Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Az ember....
  2015-09-18 22:10:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az ember élete....
  2015-09-18 22:09:24, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A valódi....
  2015-09-18 22:08:45, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A só
  2015-09-18 21:08:29, péntek
 
 



A só régi társunk a konyhában, nélküle szinte elképzelhetetlen bármilyen recept. Mind e mellett jó, ha tudjuk, hogy a konyhaajtón túl is hasznát vehetjük.
Megannyi házi recept létezik, az eltérő felületekre más-más praktikákat kínálnak, de talán egyik sem olyan könnyen beszerezhető és olcsó, mint a sima konyhasó.

Néhány praktikus ötlet:
Aki szereti az öntöttvas edényeket, annak itt egyszerű és gyors módszer. Öntsük a serpenyőbe olajat, melegítsük fel egy kicsit, majd adjunk hozzá néhány evőkanál durva sót. Ez lesz a massza, amelynek segítségével súroljuk át az edényt, öblítsük le meleg vízzel, majd töröljük szárazra.

- Zománc-tisztítás: pasztát készítünk két rész só és egy rész ecet segítségével és ezzel tisztítunk. Ugyanez a paszta jól használható kávés-, teáscsészék és a csaptelepek tisztítására is.

- Ha megváltoztatjuk az előbbi arányokat és 4 rész ecethez teszünk 1 rész sót, akkor a fürdőszobai csempét is ragyogóvá varázsolhatjuk. Ez utóbbi variációt használhatjuk szőnyegtisztításra is. Egy kis dörzsi és száradás után porszívózzuk ki.

- Az odaégett étel nem kérgesedik meg az edényben, ha a főzés végeztével kis sót szórunk bele. Így amikor mosogatunk, könnyebb lesz a munkánk.

- Ha egy edény nagyon zsíros, szórjunk bele egy kis sót és kéztörlővel töröljük át. Így könnyebb lesz a tisztítás.

- Ha kilöttyen valami a sütőre szórjuk rá só és fahéj keverékét. A só felszívja a vizet, a fahéj elűzi a kellemetlen szagot. Ha kihűlt, könnyebb takarítani.

- A fém (acél, ezüst, ón, de még az arany is) evőeszközök tisztítására készítsünk pasztát 1-1-1 arányban, felhasználva sót, lisztet és ecetet. Egy rongy segítségével dörzsöljük át, hagyjuk állni egy órát, vízzel mossuk le, töröljük át. A felület magáért beszél.

- Rézfelületek (sárga és vörösre is) jó az alábbi módszer. Egy fél citromnak kinyomjuk a levét, majd sóval összekeverjük és átdörzsöljük vele a réz felületeket. Ha végeztünk, szárazra töröljük. Ez a keverék egyébként arra is alkalmas, hogy a ruhákon lévő penészt eltüntessük. A foltot bedörzsöljük, hagyjuk megszáradni, aztán egy sima mosás.

- Ezüst tisztítása. Egy edény aljába teszünk egy darab alufóliát, vizet öntünk bele, a vízbe 1-1 evőkanál sót és szódabikarbónát teszünk, beledobjuk az ezüstöt. Felforraljuk, hagyjuk állni 5 percig majd öblítsük át.

- Rozsdamaró házilag. Sóból, borkőből és vízből pasztát készítünk, bekenjük vele a felületet, hagyjuk megszáradni aztán töröljük át alaposan.

- Só és szódabikarbóna. A hűtőt ezzel takarítva nem csak tisztító hatást érünk el, hanem ügyesen szagtalanít is. A fehérítő hatását nem csak itt kamatoztathatjuk. A megsárgult ágyneműt tegyük egy nagy fazékba, tegyünk hozzá 5 evőkanál sót, 1 evőkanál szódabikarbónát, forraljuk 15-30 percig, majd öblítsük ki hideg vízzel.

- A mosogatószivacsot használat után sós vízben mossuk ki, így jóval kevesebb szennyeződés és szag ragad meg benne. A sós-vizes öblítés a vágódeszkánál sem rossz módszer.
Fekécs Edit - sokszinuvidek.hu
Forás : http://joportal.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
3 lecke, amit a kudarc tanít nekünk
  2015-09-18 21:01:34, péntek
 
  "A kudarc ideje a legjobb időszak a siker magjainak elvetésére."

A kudarc egyike azon legfontosabb dolgoknak, ami tisztán mutatja a siker felé vezető utat. De ezt csak nagyon kevesen veszik észre.
Általában félünk a minket érő kudarcoktól, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük azt.
Valójában azonban a kudarcon keresztül tanulhatjuk meg, mi az, amit rosszul csináltunk és hogyan csinálhatjuk legközelebb jobban.

Íme, a kudarc legerősebb tanulságai:

1 Igazán kell akarnod
Ha sikert akarsz elérni, akkor a leglényegesebb, hogy szívedből, szenvedéllyel akard a vágyott célt. Egész lényedben kell, hogy lüktessen az a belső erő, tűz, ami által képes leszel az akadályokat legyőzni és célodat elérni. Ha ez nincs meg, ha hiányzik a motiváció - ez nagy hiba, ami kudarcot eredményez. Így minden idő, energia, elpocsékolt erőfeszítés.

2.A hibák részei az útnak
Minden folyamatnak, útnak, ami a sikerhez vezet részei a hibák, hogy hibázunk, rossz döntéseket hozunk. Minden sikeres ember, mielőtt elérte a célját, elkövetett egy rakás hibát. De képesek voltak meglátni azokat, szembenézni velük, és tanulni belőlük. A hibák tanítóink: mit kerüljünk el, és mit csináljunk másképp. Irányt mutatnak, megmutatják, merre ne menjünk.

3.A siker kulcsa: a kitartás
A kitartás nem tanítható. A nagy dolgok nem érhetők el könnyen. Tenni kell értük. A nagyszerű dolgokért küzdeni kell, munkát kell fektetni bele. Ki kell tartani, akkor is, ha rengeteg akadályt kapunk. Nem lehetünk lusták, harcolni és tenni kell az álmainkért! A kudarc gyakran azt jelzi: nem próbáltad még elég keményen elérni a célodat. És nem is leszel sikeres, ha nem rendelkezel megfelelő hozzáállással és motivációval, hogy bármit megtegyél azért, ami a sikerhez vezet.

,,Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható." /Thomas A. Edison
Forrás : Sándor Judit/Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A vizelet színelváltozásai
  2015-09-18 20:47:52, péntek
 
 



A sárgától a piroson, a zöldön és a kéken át a liláig a szivárvány minden színében ,,pompázó" vizeletmintákkal lehet találkozni az orvosi laboratóriumokban. A vizelet furcsa színét az elfogyasztott élelmiszerek és gyógyszerek is okozhatják, de gyakran gyulladások vagy komoly betegségek állnak a háttérben.

"Vizeletszivárványról" készített felvételt osztott meg egy közösségi oldalon egy fiatal laboratóriumi dolgozó annak szemléltetésére, hogy az emberi szervezet milyen sokféle színű produktum megalkotására képes. Az Egyesült Államokban fekvő, 200 ezer lakosú Tacoma város kórházának laboratóriumában mindössze egy hétig tartott, hogy a leadott vizeletmintákból a szivárvány minden színét ki tudták rakni - adta hírül a Livescience internetes portál.

Bár voltak, akik vegyszeres manipulációt sejtettek a kék, zöld, lila vagy narancssárga színű vizeletminták hátterében, a fényképet készítő Heather West elmondta, hogy ilyesmiről szó sincs: az emberi szervezet valóban képes ilyen színű vizeleteket produkálni. A leadott mintáknál rendszerint a színnel nem foglalkoznak, de a rendellenes árnyalatok - főként a vörös vagy a barna - súlyos betegségek jeleit vetíthetik előre.

Ha vörös, narancs vagy sárga a vizelet
A vizeletet pirosra legtöbbször a benne lévő friss vér színezi, és ezt a jelzést nem szabad félvállról venni. Egy komoly fertőzés, vesekő vagy hólyagrák is okozhat olyan belső vérzést, amely a vizelettel távozik a szervezetből. Ha ilyet észlelünk, feltétlenül forduljunk orvoshoz.

Vannak persze ártalmatlanabb okai is a vizelet pirosas elszíneződésének: aki túl sok céklát vagy szedret evett, ne lepődjön meg, ha rózsaszínűt pisil.

A sötét színű, narancssárga vagy barna vizelet szintén egészségi problémát jelezhet: a sötétbarna vizelet ugyancsak vérre, vagy nagy mennyiségű bilirubin jelenlétére is utalhat - utóbbi a máj nem megfelelő működésének, esetleg májdaganatnak a jele lehet. Egyes gyógyszerek, például antibiotikumok vagy a húgyúti fertőzések kezelésére alkalmazott fenazopiridin narancsszínűre festheti a vizeletet. Szintén narancsszínű vizeletet eredményezhet vesehomok, vagy a sok sárgarépa.

A vizelet sárga színét a benne lévő urokróm nevű pigment adja: a szervezet hidratáltságának függvényében a halványtól a sötét sárgáig terjedő tartományban. A sötétebb árnyalat túl kevés folyadékbevitelre, a halvány ,,szalmasárga" szín a hígult vizeletre utalhat. A zavaros vizelet vizelet-kristályok vagy fertőzés jelenlétét jelezheti.

Egzotikus zöld, kék vagy lila
A ,,vizeletszivárvány" legritkábban előforduló színe a kék, amely általában gyógyszerek színanyagának hatására alakul ki. Elsősorban a szén-monoxid mérgezés kezelésére, vagy műtétek során festékanyagként alkalmazott metilénkék nevű szer okoz kék színű vizeletet, de hasonló hatású a Viagra, a propofol és az indometacin is. Ezen kívül kékre festheti a vizeletet a kék ételfestéket tartalmazó élelmiszerek túlzott fogyasztása is.

A zöld színű vizelet többnyire a kék színű ,,hígított változata", de zöldet pisilhetünk egyes húgyúti fertőzések következményeként is.

A fényképen látható sötét lila színű vizeletminta egy veseelégtelenséggel küzdő pácienstől származik: ha a vesék nem működnek megfelelően, akkor a sötétebb árnyalatú vér lilára festheti a vizeletet. Szintén lilás árnyalatot eredményez egy viszonylag ritka - zömmel örökletes - betegség, a porfíria is.

A szag is fontos
A színek mellett érdemes a vizelet szagára is odafigyelni: az édeskés szagú vizelet cukorbetegségre utalhat, de állhat a háttérben egy örökletes kór, az úgynevezett juharszirup betegség is. Utóbbi főként gyermekeknél előforduló betegség: a szervezet bizonyos aminosavakat nem tud lebontani, ezért a vizelet szaga édeskéssé válik, juharszirupra emlékeztet.

Az erősen bűzös vizelet bakteriális fertőzésre hívhatja fel a figyelmet.

Egyes ételek is befolyásolhatják a vizelet szagát: a spárgában lévő kénvegyület lebontása például jellegzetes szagot eredményez, amitől nem kell megijedni.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Agytorna
  2015-09-18 20:41:01, péntek
 
 



Agyunk működésének egyik alapelve, hogy folyamatosan edzeni kell, ugyanúgy, mint az izmokat. Ha nem használjuk izmainkat, fejlődni sem fognak, sőt használhatatlanná válnak egy idő után (egy nem használt izom több, mint 30%-a épül le hetente. Ezért kell például a három hétig begipszelt lábat fizioterápiával újra edzésbe hozni). És ugyanezen elv alapján működik agyunk is.

Az amerikaiaknak van is erre egy jó mondásuk: "you either use it, or you lose it" (vagy használod, vagy elveszíted). És joggal állítható, hogy ez az élet bármely területére igaz. Ha nem fejlesztjük folyamatosan a legfontosabb erőforrásunkat, nehezen fogunk eredményeket elérni úgy a személyiségfejlődést, mind pedig az élet más aspektusait tekintve.

Itt van 11 egyszerű, de annál hatékonyabb gyakorlat, amelyekkel erőfeszítés nélkül edzheted agyadat. Néhányat már ma elkezdhetsz. Induljunk a legegyszerűbbektől, amelyek nem kerülnek sok időbe és különösebb fáradozásba:

1 Tedd a másik kezedre az órád
Általában a bal kezeden viseled az órát. Minden alkalommal, ha megnézed az időt, az agyad nem kell semmilyen erőfeszítést tegyen ezen folyamat végrehajtásához, mert berögözött mozdulattá vált, mint egy reflex. És amit reflexből csinálunk, az nem tudatosul, azaz nem gondolkodunk rajta. Ugyanígy van az autóvezetéssel is. Kezdetben azon pörög az agyunk, hogy mikor melyik pedált kell felengedni, hol van a hármas, elégszer néztünk-e tükörbe indulás előtt... A jogosítvány megszerzése után nem is halljuk a mellettünk ülőket, annyira koncentrálunk. De egy idő után ez mind reflexesen működik - így tudunk telefonálni és térképet böngészni vezetés közben (ezt azért vezetés közben mi nem ajánljuk). Azzal, hogy átteszed az órát a másik kezedre, minden alkalommal gondolkodásra bírod az agyad, mielőtt cselekednél. Cserélgesd hónaponta!

2.Válassz minden nap más útvonalat
Egy másik hatékony gyakorlat: minden nap más úton menj. Ha rendületlenül ugyanazt az útvonalat követed minden egyes nap, akkor az agyad köszöni szépen jól van, és átkapcsol automata pilóta üzemmódba. Így nem csoda, ha a munkahelyen jut eszedbe, hogy a gyerek még mindig az autóban ül, mer t elfelejtettél az óvoda felé menni. Bírd gondolkodásra az agyad, dolgoztasd. Ha a kereskedelem világában mozogsz, ezzel a gyakorlattal több esélyed van új kliensekkel találkozni.

3.Ne használj GPS-t
Dolgaink nagy része arra lett kitalálva, hogy megkönnyítse létünket. De ne felejtsük el, hogy ezek nincsenek feltétlenül jó hatással elménkre, mivel így kevesebb gondolkodásnak tesszük ki agyunkat. Inkább fürkészd a térképet, olvasd le az utcaneveket az épületek oldaláról, kérdezősködj, találd fel magad. Időről időre legalább.

4.Minden nap tanulj valami újat
Tedd fel magadban, hogy minden nap valami újat tanulsz. Olvass. A Wikipédia és a Google a barátaid. Keress egy új szót, egy fogalmat, céget, nevet, egy országot, bármit, amiről valami újat tanulhatsz. Így nem csak edzed, hanem táplálod is elmédet. Mert az agy is olyan, mint egy motor - üzemanyagra van szüksége.

5.Mozogj
Az agytorna korántsem zárja ki az izmok edzését. Nem titok, hogy a testmozgás nem csak a testnek, hanem az agynak is jót tesz. A Georgia Egyetem Mozgástudományi Intézete arra a következtetésre jutott, hogy már egy 20 perces testmozgás is segíti az agy működését. Mozgás, magasabb szívfrekvencia, több vér (így oxigén) az agyban - ilyen egyszerű ez. Mozgás alatt ugyanakkor hormonok is szabadulnak fel a testben, ami a relaxációt, a tanulást, és az idegi jelátvitelt is javítja.

6.Hidratáld magad bőségesen
Az agy 90%-a víz, úgyhogy ajánlatos minél többet fogyasztani. Az optimális napi folyadékmennyiség a testtömeg minimum 5%-a. Amikor a szomjúságérzet jelentkezik, az agy már 10-20 perce nem működik optimálisan. Ez azért van, mert a szomjúságérzet sokkal később tudatosul, mint ahogy azt az agy sejtszinten érzékeli. Tehát törekedjünk még azelőtt inni, mielőtt szomjasok lennénk.

7.Mondj fel a tévézéssel
Tudományosan bizonyított, hogy a TV butít, ugyanis ez szintén az agyi munka csökkenéséhez vezethető vissza: egy olyan kommunikációs forma, ahol az üzenet semmilyen erőfeszítést nem feltételezve hatol az elmébe. Nem beszélve arról, hogy ez az üzenet kevés esetben bizonyul kifejezetten elmecsiszoló jellegűnek (National Geographic, Discovery és egyebek).

8.Mondj fel az alkohollal
E téren is számtalan tanulmány támasztja alá az alkohol agyi funkciókra gyakorolt káros hatását. Még az "ajánlott napi egy pohár bor" híveinek is tanácsolandó inkább vízzel tölteni azt a bizonyos poharat.

9.Tanulj meg egy új nyelvet
Talán az agytorna legjobb módszere a nyelvtanulás. A statisztikák szerint az, aki könnyedén megtanul két-három nyelvet, az hat-hetet is pont ugyanúgy képes elsajátítani. Tudtad, hogy egy nyelvet akár néhány hét alatt meg lehet tanulni? Egy nyelvtanulást segítő módszer például a híres Lozanov módszer.

10.Fejleszd a szóbőséged
Fontos, hogy ne csak idegen nyelvű szavakat tanulj meg, hanem anyanyelveden is tanulj új szavakat. Vedd kézbe az értelmező szótárt, és láss neki még ma!

11.Játssz
Nem utolsó sorban, lazításkor is tornásztathatod agyad. Tökéletesen megfelelnek erre a célra a különbségkeresős, párkeresős - vagy memóriajátékok, a különféle számolós játékok.

Most pedig rajtad a sor, hogy kicsit mozgásba hozd elmédet. Kellemes tornászást!
Egyed Zsuzsanna - Filantropikum.com
Forrás :http://joportal.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Erős antibiotikum- otthon elkészíthető
  2015-09-18 20:32:05, péntek
 
 



Ez a legerősebb természetes antibiotikum, amelyet odahaza is el tudunk készíteni!

Egy erős immunrendszer sok betegségtől képes megvédeni, így ha nem szeretnénk mindenféle bajokkal, egészségügyi problémákkal küzdeni, akkor érdemes odafigyelni, és karban tartani ezt a hihetetlen védekező mechanizmust.

Az alábbi recept éppen ezt szolgálja, és emellett pedig a legerősebb természetes antibiotikum, amely a konyhánkban is elkészíthető.

Hozzávalók:
- 1/4 bögre apróra vágott fokhagyma
- 1/4bögre apróra vágott hagyma
- 700 ml almaecet
- 2 evőkanál kurkuma
- 1/4 bögre reszelt gyömbér
- 2 evőkanál reszelt friss torma
- 2 darab csípős paprika

Elkészítés:
Az almaecet kivételével az összes hozzávalót keverjük össze egy edényben, majd tegyük bele egy befőttes üvegbe, és öntsük rá az almaecetet. Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk fel. A legjobb, ha az üveg kétharmadát megtölti a keverék.

Ezt hűvös helyen kell két héten keresztül tárolni. Ha letelt az idő, egy géz segítségével szűrjük le a keveréket. Ez annyira erős, főként, hogy csíp is, hogy egy nap csak egy evőkanállal szabad belőle elfogyasztani.

Érdemes a kúra megkezdése előtt egy orvos véleményét is kikérni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kaizen
  2015-09-18 20:24:28, péntek
 
 



Egy japán trükk, ami megváltoztathatja az egész életed

Ez egy japán menedzselési módszer, ami fokozatos, folyamatos változáson alapul. A japán "kai" (változás vagy korrigálás) és "zen" (jó) szavak összetétele.

A módszert a 2. Világháborúban dolgozták ki és még ma is alkalmazzák cégek, mint pl. a Toyota és a Canon. A módszer alapja, hogy apró változtatások történnek folyamatosan: mindig fokozzák a termelékenységet, biztonságot és hatékonyságot, miközben redukálják a selejtet.

Ez egy hatékony üzleti stratégia, ugyanakkor az életedre is alkalmazható tökéletes rendszer.

Életed minden területe megérdemli a fokozatos fejlesztést. Hogy elkezdd saját kaizenedet, ülj le és válassz ki egy olyan életterületet, amit a leginkább szeretnél fejleszteni!

Gondolkodj el rajta, milyen apró változtatással tudnál javítani rajta! Kis változások is nagy eredményre vezethetnek, ha naponta gyakorolják.

Az egész finom, fokozatos lesz, de hosszú távon felnézel és meg fogsz lepődni mennyi minden változott. Közeli fókusszal úgy tűnik, nem teszel sokat, de minden egyes nap igazán számít.

Ne hagyd figyelmen kívül az apró lépéseket!

"Át tudsz kelni a legnagyobb hegyen is egyszerre egy lépést megtéve." (John Wanamaker)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
11 tipp a lelki társad bevonzására
  2015-09-18 20:15:46, péntek
 
 



Megtalálni a lelki társam. Avagy a szerelem isteni időzítése.

Azt ugyan nem tudjuk Neked megmondani, mikor bukkan fel a lelki társad, de egy valami biztos: az igaz szerelem bárki számára lehetséges- kortól függetlenül.

Íme 11 tipp, hogy a Te lelki társad is elérkezzen hozzád, méghozzá isteni időzítés szerint:
Higgy benne, hogy megtörténhet

A mi csodálatos univerzumunk úgy van berendezve, hogy azokat az embereket küldje hozzánk, akiknek a meggyőződései egyeznek a miénkkel. Ha nem hiszed, hogy valaha is megleled az Igazit, akkor nos...talán nem is fogod. Hinni és tudni, hogy a lelki társad valahol a világban van; a legfontosabb alapelv. Ha rájössz, hogy az Igazi nemhogy vár Rád valahol, de már keres Téged, akkor tiéd lehet az igaz szerelem.

Szeresd önmagad
Tudd, hogy szerethető vagy. Minden nap tápláld magad szeretettel, elismeréssel, pozitív gondolatokkal és gyengédséggel. Kezdj el úgy törődni magaddal, mintha Te lennél a legfontosabb ember a világon. Megérdemled a saját szereteted. Amikor ezt elfogadod, az egész világ tükörként fog viszontszeretni. Oscar Wilde mondta a legtalálóbban: ,,Szeretni önmagad egy életre szóló románc kezdete.

Csinálj helyet a szeretteidnek
A fizikai zűrzavar eltávolítása az életedből az egyik leggyorsabb útja az új pozitív energia beáramlásának. Ezzel egyidőben tényleges helyet kell teremteni a hamarosan érkező szerelemnek. Szabadíts fel helyet a gardróbban, ürítsd ki a lelki társad oldalán lévő éjjeli szekrényt is, így amikor majd megérkezik, megtöltheti a saját személyes tárgyaival. Csinálj helyet, hogy az univerzum olyan otthonba küldhesse a lelki társad, ahol már várják őt (ez akkor is fontos, hogyha nem tervezed, hogy a másik az otthonodba költözzön).

Gyógyítsd meg a szíved
A múltbéli sebek meggátolnak abban, hogy magadhoz vonzd a nagy szerelmet. Talán nem tűnik fel, de neheztelni, vagy nem megbocsátani éppen úgy odaköt a másokhoz. Készíts egy listát a régi szerelmeidről, akikre még mindig neheztelsz vagy haragszol. Írj mindegyiknek egy részletes levelet, amelyben kifejted, miért vagy dühös. Adj ki magadból mindent, ne aggódj, ezeket a leveleket nem kell elküldened soha. Aztán írj még egy levelet - ezúttal a másik fél szempontjából. Ezután olvasd fel magadnak hangosan azzal a szándékkal, hogy minden fennmaradó gyűlölet elszálljon belőled. Amikor begyógyítjuk a múltbéli sebeinket, ajtót nyitunk egy teljesebb jövőnek.

Térképezd fel a vágyaidat
Írj egy listát a legfontosabb tulajdonságokról, amelyekkel szeretnéd, hogy a lelki társad rendelkezzen. Ezután fogd a listát és készíts egy képzeletbeli térképet, egy kollázst, ami a romantikus jövődet fogja reprezentálni. Ez tényleg működik! Ismerek egy negyven körüli egyedülálló férfit, aki hamar rátalált a lelki társára ezzel a módszerrel: miután elkészítette a térképét, lefotózta és beállította háttérnek a laptopján és a mobil telefonján. Napjában többször összpontosított az elképzelésére és lám, néhány hónapon belül rá is talált az igaz szerelemre.





Légy az a szerető ember, aki vagy
Találd meg a módját, hogy többször kifejezhesd a szereteted a körülötted lévőknek. Az univerzum folyamatosan tükröt tart elénk.

Éld meg a lelki társ igazságát minden nap
Élj abban a tudatban, hogy egy szerető, elkötelezett kapcsolatban vagy. A nagy szerelem mindenkit utolérhet, minden korban, ha szeretnéd mágnesként bevonzani a szerelmet...Ezzel az ,,úgy élek, mintha" módszerrel a tetteid követik majd, amit hiszel. Például vehetsz születésnapi üdvözlőkártyát, amit odaadhatsz neki egy nap. Vagy vehetsz olyan koncert- és színházjegyeket, amelyeken együtt vennétek részt. És ha igazán belejöttél, egy nap a képzeletedben elkezdhetsz hozzá beszélni is.

Készíts egy kapcsolat oltárt az otthonodban
Feng Shui szakértők szerint a hálószobád ajtótól legtávolabb eső jobb sarka jelképezi a kapcsolatokat. Hogy felélénkítsd ezt a helyet, készíts egy oltárt. Az ide kerülő tárgyak lehetnek virágok, egy pár rózsaszín, vagy piros gyertya, egy pár apró hattyú, romantikus fényképek, ikonok vagy szobrok, amik jelképezik a szerelemmel és családdal kapcsolatos elképzeléseidet. Akár a vágyaid térképét is elhelyezheted itt. Minden nap szentelj egy kis időt arra, hogy leülj az oltárhoz és elmondj egy imát és kifejezd háládat a szerelem érkezéséért.

Hallgass a megérzéseidre és cselekedj!
Fontos, hogy figyeljünk az univerzumtól érkező jelekre vagy a semmiből előbukkanó meghívásokra, amelyek elvezethetnek a lelki társadhoz. Cselekedj, amikor ilyen lehetőségek adódnak. Ez jelentheti azt is, hogy regisztrálsz egy online társkeresőre, búvártanfolyamra mész, vagy csak egyszerűen megosztod a bizalmas barátaiddal azt a vágyadat, hogy találkozz életed szerelmével.

Érezd át, milyen lehet a lelki társaddal lenni
Azelőtt, hogy 10 éve találkoztam férjemmel, az volt a szokásom, hogy minden nap napnyugtakor meggyújtottam néhány gyertyát, bekapcsoltam a kedvenc Gregorian dalokat tartalmazó CD-met és leültem egy nagy, kényelmes fotelbe. A szemeimet behunyva elképzeltem milyen érzéseket váltana ki belőlem egy lelkitárs megléte. A testem minden részében éreztem és tudtam, hogy már úton volt felém. Voltak olyan napok, amikor arra gondoltam, hol késik már, de elengedtem ezeket a gondolatokat és tudtam, hogy biztosan el fog jönni.

Fűszerezd meg a várakozást
Azok, akiknek fogytán a türelmük gondoljanak erre: választhatod, hogy megengeded magadnak az elhagyatottság és magány érzését, vagy lehetsz boldog és áldott. Az egyik módja az utóbbi elmeállapot elérésének, egy ősi japán esztétika megértése. A wabi sabi abban látja az értéket, ami öreg, használt, tökéletlen és múlandó. Valójában szépséget és tökéletességet keres a tökéletlenségben. Ahelyett, hogy elnyújtod a várakozást - és az egyedüllét tökéletlenségét - alkalmazhatod a wabi sabi módszert és kiélvezheted egyedülléted utolsó napjait. Megfűszerezheted az utazást és örömtelivé teheted a várakozást. Az egyik legjobb módszer erre, hogy vidd el magad különleges helyekre, ahol olyasmit csinálsz, ami valójában Téged tesz boldoggá!

Fogd fel így: amikor egy virág magvai a földbe kerültek és az első hajtások megjelentek, a kertész nem szedi össze minden nap a leveleket, hogy gyorsabban nőjenek. Bízik az anyatermészetben, aki megfelelően fog beavatkozni, amikor szükség lesz rá, és a virág végül kihajt. Ahogy a kertész, Te is elültetted a magvakat és meginvitáltad a szerelmet, hogy kivirágozzon az életedben.

Amit biztosan tudok: a lelki társ titok működik. Mindenkinek, minden korban. Csak annyit igényel, hogy belé fektess egy kis időt, energiát és figyelmet. Nem éri meg az életed hátra levő részének boldogsága ezt a kis áldozatot?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 592 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3300
  • e Hét: 19967
  • e Hónap: 51453
  • e Év: 256154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.