Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Begőzölt sünök autót törtek
  2009-07-03 21:48:45, péntek
 
  Begőzölt sünök autót törtek

2009.07.03.-21:13:43
Felszámolták az egyszemélyes tüntetést - oszlopnak tolatott a rendőrautó az üres Kossuth téren.

Nem engedélyezett tüntetésnek minősítette a rendőrség, egy autót, amelyből a tulajdonos állítása szerint kifogyott az benzin és betoltak a Parlament parkolójába. A kocsi elszállítása után egy rendőrautó oszlopnak tolatott a teljesen üres Kossuth téren.

Az autót vezető Fáber Károly korábban tüntetést jelentett be a drasztikus üzemanyagár emelés elleni tiltakozásul az Országház elé, ám azt a hatóság megtiltotta, egyben megállási tilalmat vezetett be a Kossuth téren és környékén. A rendőrök végül elszállíttatták a Rendszerváltó Fórum vezetőjének járművét.

Miután a rendőrök az egyszemélyes spontán tüntetést felszámolták, az egyik intézkedő járőr a teljesen üres Kossuth téren beletolatott egy villanyoszlopba.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megemelték bérüket a képviselő
  2009-07-03 21:46:02, péntek
 
  Megemelték bérüket a képviselők

2009.07.03.-12:57:26
Költségtérítés megoldva. Az úgynevezett benzinpénz helyett járó választókerületi pótlék bár adóköteles, akkor is több marad a képviselők zsebében, ha az összegből levonják a 32 százalékos szja-t és a 15,5 százalékos tb-járulékot.

Csaknem 70 képviselő a dupláját, az ,,átlagos" honatyák pedig a másfélszeresét vihetik haza a jelenlegi költségtérítésüknek a hétfőn elfogadott törvény alapján - írja a Népszava. Az úgynevezett benzinpénz helyett járó választókerületi pótlék ugyanis bár adóköteles, akkor is több marad a képviselők zsebében, ha az összegből levonják a 32 százalékos szja-t és a 15,5 százalékos tb-járulékot.

A lap úgy számol: minél fontosabb pozíciót tölt be egy képviselő, annál jobban jár majd. A törvénymódosítás előtt például Szili Katalin házelnök a több mint másfél millió forintos tiszteletdíja mellett 301 470 forint nem adóköteles költségtérítést kapott. Az új számítási módszer szerint utóbbi összeg 1,808 millió forintra emelkedik, amiből akkor is nettó 900 ezer forint megmarad, ha a házelnök egyetlen számlát sem tud bemutatni az APEH-nek. Hasonlóan jól jár Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök is, aki a májusi 266 685 forintos költségtérítése helyett az adózás után is 973 980 forintot vihet haza, változatlan tiszteletdíj mellett. Orbán Viktor a Fidesz, és Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke ugyanakkor kevesebbet kap, mivel nem bizottsági tagok és frakciótisztségük sincs. Ők az alapdíjat, vagyis 231 900 forintot kapnak.

A képviselők 80 százaléka nem jár olyan jól, mint a tisztségviselők, de attól függően, hogy milyen messze van a választókerületük, átlagosan 53-55 százalékkal magasabb pótlékot kapnak ők is a mai költségtérítésüknél.

(FH - Népszava)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köhög a Vatikán
  2009-07-03 21:42:55, péntek
 
  Köhög a Vatikán

2009-07-03. 20:22

Ahol nem zsidók vezetik az országot: egyenruhás gárda alakul a cigányok ellen Olaszországban

Az olasz parlament elfogadta az Olasz Nemzeti Gárda létrehozását. A katonai egyenruhás, polgári szervezet célja, hogy a bűnözésből élő, elsősorban cigány származású bevándorlókat ellenőrizzék.
A parlament egyúttal az illegális bevándorlást is büntethetővé tette. Csak idén eddig 36 ezren érkeztek így Itáliába.
A döntéseket a Vatikán és több emberi jogi szervezet is bírálta, mert a Kelet-Európából érkezett cigány bevándorlók ellen irányul. Silvio Berlusconi szerint a bűnözőktől akarják megvédeni az olaszokat.


(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Süllyed a hajó, Draskovics men
  2009-07-03 21:41:44, péntek
 
  2009-07-02

Süllyed a hajó, Draskovics menekül
Szeptemberben távozhat posztjáról a mindenoldalúan képzett szocialista embertípust megtestesítő miniszter





Meghallotta az idők szavát. A sikeres politikusi pályafutás egyik titka az alaposan kifejlesztett hallás. A rendészeti miniszter nem panaszkodhat ennek hiányára, lelépésre készül (Fotó: Béli Balázs)



Távozik posztjáról Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter - értesült a Magyar Hírlap. Információink szerint a politikus szeptember elsejétől a Pricewaterhouse Coopers Magyarország adótanácsadó, könyvvizsgáló cég partnereként dolgozik tovább. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásban tulajdonrésszel bíró kiemelt menedzser lehet a jogász végzettségű Draskovics. A politikus távozásában szerepet játszhatnak az elmúlt időszak történései, főleg a Hír Tv riporterei elleni, kudarcot vallott kormányzati lejáratási akciókísérlet. A Fidesz ezért lemondásra szólította fel, Bajnai Gordon kormányfő viszont kiállt Draskovics mellett. A miniszter a szocialista kormányokban több fontos pozíciót is betöltött. Volt Medgyessy Péter kabinetfőnöke, pénzügyminiszter, a Magyar Villamos Művek Zrt. igazgatóságának elnöke, az államreform-bizottság alelnöke, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter is. Munkájával tehát minden MSZP-s miniszterelnök elégedett volt, bár információink szerint stílusa és politikai döntései miatt a szocialista pártban sem volt valami népszerű. Lehetséges utódjaként Avarkeszi Dezső és Juhász Gábor minisztériumi szocialista államtitkárokat emlegetik.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium cáfolta értesülésünket, Nádasi András, a PWC illetékese pedig csupán annyit közölt, hogy saját tevékenységükkel kapcsolatban most sem nyilatkoznak.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Pindroch Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Börtönnel fenyegette a Magyar
  2009-07-03 21:40:51, péntek
 
  Börtönnel fenyegette a Magyar Gárda vezetőit Draskovics
2009. július 3. 13:24:25

Ha valaki tovább próbálja szervezni a betiltott Magyar Gárda tevékenységét, azt börtönbe lehet csukni - jelentette ki Draskovics Tibor a köztelevízió reggeli műsorában. Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a települési őrség létrehozása ésszerű munkamegosztás kialakítását szolgálja a rendőrség és az önkormányzatok között.

,,Kevésbé érdekes, hogy mit mond az egyesület és a mögötte álló párt. Ha ez egy igazi, működő jogállam, az a döntő kérdés, mit mondott a bíróság" - mondta Draskovics a Magyar Gárda-perről. ,,A józan ész és a törvények is azt diktálják, legyen ebben egy ésszerű munkamegosztás" - mondta el a politikus az MSZP települési őrség létrehozásának tervéről. ,,Azt gondolni, hogy mindent meg tud oldani a rendőrség, az naivitás" - tette hozzá. Draskovics úgy véli, kell olyan lépéseket tenni, amelyek az embereket megnyugtatják, a szorongásaikat érdemben képesek mérsékelni.

(m1)

Forrás: mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom László már 16 hónappal
  2009-07-03 21:38:16, péntek
 
  Sólyom László már 16 hónappal ezelőtt megígérte Izraelben a Magyar Gárda feloszlatását

2009. július 3. 14:47:23

Sólyom szerint a magyarok megalázzák a féllábú zsidó gyerekeket, és szeretik énekelni az "Indul a vonat Auschwitzba" című dalt.



Egy zsidó beszámolója a magyarországi köztársasági elnök tavalyi izraeli látogatásáról: a féllábú zsidó gyerekeket megalázzák Budapesten és a magyarok szeretik énekelni az Indul a vonat Auschwitzba című dalt. Szó szerint, kommentár nélkül.



"Az Izraelben tartózkodó magyar köztársasági elnök, Sólyom László tiszteletére a Magyar Köztársaság izraeli nagykövete, dr. Gyenge András herzliai rezidenciáján 2008. március 2-án vasárnap este fogadást adott. Sólyom László itt a magyar ajkú izraeliek képviselőivel találkozott. Meg nem erősített források szerint a rendezvényen 300 főnyi vendégseregre számítottak.



Az eseményen a vártnál kevesebben jelentek meg. A 120 -130 vendég mintegy 20 százalékát a követség munkatársai, az izraeli magyar sajtó képviselői és az izraeli a magyar közélettel kapcsolatban álló tisztségviselők tették ki.



Az utóbbi időszak magyarországi eseményei, a gyűlöletbeszéd-törvény elfogadása körüli viták, a Magyar Gárda megalakulása és tevékenysége, valamint bizonyos személyes tapasztalatok, az Izraelben élő magyar zsidóság jelentős részében is igen kedvezőtlen benyomást keltettek. Ez igazolhatja sokak távolmaradását.



A köztársasági elnököt - aki feleségével érkezett - és kíséretét dr. Gyenge András fogadta, és rövid bevezető beszéddel mutatta be egymásnak a résztvevőket, kihangsúlyozva, hogy a vendégek zöme mindkét kultúrát, a magyart és az izraelit is magáénak érzi. Sólyom László elmondta, hogy örömére szolgál ez a találkozás, mert így lehetősége van személyesen meggyőződni arról, hogy Izraelben hogyan látják Magyarországot, és hogy élnek itt az onnan elszármazottak.



A személyes bemutatkozások során az egyik jó nevű, baloldali, magyarul is publikáló újságírónk megjegyezte, hogy aggodalommal figyeli az itt élő magyar zsidóság a magyarországi eseményeket. Az elnöki válasz biztosította arról, hogy a Gárda feloszlatása folyamatban van. Ez megnyugtatóan hangzott, reméljük, hamarosan hallunk róla!



Gaál Meirt, az Hitadrut Ole Hungaria képviselőjét arról kérdezte Sólyom László, hogy jönnek e Magyarországról zsidók Izraelbe új bevándorlóként? A válasz, amely láthatólag váratlanul érte a kérdezőt, az volt, hogy nagyobb csoport fiatal, jó egzisztenciájú diplomás magyar zsidó értelmiségi fiatal érkezett, akik itt szeretnének élni.



Ami meglepetést okozott, hogy amíg a magyar televízióban szereplő Sólyom László köztársasági elnök szigorú, határozott, ellentmondást nem tűrő embernek tűnik, a személyes találkozás során gesztusait, hanghordozását tekintve inkább kissé tétova, félénk, kamaszos úrnak látszott.



Arra a kérdésre, hogy Szderot városát meglátogatja-e, amelynek lakossága hosszú évek óta kénytelen együtt élni a rakétatámadásokkal, azt válaszolta, nem szerepel izraeli programjában.



Kíváncsian vártam az elnök úr válaszát arra nézve, hogy véleménye szerint, az 50 millió forintos segélyt, melyet a palesztinok részére a magyar állam adott, mire fordítja majd a palesztin fél, mert Várkonyi László külügyi államtitkár egyik nyilatkozatában az szerepelt, hogy azt azonban rájuk bízzák, mire költik!



Az államfő kíséretében lévő úr feladata volt az elnöki válasz, aki közölte, hogy kizárólag humanitárius segélyről van szó, gyógyszereket kapnak, s a hosszú listán többek közt Cavington (emlékezetfejlesztő gyógyszer) is szerepel, az 50 millió forinton kívül.



A válasz számomra csak annyiban volt megnyugtató, hogy így legalább jobban emlékszik majd valamelyik palesztin vezető, hogy a gyakorlathoz híven, melyik magánbankszámlájára utaltatott át ebből a pénzből, vagy melyik öngyilkos terrorista robbanó övét finanszírozzák belőle.



A beszélgetés után egy úr lépett oda hozzám, a már fent említett Várkonyi László külügyi szakállamtitkár. Így módomban volt az 50 millió forint sorsáról személyesen őt kérdezni, többek közt arról, nem lett volna célszerű átláthatóbb segítséget nyújtani a palesztinok részére, például óvodát, kórházat építeni ebből a pénzből, mint rájuk bízni a döntést?



Várkonyi úr arról tájékoztatott, hogy a párizsi donorkonferencián történt megállapodás alapján, a Pegazus program keretén belül történik az 50 millió forintos segély felhasználásának ellenőrzése. Ami pedig a szabad felhasználást illeti, az azt jelenti, hogy például köztisztviselők fizetésére is költhetik, de mindenesetre átvilágítható lesz a pénz útja. A válasz lehet, egyesek számára megnyugtató, bár többen szkeptikusan fogadtuk azt.



Hogy a Pegazus-féle költői elgondolás vajh kivitelezhető-é, vagy a valóság lerángatja majd a fellegekből a jobb napokat látott lovat?! Még nem tudni.



A következő kérdésem sajnálatos személyes tapasztalataim alapján - melyet elnök úr érdeklődésére elmeséltem - az volt, hogy a gyűlöletbeszéd-törvény mely Ausztriában és Németországban bevált, miért sérti a vélemény-nyilvánítás alkotmányos szabadságát?



Miért fordulhat elő Magyarországon, hogy a palesztin rakétáktól féllábúvá vált szderoti gyereket és a többi traumákat átélt fiatalt - akiknek a nagyszülei a soában pusztultak el - büntetlenül porig alázhatja néhány járókelő Budapesten, csupán azért mert zsidók?



Ezeknek a gyerekeknek a Magyar Evangéliumi Testvérközösség dr. Iványi Gábor lelkész vezetésével néhány napos derűs kikapcsolódást remélt adni Magyarországon. Vajon sikerült?!



És a budapesti rendőr, aki megállapít egy jogsértést, majd amikor az igazolványokból kiderül, hogy a sértett édesanyja izraeli, akkor sértettből elkövetővé válik. Ja, izraeli a mamája? Akkor ő az elkövető! Hangzott el tanúk előtt Budapest VII. kerületében az idén nyáron.



A mama én voltam! Fenti kijelentések is a vélemény-nyilvánítás alkotmányos szabadságához tartoznak! Ez a törvény megakadályozhatná az ilyen megalázó és méltatlan helyzeteket, különösen, ha körülírnák pontosan, mire vonatkozhat. (pld. a zsidóság megsértésére a holokausztra vonatkozóan)



Lehetséges, hogy a törvény elfogadása után a jó ízlésű embereknek nem kellene hallgatniuk egyes meccseken az Indul a vonat Auschwitzba című dalt.



A köztársasági elnök úr kissé riadtan hallgatta fentieket, s válasza az volt, hogy sajnálja, és hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet, különösen, ha rendőr is az illető, de közben elém lépett egy úr bemutatkozni, és így további kérdések feltevésére részemről nem került sor.



Várkonyi László külügyi államtitkár urat idézve, miszerint: "Az eddigieknél markánsabb, láthatóbb magyar külpolitikát kívánnak folytatni a Közel Keleten" a jelenlegi helyzetben tragikomikusnak tűnik, hiszen egyre reménytelenebbnek látszik békés úton rendezni helyzetünket. Az események felgyorsultak, a terrortámadások súlyosbodása miatt Izrael számára az egyetlen lehetőség: folytatni a megtorló akciókat.



Abbasz palesztin elnök lépése, mely szerint felfüggesztett Izraellel minden kapcsolatot, többek között arra is enged következtetni, hogy ereje gyengült a Hamasszal szemben, és a béketárgyalások reménye is ellehetetlenült.



Miközben fentieken tűnődtem a fogadásról hazafelé tartva, fiatal izraeli sofőrünk aggodalmait hallgattam, aki egy Gázától Szderotnál távolabbi településen, Netivotban lakik családjával, és két napja már őket is érik rakétatámadások, ahogy Askelont is érték.



Schlesinger Hanna

Tel Aviv"



Szerkesztőségünk szó szerint közölte Schlesinger Hannának az amerikai Magyar Lobbinak írt beszámolóját.



(Jack Corn - Szent Korona Rádió)



http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=Solyom_Las zlo_mar_16_honappal_ezelott_megigerte_Izraelben_a_Magyar_Garda_feloszlatasat_5842 4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Somogyi Hírlap olvasóinak 80
  2009-07-03 21:28:06, péntek
 
  http://kuruc.info/r/2/43064/


2009-07-03. 17:51

A Somogyi Hírlap olvasóinak 80%-a a Gárdában bízik, nem a rendőrségben


A Sonline.hu olvasói a Magyar Gárdában bíznak a leginkább, legalábbis ez derült ki a portál szavazásából.
A látogatók nyolcvan százaléka szavazatott a Magyar Gárdára, míg a rendőrségre tizenkét százalékuk, a polgárőrségre és a mezőőrökre négy-négy százalékuk voksolt.
(Sonline)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.