Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hideg van???? Minden relatív.
  2010-02-23 21:10:21, kedd
 
  Hideg van???? Minden relatív....Lássuk csak ))

+ 20°C A görögök felveszik a pullóverüket

+ 15°C A jamaicaiak bekapcsolják a fűtést (persze, ha van nekik!?).


+ 10°C Az amerikaiak reszketnek a hidegtől.
Az oroszok a kiskertekben uborkát ültetnek.

+ 5°C Lehelletünk már látszik.
Az olasz autók felmondják a szolgálatot.

+/- 0°C Amerikában megfagy a víz.
Oroszországban a víz egy kicsit sűrübb lesz.

- 5°C A francia autók felmondják a szolgálatot.

- 15°C A macska köti magát, hogy veled aludjon az ágyban.
A norvégek előveszik a pullóverüket.

- 18°C Oslóban bekapcsolják a fűtést.
Az oroszok a szezon végén utoljára utaznak a dácsára.

- 20°C Az amerikai autók nem indulnak el.

- 25°C A német autókat nem lehet indítani.

A jamaicaiak kihaltak.

- 30°C A hatóságok napirendre tűzik a hontalanok kérdését. A macska a pizsamádban alszik.

- 35°C Túl hideg van ahhoz, hogy gondolkozz.

A japán autókat nem lehet elindítani.

- 40°C A svéd autók felmondják a szolgálatot.

- 42°C Europában már nem működik a közlekedés.

Az oroszok a fagylaltot még az utcán eszik.

- 45°C Vannak még görögök?

- 50°C A szemöldökök megfagynak két pillantás között. Alaszkában a fürdőszobák kisablakát fürdéskor bezárják.

- 60°C A fehér medvék délebbre vonulnak.

- 70°C A pokol is befagyott.

- 73°C A finnek menekítik a Mikulást Lappföldről.

Az oroszok felveszik a füles sapkájukat.

- 80°C Az oroszok nem veszik le a kesztyűjüket még a vodka pohárba öntésekor sem.

- 114°C A spiritusz megfagy. Az oroszok nagyon dühösek
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Helytelen a magyar állampolgá
  2010-02-23 20:25:28, kedd
 
 
Helytelen a magyar állampolgárság kiterjesztése egy libsi "német" lap szerint

2010-02-22. 16:55 Kuruc.info

Mi is lenne, ha mi, magyarok tervezünk valamit, ami a nemzeti érdekeink védelmét szolgálná és az európai libsik nem szólnának semmit. Talán a világ is összeomlana, mert - mint az a Süddeutsche Zeitung liberális napilapból kiderül - a románoknak, szerbeknek, horvátoknak szabad megadni az állampolgárságot határaikon kívül élő nemzettársaiknak, nekünk nem. Legalábbis ezt próbálja megindokolni egy álnémet néphóhér, amint az alábbi hírből kiderül.

A liberális német lap tudósítója, Michael Frank bécsi keltezésű írásának alcímében azt emeli ki, hogy a magyar jobboldal a szomszédos országokban élő valamennyi magyart honfitárssá akarja tenni, ami - mint fogalmazott - egy olyan, helytelen gesztus, amelyre számos példa van már.

A tudósító előrebocsájtja, hogy Magyarországon az áprilisi választások eredményeként a "néptribun" Orbán Viktor vezette nemzeti konzervatív Fidesz - ha a közvélemény-kutatások nem tévednek - nagy, akár kétharmados többséghez is juthat a parlamentben, s a szomszédos országok politikusai "rettegnek" ettől. A Fidesz vezetői ugyanis nem hagynak kétséget azon szándékuk felől, hogy a határon túl élő magyaroknak automatikusan megadják a magyar állampolgárságot. Valójában csaknem hárommillió emberről van szó - jegyzi meg a szerző, hozzátéve: a szomszédok mindezt a szuverenitásuk elleni támadásnak tekintik.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a tervnek vannak "előfutárai". Így - mint írja - Európai Unión kívüli országok állampolgárai a kettős állampolgárság révén mind gyakrabban válnak rövid úton uniós állampolgárokká. Brüsszelben tanácstalanság uralkodik azzal kapcsolatban, miként reagáljanak erre a fejleményre - véli a tudósító, s felveti a kérdést, vajon egy európai állampolgárság segítene-e a más országokkal szembeni, hasonló nemzeti túlkapások megelőzésében?

Közép-Európában, s legújabban Magyarországon is, csupán a régi ágyúkat töltötték újra - fogalmaz a lap, rámutatva: az első világháború utáni trianoni szerződésben Magyarország területét olyan nagy mértékben csökkentették, hogy magyarok milliói kerültek a kulturális anyaországon kívülre. Azóta a "trianoni komplexus" a hazafias önsajnálat, illetve a szomszédos országokkal való együttélés megzavarását célzó politikai manőverek állandó forrása - teszi hozzá.

A lap emlékeztetett arra, hogy 2004-ben az ellenzéki Fidesz kezdeményezésére Magyarországon már tartottak egy népszavazást a kettős állampolgárság bevezetéséről. Az akkori szocialista-szabad demokrata koalíció ellenezte a lépést, s a referendum a 25 százalékos részvételi küszöbön elbukott. A magyarok - mint írja - akkoriban nem akarták a Kárpát-medence "vad emberének" szerepét játszani. Ha viszont a Fidesz, ahogy jósolják, most mégis megkapná az alkotmány módosításához szükséges parlamenti többséget, akkor tervének megvalósításához többé már nem lenne szüksége semmiféle népszavazásra. Ha mégsem, akkor a nacionalista Jobbik párt különösen erőszakos szélsőjobboldali és romagyűlölő képviselői segítik majd minden bizonnyal ebben - hangoztatja Michael Frank.

A cikkíró úgy értékeli, hogy a Magyarország és a szomszédos országok közötti "hagyományos" nézeteltérések ellenére az Európai Unió nyomására eddig sikerült egyfajta elviselhető modus vivendit találni. A nemzeti jobboldaltól eredő kettős állampolgársággal való fenyegetés mindezt megkérdőjelezi - fogalmaz a szerző. Ugyanakkor rámutat: mégis az egész egy kettős játék, amire Magyarország éppen legélesebb bírálóival szemben hivatkozhat.

A térség legnagyobb "állampolgárság-szédelgője" mind a mai napig Románia - írja a lap, emlékeztetve arra, hogy Bukarest évekkel ezelőtt titokban mintegy 300 ezer moldovai számára állított ki román útlevelet, ahogy Bulgária is legkevesebb 40 ezer szláv macedónt látott el útlevéllel. Az Európai Unión kívülről érkező szabályos invázió azonban először igazán Horvátország csatlakozásával fenyeget, Bosznia-Hercegovina valamennyi horvát származású állampolgára ugyanis rendelkezik az "anyaország", azaz Horvátország útlevelével. Az unió ezáltal - ha Horvátország esetleg már 2011-ben csatlakozik - félig Boszniát is felveszi, hacsak előtte nem jön létre valamilyen megállapodás Zágrábbal.

Az EU testületei mindezzel szemben különös módon tétlenek - írja a tudósító, aki szerint mindenekelőtt a kettős állampolgárság ellen érvényben lévő európai megállapodást kellene nagyobb határozottsággal érvényesíteni. Egyúttal úgy vélekedett: a nemzeti határokon túli saját etnikumhoz való tartozás törekvéseinek levezetése, illetve a kontinentális identitás erősítése érdekében talán okosabb lenne az európai uniós állampolgárság bevezetése, annak minden nagyvonalúságával együtt, de szigorúan kizárva azokat a csoportokat, amelyek egyelőre nem tartoznak az EU-hoz. (MTI)

Ajánló: A trianoni diktátum előrendelhető 10% kedvezménnyel! (x)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai: Orbán és Mesterházy de
  2010-02-23 20:24:03, kedd
 
  Bajnai: Orbán és Mesterházy demokrata, a Jobbik szörny
NOL 2010. február 22.

Magyarország a világgazdasági válság alatt állva maradt; a kormány kezelte a válságot, utat nyitott a fellendüléshez - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök utolsó parlamenti beszédében. Utódjának adócsökkentést javasolt, szerinte 2014-re lehet eurónk. A Jobbikot szörnynek nevezte, amely tönkreteszi az országot. Frissítve.


Bajnai Gordon szerint Magyarország a világgazdasági válság alatt állva maradt; a kormány kezelte a válságot, megvédte a polgárokat, utat nyitott a fellendüléshez. A miniszterelnök hétfői, az Országgyűlés utolsó ülésnapján elmondott napirend előtti beszédében kiemelte: nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel mondhatta ki ezt a mondatot a kormányzás 10 hónapja után. A kormányfő a válságkezelést megköszönte a felelős többségnek, és a magyaroknak, akik megvalósították, elviselték a válságkezelő programot.

Bajnai Gordon miniszterelnök a következő kormánynak és parlamentnek azt javasolta, hogy lépjen meg adó- és járulékcsökkentést, és ezt elsősorban és "mindenek előtt" a munka terheinek csökkentése érdekében tegye.

Utódjának adócsökkentést javasol

A miniszterelnök kifejtette, hogy a magyar gazdaság 2011 után 4 százalék körüli mértékben bővülhet, és ez alatt 2.000 milliárd forintnyi többletforrást kínál a közös tervekhez. A kormányfő azt javasolta, hogy ennek az összegnek egy szeletét a jövőre, vagyis a versenyképesség javítására és a növekedés fenntartására fordítsák; lépjenek meg adó- és járulékcsökkentést.

Bajnai Gordon szerint nincs most helye a felelőtlenségnek, a csodavárásnak és az illúziókeltésnek, nem lehet feladni a józan ész politikáját. A miniszterelnök azt mondta: az ország aktuális vezetőinek arra kell felkészíteniük Magyarországot, hogy a következő tíz évben mostohábbak lesznek körülmények, mint amilyenek a válság előtti évtizedben voltak.

Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészítenie Magyarországot, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért - mondta összegző beszédében a kormányfő. Hangsúlyozta: ebben a helyzetben kell helyt állni, ezt pedig csak a józan ész diktálta felelősséggel lehet.

2014-től lehet eurónk

Bajnai Gordon szerint 2014 január elsején bevezethető Magyarországon az euró "ha a választások után is marad elég bölcsesség és kitartás". A miniszterelnök azt mondta: az euró 2014-es bevezetéséhez fegyelmezett és takarékos költségvetési politikára, célzott társadalompolitikára, és nem utolsó sorban az ezekre szóló világos felhatalmazásra, egyszóval felelősségre van szükség.

A kormányfő három nemzeti cél kitűzését javasolta: elsőnek a magyar euró bevezetését, másodiknak a foglalkoztatás bővítését, a harmadiknak pedig a gyors gazdasági növekedés beindítását jelölte meg. Utóbbi kapcsán leszögezte: ha nem térnek le az "áldozatvállalással most kijelölt útról, ha a józan ész gazdaságpolitikáját folytatják", akkor 2011-2014 között elérhető a 4 százalékos átlagos éves növekedés.

Orbán és Mesterházy is demokrata, hazafi

Bajnai Gordon azt javasolja a Fidesznek és az MSZP-nek, hogy legalább a szélsőjobbal szembeni fellépés legyen olyan téma, amelyben összefognak, vagy legalábbis nem játsszák ki egymást egymás ellen. "Demokrata és hazafi Orbán Viktor is, demokrata és hazafi Mesterházy Attila is. Lehet, hogy csak ennyi a közös nevező, de ez közös nevező, és ez elég lehet ahhoz, hogy Magyarország legyőzze a szélsőjobb veszélyt" - fogalmazott a kormányfő hétfőn a parlamentben.

Szörny született: a Jobbik

"A fanatikus politikai szembenállásból egy szörny született, és most itt áll, az ajtónk előtt. Dörömböl, hogy eresszük be. Azt is mondja, hogy ránk töri az ajtót és szétveri a berendezést, és beveri a képünket, ha nem tetszik neki. Kijutott az Európai Parlamentbe és most be akar jutni ide, a magyar Parlamentbe" - mondta a kormányő, kiemelte, hogy a Jobbikról beszél. Hozzátette: Az a baj a Jobbikkal, hogy tönkreteszi a hazánkat, nem megoldásokat kínál, hanem bűnbakokat.

Hangsúlyozta: több a hasonlóság a Fideszben és az MSZP-ben, mint e kettő és a Jobbik között. A Fidesz és az MSZP - akármennyire is "tűz és víz", egyaránt demokraták gyülekezete. "A szélsőjobb - és most a Jobbik politikai haszonélvezőiről, vezetői politikusairól és nem a támogatóiról beszélek - pedig nem elkötelezett demokraták gyülekezete."A két nagy pártnak úgy kell megküzdenie egymással, hogy ne a demokrácia legyen a vesztes. Ha a szélsőjobb a nevető harmadik, a másik kettő egyaránt kikapott. Akkor a győztes is nagy árat fizet a győzelméért - fogalmazott a kormányfő.

Bajnai "a legjobb tudása szerint" volt kormányfő

Bajnai Gordon szerint az elmúlt tíz hónapban "a legjobb tudása" szerint dolgozott miniszterelnökként. Azt mondta: az elmúlt tíz hónapban azt tette, amit párton kívüli miniszterelnökként tehetett azért, hogy Magyarország önmagából kihozza a legjobbat. "Nem akartam megváltóként feltűnni, rajongókat gyűjteni és korszakot csinálni" - fogalmazott. Hozzátette: "szakszerűen, a lehető legkevésbé megosztó módon, tisztességgel, határozott, de visszafogott hanggal, eredményesen" igyekezett dolgozni, és annyit végezni a rengeteg feladatból, amennyit egy év alatt csak lehet, és mindig a nehezét venni előre. Tettem, amit a békés, gyarapodó, modern, európai Magyarországért miniszterelnökként tehettem, a legjobb tudásom szerint, nem tévedhetetlenül, de nagy igyekezettel - fogalmazott.

A Fideszt nem hatotta meg Bajnai 'édes-bús búcsúbeszéde'

A Fidesz szerint Bajnai "édes-bús búcsúbeszédében" levetette magáról a felelősséget. A KDNP úgy véli, az elmúlt időszak hibás kormánypolitikájával a kabinet egy évtizedet vett el minden választó életéből. (...)

Mesterházy: nem lehet kukába dobni az elmúlt nyolc évet

Az MSZP kormányfőjelöltje, frakcióvezetője szerint nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni a kukába és az ország közös sikere, ahogy a gazdasági válságot kezelni tudták az elmúlt tíz hónapban. (...)

Dávid Ibolya: az osztogatás korrupcióhoz vezetett

Az MDF elnöke szerint a koalíciós kormányzásnak az alacsonyabb foglalkoztatást, az erősödő szélsőségeket és a burjánzó korrupciót köszönheti az ország. (...)

Kóka János: Az elmúlt tíz hónap sikeres volt

Az SZDSZ frakcióvezetője szerint a gazdasági válság kezelése sikeres volt, ellentétben a társadalmi válságkezeléssel.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pendrive-on tárolta a terhelő
  2010-02-23 19:53:57, kedd
 
  Pendrive-on tárolta a terhelő hangfelvételeket a BKV informatikai igazgatója

2010-02-23 16:25 barikád.hu


Egy hordozható adattárolón rögzítette a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kéréseket bizonyító felvételeket a BKV ma már előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgatója.

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetője egy kis méretű adathordozón, úgynevezett pendrive-on tárolta azokat a politikai kéréseket bizonyító hang- és képfelvételeket, amelyek elsősorban Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyetteshez kapcsolódnak. Értesüléseink szerint Fuzik az öngyújtóméretű számítástechnikai eszközön belső feljegyzések, BKV-s szerződések kép-, illetve telefonbeszélgetések hanganyagait rögzíthette abból a célból, hogy a gyanús ügyek kirobbanása után saját büntetlenségét biztosítsa.

MNO - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: nem lesz számonkérés
  2010-02-23 19:52:07, kedd
 
  Fidesz: nem lesz számonkérés

2010-02-23 19:22 barikád.hu


Politikai felelősségre vonás nem lesz a kormányváltás után, de az elkövetett bűncselekményekért: lopásokért, csalásokért felelniük kell a politikai döntéshozóknak - jelentette ki szekszárdi sajtótájékoztatóján Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója azt mondta, a párt által megfogalmazott öt nemzeti cél egyike a közrend és közbiztonság helyreállítása.

A barikad.hu szerkesztősége nem érti, a Fidesz miért csak most akarja helyreállítani a közbiztonságot, s miért nem merik vállalni a politikai felelősségre vonást? Talán csak nem azért, mert nyakig benne ülnek ők is a slamasztikában?

MTI nyomán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány és pártszakadás a Fide
  2010-02-23 19:46:56, kedd
 
  Botrány és pártszakadás a Fideszben

2010-02-23 08:40 barikád.hu


A Somogy megyei hírportál úgy értesült, hogy bírósághoz fordult néhány nagyatádi Fidesz-tag azt kérve, hogy semmisítse meg a szervezetük feloszlatását kimondó határozatot.

Barbalics István, a feloszlatott szervezet elnöke megerősítette: tudomása van arról, hogy keresetet nyújtottak be emiatt Nagyatádon. Elsőként a Sonline adta hírül, hogy a párt országos választmányának elnöksége feloszlatta a nagyatádi szervezetet. A döntés meglepetésként érte a városi tagságot, s indoklást a mai napig nem kaptak. A Fidesz regionális politikai igazgatója egy nyilatkozatában azt állította: az vezetett a döntéshez, hogy a nagyatádi szervezet több esetben is alapszabályt sértett. Volt olyan tisztújítás, amelyre a helyi vezetők szelektíven küldtek meghívókat, az őket nem támogató tagok közül többeket elfelejtettek értesíteni. Az is a feltételezett okok között szerepel, hogy nagyatádi szervezet gyengén teljesített 2006-ban. A választásokon polgármesterjelöltjük feleannyi szavazatot kapott, mint a győztes Nagyatádért Egyesületé, s a város egyetlen önkormányzati választókerületében sem tudott fideszes jelölt győzni.

Barbalics István, a megszüntetett szervezet elnöke szerint ugyanakkor ezek az állítások minden tényszerűséget nélkülöznek. Állítja: jegyzőkönyvekkel tudja bizonyítani az ellenkezőjét. - Amióta én vezetem a szervezetet - tavaly októbertől - a soronkívüli üléseink előtt mindig írásos meghívókat küldtünk ki, s a soros gyűléseink legtöbbjénél is így jártunk el - közölte.

- A találkozókat egyébként mindig ugyanabban az időpontban, a képviselő testületi ülést követő hétfőn, este hatkor tartjuk. Az eredményességről pedig csak annyit: mára 15-ről 48-ra nőtt a tagság létszáma. Nem gátoltunk meg senkit, aki közénk akart lépni, nem volt egyetlen elutasított kérelem sem. Ellentétben a korábbi állapotokkal, amikor a tagfelvételi kérelmek többnyire a fiókban porosodtak. Egyik önkormányzati képviselőnk például sokáig nem volt tagja a pártnak.

Elmondta: a két legutóbbi tisztújítás alkalmával voltak olyanok, akik otthagyták a gyűlést, mert nem tetszett nekik a megválasztott elnök személye. Barbalics István szerint a nagyatádi fideszes boszorkányüldözés mögött személyes ambíciókat kell keresni. Érdekes helyzetet eredményezne, ha a bíróság megsemmisítené a feloszlató határozatot. Mivel csak egyetlen Fidesz-szervezet működhet a városban, ezért az újonnan alakuló illegitimmé válna.

A választásokhoz közeledve az egyre inkább kiéleződő ellentéteket a múlt év végén elégelte meg a Fidesz választókerületi elnöke, s kezdeményezte a párt megyei választmányánál a nagyatádi szervezet feloszlatását. Úgy tudjuk, arra hivatkozott: a szervezet vezetése megosztó, kirekesztő.

Megkezdődött a helyezkedés

Egyes Fidesz-tagok szerint az áll az ügy hátterében, hogy megkezdődött a helyezkedés - írta a Somogy megyei hírportál. Egyesek vérszemet kaptak a Fidesz-győzelem reményétől, s mindent megtesznek azért, hogy pozícióba kerüljenek. Különböző civil szervezetek mögé bújva új tagok csapatos beléptetésével próbálták az alapszervezetben átvenni a hatalmat. Mivel a helyi vezetés ezt megakadályozta, rájuk sütötték a bélyeget hogy megosztók, kirekesztők.

168óraonline - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 183 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.