Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
"Erős volt a hitben"
  2017-03-19 16:34:56, vasárnap
 
  ,,Erős volt a hitben" (Róm 4:20)


Kedves keresztyén, jól vigyázz hitedre! Gondold meg, hogy a hit az egyetlen út, amelyen járva áldáshoz juthatsz. Ha isteni áldásokra vágysz, azokat csupán hit által kaphatod meg. Csak a hívő lélek imája nyer meghallgattatást Isten trónja előtt. A hit az égi követ az emberi lélek és a megdicsőült Megváltó között. Ha hiányzik ez a követ, akkor nem küldhetjük fel imáinkat és nem nyerhetünk meghallgattatást a mennyből. A hit azon távírósodrony, mely a föld és a menny között van kifeszítve, melyen Isten kedves ígéretei oly gyorsan futnak át, hogy mielőtt kiáltanánk, ő már válaszolt, mielőtt még szólnánk, már meghallgatott bennünket. De ha ez a távíróösszeköttetés elszakad, hogyan jutunk hozzá az ígéretekhez? Nos, talán most nyomorban sínylődöm? Nyomorúságomban segítséget nyerhetek hit által. Talán ellenség üldöz? Hit által biztos menedéket találok nála.
De ha nincs hitem, akkor hasztalan kiáltok Istenhez. Anélkül nem létezik sem út, sem kapcsolat a lelkem és a mennyország között. A hit olyan út, melyen az ima tüzes lovai a legerősebb téli hidegben is végigfutnak, még pedig annál gyorsabban, minél élesebben vág a hideg. Ha viszont ezen utat elzárjátok, majd meglátjátok, hogy nem tudtok a nagy Királlyal másképpen érintkezni. A hit összeköt engem Istennel. A hit felöltöztet engem az Úr erejébe. A hit szolgálatomba állítja Jahve mindenhatóságát. A hit képes igénybe venni Isten minden tulajdonságát védelmemre. A hit segít nekem szembe szállni a pokol minden seregével.
Még arra is képesít, hogy végre diadalmasan meneteljek végig ellenségeim hulláin. De hit nélkül vajon mit is nyerhetnék Istentől? Ne vélje a kételkedő, aki hasonlatos a tenger habjához, hogy kaphat valamit az Úrtól. Azért hát, őrködjünk gondosan hitünk fölött, mert ezáltal mindent megnyerhetünk, bármily szegények is vagyunk; de anélkül semmi sem kapunk. ,,Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Valaki
  2017-03-19 07:36:28, vasárnap
 
  ÉZS.55:1-3 - MÁTÉ 2:10-11 - MÁTÉ 5:4-5 - JÁNOS 19:30B
LUKÁCS 2: 8-11 - LUKÁCS 2: 13-20 - JEL. 22:1-5 ÉS 14 - JEL. 21:4 ÉS 7 ÉS 21



Karácsonyi történet
Áttörik a csendet
közeledés
születés
hófehér békesség
csillag alakú dallamok
gyertyaszagú csöndesség
elalvó fájdalmak
szunnyadó szavak
könnyek
hópehely huppanás
megfagyott harag
jégbedermedt bosszú
szénakalapácsok
szalmaszögek
istállókereszt
jámbor katonák
ünnepélyes mosolygás
elfelejtett gyűlölet
állandó gondoskodás
emberektől csend - angyaloktól himnusz
Istentől kéznyújtás - barátoktól melegség
mély éjszaka
élet a magasból
ajándék

valaki hív

pásztorokat az istállóba, bölcseket a jászolhoz, szelídeket a mennyországba

üvegtenger
vakító dicsőség
térdreborulás
új hely
kristályfolyó

valaki

letöröl minden könnyet, lerázza az út porát , megitatja a szomjazókat
bekötöz minden sebet

valaki

megvásárolta a hallt,
hogy az élet forrását
ingyen oszthassa ki azoknak,
akik a harc közben megszomjaztak

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A valóságról
  2017-03-19 07:32:15, vasárnap
 
  A valóságról

Minden valóság TŐLE van,
minden valóság BENNE van.
Ő a valóság énnekem:
JÉZUS KRISZTUS az életem.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Annakokáért azok, akik az Isten akaratából szenvednek is.."
  2017-03-19 07:28:59, vasárnap
 
  ,,Annakokáért akik az Isten akaratából szenvednek is, ajánlják neki lelküket mint hű teremtőnek, jót cselekedvén." (1Péter 4:19)


Péter Istennek azokat a gyermekeit, akik szenvednek, arra szólítja fel, hogy ,,ajánlják neki lelküket". Először azt vizsgáljuk meg, mire céloz az apostol a ,,lélek" szóval, azután pedig azt, hogy mit akar ezzel mondani: ,,ajánlják neki".
A lélek az ember legnemesebb része, mely a testben lakik. Az a halhatatlan rész, mely él, gondolkodik és cselekszik. Az a rész, mely megmarad akkor is, ha a test visszatér a porba. Az Úr Jézus is erre célzott, amikor megparancsolta tanítványainak, hogy a megpróbáltatás napján inkább Istentől féljenek, mint azoktól, akik csak a testet tudják megölni. Azt tanácsolja nekik, hogy Attól féljenek, ,,Aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában" (Máté 10:28).
Mit jelent Isten gyermeke számára, hogy lelkét Istennek ajánlja? Nos, azt, hogy lelkét Neki szentelje. Akkor lelkünket térden állva Hozzá emeljük. Akkor kérjük Istent, hogy vegye lelkünket szent oltalmába, egyedül Jézusért. Akkor azért imádkozunk, hogy szabadítsa meg lelkünket mindattól a tőrtől, melyet ebben az ideigvaló életben lelkünk számára felállítottak. Akkor azért esedezünk, hogy az Úr gondoskodjék arról, hogy a lelkünk az ítélet napján egészségesen jelenhessék meg, annak ellenére, hogy az életben annyi küzdelemben volt része.
Így imádkozott Dávid is, amikor azt mondta: ,,Kelj fel, oh Uram! Szállj vele szembe, terítsd le őt, szabadítsd meg lelkemet a gonosztól fegyvereddel" (Zsolt 17:13). Máshol pedig így imádkozott: ,,Tessék Uram néked, hogy megments engemet; siess segítségemre! Szégyenüljenek meg és piruljanak mind, akik életemre törnek, hogy elragadják azt; riadjanak vissza, gyalázat érje, akik bajomat kívánják ,, (Zsolt 40:14.15). Ismered annak szükségét, hogy lelkedet Neki ajánld?

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Saul ellenszegülése és elvettetése
  2017-03-19 07:26:01, vasárnap
 
  SAUL ELLENSZEGÜLÉSE ÉS ELVETTETÉSE * 1SÁMUEL 13-15

KÖZPONTI IGERÉSZ: 1SÁMUEL 13,1-14; 15,1-23

ÖSSZEFOGLALÁS * Még csak két éve volt a trónon, és Saul máris kritikus próbával találta magát szemben. Vajon engedelmeskedik Isten szavának - amit Sámuelen keresztül üzent, amikor megtámadják a filiszteusok? A válasz harsogó ,,nem". Saul Gilgálnál belelépett a papi hivatalba, és áldozatot mutatott be, holott az csak a lévitáknak volt megengedett: otrombán figyelmen kívül hagyta tehát Isten törvényeit. Sámuel kijelentése, miszerint Isten elveszi tőle a királyságot, arra sarkallta Sault, hogy még nagyobb erőfeszítéssel fáradozzon Istenért - de nem Isten útjai szerint. Azzal pedig, hogy semmibe vette Sámuelnek az Úrtól jövő különleges parancsát - ki kell irtani az amálekitákat - Saul végképp megpecsételte uralkodása sorsát.

13.Fejezet: Isten átka Saulon; Háború a filiszteusokkal

14.Fejezet: Saul átka Izráelen; Háború a filiszteusokkal

15.Fejezet: Isten elveti Sault; Háború az amálékitákkal

NAPI ÚTRAVALÓ * Vajon kedves Isten szemében, hogy munkaidőben készülsz a gyülekezeti gyermekszolgálatra? Mi a helyzet a 70 km/h-s száguldozással az 50-es táblánál, csak hogy el ne késs a templomból? Szabad úgy csalni a jövedelemadóval, hogy ,,kreatív matematikád" jótéteményeiből Isten is részesül?
Egy alapvető kérdés van az említett helyzetek és az emberi életút során felbukkanó számos egyéb helyzet mögött: mennyire fontos Isten igéjének engedelmeskedni? Parancsolatainak megtartása tényleg fontosabb, mint hogy a saját elképzelésed szerint próbálj Istennek még inkább kedvére tenni?
Saul király számára ez élet-halál kérdése volt. Arra jutott, hogy Isten majd elnézi tökéletlen engedelmességét a bemutatott áldozatok bőséges volta, az Isten szolgálatára felajánlott pénzmennyiség, a kijelentés sátrában eltöltött idő mennyisége miatt. A döntés a királyságába került - és végső soron az életébe.
Amikor Isten beszél, odafigyelsz, és csak aztán cselekszel? Nem lehet eleget tanulni a leckét, amit Saul képtelen volt megtanulni: ,,Talán ugyanúgy tetszik az Úrnak az égő- és a véres áldozat, mint az engedelmesség az Úr szava iránt? Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél!" (15,22) Aki csak félig engedelmeskedik az Úrnak, az egészen összetörik - ez örök érvényű szabály!

BETEKINTÉS * ADDIG ÜSD A VASAT... - Főleg a hadviselésben, a különböző harcászati eszközök készítésénél és karbantartásánál, de a mezőgazdaságban is jelentős hátránnyal kellett Izráelnek számolnia. A filiszteusok hegemóniája a vaselőállítás területén valószínűleg azt eredményezte, hogy Izráelnek íjjal, nyíllal és parittyával kellett ellenségével szembenéznie.

Csak a hívő ember lehet engedelmes; és csak az engedelmes ember lehet hívő.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 603 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.