Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Holdmeditáció ( csili- vili)
  2012-07-07 08:14:39, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Tüzijáték ( mozgó)
  2012-07-07 08:12:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Tótündér(csili-vili)
  2012-07-07 08:10:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Kékben(csili-vili)
  2012-07-07 08:09:49, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Hölgy lilakagylós háttérrel (csili-vili))
  2012-07-07 08:07:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
A fejfájás néhány oka:
  2012-07-07 08:05:48, szombat
 
  A fejfájás hátterében nem mindig betegség áll, előidézheti több egyszerűbb ok is.

Sokféle lehet a fejfájás jellege és a kiváltó oka is. A fejfájás sokszor valamilyen betegség tüneteként jelentkezik, például magas vérnyomás, gyulladás, mérgezés, ezért ezt komolyan kell venni. Gyakran azonban sokkal egyszerűbb kiváltó ok áll a háttérben, amelyet egy kis megfigyeléssel könnyedén kideríthetünk és megszüntethetünk.

Hideg:
Erős hidegingerre az erek összehúzódnak, az agyban is. Ez a hirtelen összeszűkülés kiválthat fejfájást. A ,,fagylalt-fejfájás" elterjedtebb, mint gondolnánk. Sokan éreznek az első kanál fagyinál húzódást a fejükben. Az erősen lehűtött italok fogyasztásának szokása is felelős lehet a fejfájásért. Próbaképpen mondjunk le az üdítőbe tett jégkockáról, és együk a fagyit egész lassan, miközben óvatosan olvasszuk fel a nyelvünkkel, és ne a szájpadlásunkon nyomjuk szét.

Hajdísz:
Mindig szorosan hátrakötve hordjuk a hajunkat? Gyakori fejfájás esetén egy időre változtassuk meg a frizuránkat, és mondjunk le arról, hogy a fejbőrünket és kötőszövetünket provokáljuk. A nagyon nyomó hajcsatok, a szűk kalap vagy a nehéz fülbevaló is problémákhoz vezethet.

Illatanyagok:
Élvezzük, ha a környezetünk csodálatosan illatozik. Azonban a szervezetünk nem mindig lelkes a mosószerek, öblítők, parfümök vagy légfrissítők illatanyagaitól. Migrénes betegekkel végzett tanulmányok azt eredményezték, hogy az illatanyagok a tesztelt személyek kereken 40%-ánál fejfájási rohamokat váltottak ki. Probléma esetén teszteljük egymás után a használt termékeket, és tudatosan hagyjuk el azokat egy időre. Ha a munkahelyünkön is kemikáliákkal dolgozunk, akkor ebben is rejtőzhet az ok. Amennyiben a kolléganő parfümje okozza a problémát, próbáljunk meg diplomatikusan eljárni...

Fogproblémák:
Nagyon gyakran az éjszakai fogcsikorgatás és az ezzel járó görcsös izomzat a fejfájás kiváltója. Talán rossz a harapásunk, ami nem megfelelő rágáshoz vezet. Gyakori fejfájás esetén ezért ne felejtsünk elmenni a fogorvoshoz.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Diétás tévedések
  2012-07-07 08:01:17, szombat
 
  A nulldiéta fogyaszt:
Csak inni, semmit nem enni. Ez nem feltétlenül jelent örömet, és főként nem alkalmas arra, hogy tartósan csökkentsük a súlyunkat. A nulldiéta veszélyei: elsősorban az izom fehérjéi bomlanak le, nem pedig a nemkívánatos zsír. Ezen kívül a test alapanyagcseréje csökken, kvázi takaréklángra kapcsol. Ez stresszt jelent a szervezet számára, és ráadásul a böjt után elkerülhetetlenül újra hízunk.

A zsírról való lemondás fogyaszt:
Hosszú távon a teljes lemondás a zsírról megbetegít! A zsír ugyanis létfontosságú: védi a szerveinket a sérülésektől, fontos energiaforrás, és gondoskodik arról, hogy a szervezetünk egyáltalán fel tudjon venni olyan vitaminokat, mint az A-, D- és E-vitamin. A zsírról való teljes lemondás tehát egészségtelen. Ezen kívül minden felesleges étkezési kalória a szervezetben zsírrá alakul át, ezért csupán a zsírról való lemondás a táplálkozásban nem fogja megoldani a problémát.
Zsír nélkül nem ízlik

A salátára öntet kerül sok olajjal, a serpenyőben a hús úszik a zsírban: naponta mintegy 130 gramm zsírt veszünk magunkhoz, holott a fele is elég lenne. A zsírkedvelők fő érve: a zsír - mint ízhordozó - nélkül nem ízlik annyira az étel. Közben a friss fűszernövények és egy kanálka mustár jelentősen több aromát ad a salátának, és a hús egy réteges serpenyőben kevés zsírral legalább annyira ízletes.

A vacsora hizlal:
Nem az a döntő, mikor eszünk, hanem hogy mit és mennyit. Csakis a kalória mennyisége, amit a nap folyamán elosztva magunkhoz veszünk, hordja a kilókat a csípőre - a kalóriabevitel pontos napszaka nem játszik lényeges szerepet. Mindenesetre nem teszünk jót a szervezetünknek, ha este nehezen emészthető ételekkel terheljük, mint a hús vagy a hüvelyesek. Ezt a gyomrunk éjjel nem tudja feldolgozni, az alvásunk nyugtalan lesz, következő reggel felpuffadva érezzük magunkat.

Öt nap alatt álomalak:
A fogyókúrák rövid távon elmozdítják a mérleg mutatóját, hosszú távú sikert azonban nem hoznak. Lecsap a rettegett jojó-effektus: a lemondás fázisa után hízunk. Sőt, gyakran később többet is nyomunk, mint előtte: a szervezetünk energiatartalékot képez arra az esetre, ha újra éhezés következne. Ráadásul egy diéta után különösen gyakran kényeztetjük magunkat azzal, amiről le kellett mondanunk.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Alternatív gyógymódok/ általános tudnivalók
  2012-07-07 07:53:36, szombat
 
  Az ,,alternatív gyógymódok" fogalmával általánosan olyan kezelési módszereket jelölünk, amelyeknek más kezelési és diagnosztikai koncepciói vannak, mint a hagyományos gyógyászatnak.
Jellemző ezekre a gyógymódokra a páciensek egyéni kezelése és gondozása, a nem létező ‒ vagy csak csekély mértékben fellépő ‒ mellékhatások és a manuális technikák, valamint a gyógynövények alkalmazása. A hagyományos orvoslással szemben a természetes gyógymódokat nem feltétlenül orvosnak kell alkalmaznia, hanem nagyon gyakran természetgyógyászok hajtják azokat végre.
A jelenlegi gyakorlatban számos alternatív gyógymód létezik, amelyek közül az elterjedésük alapján Európában az akupunktúra, a homeopátia, valamint az oszteopátia a legismertebbek.

Akupunktúra:
Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás kezelési módszere. Az alkalmazása során steril tűket böknek milliméteres pontossággal az úgynevezett akupunktúrás pontokba, ami által betegségeket gyógyítanak, fájdalmat enyhítenek, vagy az általános jó közérzetet fokozzák. Az egész testen elosztva mintegy 700 lehetséges akupunktúrás pont van az úgynevezett meridiánokon, illetve ,,energiacsatornákon", amelyekben a hagyományos kínai orvoslás szerint a test saját energiája - a ,,csi" - áramlik, amely a tűk beszúrásával befolyásolható. Az akupunktúrát majdnem minden betegségnél alkalmazzák, különösen reumánál, idegfájdalmaknál, fejfájásnál, fogfájásnál, hátfájásnál, stressznél, függőségnél, emésztési zavaroknál, és ráadásul általánosan támogatja az ellazulást, a koncentrációs képességet. Egy kezelés általában 30 percig tart, amelynek során 1-10 tűt használnak.

Oszteopátia:
Az oszteopátia egy alternatív diagnosztikai és kezelési módszer, amelyet egy amerikai orvos - Dr. A. T. Still - alapított a 19. század közepén, melynek során kézzel dolgoznak. A módszer célja abban rejlik, hogy speciális manuális technikák segítségével történő kezeléssel a test tünetmentes funkcióképességét helyreállítsák. Az oszteopátia figyelembe veszi az emberi test funkcióbeli és anatómiai összefüggéseit. Azaz feltételezi, hogy a testi struktúrák (pl. csontok, izmok, idegek) és a testi funkciók (pl. keringés, emésztés) kölcsönösen befolyásolják egymást, és ennek megfelelően a kezelésnél mindig együtt kell ezeket szemlélni. Az oszteopátiában emocionális hatásokat is figyelembe vesznek, ami azon a feltevésen alapul, hogy egy akut betegség eredete esetleg a test egy teljesen más részén keresendő (pl. a stressz okozta vállfájdalom).
Forrás impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Krémek készítése házilag/általános szabályok
  2012-07-07 07:50:15, szombat
 
  Mielőtt elkezdenénk a krémek házi készítését, figyelnünk kell néhány pontra, amelyek a valódi sikert hozzák a saját készítésű krémjeinknek. Ahogy a kozmetikai termékek előállításánál szokás, a mi konyhai kozmetikánkban is az első helyen a higiénia álljon.

Tisztítsunk meg tehát minden alkalmazott eszközt és a munkafelületünket. Különösen fontos a krémes tégely fertőtlenítése. Ehhez olcsó izopropil-alkoholt töltsünk egy szórófejes flakonba, és minden részt szórjunk be vele. Ennek az értelme, hogy az eszközeink felszínén esetlegesen megtalálható baktériumok elpusztuljanak. Egy kicsit hagyjuk hatni az alkoholt, aztán tiszta vízzel öblítsük le. Figyeljünk oda, hogy mossuk meg a kezünket, mielőtt a krémes tégelyt megfogjuk, ez is segít megelőzni a baktériumképződést a saját készítésű krémünkben.

Ha nem szeretnénk alkohollal dolgozni, az összes eszközt betehetjük egy edény vízbe és rövid ideig forralhatjuk. Bár időigényesebb, de olcsóbb is, és ugyanazt a célt szolgálja.

Készítsünk elő most minden, a krém készítéséhez szükséges összetevőt és eszközt. Ennek előnye, hogy minden kéznél lesz, és nem kell sokáig keresgélni. Szánjunk időt a kozmetikum elkészítésére, teljen benne örömünk is.

-Töltsük a krémhez szükséges vizet egy tűzálló üvegtálba. A csapvíz erre nem alkalmas, használjunk desztillált vizet. A vizet rövid ideig forraljuk, hogy minden baktérium elpusztuljon, és aztán hűtsük le 60 °C-ra.
-Miközben hűl a víz, mérjünk le minden hozzávalót.
Állandó keverés mellett adjunk minden, a zsírfázishoz szükséges hozzávalót egy tűzálló üvegtálba, és melegítsük fel a tartalmát 65-70 °C-ra. Figyeljünk arra, hogy valóban minden olvadjon fel. Ha a keverék túl gyorsan ismét lehűlne, megint meg kell melegítenünk. Ne felejtsük el keverni.
-A vízfázishoz szükséges összetevőket adjuk a vízhez, és közben állandóan keverjük. Ha a víz közben nagyon lehűlt volna, melegítsük fel még egyszer 65-70 °C-ra.
-Ezután a vízfázis keverékét állandó keverés közben hozzáadjuk a zsírfázis összetevőihez. Keverjük addig, amíg a krém kézmeleg lesz. Ezután vegyítsük a többi nyersanyagot a krémhez, és keverjük tovább, amíg a krém teljesen kihűl. A krém lehűlését elősegíthetjük azzal, hogy az üvegtálat hideg vízfürdőbe állítjuk.
-A saját készítésű krémet az előkészített tégelybe töltjük. Figyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés ne kerüljön bele, mert ez csökkenti az eltarthatóságát.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 253 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7499
  • e Hét: 24166
  • e Hónap: 55652
  • e Év: 260353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.