Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ne hagyjuk Szálasi eszméjét!
  2012-03-23 20:52:04, péntek
 
  Ne hagyjuk Szálasi eszméjét!



A nemzeti oldalon belül gyakran ér minket az a vád, hogy mereven ragaszkodunk a ma már nem működő régi struktúrákhoz, vagy, hogy Szálasi Ferenc minden egyes szavát tévedhetetlennek tartjuk. Halljuk, hogy "bezártuk magunkat egy szellemi gettóba". Persze némely elemeket szívesen átemelnének, vagy megpróbálnák más tartalommal felruházni a hungarizmust. Erre azt is mondhatjuk, hogy abból a szempontból nem probléma, miszerint bizonyíték arra, hogy a hungarizmussal igenis számolni kell. Ezeket a kérdéseket szeretnénk az alábbiakban tisztába tenni.

Ha az egyszerű halandó felüti a Nemzetvezető Út és Cél című munkáját, rögtön megakad a szeme az előszó utáni első fejezet címén: Hungarizmus = Pax Hungarica. A "fundamentalista" hungarizmus ezek szerint "nem a Csonkaország, nem is csupán a magyar nép testére van szabva, hanem a Kárpátok ölelte Duna-medence területén fekvő ezeréves Nagy-Hazára és az abban élő összes honképes és talajgyökeres népcsaládokra, melyek a magyar nép vezetése és irányítása alatt, azzal együtt jelentik a magyar Nemzet erkölcsi, szellemi, anyagi és politikai, társadalmi, gazdasági egységét."

Boncolgassuk kicsit ezt a rövidebb bevezető szöveget! Szálasi szerint a Hungarizmus nem csak jelenlegi határainkon belül, nem pusztán ránk, magyarokra, hanem az egész Kárpát-medencére, azaz a Nagy-Hazára és az azokon belül élő talajgyökeres és honképes népcsoportokra vonatkozik. Ebben a tekintetben Szálasi ugyanazokra a népcsoportokra gondolt, amelyek ma is benépesítik a Kárpátok ölelte Duna-medencét. Különösebb eltérés csak a nemzetiségek arányának változásában figyelhető meg, melynek hatására valamivel csökkent a magyarság arányszáma, a németség pedig szinte teljesen eltűnt (a cigányság arányszámának jelentős növekedését itt nem vesszük figyelembe, hiszen ők nem tartoznak a honképes és talajgyökeres csoportok közé).

Ez egyben azt is jelenti, hogy a mai magyarság (számbeli, kulturális és gazdasági viszonyainál fogva) nem feltétlenül képzelhető el kárpát-medencei vezetőnépként. Nem alkalmas azonban erre a szerepre más népcsoport sem, hiszen a magyarsághoz hasonlóan szinte kivétel nélkül minden talajgyökeres és honképes nép száma csökken, kulturálisan és gazdaságilag pedig a nyugati típusú kapitalizmus mocskában kénytelen evezni, amely képtelenné teszi őket bármiféle expanzív tevékenységre a térségben. A Kárpát-medence népei tehát a XXI. század során is akarva-akaratlanul, de egy hajóban eveznek. Problémáik, ellenségeik és az előttük álló feladatok közösek, a magyarság sajátos geopolitikai helyzete a térségben pedig mindig magában fogja hordozni a lehetőséget arra, hogy 500 elvesztegetett év után ismét vezetőnéppé váljon.

Nagyon sokan félreértik Szálasi elgondolását ezzel kapcsolatban és a vezetőnép címet egyszerűen a térség legnépesebb tagjának tulajdonítják. Annak azonban, hogy egy nép az adott életterében valóban vezetőnéppé váljon, a demográfián túl alapvető gazdasági, társadalmi, kulturális feltételei vannak, egyszerűen fogalmazva anyagi, erkölcsi és szellemi alapok szükségeltetnek. Ezek az alapok ma nincsenek meg, de nem voltak meg Szálasi idejében sem. Ezeknek az alapoknak a megteremtése az eljövendő Hungarista munkaállam legfontosabb feladata volt akkoriban és kell, hogy legyen most is. Amelyik hungarista ebben nem hisz, az akár már ma fel is kötheti magát, hiszen számára feleslegessé válik a további küzdelem. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a végvári vitézek a legsötétebb pillanatokban sem tévesztették szem elől végső céljukat, 150 éven keresztül nem volt olyan magyar ember, aki végleges állapotnak tekintette volna a magyarországi török jelenlétet. Nem kerestek pillanatnyi megoldásokat, küzdöttek és várták a megfelelő alkalmat. Nekünk, hungaristáknak is mindig ott kell lebegnie a célnak a szemünk előtt, nem hagyhatjuk, hogy az éppen kedvezőtlen feltételek eltántorítsanak eredeti célkitűzéseinktől!

Lássuk Szálasi ideológiájának további elemeit: "A Pax Hungarica azonban nemcsak a vezető magyar nép és a vele együtt élő népcsoportok között helyreállítandó békét jelenti, hanem a Hungarizmus a Nemzet kebelén belül gazdasági, társadalmi és politikai tekintetben egyaránt általános békét teremt. Ennek a belső békének a Nemzet kebelében élő összes dolgozó rétegek munkabékéje lesz az alapja. Ez a munkabéke foglalja megbonthatatlan népi egységbe a nemzettartó parasztot, a nemzetépítő munkást, a nemzetvezető értelmiséget, a nemzetvédő katonát és a Nemzet halhatatlanságának zálogát; a nőt és az ifjúságot."

Ezt az egyszerű és örökérvényű tézist is hajlamosak sokan félreértelmezni, azzal érvelve, hogy már nem létezik klasszikus értelemben vett parasztság, munkásság vagy értelmiség. Ezzel szemben az igazság az, hogy Szálasi idejében sem léteztek ezek a klasszikus osztályok jól megfoghatóan, egymástól elkülönítve. Szálasi nem az akkori állapotokat írta le, hanem egy mindenkor ideális és jól működő társadalom szerepkörét osztotta ki. Ki tagadhatná, hogy egy egészséges társadalom alapköve a saját földdel rendelkező paraszt? Ki tudja megcáfolni, hogy a nemzetet munkáskezek ezrei építhetik és tehetik csak naggyá? Az értelmiség vezető szerepe, a katona nemzetvédő feladata, a nő és az ifjúság, mint a nemzet halhatatlanságának zálogai pedig annyira egyértelmű követelményei egy boldog társadalomnak, hogy minden közepes képességű olvasó felfoghatja józan paraszti ésszel. A társadalom ezen felosztása talán az egyik legtökéletesebb az elmúlt évezredek államtudományi elméletei közül. Szálasi ezzel olyan sziklaszilárd alapokat teremtett, aminek a segítségével valószínűleg a világ bármely táján virágzó közösséget lehetne létrehozni történelmi koroktól és technikai fejlődéstől függetlenül.

A Pax Hungarica "Megteremti ezenkívül: 1. a gazdasági békét, mely a munka és termelés eredményeinek hasznát arányosan osztja meg a termelés tényezői között, hogy megszüntesse a pénzkapitalizmus keletkezésének és létezésének lehetőségét és a munkásság reménytelen nyomorát;" Elég csak korunk gyár-privatizációs eseteire vagy a munkásemberek nyomorát megtestesítő adósrabszolgaságra gondolnunk, hogy lássuk, a helyzet mit sem változott az elmúlt évtizedekben. Továbbra is valljuk tehát, hogy a munka és a termelés eredményeinek hasznát arányosan kell megosztani a termelés tényezői között. Csak így érhető el gazdaságunkban harmónia, csak így biztosítható a dolgozó nemzet jóléte.

"2. a társadalmi békét, mely nem ismer kiváltságos osztályokat: feudális, klerikális és liberális tőkés uralmi osztályt; felső, közép és alsó osztályt, hanem a dolgozók egységes szocialista közösségét;" Egy gondolkodó nemzetiszocialista számára egyes kiváltságos csoportok/osztályok uralma teljességgel elfogadhatatlan, legyen az feudális, klerikális (mint a múltban) vagy liberális (mint a jelenben). Ez is olyan alaptétele a nemzetiszocializmusnak és azon belül a hungarizmusnak is, amelyen nem illik sokat rágódni.

"3. a politikai békét, melyben nem önző pártérdekek vezetik félre a politikai nemzetet, hanem amelyben egyetlen politikai vezérgondolat irányítja a közösséget a Nemzet boldogulásának biztosítása érdekében a többi európai népek közösségében." Azt hiszem, hogy ezt nekünk, akik elvetjük a liberális parlamentarizmust, nem kell különösebben magyarázni.

Vegyük ezután sorra a Hungarizmus erkölcsi, szellemi és anyagi alapjait! "A magyar nemzetiszocializmus gyakorlata szétválaszthatatlan Krisztus tanától. (...) a krisztusi erkölcsi világrend gyakorlati megvalósításának harcos eszköze pedig a Hungarizmusban kiteljesedő magyar nemzetiszocializmus." Ha két évezreden keresztül a krisztusi erkölcs állította egységbe a fehér európai kultúrát, és hozta létre az egész világon elsőbbségét és felsőbbségét a többi kultúra sorában, akkor talán nekünk is megfelelhet. Egyébként is az erkölcsi alapok nem a jó-rossz vonalán, hanem az igaz-hamis síkján mozognak, ami annyit tesz, hogy ha valami igaz volt valaha, akkor az a jövőben is igaz marad. Erkölcsi alapját tekintve tehát Szálasi hungarizmusa szilárd sziklára épül.

Pogányság vagy újpogányság korábban is volt, attól pedig, hogy ma is létező jelenség, még nem kell elfogadnunk, "tolerálnunk" zavaros ideológiáját és agresszív zagyvaságait. Arra kell törekednünk, hogy minél több testvérünk megismerje, és magáévá tegye a krisztusi erkölcsöt, hirdessük az Igét akkor is ha alkalmas, akkor is ha nem! Ha erkölcsi alapjainkból engedünk, könnyen összedőlhet egész eszmerendszerünk.

A hungarizmus szellemi alapja a magyar népi kultúra. "A tiszta magyar kultúra a magyarság teremtő erejének, képességének, lelkiségének, a magyar géniusznak hordozója, kifejezője és így fajunk öntudatát, gondolati, erkölcsi és érzelemvilágát, akaratát, céljait, reményeit, vágyait hűen tükrözi és sajátos életérdekeit tisztán szolgálja. A kultúra mutatja: mit gondolunk, érzünk és akarunk. A kultúra bizonyítja, mennyi a benső értékünk, mennyit érünk a világ kultúrnépeinek sorában. A kultúra fajunk legerősebb létalapja, fennmaradásunk biztosítéka." A hungarizmus - lévén, hogy magyar gondolat - csakis a magyar kultúra talaján állhatott, áll és a jövőben is ezen kell állnia. Korszakoktól és időtől függetlenül művelnünk, védenünk kell, sőt ha elveszítjük, újra kell tanulnunk kultúránkat. Szálasi eszmerendszerének ezen alappillére is szilárdan állja az idők viharát.

A hungarizmus anyagi alapjáról: "A nemzetiszocializmus egyik legfontosabb feladata a vagyonegyenlőtlenségek igazságos kiegyensúlyozása, a gazdasági életünkben tapasztalható gátlások, mesterségesen beállított bénulási folyamatok megszüntetése és a visszaéléseken nyugvó úgynevezett "nagyon ügyes", tehát erkölcstelen gazdagodásnak a megtörése. (.) A magyar nemzetiszocialista gazdálkodás elválaszthatatlan a magyar nemzetiszocialista erkölcsi és szellemi élettől; céljában a népi közösség anyagi jóléte áll. Nemzetgazdálkodásunk és minden része tehát eszköz és nem cél."

Szálasi nem tapasztalhatta meg azt a negyven évnyi szovjet típusú, majd a húsz évnyi nyugati kapitalista gazdaságpolitikát, amely tönkretette és rabszolgává süllyesztette hazánkat. Ezek után kiutat csak egy új, nemzetiszocialista, a nemzet totalitásán alapuló gazdasági rendszer jelenthet, amely a gazdasági termelésben figyelembe veszi az erkölcsi és az anyagi tényezőket is. Pont olyan, mint amilyent Szálasi megálmodott: "A szociálnacionálé rendszerében a dolgozó Nemzet erkölcsi testületet, szellemi egységet és anyagi közösséget alkot. A szociálnacionálénak ennélfogva nemcsak anyagi vonatkozásai vannak, hanem erkölcsi és szellemi tényezői is. E három együttesen alkotja szerkezetét, lényegét, tartalmát, gyakorlatát. (...) A természetes, egészséges önzésből születő kölcsönös megsegítés képes csak oly társ és sorsközösség felépítésére, melyben a Nemzet, a Haza valóságok lesznek, melyben a tulajdon, a család, a vallás és a magánvagyon egymáshoz kötött viszonyai tényleg a civilizált állami és népi rend felépítését és megmaradását törvényesítik, biztosítják és védik."

Érintve a Nemzetvezető eszmerendszerének legfontosabb pontjait, felmerül a kérdés, hogy mi az, ami ezek közül radikális átszabásra kényszerül? Véleményünk szerint semmi. Szálasi időszerűségét már pusztán az is mutatja, hogy a több tucat korabeli "ideológus" közül csak az ő eszméjének vannak még a mai napig is követői, hirdetői. Ahelyett, hogy a kákán is csomót keresve szemezgessük a ma már kevésbé időszerű sorokat, koncentráljunk az alapokra, amelyek úgy lettek összeállítva, hogy kiállják az idők próbáját. Szálasi munkáiban nem fogunk utalást találni a legmodernebb haditechnikai fejlesztésekről, a megújuló energiaforrásokról vagy az aktuális külpolitikai helyzetről. Egy ideológiának vagy alapvető műnek nem is ez a feladata. Nem szerepelnek hasonlók a Bibliában, a Koránban vagy a Mein Kampfban sem, mégis emberek millióinak adtak és adnak reményt és útbaigazítást napról napra. Minket, hungaristákat egyetlen dolog tart össze: a Hungarista Eszme, amelyet eszmévé Szálasi Ferenc formált. Ha szembefordulunk saját alapjainkkal, elvesztünk mindent, ami megkülönböztet minket ellenségeinktől. El kell tudnunk tehát választani Szálasi napi politikai írásait, hadi elemzéseit a Hungarizmus alapvető tételeitől. Az eszmerendszertől mely olyan, mint Ő maga volt kivégzése napján: gránit!

"Tudom és hiszem, hogy keresztutam végén, céljában, Magyarország és Nemzetem dicsősége, nagysága és boldogsága áll és hogy az új életét a Hungarizmussal és nevemmel fogják megszentelni." (részlet a Nemzetvezető végrendeletéből, 1946. március 1.)

Nyárády R. Atilla
Kitartás mozgalom

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tabuk nélkül a cigánykérdésről nem lehet, a zsidókérdésről m
  2012-03-23 20:51:17, péntek
 
  Tabuk nélkül a cigánykérdésről nem lehet,
a zsidókérdésről meg nem szabad beszélni



Kostás Roland - Hunhír.info

gipsie_kings500.jpgNagy felháborodást keltett bizonyos körökben az újraindult Pesty Fekete Doboz első, a cigány-magyar együttélésről szóló adása. A bírálók szerint az ugyanis szítja a cigányok elleni gyűlöletet - írja visszafogottan az mno. A sajtószabadság felkent bajnokai, a millások, annak örvendeznek, hogy a köztévé levette műsoráról a rasszista dokumentumfilmet, és igazi toleranciabajnokként még azt is megjegyzik, hogy adásba sem lett volna szabad kerülnie. Még el sem ült a műbotrány, a liberális médiumok egymást túllicitálva harsogják, hogy a felmérések szerint Magyarországon a legnagyobb az antiszemitizmus. Közben nincs olyan nap, hogy a média ingerküszöbét elérő bűncselekmények elkövetői között ne lennének túlreprezentálva a cigányok, illetve hogy zsidó származású honfitársaink, vagy más országok zsidó megmondóemberei, politikusai, publicistái ne törölnék belénk lábukat, vagy ne oktatnák ki a felsőbbrendűségük tudatában a rasszista, fasiszta, az európai normák felfogására és megértésére képtelen barbárokat. Az csak hab a tortán, hogy magyarországi zsidó származásúak beszélnek genetikusan alattvalóról, rassszistafasiszta, a múlttal szembenézni képtelen, bűnös többségről.
A Lánchíd Rádióban megszólalt a rendező Pesty László, és a filmben megszólaló, cigány származású romaszakértő, Forgács István is. Állítják: csak azokról a problémákról volt szó, amelyeket mindenki észlel, aki ebben az országban él. Ráadásul a cigány szereplők pozitív példát mutattak - írja az mno. A cigányok együttélési problémáit egy cigány értelmiségi segítségével megvilágító film a támadások kereszttűzébe kerül, mert a cigány ember tenni akart népéért, feltárni a problémákat, keresni a válaszokat, s nem eszközként kezelni a kisebbséget, mint a liberális értelmiség többsége teszi.

Az mno ennek kapcsán beszélt visszafogottan a társadalom megosztottságát legjobban elősegítő, a cigányokat, a holokausztot, az antiszemitázást a saját politikai célkitűzése érdekében felhasználó, nagyon tágan értelmezett bizonyos körökről. No, akkor mondjuk ki. Ezek a bizonyos körök a zsidó és a cigány kisebbség gyűlölködő rétegéhez tartoznak, akik éppen úgy fegyverként használják a többség ellen az antiszemitizmus vádját, mint a rasszizmusét. És ezek a körök uralják a közbeszédet, a közéletet, és ezek a körök képtelenek megérteni és felfogni, hogy 2010-ben nem volt tovább, kiestek a hatalomból.

A genetikai alsóbbrendűséggel igazán nem vádolható Hankiss Ágnes korábban kimondta: a hazai zsidóság normális együttélésre törekedő többsége nem mer szembe szállni a törpe gyűlölet-kisebbséggel, mint ahogyan a cigányság beilleszkedésre buzdító képviselői is alul maradnak a cigány eszközkezelőkkel vívott belharcban. És a társadalom választ ad ere az egész jelenségre. Úgy, mint az elmúlt évszázadokban mindig, az adott kisebbséghez tartozó kisemberen, a jó szándékú emberen csattan az ostor. Az uszítók, az árokásók, a kirekesztők mindig megússzák, miután felpiszkálták a parazsat eltűnnek, az általuk gerjesztett nemkívánatos jelenségeknek meg az ártatlanok lesznek az áldozatai. A magyarországi antiszemitizmusért és cigányellenességégért első sorban azok a zsidó és cigány uszítók a felelősek, akik szembe mennek saját kisebbségük valós érdekeivel, őket is kihasználva, prédának odadobva mindent a célnak, a hatalom birtoklásának rendelnek alá.

http://www.hunhir.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Világörökségek
  2012-03-23 20:48:37, péntek
 
  Világörökségek



Régen foglalkoztat az a gondolat, hogy miként vásárolhatják fel a fontos találmányokat azok, akik ezeket elzárva, megfosztják az emberiséget a haladás vívmányaitól . Sokan értesültek az olaj lobby tevékenységeiről világszerte, akik földünk természeti kincsei után, az emberi agy találmányait is kiakarják sajátítani maguknak . Talán azért tehetik ezt büntetlenül, mert az emberek elfogadják őket uruknak, önként rabigába hajtva fejüket, a kamatrabszolgaság pusztító valóságába .



Már a huszadik század európavesztő háborúiban megjelent ez a törzsi szemlélet, amikor az atombomba körüli disznóságokról írtak . Bár az atomhasítás ötlete Otto Hahn nevéhez fűződik, mégis az oppenheimeri elmélet került megvalósításra, mert a német tudós jól látta mit jelent ennak a hatalmas pusztító erőnek a felszabadítása . Amerikában már tudomása volt Einstein köreinek ezekről a kutatásokról, amelyekhez korlátlan támogatást kaptak a bankártámogatta kormánytól . Míg az egyik hezitált kifejleszteni lelkiismereti okból a csodafegyvert, addig a másik be is veti, mihelyt elkészül vele, méghozzá civilekkel szemben, Európától és Amerikától távol .



Elrettenti a világot ezzel Amerika, ott is azok a tudósok, akik magukban, saját köreikben tartják az atombomba titkát azóta . Bár a Rosenberg házaspár az életével fizetett az atomtitok szovjet kézbe való juttatásáért, amiért egy fillért sem kaptak, csak a szövetséges, kommunista kormány iránti szimpatia vezérelte őket . Mondanom sem kell, hogy a bolsevik diktatúra vezetői is egyazon törzsi nacionalizmust képviseltek, de amit Hitler bűneként felrótak, az náluk természetesen patriotizmusnak számított . Micsoda felháborodás követte a háború utáni kommunista üldözések áldozatainak elszámoltatását hazaárulás vétkében . Szerte a világon egybehangzó médiatámadások érték az amerikai igazságszolgáltatást, akik akkor még végezték dolgukat becsülettel .



Az atombomba hamar kikerült az elnök és a hadsereg felügyelete alól, Bernard Baruch bankár kijelentette, hogy ,,az atombombát a nemzetek fölötti hatalom eszközének tekinti és saját nemzeti tulajdonának tartja". Ezután nem sokkal megalakították a US. Atombizottságot . A világ összes tömegpusztító eszköze, ennek az atombizottságnak a kezébe került . Legyen az pakisztáni, orosz, francia, angol, indiai, vagy izraeli bomba, mindegyik ennek a különös bizottságnak felel . Félelmetes ! Ki szavazott erre a bizottságra ? Kinek tartozik felelősséggel ez a bizottság ? Hát én például jobban félek ennek a bizottságnak a döntéseitől, mint az épülő iráni atombomba leendő veszélyeitől !



Tehát ebbe a bizottságba nem lehet demokratikus választásokkal bekerülni, kizárólag a világbirodalmi irányítás beleegyezésével . Milyen hatalmas lehetőség rejlene pedig az energetikai intézmények megreformálásában, felhasználva hozzá az elrejtett találmányokban rejlő csodálatos szellemi erőt . Ez a háttérhatalom magáénak tudja az emberiség minden gondolatát, amit azon nyomban fel használ, ha kell még annak a feltalálója ellen is . Nikola Tesla életművét homály fedi, pedig kutatásait az emberiség szolgálatára ajánlotta fel az élete végén, amikor a világegyetem energiáit igyekezet meglovagolni, amiből ingyen és bérmentve, végtelen mennyiségű energiát nyerhetett volna, felváltva az olajfüggőségből származó, rabszolgatartó birodalmat .



Alaszkában kisérletek folynak a HAARP energia felhasználásával kapcsolatosan, amelyet valószínűleg már gyakorlatban is bevetettek, az utóbbi évek természeti csapásainak előidézésére . Többen láttak rózsaszínű felhőket a kínai földrengést megelőzően, majd a felkelő nap országában, a fukusimai szökőár előtt, amit amatőr filmkészítők megörökítettek . Lehetséges, hogy a néhány évvel ezelőtti karácsonyi szökőár, többszázezer áldozatot követelő földrengését is ezzel váltották ki, az Indiai óceán üdülöktől hemzsegő területén ? Rengetegen vesztették el az életükön kívül mindenüket, ebben a sohasem látott erejű szökőárban .



Ma már különböző frekvenciájú sugárzásokat lehet indítani bizonyos anyagok belső szerkezetének befolyásolására ! Akár az agyműködést is befolyásoló hullámok kiváltására is képes ez a modern létesítmény, ami titokban működik, az emberektől távol, elzárva a külvilágtól, csak az északi fény szomszédságában létezik . Az internet jóvoltából ma már mindenről tudhatunk, ha érdeklődésünk abba az irányba tapogatózna, amit megállítani csak az egész rendszer elzárásával lehetne . Milyen érdekes, hogy a demokrácia nevében igyekeznek felszámolni minden, az úgynevezett demokratikus jogokat, amelyekért nem is olyan régen még hadba szálltak a nemzetközi baloldal romboló erői .



Miért nem lehet hidrogénhajtású gépjárműveket vezetni az úton ahelyett, hogy minden oldalról új adókat próbálnak bevezetni a széndioxid quóta egyensúlybatartása érdekében ? El akarják tüntetni a széndioxidot a földről ezek a minden lében kanál zöldek, akik még egyetlen kapavágást sem tettek annak az érdekében, hogy saját munkájukkal táplálják magukat . Mi lenne erdőinkkel, s egyéb növényekkel ha nem lenne CO2 ? Mi készítené számunkra az oxigént ? Azt mondják megsemmisíti az ózónréteget földünk felett, ami nem kivánt sugárzásokat szűr le az éterből . Jól tudjuk, a széndioxid nehezebb a levegőnél, így emiatt nem kerülhet fel magasabb rétegekbe .



Földünk lakóit eltérítették olyan hatalmasságok, akik befolyásolják az élővilág sorsát, de nem mint jó gazdák teszik, hanem kirekesztenek mindenkit belőle . Pedig ezen a csodálatosan kék bolygón jól elférnénk mindannyian békében, egyetértésben, ha ők is úgy akarnák, de ez a háttérhatalom megnevezni sem képes önmagát, sőt megtiltja mindenkinek, hogy a dolgokat nevén nevezze . Ez a törzsi nacionalizmus kifejezi a nácizmus minden elitélendő tulajdonságát, azzal tetézve, hogy áldozatként szerepel a tudósításokban . Valamikor úgy tanultuk, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár ! Ezt a csodabogarat működtető pénzuralmi birodalmat 95%-ban belgák irányítják, akik sem nem flamandok, de vallonoknak sem nevezhetők .



Furcsa egy műállam ez a Belgium, ahol egyre több belga szaladgálhat büntetlenül . Közepén ott lapul Waterloo, a napoleoni győzelem piramisa, örök emlékül a dinasztia meggazdagodásának . Mint emlékezetes, a vörös pajzsos ember megfigyelőket küldött a csatába, akik lóhalálában vitték meg a hírt, de annak az ellenkezőjét terjesztették el a tőzsdén, ahol felvásárolhatta fillérekért az elértéktelenedettnek hitt papírdarabokat, amiben Wellington győzelmére fogadtak . Amikor a hivatalos futár megérkezett, addigra már a vörös pajzsosékat gazdagította az élet valósága . S ez így megy azóta is ! Minden tőzsdén belső információk cserélnek gazdát, s azok függvényében nemzetek szegényednek el egy szempillantás töredéke alatt .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázongás a Fideszben, Orbánt is kritizálják
  2012-03-23 20:46:40, péntek
 
 
Lázongás a Fideszben, Orbánt is kritizálják
2012.03.21. velemenyvezer.blog

Elégedetlenség az ügynökkérdés miatt: akiknek nincs takargatnivalójuk, nem értik a pártvezetés teketóriázását. Ezt a kérdést most tényleg a jól ismert fideszes hévvel kellene kezelni.


(Fotó: Stiller Ákos/hvg.hu)

Sajtóértesülések szerint rövid, de éles vitára került sor a Fidesz hétfői, az ügynökügyet tárgyaló frakcióülésén. A kormánypárti képviselők elégedetlenségüknek adtak hangot, L. Simon László pedig egy, a Kuruc.infón megjelent, fideszes politikusok érintettségére célozgató cikk alapján arról beszélt, hogy az ügy (nem) kezelése ilyesminek ad csak táptalajt, ezért ebben az esetben Orbán Viktornak is tisztáznia kell majd magát.

Ezek a szokatlan reakciók is egyértelműen azt mutatják, hogy az ügynökügy túlnőtt önmagán.

Ajánlott írásunk: Ügynökügy: miért tabu a Fidesznek is?

Nem akarják elvinni a balhét

Amikor a Fidesz-többség vita nélkül lesöpörte Schiffer András javaslatát, nyilván bele sem gondoltak, mennyire kellemetlen helyzetbe fogják ezzel magukat hozni. Valószínű, hogy csupán jó szokásukhoz híven automatikusan elutasítottak valamit, ami az ellenzéki oldalról érkezett, különösebben meg sem fontolva annak tartalmát.

Számos fideszes és KDNP-s képviselő azonban arculcsapásnak érezte, hogy egy olyan javaslatra kell nemet nyomniuk, amit lelkiismeretük szerint támogatnának. És azt is, hogy a nyilvánosság előtt úgy kell elvinniük a balhét, hogy közben a párt és a frakció vezetése még csak nekik sem adott rendes magyarázatot. A képviselők elégedetlenségét látva a párt vezetése ígéretet tett rá, hogy egyrészt meg fogják vitatni az ügynökkérdést, másrészt valamilyen megoldással is elő fognak állni - ám a valódi vitát végül ugyanúgy megakadályozták, ahogyan az Orbán Viktor által felvetett javaslatnak sem sikerült szinte senkit sem megnyugtatnia.

Ezek a fejlemények azt mutatják, hogy a Fidesz belső körei próbálnak óvatosan lavírozni, ami viszont komoly indulatokat gerjeszt olyan fideszes és KDNP-s politikusokban, akik úgy gondolják, nekik nincs semmi takargatnivalójuk. A képviselők teljes joggal érezhetik úgy, hogy amikor a kormány képes volt 24 vagy 48 óra alatt, teljesen előkészítetlenül tízmilliárdok, emberek százezrei vagy éppen nagyvállalatok sorsa felett dönteni, akkor egy ilyen ügyben teljesen abszurd ez a teketóriázás.

Az állambiztonsági múlt feltárásának ügyét egy pénteki nyilatkozatában értelmiségi álvitának és gumicsontnak nevező házelnök kijelentésére L. Simon úgy reagált, hogy szerinte "igenis helye van az értelmiségi vitáknak". A kérdés szerinte ráadásul messze nem az értelmiség belügye, hanem nagyon sok választót érdekel, és a Fidesz morális kötelessége is, hogy húsz évvel a rendszerváltás után végre rendezze az ügyet.

(...) Az [origo]-nak nyilatkozó kormánypárti képviselők sajnálatára a vita ismét elmaradt, a miniszterelnök eleve azzal a javaslattal érkezett a hétfői frakcióülésre, hogy a kérdés rendezésére a nyár elejére létrehozandó Nemzeti Emlékezet Bizottság tesz majd javaslatot. A testületről ugyanakkor az [origo] információi szerint a Fidesz elnökségének is csak minimális elképzelései vannak egyelőre. A párt vezetőinek múlt heti ülésén Orbán Viktor miniszterelnök - a tanácskozás részleteit ismerő forrás szerint - alapvetően kommunikációs fogásként, nagyrészt annak érdekében dobta be az ötletet, hogy a Fidesz visszaszerezhesse a kezdeményezést az ügyben az LMP-től, illetve, hogy megoldás vagy koncepció híján időt nyerjen. (...)

Orbánt sem kímélték a bepipult fideszesek (origo)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hisznek Orbánéknak
  2012-03-23 20:46:10, péntek
 
 
Nem hisznek Orbánéknak

2012.03.22. 05:03 B.I.M. / Népszava

Továbbra is megvezeti a hazai közvéleményt, zárt ajtók mögött azonban - úgy tűnik - mindent megígért a nemzetközi döntéshozóknak az Orbán-kormány. Ezt erősítette az Európa Tanács főtitkárának tegnapi látogatása is, pontosabban Thorbjorn Jagland és Navracsics Tibor közös sajtótájékoztatója.

Míg a miniszterelnök-helyettes "értelmezésbeli nézeteltérésekről" és az Alkotmánybíróság késlekedéséről, az ET főtitkára a magyar kormánytól elvárt további intézkedésekről, és az ígéreteiknek megfelelő törvénymódosításokról beszélt.

További lépéseket vár a magyar kormánytól az Európa Tanács (ET) főtitkára. Thorbjorn Jagland az Orbán Viktor miniszterelnökkel, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel és Martonyi János külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után kijelentette: azért érkezett Budapestre, mert az ET szakértelmével segíti Magyarországot abban, hogy megfeleljen "a normáknak, sztenderdeknek, fontos kötelezettségeknek, az európai emberi jogi egyezményben foglaltaknak". Miután a megbeszélés fő témája a Velencei Bizottság (VB) magyar igazságügyi reformmal és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatos véleménye volt, Jagland a bírósági törvényekkel kapcsolatban azt mondta: elismeri és értékeli azokat a módosításokat, amelyeket a kormány bejelentett ebben a kérdésben, de a VB úgy ítéli meg, hogy mindez nem lesz elegendő, ezért további lépéseket várnak.
Mintha Jagland ott sem lenne, Navracsics Tibor azt közölte ezzel kapcsolatban: a kormány a napokban benyújtotta a parlamentnek a bíróságokról, valamint a bírákról szóló törvény módosítására tett javaslatát, amely túlnyomó részben választ ad a VB észrevételeire. Egyébként Navracsics szerint "inkább csak értelmezésbeli nézeteltérések vannak az ET és a kormány között, koncepcionális különbségek nincsenek, ezért gyorsan lehet rendezni a kérdést".

Csakhogy az Orbán-kormány, jelen esetben Navracsics, megint "csúsztatott", a közigazgatási és igazságügyi miniszter által múlt pénteken beterjesztett módosító javaslat ugyanis a VB által kért 16 konkrét jogszabály-változtatásból összesen kettőt orvosol, ráadásul a szakértői testület 122 pontos jelentésének nincs "értelmezésbeli nézeteltérésre" utaló része, hacsak Navracsics nem a demokráciaértelmezésre gondolt. A Fidesz-kabinet egyébként a törvénymódosító alapján belement, hogy a jövőben az OBH-elnök Handó Tünde (Szájer József fideszes EP-képviselő felesége) ne kezdeményezhessen jogegységi eljárást, és a bírói, bírósági vezetői kinevezésekben ne tehessen meg bármit. Minden másban azonban meghagynák az OBH-elnök hatalmát, és nem változtatnának a diszkriminatív nyugdíjszabályozáson sem. Persze a hazai közvéleménynek szánt módosító javaslattal ellentétben egy, a VB-nek küldött angol nyelvű kormányzati tájékoztató még azt is megígéri, hogy "az Európai Bizottsággal egyeztetve módosítja az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit". Jagland azt mondta: nagyon konstruktív tárgyalást folytattak és magyar partnereitől ígéretet kapott arra, hogy az Orbán-kormány figyelembe fogja venni a tanács és a Velencei Bizottság jelentéseit.

A tegnapi találkozó másik fő témája a magyar médiaszabályozás volt. Az ET-főtitkár ezzel kapcsolatban kiemelte: örülnek, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) több részét is megsemmisítette a jogszabálynak, és várják a kormány változtatási javaslatait. Navracsics erre reagálva kijelentette: azt kérték az Ab-től, hogy a megsemmisítő határozatban foglaltaknál részletesebben fejtsék ki jogi aggályaikat, az Ab válaszát pedig még várják ezügyben, de már most elkezdtek dolgozni a törvény módosításán, mivel május 31-én jár le az erre szabott határidő. Érdekes figyelemelterelésként hathatnak Navracsics szavai, hiszen az Ab még tavaly december közepén döntött a médiatörvény több rendelkezésének alkotmányellenességéről és megsemmisítéséről, így a kabinetnek lett volna ideje a jogszabály-módosításra. Arról ugyanakkor nem esett szó, hogy éppen tegnap került nyilvánosságra az ET előzetes jelentése a médiatörvényről, melyben kimondják: a magyar médiaszabályozás jelenlegi keretei nem garantálják a politikai befolyásolástól való függetlenséget, a médiatanács tartalomszabályozását nem eléggé világos fogalmakkal írják le, és ez félreértelmezésekre adhat okot, valamint nem biztosított eléggé az újságírói források védelme.

Az ET szakértői felhívták a figyelmet: azért előzetes jellegű az állásfoglalás, mert azt csak akkor fogják véglegesíteni, amikor az alkotmánybírósági döntés nyomán kötelező törvénymódosítási javaslatok is a strasbourgi testület elé kerülnek. Álláspontjuk szerint azonban az európai emberi jogi egyezmény 10. cikkének - vagyis a véleménynyilvánítás szabadságának - érvényesítése szempontjából több ponton is kifogásolható a magyar médiaszabályozás. Megállapították: hiányzik a politikai befolyásolástól való függetlenség garanciája, hiszen a médiatanács tagjainak és elnökének kinevezési eljárásában bizonyos aspektusok nem eléggé átláthatóak, nem biztosítják kellőképpen a testület függetlenségének megőrzését. Másfelől szerintük a médiatanács aránytalanul súlyos szankciókat rendelhet el, míg nem eléggé világosak, sőt, kifejezetten szubjektív módon is értelmezhetők a jogszabályban szereplő definíciók. Az ET arra is felhívta a figyelmet, hogy a médiaszabályozásnak a lehető legkisebb mértékű beavatkozással kell járnia, ám a magyar szabályozás túlságosan beavatkozó jellegű.

Kommentár nélkül

A Hír Tv jelenlévő riportere a Wikipediára hivatkozva azt kérdezte az ET főtitkárától, hogy igaz-e hogy KGB-ügynök volt "Jurij" fedőnéven. Jagland azt válaszolta, hogy ezeket az állításokat a norvég sajtóban már régen, és tételesen meg is cáfolta őket. (...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bankterror egyre láthatóbb Magyarországon!
  2012-03-23 20:45:05, péntek
 
 
A bankterror egyre láthatóbb Magyarországon!

2012.03.20, 16:13 Nemzeti Hírháló

http://www.youtube.com/playlist?list=PL83E4E2AC915819EB

A jelen "demokratikus" körülmények között legalább 12000 lakást fognak majd elárverezni. Mindezt olyan csalárd banki ügyek miatt, amit nem tud kezelni a kormány. Elsősorban azért, mert nem mer szembeszállni a hazánkat 1982 óta megszálló pénzhatalommal. Igaz Orbán Viktor március 15-i beszédében ennek az ellenkezőjét állította, de sajnos az elégtelen intézkedések most sem a magyar lakosságot, hanem a bankok profitját biztosítják. Sajnos sokan lesznek a jövőben öngyilkosok, vagy inkább önégető tiltakozók, mint egykor Bauer Sándor. Azonban pár éve már tiltakozott Filotás István a bankárkaszti megszállás ellen éppúgy, mint az önégető és mártír tibeti szerzetesek a kínai megszállás és elnyomás ellen. Ha megnézed a linket ne feledd el, hogy sem ital, sem kábítószer nem volt a szervezetében, csak a teljes kilátástalanság!
http://www.mommo.hu/media/Ongyilkos_a_Szabadsag_hidon_16

Honféltő szeretettel: Dr. Bene Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Eszközkezelő Alap - Ki lesz a kiválasztott?
  2012-03-23 20:44:15, péntek
 
 
Nemzeti Eszközkezelő Alap - Ki lesz a kiválasztott?

Budapest, 2012. március 22. Csütörtök

A Magyar Szociális Fórum csütörtökön arra kérte a kormányt, hogy nevezze meg azokat a személyeket, akik dönteni fognak, melyik devizahiteles maradhat lakbérlőként egykori saját lakásában, és melyik nem. A Szociális Fórum azért tartja szükségesnek a választ erre a kérdésre, mert a kormány keddi döntése alapján az idén mindössze nyolc ezren részesülhetnek az eszközkezelő alapból, miközben a meghatározott kritériumoknak megfelelők tömege ennek több mint a tízszerese. Emiatt felmerül a kérdés: ki fogja eldönteni, ki maradhat és ki nem, ki lesz a kiválasztott.

Az MSZF szerint a program - az alap rendelkezésére bocsátott szűkös anyagi források miatt - lehetőséget ad arra, hogy a döntési helyzetben lévők az objektív feltételektől elvonatkoztató önkényes szubjektív szempontok szerint szelektáljanak a rászoruló családok között, azaz a döntéshozók visszaéljenek a helyzetükkel.

Az MSZF további kérdése: miért közpénzből finanszírozzák az idén nyolcezer, 2014-ig pedig további 17 ezer bérlakás állami megvételét, ahelyett, hogy a program költségeit magukkal a hitelezőkkel fizettetnék meg már realizált extraprofitjuk terhére. A Hitelkárosultak ugyanis sohasem tartottak igényt arra, hogy az adófizetők pénzéből orvosolják a bankok csalárd devizahitel-rendszeréből fakadó gondjukat, hanem arra tartottak igényt, hogy annyit kelljen visszafizetniük, amennyit ténylegesen felvettek, a tisztességes banki haszonnal kiegészítve.

Az MSZF arra is választ kért a kormánytól, mi lesz azokkal a közüzemi díjhátralékos családokkal, amelyeket önkormányzati lakásaikból készülnek kilakoltatni anélkül, hogy más lakhatást biztosítanának nekik. Ezeknek az embereknek a gondján csak úgy lehet segíteni, ha munkához juttatják őket és a megélhetésükhöz szükséges bérben részesülnek.

Ezzel kapcsolatban az MSZF azt kérdezi a kormánytól, milyen konkrét lépéseket tett annak érdekében, hogy a bankok végrehajtsák a kormány és a bankszövetség decemberi megállapodásában foglalt "növekedési paktumot". Hiszen a jelzett megállapodás szövege nem tartalmaz semmilyen kötelezettséget arra nézve, hogy a bankok növekedési pályára állítsák a magyar nemzetgazdaságot, kivegyék részüket a kormány egy millió új munkahely megteremtésére irányuló programjának megvalósításából, véget vessenek a megélhetési válságnak, és milliók elszegényedésének.

A decemberi megállapodásból - az MSZF szerint - inkább az olvasható ki, hogy a bankok többszörösen csökkenthetik adóbefizetéseiket, különböző jóváírásokkal és elszámolásokkal mentesülhetnek a rájuk rótt terhek nagy része alól.

MSZF SZK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami hibádzik- avagy Óvakódj az átlagtól!
  2012-03-23 20:43:42, péntek
 
 
Valami hibádzik- avagy Óvakódj az átlagtól!
2012/03/21 NIF

- Hogyan lehetséges ez? - volt az első kérdés, ami azonnal felötlött bennem, amikor az Indexen elolvastam a "219 100 forint az átlagkereset" című anyagot.

Azért tettem fel magamban és magamnak a kérdést - már-már az automatizmus magától értetődőségének határát súrolva -, mert Magyarország ötödik legnagyobb vírusában, ó pardon, városában - ráadásul, hogy tetézzem a bajt, rátéve még egy lapáttal -, egy megyeszékhelyen élve, a környezetemben sehol sem találkozom olyan emberekkel a rendszeres havi javadalmazás tekintetében, akik ennyi pénzt vinnének haza, de még csak közelítő mértékben sem! És ez még akkor is így van, ha bruttó összegről beszélünk!

A második kérdés, ami az elsőként feltett kérdés folyományaként szintén azonnal önkéntelenül is kibuggyan a nép egyszerű gyermekéből, hogy HOL? Hol ennyi az átlagkereset?

Magam birtokában vagyok a Reader Digest kiadó által napvilágra segített, tekintélyes méretű és igényes kivitelezésű Képes világatlasz című munkának - igaz, hogy nem a legfrissebb kiadásban -, tehát tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a baranyai megyszékhely funkcióját ellátó Pécs jelen állapot szerint még mindig Magyarország részét képezi, de úgy tűnik jó (vagy inkább rossz?) sorsom, annak a baga úristennek nem hoz össze efféle átlagemberekkel. Pedig havi 200 fixszel az ember könnyen viccel(hetne). No persze a vigyort hamar letörlik a képünkről!

"Januárban a nemzetgazdaságban - a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél a bruttó átlagkeresetek 4,3, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát, derül ki a KSH adataiból.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 100 Ft, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 225 000 Ft, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké 206 800 Ft volt. Nem­zetgazdasági szinten a bruttó keresetek 4,3 százalékkal haladták meg az előző év azonos idő­szakit.

Az át­lag­­keresetek a versenyszférában 5,2, a költségvetés területén 1,4 százalékkal nőttek. A legjobban fi­zető gaz­da­sági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt (439 300 Ft), ezt az információ és kommu­ni­káció (390 800 Ft), valamint az energiaipar (villamosenergia­, gáz­, gőz­ellátás) követte (334 400 Ft). A leg­kevesebbet a szálláshely­szolgáltatás, vendéglátás (137 300 Ft), illetve az ad­minisztratív és szol­gál­ta­tást támogató tevékenység (158 300 Ft) ágakban dolgozók kerestek."
Forrás: Index

Most vagy az van, hogy velem van baj, én hülyültem meg, én vagyok az egyedüli, aki az élettől teljesen elrugaszkodottnak tartja ezeket a számokat, vagy az van, hogy rossz helyen, rossz időben mozgok, mert én a környezetemben körülnézve egyetlen egy olyan emberrel nem találkozom, aki ennyit tesz zsebre. Lehet, hogy gyakrabban kellene ellátogatnom az ülésterembe?

De van itt még valami! Ahogy mondani szokás: Pofa alapállásban, ha tetszik, Kuss legyen! Minden "fronton" nőtt a javadalmazás, egyik helyen 1,4, másutt (és ez aztán mán a jótétemény netovábbja, uram Isten, létezik egyáltalán ilyen?!) 4,3%-kal! E' mán nem semmi!

Szarkasztikus hangulatú olvasóim most bizonyára azon élcelődnek, hogy az 1% körüli érték, hát az bizony hibahatáron belül van, de az érzékelhetőséggel, mint fogalommal semmiféle életszerű kapcsolat nem mutatható ki, különös tekintettel arra, hogy a vizsgált időszakban, mekkora összegekkel emelkedtek a családok kiadásai. Csak két fontos tényezőt emeljünk ki a teljesség igénye nélkül, élelmiszer és üzemanyag.

Az internetes lexikon a következőket írja a statisztikáról:

"A statisztika a valóság számszerű információinak megfigyelésére, összegzésére, elemzésére és modellezésére irányuló gyakorlati tevékenység és tudomány."
Forrás: Wikipedia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földvédelmi razzia kezdődik országszerte
  2012-03-23 20:43:04, péntek
 
 
Földvédelmi razzia kezdődik országszerte
2012, március 20 - 13:38 Barikád

Minden jel arra mutat, hogy az Orbán-kormány cinikus hozzászóláson kívül semmi érdemleges dolgot nem kíván tenni a magyar termőföld védelme érdekében - mondta Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus felidézte a múltheti parlamenti ülésen Vona Gábor pártelnök által feltett "Akié a föld, azé az ország!" jelmondatú kérdést, melyre Budai Gyula államtitkár válaszolt. Magyar leszögezte, a kormánytisztviselő válaszában számos csúsztatás elhangzott, ez azonban nem maradhat megfelelő reakció nélkül.

Először, Budai szó szerint azt mondta, hogy a kormány a termőföldek tíz százalékát óhajtja megmenteni. Ez a mennyiség az, ami ma állami kézben van, mintegy félmillió hektár, a többi négy és félmillió hektár azonban magántulajdon, tehát egyértelmű, hogy ennek védelméről a kormányzó pártok egyáltalán nem gondolkodnak.

A szakpolitikus hozzátette, korábban történtek előremutató intézkedések, ilyen volt a Nemzeti Földalap felállításáról szóló törvény, mely rögzítette, hogy a magyar államnak minden esetben elővásárlási joga van termőföldre. Ezt a Jobbik is támogatta és a párt bizakodva várta a 2012-es költségvetés vitáját, ott azonban a nemzeti képviselők csalódva tapasztalták, hogy a kormány semmilyen forrást nem biztosított az ilyen típusú ingatlanszerzésekre, éppen csak a működési költségeit képes fedezni a Földalap. Budai azt is elmondta, hogy eddig 131 hektárt volt képes megvédeni az állam, ez a terület még egy dunántúli falu határát sem teszi ki - mutatott rá Magyar.

A képviselő azt is hangsúlyozta, hamis állítás Budai részéről, hogy a 2014-ig meghosszabbított földvédelmi moratóriumot a Fidesz-kormány harcolta ki. A valóság ezzel szemben az, hogy az uniós csatlakozási szerződés hét év moratóriumot írt elő, melyhez társult egy három éves meghosszabbítási opció, amely lehívható volt.

Magyar Zoltán a zsebszerződések felülvizsgálatának ütemét is kifogásolta, hiszen az államtitkár által adott adatok azt mutatják, hogy mindeddig tizenegyezer hektár tulajdonviszonyát vizsgálták meg. Ha ez ilyen ütemben halad tovább, 2014-ig az állami földek mintegy öt százalékát fogják megfelelően átvizsgálni, noha az eredeti ígéret kormányzati részről az volt, hogy a teljes területet átvilágítják.

Mindennek a tetejében Budai Gyula egyetlen szót sem szólt a spekulánsok földszerzéséről, illetve a helyi családi gazdaságok ellehetetlenüléséről, a kijelentésekből pedig világosan látszik, hogy a következő választásokig a kormányzat már semmilyen törvényt nem óhajt megalkotni, mely a magyar termőföldet megfelelő védelemben részesítené - jelentette ki a honatya és hozzátette, cinikus volt az államtitkár azon kijelentése is, hogy álljon elő a Jobbik egy jobb ötlettel, mivel elvben a Fidesz-KDNP pártszövetség alkot kétharmados kormányzati többséget, nem a Jobbik.

A radikális párt ennek ellenére konstruktívan áll a probléma megoldásához - szögezte le Magyar Zoltán és hozzátette, a Jobbik a közelmúltban a Dunántúlon lefolytatott földvédelmi razziáit kiterjeszti az egész országra és a termőföldterületeket mindenhol megvizsgálja, valamint a kétes szerződések és tulajdonszerzések tényét is összegyűjti, s jelzi egyben az illetékes minisztérium felé, továbbá nyilvánosságra is hozza a szóban forgó területek tulajdonlapjainak adatait is.

Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem ezt ígértük" Ángyán kritizálta a földek szétosztásának
  2012-03-23 20:41:13, péntek
 
  "Nem ezt ígértük" Ángyán kritizálta a földek szétosztásának a módját
2012.03.22. 05:10 atv.hu

Nem ezt ígértük, elveszítjük a vidéket - ezekkel a szavakkal kérte számon a fideszes Ángyán József a Nemzeti Földalap elnökén szerdán a Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete előtt azt, hogy miért nem a családi vállalkozások kapják az állami földek bérleti jogát.

A Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete előtt a volt államtitkár arról számolt be szerdán, hogy a fejér megyei Kajászón saját maga járt utána, miért egy tetőfedő építési vállalkozó nyerte el a földek kétharmadát, vagy a csákvári volt állami gazdaságvezető tisztségviselője és családtagjai hogyan kaphatták meg a földeket négy település körül. A tárca képviselője és a földalap vezetője a kritikákra azt válaszolta, hogy nézzék meg újra a pályázati kiírásokat és utána bírálják a földkiosztást. A Nemzeti Földalap elnöke, Sebestyén Róbert most azt mondta, hogy az első Orbán-kormány idején született kormányrendelet alapján titkosak a bírálati szempontok. Sebestyén egyben cáfolta azt is, hogy a nagybirtokosoknak és a már földet használó nagytőkéseknek kedvezett az állami földbérleti kiírás. "Minden 2. hektár föld kis- és középgazdálkodásra alkalmas csak, minden 5. pedig mikroterület" - érvelt a Nemzeti Földalap elnöke.

Közben a lepsényi, a Fejér megyei és az alföldi gazdák képviselői tiltakoztak a Vértanúk terén. Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa szerint a földek 1 százalékát érintő pályáztatás fair. "Ez olyan, mintha az olimpián az olimpiai bajnokról nem beszélne senki, csak arról, hogy hányan maradtak le" - válaszolt a kritikákra a miniszteri biztos.

Az LMP-s Szabó Rebeka a bizottság előtt egy példát emelt ki: "az a Buzakalász 66 Kft nyert, amelyről pontosan tudjuk, hogy Felcsút polgármesterének az érdekeltsége. Ő a miniszterelnök úr által alapított futballakadémia elnöke. Az ő felesége és testvére is jelentős területeket nyert".

Az MSZP-s Gőgös Zoltán volt államtitkár szerint egyszerűbb volna a győztesek névére kiírni a pályázatokat. A fideszes Ángyán József pedig, aki nemrég lemondott államtitkári posztjáról, azt mondta: Lepsényben jogellenesen ki sem írták a pályázatot, csakhogy a kívánt vállalkozás művelhesse a földet, másik két esetben, például Kajászón a kiírt pályázatot nem helyben lakók, de nem is családi gazdák nyerték.

A volt csákvári állami gazdaság egykori vezető tisztségviselője, fő részvényese és családtagjai - Ángyán szerint - elnyerték a környező négy település összes földjét - összesen 570 hektárt.

A Nemzeti Földalap elnöke azzal nyugtatta az ellenzéket, hogy a konkrét pályázatok kiírási feltételeit is nézzék meg, és úgy bírálják a kormányt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 258 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.