Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
TÍZMILLIÓ SZARVASMARHa
  2014-01-29 19:25:09, szerda
 
  TÍZMILLIÓ SZARVASMARHA


Az azeri kormány tízezer magyar szarvasmarha megvásárlásához szükséges költségvetési forrást hagyott jóvá.
Ebből Szijjártó külügyi és külgazdasági államtitkár, a Száguldó Zseni mindjárt le is vonta azt a következtetést, hogy továbbra is a mezőgazdaság lehet a magyar-azeri gazdasági kapcsolatok zászlóshajója, jóllehet mindahányan arra számítottunk, hogy az erdőgazdasági kéziszerszámok alkalmazásának fejlesztési munkái kerülnek az együttműködés fókuszába, különös tekintettel az innovatív megoldásokra.

Tájékoztatása szerint megállapodás született a két ország közötti állategészségügyi együttműködésről is, mely azért tűnik roppant fontosnak, mert amennyiben a vadlibáknál is felmerül a keleti nyitás igénye, úgy Semjén fővadásznak még itt kell baltával agyonvernie minden egyes madarat, nehogy behurcolják a száj és körömfájást az azeri sztyeppékre, és a politikusainkkal is kellene valamit csinálni, tekintettel a szivacsos agysorvadás terjesztésének fenyegető veszélyére.

Mindenesetre a magyar külpolitikai sikerágazat jelentős eredményeként könyvelhető el ez az ügy, szépen példázva azt, hogyan válhat az eszme termelőerővé, hogyan sikerülhet egy nyéllel ellátott vasdarabnak összekovácsolni két nép örök és megbonthatatlan barátságát!
És még nincs vége, hiszen szeptembertől kétszáz fős ösztöndíj-keret nyílik meg azeri diákoknak magyar egyetemeken, mely hírre a magyarországi örmény kisebbség örömmámorban tört ki, ökörsütést hirdetett meg, melyre címszereplőnek meghívták az ötletgazdát.
Gondolom, nálunk lesz az unortodox azeri agysebész-képzés bölcsője...
Pályázatot írtak ki kollégiumi elhelyezésre is, ide olyan örmény diákok pályázhatnak, akiket megcsípett a cecelégy, és megtámadta őket az álomkór vírusa - nekik egy ilyen elhelyezés valóságos istenáldása lesz, soha el nem alszanak majd.

De kivesszük részünket az útépítésekből is, továbbá egy nagyteljesítményű informatikai központ létrehozásából is, - Budapesten már folynak a kísérletek Kubatov klónozására, így a hardvert is mi biztosíthatjuk egy, küllemében Selmeczi Gabikát idéző Kubatov II. Dolly adatgyüjtő gépezet átadásával.
Siker siker hátán, - ha ezt szegény Martonyi megélhette volna!
Már a külügyek irányítójaként, mert egyébként hálistennek ma is jó egészségnek örvend, és éppen korpás haja vakargatásával van elfoglalva, ami azért - lássuk be - nem túl időigényes, még ha minden hajszála külön nevet is kapott, a Föld országainak felét használva fel névadónak.

Közben a média szép lazán eleresztette a felcsúti repülőtér és az MVM offshore pénzszivattyújának ügyét, merthogy errefelé ez a divat.
Pedig érdekes lenne tudni, hogy mi a felcsúti repülőtér tulajdonjogi helyzete, ki fizette az aszfaltozást, kié a hangárocska, ki az üzemeltető, ha Bessenyei Péter a tulajdonos, akkor kitől vette a területet, ha nem ő, akkor kinek a nevére szól a hangár építési engedélye.
Hogy Bessenyei Péter esetleg használja a létesítményt, az nem mond semmit, hiszen éppen ez a strómanság leglényege: elfedni a valódi tulajdonost, van erre példa éppen elég.
Bessenyei repülni szeret, a technikai sportok pedig nem kis pénzeket igényelnek, egy szponzori szerződés kincseket érhet, ha ezt némi szívességgel kell ellentételezni, hát az a bolondnak is megéri.

Bessenyei egyébként Tököl felett szokott zajszennyezni, de ez keveseket zavar, mert aki felnéz az égre, az mind mosolyog - ott repül a mi bajnokunk, mégis jobb ezt hallgatni, mint a MIG 21-ek felszállását forszázzsal.
A képbe, mely erről a bagázsról kialakult az évek során, remekül beleillik ez a kis repülőterecske a Cessnával, melyről ma már nem esik szó, pedig az első verzió során még ez volt a mondás...
Aztán kiderült az is - máról-holnapra, - hogy az olcsó gáz offshore magáncégen keresztüli forgalmazása nem is olyan nagy baj, hiszen ismert a tulajdonosi háttér, hiszen egy Kajmán-szigeteken és egy Svájcban bejegyzett cég a tulajdonos, aki pedig ennél is többre kíváncsi, az hamar megöregszik.
Hogy tételesen törvénysértő az ügy?
Kicsinyes piszkálódás az egész, választási propaganda, gyűlölködés, szájtépés.
Inkább foglalkozzunk Gyurcsánnyal, javasolja Rogán, hiszen tudvalevőleg ez az egyetlen gondja ma Magyarországnak, a többi smafu, különben is rezsicsökkentünk, a többi meg Gábriel arkangyal dolga, nem igaz?

Én meg hallgatom a Klubrádióból, hogy hát akkor ez a repülőtér meg lett magyarázva, akkor ezt mostmár elfelejthetjük.
Halkan kérdem, amikor Mesterházyt azért nyektetik, mert egy tizenháromezres nagygyűlés valamelyik résztvevője esetleg bekiabálta, hogy Mészáros Lőrincnek kötelet, akkor nem lenne már végre időszerű igénybe venni egy profi kommunikációs szakértő szolgálatait?
Jelzem, Azerbajdzsánban kevesebbért is kötelet osztanak, de mindegy.
Mi még nem vagyunk Azerbajdzsán, csak félúton vagyunk arrafelé.
Talán érdemes lenne nem csak védekezni, de időnként támadni is - ha kell, egész pályán, agresszíven, egybehangoltan.
Ez nem jelenti azt, hogy gusztustalankodni kell, mint Orbán pirhanjája és a két csatolt ebihal teszi, de van ezeknek annyi a rovásán, hogy akár válogatni is lehetne, hogy melyik nap melyik történetet hegyezi ki a kommunikáció.

Szóval, aki nyerni akar, annak nem lehet szépelegni, meg egyik lábáról a másikra állva pironkodni.
Orbán a felcsúti libalegelőn szocializálódott, aki azt képzeli róla, hogy Grál-lovag, az jócskán téved, ez a sunyi suttyó csak az erőből ért.
Hát akkor azt kell mutatni neki is, meg bamba követőinek is, hacsak nem akarjuk, hogy a következő üzletkötés során Szijjártó tízmillió marhára kössön szerződést.
Az egyébként is csalás lenne, hiszen ugyanazt a dolgot nem illik kétszer eladni, minket meg már a főnöke eladott...

http://www.pupublogja.hu/2014/01/tizmillio-szarvasmarha.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiugrott a kilakoltatás elől
  2014-01-29 19:13:33, szerda
 
  Kiugrott a kilakoltatás előlFelgyújtotta a lakást, majd kiugrott a nyolcadik emeletről egy férfi Újpesten, amikor rendőri segítséggel akarták kilakoltatni otthonából.

http://index.indavideo.hu/video/Kilakoltatas_elol_ugrott_ki_az_ablakon_egy_ujpest i_ferfi



http://frissvideok.hu/hirek/59412-video-kiugrott-a-kilakoltatas-elol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofátlan párhuzam: Kövér azt próbálja elhitetni, hogy a párt
  2014-01-29 19:07:54, szerda
 
  2014-01-29. 13:16
Pofátlan párhuzam: Kövér azt próbálja elhitetni, hogy a pártjára való szavazás egyenlő a haza megvédésével

A magyarság 2010-ben ugyanazt a választ adta a szavazófülkékben, mint a balassagyarmati polgárok 1919. január 29-én: megvédik Magyarországot, megvédik a hazájukat - mondta Kövér László házelnök szerdán a Nógrád megyei településen, ahol 95 éve a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen és a megszállók kiűzésével elérték, hogy a város Magyarország része maradhatott.
Azért fogadta el az Országgyűlés Magyarország új alaptörvényét, hogy legyen alkotmányos kerete a magyar állam újjáépítésének és a magyar nemzet megerősítésének - mondta Kövér. Hozzátette, azért kell olyan gazdaságpolitikát, amelynek célja az értékteremtő munka megbecsülése, hogy a magyar emberek által megtermelt érték Magyarországon maradhasson.
Ezért védjük meg a magyar földet, hogy "a magyar gazdák urai lehessenek saját életüknek, s folytatunk olyan családpolitikát, amely a magyarságot az összetartozásban gyarapítja" - hazudta a több száz ünneplőnek Kövér László.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/57/123288/#ixzz2roPjVMRF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veri a cigány? Mosolyogjon, legyen kedves hozzá!
  2014-01-29 19:05:27, szerda
 
  Cigánybűnözés :: 2014-01-29. 12:04
Kórházőrség és vasfegyelem helyett toleranciatréningre pazarolják a közpénzt

Ahelyett, hogy megkövetelnék a civilizált viselkedést a cigányoktól, az egészségügyi személyzetnek szerveznek "kommunikációs tréninget", hogy megismerjék a "roma szokásvilágot", s legyenek kedvesek az előemberrel, aki éppen meg akarja késelni őket. A megismerendő "szokásvilágról" a jelenséget esetleg nem ismerők számára is sokat elárul az a szövegbéli mondat, hogy "A betegágy mellett akár naponta előfordulhatnak konfliktusok"...
De persze ezúttal sem a félállati hordáknak kell megváltozni, az őket gyógyítani akaróknak kell hozzájuk alkalmazkodni, "a másság, a tolerancia és a közeledés jegyében". Mert megérdemlik. Főleg amikor félholtra verik a kórházi dolgozókat.
Alább olvasható a Kanizsa hetilap beszámolója az újabb elképesztő ötletről:
,,Megismerni és megérteni a romákat, nem pedig félreérteni"
,,A másság, a tolerancia és a közeledés jegyében" szakmai konferenciát és hatnapos kommunikációs tréninget tartanak a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóinak részvételével. Az országosan is egyedülálló képzéssel - mely a Zala Megyei Cigány Civil Szervezet szervezésében és az egészségügyi intézmény partnerségi közreműködésében valósul meg - a kisebbségek felé történő gyógyítómunka eredményesebbé válását remélik.
Zoom
A program részleteiről, a rendezvény nyitónapján hétfőn, sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója szerint társadalmunkban minden olyan lehetőséget, módszert célszerű megismerni és felhasználni, amely hozzájárulhat a kisebbségek - jelen esetben a romák - életkörülményeinek javításához, illetve az esélyegyenlőség megteremtéséhez.
- Ehhez pedig meg kell ismerni a cigányságot, a kultúrájukat és múltjukat egyaránt - hangsúlyozta Dr. Brünner Szilveszter, hozzátéve: ezáltal akár a romák egészségügyi hozzáférése és az orvos-beteg kapcsolatok is javíthatóak, csakúgy, mint a betegelégedettségi mutatók. Ebben leltünk partnerre a Zala Megyei Cigány Civil Szervezettel, akik törekvésként szintén ezt fogalmazták meg. A program pedig - amit az intézményben szervezünk - fontos részét képezheti a Nemzeti Felzárkóztatási Stratégiának is. Türelmesnek, toleránsnak, és együttműködőnek kell lennünk a kisebbségekkel szemben. A betegágy mellett ugyanis akár naponta előfordulhatnak konfliktusok. A kórház dolgozóinak pedig meg kell tudni oldani ezeket a problémákat. A kommunikációs tréningek keretében pedig lehetőségük nyílik az alternatív, konfliktuskezelési módszerek elsajátítására is - emelte ki a főigazgató.
Zoom
Veri a cigány? Mosolyogjon, legyen kedves hozzá!
Majd Szolnok Ferenc, a Zala Megyei Cigány Civil Szervezet elnöke szólt. Szavaival felelevenítette szerveztük és a kórház közti több mint egyesztendős együttműködését, melynek egyik mérföldköve a jelen szakmai, kommunikációs tréning is.
- Fontos szakterületeket ölelnek át azok az előadások, amiket a kórház dolgozóinak szervezünk. A roma szokásvilággal és a cigányok mindennapi életvitelével egyaránt megismertetjük az egészségügyi személyzetet.
Kardos Ferenc néprajzkutató, Dr. Szekeres Diána főiskolai adjunktus is beszélgetéssel egybekötött foglalkozásokat tart a hét során. A mediátori szerepet Varga Zoltán tölti be.
A hétfői szakmai konferencián 90 kórházi dolgozó vett részt, míg a hét többi napján tartandó tréningeken további 20-20-an, minden osztályt, még az alapellátást is érintve - válaszolta újságírói kérdésre Péter Zsuzsanna, ápolási igazgató. Szolnok Ferenc a sajtótájékoztató végén elmondta, más kórházakba is szeretnék továbbvinni a képzést.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123284/#ixzz2roP8609X
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adócsökkentés kormánya, baszod?
  2014-01-29 19:03:21, szerda
 
  2014.01.29. 14:24 Fabius
Adócsökkentés kormánya, baszod?


Mikor az ember a fétisként kezelt egykulcsos hatásait olvassa összefoglalva, akkor azért feltámad benne a demagóg populista, ha akarja, ha nem.

Egyik oldalon ott az egykulcsos pozitív hozadéka, a 400 milliárd amit zömmel a jómódúak és a családi adókedvezményt maradéktalanul igénybe venni tudók nem teccenek betolni a rendszerbe, se adó sem belső fogyasztás növekedés formájában.

A másik oldalon a negatív hozadék amit mindannyian fizetünk rekord áfa, "nem áthárított" tranzakciós illeték, percdíj, biztosítás díj meg satöbbi formájában: 1216 milliárd. Vagyis ahogy a vargamiska minisztérium statisztikájából kiderül:

"a lakosság adóterhelése 2009 és 2014 között 16,7 százalékkal, mintegy 850 milliárd forinttal nőtt."

132.jpg

Túl azon, hogy köszibazmeg, várjuk szeretettel ahogy az országszerte meghirdetett 119 helyszínen megpróbáljátok ezt megmagyarázni. Mert bár tudjuk jól, hogy elsősorban a Rezsiszörny Ferenc a hibás, másodsorban meg a Legjobbszándékú Unortodox Gazdasági Kormányzatot adóemelő-vírussal megfertőző Nemzetközi Háttérhatalmak, a hipnotikus tekintetével akaratátvitelre képes OliRénnel az élen, de azért csak kíváncsiak vagyunk mit tud erre kitalálni Mr. Finkelstein.

http://varanus.blog.hu/2014/01/29/adocsokkentes_kormanya_baszod
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes kudarc volt az EU-Oroszország csúcstalálkozó
  2014-01-29 18:58:14, szerda
 
  Teljes kudarc volt az EU-Oroszország csúcstalálkozó
2014.01.29 09:04


Lezajlott egy újabb EU-Oroszország csúcstalálkozó, az azt követő sajtótájékoztatón pedig újabb információk is elhangzottak Kelet-Európa helyzetére vonatkozóan. Valószínűleg ez az a fórum, ahol a nagyhatalmak közt a térséget érintő paktumok is létrejöttek, de a külső szemlélő számára eljátszott színházi előadásból is sok mindenre következtetni lehet.

Mostanra senki nem rejti véka alá, hogy Ukrajna sorsásnak alakításába a legkevesebb beleszólása az ukrán kormánynak van. Az EU-Oroszország csúcstalálkozón ugyanis az Európai Unió meghatározta Ukrajnával kapcsolatos követeléseit, - nem az ukrán kormánynak címezve azt, hanem Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Ebből tudható, hogy szerencsére még nem az EU befolyása érvényesül Ukrajnában, ők vannak abban a pozícióban, hogy területi követeléseik legyenek.

Vlagyimir Putyin a kötelező diplomáciai körök lejárását követően zárt ajtó mögött tartott megbeszélést az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökeivel. A később tartott sajtótájékoztatóból leszűrhetjük, gyakorlatilag az uniós vezetés megkérte Oroszországot, hogy mondjon le Ukrajnáról és adja át az Európai Uniónak. Putyin pedig udvariasan nemet mondott.

Ez a gyakorlatban úgy zajlott, hogy Herman van Rompuy afelől érdeklődött, hajlandó-e Oroszország felülvizsgálni az Ukrajnával korábban kötött együttműködéseket és megállapodásokat, ha Kijevben az ellenzék akár demokratikus úton is, de hatalomra kerül. Putyin pedig közölte az uniós vezetővel, hogy nem, a megállapodások érvényben maradnak. Vagyis akár forradalmat csinálnak, akár előveszik a demokratikus színház összes kellékét és úgy játsszák el az előadást, a mindenkori ukrán kormányra ugyanúgy vonatkoznak az Oroszországgal kötött megállapodások, mint ha mi sem történt volna.

Vlagyimir Putyin elmondta, hogy ezeknek a megállapodásoknak a felmondásával az ukrán népet árulnák el, a Moszkvával kötött egyezményekből ugyanis nem az ukrán kormány, hanem az ukrán nép profitál. Nem az ukrán kormánynak olcsóbb a gáz, hanem az ukrán népnek olcsóbb a fűtés. Nem az ukrán politikusok tankolnak olcsóbban, hanem az ukrán nép. Ezért bármilyen egyezményt is rúg fel egy esetleges nyugati bábkormány, nem az ukrán kormánynak lesz rossz, hanem az ukrán népnek. Vagyis csinálhatnak forradalmat, vagy nyerhetnek választások útján, ha az új ukrán kormány a nyugat felé fordul, az ukrán nép azt nem fogja tolerálni. Senki nem támogatna ugyanis egy olyan kormányt, ami miatt kétszeres áron kell tankolni, és a fűtés is dupla annyiba kerülne.

Ezt az EU-Oroszország csúcstalálkozót már eleve nevetségesen megalázó körülmények között tartották meg. Az uniós vezetők úgy gondolták ugyanis, hogy Ukrajna aláírja a társulási egyezményt az Európai Unióval, így ők majd megalapozott követeléseket sorolhatnak fel Putyinnak a zárt ajtók mögötti megbeszéléseken. Ez a gyakorlatban nem volt megvalósítható, ugyanis az ukrán delegáció nem írta alá a társulási megállapodást. Emiatt az EU vezetői hét órával a csúcstalálkozó kezdete előtt elhalasztották a programot, amit így nem 2013 végén, hanem most tartottak meg. Úgy gondolták, mostanra az ellenzéki erők hatalmas eredményeket érnek el az országban és lesz tárgyalási alap, de ez sem egészen így alakult, lényegében annyi az EU tárgyalási alapja Ukrajna kapcsán, hogy az országban működnek a terroristáik és erre hivatkozva fenyegetőzhetnek.

Ennyit tudtak letenni az asztalra; felforgatást és atomerőművek felrobbantásával fenyegető terroristákat. Nem kérdéses, akár népszavazást is kiírhatnak, az eredmény továbbra is ugyanaz lenne.


http://www.hidfo.net/2014/01/29/teljes-kudarc-volt-az-eu-oroszorszag-csucstalalko zo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Létrejött 25 új munkahely - "hurrá"
  2014-01-29 18:56:28, szerda
 
  Létrejött 25 új munkahely - "hurrá"
2014.01.29 16:09


Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ma Ózdon a Felkor 2000 Kft. csarnokavatásán olyan beszédet mondott, ami nagyjából tükrözi is a mai magyar gazdaságban uralkodó állapotokat. Az elektronikai alkatrészek összeszerelésével, gyártásával foglalkozó vállalat egy új üzemcsarnokot avatott fel, az államtitkár pedig annak alkalmából jelent meg, hogy 25 új munkahely jött létre, amiből 6 felvett alkalmazott "roma származású".

Mindent elmond a mai állapotokról, hogy ma már 25 új munkahelynek is örülni kell. Hogy mindezt a kisebbségek felzárkóztatására adott EU támogatásból sikerült elérni, annak pedig méginkább örülni kell.

De Czomba elmondása szerint nem is igazán emiatt kell örülni a 25 új munkahelynek, hanem amiatt, mert ez egy követendő példa a magyar vállalkozásoknak. Politikai pártokhoz törleszkedéssel, EU-támogatásokból egy multinacionális cég beszállítójává válni - ez a követendő út a magyar vállalkozások számára. Az államtitkár szerint igen, "támogatással, segítséggel magyar kisvállalkozó is képes egy multinacionális cég megfelelő minőséget és mennyiséget kínáló beszállítójává válni".

Ez a követendő út: nyugati pénznyelő érdekeltségek kiszolgálójává válni.

Igaz, a mai gazdasági környezetben már ehhez is teljesítmény kell. Kezdődik ott a dolog, hogy a magyar kisvállalkozások többsége eleve nem tud nyereségesen működni (pár év után csődbe megy), mert a multik lenyomják az árakat. Mivel nem tudnak nyereségesen működni, hitelt sem kapnak. Egyrészt, mert még mindig a korábban szinte ingyen osztott hiteleket nyögik, amit felvettek ugyan, de hiába bővültek, mert a multik lenyomták az árakat. Így csak a veszteség lett nagyobb, marad a végelszámolás. A pénz pedig oda megy, ahol már eleve sok pénz van. Induló vállalkozások sehol nem kapnak hitelt, az uniós viszonylatban legalacsonyabb bérekből összekapart összegekből pedig érthető módon nem jönnek létre vállalkozások. Csodálkoznak, hogy halódik a magyar gazdaság, és nincsenek új munkahelyek?

A továbbra is lényeges kérdés: hol van a kormány által ígért egymillió új munkahely? Ugye nem azt értették munkahelyteremtés alatt, hogy lesz majd néhány kisvállalkozás, aki a hűséges Fidesz-kötődés miatt EU-s pénzeket kap, és az így létrehozott több tucatnyi új állást felmutatják propagandaként? Ugye nem? Dehogynem.

Magyarországnak új iparosításra, nagyarányú állami munkahelyteremtésre van szüksége! Nem kegyelemből leosztott EU-pénzekből, hanem felelős kormány által kigondolt stratégia mentén végrehajtott új iparosítással! Nem hitelekből, nem befektetőktől, hanem gazdálkodó állam által termelt profitból! Akkor lesz növekedés, lesz munkahely. Ameddig ennek közelében sem vagyunk, addig pedig legyenek szívesek nem ilyenekkel kiszúrni a választók szemét.

Fenyvesi Áron


http://www.hidfo.net/2014/01/29/letrejott-25-uj-munkahely-hurra?fb_action_ids=274 759456012613&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.Uukyk_OEOKE.like&fb_sou rce=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael megszűnéséért imádkoznak az anticionista rabbik
  2014-01-29 18:46:07, szerda
 
  Izrael megszűnéséért imádkoznak az anticionista rabbik

Figyelemre méltó álláspont. A vallásos zsidók lényegében Isten ellen való véteknek tekintik Izrael állam létét - és működését, mert ők is sokat szenvednek a cionista zsidóktól.

https://www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4#t=55
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér Sándor tündérországot értékelte, Orbán Viktor tündéro
  2014-01-29 18:43:04, szerda
 
 
Pintér Sándor tündérországot értékelte, Orbán Viktor tündérországot ígérte.
2014.01.29. 15:53

Már ahhoz is komoly erőfeszítés kell egy tisztességes ember részéről, legyen gyomra végighallgatni a nemzet egyik adócsalójának miniszterként való megszólalását. Az hogy miniszter lehet egyáltalán, megmutatja a jelenlegi rendszer minden gátlástalanságát. Ha ehhez még hozzáveszi az ember, miről is beszél Pintér Sándor amikor fényezi a számokat a belügyi statisztikákban, már nem is csodálkozik rajta, mennyire más dimenzióban létezik az ő fideszes értékrendje is. Mondjuk ezzel nem lóg ki a sorból a többi alig mérhető intelligenciával rendelkező kormánypárti hazudozótól. Értékeléséből világosan kihallatszik a kormány által teremtett tündérország minden szépsége, csak ez éppen éles ellentétben van a jelenleg alig élhető ország mindennapi állapotával.

Pintér Sándornál már megszokhatta a közvélemény, mindig úgy osztja a számokat, hogy az lehetőleg neki legyen jó. Ezt megtapasztalhatta az “eladott" magáncégénél dolgozó vagyonőr, akinek elcsalta az adóját az alvállalkozói rendszerrel, és a jelenleg az irányítása alá tartozó minisztériumhoz kiosztott közmunkás is, akinek kecskét ajánlott az életben maradáshoz. Amiről most beszélt az értékelésében, az a rendvédelmi terület, aminek általa vezetett parancsuralmi rendszere nem engedheti meg a valós számok közzétételét, csak azt ami a kormány számára kívánatos. Így a rendőrségi( tűzoltó, katasztrófavédő )beosztottak csak lehajtott fejjel moroghatnak amikor agyondicséri az általa vezetett területen szerinte elért eredményeket. Az átlagpolgárnak, aki meg végighallgatja, rá kell jönnie, tündérországban valósak lehetnek ezek a megélések, de számára csak a bezárt ajtó, és a leláncolt javak jelentenek pillanatnyi védelmet az értékei számára. Az is csak addig, amíg a kormány nem vet szemet a legújabb területre amit meg akar szerezni magának, nem kezd el vele szabadságharcolni, és megmenteni a maga számára. Olyan biztonság létezik ma az országban, hogy akinek a megélhetésére szemet vet a kormány, azt egyszerűen trafikolhatja. Ehhez még hozzá kell venni a valódi bűnügyi elemeket a mindennapokban, amelyek számaival való trükközés valóban jelentős eredményeket képes mutatni, csak nem valósat, és ez nem áll köszönő viszonyban sem a tapasztalatokkal, amit az ember megél mindennap. Egy kis beemelés itt, egy kis törlés ott, és máris az jön ki, nincs itt semmi baj, a kormány máris jobban teljesít. Ezt hívják a köznyelvben hamisításnak, és ennek az előadását hazugságnak.

Orbán Viktor is hozzárakta a maga meséjét az értékeléshez. Nem is lehetne attól pofátlanabb, mint ahogy közben előadta a szegény tiszthelyettesek megélhetési gondjait. Nehéz elképzelni azt a helyzetet, amikor a főtolvaj, akitől még a beton sincs biztonságban, mert azt is közgépesíti a repülőterére,az adócsalóval egy bérjegyzéket silabizál, és rácsodálkozik az ott található kis számokra. Mert ugye kellene mellé számára egy magyarázó is, ami tartalmazza, mennyit vett el az egykulcsos adóval az évek alatt, amióta bevezette azt, mennyit vett el az áthárított adókkal, ami már akkor is csökkenti a megadóztatott fizetést ha a bankban akar hozzájutni a munkavállaló. És lehetne egy külön táblázat egy olyan számsorral, mennyivel volt olcsóbb a devizahitel, mielőtt Kósa Lajos megszólalt a kormány váltás után nem sokkal, és a forint árfolyama hogy változott azóta, mondjuk a benzin árához képest. Na de Viktor nem az a fajta aki ne ismerné fel a szükséget, és ne akarna segítene azonnal a tiszthelyettesi állományon. És nem kicsit álszent a lelkem ilyenkor. Most nem számít a semmisségi törvény, a szemkilövető Gyurcsányista hóhér megnevezés, itt a lét a tét most, meg a választás. Mert azért arra is költeni kell a közpénzből, nem baj ha ez olyan megvesztegetés szagú is lesz, és alkalmas arra is, szembeállítsa a rendőrt más terület munkavállalójával. Azért ha nem lenne trágyadomb, a focipálya körül rohangáló agya egysíkúságában, rá kellene jönnie, a gazdaság minden területén a végrehajtó állomány hasonló megélhetési gondokkal küzd. Ne legyen kétsége senkinek, tudja ezt a beste, csak nem érdekli. A munkát keresők, és nem találók pedig még ettől is rosszabb helyzetben vannak, és ezt is neki köszönhetik, elég nagy részben. Az a nagy szerencséje, a társadalom már nem azt nézi, miért ennek ad, annak meg nem, örül a ténynek, legalább valaki visszakap egy keveset abból, amit addig elvett tőle a jelenlegi kormányzat. És közben nem gondol arra, mekkora sértés egy rendőrnek a tolvajtól vissza kapni a zsákmány egy kis részét, és ezt még meg is kellene köszönnie, mint életpályamodellt.

A legnagyobb pofátlanság a végére maradt, mikor a nemzet pocakos focihuszára előadta jogállami meglátásait. Szerinte 2010 után állt helyre a jogállam, mikor az ügyészség élére egy csak hozzá hűséges pártkatona került, a belügyminiszter egy adócsaló lett, a bíróság élére egy kollégiumi haver felesége lett kinevezve, a köztársasági elnök, egy “álamfő" után egy másik szobatárs lett. 260 valahány tolvajsegéd segítette számára az állam kifosztását, alaptörvényestől, földtörvényestől, baltás gyilkosostól, vak komondorostól, munka törvényestől, trafikostól. Ezek a rohadékok elvittek mindent, még a betont is, az oktatást, az egészségügyet, a médiát, a szerzett jogot, a rokkant jogot, a magánnyugdíjat, a gyerek jövőjét és kajáját. Ilyen szervezett rablóbanda még nem járta a magyar politika háza táját, mert azért ha őszinték vagyunk, mutyi az mindig is volt. De ezek már túl mentek azon a határon, ami csak az anyagi javak lenyúlását jelenti, ezek már mindenkit a saját képükre akarnak formálni, az akarata ellenére. Különben éhen döglesztik, ha legalább nem szolgálja őket beletörődésével. Viszont minden lopásnak törvényi keretet is adnak. Ha ez náluk a jogállami rendszer, akkor ez a rész valóban náluk fejlődött ki.

Aki elfogadja azt a tényt, tőle lehet lopni, csak neki is hagyjanak valamit, az elég szánalmas emberke, megérdemli a sorsát a Fidesz rendszerében. Aki elfogadja azt a tényt, akkor most ez, van, nem tudok rajta változtatni, mehet az előző mellé. Aki azonban képes a kisebb rossz felé fordulva, a többség akaratát elfogadva, vita és érvek mentén tenni a saját sorsáért, tegye már meg, nem csak mereszti a seggét otthon, és vitázik a kocsmában. Hanem odamegy ahol szerinte változtatni tud a sorsán, és reményt ad a jövőjének. Nem tökéletes a rendszer, de lehet rajta változtatni, csak azt az egyénnek is akarni kell. A Fidesz, pont az egyént akarja kihagyni a politikai játszmából, helyette, és nélküle akarja megmondani neki a sorsát. Közben azért jól is akar járni hiába van szemléletével kisebbségben. És nem kicsit, de nagyon. Ezen azért érdemes változtatni.


http://banditapolitika.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire várunk? Ki az utcára a politikával!
  2014-01-29 18:40:26, szerda
 
  Mire várunk? Ki az utcára a politikával!


Magyarország csak vár. Ahogy ezer éve folyton. Most egy mágikus választásra, amitől minden jobb lesz. B-terv persze - szokás szerint - nincs.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2014. január 29.

20121023-oktober-23-56os-megemlekezesek-milla3

Magyarország csak vár. Ahogy ezer éve folyton. Most éppen egy mágikus választásra, amitől minden jobb lesz, vagy nem. B-terv persze - szokás szerint - nincs. Van aki megint idegen nagyhatalmak jóindulatában reménykedik. Újra az oroszoknak van konjunktúrája. Huszonöt évet vártunk Európára, de nem jött. Nem hozta el a jólétet, csak némi demokráciát, de azt meg fényes nappal ellopták tőlünk Orbán Viktor és kollégiumi szobatársai. Most visszahívnák Európával szemben az oroszokat, de azok nem akarnak jönni, mert már voltak itt és - igaz jól érezték magukat -, de köszönik szépen. Elegük van abból, hogy ugyanazok hívják őket, akik egyszer már ajtót mutattak nekik.

Fél millióan megunták a várakozást és maguk mentek el Európához, amely nem annyira örül nekik, mert maga is bajban van. Az angol királynőnek fogytán a tartalékai, alig van egymillió font megtakarított pénzecskéje. Beázik a királyi rezidencia. Mindenütt, amerre nézünk, repedések a birodalmi falakon. Mi már valamivel előbbre járunk, mert már éhezünk, miközben pártunk és kormányunk arról sző álmokat, hogyan lehetne exportálni a magyar nyomort. Az anyagit és a szellemit egyaránt. Kiterjeszteni cifra csúfságunkat az egykori Nagy-Magyarország egész területére, mindenhová, ahol még magyarok várnak csillogó szemmel a csodára. Sokan közülük már mint új magyar állampolgárok. Energiára a levegőből, a gravitáció kikapcsolására. Legalább egy időre, legalább egy kis helyen. Akkorán, ahol megint elszállhatunk magunktól.

Mert mi találtuk fel a gyufát, a porlasztót, a golyóstollat, az atombombát, és a komputert, a C-vitamint és a gulyáslevest. Meg magyar ember tervezte a T-Modellt, mi csináltunk mozit is az amerikaiaknak, amit talán nem kellett volna. Lehet, hogy Jézus is magyar volt, de legalábbis magyar zsidó. És mégis szarban vagyunk. Akkor talán eljött az ideje, hogy a nyavalygás helyett valami másba kezdjünk. Talán emeljük meg a seggünket. Mi történhet még velünk, ami ezer év alatt már nem történt meg? Többször is. Mi lenne, ha azt mondanánk, (csak úgy példaképpen, halkan említem) a politikusainknak, hogy: menjetek már a büdös francba!

Mi lenne, ha azt mondaná egyszer, az a néhány százezer magyar polgár, aki még nem vesztette el a józan eszét, és nem csak azért érzi szarul magát, mert elvették a trafikját, a nyugdíjra félretett pénzét, elnyerték az orra elől az állami földet, az uniós támogatást, nem nevezték ki helyettes államtitkárrá, kormánymegbízottá, nem indították parlamenti választáson a lista elején, nem lett színházigazgató, szóval, aki csak egyszerűen élni és megélni akar a munkájából, a saját tehetségéből, a saját kockázatára, a saját állampolgári jogán, nem valakinek a kegyeiből, ahogyan ezer évig kellett, mi lenne, ha azt mondaná, hogy elég volt.

Azokhoz beszélek, akiket nem hülyített el a rezsicsökkentés, a nemzeti szabadságharc, a Horthy-kultusz. Azoknak mondom, hogy végre ébredjenek fel! Értsék meg, hogy jobb attól semmi nem lesz, ha nem csinálnak semmit, egy csodás választásra várva. Mindig a következőre. Magyarországon immár nem választást kell nyerni, hogy megint - nem tudom immár hányadszor - rendszert válthassunk, hanem rendszert kell váltani, hogy választhassunk. Tetszik érteni? Ez a sorrend, nem az, amit Bajnai és Mesterházy sulykol. Amennyiben választani kell, akkor sem Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány, valamint Orbán, Lázár és Rogán között, hanem a tétlenség, a sodródás, a passzív siránkozás vagy a cselekvés, a tényleges, tevőleges részévétel között, hogy a dolgok végre ne megtörténjenek velünk, hanem részesei lehessünk a saját történelmünknek, ne csak elszenvedői.

Egészen pontosan: az a kérdés, hogy kimegyünk-e az utcára, vagy otthon maradunk és megvárjuk, vajon házhoz hozza-e nekünk egy pizzafutár a Kánaánt. Csak nekünk ne kelljen érte tennünk semmit. Főleg olyat ne, ami veszélyes lehet. Na nem mindjárt az életünkre, de az állásunkra, az egzisztenciánkra általában, a gyerekre, a lakásra, a kocsira, a nyugalmunkra. Kétszáz éve ez a taktika a Duna-Tisza közén. Mindig meg akartuk csináltatni az országot. A legtöbbször a megszállókkal. Osztrákokkal, németekkel, oroszokkal.

Amikor aztán megkaptuk a szabadságot, ami annyit jelentett, hogy pont annyi jogunk lett, ha esélyünk nem is, mint az EU többi tagországának, akkor nem tudtunk élni vele. Mert észt azt nem osztogat a történelem, csak esélyeket teremt. A megoldásokat magunknak kellett volna kiizzadni. A munkát azonban olyan lumenekre bíztuk, akik elkúrták, eldumálták, elszabotálták, elcsalták. Persze, nem is végezhették el nélkülünk jól, mert úgy nem lehet. A polgári demokrácia nem létezik polgárok nélkül, nem működik a polgárok részvétele nélkül. Sehol a világon.

A polgár meg nem terem csak úgy a bokorban, nem lehet kormányrendelettel létrehozni. A hatalom nem is gyárt szívesen polgárt, mert utálja. A polgárral baj van, a polgár nem alattvaló, nem tartozik azok közé, akiket a mindenkori hatalom egyszerű embereknek szokott nevezni, akikről azt gondolja, hogy teljesen idióták, nem értenek meg semmit a világ dolgaiból, és meg lehet őket vásárolni üveggyöngyökkel, lelki vigasszal, üres ígéretekkel, olcsó nacionalizmussal kevert demagógiával, rezsicsökkentéssel, nemzeti szabadságharccal, szent koronával, szóval mindenféle bóvlival, ami nem kerül szinte semmibe, viszont jól hoz a hatalmon lévők konyhájára.

A polgár nem csak gondolkodik, de van lába és keze is. Nem csak fogalom, de fizikailag létező lény, amely visszaveri a fényt és amelyre hat a gravitáció. A lábát nem csak lóbálásra és labdarugdosásra, meccsre, kocsmába járásra használja, hanem például kimegy az utcára rajta. Aztán a kezét is kiveszi a zsebéből és transzparenst tart a magasba, olyat, amelyre maga ír követelést. Mondjuk először ilyen egyszerűt: ,,Minden hatalmat az embereknek"! (Nem a szovjeteknek! De nem is a Simicskáknak, Lázároknak, Orbánoknak, Rogánoknak, mint ahogy nem Mesterházyknak, Gyurcsányoknak, Bajnaiknak, hanem vissza nekünk, a népnek.) A hatalom ugyanis eredendően a miénk, a politikusok csak lízingelik tőlünk.

Amint nem rendeltetés szerint használják, a lízingszerződés betűje, a világ minden normális alkotmánya szerint visszajár a népnek. Ha nem akarják visszaadni, mert megtetszett nekik, de nagyon, akkor vissza kell venni tőlük. Ha kell, erővel. Figyelem, megismétlem: ha vissza kell venni a hatalmat, mert visszaél vele valaki, nem a nép érdekében használja, akkor erőszakot is lehet alkalmazni. Nekünk nem egyszerűen jogunk van a tőlünk kapott hatalom ellenőrzésére, ha kell visszavételére, de kötelességünk is. Ha nem teljesítjük ezt a kötelességünket, akkor erkölcstelen árulók, bűnösök vagyunk a történelem előtt, az őseink előtt. A gyermekeink és unokáink le fognak köpni, meg fognak vetni minket a gyávaságunkért.

Álljunk fel végre a fotelből, az ATV, de akár a hírtévé elől kedves testvéreim, kedves magyar véreim, és csináljunk végre úgy, mintha nem is magyarok lennénk, vagyis nyissuk ki a szánkat, mondjuk el, mit gondolunk és tegyük azt, amit már rég meg kellett volna tennünk. Küldjük el a büdös francba mindazokat a hatalomnak még a közeléből is, akik megaláztak, becsaptak, és megloptak minket, akármilyen zászló alatt tették is. Előttünk a tér, az utca, van lábunk és kezünk, bátorságunk és eszünk. Eljött az ideje annak, hogy a beszédet a tettek váltsák fel, a panaszáradatot a mozgósítás, a szörnyülködést a polgári bátorság. A gyávákat megveti, a bátrakat tiszteli a történelem, de ha mégsem, az sem baj. Csináljunk meg végre a saját országunkat magunk, magunknak. Mert így akarjuk, mert így szeretnénk. Mert szabad magyar polgárok vagyunk és azok is akarunk maradni. Nem leszünk semmiféle vezér alattvalója soha többet. Ki az utcára, a napfényre, ki a szabad levegőre a politikával!

Zsebesi Zsolt

http://gepnarancs.hu/2014/01/mire-varunk-ki-az-utcara-a-politikaval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.