Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Az érrendszert segítő táplálékok
  2022-05-20 23:58:04, péntek
 
  Táplálékok, amelyek védik az artériák egészségét:

A vénák a testből a szívbe szállítják a vért, a szívből pedig az artériák vezetik el a vért a különféle szervekhez. A legtöbb esetben a verőér friss, élénk, vörös, oxidgéndús, nagy nyomású vért szállít. Az artériákban a legmagasabb a vérnyomás. Rugalmas faluk biztosítja az állandó vérnyomást a két szívdobbanás között.

A vér áramlási sebessége a verőerekben a legnagyobb, azonban a hajszálerekben és a visszerekben ez lecsökken. Az artériás nyomás olyan erő, amely a verőér falára vért fejt ki, és ez az artériák falának feszülését eredményezi. A szív teljesítményétől is függ az artériás nyomás, de a kis artériák és a hajszálerek a véráramlással szemben kifejtett ellenállásától is.

Az eltömődött artériák komoly szívbetegséghez, de még halálhoz is vezethetnek. Az artériák egészségének megőrzésében kiemelkedő szerepe van az egészséges táplálkozásnak.

Az egyik táplálék, amely segít egészségesen tartani az artériákat, a zab. A zabról bebizonyosodott, hogy csökkenteni tudja az LDL-koleszterin szintjét, ami jó hatással van az artériákra is.

A bab kiváló forrása az oldható rostnak, amely hozzájárul az artériák rugalmasabbá tételéhez, és ezáltal a vérnyomás csökkentéséhez. A hüvelyesek, így a bab is sok antioxidánst tartalmaz, amelyek eredményesen harcolnak a gyulladással szemben. Ez azért fontos, mivel a gyulladás hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.

A lencsével kapcsolatban azt a megállapítást tették, hogy képes visszafordítani a magas vérnyomás okozta károsodást. Emellett a lencse tele van értékes fehérjével és rosttal, de csak nagyon kevés zsírt tartalmaz. A lencse tartalmaz még magnéziumot és káliumot is. Ez a két ásványi anyag pedig csökkenteni tudja a magas vérnyomást.

Az avokádó tele van többszörösen telítetlen zsírokkal, amelyek segítenek csökkenteni a rossz, azaz az LDL-koleszterin szintjét és megnövelni a jó, azaz a HDL-koleszterinét.

A kurkuma tartalmaz egy antioxidáns vegyületet, a kurkumint, amely blokkolni képes az artériákban a zsírok lerakódását.

A brokkoli rákellenes hatással rendelkezik és a szív egészségének megőrzésében is nagy szerepe van. A brokkoli szulforafánt tartalmaz, amelynek nagy szerepe van az artériák egészségének fenntartásában. Emellett a brokkoli gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Táplálékok, amelyek megvédik a szív egészségét
  2022-05-20 23:55:35, péntek
 
  Léteznek a bolygón olyan táplálékok, amelyek szó szerint életet is menthetnek. Persze ne úgy képzeljük el, hogy a lentebb felsorolt táplálékokból kiválasztunk egyet és akkor soha nem kell a szívünk egészsége miatt aggódni, de az tény, ha ezeket a táplálékokat rendszeresen fogyasztjuk, akkor nagy esélyünk van arra, hogy nem kell majd a szívünk egészsége miatt aggódnunk. Lássuk is, melyek ezek a táplálékok!

Ha csak tehetjük, fogyasszunk rendszeresen friss fűszernövényeket és gyógynövényeket, mivel ezekkel is megfűszerezhetjük az ételeinket és akkor sokkal kevesebb sót használunk.

A fekete bab tele van olyan tápanyagokkal, amelyek szintén nagyon jót tesznek a szív egészségének. A folát, a magnézium és az antioxidánsok a vérnyomás csökkentésében vesznek aktívan részt. Rostokkal is tele van, ami pedig a koleszterinszint és a vércukorszint szabályozásában lehet a segítségünkre, márpedig ezek a hatások nagyon jót tesznek a szív egészségének.

A rezveratrolban gazdag szőlő is jó választás, ha törődünk a szívünk egészségével. A rezveratrol egy antioxidáns, amely megnöveli a HDL-koleszterin-szintet, amelyet jó koleszterinnek is szoktak nevezni. A borban is megtalálható ez az antioxidáns, viszont bort csak mértékkel fogyaszthatunk, míg szőlőt korlátlanul ehetünk.

A lazacot egy szupertápláléknak, szívtápláléknak is szokták nevezni, mivel nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, egészséges zsírokat, amelyek csökkentik a szívritmuszavarok kialakulásának esélyét és a magas vérnyomást is. Ezen kívül megakadályozza a gyulladás kialakulását és csökkenti a trigliceridszintet is.

Az olajbogyóból nyert olívaolaj a szív egészségét biztosító antioxidánsokban gazdag, ami védelmet jelent az erek számára. Mindemellett a koleszterinszintet is eredményesen csökkenti.

A mángold egy sötétzöld leveles zöldség, amely nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot. Ezek az ásványi anyagok segítenek a vérnyomás szabályozásában. A mángold ezen kívül nagy mennyiségű rostot, A-vitamint és antioxidánsokat is tartalmaz mint például a lutein és a zeaxantin.

Az árpa rostokban bővelkedik, ami eredményesen csökkenti a magas koleszterinszintet, mindemellett a vércukorszint csökkentésében is kiemelkedő a szerepe.

A szívünket óvnunk kell egy életen át. Ha megbetegszik, nagyon sok dologból maradunk ki. Mivel őrizhetjük meg hosszú távon ennek a szervünknek az egészségét? A rendszeres mozgással, a mértékletes alkoholfogyasztással, a dohányzás abbahagyásával és természetesen a megfelelő táplálkozással. Olyan sokféle táplálék létezik, amely pozitívan hat a szív egészségére. Mindössze csak annyit kell tennünk, hogy rendszeresen fogyasztjuk ezeket a szupertáplálékokat. Mutatjuk is, melyek ezek!

Naponta egy maréknyi dió eredményesen csökkenti a koleszterinszintet, ami megvédi a szívartériákat a gyulladástól. A dió növényi zsírokkal, omega-3 zsírsavakkal, szterinekkel és rostokkal van tele. Növényi szterineket a mandula is tartalmaz. A mandula és a dió is csökkenti az LDL-koleszterin-szintet.

Az édesburgonya alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkezik, mint a fehér burgonya, így nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet. Emellett sok A-vitamint, rostot és likopint tartalmaz.

A narancs bővelkedik pektinrostban, amely a koleszterin nagy ellensége. Káliumot is tartalmaz, amely a vérnyomás szabályozásában vesz aktívan részt.

A zab szintén segít a vércukorszint stabilan tartásában, ezért is nagyon hasznos a cukorbetegség megelőzésében és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személyeknek. A zab rostjai segítik a szív működését, mégpedig úgy, hogy csökkentik az LDL-koleszterin-szintet.

A lenmag több ok miatt is nagyon jót tesz a szív egészségének. Tele van a szív egészségét biztosító rostokkal, omega-3 zsírsavakkal, lignánokkal és fitokemikáliákkal.

Az alacsony zsírtartalmú joghurt és kefir nemcsak kalciumot, hanem káliumot is nagy mennyiségben tartalmaz. Ez a két ásványi anyag is megtámogatja a szív egészségét és működését.

A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz antociánokat. Ezek olyan antioxidánsok, amelyek szintén pozitívan hatnak a szív egészségére, ugyanis védelmet jelentenek az erek számára.

A fekete áfonya szintén antioxidáns antociánokban gazdag. Ezek adják a bogyók sötét színét és nagyfokú érvédő hatással rendelkeznek. Nem beszélve arról, hogy ez a bogyós gyümölcs nagyon sok rostot is tartalmaz, ami szintén jót tesz a szív egészségének.
Forrás : Link és Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A női szívroham tünetei
  2022-05-20 23:51:13, péntek
 
  Milyen tünetei vannak a női szívrohamnak?

A szívinfarktus nem azonos tünetekkel jár férfiak és nők esetében, így érdemes megjegyezni, hogy egyes tünetek - még ha nem is erre a betegségre utalnak - jelezhetik a szívroham kialakulását. Nagyon fontos, hogy ezeket a tüneteket komolyan vegyék az érintettek és a családtagok, mert szívroham esetén minden perc nagyon fontos.

Férfiaknál sokkal erőteljesebben jelentkezik a mellkasban érezhető szorító jellegű fájdalom, mint a nőknél.

A nőknél is jelentkezhet mellkasi fájdalom vagy szorító érzés, de nem olyan intenzíven, mint a férfiaknál. Nem mindig a bal oldalon lép fel. Sok esetben a nők érezhetnek teltségérzetet is, amelyet esetleg gyomorrontásnak vélhetnek.

A kellemetlen érzet más testrészekbe is kisugározhat. Megjelenhet az állkapocsban, a nyakban, a háton és a karok területén. Kialakulhat hirtelen, de lassan és fokozatosan is; olyan erős lehet, hogy az illetőt akár még mély álmából is felverheti.

A női szívroham gyomorfájással is társulhat. Persze ennek számtalan más oka is lehet, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, de ha a szívrohamra jellemző egyéb tünetekkel is jár, illetve nem akar elmúlni, feltétlenül hívja a mentőt.

Tipikus kísérőtünet még a légszomj, a szédülés és a hányinger. A légszomj olyan intenzíven jelentkezhet, mintha az illető kemény edzésen vett volna részt. Ez az érzés nyugalomban is előjöhet, még akkor is, ha az alany nem erőltette meg magát.

Nőknél megjelenhet a hideg, nyirkos verejtékezés. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk erre, mert a sport utáni verejték meleg, viszont az infarktus során jelentkező izzadás hideg, ami akkor válhat gyanússá, ha semmilyen intenzív munkát, sportot nem végzett.

Végül, de nem utolsósorban az állandó fáradtságérzés is utalhat szívrohamra nők esetében. Ez nem a mindennapi hajtással összefüggő fáradtságot jelenti, hanem amelyik akkor jelentkezik, amikor semmi különöset nem csinált az ember, és még a zuhanyozás is nehezére esik.

A szívrohamot nem lehet elbagatellizálni. Inkább hívjon mentőt, nyugtassa meg magát, nehogy aztán késő legyen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A cukorbetegség néma tünetei
  2022-05-20 23:48:19, péntek
 
  Néha még azok az emberek sem veszik észre a cukorbetegség jeleit, akik egyébként odafigyelnek testük apró jelzéseire. Ennek az anyagcsere-betegségnek ugyanis vannak úgynevezett néma tünetei, amelyek szépen, lassan dolgoznak, és igazából nem is gondolnánk, hogy a tünetek mögött ez a komoly krónikus betegség húzódik meg.

A cukorbetegség egyik figyelmeztető jele, ha valaki túl sokszor látogatja meg napközben a fürdőszobát, hiszen állandó vizelési inger gyötri. Ha már éjjel is felkel, hogy a mosdóba rohanjon, nem árt egy vércukorszintet nézetni, mert lehet, hogy cukorbetegségben szenved.

Ha állandóan éhes vagy szomjas, akkor is gyanakodhat erre a betegségre. A cukorbeteg személy sóvárog az édesség után, hiszen ingadozik a vércukorszintje. Evés után egy darabig jól érzi magát, majd újra falási rohamok törnek rá.

Ha a vércukorszint ingadozik, akkor súlycsökkenés, de hízás is bekövetkezhet. Ez a súlyváltozás vagy súlyingadozás azonban a vércukorszint beállításával megszűnik, de nagyon fontos, hogy ha ilyen mértékű súlyingadozást tapasztal, akkor haladéktalanul keresse fel az háziorvosát.

Ha valaki normálisan, vagyis rendszeresen étkezik és mégis állandóan kimerült, akkor is lehet, hogy a vércukorszintje nincs rendben. Ilyenkor nem hasznosulnak kellőképpen a szervezetbe jutatott tápanyagok.

Az ingadozó vércukorszintnél - kiváltképp magas vércukorszint esetén - depressziós tünetek jellemzik a beteget. Nemcsak fáradtnak érezheti magát a beteg, de nincs kedve semmihez, és állandóan csak pihenne, aludna. Sokan ilyenkor azt hiszik, hogy depressziójuk van, és azt kell kezelni, pedig csak az ingadozó vércukorszintjük produkálja ezeket a kellemetlen tüneteket.

Cukorbetegség esetén a látással is lehetnek gondok. Nem szabad megijedni, ez még nem a diabéteszes retinopátia. Ezt a tünetet a megemelkedett vércukorszint okozza, de annak beállításával a látás is ismét a régi a lesz.

Ha nehezen gyógyuló sebei vannak, akkor is lehet, hogy cukorbetegségben szenved, csak még nem tud róla. Cukorbetegség esetén az immunrendszer legyengül, de ez az állapot csak addig áll fenn, míg a vércukorszint magas szinten áll.

A magas vércukorszint idegkárosodást is okozhat, ez pedig a végtagok zsibbadását okozhatja. A húgyúti és a hüvelyi gombás fertőzések is utalhatnak cukorbetegségre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A cukorbetegség természetes kezelése
  2022-05-20 23:46:30, péntek
 
  Gyógynövények a cukorbetegség természetes kezelésére:

A cukorbetegség egy nagyon komoly krónikus betegség. Együtt lehet azonban vele élni, csak minden esetben követni szükséges a szakorvos tanácsait. Egyes gyógynövények is a segítségünkre lehetnek, amennyiben ebben a betegségben szenvedünk. Azt azonban tudnunk kell, hogy ezek a gyógynövények nem szüntetik meg a betegséget, hanem abban segítenek, hogy csökkenjenek a tünetek és a szövődmények kialakulásának a kockázatai.

Milyen gyógynövények lehetnek a segítségünkre?
Az egyik ilyen gyógynövény nem más, mint az Aloe vera. Ez a gyógynövény rendkívül gazdag antioxidánsokban, amelyek pedig javítani tudják a hasnyálmirigy sejtjeit, amelyek az inzulintermelésben vesznek aktívan részt. Az Aloevera-italt ihatjuk önmagában, de gyümölcslébe is belekeverhetjük.

A fahéj is nagy hasznára lehet a cukorbeteg személyeknek. A fahéj javíthatja az inzulinszintet, a glükózszintet és az inzulinérzékenységet. Antioxidánst biztosít a szervezet számára, csökkenti a vérnyomást és még az emésztőrendszer egészségét is segít fenntartani. A fahéj rendszeres fogyasztása csökkenti az éhgyomri vércukorszintet, az összkoleszterinszintet és az LDL-koleszterin-szintet, illetve a zsírszintet és a trigliceridszintet is.

A máriatövis is egy nagyon hasznos gyógynövény a cukorbeteg személyek számára. A gyógynövény egy szilimarin nevű vegyületben gazdag, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy másik gyógynövény a cukorbetegek számára nem más, mint a görögszéna. Ez a gyógynövény lassítja a cukrok és a szénhidrátok emésztését, mindeközben megemeli az inzulinszintet a szervezetben, ami a vércukorszint csökkenését segíti elő. Mindemellett a gyógynövény a koleszterinszintet is csökkenti.

A gyömbért fogyaszthatjuk akkor, ha emésztési gondjaink vannak, illetve akkor is a segítségünkre lehet ez a gyógynövény, ha gyulladás van a szervezetünkben. A gyömbér is eredményesen csökkenti a vércukorszintet. Segíthet még a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, ugyanis visszaszorítja az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyeit.

A keserű dinnyét a hagyományos kínai és indai orvoslás már évszázadok óta alkalmazza. A gyógynövény a cukorbetegség tüneteinek csökkentésében lehet a segítségünkre, illetve a vércukorszintet is remekül szabályozza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Enyhítse a gyomorégést házi szerekkel
  2022-05-20 23:42:32, péntek
 
  A gyomorégés egy nagyon kellemetlen egészségügyi probléma. Ilyenkor az első és legfontosabb feladatunk az, hogy megnyugtassuk a gyomrot. Elegendő csak kimenni a konyhába, hiszen sok esetben otthon is találunk olyan megoldásokat, amelyek természetesek, és így legalább nem terheljük tovább a gyomrot és a májat olyan gyógyszerekkel, amelyek lehet, hogy újabb és még súlyosabb mellékhatásokat okoznának, mint amilyenekkel a gyomorégés során meg kell küzdenünk.

Az első és legfontosabb szabály, hogy kerüljön el minden olyan ételt és italt, ami gyakran okoz Önnél gyomorégést. Általában a zsíros, fűszeres ételek és a szénsavas, koffeines italok váltanak ki savas refluxot, így ezeket jobb kihagyni az étrendből, hiszen ha érzékeny azokra a gyomra, akkor nincs mit tenni, le kell azokról mondani.

Mivel enyhítheti tehát a panaszokat?
Nagyon hasznosak lehetnek azok a gyógynövények, amelyek szélhajtó hatással rendelkeznek. Ezeket a gyógyteákat étkezést követően szükséges ahhoz elfogyasztani, hogy hatásosak legyenek. Mind a kamilla, mind a gyömbértea javít az emésztésen, de gyomorégésre bátran készíthet teát kaporból, ánizsból vagy köménymagból is.

Az articsókakivonatról bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos az olyan emésztési rendellenességeknél, mint puffadás, hányinger vagy hasi fájdalom.

Sokan a szódabikarbónára esküsznek, ha gyomorégéssel küszködnek. A szódabikarbóna segít visszaállítani a sav-bázis egyensúlyt az emésztőrendszerben. Hogyan fogyassza? Keverjen el két deciliter vízben egy kávéskanálnyi szódabikarbónát és fogyassza el.

Ha gyakran küzd gyomorégéssel, ne fogyasszon zsíros és fűszeres ételeket, illetve nem ajánlatos koffeines italokat és alkoholt sem inni. Lefekvés előtt legalább 3 órával vacsorázzon. Aludjon több párnán, hogy nehogy megfulladjon, ha a nyelőcsövébe visszaáramlik a sav. De ha betartja az életmódváltást segítő tanácsokat és étkezés után elfogyaszt valamilyen gyógyteát, a problémája hamarosan a múlté lehet.

Milyen ételektől tartózkodjon, ha gyakran van gyomorégése?
A csokoládétól, a paradicsomtól, a paradicsomos ételektől, illetve a borsmentától. A gyomorégés tüneteit fokozhatja a szűk ruha viselése, a dohányzás és a nagy ételadagok egyszerre történő elfogyasztása. Naponta inkább egyen többször, de mindig csak kisebb adagokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gyomorégést kiváltók
  2022-05-20 23:40:19, péntek
 
  A gyomorégés sok embernek okoz nap mint nap kellemetlenségeket. Sok esetben még egyes egészségesnek titulált táplálékok is okozhatnak ilyen problémát, azonban a táplálékok mellett egyes életmódbeli tényezők is okai lehetnek a gyomorégés kialakulásának. Ha viszont ezeket kiiktatjuk az életünkből, akkor még az is lehet, hogy a gyomorégés sem keseríti meg a napjainkat.

Az egyik életmódbeli tényező nem más, mint a dohányzás. A cigarettázás nagyban rontja a gyomorégés már amúgy is kellemetlen tüneteit. A dohányzás gyengíti a nyelőcső és a gyomor közötti ,,kapcsolatot", így a gyomorsav folyamatosan visszaáramlik a nyelőcsőbe.

A gyógyszerek is fokozhatják a gyomorégés kellemetlen tüneteit, például a nem-szteroid gyulladáscsökkentők. Egyes vényköteles gyógyszerek is okai lehetnek a gyomorégés kialakulásának, ilyenek például az antibiotikumok, a hörgőtágítók és a kalciumcsatorna-blokkolók.

A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag, amelyeknek nagy szerepe van a gyulladás csökkentésében, a szívbetegség és a depresszió megelőzésében, viszont az arra hajlamos egyéneknél kellemetlen gyomor- és bélrendszeri tüneteket is okozhat. A hal azonban kevés zsírt és sok fehérjét tartalmaz, ami viszont nyugtató hatással lehet azok számára, akik gyomorégéstől szenvednek.

A stressz is oka lehet a gyomorégés kialakulásának, ugyanis nagy szerepe van a gyomorsavtermelésben. A megoldás nem más, mint hogy kevesebbet idegeskedünk, vagy különféle stresszkezelési technikákat sajátítunk el.

A borsmenta szintén olyan hatásokat is kiválthat, mint a halolaj. Míg egyesek számára egy nagyon hasznos gyógynövényről van szó, mások számára oka lehet a gyomorégés kialakulásának. A borsmenta nagy mennyiségben tartalmaz mentolt, amely segít ellazítani a gyomor és a nyelőcső záróizmait és emiatt a gyomorsav könnyebben a nyelőcsőbe kerül, gyomorégést okozva.

A savas reflux tüneteinek kockázata a testsúlyemelkedéssel egyenes arányban nő. A rossz étrend, a sok testzsír, a rendszertelen étkezések mind-mind okai lehetnek a gyomorégés kialakulásának.

A gyomorégés még akkor is kialakulhat, ha nem dohányzunk, nem vagyunk túlsúlyosak és egészségesen táplálkozunk. Kutatások igazolják ugyanis, hogy a probléma létrejöttében nagy szerepe van a genetikának is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Miért nem tudunk fogyni?
  2022-05-20 23:37:13, péntek
 
  Fogyni nem minden életkorban olyan egyszerű és könnyű feladat. Betegségek is állhatnak a hátterében annak, ha képtelenek vagyunk leadni a súlyunkból, de egyes gyógyszerek szedése is oka lehet a hízásnak és a fogyásképtelenségnek.

Az alvás nagyon fontos és lényeges, azonban az sem túl jó, ha keveset és az sem, ha túl sokat alszunk. A napi 5 óránál kevesebb vagy 10 óránál több alvás is oka lehet a hízásnak és annak, hogy képtelenek vagyunk megszabadulni a súlyfeleslegünktől.

Az éhséget és a jóllakottságot is hormonok szabályozzák, azonban ha felborul a bioritmusunk, akkor ezek sem működnek majd megfelelően.

Vízre minden embernek szüksége van. Ha nem iszunk elegendő vizet a nap folyamán, ez is oka lehet a hízásnak és annak, hogy képtelenek vagyunk megszabadulni a plusz kilóktól. Sok esetben nem is éhesek, hanem csak szomjasak vagyunk. Ha viszont összekeverjük az agyból érkező szomjúság- és éhségüzeneteket, akkor lehet, hogy több kalóriát veszünk magunkhoz, ami viszont hízással jár együtt.

Az is okozhat hízást, ha túl sokat eszünk, vagy több táplálékot viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyi kalóriát el tudunk égetni.

Az ülő munka és az inaktív életmód is oka lehet annak, ha nem tudunk fogyni. Ilyenkor ugyanis egyrészt annyit eszünk, amennyit nem tud feldolgozni a szervezetünk, azaz ha ülő munkát végzünk, akkor nincs szükségünk olyan sok kalóriára. Másrészt ha nem mozgunk, akkor az anyagcserénk is lelassul, aminek egyenes következménye a hízás, hiszen ilyenkor zsírt tartalékol a szervezet.

Az alkohol mértékkel fogyasztva még nem jelent gondot, azonban minden alkohol tartalmaz cukrot és extra kalóriát, ami zsír formájában raktározódik el a szervezetünkben, így ne csodálkozzunk, ha hízunk és nem tudunk fogyni.

Az érzelmi és a fizikai stressz is oka lehet a hízásnak. Sokan képtelenek enni stresszes helyzetben, viszont vannak olyan emberek, akik stresszevőnek tartják magukat és egy-egy idegesebb, feszültebb helyzetben előszeretettel fogyasztanak egészségtelen táplálékokat, ami nem segíti elő a fogyást, hovatovább hízáshoz vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1722
  • e Hét: 18389
  • e Hónap: 49875
  • e Év: 254576
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.