Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A munkáról
  2017-11-19 17:46:24, vasárnap
 
  A munkáról

Keller Helén mondja a munkáról: "Szeretnék nagy és nemes dolgokat véghezvinni, de az én kötelességem, hogy apró dolgokat csináljak úgy, mintha azok nagy dolgok lennének."
Green, a történész arra tanít minket, hogy a világot nemcsak a lángeszű és hős emberek viszik előre, hanem az apró kezek szorgalmas és kitartó munkája is.
"Mikor már minden erőforrásunk hiábavaló, akkor csak a hit és a munka tud segíteni."

Richard Church

Az Esti Hírlap 1988. február 23-i számában olvassuk Van ilyen is! címmel az írást: "Magas sarkú cipőmmel gödörbe léptem. Az éles kő letépte a sarokról a bőrt. A cipőjavító kisiparos készségesen elvállalta a munkát. Közölte az időpontot, hogy mikor mehetek a cipőért, és a várható munkadíjat is. A munkát előre kifizettem. A megbeszélt időpontra elmentem a cipőmért. Elkészült. A cipész a kész lábbeli mellé visszaadott negyven forintot is, mondván, sokkal könnyebb volt megcsinálnia a cipőt, mint gondolta." Dr. F. N.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Milyen lenne?
  2017-11-19 17:22:03, vasárnap
 
  Milyen lenne?

Eleonore Beck után németből

Milyen lenne világunk,
ha minden szótárból kitörölnék
a megbocsátás szavát?
Ha jelentését nem lehetne többé
senkinek átélnie?
Ha a vétkezőnek vétke alatt
kellene holtig roskadoznia?
Ha botlásaival
magára maradna mindenki?
Ha nem ismernénk a megbocsátást,
csak a megtorlást?
Milyen lenne akkor a mi világunk?!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nincs szégyen
  2017-11-19 17:09:00, vasárnap
 
  Nincs szégyen

"Ezért nem szégyenli őket az Isten..." Zsidókhoz írt levél 11,16b

Az emberek néha szégyellik a családjukat: a szülők gyermekeiket, ha azok kicsapongó életet élnek, a gyermekek pedig szüleiket a problémák miatt, melyek kiderülnek: válás, rabság, valamely szenvedélytől való függőség, anyagi csőd.
Istennek ténylegesen megvan minden oka arra, hogy szégyellje teremtményeit. Isten látta, hogy minden, amit teremtett igen jó. De Ádám óta, a tiltott gyümölcs miatt, melyet Éva leszakított, Isten teremtett világa megromlott. Minden tekintetben elhibáztuk a célt, ami Istennek életünkkel való szándéka volt. Bűnnek hívják ezt a céltévesztést. Szerintünk lehet különbség a titkos és a nyilvános bűn között, de a bűn bűn. Szégyelljük a környezetünkben levő megrögzött bűnösöket, miközben mindannyian ugyanolyanok vagyunk. Ezért olyan megdöbbentő ez az ige: "nem szégyelli őket az Isten".
A bűnös számára nincs mentség, Isten azonban készített valamit, amiben kimoshatjuk szennyes ruhánkat, és az teljesen fehér lesz. Amikor Krisztus feltámadt a sírból, ragyogóan tiszta ruhában jött ki, úgy hozta magával övéit a sírból, mintha soha nem követtek volna el bűnt. Ezért nem szégyelli őket az Isten. Várost is készített számukra, várost, mely rájuk vár, és amelybe nem mehet be semmi tisztátalan (Jel 21,17). Milyen csodálatos Istenünk van! Bennünket a szégyen tölt el, Ő viszont nem szégyelli, hogy Istenünknek nevezzük Őt.

J. van der Graaf

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ima
  2017-11-19 15:43:48, vasárnap
 
  Ima

Átadom magam teljesen neked, Istenem [...]. Többé már nem akarok magamnak szolgálni, hanem életem minden napján egyedül neked. Neked adom az értelmemet. Csak az legyen az egyetlen gondom, hogy megismerjelek téged, tökéletességedet, cselekedeteidet és akaratodat. Neked adom az akaratomat. Bármi is legyen a te akaratod, csak az legyen az enyém is. Mindenben a te dicsőségedet akarom keresni. Neked adom az érzelmeimet. Te rendelkezz felettük. Te legyél a szeretetem, félelmem és örömöm. Csak annak legyen helye szívemben, ami veled és a te szent dolgaiddal összhangban van. Amit szeretsz, azt akarom én is szeretni; amit gyűlölsz, azt én is gyűlölni akarom - és mindezt olyan mértékben, ahogyan azt megszabtad nekem. Neked adom a testemet. Általa akarlak dicsőíteni, és szentségben akarom tartani, hogy benne lakhass. [...]. Neked adom minden földi javamat. Meg akarom becsülni azokat, és egyedül a te számodra fordítani. Visszaadok mindent, amit az életszükségleteken felül rám bíztál, hogy a szegényekről gondoskodjak. Neked adom a tekintélyemet és jó hírnevemet. Csak a rád való tekintettel legyenek számomra fontosak, és egyedül azt a célt szolgálják, hogy a te dicsőséged a világban gyarapodjon. Neked adom magamat és minden tulajdonomat. Segíts felismernem, hogy nélküled semmim sincs, és semmi vagyok. [...]. Te légy a sorsom, és te légy a mindenem. Nem vagyok többé a magamé (1Kor 6,19), sem a világé, hanem egyedül Istené. Ámen.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Öregség
  2017-11-19 15:24:07, vasárnap
 
  Öregség

Elfriede Mörlin után németből

Lépést tartva az idővel, csendben
érkezem, akár készen fogadsz engem,
akár védekezel ellenem...
s csak a halál veszi le rólad terhem.

Láss szívesen, ha kedves életed!
Mint Isten követe, elvárhatom.
Minden bölcs, ki engem megszeretett,
derűs mosollyal ment az utakon.

Mert Isten kegyelme fényében jár
örömben, fájdalomban csendesen,
ki szürke ruhám békén hordja már.
Ne védd magad! Mint barát érkezem.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tölthesse be
  2017-11-19 12:31:58, vasárnap
 
  Tölthesse be

Új eget és új földet várva
legyen velünk a béke és derűs Ég,
tölthesse be lelkünk a hála
s a "jóban való teljes gyönyörűség"!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"De kerüld az ostoba vitatkozásokat"
  2017-11-19 12:29:33, vasárnap
 
  ,,De kerüld az ostoba vitatkozásokat" (Titusz 3,9)

A napjaink meg vannak számlálva, sokkal jobban cselekszünk, ha azokat valami jó dologra fordítjuk, mintha olyan dolgokon vitatkozunk, amelyek a legjobb esetben is teljesen alárendelt jelentőséggel bírnak. Azok a férfiak, akikre az ezelőtti nemzetség nevelése és oktatása bízatott, munkájuknál azt a ballépést követték el, hogy folyton olyan tárggyal foglalkoztak, amely a gyermekek látkörétől nagyon messze esett, s a hívő keresztyének gyülekezete pedig sok kárt vall a jelentéktelen kérdések és elrejtett dolgok fölötti kicsinyes szóharcok miatt. Mikor mindenki elmondta a magáét, egyik fél sem lett okosabb, tehát a vitatkozás nem segíti elő sem az ismeretet, sem a szeretet; ennél fogva balgatagság, ilyen, különben termékeny földet ekképpen bevetni. Kérdést feltenni olyan dolgokról, amelyekről a Szentírás hallgat, - titkokról, melyek egyedül Istent illetik, - ingadozó magyarázattal bíró jövendölésekről és a külső isteni szolgálat rendjének neméről és módjáról, merő balgatagság és az okos emberek kikerülik azt. A mi kötelességünk abban áll, hogy balga kérdéseket ne tegyünk fel, és ne adjunk feleletet azokra, hanem adjunk túl rajtuk, és ha az apostol utasítása szerint azon leszünk, ,,hogy igyekezzünk jócselekedettel elől járni", akkor oly bőségesen el leszünk foglalva a hasznos cselekvéssel, hogy nem marad szabad időnk a hozzánk nem illő, szükségtelen és céltalan elmélkedésekre. De vannak más kérdések, melyek nem balgák és nem idővesztegetésre valók, amelyeket nem kell kikerülnünk, hanem őszintén azon kell lennünk, hogy velük foglalkozzunk: ,,Hiszek-e én az Úr Jézus Krisztusban? Megújultam-e az én elmémnek lelke szerint? Növekszem a kegyelemben? Ékesíti-e az én viselkedésem Istennek és az én Megváltómnak tanítását? Várom-e az Úrnak eljövetelét és éber vagyok e, mint az a szolga, aki várja az ő Urát és Mesterét? Mit tehetnék még Jézusért?" Ilyen és hasonló kérdések egész figyelmünket lekötik, és így felhagyva a szőrszálhasogatással, mostantól fogva hasznosabb dolgokkal fogunk foglalkozni. Tartsuk meg a békességet és legyünk rajta, hogy úgy beszédünk, mint viselkedésünk által visszatartani igyekezzünk másokat a ,,bolond kérdések"-től.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1594
  • e Hét: 24238
  • e Hónap: 53550
  • e Év: 241352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.