Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
"Nem Tesco lesz, hanem Turul!"
  2009-10-23 22:58:37, péntek
 
  "Nem Tesco lesz, hanem Turul!"
2009. október 23.

"Magyarország jövendő miniszterelnöke"-ként konferálták fel Vona Gábort, a
Jobbik elnökét a párt 1956-os megemlékezésén.

Vona Gábor Orbán Viktornak is üzent a Jobbik október 23-án megrendezett
tüntetésén.
"Orbán Viktor hiába szélsőségesezi a Jobbikot, amikor a Fidesz csendben
tűrte, hogy a kommunisták kirabolják az országot" - mondta a radikális
jobboldali párt elnöke, reagálva a Fidesz elnökének délelőtti szavaira. Vona
bejelentette, hogy a Jobbik a jövőben a Fidesz ellen is harcolni fog.

A párt programjáról is szó esett: elképzeléseik szerint cukorgyárakat és
konzervgyárakat fognak nyitni. "Lesz bevásárlóközpont is, csak nem Tescónak
fogják hívni, hanem Turulnak."

Közbiztonsági programjuk részeként kiemelte a csendőrséget, ami felszámolja
a "cigánybűnözést", illetve önnfenntartó börtönöket alapítanának,
amelyekeben az elítélteknek kellene megtermelniük fogvatartásuk költségeit.

Beszélt arról is, hogy kormányra kerülve megregulázzák a médiát is.
Zárásként közölte, hogy aki nem érzi az ő dühét, "annak vagy nincs vére,
vagy nincs szíve, vagy nem magyar".

Szerző: Világgazdaság Online

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A dzsinn
  2009-10-23 22:36:36, péntek
 
 
Egy ember a tengerparton sétálva belebotlik egy palackba.
Felveszi, kihúzza a dugót.
Abban a pillanatban feltornyosul előtte egy dzsinn.
A dzsinn lenéz rá, és így szól:
Ember megszabadítottál a rabságomból. Úgy szokott lenni, hogy cserébe
teljesítem három kívánságod, de most rohanok, úgyhogy csak egyre van időm.
Emberünk elgondolkodik, és így szól: Mindig arra vágytam,hogy eljussak
Hawaii-ra, de félek a repüléstől, és nem bírom a tengeri utazást sem.
Nem tudnál egy hidat építeni Hawaii-ra, hogy kocsival mehessek.
Micsoda?- hördül fel a dzsinn. - Hiszen ez lehetetlen! Képzeld el, hogy mekkora szervezés kellene hozzá! Aztán óriási pillérek, amelyek leérnek a tenger fenekéig! Gondold meg, mennyi beton meg acél kellene hozzá! Ez aljas ötlet.
Kívánj valami mást!
Na jó, mondja a fickó,és töri a fejét valami tényleg jó kérésen. Végül kiböki:
Tudod, én négyszer házasodtam és váltam. Mindegyik feleségem azt
mondja, hogy nem törődtem eleget vele, nem értettem meg és érzéketlen
vagyok. Új életet szeretnék kezdeni. Szeretném tudni, hogy mit érez
egy nő, mi jár a fejében...Érteni szeretném, miért sír. Meg akarom
érteni, hogy mit akar valójában, amikor egy szót sem szól. Szeretném tudni, hogyan lehet a nőket igazán boldoggá tenni.
A dzsinn ránéz, és így szól:
Két- vagy négysávos hidat akarsz??
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Térkép e táj...
  2009-10-23 22:26:53, péntek
 
  Térkép e táj...

2009-10-21 Magyar Hírlap

Hatalmas hullámokat ver, hogy a pécsi önkormányzat visszavette a város vízszolgáltatóját a francia Sueztől. A település közgyűlése e hónap elején létrehozott egy céget a vízművek átvételére és üzemeltetésére, a Tettye Forrásház Zrt.-t. A Pécsi Vízmű Zrt. túl drágán szolgáltatott, nem a vízdíj csökkentését, hanem a cég terjeszkedését helyezte előtérbe. Az önkormányzat sokallta a befektető osztalékát és egyéb járandóságait, amelyek százszázalékos városi tulajdonú vízszolgáltató esetén Pécset gazdagítanák. Azért volt sürgős a birtokbavétel - állítják -, mert jogellenes állapot állt fenn október elseje óta. Akkor hozta meg az önkormányzat a döntést, hogy a jövőben a Tettye jogosult a vízszolgáltatásra. A Suez azonban többszöri kérésre sem járult hozzá, hogy az új vállalat szolgáltathasson.

A város a francia befektetőnek a pécsi vízmű kisebbségi részvénypakettjéért fizetni akar, méghozzá a Tettye által megtermelt nyereségből, úgy, ahogy ez évekkel ezelőtt egy hulladékgazdálkodó vállalat esetében is történt.

Bajnai Gordon eközben Párizsban a pécsi vízmű ügyében közvetítést ajánlott a feleknek, amikor a Suez vezetőinél is bokázott. A magyar kormányfő "aggályosnak" látja a pécsi önkormányzat intézkedéseinek egy részét, az eljárást "otrombának", következményeit pedig Magyarország számára nagyon veszélyesnek ítéli.

Szerintem meg az veszélyes, ha az országnak olyan miniszterelnöke van, aki a külföldi tőkét és nem a magyar emberek érdekét védelmezi. Jó lenne, ha a kormányfő levetn. allisos gondolkodását, s az ország érdekeit - amit állítása szerint "szeret" - helyezné előtérbe. Azt pedig felettébb otrombának tartom, hogy egy olyan ügyben nyilvánul meg így, ahol bűncselekmények gyanúja is felmerült. A pécsi önkormányzat feljelentést is tett különösen nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés, sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A francia kisebbségi tulajdonú Pécsi Vízmű Zrt. másfél milliárdos adósságállományt halmozott fel.

Miközben Bajnai Gordon aggályokról és veszélyekről vizionál, Párizs is szerződést bontott a Suezzel, így a cég néhány héten belül odahaza is lapátra kerül, s januártól egy önkormányzati tulajdonú vállalat biztosítja majd a világváros ivóvízellátását. A váltást a magánbefektetők túlzott nyereségvágyával indokolták. A lépéssel évente hét-nyolcmilliárd forintnyi eurót spórol meg a francia főváros.

A vízszolgáltató multik most elsősorban attól tartanak, hogy Párizs példáján felbátorodva külföldi partnereik is vérszemet kapnak.

Hát kapjanak is! Természetesen a multinacionális tőkét nem kell zsigerből elutasítani, mert szükség van rá, de nem mindenáron. Nem engedhetjük meg, hogy némely globális mamutvállalat Magyarországon azt tegyen, amit csak akar.

A pécsieknek most telt be a pohár! És láss csodát: novembertől csökkenhet a lakossági vízdíj a baranyai megyeszékhelyen, jövőre pedig nem emelkedik. A víz árának mérséklése mellett az ügynek más üzenete is van: mégpedig az, hogy van olyan városvezetés - és lesz olyan kormány -, amely az emberek érdekében tevékenykedik, és nem a külföldi befektetők kegyeit lesi.

Mivel a rendszerváltás óta a nemzeti, közös vagyonunk tetemes része zűrös privatizációs mutyikban vált köddé, el kell gondolkodni azon, hogy a stratégiai ágazatokat a jogállamiság és az uniós keretek között hogyan tudjuk visszavenni. A még meglévőt pedig nem szabad veszni hagyni, elkótyavetyélni. Így a pécsi történet nem csupán Pécsről szól, hanem arról is, mit engedünk hazánkkal, saját magunkkal szemben megtenni. A külföldi pénzembereket, befektetőket ugyanis egyáltalán nem érdekli, mi történik velünk, nekik csupán "térkép e táj".

Csákó Attila

*** www.nemzetihirhalo.hu ***********
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szinte minden közbeszerzésnél
  2009-10-23 21:57:42, péntek
 
  Szinte minden közbeszerzésnél van korrupció

2009. október 21., szerda 8:20 InfoRádió / Index.hu

A hazai közbeszerzések 70-90 százalékát befolyásolja korrupció - állítja az a tanulmány, ami a Közbeszerzések Tanácsa megrendelésére készült. Maga a felmérés egyelőre nem publikus, bár a feladattal megbízott cég már végzett a felméréssel.

A Közbeszerzések Tanácsa megrendelésére elkészült az első, átfogó tanulmány a hazai közbeszerzési korrupcióról. Az Index hivatalosan kikérte a tanulmányt a tanácstól, ám azt a választ kapta, hogy az eredeti változatot még módosítják, a végleges verziót pedig csak később kaphatja meg.

Ugyanakkor a Transparency International Magyarország (TI) kikérte véleményezésre a doukmentumot, jelezve, hogy az álláspontját nyilvánosságra hozza majd. Ezzel az áttétellel végül megismerhetők lettek a piaci szereplők körében készített felmérés főbb megállapításai.

A TI értékelése szerint a becslés módszertani nehézségeinek tudható be, hogy a tanulmányban több mutató is szerepel a közbeszerzési korrupció megbecslésére: 50 százalék felettitől, a kétharmadon, háromnegyeden át egészen a 90 százalékig. Ezeket az értékeket azzal együtt kell értelmezni, hogy a közbeszerzési korrupció esetén közismerten nagy a látencia, ezért inkább a magasabb korrupció-elterjedtséget tekintik a valósághoz közelinek.

A TI felhívja a figyelmet arra, hogy a tanulmányban árnyalni, tompítani akarják ugyan a riasztó számokat, ezek azonban nem megalapozott érvelések. A szervezet szerint önmagában a módszertani problémák, a kérdésekre válaszolók bizonytalansága, kétértelműsége nem ad alapot a riasztó korrupciós mérték túlzónak beállításához.

A korrupció árnövelő hatása 23-26 százalék

Az értékelés szerint a másik nagyon komolyan veendő, és ugyancsak rossz sejtéseket beigazoló adat, hogy 22-26 százalékkal lenne több közbeszerzés, ha minden eljárást kiírnának, és a korrupció árnövelő hatását is a TI által korábban becsült 23-26 százalékra teszi a tanulmány.

A korrupció formáit is taglalja a tanulmány, számos vállalkozóval készített mélyinterjú alapján. Az ajánlatkérők és alvállalkozók összejátszásának technikái közé sorolja például az előzetes kartellmegállapodást, az ajánlattevőre gyakorolt külső nyomásgyakorlást vagy a baráti cég indításának eseteit, amelyeket a közbeszerzés résztvevői is mindennapos gyakorlatként élnek meg.

A Transparency International Magyarország értelmezése szerint e korrupciós technikák, melyek nem ritkán a büntetőjogi felelősségre vonást követelnének, mélyebb feltárása és a velük szembeni jogalkotási, jogalkalmazási lépések megtétele a KT számára prioritást kellene, hogy élvezzen. Ám a tanulmánynak nem volt feladata a konkrét jogalkotási javaslatok megalapozása.

Több mint egy év késésben vannak

Magával a tanulmánnyal kapcsolatban azonban egy-két érdekes észrevételt is tesz az IT. Eszerint szokatlan, hogy az eredeti határidőhöz képest már eddig is több mint egy évet csúszott a teljesítés, amit a felek az interjúkészítésben mutatkozó nehézségekkel, valamint a megbízó és a vállalkozó közti szakmai eltérésekkel magyaráztak.

Ráadásul a GKI által elnyert pályázat nem egy autonóm, független tudományos tanulmányra, hanem egy tervezet készítésére irányult, amelyet a megrendelő később módosíttatott, és még jelenleg sem ismer el késznek. Ez önmagában sem igazolható, amennyiben a cél egy független elemzés.

Ugyancsak megkérdőjelezhető a szerződés azon kitétele, amely a megbízónak gyakorlatilag korlátlan lehetőséget biztosított a tanulmány átdolgoztatására (átíratására). Ennek szakmai indokolatlanságon túl az is következménye lehet, hogy a többször módosított teljesítési határidőhöz képest is még tovább húzódik a közzététel.

A tanulmány bevezetője szerint a kutatások a KT éves országgyűlési beszámolójának megalapozását szolgálják. Ezért furcsa, hogy a tanulmány nem hogy az eredeti célnak megfelelően a tavalyi beszámolót, de az ideit sem alapozhatta meg. Emellett az sem érthető, hogy egy javaslatokat is megfogalmazó kutatás eredményét miért nem ütemezték úgy, hogy azt a 2008-as kiterjedt közbeszerzési joganyag változásnál hasznosítani lehessen.

Húszmillió forintba került a tanulmány

A Közbeszerzések Tanácsa közbeszerzési eljárás keretében írt ki pályázatot a közbeszerzési korrupció tudományos, empirikus vizsgálatára és húszmillió forint közpénzt költött erre a célra. (Ennek keretében a GKI Gazdaságkutató Zrt. 14 880 000 forintot, a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Kft. pedig 4 719 600 forintot kap.) A TI szerint ez a lépés annak is jele lehet, hogy a hazai közbeszerzések rendszerét átlátni, működtetni és jobbítani hivatott testület kész szembenézni azzal, hogy a közpénzek elfolyását eredményező egyik legsúlyosabb jelenség éppen az általa felügyelt területen zajlik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A birkák még csak nem is béget
  2009-10-23 21:33:27, péntek
 
  2009-10-23. 09:54


Bem József téri '56-os megemlékezés: A birkák még csak nem is bégettek


A Bem József tér 1956-ban


egészen más emberekkelA rendőrfőnök előzetes ígérete ellenére igen sok rendőr tartózkodott a Műegyetemtől a Bem József térre vezető útvonalba torkolló utcákon, tereken. A Bem József téri Külügyminisztériumot pedig több tucat látható egyenruhás vigyázta. A fiatalok fáklyás menete előtt rendőrsorfal lépkedett, ők szabták meg a menet gyorsaságát és irányát. Igaz, szemkilövésre ezúttal nem került sor, de nem is volt rá szükség.
Az elmúlt években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a budapesti Bem József téren, az 1956-os forradalom egyik gyújtópontján a legunalmasabb, ,,konszolidált" figurák lépnek mikrofon elé, kínosan ügyelve arra, hogy egyetlen szóval se sértsék meg a nemzet vérét szívó politikai haramiabandát. Ez most is sikerült nekik, s az a nemzeti érzelmű magyar, akinek volt idegzete végighallgatni az előadókat, jövőre garantáltan messzi elkerüli a Bem József teret.
Az ünnepi beszédet Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke mondta, pontosabban lapról fölolvasta kedélyes ifjúkori emlékeit 1956-ról, miközben kínosan ügyelt arra, nehogy egy szóval is kivívja a magyarságot nyomorgató gazemberek rosszallását. Mi még emlékszünk arra a Halzl Józsefre is, aki valamikor bátrabban beszélt.
De jól kiválasztották a határon túli magyarok képviseletében fölszólaló Ifán Csaba nevű fiatalembert is, aki szintén mondta a nagy semmit. Kár volt neki Temesvárról idáig utaznia. A téren mellettem álló egyik székely ruhás fiatal mondott is egy olyant, amit nem kívánok idézni. Nem véletlen, hogy a fölszólaló határon túli magyar fiatalt nem az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) közül választották.
Az előadók tehát nem szították föl a kedélyeket, s a Himnusz éneklése idején az ifjak sétálgattak ide-oda, kedélyesen kacarásztak és ropogtatták a tér szélén árusított óriásperecet. Szegény Bem József tábornok urunk, ha mindezt látá, biztosan forgott volna sírjában az aleppói muszlim temetőben.
Szóval konszolidált volt itt minden, a haramiák legnagyobb megelégedésére. A Székesfehérvári Kodály Zoltán Zeneiskola Kodály Zoltán és Bárdos Lajos kórusműveiből adott elő, míg egy fiatalember irtózatos kihangosítással, a helyszín akusztikai körülményeihez nem illően Frederic Chopin Forradalmi etűdjét játszotta. A téren egyetlen Árpád-sávos lobogó sem volt. Gratulálunk a rendezőknek!


Hering József - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Szocialista tisztesség&
  2009-10-23 20:09:53, péntek
 
  “Szocialista tisztesség"

Nyugalmas október 23-a. Legalábbis az utóbbi időkhöz képest. Végre, vagy sajnos, ezt hovatartozása és vérmérséklete szerint döntse el mindenki. A Fidesz a város szélén, egy zászlóavatáson ünnepel, amúgy szordínóval, délelőtt. A parlamentbe igyekvő Jobbik a belvárosban, a Deák téren marad, nagy dirr-durr mellett emlékezik külföldi vendéggel, de egykeként. Az MSZP ugyanis nem ünnepel.


http://ellenkultura.info/wp-content/uploads/2009/10/mszp1.jpg

Az elmúlt években a kormány e napon mindig tartott esti állami ünnepséget, általában miniszterelnöki beszéddel. Ezeket többször kísérték erőszakos utcai jelenetek, amikből a fél belvárost megbénító útlezárások kerekedtek, mivel tüntetők egy része rendszeresen szeretett volna részt venni az esti kormányünnepségen. Pedig meg sem hívták őket. Fájdalom, erre most lehetőségük sem lesz, hiszen a kormánypárt tagjai nem tartanak ünnepséget, ergo nem lesz mit megzavarni.

De ne legyen elkeseredve senki! Ez még jót is jelenthet.

Az MSZP 1989. október 7-én alakult, jogelődje, a Magyar Szocialista Munkáspárt. A Magyar Szocialista Munkáspárt pediglen egy kommunista politikai párt volt hazánkban, amely szovjet támogatással és felügyelettel kizárólagosan gyakorolta a hatalmat 1956 novembere és 1989 októbere között. Mint az közismert, 1956. október 23-án kitört a sztálinista diktatúra elleni forradalom és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharc. 1956. november 4-én hajnalban az ország egész területén megindult a szovjet támadás a szabadságharc ellen. Reggel 5 órakor az ungvári rádió a Szovjetunió által kinevezett ellenkormány, a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány Nyílt levél a dolgozó magyar néphez című közleményét sugározta, melynek egyik írója Apró Antal volt (unokája Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc leköszönt miniszterelnök és MSZP elnök felesége), aláírója pedig Kádár János ,,miniszterelnök" volt. A szabadságharcot a túlerővel leverték, a szovjet vezetés pedig több jelölt közül Kádár Jánost bízta meg az ország irányításával, aki mindezt el is vállalta és megalakította a Magyar Szocialista Munkáspártot. Ennek a Magyar Szocialista Munkáspártnak - amely közvetlenül felelős az 1956. október 23-án kitört forradalom és szabadságharc leveréséért, illetve az azt követő megtorlásokért - jogutódja a Magyar Szocialista Párt, amelynek pártvezetése 1989-es október 7-i I. kongresszusán többek között arról döntött, hogy a párt nevében szereplő ,,Munkás" szót elhagyja.

Nos ennek fényében merül fel a jogos kérdés: mit ünnepelt éveken át az MSZP október 23-án? Ez olyan, mintha egy diktátor leverne egy lázadást, bosszúból meggyilkolná annak résztvevőit, majd e diktátor közvetlen örökösei évekkel később koszorúzás mellett zengnének dicshimnuszokat a lázadók hőstetteiről. Ez nem is mintha, ez pontosan olyan.

Az MSZP... Pardon! A hivatalban lévő, magát politikán kívüli válságkezelő intézménynek tekintő kormány ,,nem akar szimbolikus, az ellenfelei szemében provokatívnak ható gesztusokkal politizálni", így nem tart ünnepséget.
Néha előfordul, hogy egy kétes gesztus másképpen csapódik le, mint arra számítunk. Az MSZP ,,nem akar provokálónak ható gesztusokkal politizálni". De így, hogy most nem tartanak semmiféle ünneplést, talán tudtukon kívül megtették életük első és talán egyetlen tisztességes lépését, nem ünnepelnek október 23-án. Nagyon helyes.
És ha már ennyire belejöttek, talán annak a válságnak a kezelését is abbahagyhatnák, amit szorgos munkájuknak köszönhetően, sorozatos ballépéseikkel okoztak.


http://ellenkultura.info/szocialista-tisztesseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek többsége magát és a
  2009-10-23 20:05:27, péntek
 
  Az emberek többsége magát és az országot is a rendszerváltás vesztesének tartja


2009 október 19 - hétfő, 16:41
Kategória: Tallózó




Az emberek többsége magát és az országot is a rendszerváltás vesztesének tartja - állapította meg az Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt. által a rendszerváltás 20 évfordulója alkalmából készített felmérés, amelynek eredményeit hétfőn közölték. A cég tájékoztatása szerint 2009 augusztusában egy online kutatás keretei között nyolcszáz felnőtt lakos véleményét kérdezték meg a rendszerváltásról. A megkérdezettek köre nem, életkor, iskolai végzettség és a lakóhely településtípusa szerint megfelel a 18 éves és idősebb magyar lakosság összetételének.
A felmérés célja elsősorban annak feltérképezése volt, hogy mit gondolnak ma, 20 évvel a rendszerváltás után az akkor és azóta történtekről a válaszadók, mit tartanak a rendszerváltás lényegének, és mennyiben érzik úgy, hogy teljesültek akkori elképzeléseik.

A megkérdezettek többsége szerint a rendszerváltás szükségszerű volt, de azt általában negatívan értékelték. Minden második válaszadó úgy érzi, ő vagy családja a változások vesztese, csak 14 százalék érzi magát nyertesnek.

Hasonlóan kedvezőtlennek érzik a 20 évvel ezelőtti politikai-gazdasági változásokat az ország szempontjából: a megkérdezettek 56 százaléka szerint Magyarország veszített a rendszerváltással, csak 19 százalékuk látja úgy, hogy azzal az ország nyert.

A válaszok szerint a rendszerváltás abszolút vesztesének a nők, a mai 46-55 évesek és a 65 évesnél idősebb korosztály tagjai, részben az életkorral összefüggésben a nyugdíjasok, továbbá az Észak-Magyarországon élők tekinthetők. Körükben a magukat vesztesnek érzők aránya 54-68 százalék. A legnagyobb arányban az akkor még 18-25 éves, önálló felnőtt életük elején álló fiatalok tudtak élni a lehetőségekkel - állapította meg a kutatás.

Az emberek többsége, 52 százaléka úgy látja, hogy az országnak nem volt más esélye: a külpolitikai és gazdasági helyzet miatt teljesen szükségszerű volt a rendszerváltás, 'már nem mehettek tovább a dolgok ugyanúgy, mint azelőtt'. Tízből három megkérdezett szerint az aktuális helyzet ugyan elősegítette, de nem tette szükségszerűvé a rendszerváltást, alakulhatott volna másként is az életünk.

A válaszadók 6 százaléka szerint viszont egyáltalán nem volt szükségszerű a rendszerváltás, az akkori pártállami vezetők és az ellenzék tevékenysége nélkül tovább tartott volna a szocializmus - olvasható az összegzésben.

Forrás: MTI


Kitartás.hu kommentár: Nincs semmi meglepő ebben, mindenki tapasztalhatja, hogy nem hozott semmi jót a liberalizmus. Sajnos az a helyzet, hogy az emberek többsége még mindig nem látja, hogy miért. Érzik, hogy baj van, de a bajok igazi forrását képtelenek meghatározni. A bolsevizmus és a liberalizmus egy szellemi tőről fakadó világnézet, végcéljai ugyanazok.


http://kitartas.mozgalom.org/cikk.php?f=5&t=775&sid=366393aadd4ad3d00c986 a145bfa3ce1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezzünk tehát
  2009-10-23 19:48:49, péntek
 
 
Mt 6,10
... jöjjön el a te országod.


Sokan ma emlékezve az 56-os kegyetlen harcokra, visszagondolva mindarra, ami utána következett, és a 2006-os magyarok elleni háborúra, amit a hatalom birtoklói elkövettek ellenünk. .

Olyan időszakban vagyunk, amikor van mire emlékeznünk. A megtett életutunkra, 1956-ra, a forradalom eseményeire, és a 2006-os év gyalázatos vérontására, amit a még mindig hatalmon lévők elkövetettek.

Van, aki a törvény igazságában bízik, az igazságszolgáltatásban, és nem látja azt, hogy néha pont ott történnek a legnagyobb igazságtalanságok, ahol az igazságot hirdetik. És az igazsággal az történik, hogy az az “i" betű az elejéről elmarad, s lesz belőle valami egészen más.
Sajnos a 2006.-os gyalázatos eseményeinek főbűnöseinek felelőségre vonása, még mindig várat magára, ma az i betű nélkül, jogszolgáltatás van egy szűk kaszt számára, de a tyúktolvajokat szigorúan büntetik, ugye?

Jézus szava kijózanít. Azt mondja, hogy azok a boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mi éhesek vagyunk, és tudom, meg fogjuk kapni az isteni mannát!

"Tedd alkalmassá lelkedet arra, hogy az igazságot tudhasd benne..."
Weöres Sándor

Tiszteljünk és szeressünk minden népet, de leginkább azt, amelyikben jónak látta Isten kijelölni a helyünket, amelyiknek a sorsában osztozunk. Aki tehát magyarnak vallja magát, de nem szereti ezt a népet, sőt nem szereti jobban, mint akármelyik másik népet, az nem a Szentírás szerint viszonyul ahhoz a közösséghez, amelyikben Isten jelölte ki a helyünket.


Wass Albert írta:

"..ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget,
ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor
senkik se lesztek, csupán egy halom szemét
amit ide oda sodor a szél, míg végül is
elmerültök a semmiben."



Emlékezzünk tehát , amire emlékezni lehet és kell: a megtett útra, arra, hogy mi van a szívünkben, kegyelettel azokra, akik helyettünk ott, akkor a forradalomban a köveken meghaltak, őseire és hőseire, mindarra, ami történt, 1956-ban, és 2006.-ban, emlékezzünk. Imádkozzunk, hogy Isten segítségével, egyszer eljöjjön a valódi, a magyarok mellett álló ítélet. Mert addig nem lesz béke magyarhonban,, míg nem lesz felelősségre vonás.
Mert eljött az ideje annak, amit a Kárpatia zenekar megénekelt a nemzeti hősünkel együtt:


Kárpátia:

Neveket akarok hallani
1956 - 2006

Neveket akarok hallani
Kik 56 hóhérai
Kik hoztak ítéletet
Egy tiszta forradalom felett

Mert a bűn az csak bűn marad
Kezükhöz vér tapad
Istentől, embertől
Ne várjon irgalmat
Ezernyi áldozat most
Sírjából felmutat
Gyilkos és áruló
Szent földben nem nyughat

Neveket akarok hallani
Én nem tudok megbocsájtani
A hosszú börtönévekért
A porba hulló könnyekért

Mert a bűn az csak bűn marad
Kezükhöz vér tapad
Istentől, embertől
Ne várjon irgalmat
Ezernyi áldozat most
Sírjából felmutat
Gyilkos és áruló
Szent földben nem nyughat

,,Azt várja tőlünk most a világ, hogy pusztán keresztényi könyörületből bocsássunk meg, lépjünk tovább?
Bocsássunk meg azoknak, kik gyermeket lánctalppal tapostak,
akik a sortüzet vezényelték?
Bocsássunk meg a mészárlásért, a sok évnyi kegyetlen megtorlásért?
Felejtsük el, hogy arccal lefelé temették a magyart,
hogy sokaknak csak az emigráció maradt?
Felejtsük el a kínzások iszonyú borzalmait,
a halálraítéltek utolsó szavait?
Bocsássunk meg, s majd ítél a történelem?
Hát nem! Nem és nem!"
(Wittner Mária)

Mert a bűn az csak bűn marad
Kezükhöz vér tapad
Istentől, embertől
Ne várjon irgalmat
Ezernyi áldozat most
Sírjából felmutat
Gyilkos és áruló
Szent földben nem nyughat

Mert a bűn az csak bűn marad
Kezükhöz vér tapad
Istentől, embertől
Ne várjon irgalmat
Ezernyi áldozat most
Sírjából felmutat
Gyilkos és áruló
Szent földben nem nyughat




Urunk, mi magunk is sokszor kimondtuk, és másoktól is hallottuk, hogy mienk az ország, a hatalom és a dicsőség, közben mindez a tied. Köszönjük, Urunk, hogy aki tebenned bízik, aki ezzel az elválaszthatatlan szeretettel táplálkozik a te erőidből, az újra és újra átéli azt a csodát, hogy megtartod őt, hogy kivirul az élete, hogy még az elviselhetetlen körülményeket is elviseli. Még a halál óráján is beléd tud kapaszkodni, s te átveszed őt az egyik kezedből a másikba. Átviszel ebből a világból a te csodálatos országodba.
Köszönjük mindazokat, Urunk, akik helyettünk is megvívták ott és akkor a harcot. Kérünk, Urunk azért, hogyha nekünk kell szólni vagy tenni, akkor vállaljuk ezt. És köszönjük, Urunk, ha arra indítasz minket, hogy csöndben kell maradni, és nem kell tenni semmit, akkor ezt is elfogadjuk.
Vezess mindnyájunkat akaratod, szent igéd szerint, hadd ismerjük fel, hogy mi a te jó, kedves és tökéletes akaratod.
Kérünk, Urunk, hogy ez a reménység legyen a szívünkben, hogy a hívő embernek minden a javát munkálja.
S köszönjük, Urunk, hogy a világ menetét, és a történelem sodrát a végén te mindig úgy fordítod, hogy minden esemény a te csodálatos országod eljövetelét hozza közelebb. Hadd lássuk mi az eseményeket, bármi történik is, mindig így.
Kérünk arra is, Urunk, hogy ebből az elválaszthatatlan szeretetből táplálkozva hadd legyünk bizonyságtévőid ebben a világban.
Urunk, hálás szívvel emlékezünk meg most azokról is, akik meghaltak a forradalom idején ezért az országért.
. Köszönjük, hogy te azt mondod, hogy a benned hívőknek, az igazaknak emlékezete áldott.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folytatnunk kell a harcot
  2009-10-23 19:46:30, péntek
 
 




Siklósi András:
Folytatnunk kell a harcot



Minden nemzet életében vannak kivételes alkalmak, meghatározó történelmi események, melyek méltók az utódok főhajtására s más népek megbecsülésére, elismerésére is. A magyarság viharvert, küzdelmes sorsa ugyancsak bővelkedik ilyen dicsőséges s egyben tragikus végű fordulatokban. Legszebb győzelmeinket, legszomorúbb vereségeinket mindig a szabadság és függetlenség kivívásáért vagy megtartásáért folytatott harcokban értük, ill. szenvedtük el.

Tisztességből, lovagiasságból és hősiességből nemegyszer hihetetlen, lenyűgöző példát adtunk az egész világnak. Akkor is, amikor még nagyok, erősek voltunk, s később is, mikor megfogyva, legyengülve, félig eltaposva is szembeszálltunk nálunk sokkal hatalmasabb ellenségeinkkel. Ki tudja honnan, de mindig vettük a bátorságot, és akkor is fölléptünk az önkény ellen, amikor mindenki más összegörnyedve hallgatott. A mi népünk barátságos, békés természetű, s nem könnyű ,,táncba vinni", de ha ősi jussát, jogait csorbították, sohasem habozott kiáltani és kardot ragadni. A magyarnak egészen máig volt gerince, tartása, hite, és tudta, mivel tartozik hazájának. Ha a szükség megkívánta, kötelességét valahányszor büszkén teljesítette, gyakran vére, élete árán is.

Honalapító Árpád fejedelmünk óta szülőföldünket nem tiporta brutálisabb, primitívebb, mohóbb hódító, mint az 1945-ben beözönlő istentelen orosz bolsevik horda. Tatár, török, osztrák, német együtt sem okozott akkora pusztulást, mint a vörösök által ránk kényszerített, velejéig romlott, hazug és kegyetlen rendszer. 1956 októberében mégis fölszabadítottuk magunkat, pár napra széttéptük láncainkat, s csaknem fegyvertelenül, külső segítség nélkül legyőztük vérszomjas hóhérunkat. Európa és a földgolyó embertömegének jobbik része a mi vitézségünket dicsérte, csodának beillő diadalunkat zengte, s a rab nemzetek ébredésének kezdetét ünnepelte. 1956 páratlan tett a világtörténelemben, egy nép lelkének, jellemének fényes megnyilatkozása, élni akarásának, szabadságvágyának legmarkánsabb bizonyítéka. Olyan tiszta, fenséges és szűzies, mint egy látomás vagy egy áldozati oltár. Beszennyezhetetlen, ellophatatlan, meghamisíthatatlan és elvitathatatlan.

1956 halálos sebet ütött a kommunizmus sátáni testén; elsöpörte a szadista ávós pribékek rémuralmát, és úgy megrendítette a behemót ruszki medvét, hogy kimúlásáig tántorgott belé. Ez az össznépi forradalom rég nem látott egységbe kovácsolta a nemzetet, valamint előtérbe helyezte az emberi együttélés új, szolidárisabb formáját, s lerakta egy jövőbe mutató, humánus demokrácia alapjait. Egyaránt elvetette a marxista-sztálinista totalitáriánus diktatúrát, de az álságos liberálkapitalizmust és imperializmust is. Olyan szabad, független, semleges és igazságos országot teremtett, mely a saját útján járva kívánta érvényesíteni népének felségjogait, érdekeit és akaratát. Nem reformálgatta a gyűlölt, aljas és javíthatatlan rendszert, hanem egy csapásra megdöntötte. 1956 először leplezte le egyetemlegesen a kommunizmus erkölcsi és társadalmi szélhámosságát s az egész világot fenyegető erőszakos mivoltát. A csöppnyi Magyarország ezúttal is Európa legszilárdabb védőbástyája volt, mint már korábban annyiszor. Abban is egyedülálló 1956, hogy a szabadságharcosok mindvégig kerülték a terrort, a bosszúállást, a lincselést s a faji megkülönböztetést. Nem volt lopás, rablás, fosztogatás sem; semmilyen folt nem esett a nemzet becsületén.

A fővárosi gyárakban, üzemekben s a vidéki településeken pillanatok alatt megalakultak a forradalmi munkástanácsok, melyek sokkal hatékonyabban működtek, mint bármiféle beszűkült pártbürokrácia, vagy osztályérdekek, ideológiák mentén létrehozott kormány. Ezzel az alulról induló önszerveződéssel egy valódi népképviseleti forma csírázott ki, lehetőséget nyújtva a természetes kiválasztódásra, a tehetséges, felkészült, vezetésre termett egyéniségek érvényesülésére. Hova juthattunk volna azóta, ha ebben az irányban mehetünk előre, s megvalósíthatjuk valamennyi elképzelésünket?! Ám a rövidlátó Nyugat nemhogy katonai segítséget, még diplomáciai támogatást sem nyújtott; egyszerűen elárult és áldozatul dobott bennünket. Így az oroszok vérszemet kaptak, s iszonyú erővel törtek ránk újra. 19 hadosztály, több mint 5000 páncélos és rengeteg bombázó repülő bevetésével szörnyű vendettát rendeztek; 30 ezer magyar halott és 200 ezer menekült terheli kiegyenlíthetetlen számlájukat. Ki volt a nagyobb bűnös, a tőkés hatalmak vagy a Szovjetunió? - nehéz eldönteni. Különösen most, amikor már kiderült, hogy mindkét oldalt ugyanaz a zsidó maffia pénzelte, s az egész hidegháborús komédiában ez az élősködő vámpírcsorda mozgatta a bábokat. Ilyen gonosz játék csak úgy nyer értelmet, ha rávilágítunk, hogy Kelet és Nyugat - minden alakoskodása dacára - a mi kiirtásunkra, fölszámolásunkra szövetkezett. Nem egymás tényleges ellenfelei voltak ők, hanem egyazon nációhoz és valláshoz tartozó sanda gyilkosaink.

Mi változott vajon 53 év alatt? 1956-ban azt harsogták a tüntetők, hogy ,,Ruszkik haza!" S ma nem üvölthetjük-e ugyanannyi joggal, hogy ,,Jenkik haza!" , vagy ,,Zsidók haza!" , kiterjesztve persze ezt minden rosszarcú idegenre. Mert csupán rabtartóink személye és módszere cserélődött, de a nyakunkba akasztott járom ma is ugyanaz. Helyzetünk hajszálnyit sem javult, sorsunk semmit sem könnyebbedett. Sőt, soha ekkora veszélyben nem voltunk, ilyen közel nem álltunk még a nemzethalálhoz. Úgy tűnik, az a genocídium, ami az 1956-os pufajkás sortüzekkel és az 57-es kádári megtorlásokkal kezdődött, majd a gulyáskommunizmussal s a ,,rendszerváltással" folytatódott, lassan eléri célját. Népünk rohamosan fogy és öregszik, anyagi és szellemi nyomorban tengődik, gyógyíthatatlan betegségekben szenved. Mindenben és mindenkiben csalódott, reménye sincs már egy szebb jövőre; öntudata, hite régen szétrohadt, életkedve és harci szelleme alig pislákol. Üres bombatölcsér, kopár sivatag, lidérces mocsár, bűzlő szemétdomb az egész ország! Javait széthordták, természeti kincseit elprédálták, értékeit kiárusították a kohnbélák, róthmanók fivérei és utódai; a köpenyt fordított, ,,megtévedt" mészárosok, akik változatlanul agyunkban, szívünkben, gyomrunkban és zsebünkben kotorásznak mocskos mancsaikkal. 1956 egykori résztvevői, az ártatlanul meghurcoltak pedig némán vicsorognak, vagy éppenséggel kicsinyes dolgokon marakodnak, ahelyett, hogy sírásóinkat vágnák orrba.

Kossuth Lajos, 1848-49 legendás vezére - akit mostanában gyakorta megkérdőjeleznek és besároznak huszadrangú, föltűnést kereső álhazaffyak -, emigrációs magányában írta egyszer: ,,Mi harcoltunk, ha nem is győztünk. Ámbár hazánkat nem mentettük meg, de a zsarnokságnak gátat vetettünk. Majd ha történelmünket megírják, elmondhatják rólunk, hogy legalább ellenálltunk."meg kell próbálnunk magunkhoz térni. Egyedül a Teremtő tudja, mért sújtott bennünket ennyi megpróbáltatással. Bizonyára komoly terve van még velünk, s ezt az általa kiszabott küldetést be kell töltenie a magyarságnak. Derék elődeink, tündöklő hőseink és mártírjaink emléke is arra kötelez, hogy ne adjuk fel a küzdelmet, hanem vigyük át életünket, sok évezredes kultúránkat, hagyományainkat a túlsó partra. Olyan fáradhatatlan kitartással, szívós eltökéltséggel, legyőzhetetlen bizalommal, ahogy őseink tették. Mert ez a pokoli globális világrend hamarosan el fog tűnni oligarcháival, talpnyalóival, helytartóival együtt. Jön majd egy jobb kor, egy nagy tisztulás, egy gyökeres átrendeződés, amit meg kell érnünk.

Folytatnunk kell a harcot, be kell fejeznünk a torzóban maradt 1956-ot, el kell kergetnünk megszállóinkat, tűzre kell vetnünk minden kártékony férget! Nem hunyhatunk szemet a gazságok fölött, nem békülhetünk meg, nem engesztelődhetünk ki gyilkosainkkal, nem züllhetünk agymosott csürhévé! Ha meg kell halnunk, tegyük méltósággal, fegyverrel a kézben, rendíthetetlen magyarként, ahogy illik! Személyes boldogulásunk nem lehet fontosabb, mint a haza becsülete, mint a nemzet szabadsága! Védjük meg, ami megmaradt, s szerezzük vissza, amiből a másságos ragadozók alantas módon kisemmiztek! Miénk az igazság, itt minden minket illet; nem tűrhetjük tovább, hogy sehonnai bitangok uralkodjanak rajtunk! Hitvány rongy, aki meghátrál, aki gyáva önzésében megtagadja népét, s néhány morzsáért megalkuszik az emberarcú ördögökkel! Foglaljuk el, lakjuk be végre a Kárpát-medencét, s építsük föl újra hajdani államunkat, a szabad, virágzó Magyarországot! Isten minket úgy segéljen!

Nagyon nehéz, szinte lehetetlen fektünkből megint talpra ugrani és kitörni ebből az áldatlan szolgasorból, s ennyi külső-belső ellenséggel szemben keresztülvinni megmaradásunkat, és előmozdítani egészséges nemzeti fejlődésünket. Muhi után, Mohács után, Nagymajtény után, Arad után, Trianon után sikerült újra és újra föltámadnunk; 1956 kataklizmája s az azt követő zord idők után is
Siklósi András versei

1956 tüze
(Pongrátz Gergelynek)

Emberrel telt meg az utca Vad láng gyulladt a szívekben
Ezrek mentek puszta kézzel a ránk törő tankok ellen

Porrá vált sok hamis törvény szétfoszlott a sok hazugság
Föllélegzett a magyar nép ujjongott az egész ország

Győztünk Félve földbe bújtak a testünket rágó férgek
ijedtükben elrejtőztek a vérszomjas gaz pribékek

Megingott trónján a Sátán és haláltól félt a hóhér
Sok hős esett el az utcán Ömlött ömlött a magyar vér

Friss örömpír öntötte el a kicsinyek nagyok arcát
mert igazi csoda történt: megszületett a szabadság

Ám a dühödt bolsevizmus új hadakat zúdított ránk
Kivirágzott életünket kegyetlenül eltiporták

De a meggyújtott tűz égett s világított minden tájon
Az elnyomás gyűlölete végigsöpört a világon

Sok alvó nép fogott fegyvert sok rabszolga-nemzet kelt fel
Szembefordult a zsarnokkal s harcolt lángoló lélekkel

Minket újra leigáztak árva népünk megint vérzett
Kiküzdött szép szabadságunk ködbe veszett semmivé lett

Előjöttek a rongy senkik a talpnyalók a hóhérok
Hőseinken bosszút álltak Mindenfelé magyar vér folyt

Hosszú évekig kínoztak Végül ismét talpra álltunk
leráztuk bilincseinket összetörtük durva láncunk

Ám csatánknak ma sincs vége mert még most is megrabolnak
Le kell győznünk immár végképp a férgeket árulókat

Mert itt élnek ma is köztünk a vérszopók a júdások
Szálljunk harcba újra bátran Vívjuk ki a szabadságot

A 298-as parcellában

Szénfekete az éjszaka
öklét rázza száz kopjafa
Háborog a sok hős lélek
ma se talál békességet
Eltűnt a hold nincs egy csillag
áll az idő sose virrad
Véres könnyes néma gyász van
megfúlunk a hazugságban
Zúgó szélben nyirkos őszben
kószálok a temetőben
Fagyos a föld s az éjfélben
vadlúdcsapat húz az égen

Körülvesznek a bús árnyak
sorakozik a csont-század
Szemük lángol szívük dobog
úgy éneklik a Szózatot
Megindulnak rendületlen
lyukas zászló a kezükben
Jó őseink bölcsek bátrak
mentsétek meg dúlt hazánkat
Mert nincs jövőnk nincs otthonunk
menekülünk s egyre fogyunk
Javainkba ellenség ül
a mi fajtánk sírba szédül
Idegenek ócska férgek
habzsolják a dicsőséget
Tengernyi a tányérnyaló
áruló és magyarfaló
Gyengék vagyunk rongy rabszolgák
mindenünket elorozzák
Orcátlanul belénk kötnek
becsapnak és összetörnek
Bajainkkal nem törődnek
gúnyolják a szenvedőket
Öngyilkosságba hajszolnak
s hamvainkon mulatoznak
Kikaparják gyermekünket
eltapossák reményünket
Még múltunkat is ellopják
országunkat szétrombolják

Hova futunk miért félünk
meddig kell sötétben élnünk
Mért nem rázzuk le a terhet
mikor támad föl a nemzet
Így töprengek elmenőben
az éjféli temetőben
Ám a holtak nem felelnek
s fájó szívem jéggé dermed

De a lelkem most is lázad
Besorozom s harcba viszem
az érckemény kopjafákat


hunhir.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hínye, ez azután a szép veres
  2009-10-23 19:40:51, péntek
 
  Hínye, ez azután a szép veres lista, kedves Eltársak!

Éljen a PÁRT a sajnálatos '56-os események 53. évfordulóján!

nevek:

"A kitüntetettek között van Debreczeni József, az MDF volt képviselője, a Népszava publicistája, Nyers Rezső, az MSZP alapító elnöke, Kovács László, a szocialista párt későbbi vezetője, Magyarország leköszönő uniós biztosa, Ormos Mária történész, az MSZMP KB volt tagja, Levendel Ádám, Horn Gyula volt tanácsadója, a Szonda-Ipsos vezetője, Kósáné Kovács Magda volt szocialista országgyűlési és európai parlamenti képviselő, Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, Rajk László és Tamás Gáspár Miklós volt SZDSZ-es képviselő.

Chikán Attila, Esterházy Péter, Ferge Zsuzsa, Göncz Árpád, Jancsó Miklós és Nyers Rezső nem volt a díjátadón, ők állítólag később veszik át az elismerést.

(hírTV)"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2444
  • e Hét: 12711
  • e Hónap: 23822
  • e Év: 177318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.