|
2017-10-22 21:31:36, vasárnap
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 6 adag
80 dkg birs (alma)
400 g cukor
1 db citrom
elkészítés
A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
A birsalmapürét vasatag falú lábasban (én egy magasabb falú, öntöttvas serpenyőt használtam) kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. (A cukor mennyiségét illetően különféle "szabályok" léteznek: van aki azt mondja, hogy a birspüré súlyának 80 %-ának megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával a legfinomabb, van aki ugyanannyi cukrot ad hozzá, amennyi a birspüré nettó súlya, én leredukáltam a hozzáadott cukor mennyiségét 60 %-ra, így 670 g birspüréhez 400 grammnyi cukrot tettem.) A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
Egy megfelelő méretű tálat/ formát folpackkal bélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját (én egy éjszakán át hagytam a kibélelt tálban), kiborítjuk belőle egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre költöztetjük, ahol békén hagyjuk úgy kábé egy hétig, vagy amíg rendesen ki nem szárad. ( Ez a legnehezebb fázisa a birsalmasajt készítésének, tényleg baromi nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a mennyei illatú finomságba.)
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: hozzáfacsarjuk, birsalmapürét, hozzáadásával, felmelegítjük, belefacsarjuk, megszilárdult, leredukáltam, eltávolítjuk, birsalmasajt, készítésének, költöztetjük, birspüréhez, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, botmixerrel, legfinomabb, legnehezebb, birsalmákat, mennyiségű, kevergetve, pürésítjük, használtam, gyümölcsöt, finomságba, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, magházukat, elkészítés, negyedekbe, hozzáadott, hozzáadjuk, kóstoljunk, ugyanannyi, hozzávalók, birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra,
|
|
|
|
birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra, legnehezebb fázisa, birsalmasajt készítésének, mennyei illatú, hozzáfacsarjuk, birsalmapürét, hozzáadásával, felmelegítjük, belefacsarjuk, megszilárdult, leredukáltam, eltávolítjuk, birsalmasajt, készítésének, költöztetjük, birspüréhez, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, botmixerrel, legfinomabb, legnehezebb, birsalmákat, mennyiségű, kevergetve, pürésítjük, használtam, gyümölcsöt, finomságba, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, magházukat, elkészítés, negyedekbe, hozzáadott, hozzáadjuk, kóstoljunk, ugyanannyi, hozzávalók, szabályok, mindegyik, megmossuk, különféle, leszűrjük, megfelelő, serpenyőt, elintézni, turmixban, öntöttvas, formáját, lábasban, magasabb, bélelünk, rendesen, cikkeket, grammnyi, könnyebb, lehúzzuk, megállni, kibélelt, birspüré, hűvösebb, birsalma, súlyának, illetően, darabról, léteznek, éjszakán, alaposan, maradék, egészet, hagyjuk, hagytam, amennyi, vasatag, masszát, hámozni, annyira, mennyei, lábasba, tesszük, tényleg, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4374
- e Hét: 23910
- e Hónap: 63522
- e Év: 292459
|
|
|