Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Hogyan verte szét a Fidesz saj
  2010-02-21 19:33:29, vasárnap
 
  Hogyan verte szét a Fidesz saját táborát Szolnokon?

2010-02-21 16:22 barikád.hu


Köztudott, hogy Szolnokot mindig kis Moszkvaként emlegették, egy igazi kommunista bázis volt. Ám a 2006. évi önkormányzati választáson, a tenni akaró emberek összefogásának köszönhetően a Fidesz tarolt. Sok lelkes jobboldali gondolkodású ember gyűlt össze a Fidesz zászlaja alatt.

Mindenki úgy hitte, eljött a változás ideje, de ez nem így történt, ugyanis a jobb sorsra érdemes Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere maga köré vette Szolnok legalját. Tanácsadójaként a zsidó származású Vörös Miklós besúgót nevezte ki, aki vérkomcsi családban nevelkedett. A volt városi rendőrkapitány 1989. március 15-én még verte és verette a Damjanich szobornál megemlékezni próbáló fiatalokat. Ma ő szervezi a megemlékezéseket, és koszorúzni jár. Vörös Miklós a tehetségtelen fiát, Ádámot - akinek becsülendő ugyan a kitartása, hisz kilenc éve próbálja elvégezni valamelyik főiskolát, ez idáig sikertelenül- a Fidelitas szolnoki elnökévé, és országos alelnökévé tolta fel a ranglétrán.

A Szolnok Városi Tv szerkesztőjének Hortobágyi Zoltánt nevezték ki, aki III/II-es besúgó és szintén zsidó származású. Nagyon sokat elárul a szolnoki állapotokról, hogy ezt az aljas embert sehol, egyik előző munkahelyén (pl. HÍR TV) sem tudták elviselni pár hónapnál tovább. Itt azonban már a negyedik évet húzza átlag fölötti fizetésért. Természetesen az ő útját is Vörös Miklós egyengeti (zsák a foltját). A példákat napestig tudnánk sorolni, de most legyen elég ennyi.

Miközben ők és hozzájuk hasonló emberek irányítják a várost és szívják a vérét, addig a polgármesterünk vagy a bűnöző cigányok vállát veregeti és egyezkedik velük, vagy bugyuta MSZP-s öregasszonyokkal ugrabugrál a nyugdíjas klubokban. Azok a megtévesztett emberek, akik csak addig kellettek, amíg a Fideszt hatalomra segítették, most már senkit sem érdekelnek, de a fiatalokkal sem törődik a kutya sem. Sokan közülük joggal vannak felháborodva, hogy Ők nem azért dolgoztak, hogy pár senkiházi meggazdagodjon. Ők azok, akik nélkül ez az ingyenélő slepp most nem dúskálna könyékig a javakban, nem tudna zsíros üzleteket kötni (pl.: gyaloghídépítés, kötvény kibocsátás, építőipari beruházások stb.).

Jó volna tudni, hogy a szolnoki polgármester nem tud, vagy nem akar ettől a bagázstól megszabadulni, és miért hagyta leghűségesebb híveit cserben. És ezek után nem kell csodálkozni azon sem, hogy a Jobbik tettrekész emberekkel erősödik Szolnokon.

Egyelőre ennyi, a téma kiaknázhatatlan.

(Folyt. köv.)

Zanza

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Négy magyar régió az Unió legs
  2010-02-21 13:49:19, vasárnap
 
  2010-02-21. 13:01

Négy magyar régió az Unió legszegényebbjei között

A hét magyarországi régióból négy van az unió legszegényebbjei között. Az Eurostat adatai szerint továbbra is Belső-London a legtehetősebb, Közép-Európából pedig Prága számít a leggazdagabbnak. Az adatokba jobban belegondolva, levonhatjuk azt a következtetést, hogy hazánk területének több mint felén mélyszegénységben élnek a magyarok, amihez vélhetően a cigányok munkakerülő, bűnöző életmódja is hozzájárul.
A vásárlóerő szerinti összehasonlítás azt mutatja, hogy a legrosszabb helyzetben az egyik bulgáriai régió van, ahol az egy főre eső GDP az uniós átlag negyedét is alig haladja meg. A 20 legszegényebb uniós régió közül négy Magyarországon van: az Észak-Alföldön, Észak-Magyarországon, valamint a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon sem éri el az egy főre eső GDP az uniós átlag felét.

(hírTV nyomán)

http://kuruc.info/r/26/55520/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem meglepő: Netanjahu hagyta
  2010-02-21 13:47:44, vasárnap
 
  2010-02-21. 13:24


Nem meglepő: Netanjahu hagyta jová a dubaji gyilkosságot

Benjamin Netanjhau izraeli miniszterelnök személyesen hagyta jóvá a Hamász radikális palesztin mozgalom egyik magas rangú tagjának dubaji meggyilkolását - írta saját vizsgálatára hivatkozva a The Sunday Times.
A vezető vasárnapi brit lap feltáró riportja szerint Netanjahu január elején felkereste az izraeli titkosszolgálat, a Moszad tel-avivi központját, ahol Meir Dagan, az ügynökség vezetője tájékoztatta a készülő merényletről. A találkozón részt vett a rajtaütésre kijelölt osztag néhány tagja is.
A kormányfő, akinek személyes felelősségi körébe tartozik az ilyen műveletek végső engedélyezése, jóváhagyta az akciót - áll az írásban.
Mahmúd Abder-Raúf el-Mabhúhot január 20-án, dubaji szállodai szobájában ölték meg; a hivatalos gyanú szerint a tettesek hamis nyugat-európai útlevelekkel utaztak be az emírségbe.
A The Sunday Times "a Moszadot ismerő forrásokat" idézve azt írta: a szolgálat hírszerzési értesülést kapott arról, hogy Mabhúh Dubajba készül, és arra gyanakodott, hogy a Hamász-tisztviselő onnan Iránba akar tovább utazni, fegyvervásárlás céljával. A gyanú szerint a fegyverszállítmány célpontja a gázai övezet lett volna.
A brit lap forrásai szerint Mabhúh január 19-én, Damaszkuszból utazott Dubajba az Emirates légitársaság járatán. A gép felszállását a Moszad egy ügynöke a repülőtér mellől figyelte, és - miután repülőtéri informátorától tudta, hogy a Hamász-tisztviselő beszállt a repülőgépbe - üzenetet küldött a már Dubajban tartózkodó osztagnak, hogy Mabhúh úton van.
A The Sunday Times szerint azonban a Moszadot "igen kínos" helyzetbe hozta, hogy kiderült: az osztag tagjai brit, francia, német és ír állampolgárok személyes adatait felhasználva utaztak be Dubajba. A lap az ügynökséghez "közel álló forrásokból" úgy értesült, hogy a Moszad az ügy nyomán kibontakozó diplomáciai botrány közepette felfüggesztette hasonló műveleteit a Közel-Keleten, elsősorban azért, mert tart attól, hogy a biztonsági ellenőrzések szigorítása miatt ügynökei fokozott veszélynek vannak kitéve. Dagan pozíciója is kérdésessé vált - írta a brit vasárnapi lap.
A dubaji rendőrség tájékoztatása szerint tizenegy, európai útlevéllel utazó személy vett részt Mabhúh meggyilkolásában; a felhasznált útlevelek közül hat brit volt.
A brit külügyminisztérium a minap bejelentette: a bűnszövetkezetek által elkövetett súlyos cselekmények feltárására létrehozott brit hatóság - Serious Organised Crime Agency (SOCA) - vezetésével bűnügyi vizsgálat kezdődött az incidens hátterének kiderítésére.
A SOCA máris közölte: a dubaji hatóságok által bemutatott brit útlevelekben a fotók és az aláírások nem egyeznek azokkal, amelyek a Nagy-Britanniában kibocsátott valódi útlevelekben szerepelnek.
Azok a britek, akiknek nevei az útlevelekben szerepelnek, maguk is cáfolták, hogy bármi részük lett volna a rajtaütésben. Az érintettek kettős brit-izraeli állampolgárok, és többen közülük Izraelben élnek.

(MTI)

http://kuruc.info/r/4/55522/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A villanyóra menetrendje...
  2010-02-21 13:45:34, vasárnap
 
  A villanyóra menetrendje...


Ma már semmi szükség sincsen se villanyórára, se gázórára.

Ezek a mérőórák eredetileg azt a célt szolgálták, hogy a Fog ...tovább »yasztó és a
Szolgáltató egymás közötti korrekten elszámoljon és a Fogyasztó annyi díjat
fizessen, amennyi villanyt, vagy gázt a mérőóra szerint elhasznált.
Ennek ma már semmi jelentősége nincsen, mert bármit mutat a mérőóra a
Szolgáltató olyan összegű számlát állít ki, amilyet akar.
Miért ? Mert nincsen ember, aki ellenőrizni tudná, hogy a számlán szereplő
összeg megfelel-e a tényleges fogyasztással. Miért ? Mert a számlán szereplő
fizetendő díj és a mérőóra által mutatott elhasznált mennyiség és annak egy
egységnyi díja köszönő viszonyban sincs egymással.
Egy normális országban, tisztességes államrezonban, egyértelműen meg van
határozva, hogy egy kilowatt áram, vagy egy m3 gáz mennyibe kerül és a
mérőóra által mutatott mennyiséget be lehet szorozni ezzel az egységárral és
máris megvan az eredmény, hogy mennyit kell fizetni.
Nálunk nem így van, mert ez nem normális ország és nem működik tisztességes
államrezon.

Vegyünk akkor egy villanyszámlát.
Nézzük meg miből áll össze a számla végösszegét jelentő, fizetendő 6.758.-Ft
díj:
24h áramdíj tömb I. 2009.02.12.-2009.03.22. 110 kWh 20,38 Ft/kWh 2.242.-Ft
24h áramdíj tömb II. 2009.02.12.-2009.03.22. 45 kWh 21,68 Ft/kWh
976.-Ft
Összesen:
3.218.-Ft.
Idáig rendben is lennénk, hiszen a fentiek szerint a 40 napos időszakra 155
kWh fogyasztás után 20,38 és 21,68 Ft-os egységáron (az már rejtély, hogy
miért a két különböző egységár, de még belefér) 3.218.-Ft áramdíj fizetendő.

De ezzel nincsen vége, mert a számla folytatódik, úgy, mint
Szénipari szerkezetátalakítási támogatás
31.-
Kedvezményes árú villamos energiai támogatás
19.-
Összesen:
50.-
Átviteli-rendszerirányítási díj
89.-
Rendszerszintű szolgáltatás díj
66.-
Elosztói forgalmi díj
1.341.-
Elosztói veszteség díj
648.-
Menetrend kiegyensúlyozási díj
78.-
Összesen:
2.222.-
Még nincs vége, de egy villanyszáml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kiszivárgott Gyurcsány b
  2010-02-21 11:38:13, vasárnap
 
  Újabb kiszivárgott Gyurcsány beszéd - az MSZP nem indít viszgálatot

2010-02-21 10:26 barikád.hu


Nem indítanak belső vizsgálatot a helyi szocialisták amiatt, hogy egy csütörtöki zárt körű rendezvényükön valaki titokban felvételt készített Gyurcsány Ferenc beszédéről, és nyilvánosságra hozta azt - közölte Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke szombaton a sajtó kérdésére.

A Magyar Nemzet azt írta szombati számában, hogy az MSZP egyik Vas megyei vezetőségi tagja felvette Gyurcsány előadását, a hanganyagot pedig eljuttatta lapjukhoz. Gyurcsány a lap szerint azt mondta: a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök "minden hétfő reggel átkozza a pillanatot", amikor tudatosul benne, hogy kik állnak vele szemben.

Az MSZP Vas megyei elnöke a sajtó megkeresésére kifejtette: a zárt körű rendezvényen, amelyet csütörtök kora este a szombathelyi a Tó vendéglőben tartottak, az MSZP-tagok mellett szimpatizánsok is részt vettek, összesen mintegy 250-en, ahol a volt miniszterelnök egy rövid beszéd után kérdésekre válaszolt.

Nemény András szerint az egyik kérdező vetette fel: hogyan viselkedne az MSZP, ha ellenzékbe kerülne a választásokon, milyen ellenzék lenne.

"A volt miniszterelnök két lehetőséget vázolt fel. Győzelemre készülünk, de ha ellenzékbe kerülnénk, úgy az ország érdekében felvetett szakmai kérdésekben együtt kellene működni. Amennyiben viszont nem felvállalható módon viselkedne a bármilyen összetételű kormány, úgy keménynek és kritikusnak kellene lenni" - emlékezett vissza a Gyurcsány által elmondottakra Nemény András.

Nemény András közölte: Gyurcsány Ferenc a kemény ellenzéki magatartásról szólva említette Orbán Viktor nevét, de neki szánt üzenetet nem fogalmazott meg.

Az MSZP vasi elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: személy szerint szomorúnak és a mai magyar állapotokra jellemzőnek tartja, hogy bárhol, bármikor, még egy zárt körű rendezvényen is készülnek és kikerülnek hangfelvételek.

"Egyébként ott semmi olyan nem hangzott el, ami ne hangozhatott volna el nyilvánosan, ezért ugyan szomorúnak tartom ami történt, de nem látom értelmét lépéseket tenni, hiszen nem nyomozóhatóság, hanem egy társadalmi szervezet vagyunk" - hangsúlyozta.

MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három videó népszerűsítésére
  2010-02-21 10:34:11, vasárnap
 
  Kedves Barátunk!

Három videó népszerűsítésére szeretnénk kérni mai levelünkben. Kérjük a lehetőségeihez képest próbálja eljuttatni minél több emberhez e-mailben, fórumokon, közösségi prtálokon vagy más egyéb formában.

1. A kampány során miniszterelnök-jelöltünk, Vona Gábor is folyamatosan járja az országot, hogy megismertesse az emberekkel a Jobbik programját, célkitűzéseit. Az országjárás során sajnos nem jutunk el Magyarország minden településére, így vannak olyan szimpatizánsaink is, akik csak az interneten tudnak megnézni egy-egy előadást, lakossági fórumot. Többet közt nekik szánjuk első videónkat, mely Vona Gábor pécsi fórumát foglalja össze 10 percben. A videó elérhetősége:

http://jobbik.hu/rovatok/multimedia/jobbik_tv_-_vona_gabor_pecsen_quotmindenki_ho zzon_meg_tiz_embertquot

2. Ötletes kampányvideót készített egyik szimpatizánsunk, mely humorosan mutatja be azt a döntési helyzetet, ami mindannyiunk előtt áll április 11-én. A link:

http://www.youtube.com/watch?v=DmmAD4Xm4jI

3. A Jobbik elkezdte árnyékkormánya minisztereinek bemutatását. A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterjelölt bemutatására szervezett sajtótájékoztató videó összefoglalóját az alábbi linken találja: http://jobbik.hu/rovatok/multimedia/arnyekkormanyt_alakit_a_jobbik


Köszönjük segítségét!
Jobbik Magyarországért Mozgalom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bérek
  2010-02-21 10:21:08, vasárnap
 
 
A Magyar Posta Zrt. vezetői 2 millió forint feletti alapbért kapnak 2009. szeptember 16.

A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója 2 millió 840 ezer forint, az általános vezérigazgató-helyettes 2 millió 600 ezer forint, a pénzügyi vezérigazgató-helyettes 2 millió 550 ezer forint havi alapbért kap - derült ki a társaság kedden este nyilvánosságra hozott adataiból.
Ezen kívül a vezérigazgató-helyetteseknek 20 százalékos nyelvpótlék is jár. Az évente meghatározásra kerülő feltételek szerint a vezérigazgató 80 százalékos, a vezérigazgató-helyettesek 55 százalékos prémiumban részesülhetnek. Ezen kívül ők is megkapják a 220 ezer forint választható béren kívüli juttatást. A felmondási idejük 8 hónap, ezen kívül a vezérigazgató 3 hónap, helyettesei 10 hónap végkielégítésre jogosultak. mti

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Ismét hazudik a FIDESZ
  2010-02-21 10:16:17, vasárnap
 
  Jobbik: Ismét hazudik a FIDESZ a radikálisokról


A Fidesz újabb, ám régi színvonalú érvelőkártyáján ismét az ország egyik legnagyobb problémájának tekinti a Jobbikot. A barikad.hu hírportálon kiszivárgott dokumentumban a polgári liberálisok konkrétan cáfolható, tényszerű hazugságokat állítanak, ezek után egyértelmű, hogy miért csak ködösen beszélnek programjukról.

Hazug állításuk szerint a ,,jobboldali összefogás" hiánya okozta a 2002-es és 2006-os választási vereséget, azonban nem tesznek említést az SZDSZ-ről, a rájuk adott szavazatot nem számítják bele manipulált matematikájukba. Ha azonban ezt megtesszük, rögtön látszik: az ún. baloldal mindkét esetben több voksot kapott, mint a jobboldal, ideértve a MIÉP, illetve a MIÉP-Jobbik szavazatait is. Mindebből látszik, hogy az adatok hamis volta miatt a következtetés sem helytálló: 2002-ben és 2006-ban is éppen azért vesztette el a választásokat a polgári oldal, mert a Fidesz téves ,,egy a tábor, egy a zászló" stratégiája csődöt mondott, és nem volt kivel összefognia. Az 1990-es és az 1998-as választások után is többpárti kormány alakult, egyedül még nem sikerült a szocialistákat legyőzni.

Az érvelőkártyán kívül a Fidesz vezető politikusai többször nyilatkozzák ugyanezt, amiből két dolog következhet: vagy nem tudnak összeadni három számot, vagy szándékosan félrevezetik a magyar választópolgárokat. A Jobbik Magyarországért Mozgalom elítéli azt a gyakorlatot, hogy politikai pártok a saját érdekük szerint hamisítanak meg adatokat.

Dúró Dóra,
a Jobbik szóvivője

A Fidesz hazugsága:
,,A jobboldal mind 2002-ben, mind 2006-ban megnyerhette volna a választásokat, ha nem lett volna megosztott. 2002-ben az MSZP 55.234 szavazattal kapott többet, mint a Fidesz-MDF lista, miközben a MIÉP listájára 245.326-an szavaztak. Ez kevés volt ahhoz, hogy a MIÉP bejusson a parlamentbe, vagyis ezek a szavazatok elvesztek. Ha a 245.326 emberből csak 56.000-en a Fideszre szavaztak volna, akkor a Fidesz maradt volna kormányon 2002-ben. 2006-ban ugyanez a helyzet ismétlődött meg. 2002 és 2006 tanulsága tehát világos és egyértelmű: a baloldal csak akkor tud választást nyerni, ha a jobboldal szavazatait megosztják."

2002:
Az MSZP szavazatai: 2 361 997
Az SZDSZ szavazatai: 313 084
A kettő összege: 2 675 081

Fidesz-MDF: 2 306 763
MIÉP: 245 326
A kettő összege: 2 552 089

2006:
Az MSZP szavazatai: 2 336 705
Az SZDSZ szavazatai: 351 612
A kettő összege: 2 688 317

A Fidesz-KDNP szvazatai: 2 272 979
A MIÉP-Jobbik szavazatai: 119 007
Az MDF szavazatai: 272 831
A három összege: 2 664 817

barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bábszínház
  2010-02-21 10:14:10, vasárnap
 
  BÁBSZINHÁZ: NAGYKOALÍCIÓS TESZT!


http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/valasztas2010-100204/bajnai-az-orszagon-egy-nagyk oalicio-vagy-egy-tarsadalmi-szerzodes-segitene.html

Bajnai: az országnak egy nagykoalíció vagy egy társadalmi szerződés segítene


Bajnai Gordon választás2010

MR - 2010.02.16. 06:14


Egy nagykoalíció vagy egy ezzel egyenértékű társadalmi szerződés szolgálná ma leginkább a miniszterelnök szerint Magyarország érdekeit. Bajnai Gordon a Mozgó Világ című lapnak adott interjúban ugyanakkor hozzátette: tudja, hogy ennek nincs realitása. Sok olyan alapvető átalakítási feladatot kell még véghezvinni, ami kétharmados többséget igényel, ennek a kétharmadnak azonban megegyezésen kellene alapulnia - mondta a kormányfő, aki egyebek mellett az adórendszer átalakítását, a kampány- és pártfinanszírozást, a korrupció visszaszorítását és a kisebb parlament ügyét említette példaként.

Kattintson a hirdetésre!

Bajnai Gordon szerint Magyarország érdekeit ma leginkább egy nagykoalíció vagy egy ezzel egyenértékű társadalmi szerződés szolgálná. A miniszterelnök a Mozgó Világnak adott interjújában úgy fogalmazott: tudja, hogy ennek nincs realitása, de az országnak ez lenne a legjobb, mert még sok olyan alapvető átalakítási feladatot kell véghezvinni, ami kétharmados többséget igényel, ennek a kétharmadnak azonban megegyezésen, és nem valamely politikai erő hegemóniáján kellene alapulnia.

A kormányfő a január elején készített, kedden megjelent interjúban úgy vélekedett: meg kellene állapodni hosszú távra, kormányokon sokszorosan átívelő módon néhány alapvető teendőben azokkal a nagy rendszerekkel kapcsolatban, amelyeket az elmúlt húsz évben Magyarország meghaladott. Ide sorolta az adórendszer, az önkormányzati rendszer, az állam, a politika világának átalakítását, a kampány- és pártfinanszírozás kérdéseit, a korrupció visszaszorítását, a kisebb parlamentet ügyét, az oktatás területét és a szociális rendszerben az érdekeltségi viszonyok alapvető átalakítását.
Véleménye szerint a magyar állam - és benne a kormány - gyenge, tehát meg kellene erősíteni, nem azért, hogy erőszakosabb lehessen, hanem azért, mert most a magyar kormányzást, a központi közigazgatást részérdekek temetik maguk alá, pedig a kormányzásnak a közérdeket kellene érvényre juttatnia.

Bajnai Gordon szerint a válság kapcsán az a nagy kérdés a magyar társadalom számára, hogy abból a sokkból, amit az elmúlt évben elszenvedett - bár a legrosszabbat, az összeomlást nagy áldozatok árán sikerült elkerülnie -, képes-e levonni a tanulságokat. "Vajon képes lesz-e két legveszélyesebb ellenségével leszámolni: a csodavárással és a reményvesztettséggel?" - tette fel a kérdést.

Az interjúból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc először 2004-ben hívta a kormányába Bajnai Gordont, aki akkor még azt válaszolta a felkérésre: "akkor szólj nekem, ha nagyon nehéz lesz a helyzet!" Mint mondta, 2006-ban ugyanezért mondott igent az ismételt felkérésre.

"Első alkalommal azt válaszoltam, akkor szóljon, ha nagy átalakításokat kell végrehajtani, és amikor nem pusztán a rövid távú logika működik. Azt nem gondoltam, hogy ennyire bejön, amit mondok. És amikor igent mondtam a felkérésre, nem azért tettem, mert politikai karrierre vágytam, hanem azért, mert azt gondoltam, hogy aki megteheti, hogy valamit adjon az országnak az életéből, cserébe azért a lehetőségért, amit addig kapott, mert én nagyon sok lehetőséget kaptam, akkor az elől nem szabad elmenekülni" - idézte fel a 2006-ban történteket.

Arra a kérdésre, hogy a 2008 elejéhez hasonló válságos helyzetben akár más színezetű, például jobboldali pártok felkérésére is igent mondott volna-e, azt válaszolta: az üzleti életben eltöltött tizenhat év során megtanulta, hogy mindig az adott helyzetre kell a legjobb megoldást megtalálni, de hozzá a liberális-szociáldemokrata vagy szociálliberális megoldások állnak általában közel. Éppen ezért csak olyan pártok támogatását fogadhatja el, amelyek osztoznak vele abban az elképzelésben, milyen irányba és milyen értékek szerint kell haladnia az országnak.

Bajnai Gordon az MSZP-vel és az SZDSZ-frakcióval kötött kompromisszumokról azt mondta: ezek sokszor jobbá tették a programot, de neki is, aki a gazdaságból érkezett a kormányzásba, voltak illúziói, amelyekkel le kellett számolnia. A különböző ügyekben érintett szocialista politikusokkal kapcsolatban úgy vélekedett: ezek egyedi ügyek, majd a bíróság eldönti, ha valaki vétkes.

Arra a kérdésre, mekkora szerepe volt abban, hogy az MSZP kettős állampolgársággal kapcsolatos álláspontja megváltozott, úgy felelt: nem helyes, ha ezt - mint sok más témát - az egyik oldal sajátítja ki. "Ez nemzeti felelősség, nemzeti ügy, joggal várják tőlünk a segítséget, a támogatást a határ túloldalán. Magyarország számára ez az ügy önbecsülés kérdése is kell, hogy legyen" - jelentette ki a kormányfő.

A miniszterelnök Sólyom László szavait idézve hangsúlyozta: a határon túli magyarok a kultúrnemzet részei, és van elvárásuk a magyar kormánnyal szemben. Ezt - fűzte hozzá - minden országban elismerik, a szomszédos országok kormányai is, ugyanakkor ennek szilárd elvi alapja kell, hogy legyen. "Magyarország az elmúlt száz évben súlyos, fájdalmas árat fizetett azért, hogy megtanulja, ennek nem szabad semmilyen területi követeléssel összekapcsolódnia, mert mindig több veszteséggel jár határon innen és túl, ha ezt megpróbálják valamifajta irredenta, revizionista vagy más köntösbe öltöztetni" - szögezte le.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor: "Megismétlem: a Jo
  2010-02-21 10:07:58, vasárnap
 
  Vona Gábor: "Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül!"

2010-02-20 18:21 barikád.hu

Alkotmányos keretek között bár, de az elmaradt politikusi számonkérés végrehajtása a kulcs Magyarország felemelkedéséhez - nyilatkozta pénteken a Kisalföld.hu-nak adott interjújában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

- Elnök úr, mi a mai Magyarország legnagyobb mulasztása, bűne, elmaradása önök szerint?

- Egyértelműen a nemzettudat elsorvasztása. Az utóbbi negyven év szocialista s a húsz év liberális diktatúrája szétverte ezt Magyarországon. Ez a problémáink gyökere. Az a társadalom, melynek a lelkét szétverték, előbb-utóbb testben is megbetegszik. Sok negatív világelsőségünk ered abból, hogy a magyar embereket nem engedték büszkének lenni magyarságukra. Mi az oktatáson, a kultúrán és a médián keresztül először azt akarjuk elérni, hogy valamiféle hazafias érzület járja át a nemzetet.

- Önök szerint kik az ország legnagyobb kerékkötői?

- Ezt az országot nem az emberek tették tönkre, hanem az elmúlt hatvan év politikusai. Sajnos 1990-ben is csak néhány új arc került a politikába. E változáshoz személyi garanciák kellenek, ezért akarunk számonkérést és radikális változást.

- Hogyan képzelik ezt önök?

- Alkotmányos keretek között. Ha lenne független igazságszolgáltatás és kellő politikai akarat, akkor az elmúlt húsz év politikusbűnözését már föl lehetett volna számolni. Persze ehhez van konkrét jogszabályi javaslatunk is. Eddig ez azért nem történt meg, mert mindenki érintett benne.

- Ezt ön nemre, fajra és vallásra tekintet nélkül állítja?

- Persze. Nagyon sokféle nemű, fajú és vallású politikus ül az Országgyűlésben. Ők az egyetemes okozók.

- Ön történészként is ilyen egyszerűnek gondolja mindezt?

- Igen. Persze a társadalomban is van számos probléma, de a gondok gyökere abból fakad, hogy a politikusok tönkretették az országot. Persze ha a politikusbűnözéstől megszabadultunk, nem gondolom, hogy egy csapásra minden gondunk megoldódik, de hogy ez az elsődleges, abban biztos vagyok.

- A Jobbik a közvélemény-kutatások szerint biztos parlamenti tényező lesz. Tart az önöknek Orbán Viktor által beígért pofonoktól és a hazazavarástól?

- Ahhoz előbb Orbán Viktornak kormányra kellene kerülnie. Én nem hiszek a közvélemény-kutatásoknak. A Jobbik támogatottsága az ő adataiknál jóval erősebb. Megismétlem: a Jobbik kormányzásra készül. Van persze egy rejtőzködő szavazóbázisunk is, akik nem akarják vagy nem merik elmondani, hogy a mi szimpatizánsaink.

- Alelnöke, Novák Előd is arról beszélt legutóbb, hogy sok szakértőjük sem meri felfedni jobbikos kötődését. Miért kell önöknek rejtőzködniük?

- Sajnos a Jobbik szimpatizánsai ma az egzisztenciájukkal játszanak. Az elmúlt húsz év politikai harcai nyomán úgy alakult, hogy vagy MSZP-s, vagy fideszes intézmények vannak csak, s csak ilyen vezetők. Számukra a Jobbik közös ellenség. De híveinknek már csak áprilisig kell kibírniuk ezt az üldöztetést.

- Azt mondja, üldözöttek. De hát ön is járja az országot, fórumokat tartanak, kampányolnak. Miben áll üldöztetésük?

- Egzisztenciális, titkosszolgálati és médiafenyegetésekben. A Magyar Gárda története is a folyamatos üldöztetés közepette zajlik. Méltatlan hozzánk, hogy sok helyre egyszerűen nem engednek be bennünket.

- A gárda kapcsán kérdezem: mai sajtóelemzések szerint mintha újabban a párt jegelné a gárdát. Elmaradóban vannak a nagy gerillamarketinges akciók...

- Ez az egyik gazdasági hetilap aljas, gyomorforgató s az objektivitást figyelmen kívül hagyó folyamatos akciózása a Magyar Gárda ellen. Egy nem létező konfliktust próbálnak falra festeni most is. Izzadságszagú próbálkozás ez megint.

- Jelöltjeik között, noha a párt ifjúsági közösségként indult, számos volt MIÉP-es vagy kisgazda nevet találunk. Nem volt elég fiatal, vagy tudatosan választottak régebbi jobboldali arcokat?

- Nagyon sok fiatal van jelöltjeink között, átlagéletkoruk talán nem a legalacsonyabb. Tagságunk, szimpatizánsaink viszont biztos, hogy a legfiatalabb a pártok között. De az erős generációs jelleg mellett minden becsületes embert szívesen látunk. Így azokat is, akik megjárták a MIÉP-et, a kisgazdapártot vagy a Fideszt. Nem ők, hanem korábbi pártjaik változtak.

- Egy friss elemzés szerint a Fidesz-tábor 40 százaléka szívesen támogatná a Jobbikot is. Önök rámennek erre a kampányban?

- A régebbi pártok mindig túlmérték, hogy milyen mértékben foglalkozzanak egy-egy kérdéssel, mi nem így működünk. Ha valamit igaznak tartunk, akkor azzal előállunk. Ha ez a Fidesz vagy az MSZP táborában jó hatást vált ki, akkor persze örülünk. Látszik a Fidesz kommunikációjából, hogy ők is érzik, szavazóbázisuk azt szeretné, amit a Jobbik akar. Ezért három-négy lépessel mögöttünk kullogva, de a kampányban ők is szóba hozzák a témáinkat. Számunkra a földkérdés, a cigányprobléma kezelése, az EU-hoz fűződő viszony újragondolása a fontos. Ám most az embereket a válságból kikerülés útja érdekli. Erre nekünk sajátos és tabudöntögető programunk van. A multik megadóztatása, az államadósság felszámolása, a szociális rendszer átalakítása és a magyar bankrendszer megteremtése most a legsürgetőbb.

Kisalföld - vonagabor.hu - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.