Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ebbe a tájba
  2007-09-03 01:12:47, hétfő
 
  Zas Lóránt:
EBBE A TÁJBA

Ebbe a tájba gyökereztél.
A pálmafák, a kaktuszok, az
óceán lett évtizedek óta
már határod. Elmozdithatnak,
de visszajössz mindenhonnan,
megtalálod. Megnevelt :
jutalmazott és büntetett.
A felhös ég, a végtelen kabátod,
beburkol, melegit és hüsit,
életed és talán a halálod.
Messziröl jöttél, kivetettként,
számüzted önmagad, de vissza-
sirod anyád szavát, apád
szigorát, a kertek illatát,
a sirt ott. Mert akit kivetnek,
kivetettek. Nem lehetnek
pokolban szentek a szentek.
Távolba kell azoknak menni,
akik a hátsójukat mutatják,
hogy ennyi az ennyi : a türés
végleges határa. Mindig a holnap
oszt, vagy szoroz. A "mene-tekel"
integet, rád talál ma. Ne bánkódj.
Szoborrá merevedtél. Madarak
fészkelnek vállaidnál. Az
egyszeregy fogdájából fejed
az égbe tör. A szó is kin már.
Üveghegyek öveznek, árnyékuk
kék-vörös. A tóból innál,
ahol gyermekkorod horogját
a ponty kukacostól benyelte
mélyen. Kifogtad, a nád között
hurcoltad, szákodban fért el.
Füredröl a hajó átvitt
a déli partra. Tort ültetek,
a zsarátnok szikrája egekre
ment, a lelkeket kavarta.
Aztán te is egy lettél a véres
összel. Ágyúk dörögtek, sóhaj szállt,
az akasztottak erdeje nött fel.
Most, lent a völgyben egy kis fenyö,
ága üde, körötte a folyó
kanyarban. Ide temessetek,
ha meghalok. Hazámtól távol,
ahol tavasz van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vontatottan halad a ...
  2007-09-03 00:16:00, hétfő
 
  Vontatottan halad a múlt feldolgozása...


"A tudósító szerint döntően a viszonylag enyhe Kádár-rendszerrel és az ugyancsak enyhe 1989-90-es átmenettel áll összefüggésben, hogy Magyarországon vontatottan halad a múlt feldolgozása. Megszólaltatta Kenedi Jánost, aki szerint Magyarország a "puha" Kádár-kommunizmust "kemény" demokráciára cserélte.
A Szovjetunió pénzmosási központjaként különleges státust élvezett, amelyhez a törvények szándékos semmibevétele is hozzátartozott - ami máig meghatározó magatartás. Kenedi a politikai elit egészét felelősnek tartja a visszás állapotokért, és Tartuffe-nek nevezi Orbánt. A régi elit zsarolja és kompromittálja Magyarországot, amely megmerevedett és lemondott a múlttal való szembenézésről - sajnálkozik Kenedi a cikk végén."


Na, ehhez kell vastag bőr!!!!!!!! Ahhoz, hogy a valóságot minthogy: "Gyurcsány színtiszta Tatuffe", azt Orbán ellen fordítsa!

Nos, én hasonlítottam Tartuffe-höz Gyurcsány Ferencet még egy évvel ezelőtti írásaimban. Mert kormányzás helyett - "majd beledöglöttem" mondta az őszödi beszédben - kampányolt és kampányolt... Mindent megígért - hízelkedve, mint Tartuffe - a kellőképpen lebutított és elhülyített, valamint korrumpálható népségnek.

A talpnyaló média-"értelmiségi", kellő koncért eladta és eladja cserébe a hazáját, a maradék becsületét és a közös jövőnket, mert lihegve - óriási nyelvcsapásokkal - igyekszik fogyasztható módon "e t e t n i" az általuk kellő béka-szinten tartott emberek
nek a nyílvánvaló HAZUGSÁG-ÁRADATOT!!!!!!!!!!!!


Meddig még??????? Ti szerencsétlenek!!! Olyanok vagytok, mint egy sereg varjú azon az ágon, amelyiket éppen lefűrészelitek magatok alatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Mit mondotok a saját gyerekeiteknek, unokáitoknak majd? Mert nekem, meg még vagy 3 millió magyarnak hiába hazudtok, meg magatoknak is??????????????

Ami nem is lett volna akkor baj, ha nem milliárdos adósságot gerjesztve tették/tettétek volna!!!!

De, most, hogy "kormányoznak", ezzel végképpen megalapozzák Magyarország politikai és történelmi elsüllyesztését, gazdasági ellehetetlenítésével.


Hányszor írjam még le, hogy a rendszerváltozásra azért volt szükség, mert teljes csődbe került Magyarország 1989-re!!! Medgyessyék már azon tépték a szájukat, hogyan kerülhetnék ezt el!!!! Ide másolom az erről szóló jegyzőkönyvi kivonatot.


,,Milyen az ország helyzete 1989-ben, a demokratikus választások előtt, az MSZMP KB 1989. évi jegyzőkönyvei 2. kötete alapján /Orsz. Levéltár 1993./, akkor még kommunista vezetők nyilatkozatai szerint:

MSZMP KB 1989. jun. 23-24-i ülés:
,,Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/
A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/"



És, mit tetszik gondolni, hogy Horn Gyulának mi volt a legnagyobb gondja? A haza, meg a jó munkás-elvtársak megmentése?????????


A FRÁSZT!!!!!!!!!!!!

Az volt a legnagyobb gondja, hogyan mentsék át a PÁRT vagyonát kft-be, onnan meg magáncélra!!!!!!!!!!!!!!!!




Itt lehet olvasni az erről készült jegyzőkönyvi kivonatban.


,,...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/

szept.1.:
...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ... /1495. IVÁNYI P/"

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2007.08 2007. Szeptember 2007.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 2982 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1439
  • e Hét: 4967
  • e Hónap: 13571
  • e Év: 49512
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.