Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Azért, mert gyalog járok a nép között látom, hogy...
  2014-02-06 16:44:40, csütörtök
 
  II. ÚJKORI GENOCÍDIUM FOLYIK ELLENÜNK

Hogyan válik fokozatosan, a Kárpát-medence a magyarság rezervátumává?
(II. rész)

Példaképpen kövessük nyomon egy újszülött útját, attól kezdve, hogy megszületett a kórházban és már nem szakították el az anyjától... Majd, hazamegy a szülőnő kisbabájával! Hát ez az, ami óriási probléma Magyarországon! Van-e hova "haza"vinni azt a gyermeket?

Mert, az élővilágban többnyire úgy van, hogy előbb elkészítik a születendő utód/ok számára a "fészket". Nálunk ez évtizedek óta úgy van, hogy előbb meg kell szülni (v. "vállalni" előre) a gyermeket, majd a Hivatal, a Bank... elbírálja, hogy adható-e kölcsön az építkezéshez, otthonteremtésre. (Ez olyan, mintha a madarak előbb tojnák a tojásokat, majd fészket rakva, abba összegyűjtenék a közben "kihűlt", tönkrement tojásokat.)

Nem volt ez mindig így!

1945 előtt voltak BÉRLAKÁSOK, amelyeket ki lehetett bérelni. Nem kényszerült bele mindenki az erején felüli építkezésbe, "öröklakás"-vásárlásba. Csakhogy, ezeket az bérlakásokat állami tulajdonba "vették" (ellenérték nélkül kisajátították) és kiutalták... Elfogyva a kiutalandó lakások, panelépítkezésbe kezdtek... Átmenetileg még ez is jobb volt a semminél.

Mi a tanulság? Bérlakásokat kell építeni!

Ki kell találni olyan ösztönzőket, amivel érdekeltté lehetne tenni lakásépítő cégeket bérházak építésére! Itt fel kell tennem egy régóta bennem ágaskodó kérdést: az újgazdag milliárdosoknak miért nem jut, jutott még eszükbe bérházak építésébe fektetni a pénzüket? Így segítve a felnövekvő nemzedékeknek az otthonteremtésben!
Ugyanis, a gyermeknevelés legpraktikusabban úgy oldható meg, ha van egy gondoskodó közösség, a CSALÁD, és van egy HELY, ahol "otthon lehetünk benne..."!

Folytatva az újszülött útját, amikor is az édesanya HAZAmegy gyermekével. Vagyis, hazafuvarozza a párja - mert ideális körülmények között - ott van mellettük oltalmazó, gondoskodó szeretetével. Ez azért is indokolt, mert nincs kiszolgáltatottabb élőlény az élővilágban, mint az emberi újszülött és az őt világra hozó nő! (Hiszen ahhoz, hogy egy csecsemő fel tudjon önállóan ülni, ahhoz kb. 9 hónapra van szüksége. Ahhoz, pedig, hogy felálljon 11 hónap és, hogy járni is tudjon önállóan, legkevesebb 1 évre.)

Nem véletlen, hogy a II. világháború előtti Magyarországon igazi kultusza volt a gyermekvárásnak! Az egész nagy-család várta "Isten ajándékát"! Még a legszegényebbek is megünnepelték az újszülött érkezését!!! Sógor- sógorasszony, koma- koma-asszony, mindenki egy-emberként segítkezett, hogy a lehető legkomfortosabb körülmények közé érkezzen az új családtag!

És: a legfontosabb, hogy az EGYHÁZ is ott állt, készen a fogadásra a gyermek megkeresztelésével! Az egyház a magyar falvak életében nagyon fontos szerepet töltött be. Erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolva.


A másik genocídiális módszer a gyermeknevelés kultuszának elsorvasztása azzal, hogy a pártállam "átvállalta" 1945 után a gyermeknevelést.
Csakhogy az a szocialista iparvárosokban és a fővárosban működő 3 műszakban üzemelő gyári bölcsődékben és óvodákban a spártai katonaállam mintájára valósult meg.

Az állam, mint jövendő TERMELŐESZKÖZT, TULAJDONÁNAK tekintette a GYERMEKET.
- Miközben, nagyszerű pedagógiai kísérletek folytak a család- nevelésben betöltött szerepének hangsúlyozásával!
- Miközben a gyermekintézményekben hangoztatott jelszó volt a jó szülő-iskola kapcsolat kialakítása! Ezek, azonban csak szólamok maradtak ezeken a helyeken!



Majd a rendszerváltozáskor ismét napirendre került a kérdés: ki nevelje a gyermeket?



Azt hiszem kiderült az eddigiekből a válasz:

I.) KÖZVETVE mi, mindannyian, az egész magyar társadalom!

Mert, addig, míg:
- a születendő gyermek anyjának, apjának lehet, hogy nincs éppen állása, jövedelme;
- míg nem valósul meg a teljes foglalkoztatottság;
- pontosabban, míg nem valósul meg a társadalmi munkamegosztás azon formája, melyben mindenki a saját szakmájában, hivatásában annyi jövedelmet tudhat magáénak, amelyből meg tudja vásárolni a más szakmák 1.) szolgáltatásait,
2.) termékeit,
3.) eszközeit...
így jutva a tisztességes haszonhoz az ÁLLAM nem vonulhat ki a gyermekgondozás (eü.), gyermeknevelés (intézményei), oktatás (intézményei) költségeinek átvállalásából! - A családi adózás bevezetésével egyidőben...



II.) KÖZVETLEN szülője kellene, hogy nevelje gyermekét/gyermekeit...

,,,,Minden szülőnek feladata, hogy gyermekével az első levegővételtől kezdődően együttműködjön, és együtt készüljenek a gyermek számára is sok megpróbáltatást hozó feladatra. Amíg a gyermek építi a testét, és építi a Lelkét, majd a Szellemét, bizony sok nehézségen megy át mind a gyermek, mind a szülő." (Írja többek között OmMaat Ré.)

,,A család, mint társadalmi alapminta, magába foglalja az élet születését és az élet fenntartását, ,,melyben megfordulnak a nemzedékek, ahonnan ered a történelem, a nemzeti élet, az emberiség szolidaritása, mindaz, ami az embert emberré teszi."
,,A család az emberpár egymáshoz, továbbá a szülőknek és gyermekeknek egymáshoz való kölcsönös viszonyából áll. Ez az ős, emberi háromság: apa, anya és gyermek az élet háromsága, akkor teljes, ha az egész életre kiterjed." Ebből következik, hogy:
,,Nem elegendő a pillanatnyi találkozás, amelyből az Élet támad, mert a nevelés épp olyan lényeges feltétele az életnek, mint maga a szaporítás." (Ravasz László)

Ez azonban mindaddig nem lehetséges, míg az igazán jól-képzett munkaerőnek nem lesz olyan ára, hogy:
1.) meg tud belőle élni,
2.) otthont tud belőle teremteni,
3.) családot tud alapítani,
4.) és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermekei anyjáról is tud gondoskodni, amíg a gyerek/gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi-lelki odafordulást.



II/1.) Hogyan tud MEGÉLNI a bérből-fizetésből egy átlagos magyar család (emberpár)?

A kérdés annál is inkább jogos, mert az eddigi, pártokrata hatalom képviselői úgy rendezkedtek be 1990-et követően, hogy a társadalmi (állami) tulajdonban lévő gyárakat, üzemeket elprivatizálták (többnyire magánvagyonaikat gyarapítandó) a ,,dolgozó nép" feje fölül. http://furaila.xfree.hu/140848
Az így utcára került millióknak, kiket úgy ért a rendszerváltozás, hogy nem rendelkeztek
- sem ANYAGI-
- sem ISMERETI- (tudásbéli)
- sem KAPCSOLATI tőkével,
felkínálták eleinte a munkanélküli segélyt meg átképzést. Ezeken az államilag támogatott átképzéseken - kisvállalkozások gazdasági ügyintézője, virágkötő, műkörmös, meg hasonló - mesterséget oktattak. Aki kisvállalkozó szeretett volna lenni ezeknek a szakmáknak valamelyikében, az induló tőkét megszerezhette volna, ha lett volna önrésze... De nem volt, mert nem is lehetett, mert már az 1980-as években a MUNKÁSSÁG volt a legszegényebb!!!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126760&n=furaila&blog

Nos, rájuk már nincs gondja a pártokrácia képviselőinek, mert már kint porladnak a velük megtelt magyar temetőkben. Gyermekeiknek, pedig a felépült szupermarkettekben meg a multik üzemeiben gyáraiban lehetett bérmunkát vállalni... Annyi bérért, amiből éppen-hogy meg tud egy GYERMEKTELEN emberpár élni... Ki tudja fizetni a lakbért (vagy a törlesztő részletet) az örökké emelkedő rezsit... stb!!! Nekik ott volt, mint megoldás a STERILIZÁLÁS "lehetőségének" rendeletileg való felkínálása - 2006-tól már 18 éves kortól. http://drtomosvary.hu/muvi-meddove-tetel-sterilizacio/72



II/2.) Az OTTHONTEREMTÉS lehetetlenségei...

Az otthonteremtés el-lehetetlenedése nem volt véletlen, mint ahogy arról már az első részben írtam.
Az első hullám az 1990-es évek elején kezdődött, amikor a tanácsi bérlakások megvásárlásának lehetőségét felkínálták a benne lakóknak... Akik előzőleg - a szocializmus nevezetű társadalmi rendszerben - rászorultsági alapon, havi bérleti díjért kaphatták meg a lakást. Őket, és utódaikat ugyanolyan lenullázott állapotban érte az 1989-es állampuccs, mint amilyenben a magyar állam volt akkor!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog
Akkoriban a számítástechnika térhódításával felmérte a Számítástechnikai és Díjbeszedő Vállalat ezen privatizálható állami bérlakásokat és egy olyan módszert alkalmazott azokkal szemben, akik nem tudták megvásárolni az addigi bérlakásaikat, amivel a lehető legrövidebb - törvényesnek látszó - úton az utcára kerülhettek az addigi bérlők. (Ajánlom elolvasásra Matriota Milona Tudósítás Magyarországról című szociográfiájának erről szóló fejezetét a 144-148. old.)

Még ma is utána lehetne kutatni a Közjegyzői Hivatalban - a Díjbeszedő Jogügyi Osztálya által benyújtott - foglalási- és kilakoltatási kérelmeket!!! Ugyanis, MESTERSÉGESEN GERJESZTETTEK HÁTRALÉKOKAT azoknál a főbérlőknél, akik lakásait kinézték maguknak - megvásárlásra - a pénzeszsákok...
Kik lehettek ezek a ,,pénzeszsákok"?
Természetesen, az ANYAGI- KAPCSOLATI- tőkével rendelkezők!
Akik az 1990 előtti időkben a párt által is támogatott FŐNÖKEIK voltak az ELSZEGÉNYEDETTEKNEK! Azok, akik arra biztatták őket még 2004-ben is, hogy ,,merjenek kicsik lenni"!

De, nem jártak jobban azok sem, akik az 1970-es években - a PÁRT, a KISZ és a SZAKSZERVEZET hozzájárulásával - kiérdemelték a lakásvásárlás lehetőségét!

Az akkoriban - futószalagon gyártott házgyári elemekből felépült lakótelepeken - banki (OTP) kölcsönből megvásárolható volt az átlagosan 47-52 négyzetméteres, összkomfortos lakás. Mert, miután összekaparták az önrészt majd aláírták az OTP-ben a gyermekvállalási szerződést legalább 2 gyermekre... akkor megkaphatták az oly nagyon sokáig hiába áhított ,,öröklakást" 30, azaz, Harminc éves hitelre!!! Melynek törlesztő részletét 1990-ben, tízszeresére megemelték a kamatok miatt. Ide tartozik az is, hogy sok esetben a 30 éves törlesztő részlet 2002-ben járt volna le!!!

Ezek az emberek is többnyire otthon nélkül maradtak, miután megszűnt a munkaviszonyuk és ők sem tudták fizetni a törlesztő részletet...

Tehát, az egyszerű emberek ELADÓSÍTÁSA nem csak 1990-ben kezdődött!! Éppen ezért, kijelenthetjük, hogy már ők sem élnek! Pedig ezt megelőzőleg pont ők voltak azok, akik az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUSBAN, sokszor három állásban is dolgoztak!

Ezt: az utcára, majd a temetőbe küldött nemzedéket követte az iskolázottabbak generációja, akik már a média által sulykolt KOZMOPOLITA* életfelfogásra és életmódra befolyásolva nőttek föl. Igen, kozmopolita, vagyis ,,világpolgár", akit népéhez , nemzete kultúrájához szorosabb szálak nem fűznek, aki bárhol a világon könnyen alkalmazkodik. És, hogy milyen érdekes valóban bárhol a világon jobban megél a magyar ember, mint itthon: a saját hazájában! Bizonyság erre az 1956 utáni és a későbbi emigránsok sorsa. Akik 1990 után hazatérve- és hozva magukkal azt a tőkét, amivel Nyugaton olyan jól boldogultak... itt sorra tönkrementek és már többen ott a nulláról is képesek voltak újrakezdeni és sikerre vinni vállalkozásukat!

Az OTTHONTEREMTŐI szándék azonban nem halt ki a fiatalokból és ezért, kapva kaptak a lehetőségen és sorra vették föl azt a bizonyos deviza-hitelt...lakásvásárlás céljára. Mert, ugye lakni azért annak ellenére is kén valahol, hogy a magyar állam már az új Alaptörvényben sem szavatolja a magyarság számára a LAKHATÁST!
Vagyis, nem alapjog a lakhatáshoz való jog a magyar ember számára!

Visszatérve a DEVIZA-HITELT igénybe vevőkre, akiket nem lenne szabad elmarasztalni, hiszen azzal hitegették őket, hogy hamarosan bevezetik Magyarországon is az Eurót! Ez azonban nem következett be és ezeknek az embereknek olymértékben éltek vissza a bizalmukkal, hogy minél többet törlesztettek, annál jobban növekedett a bank számára visszafizetendő tartozásuk!
Ez egyébként az egész térségben egyedüli Magyarországon! Úgyhogy, itt valami nagyon-nagyon el lett szúrva! Ekkorát csakis SZÁNDÉKOSAN lehet véteni mg a banki világon belül is!!! Ezek ismeretében, mondanom sem kell, hogy ismét tömegesen kerültek utcára és váltak HAJLÉKTALANNÁ vétlen emberek...



II./3.) A CSALÁDALAPÍTÁS társadalmi feltételei

Ilyen össztársadalmi körülmények között kimondhatjuk, hogy családalapításra csakis az 1990 előtt is jómódúvá lett szülők gyermekei gondolhatnak mai napság.
Csakhogy, ők NEM GONDOLNAK családalapításra, mert a fogyasztói társadalom jó fogyasztói és azok is akarnak maradni. Ezért, az 1990 után oly nagy erővel népszerűsített ,,SZINGLI" vagy ,,KOZMOPOLITA" életformát élik, amibe nem fér bele egy, vagy két magatehetetlen kicsi gyermek!

Tisztelet a kivételnek, akik önmaguk, és nemzetük iránti elkötelezettséggel és igényességgel élik életüket!

Ők azok, akik magyar őseik szokásait és hagyományait elsajátították elődeiktől és az önállóság felelősségével szeretnék megélni életidejüket.

Ők azok, akik, ha kell kitelepülnek az elnéptelenedd falvakba és ott megteremtik a saját MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁGUKAT, amivel sikeresen túlélhető mindenféle világválság... Ez csakis egyfajta önellátó (autokart) gazdálkodással és háztartásvezetéssel érhető el. Számukra - EGYENLŐRE - nem okoz problémát az otthonteremtés, a családalapítás és ezen belül a legnagyobb boldogság a gyermekáldás... Azért írom, hogy egyenlőre, mert az EU intézkedéseit, törvényeit az előzőekben említett Luganoi tanulmány szerint hozzák és nem kizárt ezeknek az önellátó, önfenntartó településeknek a törvényes tönkretétele... De ne fessük az ördögöt a falra, inkább örvendjünk egyenlőre a magánéleti aranykorukat megteremtőknek!!!



II/4.) Azok, akik VÁLLALJÁK, mert vállalni akarják és tudják - hogy asszonyukról, gyermekei anyjáról is tudnak gondoskodni...amíg a gyerek/gyerekek igénylik a mindennapos gondoskodást, az anyai testi-lelki odafordulást, a következőket írhatom.

Ez sajnos, csak azokban a családokban valósulhat meg, ahol az átlagosnál több jövedelemmel rendelkezik az apa. Vagy, az önellátó gazdálkodással megteremtődött ennek tárgyi lehetősége... Vagyis, olyan CSALÁDI MUNKAMEGOSZTÁSBAN tudnak az önfenntartásukért dolgozni, hogy a gyermek nem lehet akadálya a munkavégzésnek... Sőt, az ő gyermekeik hamar benőhetnek a feladatokba és hamar megtanulhatják az önállóság felelősségét!

Csak, nehogy ők váljanak az elsők közötti REZERVÁTUM-lakókká a saját hazájukban!

Azért áll fönn a veszélye ennek, mert Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatva - előterjesztette és MEGSZAVAZTATTA 2008. április 22-én azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁRA.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog
2008-04-20 10:41:32, vasárnap
Bajnai megkapta ezért - szinte tálcán a miniszterelnökséget. És, most, hogy újra kampányolhat ezerrel, méghozzá a HAZA és HALADÁS-sal (azóta Egyesületével) összeáll a kép. Boross olyannyira akarta a NATO-t, hogy képes volt az akkori népszavazási küszöböt levinni, hogy érvényes legyen. Mondván, hogy:
- "...oda be kellett lépni!".
Lásd a korábbi képet az újságcikkről!

Erre a PAKTUM minden áron való betartatása miatt volt kizárólag ,,szükség". Hogy soha ne lehessen még csak beszélni sem az általa újjászervezett titkos szolgálatokról - sem az előttiről - sem semmiről, amivel tönkretették Magyarországot és a benne élőket!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1980
  • e Hét: 5508
  • e Hónap: 14112
  • e Év: 50053
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.