Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Birsalmasajt
  2017-10-22 21:31:36, vasárnap
 
   
 

hozzávalók / 6 adag

80 dkg birs (alma)
400 g cukor
1 db citrom

elkészítés

A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
A birsalmapürét vasatag falú lábasban (én egy magasabb falú, öntöttvas serpenyőt használtam) kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. (A cukor mennyiségét illetően különféle "szabályok" léteznek: van aki azt mondja, hogy a birspüré súlyának 80 %-ának megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával a legfinomabb, van aki ugyanannyi cukrot ad hozzá, amennyi a birspüré nettó súlya, én leredukáltam a hozzáadott cukor mennyiségét 60 %-ra, így 670 g birspüréhez 400 grammnyi cukrot tettem.) A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
Egy megfelelő méretű tálat/ formát folpackkal bélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját (én egy éjszakán át hagytam a kibélelt tálban), kiborítjuk belőle egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre költöztetjük, ahol békén hagyjuk úgy kábé egy hétig, vagy amíg rendesen ki nem szárad. ( Ez a legnehezebb fázisa a birsalmasajt készítésének, tényleg baromi nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a mennyei illatú finomságba.)


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Címkék: hozzáfacsarjuk, birsalmapürét, hozzáadásával, felmelegítjük, belefacsarjuk, megszilárdult, leredukáltam, eltávolítjuk, birsalmasajt, készítésének, költöztetjük, birspüréhez, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, botmixerrel, legfinomabb, legnehezebb, birsalmákat, mennyiségű, kevergetve, pürésítjük, használtam, gyümölcsöt, finomságba, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, magházukat, elkészítés, negyedekbe, hozzáadott, hozzáadjuk, kóstoljunk, ugyanannyi, hozzávalók, birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Annuska bar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Esti kép  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png telefon  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Az engedelmesség miért nem vál...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  A kételkedés kezelése  Julian Brass gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  Idő  Régi emberek, akikre máig büsz...  A sors  Png férfi  Hogy lehet megtartani  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 21  A jó emberek mindig szépek mar...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png cica  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Fekete István - Akác  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Bertolt Brecht -től idézet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 20  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Sokan azt tartják  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra, legnehezebb fázisa, birsalmasajt készítésének, mennyei illatú, hozzáfacsarjuk, birsalmapürét, hozzáadásával, felmelegítjük, belefacsarjuk, megszilárdult, leredukáltam, eltávolítjuk, birsalmasajt, készítésének, költöztetjük, birspüréhez, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, botmixerrel, legfinomabb, legnehezebb, birsalmákat, mennyiségű, kevergetve, pürésítjük, használtam, gyümölcsöt, finomságba, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, magházukat, elkészítés, negyedekbe, hozzáadott, hozzáadjuk, kóstoljunk, ugyanannyi, hozzávalók, szabályok, mindegyik, megmossuk, különféle, leszűrjük, megfelelő, serpenyőt, elintézni, turmixban, öntöttvas, formáját, lábasban, magasabb, bélelünk, rendesen, cikkeket, grammnyi, könnyebb, lehúzzuk, megállni, kibélelt, birspüré, hűvösebb, birsalma, súlyának, illetően, darabról, léteznek, éjszakán, alaposan, maradék, egészet, hagyjuk, hagytam, amennyi, vasatag, masszát, hámozni, annyira, mennyei, lábasba, tesszük, tényleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4374
  • e Hét: 23910
  • e Hónap: 63522
  • e Év: 292459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.