Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Most vagy Shoa
  2009-06-23 21:40:21, kedd
 
  Most vagy Shoa





2009 június 22 - hétfő, 22:07



A filoszemita, vagyis zsidóbarát propaganda (vagy: szemléletmód) két fő csapásirányra osztható: az úgynevezett belső PR a határtalan önsajnálat, öntömjénezés, a saját vallás, faj és kultúra mindenek fölé helyezése, vagyis a judaizmus, cionizmus.


A másik a gójoknak, nem-zsidóknak szóló mondanivaló, melynek lényege: sajnáld a zsidót, ne bántsd a zsidót, légy toleráns a zsidóval szemben (ritkán üzeni azt, hogy ,,szeresd a zsidót", megelégszik a toleranciával); ennek a külvilágnak szóló üzenetnek az alapköve a második világháború során végbement holokauszt, más szóval shoa.

Az antiszemita (bár egyesek szerint a szó önmagában helytelen, hiszen nem a zsidó az egyetlen szemita/sémita nép, illetve nem minden zsidó származású ember vall cionista vagy judaista nézeteket, tehát helyesebb az ,,anticionista" vagy ,,antijudaista" kifejezés használata) szemlélet fő tézise a zsidó fajjal és vallással szembeni ellenérzés, melynek okai abban keresendők, hogy a zsidó nép zöme önmagát faji és vallási alapon élesen megkülönbözteti, a nem-zsidókat megveti, vagy csak érdekből kooperál velük, illetve, hogy a világtörténelem során a zsidóság mindig is hatalom- és pénzéhes csoportként mutatkozott.

A zsidóság (ezzel a filo- és antiszemitizmus) újkori történetének legjelentősebb állomásai: Herzl Tivadar (Theodor Herzl) budapesti értelmiségi zsidó 1895-ben megjelent ,,A Zsidó állam / Der Judenstaat" című írása, melyben a zsidóság üldöztetését, hontalanságát és kényszerpályáját fejtegeti, majd az ennek kapcsán 1897-ben Baselben megszervezett első cionista kongresszus, melyet újabbak követtek. A Második világháború során a hitleri Németország szervezett, intézményes keretek közé helyezte az Európa-szerte kisebb-nagyobb mértékben jelen levő antiszemitizmust, melyet sokak szerint a zsidók kapzsisága, különcsége hataloméhsége generált, és megszületett a holokauszt mítosza, melynek szó szerinti jelentése ,,égő áldozat", ennek megfelelően fáklyája ma is rendületlenül ég a köztudatban; a holokauszttal kapcsolatban még ma is folynak történelmi viták: a filoszemita nézet szerint a világtörténelem valaha létezett legborzasztóbb és felülmúlhatatlan eseménye, mások szerint egyenesen meg sem történt. A harmadik fontos esemény zsidóság újkori történetében Izrael állam II. Világháborút követő, 1948-as megalapítása, mely szintén történelmi viták forrása, lévén a judaista teória szerint ez a zsidó nép ősi földje, a kritikusok viszont azt állítják, hogy a palesztin nép ellen elkövetett brutális gyarmatosítás, ma is tartó genocídium.

Ez utóbbi kettősség különösen hangsúlyos annak tükrében, hogy míg a zsidóság gyakorlatilag a teljes fejlett világban sérthetetlenséget vindikál magának a holokauszt során állításuk szerint elszenvedett sérelmek ellentételezéseként, és folyamatosan terrorizmussal vádolja a zsidó térhódítás ellen tiltakozó muzulmán országokat, addig Izrael kül- és belpolitikája, határain belül és kívül élő palesztinokkal szembeni bánásmódja napjainkban is heves bírálatok tárgya.

A zsidóságnak a világ nagytőkései között aránya kiugróan magas; ez a II. Világháború utáni korszakban magában foglalja a nyomtatott és elektronikus sajtó jó részének kézben tartását, ami az Internet megjelenésével nagyságrendileg megváltozott. Ez a tendencia gyakorlatilag nyílt utat biztosít a burkolt vagy direkt filoszemita propaganda korlátlan terjesztéséhez, ami a médiabirodalmak zömét kézben tartók zsidó mivoltát tekintve logikus, ám igen veszélyes.

Veszélye a filoszemitizmus feltétlen elfogadásának kettősségében rejlik: a holokauszt aránytalan mértékben hangsúlyozott, szent és sérthetetlen emléke, az eseményben akár közvetve is érintetteknek szinte még az unokái által is számos európai államtól elvárt kárpótlás, valamint a zsidósággal és Izrael állammal szembeni, gyakran nagyon is jogos kritika azonnali antiszemitizmusnak minősítése, ami feltétlenül üldözendő. Paradox, hogy míg a zsidók folyamatosan saját áldozati mivoltukat hirdetik, Izrael a XX. század végére, XXI. század elejére a világ egyik leginkább militáns, korszerű hadsereggel, nőkre is vonatkozó hadkötelezettséggel rendelkező országává, nem mellékesen atomnagyhatalommá vált, világszerte rettegett és legendás titkosszolgálatot építve ki, ám aki ezek miatti aggodalmának ad hangot, azt számos országban bélyegzik zsidóellenesnek, sőt, bizonyos társadalmakban a holokauszt puszta tagadása, megkérdőjelezése is büntetendő (nonszensz, hogy ez a kitétel sehol, semmilyen más történelmi eseményre nem vonatkozik).

Egyre torzul tehát a mérce, mind szembetűnőbb a kettősség Európa filoszemitizmussal szembeni támogatása és az antiszemitizmussal, a zsidó népet és államot illető kritikákkal szembeni intoleranciája között. Ha nem akarunk belátható időn belül judaizált, egysíkúan és parttalanul liberális társadalomban élni, széles társadalmi, nemzetközi összefogással kell tennünk ez ellen.
Most, vagy shoa...

Münzberg Mihály
Nyíregyháza


http://www.l88.hu/about3795.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy kerül a bajusz az asztalr
  2009-06-23 21:31:08, kedd
 
  Kicsit konkrétabban fogalmazva: mit keres egy volt szocialista miniszter a konzervatív-euroszkeptikus frakció tagjai között? Ugyanis a brit toryk, a lengyel Jog és Igazság, a cseh Polgári Demokrata Párt, a lett Szülőföld és Szabadság, valamint a holland Keresztény Unió, és mások összefogásával új konzervatív frakció jött létre az Európai Parlamentben, amelyhez Bokros Lajos is csatlakozott.

A már évek óta formálódó csoport egyértelmű vezetői (britek, lengyelek, csehek) mellett időközben több kisebb párt is jelezte csatlakozási szándékát a frakcióhoz. Legutolsó ebben a sorban talán az MDF volt. A magyar parlament balliberális kvázi-koalíciójához tartozó ,,jobboldali" párt csatlakozása egyértelműen a belpolitikai helyzet következménye, és nem a többi értékkonzervatív-euroszkeptikus párthoz fűződő ideológiai közelség miatt történt.



Az új szövetség Prágai Nyilatkozat néven néhány pontban összefoglalta alapvetéseit. A szokásos lózungok mellett csak néhány fontos mondatot lehet találni a szövegben. A legjelentősebb különbség az Európai Néppárt és az új szervezet között, hogy utóbbi a nemzetállamok szuverenitása mellett áll ki, szemben az unió jelenlegi föderalista törekvéseivel. Ezen kívül fontos, hogy az új csoport többsége egyértelműen atlantista és piacpárti elkötelezettségű, de a bevándorlás ésszerű ellenőrzése mellett is leteszik voksukat.

Hazánkban szerencsére még nem jelent komoly problémát a legális vagy illegális bevándorlás, de ismerve az MDF utóbbi néhány évét, könnyen kijelenthetjük, hogy ebben kérdésben is inkább a liberális mainstream irányzathoz tartozna a ,,herényire zsugorodott párt". A Bokros Lajost listavezetőnek felkért párt piacpártiságához nem fér kétség, de atlantista elkötelezettsége már nem egyértelmű, ha a párt 2006-os programját nézzük, amelyben az Egyesült Államok után rögtön az orosz, kínai, japán és indiai kapcsolatokat emelik ki. De mint tudjuk, a program csak addig tekinthető megvalósítandó és támogatandó célnak, amíg a választások le nem zajlanak.

A legjelentősebb különbség az Európai Néppárt, valamint az ,,Európai Konzervatívok és Reformisták" között, hogy teljesen más irányba tolnák az unió rozoga szekerét. Az MDF volt frakciója a szocialistákkal és a liberálisokkal karöltve a nemzetállamok szerepének csökkentését hivatott elérni, melyben nagy segítségére lesz az a Lisszaboni Szerződés, melyet az MDF minden lehetséges helyen támogatott, viszont jelenlegi szövetségesei minimum aggályukat fejezték ki a jogszabállyal szemben. Valójában pedig ez a probléma volt az új frakció létrehozásának alapja. Tehát a legsarkalatosabb kérdésben az MDF éppen teljesen más állásponton van új ,,barátai".

A Lisszaboni Szerződés útját ismerve azonban kijelenthetjük, hogy azzal szemben igazán élesen csak a radikális jobboldali pártok és a kommunisták állnak. A már hosszú ideje kormányon, vagy annak közelében álló politikai szervezetek a nemzetközi elvárásoknak megfelelően előbb vagy utóbb, de támogatják a megbukott Alkotmány vérszerinti utódját. De nyilván vannak olyan jóérzésű és hazájuk iránt elkötelezett lengyel vagy éppen lett képviselők, akik ezt nem teszik, vagy nem jó szívvel teszik. A lényeg azonban az, hogy az MDF politikáját ismerve biztosra vehetjük: ők teljesen jó szívvel hajlandók támogatni azt, aminek eredményeként Hazánk elveszíti szuverenitását.

A frakció létrejötte kapcsán Szájer József, az Európai Néppárt frakciójának egyik vezető személyisége teljesen jogosan jelentette ki, hogy az MDF-et kizárhatják korábbi csoportjából. Azonban Szájernek könnyű dolga volt, hiszen ebben az esetben pártjának belpolitikai, valamint európai politikai érdeke teljesen egybevágott. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz még a választások előtt egyértelművé tette nem hivatalos úton, hogy amennyiben az MDF bejut az EP-be, akkor az Európai Néppártból távoznia kell.

Ennek lett eredménye, hogy az MDF valamilyen menekülő útvonalat keresett, és a formálódó új frakciónak kapóra jött egy párt egy képviselője, amellyel egy országot nyert ahhoz, hogy elérje a minimális frakcióalapítási küszöböt: 25 képviselő 7 országból. Az már csak a sors fintora, hogy a britek által vezetett szövetség biztosra akart menni, ezért is kereste a kapcsolatot minden, hozzájuk kevésbé illő pártocskával vagy képviselővel. Így kerülhetett az új frakcióba Belgiumból a bevándorlás-ellenes, populistának mondott Jean-Marie Dedecker pártjának képviselője, a finn Hannu Takkula, valamint a megszorításairól ismert volt szocialista miniszter, Bokros Lajos, aki bármely nemzetellenes csoportban megtalálta volna számításait, ám ezek helyett egy nemzeti gondolkodású ember számára viszonylag szimpatikus, a balliberálisok szerint viszont legkevésbé ,,szalonképes" frakcióba került.

Samu Tamás Gergő
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Perge Ottó: Így hazudik a cion
  2009-06-23 21:28:19, kedd
 
  Perge Ottó: Így hazudik a cionista média
Publicisztika

Az iráni iszlám köztársaság elleni tüntetők jó fiúk, bátrak és szimpatikusak. Ezzel szemben viszont az elmúlt esztendők magyarországi rendszerellenes megmozdulásain részt vevők randalírozók, akik ráadásul fasiszták és nácik.

Ha az izraeli hadsereg palesztin demonstrálókra lövöldöz, az rendfenntartás, amely teljes mértékben szükséges és helyes. Ugyanis a kődobáló és csúzlival az izraeli tankokra célzó palesztin fiatalok terroristák, akiket a szüleik szándékosan küldtek meghalni az utcákra, hogy így hívják fel magukra a világsajtó figyelmét. Viszont a Teheránban köveket hajigáló és autókat borogató egyetemisták öntudatos, derék lányok és fiúk, akik készek életüket is feláldozni a demokráciáért és a szabadságért. Ha az iráni rendszer ellen tüntetnek, akkor az demokratikus megmozdulás. Viszont ha hasonló tiltakozó akciók törnének ki Szaúd-Arábiában, Egyiptomban, Jordániában, vagy bármely más, az USA és a nyugati világ feltétlen támogatását élvező országban, akkor a rendfenntartó erők teljes joggal törnék le a szélsőségesek megmozdulásait.

Iránban diktatúra van, más, nyilvánvalóan manipulált választásokat rendező amerikabarát rezsimek viszont természetesen nem diktatúrák, hanem úgynevezett mérsékelt rendszerek. A leválthatatlan szaúdi illetve jordániai uralkodók civilizált államférfiak, míg a választással posztjára került Ahmadinezsad vagy a számtalan szavazáson diadalmaskodó venezuelai elnök, Hugo Chavez elvetemült zsarnokok. Barack Obama és a többi nyugati vezető a szólásszabadság biztosítását követeli Iránban, miközben a legtöbb nyugat-európai államban börtönbe csukják a holokausztvallás tagadóit. Továbbá amikor Izrael eltiltotta az újságírókat attól, hogy a Gázai övezet elleni brutális támadás idején tudósítsanak a vérengzésekről, akkor azt mindenki tudomásul vette nyugaton. Ha most Iránból kiutasítanak tudósítókat, akkor az a sajtószabadság súlyos sérelme, ami tűrhetetlen.

Lényegében kijelenthető: a nyugati világban a sajtó nagyobbik része teljes mértékben a cionista irányítás alatt álló kormányok kiszolgálója. A "negyedik hatalmi ág" elveszítette függetlenségét, a legtöbb sajtóorgánum a cionista érdekcsoportok és a bankároligarchia vazallusává züllött. Igaz szó ma már leginkább csak a "szélsőjobboldalinak" bélyegzett internetes és nyomtatott sajtótermékekben hangzik el, továbbá néhány más, alternatív hírportálokon, illetve gondolkodni képes bátor emberek blogjában. Az igazság kimondása és a független gondolkodás ma már valóban hősies kiállásnak tekinthető.

Perge Ottó


http://jovonk.info/2009/06/23/perge-otto-igy-hazudik-cionista-media
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
M6-os felüljáró a már nem léte
  2009-06-23 21:24:12, kedd
 
  M6-os felüljáró a már nem létező vasútvonal felé
2009-06-23 11:02 barikád.hu



A Pécs-Bátaszék-vasútvonal a MÁV 64-es számú vonala. Baranya megyében, a Mecsek keleti részén található. Eredetileg Pécset kötötte össze a fontos Duna-völgyi vasúti csomóponttal, Bátaszékkel.

Bár az hatvanas évektől kezdve a pályát folyamatosan korszerűsítették, annak állapota a 90-es évek közepére kritikussá vált: a Pécsvárad és Véménd közötti szakasz nagy részén ekkor már csak 20 km/h sebességgel lehetett haladni. A pécsi vasút-igazgatóság ezért úgy döntött, hogy 1997. május 31-et követően a vonatok közlekedését Pécsvárad és Palotabozsok között - ,,ideiglenesen" - pótlóbuszokkal váltja fel. A teherforgalom ekkor Véménd és Bátaszék között még megmaradt. Az erdős fekvésnek köszönhetően a pályát néhány éven belül szinte teljesen visszahódította a természet: 1998 őszén néhány vasútbarát hajtánnyal még végig tudta járni a bezárt szakaszt, 2001-es visszatérésükkor azonban már komoly földmunkára és bozótirtásra volt szükség az előrehaladáshoz. 2003-ban a Bz motorkocsik ideiglenes leállításakor a vonal keleti felén is megszűnt a vasúti közlekedés.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesülettől Feld István Márton viszont valami egészen bizarr dologra hívta fel a figyelmünket:
"A szakaszon 1997 óta nincs közlekedés, a pályát benőtte a gaz, a sínek jó része már hiányzik, ráadásul a vonalat a vasúti törvényből is törölték. Az M6-os mégis felüljáróval keresztezi a maradványait. Az is jól látszik, hogy a két falut összekötő út felett átívelő felüljárót direkt a vasútvonal miatt építették kétszeres hosszúságúra."

És tényleg:

Van-e még ilyen ország? Szerintem nincs...

vastagbor.blog.hu - barikád.hu


http://barikad.hu/node/31325
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért kár volt ennyit utazni:
  2009-06-23 21:22:17, kedd
 
  Ezért kár volt ennyit utazni: Izraelben is a Jobbikkal foglalkozott Bajnai
2009-06-23 12:36 barikád.hu


A világgazdasági válság, Magyarország és Izrael további együttműködési lehetőségei, illetve a Jobbik is téma volt Bajnai Gordon magyar és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi találkozóján - tájékoztatta a kormányszóvivő az MTI-t.

Szollár Domokos közölte, hogy a magyar kormányfő a kabinet nevében elhatárolódott a Jobbik nézeteitől és azt mondta: a szélsőséges párt olyan kérdéseket tett fel, amelyekre a vezető politikai erők nem tudtak választ adni. Nem a kérdésfeltevéssel van probléma, hanem azzal, hogy a Jobbik válaszai vállalhatatlanok, szélsőségek, erőszakosak és antidemokratikusak - idézte Bajnai Gordon szavait a szóvivő.

MTI - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szektás hitesek zsidó rendez
  2009-06-23 21:16:08, kedd
 
  2009-06-23. 17:11


A szektás hitesek zsidó rendezvényén hajbókol a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, izraeli zászlóval a kezében

Székely Gábor, a hites vezérigazgatóMelyik az az - névleg független - állam, ahol a köztulajdonnak számító, aranytojást tojó tyúk szerepét játszó kereskedelmi társaság vezérigazgatója egy idegen állam zászlójával feldíszített teremben, egy vallási szekta rendezvényén büntetés nélkül ugrabugrálhat? A képet bonyolítja, hogy az említett idegen zászló annak az államnak a jelképe, amelynek elnöke bevallottan a kérdéses ország felvásárlásra tör.
Kizártnak tartom, hogy az olvasók ne találnák ki: igen, Magyarországról van szó, sajnos. És az egyetlen, még mindig nyereséges - profiljából adódóan talán mindig is az - Részvénytársaságáról, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójáról. Aki a szélsőségesen magyarellenes és az izraeli érdekekért kőkeményen síkra szálló Hit Gyülekezetének a csoportos szeánszán vigyorog. Tegyük hozzá, bizonyított tény, hogy a szekta busás hasznot húz híveinek jövedelmének a megcsapolásával. Székely Gábor - mert őróla van szó - talán még tovább is megy, s mivel magas funkcióval bíró elvtárs a cionista rendszerben talán még a cégkasszába is belenyúl, hogy hites társainak teljen a mindennapira. Ez viszont már a mi pénzünkből megy el. Továbbá az is közismert, hogy a Hit fedőnevű szekta előszeretettel nyúl maffiamódszerekhez, ha érdekeit sérülni látja, kilépni vágyó hitest kell megregulázni vagy a kedvenc pártjuk - ki más lenne, mint az SZDSZ, akinek Hack Péter nevű degeneráltját már láthattuk Németh Sándor kézlegyintésére a földön fetrengeni - kell besegíteni a Parlamentbe.
Az alábbi képen Székely Gábort láthatjuk a Hit gyülekezete ünnepségén, izraeli zászlóval a kezében az első sorban, csokornyakkendőben, ráadásul egy olyan rendezvényen, ahol csak izraeli zászlókkal van a terem díszítve. Tessék mondni, a Szerencsejáték Zrt. épületébe be lehet még menni útlevél nélkül egy egyszerű magyarnak?

Mit keres itt hazánk legnagyobb,
állami tulajdonban levő cégének a vezérigazgatója?
Játszunk el a gondolattal, mi van akkor ha a szerencsés nyertes több milliót vihet haza, s a szektavezérnek engedelmeskedéssel tartozó vezérigazgató kiadja az illető személyes adatait? Hány perc múlva fog a szerencsétlen nyertes ajtaján kopogtatni a maffia?

Szerkesztőségünk várja Székely Gábor telefonszámát és lakcímét!

(Kuruc.info, Geyer)


http://kuruc.info/r/39/42553/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofánkon a bőr
  2009-06-23 19:30:29, kedd
 
  Pofánkon a bőr
2009.06.23.


Mesterházy Attila tegnap valami izgalmasan tahó dolgot hozott be a sajtóval történő kommunikációba, egyben az egyre unalmasabb parlamenti áporodottságba. Miután a Ház recsegő izmokkal végre megválasztotta Baka Andrást, Répássy Róbert szaladt is sajtótájékoztatózni. Előtte a mikrofonok, kamerák nyaldosták szemöldökét. Szépen bele is kezdett a szokásos "azemeszpéegyszar" kezdetű izgalmasba, amikor odapattant mellé a szoci frakcióvezető, frissen, üdén (Robi is ilyen volt egykor, nagyon régen), kegyetlen mosollyal, és közölte, hogy ő bizony most bele fog pofázni tanult kollégája mondókájába, mert ez nyilván a sajtót is érdekelni fogja.

Róbertnek majdnem leszakadt sokat vakart fülcimpája a döbbenettől, és amatőr módon szépen félreállt, amíg Mesterházy elröfögte a szólamát. Ott durcimurcizott, miközben a szoci éppen teljesen hülyét csinált belőle. Amikor az ifjú titán befejezte a moslékolást, Répássy is visszacammogott a sajtósok elé, ezzel az elsöprő erejű, megalázóan kegyetlen mondattal: ,,Nagyon szépen köszönöm Mesterházy Attilának, hogy befejezhetem a sajtótájékoztatómat". Beleborzongtunk. Mesterházynak biccentett a háta, persze, Robi, máskor is. Javasolnám, hogy legközelebb egy jól irányzott mozdulattal egyszerűen szaggassa le Répássy fejét a nyakáról, úgy biztosan nem ugat bele a fideszes a saját szövegébe. Mókásnak mókás volt, köszönjük, még sok ilyet. Ha verekedni is kezdenek, pezsgőt bontunk.

Vissza a választáshoz. A Fidesz és a szocik, mint a dedós hülye gyerekek, úgy cirkuszoltak az egésszel. Te voltál, nem, te voltál, nem is igaz, nem én voltam, de igaz, mert te voltál. Ilyenkor dülled a szem, hogy ezek irányítanak most, és azok fognak egy év múlva. Ahogy Mesterházy kitalálta a "speciáliscsakaszocikáltalhasznáható" filctoll blöffös ötletét, azon tátva maradt a száj. Hogy majd a fideszesek ettől mennyire megrémülnek. És akkor nem mernek nem úgy szavazni. És így is lett. Mert jól ki lett ez találva. Aztabüdös. Persze, szavazás titkossága, meg minden egyéb, de erre a szintre süllyedni, ilyen pelenkás játszadozássá silányítani a dolgot...

És a java még hátra volt. Az Este című műsorban ki más lett volna a vendég, mint a nap hőse, Mesterházy Attila. A narancs sarokban kissé fáradt, de még mindig nehézsúlyú ellenfele, Navracsics Tibor. (Aki kínozni akarja magát, esetleg kedveli az infantilis dedósokat, nézze meg itt.) És nem ám arról beszélgettek, hogy akkor most mi is lesz Baka megválasztása után, miért lényeges ez, nem, ezek a filctollakról és a blöffről fosták a szót, Mészáros Antónia közreműködésével. Néztem ezt a két szép szép marhát, és könnyesre röhögtem magam. Morcos csecsemők, akik éppen a tejcsikén veszekednek. Ízelítő a csodából:

"N.T.: - Bocsánat, még erre a blöffre kitérhetünk? Mert ez annyira jól sikerült ez a blöff, hogy én is saját szememmel láttam, hogy Mesterházy Attila ott állt az egyetlen olyan szavazófülkénél, a bejáratnál, ahol a szocialisták szavazhattak, hatalmas tömeg volt, az MSZP-s képviselők nem tudtak szavazni, mert nem engedték őket, egyébként más urnáknál szavazni, miközben az összes többi frakció képviselője külön-külön szavazhatott teljesen szabadon, addig az MSZP-nél ellenőrzés volt. Ezt egész egyszerűen ott lehetett látni a folyosón. Ennyit csak arról, hogy..
M.A.: - ...bocsánat, mi volt ebben Navracsics úr az ellenőrzés? Pontosítson nekem.
N.T.: - Hát én azt láttam, hogy ön ott áll, az MSZP-s képviselők nem szavazhattak, egyesével mehettek csak be a fülkébe, önök ott..
M.A.: - ...több fülkébe.
N.T.: - ...önök ott nézték az MSZP-s képviselőket, és maguk az MSZP-s képviselők is arra panaszkodtak..
Mv.: - ...azt látta, hogy a szavazólapot nézték volna?
N.T.: - Hát ne haragudjon, nem foglalkoztam azzal, hogy más frakció mit csinál, hatalmas tömeg volt és nem tudtak szavazni.
M.A.: - De azt akkor ugye nem tudja megmondani, miért használja az ellenőrzés szót akkor?
N.T.: - Arról van szó, egészen pontosan arról van szó, hogy az MSZP-nél megvannak a hiányzó igenek, ha ellenőrzik a szavazatokat, akkor úgy látszik, akkor Mesterházy Attila is tud rendet tartani a frakcióban. Ha nem ellenőrzik a szavazatokat, akkor hiányoznak az igenek.
Mv.: - De uraim, egyébként ne haragudjanak, hogy ilyen egyszerűen teszem fel ezt a kérdést, nem érzik önök mind a ketten ezt az egész ügyet mérhetetlenül kínosnak?
M.A.: - De, abszolút egyetértek vele, csak azt nem értem, hogy miért használja Navracsics Tibor azt a szót, hogy mi ellenőriztük a szavazatokat, amikor nem ellenőriztük.
N.T.: - Akkor miért ilyen ideges frakcióvezető úr?
M.A.: - Nem vagyok ideges, kicsit fáj a torkom, ezért beszélek nehezebben..."

És így tovább, vég nélkül. Az egész trutymóban az egyetlen értékelhető mondat a műsorvezetőé volt, amikor megkérdezte: nem érzik önök mind a ketten ezt az egész ügyet mérhetetlenül kínosnak?

Ők nem. Nem azért fizetjük őket. De azért vagyunk mi, hogy lesüljön a pofánkról a bőr, helyettük is.

Ha már ilyen szépen tudják égetni magukat, legalább ne nekik fájjon.
http://holdrablo.blog.hu/2009/06/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rettegő Maszop: belharc a ment
  2009-06-23 19:25:12, kedd
 
  Rettegő Maszop: belharc a mentelmi jogért, félelem a Jobbiktól - segít-e nekik Orbán?

http://kuruc.info/r/2/42468/

Generációs vitának álcázott élethalálharc zajlik a szocionista pártban. A legutóbbi EP-választáson gyengén szereplő rablóbanda számára most az a tét: ki tud befutó helyet szerezni a pártlistán, hogy mentelmi jogot szerezzen magának. A Jobbik erősödése - amit a kormányzati és műellenzéki tétlenség is segít - kiverte a biztosítékot a vörösöknél. Egyelőre sikeresen tematizálják a közbeszédet a ,,náciveszéllyel", ebben hű társra találtak a parlamenti pártokban.
Azonban azt ők is tudják, hogy a Jobbik majdani parlamenti politizálása nem hasonlítható az Orbán-féle narancsjobboldalhoz. A jobbikos képviselők pedig kőkemény felelősségre vonást fognak majd követelni, az összes parlamenti bizottságban. Ezzel a közbeszédet is az ellenzéki nyugdíjas szerepben megbúvó tolvajokra irányíthatják.
Nagy kérdés az, hogy Orbán Viktor hajlandó-e segítő kezet nyújtani a vörösöknek és eltussolni az elmúlt években elkövetett bűneiket. Ha azt nézzük, hogy a narancsosok is beálltak a Jobbik-ellenes kórusba, akkor elég egyértelmű a kép. Ha Viktorkán múlik nem lesz felelősségre vonás, nem vizsgálják felül a privatizációt stb. A képet árnyalja, hogy a Jobbik nem ezen az úton akar elindulni, ezért akarják mindenáron félreállítani őket. Még akkor is, ha az ország felett tornyosuló problémák megoldását kell elhalasztani.
Az úgynevezett öregek - ide a Lendvai Ildikó pártelnök, Szekeres Imre és Lamperth Mónika elnökhelyettesek és Kiss Péter alelnök vezette csoportot sorolják - és a nemrég újraválasztott megyei elnökök többsége ezért is próbálta eddig akadályozni, hogy a július 4-i MSZP-kongresszuson szóba kerüljön a tisztújítás. Úgy tűnik, mára feladták az ellenállást, s inkább igyekeznek úgy kiegyezni az - egyelőre - részleges hatalomátvételre készülő fiatalokkal, hogy nekik is jusson ellenzékben parlamenti hely. Lapunk úgy tudja, az MSZP választási felkészülését is vezető miniszterelnök-jelöltségre Botka László, Szeged polgármestere a legesélyesebb, s valószínűleg Mesterházy Attila, a párt parlamenti frakcióvezetője lehet a pártelnök.
Lendvai Ildikó tegnapi tájékoztatóján korábbi kijelentését megerősítette: a szocialistáknak új, fiatal miniszterelnök-jelöltre van szükségük, aki alkalmas arra, hogy megállítsa a politika iránti általános bizalomvesztést. Úgy vélte, a jelöltnek a legszigorúbb morális és politikai követelményeknek kell megfelelnie. Olyan emberre van szükség, akinek elkötelezettsége és nagy ügye van, de nincsenek ügyei, morálisan nem támadható - mondta, majd hozzátette: több ilyen fiatal is van az MSZP-ben - írja hétfői számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat az ügyről.

(MNO nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.