Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezerarcú csodálatos méz
  2021-08-31 20:23:47, kedd
 
  Ezerarcú csodálatos méz - interjú Trepinszki József fitoterapeutával

,,Hiszek abban, hogy minden ember megérdemli az egészséget, a betegség nélküli életet. Hiszem azt, hogy a betegek gyógyítása igazán csak mérgek és mesterségesen előállított gyógyszerek nélkül lehetséges." Ezekkel a mondatokkal fogalmazta meg Trepinszki József fitoterapeuta hitvallását, aki egyben a Mézbarlang alapítója és vezetőjeként a mézek és méhészeti termékek fogyasztásában látja az egyik lehetséges megoldást. Megkeresésünkre elárulta a mézek immunerősítő és gyógyító erejének titkait.



Hitvallásában igencsak bátran fogalmaz, amikor azt állítja, hogy gyógyszerek helyett a természetes megoldásokkal is meggyógyulhatunk.

Én abszolút a természetes megoldások híve vagyok, alapvetően a betegségek megelőzését tartom fontosnak. Ha mégis valamilyen egészségügyi probléma merülne fel, akkor bátran fordulhatunk a gyógynövényekhez, a mézekhez és a méhészeti termékek gazdag tárházához. Természetesen balesetek, mérgezések és hasonló esetekben szükség van orvosi ellátásra, adott esetben gyógyszerekre is, de ezek nem számítanak betegségnek.

Manapság az a természetes, hogy ha valami egészségügyi problémánk keletkezik, gyógyszert szedünk rá és a vitaminokat is tabletták formájában vesszük magunkhoz.

Valóban általánossá vált a nagyfokú gyógyszerfogyasztás, ezt én enyhén szólva túlzásnak tartom. Mára a gyógyszerek mellékhatásai és a téves orvosi döntések miatt bekövetkezett halálesetek a civilizált országokban az 5. helyen vannak a halálokok sorában.

De a gyógyszerek mellékhatásai mellett az is probléma, hogy az orvosok nagy része figyelmen kívül hagyja a lelki tényezőket, pedig a testet a lélekkel együtt lehet csak gyógyítani. Az sem helyes szerintem, hogy sok esetben a tüneteket kezeljük csak a gyógyszerekkel és nem keressük meg a kiváltó okokat. Ezeket kellene először feltérképezni, majd megtalálni a megfelelő természetes megoldást, hogy így megszűnjön a probléma.

Milyen fő szerepük lehet a mézeknek és a méhészeti termékeknek ebben az összefüggésben? Milyen területeken válhatnak leginkább a hasznunkra?

Elsősorban a megelőzésben van nagy szerepük. Nem akkor kell kapkodni, amikor már megbetegedtünk, hiszen ilyenkor sokkal nehezebb a helyzet. Ez vonatkozik a mostani járványosnak mondott időszakra is. Érdemes előre felkészíteni a szervezetünket, de a lelkünket is, például azzal, hogy nem félünk a koronavírustól és más betegségektől. Akinek erős az immunrendszere, kevés az esélye arra, hogy komolyan megbetegszik egy esetleges fertőzés során. Nem véletlen, hogy az idősebb krónikus betegségben szenvedő embereket érinti komolyabban a járvány. Valamilyen oknál fogva mégis kevésbé halljuk a médiában azt, hogy erősítsük az immunrendszerünket, hogy ne betegedjünk meg, pedig ez volna a lényeg.

Nézzük a részleteket, mely mézek alkalmasak az immunrendszerünk megerősítésére és a betegségmegelőzésre?

Nagyon fontos tudni, hogy 1 éves kor alatt nem szabad mézet adni a gyerekeknek. Nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek naponta 2 evőkanál méz fogyasztása javasolt. Sokkal többet nem is tudnánk megenni, hiszen nagyon hamar eltelít.

A mézben levő komplex összetevők nem fedezik ugyan a napi vitamin és ásványi anyag szükségletünket, de segítik az egyéb hasznos táplálékok, vitaminok és ásványi anyagok hasznosulását. Ez az egyik legfőbb előnye a méznek. Másrészt a méz többsége gyógynövények nektárjából származik, ezért megtalálhatjuk bennük az adott növény gyógyhatásait.

Hatásukat tekintve mennyiben különbözik a méztől a propolisz és a méhpempő?

A méhtermékek; a propolisz és a méhpempő alapvetően immunerősítők. Ahogy minden méhtermékről, úgy a propoliszról és a méhpempőről is nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk az ügyfeleinktől.

A méhpempő számos területen bizonyította a hatékonyságát. Köztudott, hogy hölgyeknél segíthet a baba érkezésében, a vetélés utáni regenerálódásban, illetve a női hormonrendszerre is pozitívan hat, így egy esetleges ciklusprobléma is könnyebben megoldódhat.

A méhpempő még az ízületi fájdalom és gyulladás esetén is jelentős segítség lehet, sőt akár depressziós tünetek kezelésében, illetve a szorongás oldásában és az alvás minőségének javításában is számíthatunk rá.

De általános bőrápolásra is jó a méhpempő, hiszen szebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, elhalványítja az elszíneződéseket, sőt kaptunk arról is visszajelzést, hogy eltüntetett szemölcsöt. Sokunknak nagyon hasznos lehet az általános vitalizáló, energizáló hatása, amire nagy szükségünk van a hétköznapokban.

A propolisz pedig az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentőnek és fájdalomcsillapítónak számít, a fogfájástól kezdve ízületi fájdalmakat is nagyszerűen kezeli.

Ez meglep, nem hallottam még, hogy a propolisz jó a fogfájásra.

Igen, a propolisztinktúra nagyon jó erre a problémára. Magam is kipróbáltam amikor fogműtét után problémáim voltak. A fogorvosok ilyenkor antibiotikumot írnak fel, de én inkább ezzel kenegettem a fájó területet és pár nap alatt teljesen helyreállt. De baktérium-, vírus- és gombaölő hatásánál fogva számos betegség gyógyításában is segíthet.

A mézről talán kevesen tudják, hogy egyes bőrproblémára is nagyon jó, kisebb sebektől egészen a fekélyekig, de akár még ekcémára is hatásos lehet. Már i.e. 2500 körül használták a mézet sebek gyógyítására. Főként a manukaméz nagyon erős ebben. Minden méz tisztítja ugyan a sebet, hozzájárul a kórokozók elpusztításához, gyulladáscsökkentő hatásúak is egyben, de a manukaméz hatásfoka jóval erősebb.

A mézet bátran belekenhetjük a sebbe, tegyünk rá kötszert, akár 1-2 napig is rajta maradhat. Érdekes, hogy nem ragad bele a sebbe, ez a gyerekek esetében különösen előnyös lehet.

Égési sebekre is tehetünk mézet?

Igen, hogyne, bármilyen sebbe tehetünk belőle.

Ha az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni, elegendő, ha napi 2 evőkanál mézet fogyasztunk vagy komolyabb lépésekre is szükség lehet?

Hasznos lehet, ha kúrákat csinálunk. Évente kétszer, ősszel és tavasszal érdemes egy méhpempőkúrát végezni. Nagyon egyszerű dolgunk van: két hónapon keresztül napi 2 gramm méhpempőt kell elfogyasztani reggelente étkezés előtt.

Két gramm, az egy kávéskanálnyi, ha jól gondolom. Ez nem tűnik nagy mennyiségnek.

Sőt, a csapott kávéskanálnyi az kb. 6 gramm. A 2 g valóban nem sok, de a tapasztalatok szerint elég, mert itt a rendszeresség a lényeg. Nemcsak az immunrendszerünk erősödik közben, hanem a problémás területeken is kifejti a hatását, így számos vonatkozásban számíthatunk javulásra. Talán nem gondolnánk, de az idegrendszerre és a hormonháztartásra is jótékony hatást gyakorol, aminek többek között nyugtató, szorongásoldó hatása van. Sőt számos olyan visszajelzést kaptunk, amikor méhpempőkúra után normalizálódott a vérnyomás és a vércukorszint.

Sokan félnek a méztől, mert túl édes és tartanak attól, hogy nagyon megemeli a vércukorszintet. Ezek szerint cukorbetegek is fogyaszthatják a méhtermékeket?

Igen, nyugodtan. A méz nagy előnye, hogy alacsonyabb a glikémiás indexe, ezért nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Természetesen bele kell számolni a napi szénhidrátbevitelbe az elfogyasztott mézet.

A mézen kívül az előzőleg említett méhpempő és propolisz, valamint a virágpor segíthet a cukorbetegeknek, ezeket is érdemes fogyasztani.

Nagyon sokan küszködnek manapság emésztőrendszeri problémákkal, puffadással, székrekedéssel. Ezekkel a gondokkal tud-e valamit kezdeni valamelyik méhészeti termék?

A méz gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása mellett másik erőssége az emésztőrendszer karbantartása, így akár reflux, fekélyek, bélgyulladások kezelésére is hatásos lehet. Ezekre a problémákra a legjobb választás az erősebb manukaméz. Gyomorégés ellen nagyon jó az édeskömény- vagy a repceméz, illetve napi 20 csepp propolisztinktúra is. Szintén jó a gyomornak az erdeiméz és a medvehagymaméz. Főként a keserű gyógynövények tea formájában és a belőlük készült mézek lehetnek nagyon hasznosak.

Közeledik az ősz, a hideg idő, kilátásban van a járvány 4. hulláma is, tud-e mézeket javasolni megelőzésre, illetve megfázásos tünetekre?

Érdemes otthon tartani propoliszt, leginkább tinktúra formájában, hiszen nagyon hasznos a megfázásos tünetekre. A méhpempő is segíthet, ha betegség esetén egy hétig nagyobb adagban fogyasztjuk. A téli időszakra való felkészülés és immunerősítés céljából érdemes egy kúrát beiktatni, amiről korábban már beszéltünk.

Gyógynövények közül felső légúti betegségek, például nátha, köhögés esetén jó megoldás lehet a bodza, a tüdőfű vagy az akácvirág. A mézek közül a legismertebb az akácméz és a vegyes virágméz - ez utóbbi több hatóanyagot tartalmaz. Meg kell említeni mindenképpen a hársmézet, ami kiváló a megfázásos tünetek kezelésére, különösen jó hatást válthat ki, ha hársteát hársmézzel együtt fogyasztjuk.

Az az általános nézet, hogy külföldi méz helyett hazait használjunk. A hazánkban termelt mézeknél én is ennek a híve vagyok. De ami Magyarországon nem termelhető és nem helyettesíthető, annak a fogyasztását igenis javaslom. Ilyen a korábban már megemlített manukaméz, amit a magyar mézek mellett a sok-sok pozitív visszajelzés miatt mindenképpen javaslok a házipatikába. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, vírus-, baktérium- és gombaölő, emésztést segítő tulajdonságai miatt sokrétűen használható.

A szervezet ellenálló képességét, vagyis az immunrendszert minden méhtermék erősíti. Általános tanácsként azt tudom mondani, hogy bármit is fogyaszt valaki a méhek csodás termékei közül, mindenképpen jobban jár - testileg és lelkileg egyaránt -, mintha a betegség megjelenésekor kapkod a különböző agyon reklámozott gyógyszerek után.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: immunrendszerünk, emésztőrendszeri, regenerálódásban, hormonrendszerre, gyógynövényekhez, meggyógyulhatunk, elszíneződéseket, fitoterapeutával, emésztőrendszer, helyettesíthető, vércukorszintet, szükségletünket, elpusztításához, normalizálódott, megkeresésünkre, cukorbetegeknek, antibakteriális, megtalálhatjuk, megerősítésére, immunrendszert, szervezetünket, gyógyszerekkel, bélgyulladások, összefüggésben, ciklusprobléma, megjelenésekor, koronavírustól, hétköznapokban, magyarországon, antibiotikumot, immunrendszere, székrekedéssel, idegrendszerre, fogyasztásában, megbetegedtünk, fogyaszthatják, betegség nélküli, betegek gyógyítása, mondatokkal fogalmazta, egyik lehetséges, mézek immunerősítő, természetes megoldásokkal, természetes megoldások, betegségek megelőzését, méhészeti termékek, gyógyszerek mellékhatásai, téves orvosi, civilizált országokban, halálokok sorában, orvosok nagy, lelki tényezőket, lélekkel együtt, Trepinszki József,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Radikális szeretet  Garai Gábor - Takarítás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Irgalom és ítélet  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Szívem  Fehér virág  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png cica  Őrizkednünk kell...  Albert Einsteinről  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Julian Brass gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Mai harmónia kártyám  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png telefon  Bounty krémes  Akarat  Irgalom és ítélet  Jó éjszakát  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Németh László tollából  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó éjszakát  Png kislány  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Reggel van  Alázat  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág 
Bejegyzés Címkék
betegség nélküli, betegek gyógyítása, mondatokkal fogalmazta, egyik lehetséges, mézek immunerősítő, természetes megoldásokkal, természetes megoldások, betegségek megelőzését, méhészeti termékek, gyógyszerek mellékhatásai, téves orvosi, civilizált országokban, halálokok sorában, orvosok nagy, lelki tényezőket, lélekkel együtt, tüneteket kezeljük, kiváltó okokat, megfelelő természetes, méhészeti termékeknek, mostani járványosnak, esélye arra, esetleges fertőzés, idősebb krónikus, immunrendszerünk megerősítésére, mézben levő, napi vitamin, egyéb hasznos, egyik legfőbb, adott növény, méhpempő alapvetően, méhpempő számos, baba érkezésében, vetélés utáni, esetleges ciklusprobléma, ízületi fájdalom, szorongás oldásában, alvás minőségének, általános vitalizáló, propolisz pedig, egyik legerősebb, fogfájástól kezdve, propolisztinktúra nagyon, fogorvosok ilyenkor, fájó területet, mézről talán, mézet sebek, manukaméz nagyon, kórokozók elpusztításához, manukaméz hatásfoka, mézet bátran, gyerekek esetében, méhpempőkúrát végezni, csapott kávéskanálnyi, tapasztalatok szerint, immunrendszerünk erősödik, problémás területeken, glikémiás indexe, elfogyasztott mézet, mézen kívül, előzőleg említett, virágpor segíthet, gondokkal tud-e, emésztőrendszer karbantartása, legjobb választás, erősebb manukaméz, édeskömény- vagy, keserű gyógynövények, belőlük készült, megfázásos tünetekre, hétig nagyobb, téli időszakra, kúrát beiktatni, tüdőfű vagy, mézek közül, vegyes virágméz, megfázásos tünetek, hazánkban termelt, híve vagyok, fogyasztását igenis, magyar mézek, sok-sok pozitív, szervezet ellenálló, immunrendszert minden, méhek csodás, betegség megjelenésekor, különböző agyon, immunrendszerünk, emésztőrendszeri, regenerálódásban, hormonrendszerre, gyógynövényekhez, meggyógyulhatunk, elszíneződéseket, fitoterapeutával, emésztőrendszer, helyettesíthető, vércukorszintet, szükségletünket, elpusztításához, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5184
  • e Hét: 21851
  • e Hónap: 53337
  • e Év: 258038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.