Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Na, Mari néni, izgulni tetszik?
  2015-12-10 19:27:41, csütörtök
 
  -Na, Mari néni, izgulni tetszik?




- Hát, nővérke, egy kicsikét. Tudja, ez az első vakbelem, amit kivesznek.
- Ne tessék aggódni, minden rendben lesz. Ugye, nem reggelizett?
- Látta azt a reggelit?
- Nos... ezt akkor nemnek veszem. Á, már jön is a miniszterelnök úr!
- Tessék? Mit keresne itt....
- Jónapot kívánok! Megjöttem, mint a fehérvári huszárok! Hajrá, Magyarország, hajrá Mari néni! Mi, magyarok, különös fajta emberek vagyunk...
- Úristen!!!! Nővér! Mit keres ez itt?!
- Hát... sajnos nem telik aneszteziológusra. Tudja, azok rengeteget keresnek. Egy-egy altatóorvos fizetéséből kijön két ilyen miniszterelnök is. Ráadásul őt senki sem akarja tőlünk külföldre csábítani...
- De hát... ő fog elaltatni?
- Bizony! Tessék csak figyelni a szövegét! Három perc, és teljesen be tetszik kábulni.
- És akkor jön a sebész?
- Sebész?! Viccelni tetszik? Miből fizetnénk egy sebészt? Azt is a miniszterelnök úr csinálja. Majd szépen lyukat beszél a Mari néni hasába.
- És ki tudja venni a vakbelemet?
- Ő? Mari néni, a miniszterelnök úr csak megérinti a maga vakbelét, és az újra látni fog!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan lehet megszerezni egy évi 50 milliárd forintos profit
  2015-12-10 19:15:55, csütörtök
 
  Hogyan lehet megszerezni egy évi 50 milliárd forintos profitot hozó bizniszt?

“Raj Rafael felkereste a gazdasági bizottság honlapját, és az ott megadott címre elküldött egy pályázatnak nem tekinthető jelentkezést,így kapta meg a jogosultságot. Ezek után alapított egy céget Szingapúrban kifejezetten erre a célra, mivel ez is követelmény volt.“

Letelepedési kötvény, Rogán Antal vezette Gazdasági Bizottság.
Milyen korrupció?

**********************



Akit kitúrtak a világ legzsírosabb üzletéből

2015.12.10. 10:50

Nem volt pályázat, a gazdasági bizottság honlapján található email-címen lehetett jelentkezni a letelepedési államkötvények közvetítésére, mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában egy letelepedési kötvények értékesítésére létrehozott cég tulajdonosa. Raj Rafael kifejezetten erre a célra alapította Euro-Asia Investment Management Pte Ltd. nevű cégét Szingapúrban, és kínai ügyfelekkel akart foglalkozni, de 40-50 értékesítés után hirtelen kihúzták alóla a teljes kínai piacot.

Raj Rafael már a letelepedési államkötvényekről szóló törvény előtt évekkel elkezdett kínai vállalkozók magyarországi ügyintézésével foglalkozni.

Az egész letelepedési programot én építettem fel Kínában

mondta a lapnak. Ennek ellenére nem sikerült megvetnie a lábát a letelepedési kötvények piacán, pedig még helyzeti előnnyel is rendelkezett: személyesen is ismerte a törvényt benyújtó képviselők egyikét, és korán elkezdett készülni, Kínában még a rendszer pontos működését meghatározó rendelet előtt elkezdte népszerűsíteni a programot.

Ezt követően meglepve tapasztalta, hogy bár nem volt semmilyen nyilvános pályázat, már ki is választottak egy céget, a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungarian State Dept Fundot, amely Kínában árulhatja majd a letelepedési kötvényeket. Mikor ez kiderült,
Raj is felkereste a gazdasági bizottság honlapját, és az ott megadott címre elküldött egy pályázatnak nem tekinthető jelentkezést,

így kapta meg a jogosultságot. Ezek után alapított egy céget Szingapúrban kifejezetten erre a célra, mivel ez is követelmény volt.

Az első csalódást az jelentette, hogy fel sem merült a két jelentkező cég versenyeztetése, utána pedig az derült ki, hogy a cégek országonkénti leosztásban kapják meg az értékesítési jogokat. Kína kizárólagos joga a HSDF-é lett. Az Euro-Asia Investment Management Pte Ltd.-nek maradtak a Szingapúrban beadott kérvények, de ekkor még ettől függetlenül lehettek kínai ügyfeleik.

A letelepedési kötvény ára korábban 250 ezer euró volt, ma 300 ezer. Raj 40 ezer euró ügyintézési díjat kért az ügyfelektől, amelyből többek között a velük együttműködő ügynökségek díjait, a reklámköltségeket és az ügyvédi díjakat is állták. A Magyar nemzet értesülései szerint hiába volt saját ügyvédjük, a letelepedési kötvények ügyintézésével egy bizonyos Kosik Kristóf ügyvédi irodáját kellett megbízniuk. Kosik irodája állítólag Rogán Antaltól is kap megbízásokat, és több ezer eurós munkadíjat számolnak fel a tartózkodási engedélyek elintézéséért.

Rajéknak 40-50 állampapírt tudtak eladni, amikor Rogán Antal vizsgálatot rendelt el a cég ellen, és BÁH felfüggesztette a folyamatban lévő ügyeiket. Fél év pereskedés után elérték, hogy a már megkezdet ügyek végigfuthassanak, addigra azonban életbe lépett a törvény módosítása: idén januártól már nem ország, hanem állampolgárság alapján határozzák meg, ki kitől vásárolhat letelepedési kötvényt.
Kínai állampolgároknak csak a HSDF adhat el, az Euro-Asia Investmentnek azóta egyetlen ügyfele sem volt,

mivel Szingapúr gazdag ország, az ott élő embereknek nem nagy üzlet a magyar állampolgárság, mondta Raj.

A letelepedési kötvények rendszeréről, amely az államnak kevésbé, de ismeretlen hátterű off-shore cégeknek már annál inkább megéri, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.
Bődületeset kaszálnak Rogán ötletén
De az a nem az állam. Tízmilliárdokkal pumpálunk tele offshore cégeket, cserébe bejutást biztosítunk az EU-ba szinte bárkinek. A tervet Rogán Antal vitte elejétől a végéig, ő ajánlgatta a titkos offshore vállalkozókat is.



http://index.hu/gazdasag/2015/12/10/akit_kiturtak_a_vilag_legzsirosabb_uzletebol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
L.Simon szerint azért kell meggazdagodniuk a politikusoknak,
  2015-12-10 19:10:16, csütörtök
 
  L.Simon szerint azért kell meggazdagodniuk a politikusoknak, hogy ne lehessen őket korrumpálni!




“Az anyagi függetlenség az, ami garantálja a szellemi szabadságomat. Erre pedig a politikában nagy szükségem van. Aki a civil életben is boldogul, azt nem lehet korrumpálni, ezért is fontos, hogy a politikusok is több lábon álljanak."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pofátlanság határtalan, a Fidesz mégis verhetetlen
  2015-12-10 19:02:25, csütörtök
 
  2015.12.06.
A pofátlanság határtalan, a Fidesz mégis verhetetlen
Hakapeszi Miki

Hetek óta igazából egyetlen fontos kérdés várt megválaszolásra a magyar politikában: újabb mutyikhoz, gátlástalanságokhoz vezet-e az, hogy a Fidesz népszerűsége nő, hogy egyre biztosabban legalább hat évre tervezhetnek. Azt tippeltük, hogy igen, de meglepően sokáig csak kispályáztak a szinte megszokott nyúlásokkal, elégnek érezték a földlopást. A héten aztán kitették végre a faszukat az asztalra, így aztán könnyű a következtetés: ezek bármire képesek.

Amikor az egyik legalacsonyabb ész/pozi mutatóval bíró magyar politikus, Kósa Lajos megteheti, hogy saját infantilis magyarázataival védi a védhetetlent, az mindenre magyarázatot ad. Szijjártó pajtás másodvonalbeli teremfocimeccsét közvetíti a köztévé? Nem baj, hogy maga az MTVA kínosan magyarázkodik, küzd, hogy megfeleljen a felső akaratnak, félbites Lajos arról sztendápol, hogy híres emberek tetteire van nézői igény, ha a szoci díszfaszok curlingmeccset játszanának, azt is közvetíteni kéne, ő is megnézné. Míg az MTVA bizonygatja, hogy nem Szijjártó miatt adják a meccset, Kósa beleszarik a lavórba, mondván, ha nem játszik a miniszter, akkor nem is kéne adni a derbit.

Amúgy tök jelentéktelen sztori. Pontosabban: tíz éve botrány lett volna belőle, ma senki le se szarja, ilyen a rendszer, belefásult mindenki. Ami miatt érdekes, az annyi, hogy ez a féleszű már bármit mondhat, nem lehet belőle baj. Pár éve még egy idióta nyilatkozta miatt ő lett forintbedöntő Lajos, ma száz baromság sem tűnik fel senkinek. Önmagában az, hogy ennyire tehetségtelen emberből csináltak frakcióvezetőt, jelzi a trendet. És közben egészen hajmeresztő pofátlansággal nyomták át a parlamenten azt a törvényváltoztatást, amivel egysersmind legalizálták a nagy tételes lopásaikat a közbeszerzéseknél, valamint elérték, hogy a haverok gazdagodását ne lehessen úgy vizsgálni, ahogy eddig.

Az a durva, hogy övék az adóhatóság, odaadták az ország legostobább politikusának, amúgy se nagyon piszkálták volna azt, akit nem illik. De ez is kevés volt. Amikor hatalomra kerültek, az előző éra embereivel leszámoltak a fizetésplafonnal és a pofátlannak mondott végkielégítések utólagos lenyúlásával, most a sajátjaiknál pedig engedik az állampénzből táplálkozó korlátlan gazdagodást.

Tehát: a menekültkérdés gátlástalan, embertelen, de politikai haszonszerzés szempontjából elképesztően profi kihasználásával elérték, hogy újra bármit megtehetnek, ellenfél hiányában nincs az a mocsokság, ami ne gurulna el csont nélkül. Már nem az a kérdés, hogy lesz-e épkézláb ellenfelük 2018-ban, aki hajlandó lesz lelkesen dalolva beszopni a harcifaszt. Egyrészt mert szerencsétlen küldetéstudatos Gyurcsány biztos szívesen újra vállalja a pofozógép szerepét, de főképp azért, mert pont tök mindegy. Igazából csak az nyitott, hogy kontroll hiányában meddig mennek el, mit képesek még letolni a torkunkon. Semmi illúziónk nincs, már a látszatra is egyre kevésbé adnak majd, a demokrácia le-, a klientúra kiépítése pedig magasabb fokozatra kapcsol, újabb és újabb gátlástalan lopások várhatók, egyre több behódoló talpnyalót kell kielégíteni a hatalom hosszú távú megőrzése érdekében.

Ebben csak akkor lehetne változás, ha kapitális népfelbaszó hibákat vétenének (nem fognak), vagy ha a gazdaság hirtelen újra recesszióba fordulna - erre sincs sok esély. Gyors változásban tehát kár reménykedni.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/12/06/a_pofatlansag_hatartalan_a_fidesz_megis _verhetetlen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy is állunk ezzel a migránsüggyel?
  2015-12-10 18:56:11, csütörtök
 
  Hogy is állunk ezzel a migránsüggyel?


Posted on 2015-12-10 by Admin


Rekordokat döntöget Magyarország a menekültek beengedésében


Minden harmadik menedékkérő Szíriából érkezett az Eurostat legfrissebb adatai alapján. A harmadik negyedévben összesen 410 ezer ember esett át az első menedékkérői regisztráción, ez a legnagyobb növekedés a menekültválság kezdete óta. A menekültek fele Magyarországban és Németországban adta be kérelmét, de Magyarország frontországként számos mutatóban felülmúlta a többi EU-tagállamot.

22
Drasztikusan növekedett az Európai Unióba érkező menekültek száma a júliustól szeptemberig terjedő időszakban, összesen 410 ezer menekültkérelmet adtak be olyan személyek, akiket korábban még sehol nem regisztráltak - közölte a legfrissebb adatokat az Eurostat. Magyarországon és Németországban 108-108 ezer menedékkérőt regisztráltak, a két országba összesen több menekült érkezett a magyar kerítés megépítése előtt, mint az összes többibe. Érdekesség, hogy Olaszországban az EU-ba érkező menekültek 7 százalékát regisztrálták, noha a Földközi-tengeren keresztül egyfajta kapunak számít az Afrikából útnak indulók számára. A dobogó harmadik fokára Svédország került 42 500 menekült regisztrálásával.

rát
Az előző negyedévhez képest Finnországban volt a legnagyobb növekedés, ahol 842 százalékkal nőtt a menedékkérők száma a korábbi negyedévhez képest. Magyarország frontországként 231 százalékkal több menekültet engedett belépni az EU területére, mint korábban. Magyarországon az egymillió lakosra jutó menedékkérők száma 10 974 fő volt, ez szintén a legmagasabbnak számít, ebben a svédeket (4362) és az osztrákokat (3215) előzzük meg. Összességében azonban az EU lakosságához viszonyítva csak 814 menekült jut egymillió lakosra - ez távolról sem tűnik vállalhatatlan mennyiségű embernek.

Minden harmadik menekült Szíriából érkezett, ezzel a szírek a menekültválság legnagyobb etnikai közössége voltak a legutóbb vizsgált időszakban is. Kétharmadukat mindössze két EU-tagállam regisztrálta, már ebből is könnyen kitalálható, hogy Magyarországról van szó, ahol a menedékkérők fele, 53 100 fő szír nemzetiségű volt. Németország a másik tagállam, ott 35 800 főt regisztráltak szírként. Afganisztánból a menekültek 14 százaléka érkezett, felük Magyarországon lépte át a határt. Irakból a menekülők 11 százaléka érkezett, negyedük Finnországban keresi a boldogulást.


A jelenlegi feldolgozottság szerint 800 ezer kérelem vár elbírálásra, az eddig érkezettek száma jelentősen leterheli a nemzeti hatóságokat. Jelenleg Németországban várnak legtöbben a kérelmük elbírálására (366 ezer fő), Magyarországon összesen 107 ezren várakoznak a menekültstátusz elnyerésére.
is
(HVG)
Bal-Rad komm: “...Magyarországon összesen 107 ezren várakoznak a menekültstátusz elnyerésére..."
-Bundesmutti a minap kijelentette: A DUBLINI SZERZŐDÉS ÉL!
Talán érthető már Döbrögiék óriáskampánya! Mosdatják a szerecsent-jó előre! Kezd kristályosodni Gulyás udvaronc alig egyhetes előjelzése: “OPTIMÁLIS ESETBEN SZEGEDNYI MIGRÁNS ÉRKEZIK..."
Optimális eset alatt azt kell értenünk, hogy AZ OTTHON HAGYOTT CSALÁDTAGOK NÉLKÜL! Azok majd később érkeznek!
Félve mondjuk ki: MINDEZ AZÉRT, HOGY ENNEK LEPLE ALATT ELLOPHASSÁK AZ ÁLLAMI FÖLDEKET! (A föld elúszik-a migránsok pedig elárasztják Magyarországot! Jó üzlet!)
Talán nem a valóságtól elrugaszkodott igény részünkről-A MAGYAROK RÉSZÉRŐL-ha KÖVETELJÜK MAGYARORSZÁG QRMÁNYÁTÓL: AZ IGAZAT AKARJUK HALLANI MIGRÁNSBETELEPÍTÉS ÜGYÉBEN!


http://www.balrad.com/2015/12/10/hogy-is-allunk-ezzel-a-migransuggyel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi az Audi vezérének könyörgött
  2015-12-10 18:54:40, csütörtök
 
  Döbrögi az Audi vezérének könyörgött


Posted on 2015-12-10 by Admin


Orbán ismét az Audinál kuncsorgott

audi
A jövőbeli együttműködésről tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért: a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül. Kiderült: magyar munkások tették “nemzetközileg is példátlanul sikeressé" az Audit.
Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta: tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy “Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett".
Orbán azt is mondta, az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó. A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették - emelte ki a miniszterelnök.

Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez.
“Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba"
- nyugatott meg mindenkit Orbán Viktor.
Peter Kössler kiemelte: az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során. Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhető nélküle a vállalatcsoport - közölte.
(propeller)
Bal-Rad komm: “...így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba..." - vartyogta Döbrögi!
-Hát EZ NEKI(k) BEJÖTT! Ez a fajta “magyar nemzetgazdaság"! Nem is csoda, hogy az Audi “...a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát..."
Állami támogatás, csökkentett adók, ezerféle kedvezmény! AMIK MAGYAR VÁLLALKOZÓKAT NEM ILLETNEK MEG!
Az Audi Hungária nyereségének közel felét ezek a “kedvezmények" teszik ki! A profitot pedig vihetik szabadon!
Tudod mit Döbrögi?! Mi nem így képzeljük el! MÁSKÉNT KÉPZELJÜK EL! De az neked/nektek rémálom!

http://www.balrad.com/2015/12/10/dobrogi-az-audi-vezerenek-konyorgott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszabadulhat a pokol a forint piacán
  2015-12-10 18:49:57, csütörtök
 
  Elszabadulhat a pokol a forint piacán


Az elmúlt napokban a forint árfolyama az euróval szemben elérkezett ahhoz a szinthez, ahonnan már nem kellene nagyon tovább gyengülnie, mert különben könnyen nagyon megdrágulhat számunkra a közös európai deviza.

Lovas-Romváry András , 2015.12.10., csütörtök 15:22



A 316 forint körüli szintek átlépésével elérkezett az euró árfolyama abba a magasságba, amely már a komolyabb veszélyzónát jelzi a forint számára. Innen felfelé ugyan számos pontot ki lehet nevezni ellenállási pontnak, amely gátat szabhat a forint további gyengülésének, de innentől kezdve már a tűzzel játszik a kurzus.

A hosszabb távú grafikonon jól látszik, hogy a 316 forint és az a feletti szintek először a 2008-2009-es válság idején nyertek jelentőséget, akkor innen fordult a forint egy hatalmas gyengülést követően. Az azóta eltelt évek során sokszor, 7-8 alkalommal is meglátogatta már e szintet az euró árfolyama, azonban legfeljebb 2-3 hétre szorult be e fölé az euró forint keresztárfolyam, majd erősödésnek tudott indulni a magyar deviza.

Tehát a múltban eddig mindig jó taktikát választott az a befektető, vagy akár vállalatvezető, akinek devizakitettsége volt, ha ezeken a szinteken forintot vásárolt euró ellenében, s átvészelte a zavaros időszakokat, később ugyanis néha nagyobb, néha kisebb nyereséggel tudott kiszállni pozíciójából. Ezzel ez a zóna (amely 316 forint magasságából indul, s egészen 327 forint környékéig tart) fontos ellenállássá vált technikailag, hiszen a szereplők - s nem csak a tőkepiacon rövidebb távon spekulálókról van szó, hanem a valós euró kitettséggel rendelkező vállalatokról is - vélhetően ezeken a szinteken érzik azt, hogy érdemes lehet eurót eladni forint ellenében.
EUR/HUF heti
www.markers.hu


Addig nincs is baj, amíg az árfolyam néhány hét elteltével lefelé tud fordulni erről a szintről, s a jókor beszálló befektetők, vagy vállalatok nyereséggel tudnak kiszállni az ilyen pozíciókból.

Ők legközelebb is ott állnak majd a partvonalon, s ha egy forinterősödést követően ismét gyengülni kezdene az árfolyam, akkor vélhetően ismét jó üzletnek tűnik majd forintot venni, s ezért a legközelebbi gyengülési hullámnál ismét megjelenhetnek, stabilizálva ezzel a forint árfolyamát. Ha azonban hosszabb időre e fölé szalad a kurzus, akkor a beragadt pozíciók miatt ők már támaszt jelenthetnek az árfolyamnak, s pont az ő pozícióik miatt lesz majd nehézkes ismét visszaerősödnie az árfolyamnak.

Igazán megbízható árfolyam-előrejelzést biztosító technikai alakzat nem épült ki a közelmúltban az euró/forint grafikonon. A portfolio.hu csütörtök reggeli elemzése szerint ugyan megfigyelhető egy szimmetrikus háromszög a grafikonon, amelyből ki is tört felfelé az árfolyam, s ennek célára 326 forint magasságában található. Ugyanakkor - bár könnyen lehet, hogy valóban elmegy odáig az árfolyam - a szimmetrikus háromszög alakzatok a kevésbé megbízható formációk közé tartoznak, mi sem példázza ezt jobban, minthogy két hónapja pont egy hasonló alakzatból történt fals letörésnek lehettünk szemtanúi.
EUR/HUF napos
www.markers.hu


Amitől a mostani kitörés egy fokkal veszélyesebbnek tűnik, hogy a szimmetrikus háromszögek sokkal gyakrabban trendfolytató alakzatok, mint trendfordítók, s március óta az uralkodó trend a forint gyengülése.


http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/elszabadulhat_a_pokol_a_forint_piacan.607235.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hét Fideszes botrány, amit elsöpört a menekültáradat
  2015-12-10 16:09:12, csütörtök
 
  Hét Fideszes botrány, amit elsöpört a menekültáradat

Ha elmennek a migránsok, visszajönnek a kínos ügyek? Orbán tudja: sikerült időt nyernie a menekültekkel szembeni kemény fellépéssel, de nem csak rajta múlik, megőrzi-e ezt a pozíciót. Ezeket a botrányokat kell elfednie ahhoz, hogy elkerülje a tavalyihoz hasonló forró őszt.


1.) Állami földek átjátszása haveroknak. Ma már leplezetlenül folyik a Fideszhez közel álló személyek és vállalkozások kiszolgálása, ami a mezőgazdaságban egy új földbirtokos réteg kistafírozását jelenti. Még javában dübörgött a menekültellenes kampány, amikor szinte a fű alatt bejelentették, hogy 378 160 hektárnyi termőföldet hirdetnek majd meg, ez összesen 50 392 földrészlet.

A kedvezményezettek azok lesznek, akik eddig is igen előnyös feltételekkel béreltek állami földeket, így tovább nő a kormánypárt köré szerveződő zöldbárók hatalma, illetve újabb klienseket köt magához a hatalom. Ezzel a döntéssel arra a titokra is fény derült, miből várt a költségvetés 169 milliárd forint privatizációs bevételt, ez a tétel ugyanis szerepelt a költségvetésben, ám ennél többet nem árultak el róla.

A privatizáció várhatóan hasonló mutyiforgatókönyvvel zajlik majd, mint a földhaszonbérletek és a trafikkoncessziók esetében, ezért az ellenzéknek jó lehetősége lett volna kampányt indítani a privatizáció ellen, mondván, kiárusítják a magyar földet, ám a menekültügy forgatagában senki sem figyelt oda a szakmai és a politikai kritikákra.

2.) Keményen maszatolják a háttérben a Quaestor-ügyet. Ez a botrány kiegészülve a Hungária Értékpapír Zrt és a Buda-Cash brókerház csődjével szinte kivédhetetlennek tűnt még tavasszal. Azóta szinte semmit sem tudunk arról, hogy Tarsoly Csaba miként magyarázta a 150 milliárdnyi fiktív kötvény kibocsátását, illetve, hogyan védi meg a mundér becsületét a Magyar Nemzeti Bank, amely mint felügyelő szerv finoman szólva sem látta el az ellenőrző feladatát. Ráadásul Tarsolyt most a Fidesz irányította ügyészség nyomására ki is engedték az előzetes letartóztatásból.

Matolcsy György MNB-elnök úgy szórja a pénzt az általa létrehozott alapítványokra és műkincsekre, mintha szó szerint rászakadt volna a bank. A menekültügy azért is jött jókor a kormánynak, mert rettentő hibákat vétettek a brókerbotrány kezelésében, ráadásul nem igazán sikerült elhitetni a közvéleménnyel, hogy Szijjártó Péter kebelbarátja tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc bérence lett volna. Tarsoly Csaba semlegesítése nagy feladat lesz, igaz a hosszan elnyúló ügyészségi nyomozás lehetőséget ad a nyomok eltakarítására.

3.) Nyomoznak Tiborcz István cégei ügyében. Orbán Viktor veje a korrupció legtipikusabb hazai megtestesítője. Orbán Ráhel férje annyi közbeszerzést nyert az utóbbi években, hogy jobbnak látta, ha lepasszolja a tulajdonában lévő Elios Zrt-t. Ettől függetlenül a Nemzeti Nyomozó Iroda a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének gyanúja miatt" eljárást indított, ismeretlen tettes ellen. Tiborcz nehezen védhető figura, hiszen még a felcsúti polgármesternél, Mészáros Lőrincnél is közvetlenebbül kötődik a miniszterelnök családjához, így gyors meggazdagodása erősen irritálta még a fideszes szavazókat is.

4.) A kormányon és a Fideszen belüli torzsalkodások is homályba vesztek. A legélesebb szembenállást még a menekültügy sem tudta elfedni. Rogán Antal és Lázár János között most átmenetileg béke honol, ám Lázár lemondásának lehetősége nyilván elgondolkodtatta a nagyérdeműt, hogy vajon mi is folyhat a legfelsőbb körökben, ha a kormány második embere ezzel fenyegeti a főnökét. Közben lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter és Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár is, de ne feledkezzünk meg Vida Ildikó NAV elnökről és Szabó László Zsoltról, aki a közmédia éléről távozott suttyomban. Ezeket a konfliktusokat nyilván nem enyhítette a migránsügy, legfeljebb elfedte. További fejcserék, lemondások, nyílt színi kakaskodások várhatók a kormányban az ősz folyamán.

5.) Rogán Antal a belvárosi korrupciós lakásügyek ellenére megerősödve került ki a krízisből. Ezt valószínűleg annak az orbáni felfogásnak köszönheti, hogy minél jobban támadja az ellenzék és a sajtó az egyik emberét, annál inkább kiáll mellette. Hiába lett azonban politikai kabinetfőnök a frakcióvezetőből, tény, hogy polgármestersége idején durván korrupciógyanús módon játszották át a Lipótvárosi ingatlanvagyon jelentős részét a haveroknak. Az is a feledés homályába merült, hogy ismeretlen hátterű offshore cégek 51 milliárd forintot kaszáltak, a magyar állam pedig veszített a letelepedési kötvényen, amit a Pasa park ura vert át rohamtempóban a törvényhozáson.


6.) Aggasztó a gazdaság gyengélkedése. Eddig is világos volt, hogy a magyar gazdaság teljesítménye leginkább attól függ, milyen intenzitással tudja a kormány lehívni az EU-s forrásokat. Most úgy tűnik, kisebb vákuum keletkezett ebben a gépezetben, a fejlesztési pénzek több okból is késnek. Egyrészt bizonyos kifizetéseket felfüggesztett Brüsszel felhasználási szabálytalanságokra hivatkozva, másrészt az új költségvetési ciklus még nem indult be annyira, ami megfelelő módon fűtené a gazdaságot.

Gyenge éve volt a mezőgazdaságnak, ötévnyi Fidesz-kormányzás után sem csökkent az államadósság, mely ellen már nem is harcol a kormány. Ugyanakkor a fenyegetések ellenére sem akarnak hitelezni a bankok, hiszen forrásaik döntő hányadát elvitték a devizahiteles mentőcsomagok és különadók. Nincsenek érdemi beruházások, a kiszámíthatatlan gazdasági és jogi környezet úgy taszítja a befektetőket, mint kacsa tolla a vizet. Senki nem fog olyan országba fektetni, ahol egy vállalkozást államosíthatnak, vagy vasárnapi boltbezárással, visszamenőleges törvénykezéssel, a piac újraosztásával csődbe taszíthatnak.

Az viszont tény, hogy a kormány a tartalékot gyakorlatilag teljesen felélte, a migránsügyre úgy szórt el közel 60 milliárdot, hogy egy csomó állami feladatot a civilek, jótékonysági szervezetek és az egyházak végeztek el helyette.

7.) A magyar fiatalok továbbra is hanyatt-homlok menekülnek az országból és eszük ágában sincs hazajönni. Ők jellemzően a nyelveket beszélő, magasan képzett, versenyképes tudással rendelkező fiatalok, akikre pont a legnagyobb szükség lenne itthon. Csak tavaly minimum 31.500 magyar távozott külföldre, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, vagyis gyorsul a kivándorlás üteme. Magyarország továbbra sem vonzó annak a generációnak, amelyiktől az ország jövője, eltartó képessége függ. Ez a valódi botrány!

Forrás: Nyugati Fény/Nemzeti Hírháló/SVPSZ

sokkaljobb-kommentár: A fentieken kívül sok kisebb-nagyobb botrány is borzolja a kedélyeket. Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj, ezért a társadalom számára legfontosabb négy alaptétel végveszélyben van. A termőföldünk nagy része a narancsbárók tulajdonába kerül, a vízbázis iránt komoly érdeklődést tanúsítanak a nagy multik, az egészségügy rendbetétele helyett stadionépítések sora zajlik, amiket miután felépülnek, fenn is kell tartani! Az, hogy nincs magyar foci csak nyomokban, a stadionépítéseket nem befolyásolja. A járulékokat az alaptörvény értelmében már nem járulékként, hanem adóként szedik be, és most már azt a pénzt is arra fordítják, amire akarják! Ha focira akarják, hát akkor focira! Nemzeti kormány idején egész furcsa dolgok történnek a magyar társadalom sérelmére!

Békéscsaba, 2015. szeptember 29.
F. I. - T. Z.

Emlékeztető: "Szükségünk van a nemzeti vagyon, azon belül is a termőföld és a vízkészlet alkotmányos védelmére." (Orbán Viktor miniszterelnök, 2011. március 28.) A szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Európai Unióba
  2015-12-10 15:24:17, csütörtök
 
  Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Európai Unióban


2015. december 10., 08:12

A Transparency International (TI) ismét konferenciát tartott a korrupcióellenes világnap alkalmából: az "Átláccó" Fesztiválon közbeszerzésekről, az európai uniós források elosztásáról, ellenőrzéséréről és az ezekkel kapcsolatos visszaélésekről volt szó.

Közpénz, tehát a miénk

A magyarországi közbeszerzéseken elköltött pénz 40 százalékát a magyar, 60 százalékát pedig a többi uniós tagország adófizetői teremtik elő. ,,Közpénzről van szó, ezért mindannyiunk érdeke, hogy a magyar állam hatékonyan, a célnak megfelelően és szabályosan költse el ezeket a forrásokat" - mondta a konferenciát megnyitó előadásában Martin József Péter, a TI ügyvezető igazgatója. Magyarország az idén az átlagosnál is több uniós forrást, a GDP több mint 6 százalékát, csaknem 2000 milliárd forintnyi EU-s pénzt oszt szét. A forrásbőség egyszersmind korrupciós kockázat is, mert arra ösztönöz, hogy Magyarország minél több uniós forrást hívjon le. A TI nemrég megjelent kutatása feltárta, hogy az uniós projekteket rendszerszintűen túlárazzák.

Mintha Orbánhoz szólt volna

Aki ma Magyarországon kutatásokat készít a közbeszerzésről vagy elolvassa a visszásságokat feltáró oknyomozó újságcikkeket, annak számára nem lehet kérdés, hogy egyes vállalkozók, cégek, ismerősök, sőt néhány esetben rokonok megbízásokkal való kistafírozása gyakori eseménnyé vált - írja a TI közleményükben. Az országgyűlés pedig módosította az új közbeszerzési törvény azon passzusát, amely kizárta volna a közszereplők rokonait a kedvezményezettek köréből. ,,Ez a változtatás tovább növeli a korrupció lehetőségét, hiszen ezentúl ismét nem tiltja majd semmi, hogy a rokonok könnyebben jussanak busás megbízásokhoz" - tette hozzá Martin József Péter.

Eltökéltség, éleslátás

Colleen Bell az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete előadásában elmondta: ,,Sokan úgy gondolják, hogy lehetetlen egy olyan mélyen gyökerező problémát felszámolni, mint a korrupció. Valójában ehhez csupán elkötelezett és éber választókra és oknyomozó újságírókra van szükség. Emellett arra, hogy a civil szervezetek arra ösztönözzék az embereket, hogy választott döntéshozóiktól többet követeljenek, és arra kötelezzék őket, hogy a közügyeket átláthatóan intézzék. Tehát ehhez pusztán az kell, hogy a választópolgárok eltökéltek legyenek kormányaink felelősségre vonásában."

Margarete Hofmann, az OLAF szakpolitikai igazgatója az európai uniós forrásokat károsító csalások és a korrupció elleni küzdelemben elért eredményeket hangsúlyozta. Az OLAF vizsgálati tapasztalatai azonban rávilágítanak arra is, hogy sokszor hiányzik az összhang a csalások elleni fellépésért felelős különböző intézmények között. Brüsszelből nézve úgy tűnik, hogy az uniós hatóságok és a nemzeti kormányok nem mindig ugyanabból a kottából játszanának. Az OLAF szakpolitikai igazgatója kiemelte, hogy a ,,nemzeti kormányok és a Bizottság összehangolt erőfeszítései nemcsak az európai adófizetők pénzének a megóvása érdekében elengedhetetlenek, de ennek elmaradása aláássa az Európai Unió hitelességét is".

Dana Manuela Ana, a romániai korrupcióellenes ügyészség vezető ügyésze elmondta: a Romániában tapasztalt korrupciós esetek nagy része a közbeszerzésekhez kapcsolódik, ami nem meglepő, hiszen a korrupció követi a pénz útját. Romániában éves szinten a nemzeti össztermék 12 százalékának megfelelő összegű pénzt költenek közbeszerzésen, ami az állami költségvetés több mint egyharmadát teszi ki. A DNA nyomozási tapasztalatai szerint egyes közintézmények esetében általános gyakorlat volt a jelentős összegű, akár a közbeszerzések összegének 10 százalékát elérő mértékű kenőpénz elfogadása. ,,Romániában a korrupciót nem lehet többé olyan elszigetelt jelenségnek tekinteni, amiben csak a bűnözők vesznek részt" - az ügyész arra is felhívta a figyelmet, hogy az intézményesült korrupció jelentősen veszélyezteti a román nemzeti érdekeket.

Így tehetsz te is a korrupció ellen

A polgárok is hozzájárulhatnak a közbeszerzések átláthatóságának a növeléséhez és megnehezíthetik a csalások eltitkolását - hívja fel a figyelmet a TI közleményben, ehhez pedig több eszköz is rendelkezésre áll: a közbeszerzések monitorozására alkalmas egyik eszköz a TI és a K-Monitor által kifejlesztett ,,Red Flags", amely a közbeszerzések jellemzőinek figyelésével a hirdetmények megjelenésével egy időben jelzi a korrupciós szempontból problémás beszerzéseket.

,,A Red Flags rendszerrel már mintegy 15 ezer közbeszerzési hirdetményt vizsgáltunk át és több mint 8 ezer korrupciós jelzést észleltünk" - ismertette Koncsik Anita, az eszköz fejlesztésében közreműködő K-Monitor jogásza. A program lehetővé teszi a testreszabás gyanúját keltő közbeszerzések nyomon követését, és arról is tájékoztat, hogy egyazon ajánlattevő hány közbeszerzést nyert.

A TI a közpénzügyi programok keretében EU-s közpénzfigyelő mobilalkalmazást fejlesztett. A polgárok az okostelefonra letölthető mobilappal értékelhetik az európai uniós forrásból megvalósított beruházások minőségét és hasznosságát. Az EU-s közpénzfigyelő alkalmazás hőtérképen jeleníti meg a polgárok jelzéseit. A TI a polgárok által leginkább megkérdőjelezhetőnek minősített beruházásokat egyedileg kivizsgálja. "Nem tudjuk megakadályozni a korrupciót, abban azonban segíthetünk, hogy letagadhatatlanná váljon a visszaélés" - mondta a mobilapplikáció bemutatásakor Nagy Gabriella, a TI közpénzügyi vezetője.

A konferencián Csepreghy Nándor, a miniszterelnökség államtitkára bejelentette a Norvég Civil Támogatási Alap kifizetéseinek folytatását is.


http://privatbankar.hu/makro/magyarorszag-az-egyik-legkorruptabb-orszag-az-europa i-unioban-288330
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Kósa azt mondta, rossz precendenst teremthet"
  2015-12-10 15:19:33, csütörtök
 
  Mi kell ahhoz, hogy egy politikus odáig süllyedjen, hogy egy bizottsági ülésen az ott megjelent, felkészült érintettnek azt mondja hogy nem, nem szólalhatsz meg?

********************************


"Kósa azt mondta, rossz precendenst teremthet"

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. dec. 10., 14:12



"Mi kell ahhoz, hogy egy politikus odáig süllyedjen, hogy egy bizottsági ülésen az ott megjelent, felkészült érintettnek azt mondja hogy nem, nem szólalhatsz meg?"

- kérdezi Szél Bernadett (LMP) facebook bejegyzésében, miután a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága tegnapi ülésén nem engedték, hogy A Város Mindenkié hajléktalan aktivistája, Sándor Ferenc elmondja gondolatait. Annak ellenére, hogy az ülésen a hajéktalanokról volt szó, Szél törvényjavaslatát tárgyalták, majd söpörték le. "Kb. 3-4 percet vett volna igénybe a nagyságos urak idejéből Sándor Ferenc gondolatait meghallgatni (miután mi órákon át hallgattuk, ahogy a fociról vitatkozgatnak) -- de aztán úgy döntöttek, nem engedik ezt az embert megszólalni. Kósa azt mondta, hogy rossz precedenst teremthet" - írja Szél Bernadett.
false



Fotó: A Város Mindenkié blog

Az el nem mondott beszéd A Város Mindenkié blogon jelent meg, Sándor Ferenc a következőket mondta volna el, ha engedik:

"Én azután lettem hajléktalan, hogy édesanyám megbetegedett és a gyógykezelés árát a lakásom eladásából fedeztük. Akkor úgy éreztem, hogy valamit vissza tudok neki adni abból, amit 30 év alatt kaptam tőle. De miután elvesztettem a jól fizető állásomat, nem tudtam újra talpra állni és azóta nincs se lakhatásom, se munkám.

Az utcán csak úgy lehet túlélni, ha valamennyi igényessége megmarad az embernek. Én mindennap bejárok étkezni, mosni, mosakodni különböző szociális intézményekbe, mert ezeket a dolgokat nem lehet az utcán megoldani. Én a Blaha Lujza téri aluljáróban szoktam aludni. Van, hogy nagyon nyugodt hely, de van, hogy hatalmas rumli van, mint 2 nappal ezelőtt is, amikor szinte lehetetlen volt ott aludni. Az aluljáróban reggel 4-ig tudok aludni, fél 5-kor le kell mennem a metróba. Ekkor még utazom 3 kört, melegedem. Utána 8-tól megyek valamelyik nappali melegedőbe enni, tisztálkodni.

Engem még sosem akartak megbüntetni azért, mert az utcán élek, de tudjuk, hogy 2013 októbere óta 500 eljárás indult olyan emberek ellen, mint én, akik az utcán kénytelenek tölteni az éjszakáikat. Hajléktalan emberként egyébként folyamatosan zaklatnak a rendőrök: aránytalanul sokszor igazoltatnak, gyakorlatilag ok nélkül. Ilyen alkalommal még soha nem indult ellenem eljárás, tehát az igazoltatás teljesen értelmetlen, számomra pedig nagyon kellemetlen, megalázó.

Magyar állampolgárként engem is zavar, hogy emberek az utcán élnek. De erre nem az a megoldás, hogy üldözzük őket. A megoldás az lenne, ha ezek az emberek lakásban tudnának lakni. A cél az, hogy ne kényszerüljenek az utcára és így ne legyenek zavaróak senki számára. Az életvitelszerű közterületen tartózkodás tiltása nem old meg semmit. A hajléktalan emberek inkább odébb mennek egy másik kerületbe, amikor meg akarják őket büntetni, de ettől még ugyanúgy az utcán maradnak.

A gyerekek sokszor kérdezik a szüleiket, hogy miért alszik az a néni vagy bácsi az utcán, hiszen ők is tudják, hogy ez nincs jól így. Ők rendszerint meg is adják a választ: ezeknek az embereknek lakás kell, és akkor nem fognak az utcán élni. Ma Magyarországon nincs semmiféle lakáspolitika és sokkal több szociális bérlakásra lenne szükség. Tele van az ország hajléktalanszállóval, de a tömegszállás sem megoldás. A Városkutatás Kft. legutóbbi tanulmányából kiderül, hogy két együttköltöző embernek olcsóbb lenne lakást adni, mint hajléktalanszállót fenntartani. Miért nem ezt a megoldást választjuk, ha ez lenne az olcsóbb? Ha azt akarjuk, hogy az emberek ne az utcán éljenek, akkor nem a rendőrségnek kéne üldözni őket, hanem olyan munkát kéne nekik biztosítani, amivel fenn tudnak tartani egy megfelelő lakást. Az ember nem jókedvéből van az utcán, hanem azért, mert nem maradt más lehetősége.

A Város Mindenkié csoport nevében hajléktalan emberként arra kérem a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagjait, hogy támogassák azt, hogy a Szél Bernadett által benyújtott törvénymódosítást tárgyalhassa az Országgyűlés. Így lehetőség lenne arra, hogy a nyilvánosság előtt beszéljünk a hajléktalanság valódi megoldásáról és arra is, hogy megszüntessük ezt a szégyenletes törvényt.

Köszönöm a figyelmüket!"

http://magyarnarancs.hu/belpol/kosa-azt-mondta-rossz-precendenst-teremthet-97537
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.