Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A citromfű a bőrbetegségek doktora
  2021-07-21 09:13:17, szerda
 
 



A hagyományos orvoslás már évezredek óta alkalmazza a citromfüvet. Ehhez a gyógynövényhez bátran fordulhatunk, ha szeretnénk jobb kedvre derülni, ha emésztési zavartól szenvedünk vagy ha élesíteni szeretnénk az elménket.

A citromfű rozmarinsavban és más kémiai vegyületekben gazdag, melyek számos módon hatással vannak az agy működésére. A benne található tápanyagok befolyásolják a neurotranszmittereket, pozitívan hatnak a hangulatunkra és az érzelmeinkre. Ez a gyógynövény a memóriát is javítja, illetve az idesejtek között is hatékonyabb kommunikációt tesz lehetővé. Mindemellett a mentális teljesítményt és az éberséget is fokozza.

A citromfüvet gyakran javasolják akkor is, ha emésztési gondjaink vannak, nem véletlen, hiszen csökkenti a gyomorgörcsöket, de nagyon hatásos savas reflux, hányás és hányinger esetén is. A gyógynövény csökkenti a puffadást és az IBS egyéb kellemetlen tüneteit, de a gyulladt vastagbelet is megnyugtatja és javítja a bélműködést.

A citromfű fogyasztása javasolható tea vagy kapszula formájában akkor is, ha menstruációs fájdalmak, görcsök gyötörnek bennünket. Ebből a gyógynövényből ajakbalzsamot is készítünk, hiszen nagyon hatékony például a herpesz eltüntetésében. Emellett alkalmazhatjuk még különféle bőrbetegségekre, de akár szúnyogcsípésre is - egyébként egy nagyszerű rovarriasztó gyógynövényről van szó.

A citromfű abban is segítségünkre lehet, hogy kicsit nyugodtabbak legyünk. Bátran fogyaszthatjuk, ha alvászavarokkal küszködünk, de a barátunk lehet stressz, szorongás, nyugtalanság és rossz hangulat esetén is.

A citromfű természetes antioxidánsokban gazdag, leginkább koffeinsavban és ferulsavban. Azok a krémek, amelyek citromfüvet tartalmaznak fokozzák a vérkeringést. A gyógynövényben található tannin pedig összehúzó hatással rendelkezik, így a bőr feszesítésre is alkalmazhatjuk.

Ez a gyógynövény antibakteriális hatással is rendelkezik, ami segít megtisztítani a pórusokat és így csökkenti a mitesszerek előfordulását. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása segít a duzzanat és a bőrpír csökkentésében, így akár pikkelysömör és ekcéma esetén is nagyon hasznos lehet.

A benne található két vegyületnek - a koffeinsavnak és a felursavnak - köszönhetően leégés esetén is alkalmazhatjuk, de kiváló gyulladáscsökkentőként mérsékeli az UV-sugárzás okozta gyulladást is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: antioxidánsokban, szúnyogcsípésre, antibakteriális, gyomorgörcsöket, bőrbetegségekre, alvászavarokkal, eltüntetésében, alkalmazhatjuk, fogyaszthatjuk, csökkentésében, gyógynövényben, rozmarinsavban, gyógynövényről, gyógynövényből, gyógynövényhez, befolyásolják, ajakbalzsamot, koffeinsavban, előfordulását, koffeinsavnak, megtisztítani, teljesítményt, kommunikációt, vegyületekben, hangulatunkra, segítségünkre, pikkelysömör, tartalmaznak, mindemellett, feszesítésre, érzelmeinkre, köszönhetően, megnyugtatja, vérkeringést, menstruációs, nyugtalanság, hagyományos orvoslás, gyógynövényhez bátran, citromfű rozmarinsavban, benne található, idesejtek között, mentális teljesítményt, citromfüvet gyakran, gyógynövény csökkenti, gyulladt vastagbelet, citromfű fogyasztása, gyógynövényből ajakbalzsamot, herpesz eltüntetésében, nagyszerű rovarriasztó, citromfű abban, barátunk lehet, citromfű természetes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Reggel van  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png ház  Régi emberek, akikre máig büsz...  Őrizkednünk kell...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kislány  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png kislány  Fehér virág  Png nő  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nevem  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyon különös  Kerüld el az evangélium örömén...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Hogy lehet megtartani  A televizió nem a kultúrát kép...  Radikális szeretet  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Hazára minden embernek szükség...  Esti kép  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Elköszönt  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png csokor  A boldog családok mind hasonló...  Popper Péter szavai  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einsteinről  Akarat  Julian Brass gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einstein gondolata  Reggel van  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  Esti kép  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hagyományos orvoslás, gyógynövényhez bátran, citromfű rozmarinsavban, benne található, idesejtek között, mentális teljesítményt, citromfüvet gyakran, gyógynövény csökkenti, gyulladt vastagbelet, citromfű fogyasztása, gyógynövényből ajakbalzsamot, herpesz eltüntetésében, nagyszerű rovarriasztó, citromfű abban, barátunk lehet, citromfű természetes, gyógynövényben található, gyógynövény antibakteriális, mitesszerek előfordulását, bőrpír csökkentésében, felursavnak &#8211, antioxidánsokban, szúnyogcsípésre, antibakteriális, gyomorgörcsöket, bőrbetegségekre, alvászavarokkal, eltüntetésében, alkalmazhatjuk, fogyaszthatjuk, csökkentésében, gyógynövényben, rozmarinsavban, gyógynövényről, gyógynövényből, gyógynövényhez, befolyásolják, ajakbalzsamot, koffeinsavban, előfordulását, koffeinsavnak, megtisztítani, teljesítményt, kommunikációt, vegyületekben, hangulatunkra, segítségünkre, pikkelysömör, tartalmaznak, mindemellett, feszesítésre, érzelmeinkre, köszönhetően, megnyugtatja, vérkeringést, menstruációs, nyugtalanság, rovarriasztó, fordulhatunk, nyugodtabbak, javasolható, citromfüvet, bélműködést, fogyasztása, hatékonyabb, gyógynövény, mitesszerek, rendelkezik, kellemetlen, vastagbelet, ferulsavban, vegyületnek, természetes, felursavnak, hagyományos, működésére, szenvedünk, javasolják, alkalmazza, küszködünk, szeretnénk, tápanyagok, formájában, gyulladást, egyébként, csökkenti, nagyszerű, fájdalmak, hányinger, puffadást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.