruharu dolaseo sal su iteulgga

Balbam balbam geoleo na ehgero ohneun Cheon gae sokeuh balsorido Geudaeran geol aneunde

Balbam balbam geoleo nal ddeona gado Gyeowogyeowo nae ane pumeoyaji
Uleo uleo uneun geu maeumggaji


Tízezer évig éljen Silla !





A Sillai korona ( ma múzeumban őrzik )




A Cheonseongdae csillagfigyelő napjainkban is áll még amit Seon Deok ( fiatalkori neve Deokmán "Tokmán" ) királynő építetett !






Az igazi történet!


Seondeok uralkodása mint Uralkodónő a Három Királyság Korában Kr.u 632 - 647. Ő volt Silla 27.uralkodója, és az első női uralkodó.

A trónörökössé választás

Mielőtt királynővé vált volna, Sendeok, Deokman Hercegnő volt. Ő volt a legfiatalabb Jinpyeong király három lánya közül.Nővére Cheonmyeong hercegnő fia a saját törvényei szerint élővé vált, eközben Seondeok nővére , Seonhwa hercegnő végül is hozzáment Mu-hoz a Baekje- i királyhoz ( Korea abban az időben 3 királyságra volt osztva és ezek többnyire ellenségei voltak egymással tehát Silla és Baekje ( Pekcse) is ellenségek voltak ) és édesanya lett belőle, fiát Uija-nak nevezte.

Mivel a királynak nem volt fia, így Jinpyeong Seondeok- ot választotta örökösének.Ez a lépés nem volt rendkívüli Sillában, mert a korabeli nőknek volt már egy bizonyos fokú beosztásuk mint tanácsadó, gazdag özvegy és kormányzó.Királyságokon keresztül, a nők a család fejei voltak azóta,hogy házassági ( és családi ) leszármazás létezett.

A Konfucius minta, amely a nőket a családon belüli pozíciójukba helyezte, nem gyakorolt főbb behatást Koreában a Choseon korszak közepéig az 50. század körül. Eközben a Sillai királyságban, a nők helyzete viszonylag erős maradt , de tartottak attól, hogy felbolydulást okoznak, ezért feladatot kapnak és nem tevékenykedtek azon hogy megfontolják a nőiességüket.

Az uralkodás

634-ben Seondeok Silla egyedüli uralkodójává vált, és 647-ig uralkodott. Ő volt a királyság első uralkodónője a három közül ( voltak rajta kívül még ketten : Jindeok és Jinseong ) és azonnyomban sikert aratott unokatestvére Jindeok által, aki 654-ig uralkodott.

Seondeok uralkodása heves volt, lázadások és harcok folytak a szomszéddal a Baekje királysággal. Ezzel töltötte napjait Seondeok. Uralkodása idején (14 év) mint Korea királynője, éles esze volt ami hasznára vált. Fenntartotta a királyságot és meghosszabbította annak a kötelékét Kínával, támogatta a tudósokat a tanuláshoz. Kedvelte Tang császárnéját Wu Zetian császárnőt és elnökölt a Buddhista templomok befejezéséért.

Épített egy " csillag figyelő tornyot" a Cheomseongdae -t , megfontolta az első csillagvizsgáló építését a távoli északon. A torony még mindig áll a régi Silla fővárosában Gyeongju-ban ( Dél-Korea)






Kim Yushin sírja napjainkban Geongjuban ( a régi Shillai főváros Szorabol mai neve)





Történelmi háttér:

A Koreai-félszigeten i.e. 1100 körül jött létre az első uralkodói dinasztia, amelyet három állam illetve a Kr. u. 1. században három királyság váltott fel. Silla (Silla, korábbi nevén: Seorabeol illetve Saro, i.e. 57 - i.sz. 935), a városállamok szövetségéből létrejött királyság (fővárosával Seorabeollal [ma: Gyeongju]) a 6. században bekebelezte a Gaya (Kaya) államszövetséget, amire válaszképp a másik két királyság, Baekje (Paekche) és Goguryo (Koguryo) szövetségre lépett.

Silla, hogy a két szomszédos ország betöréseit megakadályozza, szorosabbra fűzte a kínai Tang dinasztiával való kapcsolatait. Végül 660-ban Baekjét, 668-ban pedig Goguryot is meghódította, a buddhizmust pedig hivatalos vallássá tette.

A Silla királyság utolsó másfél évszázadában állandósultak a lázongások, az uralkodó tekintélye csökkent, miközben a társadalom nemesi rétege egyre nagyobb hatalomra tett szert. Shilla - Ázsia leghosszabb ideig uralmon lévő dinasztiája - végül behódolt a Goryeo háznak.
 
 
0 komment , kategória:  Koreai sorozatok  
Gyöngyök
  2011-01-25 08:29:39, kedd
 
 

















 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Swarovski ékszerek
  2011-01-24 12:05:24, hétfő
 
 

















 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szülinapi drágakövek ( mozgó)
  2011-01-23 14:41:26, vasárnap
 
  Januárban születettek drágaköve: gránát



A gránát legtöbbször bíbor színű és a gránátalma magjairól nevezték el. Viselője kapcsolatban áll az elme megvilágosodással és a tűzzel.




Februárban születettek drágaköve: ametiszt



Kapcsolatban áll béke és a nyugalom megteremtésével.




Márciusban születettek drágaköve: akvamarin



Általában szerencsét és gazdagságot hoz viselőjének.
Sok szerencsét hoz a vitorlázóknak, tengerészeknek.




Áprilisi születésnapi drágakő: gyémánt



Viselője kapcsolatba kerül az erővel és a legyőzhetetlenséggel.




Májusi születésnapi drágakő: smaragd



Ritka és drága. kő, viselőjének erősödik a pszichikai ereje




Júniusi születésnapi drágakő: igazgyöngy



Viselője szerénységgel, és a tisztaságot tükröz




Júliusban születettek drágaköve : rubint



Értékesebb, mint a gyémánt.
Gyógyító enegriákat erősíti



Augusztusban születettek drágaköve : periot



Periot
Hasonló a smaragd színéhez
Erősíti gyógyítást és idegesség elleni védelemben segít




Szeptemberben születettek drágaköve : zafír



A második legnehezebb kő a gyémánt mellett
Kapcsolatban áll jóslás tudományával, segíti, erősíti a különleges megérzéseket




Októberben születettek drágaköve : opál



Nagyon szép, de szüksége van egy csomó gondoskodásra.
Kapcsolatban áll tisztaság és az ártatlanság




Novembereben születettek drágaköve : topáz



A topáz neve Szanszkrit eredetű, tüzet jelent.
Kapcsolatban áll a szenvedélyek és érzelmek csillapításával




Decemberben születettek drágaköve : türkiz



Az egyik legrégebben felhasznált gyönyörű kő
Kapcsolatban áll a biztonság és boldogság erősítésével.
 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Shilla királyság (mozgó)
  2011-01-15 12:06:13, szombat
 
 































 
 
0 komment , kategória:  Koreai sorozatok  
Gyógyító kövek : VERDELI T
  2011-01-13 21:15:50, csütörtök
 
 


VERDELI T (ZÖLD NEMESTURMALIN)

Az útmutatód vagyok!

A turmalincsoportba tartozó, az átlátszótól az átlátszatlanig terjedő, zöld, alumínium -borát-szilikát összetételű, króm- és vanádium tartalmú nemesturmalin, nehezen hasadó kő. Kristályai oszloposan hosszúra nyúltak.

Lelőhelye: Brazília, Madagaszkár, Dél-Afrika, Tanzánia, Pakisztán, Afganisztán, Urál hegység.

A verdelit neve görög eredetű, jelentése zöld kő, fénye az istennők templomainak megvilágítója volt, különösen Vénusznak, a szerelem istennőjének köveként tartották számon.

A régi rómaiak azt mondták, eloszlatja a félelmet, a szomorúságot, vonzza a barátokat és megfiatalít. Indiában úgy tartják, a verdelit megvédi a viselőjét a negatív hatásoktól.

A mágusok szerint, ha viselője megbetegszik, a kő a színét elveszti, és amint meggyógyul, visszanyeri. A verdelit a Mérleg jegyéhez és a Vénusz bolygóhoz kapcsolható. A Napon tölti fel önmagát.

Nyugtató, zöld színével a szív-csakrát nyitja meg, így ifjítja meg a szívet, erősíti a szívizmokat, a szívkamrát, véd a szívinfarktus és a gutaütés ellen, szívritmuszavarnál, szívizomgyulladásnál, szívfájásnál és szúrásnál ajánlott.
Nemcsak erősíti a tüdőt, hanem segíti is annak oxigénellátását, valamint véd a tüdőbetegségektől.

Tisztítja a vénákat és az artériákat, támogatja a működésüket, a szervezet vérellátását; a szív-csakrán keresztül kiegyenlíti a vérnyomást; az elixírjét vérmérgezésre, vérszegénységre, sejtgyógyulásra, leukémiára isszák.

Mint nyaklánc és marokkő idegnyugtató hatású, védi az idegeket az olyan betegségek ellen, mint az epilepszia.

A rodokrozittal a szklerózis multiplexre, a kunzittal együtt a Parkinson-kórra javasolt.

A csecsemőmirigyen keresztül erősíti az immunrendszert; véd a fertőző betegségek ellen; influenzára, lázra egyaránt javasolt.

Összehangolja a nyirokrendszer működését, ha a herére, a petefészekre, a hasnyálmirigyre, a mellékvesére, a pajzsmirigyre és a hipofízisre; csillapítja a nyirokmirigy duzzanatokat.

Mint marokkő, hat a hormonháztartásra, a kunzittal együtt fejpántként a homlokra és tarkóra felerősítjük, így visszaállítja a hormonális egyensúlyt. Jó a bélelzáródásnál, tisztítja a vesét, a rákos betegségek kezelésére alkalmas.

A szív meridiánját a verdelittel masszírozzuk végig.

A verdelithez általában érzékeny lelkű emberek vonzódnak, akiknek lelki nyugalmuk mindennél fontosabb, akik harmonikus, békés életre vágynak.

Csodakő, a könyörületesség és a szeretet kettős érzését éljük át vele; a családi problémáink megoldója, mert megtanít mindenkit olyannak szeretni, amilyen.

A szívünk kapuját felnyitja: érzékennyé, megértővé, higgadttá, kiegyensúlyozottá és elégedetté tesz. Felszabadít a saját magunk alkotta korlátok alól: az eddig életformádból és a gondolkodásodból.

Céltudatossá tesz, a révén figyelni tudsz az életutadra, hogy az előtted álló útkereszteződések közül a számodra legmegfelelőbbet tudd kiválasztani.

Segítségével megváltozik az önértékelésünk, megtaláljuk az önmagunkhoz és a másokhoz vezető utat. A belső harmóniánkat új életerővel tölti fel, tudatosítja velünk, hogy mi is fontosak vagyunk a jó öreg Földnek.

Meditációnál különösen olyanok forduljanak hozzá, akik valakivel haragban, bosszúban vannak, ilyenkor küldjük el az illetőnek a verdelit fényét.

A zöld turmalin soha nem hagy cserben, a magasabb világok szeretetével ajándékoz meg.

Vedd a kezedbe a Remény Csillagának verdelitjét: magában hordozza a lehetőséget az élet igazi titkainak feltárásához.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Gyógyító kövek : TÜRKIZ
  2011-01-13 21:08:11, csütörtök
 
 


TÜRKIZ

Légy határozott!

A vulkáni kőzetek üregeiben, repedéseiben kialakuló, általában tömött rögökben előforduló, réztartalmú, bázisos alumíniumfoszfát. Átlátszatlan, égszínkék, almazöld, késes-zöld, barnás vagy fekete foltokkal. A felületét gyakran vékony, finom erek hálózzák be, porrá égethető.

Lelőhelye: USA (Arizona), Kína, Irán, Izrael, India, Afganisztán, Tanzánia.

A neve török követ jelent, mert valaha Törökországon át vezetett a kereskedelmi útja. Letűnt civilizációk korában is ismerték már, így az egyiptomiaknál a zöldes árnyalatú türkiz a lovasok védőköve volt.

Amerikai, ausztrál lovasok, akik vadászni mennek, a mai napig is gyakran hordanak türkiz amulettet.

A régi mondák szerint teljesíti a kívánságainkat, a viselőjének egészséget és gazdagságot biztosít. A középkorban az erény megvédésére használták, és a fiatal lányok kövének nevezték.

A mágia szerint, aki türkizt hord, az nem hal meg a mérgezett ételtől. Azt is mondták, ha a kő a színét váltja, ellenség közeledik; amíg más népeknél az időjárás előrejelzésére szolgált.

Ha szerelmesek ajándékozzák egymásnak, óvja a szerelmüket.

A mohamedánok olyan nagy tiszteletet éreztek iránta, hogy a Koránból való idézeteket véstek bele. Iránban a sötétebb, égszínkék türkiz nemzeti jelkép.

Algériában és Tunéziában úgy tartják, ha a szoptatós anyák melle felett türkizgyűrű függ, elegendő lesz a tejük.

A betegségre elszíneződnek a kövek. Az ókorban skorpiómarás, bél- és szempanaszok esetén javallották.

A türkiz az indiánok szent köve, a Nagy Égi Atya jelképeként tisztelik, még ma is jellemző az ezüstbe foglalt türkiz indián nyakék.

Ez a kő lágy, ezért vigyáznunk kell a használatánál, mert finom pólusain keresztül a szappan és az egyéb szennyeződések átjuthatnak. Védjük a Naptól, hematit marokkövek között tisztítsuk a benne felgyülemlett negatív energiáktól, majd hegyikristályok között töltsük fel.

A Nyilas és a Vízöntő jegy születésköve.

A torok-csakrán át segíti a légutak betegségeinek gyógyulását, serkenti a nyálkahártya működését, segít a dadogásnál, a nyaki bajoknál, a köhögésnél, a rekedtségnél, a torokgyulladásnál és a hörghurutnál.

Erősíti a nyirokcsomókat, ajánlott a vírusos betegségeknél, a kanyarónál és a himlőnél. Erősíti a tüdőt, a hörgőket, a szemet, kezelhetsz vele szempanaszokat, szemhályogot és orrjáratbetegséget.

Javítja a vérkeringést, az alacsony vérnyomás ellenszere, csökkenti a meszesedést,

Segíti a szervezet tápanyagokkal való ellátását, fokozza a vitalitást, így a napfonaton keresztül alkalmazhatjuk még az étvágytalanságra, a farkaséhség ellen vagy a gyomorfájdalmakra.

Réztartalma matt segíti a növekedést; gyulladás gátló, görcsoldó, méregtelenít; alkalmazhatjuk köszvénynél, reumánál, pikkelysömörnél, ekcémánál, gennyes sebeknél, pattanásoknál.

Ugyancsak résztartalmával hat az agyra, különösen az érzékelésre, a pszichoszomatikus megbetegedések gyógyítója: a lelki okokból származó impotencia, a bulímia és az anorexia esetén; az ideges izzadás elmulasztója.

Hasznos az izmok és az idegek működésénél, az izomszövetek sérülésénél, az ínszalagszakadásnál, az ínhüvelygyulladásnál. Védi a fogakat és a fogínyt.

Az egész testet erősíti, nagy betegségek után görcsoldó hatású.

Összehangolja a csakráinkat, a finom szövetű testeinket, véd a káros föld- és röntgensugárzás ellen.

Színében egyesül az ég kékje, a fű zöldje, megvédi a testet és a lelket a negatív külső hatásoktól.

A türkizből hamar energiatöbbletet nyerünk, az életünk általa céltudatosabb, kiegyensúlyozottabb, örömtelibb lesz. Képesek leszünk fontos döntéseikben határozni, magabiztosabbnak lenni; elmulasztja a félelmünket, a szorongásunkat, a depressziónkat.

A tengerkékjével a tisztaságot hozza számunkra; vele a bennünk szunnyadó kreatív erők kibontakoznak, a képzelőerőnk szárnyra kap.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Gyógyító kövek : SZODALIT
  2011-01-13 21:03:12, csütörtök
 
 


SZODALIT

Rendet csinálok benned!

Indigókék, többféle kékes árnyalatot magába foglaló, üvegfényű, átlátszatlan vagy áttetsző nátrium-alumínium-szilikát, Klórtartalommal helyenként fehér, szürke színeződéssel.

Lelőhelye: India, Brazília, Délnyugat-Afrika, Kanada (Ontario), USA (Arkansas), Portugália, Olaszország, Norvégia, Románia.

Egyes asztrológusok a csütörtöki naphoz, a Jupiter bolygóhoz és a Nyilas jegyéhez rendelik. Az angol Thomas Thomson 1810-ben írt róla, nevét nátriumtartalmára vezeti vissza, amit a szódában is felfedeztek. Az antik görög időkben a művészek köve volt. Ez a hosszú időn át elfelejtett kő ismét visszatért hozzánk, hogy gyógyhatásával segítse a hétköznapjainkat. Ajánlott földdel tisztítani, majd hegyikristályok közt, éjszaka feltölteni.

A szodalit a mélykék színével higgadtságot, nyugalmat biztosít, erősíti az idegeket, marokkőként fokozza a vitalitást. Csökkenti a magas vérnyomást.
Mivel kisugárzása nem olyan erős, mint a többi kék kőnek (lápisz lazuli, zafír), így a növésben lévő gyermekeknek is ajánlott.

A harmadik szem csakráján át fokozza a figyelmet, hat a középagyra, az agy hormon- és enzimtermelésére. Hatását kifejti a hipotalamuszra, az agy hátsó lebenyére is, ami károsult a diabetikus betegeknél; támogatja a hasnyálmirigy tevékenységét, fokozza az inzulintermelést.

A pajzsmirigyen keresztül szabályozza az anyagcserét, ezért különösen a változó korú nőknek használ, ilyenkor alkalmazzuk a holdkővel együtt.

Erősíti a nyirokrendszert, lehetővé teszi a ragályos betegségek ellen a hatásosabb védekezést. Jó a náthára, gyulladások ellen, rekedtségre, torokgyulladásra. Véd a röntgen- és egyéb sugárzásokkal szemben.

Mélykék színe nyugtatólag hat, belső nyugalmat, tisztaságot kölcsönöz a léleknek. Általa sikerül elérni a célunkat, az eszményeinket, bátorságot, erőt, kitartást, önbizalmat és magabiztosságot ad.

Gondolkodásunkat a kifinomultabb rétegekbe vezeti, gondolatainkat rendezi, a gondolkodás során létrejött zárlatokat feloldja, a tiszta, mély gondolatok felé visz.

Ugyan a homlok-csakrához soroljuk, mégsem szakít el a földtől, az anyagi világhoz kapcsol, vagyis épp e tulajdonságán keresztül segít olyanokon, akik nem tudnak két lábbal a földön állni.

Kiegyenlítő hatású, hiszen a magasba visz, ahol önmagunk mélységébe belepillanthatunk, ugyanakkor vissza is hoz a földre.

Meghozza az egyensúlyt az értelmünkbe, az érzelmeinket megerősíti, hűségesek maradunk önmagunkhoz, kitartóvá tesz, a szabadság útjára vezet.

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 85 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1081
  • e Hét: 25972
  • e Hónap: 57458
  • e Év: 262159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.