Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A nagy stratéga
  2009-07-20 23:10:50, hétfő
 
  A nagy stratéga

2009.07.19. 09:27

Az európai parlamenti választások estéjén a győztes párt vezetője, Orbán Viktor fölszólította a kormányt, hogy azonnal mondjon le. Mint kijelentette, ,,Ennek a győzelemnek az erejével fogjuk megváltoztatni Magyarországot. Magyarország azt követeli a szocialistáktól, hogy vonják le végre a konzekvenciákat, és ne álljanak többé a változás útjába."


A hét eleje, a jövő évi adótörvények végszavazása kiváló alkalmat adott arra, hogy ,,a győzelem erejével" az ellenzék megbuktassa a kormányt, hiszen az adótörvény-tervezet mondhatni a Bajnai-kormány lelke. Mi történt a hétfői szavazáson, amelyik ilyenformán lehetőséget kínált a szocialista kormányzás azonnali ellehetetlenítésére?

Gyakorlatilag semmi. Az ellenzéki képviselők egy része nem is vett részt, aki eljött, olykor azt sem tudta, milyen gombot nyom meg. A Bajnai-csomag kérlelhetetlen ellenzői közül a Fidesz és a KDNP frakciójából összesen húsz ellenzéki képviselő mulasztotta el megnyomni a nem gombot a szavazáskor. Tizenhat képviselő - köztük Orbán Viktor - távol maradt, négy ellenzéki politikus pedig igen gombot nyomva támogatta a kormány adócsomagját. Így szavaz egy mindenre elszánt, buktatni szándékozó ellenzék!
Répássy Róbert frakcióigazgató úgy nyilatkozott, mind a négy képviselő véletlenül nyomott rossz gombot, tudomása szerint Varga Mihály, Balogh József, Fehérvári Tamás és Kerényi János is mellényúlt. ,,Az ülésteremben nagy hangzavar van, tíz másodperces különbséggel jönnek a szavazások, ilyenkor előfordul, hogy egy képviselő téved, és mellényúl" - magyarázta az origo.hu-nak Répássy. Megállapíthatjuk tehát, hogy a Bajnai-kormány a nagy hangzavar miatt van még mindig a helyén, az ellenzék képviselői emiatt tömegesen nyomtak rossz gombot, számosan hiányoztak közülük (,,hogy hol voltak, azt nem tudom" - Répássy, origo.hu), a kormánybuktatás továbbá azért nem sikerült, mert a jelenlévők közül sem nyomott mindenki gombot, akik meg nyomtak, többször is, rosszat.
Nyilván nem pechről van szó, hanem a Fidesz-vezérkar keserű felismeréséről: kimaradt a számításból a Jobbik politikai térnyerése. Egy őszi előrehozott választás esetleg azzal a nem várt eredménnyel zárulna, hogy a Jobbik lendülete megmarad, és akkora szeletet harapna ki a Fideszből, ami azt eredményezné, hogy Orbán Viktor pártja koalícióba kényszerülne velük.

http://fideszfigyelo.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kádár idején jobb volt? "Ami m
  2009-07-20 22:57:58, hétfő
 
  Kádár idején jobb volt? "Ami most van, annál még egy diktatúra is jobb"
2009. július 20. 13:57:17

Kádár-nosztalgia és diktatúra iránti rokonszenv jellemzi a 29 év alatti magyar fiatalok jó részét - két tény az Ifjúság2008 kutatás számos megdöbbentő eredménye közül. A "felesleges nemzedék" szorong a jelen miatt, s ennél jobban már csak a jövőtől fél.

Kádár idején jobb volt - a szlogent nem egy nosztalgiázó exmunkásőr vallja a főtitkár halálának huszadik évfordulóján, hanem a 15 és 29 év közötti magyar fiatalok 49 százaléka állítja. A megdöbbentő eredmény az Ifjúság2008 kutatás nemrég napvilágot látott jelentésében olvasható, mely vizsgálatot 2000 és 2004 után harmadjára végezték el szociológusok. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a közel kétmillió magyar kortársukat területi, iskolai végzettségi és egyéb szempontból is reprezentáló nyolcezer fiatal megkérdezésével készült felmérésből nyomasztó kép tárul elénk. Eszerint a harminc éven aluliak a múltról keveset tudnak, jelenüket bizonytalannak érzik, a jövőtől pedig szoronganak. Szó sincs lázadásról, világmegváltásról: egy korábbi felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek hetven százaléka elfogadja szülei értékrendjét (1970-ben csak egyharmaduk nyilatkozott hasonlóan.)

Gyorsan változik minden

Így már jobban érthető, miért "emlékszik" pozitívan a már úttörőnyakkendőt sem kötők majd' fele a legvidámabb barakk korszakára. A családi elbeszélésekből a többszörös kompromisszumokra épülő, de szociális biztonságot nyújtó világ képe sejlik fel (lásd 1. táblázatunkat). Legalábbis ez tükröződik a fiatalok válaszaiban - környezetük ábrándos visszaemlékezésén kívül más fogódzó nem is igen van, hiszen a legtöbb középiskolában úgy érettségiznek, hogy történelemből nem jutottak el a korszak tárgyalásáig. Az sem csoda, hogy a szülők világképét elfogadó fiatalság bizonytalannak érzi maga körül a világot, hiszen az előtte járók nem tudnak stabil viszonyítási pontokat áthagyományozni. A Kopp Mária szerkesztette Magyar lelkiállapot 2008 kötetből ugyanis kiderül: a megkérdezettek 75 százaléka érzi úgy, hogy alig tud eligazodni az élet dolgaiban. Ennél is magasabb, 82 százalék volt azok aránya, akik már nem tudják, miben higgyenek; szerintük "olyan gyorsan változnak a dolgok".

Kicsi vagy kocsi

Az Ifjúság2008 kutatásból kitűnik, hogy a múltat megszépítő családi emlékezet, a hiányos iskolai oktatás és a bizonytalannak érzett jövő robbanékony elegyet alkothat. A vizsgálat egyik legizgalmasabb megállapítása, hogy a 15-29 évesek hetede (14 százaléka) úgy véli: bizonyos körülmények között egy diktatúra jobb, mint a demokrácia. További közel harmaduk számára gyakorlatilag lényegtelen, hogy demokratikus vagy diktatórikus körülmények között él-e, 14 százalék pedig nem tud dönteni - azaz a válaszadó fiataloknak csak a kisebbsége, 41 százaléka gondolja úgy, hogy a demokrácia egyértelműen jobb, mint az önkényuralom (lásd 2. táblázatunkat).



Ha hozzátesszük, hogy a tavaly ősszel végzett kutatás során a pártot választó fiatalok között már öt százalékon volt a Jobbik, a 18-19 évesek között viszont 12 százalékával a harmincszázalékos Fidesz mögött a második helyen állt, a barna esőre fogékonyabbak máris weimarizálódást emlegethetnek. Nincs igazuk: a nehéz kérdésekre egyszerű válaszokat adók népszerűségét az általános elbizonytalanodás és szorongás szüli. "A társadalmi közérzet minden dimenziójában érzékelhető romlást rögzítettünk, a 2000-es és a 2004-es felméréshez képest is - pedig a kutatás még a gazdasági recesszió kezdetén készült. Míg négy éve a fiatalok nem egészen harmada látta inkább negatívan a rendszerváltozás óta eltelt időszakot saját vagy családja szempontjából, addig 2008-ban már kétharmaduk vélekedett így" - mondja Bauer Béla szociológus, a felmérés vezetője, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet főosztályvezetője.

A Páger Antal színésznek tulajdonított mondás - "Nem irigylem a fiatalokat, mert övék a jövő" - időszerűbbnek tűnik, mint valaha. A kilátástalanság érzését a nehéz gazdasági körülményeken túl még az is erősíti, hogy sok fiatal mostanában szembesül azzal: nehezen megszerzett diplomája értéktelen a piacon. "Ha visszatekintek az elmúlt pár évre, akkor még motiválták a fiatalokat, hogy "menj, és tanulj tovább", meg "szerezz diplomát, menjél főiskolára, mert akkor majd lesz munkád. Diploma, diploma, diploma!". És ugye a hallgató akkor elvégezte az iskolát, és akkor meg azt mondták, hogy köszi, de túlképzett vagy. Szóval azért, ha hosszú távon belegondol az ember, akkor ez egy átverés" - foglalja össze sokak tapasztalatát egy megkérdezett fiatal.

A "felesleges nemzedék" ugyanakkor imádja elkölteni a még meg sem szerzett jövedelmét. A vizsgálatból kiderül, hogy 2000-hez képest jelentősen csökkent a pénzt félretevők aránya, és növekedett a hitellel rendelkezőké. Előtérbe került a státusszimbólumok birtoklása - akár súlyos eladósodás árán is. Kívánatos slágercikk 2000-ben a DVD-lejátszó, 2004-ben a légkondicionáló berendezés és a plazmatévé volt - 2008-ra ezek a tárgyak is mindennapossá váltak, igaz, komoly anyagi leterheltség árán. Másként adósodtak el a családot alapítók: a házasságban élők kétharmada, a legalább egygyermekesek kilenctizede nyilatkozta, hogy van (lakás)hitele. Ez további szorongási tényező: a karrier és a kényelmi tényezők miatt leginkább anyagi okokra hivatkoztak azok, akik nem szeretnének gyereket. Márpedig a gyermektelenek 13 százaléka állította, hogy semmilyen körülmények között nem tervez utódot, kilenc százalék csak bizonyos feltételek teljesülése esetén, az egygyermekeseknek pedig 37 százaléka készül újabb baba fogadására. Reneszánszát éli tehát a kádárizmus "kicsi vagy kocsi" dilemmája.

Csökkenő szókincs

A kutatásból kiderül, hogy a legújabb kommunikációs csatornákon magabiztosan mozgó, információt ezer helyről beszerző fiatalok milyen komolyan befolyásolhatók, s önértékelésük sincs rendjén: például kétharmaduk elégedett a tudásával, holott sokszor alapfogalmakkal sincsenek tisztában. Márpedig a kulturális elsivárosodás nem csak az életet a szórakozásnál és az anyagcserénél többre tartó elhivatottak problémája. Egy nem megfelelő tudásbázissal vagy silány szókinccsel rendelkező szakmunkás, diplomás fiatal nehezebben sajátít el munkafolyamatokat. Az Ifjúság2008 kutatásban megjelent eredményeket - visszaszorulóban az aktív kultúrafogyasztás, de még az élőbeszédes kommunikáció is (már az egyetemisták is kevesebbet járnak kocsmába) - visszaigazolja a Gereben Ferenc-Nagy Attila szerzőpáros 1980-ban és 2006-ban is elvégzett szókincsvizsgálata. Eszerint míg korábban egy egyetemistának 3,5-4 ezer szóból állt a szókincse, mára ez 1800-ra csökkent. Annyi lett tehát, mint egy harminc évvel ezelőtti szakmunkásnak.

Forrás: hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina nyílt levele
  2009-07-20 22:54:43, hétfő
 
  Morvai Krisztina nyílt levele Göncz Kingához
2009. július 20. 11:29:32

Tisztelt Göncz Kinga Képviselőasszony!

Olvasom, hogy Ön felháborodott a Jobbikos európai parlamenti képviselők által viselt ruházaton. Megértését kérve ezúton tájékoztatom, hogy öltözködéssel és szépségápolással kapcsolatban sem most, sem a jövőben nem Önre gondoltunk tanácsadóként. Annak eldöntését pedig bízzuk a választópolgárokra, hogy Szegedi Csanád öltözködése és megjelenése avagy az Ön öltözködése és megjelenése okoz-e több szégyent és kellemetlenséget Magyarországnak.

Üdvözlettel,
Morvai Krisztina
barikád.hu

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Club Tomaj halála
  2009-07-20 22:51:56, hétfő
 
  A CLUB TOMAJ HALÁLA
2009. július 16. 15:59:43

A magyar nép által végre megértett Szabad Demokraták Szövetségének kedvezve idézzünk a kezdeti időkről a The New York Times-t, amelynek 1990. május 20-i, vasárnapi számának magazinja terjedelmes riportban számol be az SZDSZ kampányáról. A politika a Club Tomaj-ban címet kapott riportot az a Fred Martin írta, aki Albert Gore szenátor elnöki kampányát vezette 1988-ban, majd Magyarországon az SZDSZ-nek segített a választások előtt.

Martin így emlékezik meg arról, hogy Vidos Tibor, a párt kampánymenedzsere mennyire aggódott még a választások előtt. A kampánymenedzser ,,döbbenetesen hasonlít Franz Kafkára: fekete, mélyen ülő szem, átható tekintet, rövid, fekete haj és csaknem madárszerű arc. A baj az, mondta, hogy 'ezek gyűlölnek bennünket. Gyűlölnek bennünket, mert zsidók vagyunk. Amerikában talán ki lehet kerülni ezt a problémát. Naponta kétszer meg lehet borotválkozni. De Magyarországon ezek tudják, hogy zsidók vagyunk, és nem bocsátanak meg nekünk érte".

Noha a következő mondatnak nincs sok köze a történethez, azért érdekességképpen idézzük az első részét, hogy lássuk, a lapot manapság egy német bíróság holokauszt-relativizálásért magánzárkába tenné: ,,Mintegy 200 000 magyar zsidó pusztult el a II. világháborúban..."

A lényeg azonban, mint már a tudósítás megjelenése előtt (1990. március 25 és április 8) kiderült, ,,ezek" 21,39 százalékban szavaztak a ,,rendszerváltó" pártra. Az ,,ezek" létszáma: 1 millió 50 ezer 799 fő volt.

Hogy az SZDSZ vezetői mennyire voltak rendszerváltók, az értelmezés kérdése. A kommunista világrendszer ugyanis Reagan elnöknek a ,,gonosz birodalma" ellen folytatott kíméletlenül kemény hadászati és költekezési versenyének eredményeként omlott össze.

Az SZDSZ vezetői statiszták voltak. Hogy milyen statiszták, soha nem fogjuk megtudni, mert az Antall-kormány elfelejtette rátenni a kezét az aktákra és azokat feldolgozni.

Azt tudjuk, hogy Konrád sógora beárulása után világútlevéllel utazgatott. Demszky, Kőszeg és társai New Yorkban és Münchenben sétálgattak akkor, amikor a kemény antikommunisták nem hagyhatták el az országot és oda nem léphettek be.

Göncz Árpádról és Mécs Imréről - mint Wittner Mária volt szíves közölni két hete e sorok fogalmazójával - vannak érdekes iratai.

Pető Iván a csütörtöki Magyar Narancsban volt pártja vezetőjét leantiszemitázta. Retkes magyar sorskérdésekkel és a vidékkel akar foglalkozni.

Az SZDSZ-t elérte méltó végzete: ,,ezek" átvették azt is. Marad a bőrönd. Mármint annak emlegetése.

Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunisták és a köztéri szo
  2009-07-20 22:49:02, hétfő
 
  A kommunisták és a köztéri szobrok
2009. július 20. 07:50:56

Ítéletet hoztak a turulszobor ledöntésére. A Fővárosi Bíróság nemet mondott a Hegyvidéki Önkormányzat keresetére, és jogerősen úgy döntött: a regionális közigazgatási hivatal jogszerűen helyezte hatályon kívül az Istenhegyi és a Böszörményi út sarkán álló turulemlékmű fennmaradási engedélyét. A köztéri szobor ellen 2005-ös felállítása óta visel hadat a Fővárosi Közgyűlés MSZP-SZDSZ-es többsége. (MHO, 2009. június 12.)


Az évekig tartó ellentét vélhető oka az, hogy melyik politikai csoportosulás lehet jelen a közterületen. Melyikük befolyásolhatja az utcán a polgárokat saját ideológiája szimbólumaival? Ebben a viszályban ma minden megengedett. A művészet rombolása, a vélt másik félhez tartozó alkotások elpusztítása is.

A leghíresebb kommunista szoborpusztító akció Gömbös Gyula miniszterelnök szobrának felrobbantása volt 1944-ben. A kommunisták szemében a miniszterelnök szobra a fennálló társadalmi rendszert szimbolizálta, azért pusztították el.

A múlt eltörlésében is igen aktívak voltak. A második világháborút követően a kommunista fordulat után a pártvezetés még a Millenniumi Emlékmű szobrait is kicseréltette. A Habsburg uralkodóházból származó királyok szobraira nem volt szükségük. Nyilvános jelenlétük zavarta a kommunista ideológiát. Ennek megfelelően átalakították a közterületeket az egész országban.

De a művészeti alkotásokat elpusztítani már az ókorban is tudták. Nemcsak háborúban, hanem békében is. Pheidiász, az ókor (egyik) legnagyobb szobrásza úgy készítette el Pallasz Athéné szobrát, hogy az arany díszítés leszedhető legyen róla. Így bármikor lemérhető, ellenőrizhető lett a felhasznált arany mennyisége. Tudta, hogy meg fogják vádolni: lopott a rendelkezésére bocsátott aranyból, a közvagyonból. Ezért készítette úgy művét, hogy anélkül is megvédhesse magát, hogy a szobrot tönkre kellene tennie. Mert egyébként vagy a becsülete, vagy a szobra sérül. A demokrácia pedig virágzik.

Minálunk kissé más a helyzet. A demokrácia rohad, s a szobor pusztul, becsületünk fogy. Nálunk az egész műalkotás a pusztító szándék tárgya. Még az sem kizárt, hogy a rombolás oka maga az ábrázolt turulmadár, mint nemzeti jelkép. Nem igazán érthető, hogy a II. Világháború katonai és polgári áldozatainak emelt emlékmű állítása miért nem közmegelégedésre történik.

Létrehoztuk a kétszintű önkormányzást. Ebben az esetben az egyik helyi önkormányzat építi a szobrot, a másik rombolná. Közben részt vesznek még a folyamatban más hatóságok és a bíróságok is. Az egész rendezetlenséget, összevisszaságot mutat. Négy éve folyik az önkormányzati - közigazgatási - jogi hercehurca. Most éppen ott tartunk, hogy le kell bontani a szobrot, de a végrehajtásnak nincs határideje.

És ez az egész vélhetőleg azért történik, mert a mai választott politikusok közül az un. szocialisták a fővárosban közterületen nem akarják növelni a nemzeti jelenlétet szimbólumainak további megjelenítésével. Hasonlóképpen nem akarják a népet emlékeztetni a II. világháborús magyar áldozatokra.

De az ellenségre - arra igen! Igazán ízléstelen példái találhatók az ellenség katonáinak ábrázolására a Főváros XIV. kerületében, a ,,Népstadion"-nál, az Ifjúság útján.

Az egyik Tar István Gránátvetők c. alkotása (alumínium, 3,0 m).

A háromalakos szoborcsoport ,,hős" szovjet katonákat ábrázol (egyenruhában), amint egyikük kézigránátot hajít - talán a magyarokra. Talán egy óvóhelyre...

Hasonló esztétikai élményt nyújt Várady Sándor Szuronyvívás c. alkotása (bronz, 2,75 m). Itt két ,,hős" szovjet katona szuronyos puskájával gyakorolja a közelharcot egy tiszt felügyelete mellett. Talán azt gyakorolják, hogy hogyan szúrják le a magyart...

E szoborcsoportok 14 stílusban hasonlóval együtt, mint a két stadiont összekötő dromos (épülethez vezető, szoborsorral szegélyezett út) részei, építészeti értéket képviselnek. Budaörsre történő kiköltöztetésük -- szabadtéri kulturális környezetszennyezés eltakarítása okán - még fel sem merült. Eltávolításához nem kellett egyetértés, mert a politika inkább ott akarja tartani. A kerület is és a főváros is. A pártok is. A szobrok az ötvenes évek közepe óta zavartalanul a helyükön vannak. Tizennyolc évvel az utolsó megszálló szovjet katona távozása után. A gyilkolás szimbólumai. Talán a magyarok legyilkolásáé. Ugyanakkor - a többivel együtt - megjelenítik a hétköznapi szocializmust is.

És a félresikerült rendszerváltozást is.

Budapest, 2009. június 14.

Jakó Ferenc

Polgár Info

Forrás: polgarinfo.hu


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=A_kommunis tak_es_a_kozteri_szobrok_58821
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balczó Zoltán: Megfizetnek a r
  2009-07-20 22:46:40, hétfő
 
  Balczó Zoltán: Megfizetnek a rágalmakért
2009. július 20. 14:42:13

Akik szembemennek a fő áramlattal, a globalizációval, s ráadásul jelentős szavazóbázisra tettek szert, a legaljasabb rágalmakkal kell hogy szembesüljenek. Itt az ideje annak, hogy jogi elégtételt követeljünk, nemcsak a magunk, hanem 430 ezer támogatónk érdekében is - mondta a lapunknak adott interjúban Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője. A nemzeti radikális párt alelnöke reagált Kende Péternek a Le Monde-ban megjelent nyilatkozatára, aki azt mondta "Közép-Európában a keresztény politikai szó, ami azt jelenti nem zsidó." Balczó szerint a nyugati sajtó tendenciózusan hazudik pártjáról és a Magyar Gárdáról.

Forrás: Magyar Hírlap Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hullák
  2009-07-20 22:39:25, hétfő
 
  DÖGLÖTT KESELYŰK.

Igen. Megdöglöttek végre. Mindent, amit karmaikba kaparintottak, felzabáltak, s végül saját magukat tépték, marcangolták szét.
Hosszú ideig tülekedtek a koncok körül ezek a dögevők, de most maguk is dögként hevernek a lábunk előtt. Végre.
Amikor feltűntek a nagy kék égen, szelíd galamboknak, szép, nemzeti színekben pompázó szabad madaraknak látszottak, és a kommunizmus évtizedei után sokan voltunk, akik reménykedve fordultunk feléjük. Óvva, féltve segítettük röptüket, s hittük, hogy őket követve a szép szabadság, a jólét, a biztonság lesz szorgos munkánk jutalma.

Aztán egyszercsak, váratlanul, éles, kampós csőrök csíptek belénk, s magunk sem értettük mi történt. Fokozatosan szertefoszlott az idilli kép, s
gonosz, sunyi, erőszakos keselyűk tépték, marták körülöttünk javainkat, Nemzetünket, Hazánkat, s a döbbenettől egy ideig csak dermedten álltunk.
Fekete kaftán, fekete kalap, lila papi reverenda, rózsaszín bibliával, testpáncélos, sisakos, tonfás droidok, baseball-ütős, borotvás kalampárok, orsósok, vézna, sápadt AIDS által fertőzött kábítószeresek forgataga orkánként söpört végig városon, falun, s az őrjöngő örvény közepén egy hórihorgas őrült ropta táncát, miközben eszelősen szajkózta vég nélkül: "kurrvaország....kurrrrvaorrszááág...
Elemükbe voltak a dögevők. felzabálták az oktatást, az egészségügyet, de az egész székesfőváros nyugalma, biztonsága, fejlődése is féktelen, gátlástalan aljasságuk áldozata lett.
A törtetés, a habzsolás közben már nem is figyeltek semmire, csak arra, hogy minél nagyobb koncot téphessenek ki az ország húsából.
Nem is vették észre, hogy vészesen magukra maradtak. Nem figyelték, hogy lassan elfogy körülöttük a levegő, hogy beszűkül a tér, mert a könnygázgránátok, gumilövedékek záporában megacélosodott a nemzeti akarat, s azok a hazafiak, akik nem unták meg, és nem mentek haza, végzetes csapást mértek rájuk.
Most itt fekszenek döglötten. A képmutatók, a hazaárulók. Gusztustalanok ezek a tetemek. Nevük szitokszó, nem illik kimondani, papírra vetni.
Talán most valóban új korszak kezdődik. A felelősségrevonás, a büntetés, a csakazértis kemény munka, az építkezés, a szebb jövő korszaka.
Mert Magyarország a magyaroké...mondják, s akinek ez nem tetszik, annak el lehet menni. Aki ez ellen munkál, arra szomorú sors, kemény büntetés vár.

Vass István





--
Ha tudjátok, hogy ő igaz, ismerjétek fel, hogy aki az igazságot cselekszi, az is mind tőle született.
János első levele 2, 29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljárás indulhat az Ellenkultú
  2009-07-20 22:28:55, hétfő
 
  Eljárás indulhat az Ellenkultúra két szerkesztője ellen!!!

Akár több éves börtönbüntetésre is számíthat György Attila és Ágoston Dániel, az Ellenkultúra.info publicisztikai weboldal két szerkesztője, mivel az illetékes hatóságokhoz is eljutottak az újságírókról készült alábbi képek.

Ágoston Dániel

Ágoston Dániel

György Attila

György Attila

A képek alapján a hatóságok eljárást készülnek indítani mindkét esetben, mivel azokon a gyanú szerint megállapítható a garázdaság és a félelemkeltés bűntette, ugyanis a két publicista “Magyar Gárda egyenruha-gyanús" viseletben látható. Súlyosbító körülmény az Ágoston hátterében látható Árpádsávos zászló, a sovén jellegű Nagy Magyarország térkép, illetve a György Attilán látható székely népviselet, amivel így a Székely Gárda neve is szóba kerülhet az esetében.

A hatóságok még vizsgálódnak, román és magyar szakértők segítségét kértek és hamarosan közleményben tudatják mindkét ország lakosságával a két gyanúsítottal szembeni további intézkedéseket.

OLVASÓINK SEGÍTSÉGÉT KÉRJÜK!

Az Ellenkultúráltak az ellenkultúráltakért Alapítvány aláírásgyűjtésbe kezdett az Ágoston Dániel és György Attila elleni eljárás megszüntetéséért!

Kérjük olvasóinkat írják alá a petíciót, ezzel is kifejezve szolidaritásukat a nemzeti oldal és a szabad magyarság, nemzeti öntudat mellett, elítélve az országot minden szinten elöntő, az 50-es évek módszereit idéző, liberál-bolsevik paranoiát!

Aláírásaikat a cikk alján lévő “Válaszolás" szövegdobozába tehetik meg. Kérjük továbbá, hogy vigyék a hírt, adják tovább minél több ismerősüknek, miképpen kell sínylődnie az erdélyi magyar, illetve az anyaországi újságírás két alakjának!


http://ellenkultura.info/eljaras-indulhat-az-ellenkultura-ket-szerkesztoje-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a Jobbikot feloszl
  2009-07-20 22:23:32, hétfő
 
  Nyílt levél a Jobbikot feloszlathatónak nevező főbírónak
2009. július 20., hétfő - 17:01

Dr. Baka András
a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnöke
részére
Tisztelt Elnök Úr!

Megdöbbenéssel olvastam azon megnyilatkozását, miszerint nem zárja ki elvi lehetőségét a Jobbik feloszlatásának.

Ön a Hír Tv kérdésére, amely a Jobbik feloszlathatóságát tudakolta, úgy nyilatkozott: elméletileg megvan a lehetőség egy párt feloszlatására, de konkrétan nem foglal állást, mert nem szeretne befolyásolni egy esetleges jogi eljárást. Ezzel a kijelentésével Ön azt a képzetet keltette, mintha a Jobbikkal kapcsolatban valamiféle jogi eljárásról vagy annak lehetőségéről tudomása lenne.

Kijelentésének a fenti módon való megfogalmazását elfogadhatatlannak tartom, és kíváncsi lennénk az Ön véleményére azzal kapcsolatban, hogy feloszlathatónak tartja-e az ország tönkretételéért felelős SZDSZ-t és MSZP-t vagy éppen a felmerült sorozatos pénzügyi visszaélések miatt az OCÖ-t, esetleg a Mazsihiszt, amely működésével még a hazai zsidóság egy jelentős részében is megütközést kelt.

Amennyiben Ön a kijelentését úgy értette, hogy az minden pártra vonatkoztatható, akkor a demokratikus jogállam tekintélyének megőrzése érdekében a nyilvánosság előtt pontosítania kellene azt. Ha viszont kizárólag a Jobbikkal kapcsolatban foglalt állást, ahogy azt a média és ezáltal a közvélemény is értette, akkor véleményem szerint Ön mint a Legfelsőbb Bíróság elnöke durván kilépett a pártatlanság kereteiből, és szégyent hozott arra az intézményre, amelyet a legmagasabb szinten képvisel. A legkevesebb, ami egy ilyen méltatlan helyzetben elvárható, hogy sürgősen bocsánatot kér a Jobbik tagjaitól és attól a közel 430 ezer választópolgártól, akik néhány héttel ezelőtt - élve demokratikus jogaikkal - ezt a pártot találták méltónak arra, hogy őket és ezáltal Magyarországot képviselje az Európai Parlamentben.

Tisztelettel:

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán tévedése a szélsőségekk
  2009-07-20 22:19:04, hétfő
 
 
Orbán tévedése a szélsőségekkel kapcsolatban

2009. július 19. 22:37
HunHír.Hu

orban-viktor250.jpgOrbán Viktor a Tusnádfürdőn mondott beszédében vagy óriásit tévedett, vagy ha nem, az bizony nagy baj! Kijelentette ugyanis, hogy Magyarországon a szélsőséges liberális politika létrehozott egy szélsőséges jobboldalt.

Először is, keresve sem találhatunk szélsőséges jobboldalt, mivel az általa név szerint részletezve ugyan nem említett, de sejtetett személyek, és szervezetek az a nemzeti oldal, amelynek politikáját, retorikáját, stratégiáját a Fidesz rendkívüli módon, időnként pontosan másolva igyekszik magáévá tenni. A probléma az, hogy egy globalista, és helyenként liberális párt nem képes a lépést tartani. Minden mozdulatát megköti ugyanis az a globális érdekszféra, amely lényegét tekintve ugyan az, mint ami az összes többi jelenlegi parlamenti pártot uralja. Olvassunk csak bele az ,,Erős Magyarország" című programjukba! A retorika hajaz a nemzeti oldalnál megismertre, de a lényeg ugyan az, mint a levitézlett ,,Konvergencia Program" esetében. Minden centet vissza bűntető -vagy uzsora- kamatostól, a magyar érdekekre károsan ható összes multi kedvezményezettsége, és -csak!- nevezzük meg a bűnösöket.

Ezek után, gondolom érdekes megnézni a youtube-on, amint Orbán dicshimnuszt ,,dalol" Gyurcsányról, majd megtekinteni, amikor elmondja, hogy a szélső jobb is létrejött. Gondolkodó embereknek nem is kellene ezt a cikket tovább olvasniuk, mivel ennyiből is nagyon jól tudják, honnan is fúj a szél.

Másodszor, a szélsőséges jelző csak arra, azokra ragasztható, akik az ország, a nemzet ellen tettek, tesznek, vagy fognak tenni. Ugye kedves Viktor, nem kell most ismét felsorolnom, mennyi ilyen írható az Önök számlájára is?

Harmadszor, a nemzeti politikai erők a magyar hagyományokra, a köz iránti erkölcsiségre, a hazafias érzelmekre épülve mindig is léteztek, csak hol halállal, hol más megtorlásokkal, a mai napig tesznek róla a globális érdekeket kiszolgálók, hogy elnyomásban, csendben, és elfeledetten maradjon. Ez most sincs másképp, mivel sem az MSZP,SZDSZ,MDF hátterű, sem a Fidesz-KDNP hátterű médiákban nem kaphat igazán szót a nemzeti oldal. Ez utóbbi fennhatóság alá tartozókban ritkán mégis, de csak olyasmivel, amellyel rész, vagy a számukra politikailag kívánatos információk kerülnek a közönség elé.

A magam részéről sajnálatosnak, és felháborítónak tartom a beszéd egy részét, és nem tudom mire vélni. Mi ez Orbán úr, fricska, vagy hadüzenet?

Fáber Károly

Hozzászólás
szemtanú - 2009.07.20. 17:07
Na kérem, nem kell ide Jobbik és maszop ellenkampánya, OV-t a saját belső köre hitelteleníti nép felé:

http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4438&rovat=&PH PSESSID=a60aa177e24e3c833bc94a880ebbe3a4#hozzaszolasok


szemtanú - 2009.07.20. 16:11
Egy nagyon érdekes népszabós írás 2004-ből, melyre nem figyeltünk fel anno. Lehet, hogy e társaság Hazánkban ügyködő tagjai a "Magyarok nyilai"? Tevékenységük nagyon is beleillik abba a koncepcióba mit pl. Budaházy Gyurival és a radikálisokkal csinálnak, valamint a rejtélyes "cigánygyilkosságokkal".
http://209.85.129.132/search?q=cache:J_S1MLXepy0J:www.php.isn.ethz.ch/news/mediad esk/documents/ANATOtitkoshadseregei.pdf+gladio&cd=9&hl=hu&ct=clnk& ;gl=hu&lr=lang_hu



zowi - 2009.07.20. 11:57
Üdv Szemtanu! Tökéletes a helyzetelemzés, nincs mit hozzátenni. No de mit is várhatnánk tomlantoska seggnyalójától, a likud nagy barátjától???? Az iráni esemlnyek is az általad leírtakat igazolják......



pataya - 2009.07.20. 11:08
Orbán bandája már kétszer "pofára" esett, nehogy harmadszor is így járjon, csak most a jobbik miatt. Jobban tenné ha ráébredne, a magyaroknak már elegük van az ígérgetésekből, és a sok korrupt, csaló, hazúg politikusból ( nem kivétel az ő "csapata" sem ) és természetesen az egyre aggasztóbb cigánybűnözésből. Az egymillió munkahely, amiről álmodozik Viktor csak ábrándozás, és jó példa, hogy ő is a kizsákmányolt, rabszolgasorsú munkavállalók kizsigerelésében látja a jövőt.



antares - 2009.07.20. 08:25
2001-ben már egyeztetett Pokorny és Horn Gyula arról, hogy közösen, hogyan lehetne kitúrni az Országgyülésből a MIÉP-et és a kisgazdákat. (53 nemzeti képviselő). Sikerült. Nincs tehát új a nap alatt. Azonban az idő a nemzeti oldalnak dolgozik. Ezúttal sokkal nehezebb lesz fidesznyik elvtársak!


szemtanú - 2009.07.20. 03:32
Figyelemre méltó elemzés más honlapról:

"Orbán elhallgatja az ország népe elöl a keserű valóságot! A magyar nemzeti EP képviselet növelésével a saját hatalmát gyarapíthatja csak, de esze ágában sincs felhívni a figyelmet a Lisszaboni szerződés árnyoldalaira! Ő eldöntötte, hogy a néppárt alelnökeként, egy erős nemzeti EP képviselettel, akár a néppárt elnöke is lehet, előkelő helyet szerezve a Bilderberg rangsorában!
A Lisszaboni szerződés miben hagy intézkedési lehetőséget egy, a végletekig eladósított, kifosztott, nagyrészt idegenek tulajdonában lévő országban működő kormánynak?
Orbán ezt 2002-ben is látta előre, ezért nem akart szavazat újraszámlálást (csak a naív Budaházy), ezért nem óvta meg az MSZP csalással, félrevezetéssel megnyert választását 2006-ban, és ezért nem akart kormányt buktatni, amikor legalább fejenkénti 200 év börtönre elegendő bizonyíték áll rendelkezésre neki és Demeteréknek! Orbán nem kivár, hanem csitít, tompítja az események élét!
Orbán azután fog kormányt alakítani, amikor októberben az utolsó ellenálló ország is aláírja a halálos ítéletét, a Lisszaboni szerződést! A politikai vezetés által kirobbantott polgárháború jó indok lesz az előretörő nemzeti oldal egyesített EU haderővel történő letaposására! Így lehet 2/3-os többsége! Erre kapott ígéretet Martonyi Athénban, és ezért merte Orbán Ficot is kiröhögni (pedig Fico már az oroszok felé kacsintgat)! Orbán tudja jól, hogy egy egyesített Európában a szlovák EP képviseletet saját képviselőcsoportjával és a néppárt támogatásával lenyomhatja, mint a bélyeget!
Orbán kivár! Kivárja, hogy egész Európát fordíthassa nemzete ellen! Közben már előre sopánkodik, hogy újabb IMF hitelt kell majd felvenni! Miért nem hívja elővásárlási jognak a 2011-es földmoratórium megszűnéséhez, az utolsó nemzeti kincseink elkótyavetyéléséhez?
Az új világrend megnevezés időnként kicsúszik Orbán száján (a Bilderberg világkormány elképzeléseit előrevetítve), de kíváncsi leszek az átvert FIDESZ fanok, és szimpatizánsok arcára, amikor a Lisszaboni szerződés aláírása után Izrael megtámadja Iránt, majd egy, vagy több 9/11 mintájú iszlám fanatikus által elkövetett (ál)terrorcselekmény miatt az egyesült EU haderő is belép az Irán elleni háborúba (mert a közös NATO-izraeli hadgyakorlatok lólába már most is kilóg)!
A német sajtó, és a BND már eldöntötte, hogyha Magyarországon balhé lesz, majd megregulázzák a renitens magyart!
Orbán lesz az, aki rendet teremt, és tálcán kínálja fel népét és az országot az EU kemény magjának, valamint a háború elől menekülő izraelieknek!
Sajnos az EU háborúba léptetése ugyanúgy eltervezett folyamat, mint az ország szétrombolása, beolvasztása!
Megkezdődött a felkészülés az ország lakossága ellen. A média nagy valószínűséggel úgy fogja beállítani az előálló polgárháborús helyzetet, mintha váratlanul robbant volna ki, de ha nem tévedek, már azt is kitervelték, kik, hogyan, és mikor fogják kirobbantani! A forgatókönyv már régen elkészülhetett, és az is, hogy erre hogyan kell reagálni a sajtóban, televíziókban, rádiókban. Az is, hogy milyen tömegbefolyásoló eszközöket kell alkalmazni a jogszerűség látszatának fenntartása érdekében!
A hálátlan feladat elvégzésével Orbánt bízhatták meg Bilderbergék (aminek a datálható időpontja az ötpárti zsidó menekültek befogadásáról szóló nyilatkozat kiadása lehet 2007-ben, de ekkortól kezdett erősebb lenni a FIDESZ, és ekkor kezdtek a bíróságok is jobban nyomozgatni). Ennek eredményeként az MSZP egyre jobban ellehetetlenítette magát, hogy a FIDESZ teret nyerhessen (kisebb és jelentéktelenebb halaiból is beáldozott a látszat kedvéért, bár a főgonosz sértetlen, igaz családja már Németországban várja apucit, a nagyit, és a pereputty még Mo.-on tartózkodó többi részét)!GYF, miután elvégezte dolgát, hirtelen önként lemondott! Ezt tették azért, mert Orbán sokkal nagyobb támogatottságával könnyebb elhitetni, hogy demokratikus lépésről van szó (ne feledkezzünk meg arról, hogy a demokrácia köntösébe bújtatott Európa gyanútlan lakossága még nem tűrné el az ilyen mérvű jogtiprást)! Az ádáz politikai küzdelemnek, a megrendezett műbalhénak az MSZP-SZDSZ és a FIDESZ között azért van jelentősége, mert az MSZP-SZDSZ szavazókat a FIDESZ oldalán szerették volna landoltatni, ami részben sikerült is. Az EP választások vasárnap estéjén Orbán savanyú ábrázata azt jelezte, tudja mennyire megnehezíti a dolgát a három Jobbikos EP képviselő, akik nem fogják sem a trónját építgetni az EP-ben, sem a szájukat befogni, mint ahogy tették ezt a korábbi hangjasincs csak bólogat EP képviselőink. Most kell igazán figyelni a Jobbiknak, mert Rózsa Flores Eduárdo féle meggyilkolt, beszélni már nem tudó terroristák nálunk is gyorsan akadhatnak bűnbaknak!
Az álgárdisták, és a Magyarok Nyilai (ilyen hülye nevet csak egy eszement bolsevik találhat ki) mögött húzódó letartóztatások már a közvélemény befolyásolását célozzák meg!
A Izrael-Irán háborúval azonban meg kell várniuk a Lisszaboni szerződés aláírását, és megünneplését!
Ha logikusan kapcsoljuk össze az eseményeket, a polgárháború kirobbantása is ez időszak utánra tehető, de semmikép nem várhatják meg a választásokat! Nincs értelme! Az EU önmerényletei a Lisszaboni szerződés aláírása után egységes hadiállapotot teremtenek. Ekkor már könnyebb lesz elszállásolni az egyezményben vállalt 500 ezer izraeli menekültet, kimentve a kimentésre érdemesítetteket, majd hagyni Izrael lerombolását egy újabb, valódi 6 milliós holokauszt reményében! A Bilderberg nagy valószínűséggel beáldozza Izrael háborús veszteségként előre elkönyvelt lakosságát! Ha más nem, ez ki fogja kényszeríteni az USA hadbalépését!
Az 5,9 milliárdos létszámleépítés kezdetét veheti.
Jelen helyzetben minnél több embert tájékoztatni kell a várható eseményekről, vállalva még a későbbi vaklármának minősítést is, mert szándékaik nyílvánosságra kerülése esetén nem valószínű, hogy meg merik valósítani!"


Shadow - 2009.07.20. 01:54
Az Orbán (fidesz) nagyon hallgat a Jobbikkal kapcsolatban mert amit mond az csak felületes látszat beszéd (vélemény), nekem nagyon gyanus. Itt valamire készülnek (lehet az MSzP-vel karöltve) a Jobbik ellen. Valami amihez idő kell, ezért hallgattak el az előrehozott választásokról. Lehet most dolgozzák ki hogy lehetne betiltani, a spionfióka bárándi (szándékosan kisbetüvel) már tett rá célzást. Külömben nem lenne a fidesznek 50% sem, nemhogy 2/3-d.



Adjon Isten Szebb jövőt
george - 2009.07.19. 23:07
Szánalmas Orbán is, és az egész Zsidesz. " A langyos vizet még az Isten is kiköpi."

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=21338
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.