Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Orbán rendkívül kedvezőtlen kö
  2011-08-17 21:25:15, szerda
 
  2011-08-17. 18:23
Orbán rendkívül kedvezőtlen körülményeket emlegetett

Fel kell készülni arra, hogy rendkívül kedvezőtlen körülmények között kell a jövőben boldogulnunk - fogalmazott a szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatóján Orbán Viktor. A miniszterelnök bejelentette, három határozatot fogadott el a kabinet a devizahitelesek védelmében, s megígérte, nem lesz lehetőségük a pénzintézeteknek a bankadó áthárítására.
A legközvetlenebb hatás, hogy a devizahitellel rendelkező családok helyzete veszélybe került - tette hozzá. Az elmúlt egy évben meghozott intézkedések révén távolodtunk a veszélyzónától - mondta a miniszterelnök. Orbán szerint egy fellángoló euróválságot nem vehetünk félvállról, igenis súlyos kihívást jelent.
Orbán megjegyezte, az ország már volt nehéz helyzetben, például a nyolcvanas években történt eladósodás is ilyen volt, nem először találkozik tehát ilyen szituációval. ,,Az a helyzet, hogy kedvezőtlen helyzetben hatalmas adósságheggyel kell megbirkózni."
Elmondta, nem fogják hagyni, hogy a válság árát és a korábbi rossz döntéseket az emberekkel fizettessék meg. Hangsúlyozta: az, hogy még a nyári szünet előtt sikerült dűlőre jutni az árfolyamgát bevezetéséről, nagyon fontos intézkedésnek számít, és ez lehet a válasz a kialakult helyzetre, ugyanakkor sok a bizonytalanság.
Gyors kampányba kezdenek, és felvilágosítják az embereket, hogy minden devizahiteles magyar család a megállapított 180 forintos árfolyamon fizethessen, és így majd később rendezhesse adósságait. Egy külön számlán gyűlik a rögzített és a tényleges árfolyam közötti különbség, amit a három év letelte után kell törleszteniük, ez már forinthitel.
Három kormányhatározat
Hangsúlyozta, az államnak kötelessége van a devizahitelesekkel szemben, ezt megmutatta a szociális konzultáció során visszaérkezett válaszok elsöprő többsége is, ez pedig kötelezi a kormányt.
Orbán három döntésről számolt be a szerdai kormányülés után: először is felkérte Matolcsy György gazdasági minisztert, tárja fel, hogyan jutottunk el a biztonságot adó forinthitelrendszertől a bizonytalan devizahitelezés ilyen mértékéig. Másodsorban létrejön egy úgynevezett otthonvédelmi monitoringbizottság, hogy átlátható és követhető legyen a törlesztőrészletek kiszámítása - ebbe a bizottságba bevonják a PSZÁF-et és a jegybankot is. Harmadik döntésként a már ismert 15 százalékról született határozat, vagyis annak, aki él a 180-as ,,árfolyamgát" lehetőségével, a 3 év lejárta után sem emelkedhet a törlesztőrészlete 15 százaléknál nagyobb mértékben.
Orbán Viktor elmondta: az ősz folyamán további lépésekre lesz szükség a veszélyzónától való távolodáshoz. A kormány ráadásul továbbra is eltökélt az államadósság csökkentésében, amihez szintén nagyon komoly döntések kellenek. Ezért aztán nagy szerepe lesz a szeptember 7-9-i, háromnapos Fidesz-KDNP közös frakcióülésnek, ahol a lépésekhez szükséges politikai támogatás megszerzése lesz a feladat - tette hozzá a miniszterelnök.
Kedvencei, a fészekrakók
A fészekrakó program keretében lévők is élhetnek az árfolyamgát lehetőségével - mondta a miniszterelnök. A bankok naponta követett gyakorlatáról nem áll rendelkezésre információ - tette hozzá. Orbán szerint a kormány elkötelezett abban, hogy a bajba jutott emberekről újabb bőrt ne húzzanak le.
A miniszterelnök szólt arról, hogy az őszi döntésekről akkor érdemes beszélni, ha túl lesznek az évindító frakcióülésen. Az egész őszi menetrend politikai jóváhagyása a két kormányzó párt frakcióülésén szerepel - tette hozzá. A bankadót nem lehet és nem is fogják áthárítani, ha ezt megkísérlik, akkor a kormány föl fog lépni - ígérte Orbán, mi meg valamiért nem hisszük.
Nem fog változni a korábban bejelentett költségvetési hiány, 3 százalék alá visszük, bármi is történik a világban - mutatott rá a politikus. ,,Tartani fogjuk az államadósság-csökkentést, ehhez kapcsolódik, hogy az önkormányzati adósságok terén is előre fogunk lépni" - tette hozzá. Orbán bejelentette, hogy nem adják föl az arányos adórendszer további építését, ,,ha ebből engedünk, feléljük a jövőnket".
Nem az előrejelzéseinket kell módosítani, idén százmilliárdos hiány keletkezik az alacsonyabb növekedés miatt, ami további intézkedéseket követel, de ez őszi feladatokat igényel. ,,Sűrű napjaink lesznek a frakcióülésig" - mondta a miniszterelnök.
Jobbik: a kormánynak nincs jó válasza a válságra
A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök szerdán nem adott választ arra, hogyan találhat kiutat Magyarország a jelenlegi gazdasági válsághelyzetből. Hegedűs Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese a kormányfő tájékoztatója után újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: Orbán Viktor - az előző kormányokhoz hasonlóan - kizárólag olyan neoliberális kliséket használt, amelyek zsákutcába juttatták az országot az elmúlt húsz évben.
A jobbikos politikus ehelyett, pártja gazdasági programjából merítve, erőteljes keleti nyitást javasolt, valamint kezdeményezte, hogy Magyarország is tegyen lépéseket az államadósság visszafizetésének könnyítése érdekében.
(MTI)



http://kuruc.info/r/2/83654/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy háborús tizedelés 66 éve
  2011-08-17 21:22:19, szerda
 
  Egy háborús tizedelés 66 éve



,,Bombaként robbant" a hír a ma reggeli híradásokban, hogy a magyar nyomozó hatóságok megkezdik a vizsgálódást az 1945 márciusában a Veszprém megyei Olaszfalu területén történt, a szovjet csapatok által elkövetett - és 33 civil áldozattal járó - tizedelés ügyében.

A II. világháború utolsó német offenzívájának, a Tavasz Ébredésének kifulladása után a Vörös Hadsereg nagy erőkkel ellentámadásba ment át Nyugat-Magyarország területén, amelynek során alig egy hónap leforgása alatt elérte Magyarország és az akkori III. Birodalom határát is. A szovjet ellentámadás érintette Veszprém megye egész területét, ahol becslések szerint mintegy 3500 civil esett áldozatul az győztes szovjet csapatok által elkövetett erőszakos cselekményeknek, amibe még nem számoltuk bele az akkori szovjet ,,hadiszokásnak" megfelelő és Ilja Ehrenburg által a Pravdában folyamatosan provokált eseteket, a tömegesen megbecstelenített lányok, asszonyok számát.

A Bakonyban fekvő Olaszfalu településen - máig tisztázatlan okokból - tizedelésre került sor, amelynek során 33 fiatal magyar férfit lőttek agyon a helyszínen.

Az áldozatok egymáshoz rendkívül közel elhelyezett sírhantjai ma is láthatóak a település temetőjében. A korabeli szemtanúk szerint az összefogdosott, zömében 18-20 éves fiatalok nagy részével rövid sorozat vagy tarkólövés végzett. Holttestüket egy sebtiben kiásott gödörben, vászonba tekerve földelték el.

Eddig a megdöbbentő hír, teljes részvétünk a magyar áldozatok iránt. Azonban néhány kérdést és gondolatot fűzzünk hozzá ehhez a hirtelen előkerülő, gyanúsan fontos hírhez.

Emberek: 1945-ben háború volt Magyarországon, méghozzá annak legkegyetlenebb verziója, amelynek során szinte minden eszköz megengedhető volt az ellenség tartásának, büszkeségének megtörésére az atombombától a terrorbombázásig (egyedül a betiltott harci gáz tömeges bevetésére nem kerültek még elő bizonyított adatok). Az 1945-ben történt események köztudottak voltak a faluban és a környéken, a fiatalok sírjai a temetőben jól látható helyen voltak, vannak. Miért csak most, 66 év elteltével lett fontos az igazság kiderítése? Hogyhogy elmaradt mindez az igazságtevő rendszerváltás és az azt követő 20 esztendő során? Mit fog tenni a nyomozó hatóság, ha bebizonyosodik, hogy a Vörös Hadsereg háborús bűntettet követett el? Kikérik az elkövetőket? Ez lehetetlen, hiszen a két, abban a térségben tevékenykedő szovjet dandár és parancsnokaik neve ismert, azonban ők már meghaltak. Így viszont - szól a hír - bocsánatot kell kérniük az utódoknak. Érthető? Ismerős már a dolog? Bocsánatkérésre kényszeríteni olyan embereket, akiknek semmi közük nincs az adott eseményekhez.

De itt valójában nem is személyeknek, hanem az orosz népnek kellene kiállni és bocsánatot kérni, hiszen fontos még kiemelni, hogy a hírekben folyamatosan orosz és nem szovjet csapatokról beszélnek. Egyértelmű a mesterséges oroszellenes hangulatkeltés újabb adagja. Egyébként azokat, akik ezt a hírt becsempészték a híradásokba és akiknek ez a hír igazán fontos, egyáltalán nem érdeklik az agyonlövöldözött fiatalok: ők most gazdasági, geopolitikai okokból kifolyólag abban érdekeltek, hogy az oroszok sötét színben tűnjenek fel a magyarok előtt. Szánalmasan gyenge próbálkozás. És a legfontosabb: amennyiben ennyire fontos lett a múltban elkövetett bűnök ügye, miért nem kezdődik meg a nyomozás például - a még ma is busás nyugdíjakkal a nyakunkon élősködő - ÁVH-s pribékek, vallatók, kínzók ellen? Hiszen ezek a bűncselekmények sokkal nagyobb számúak voltak és időben is jóval közelebb esnek napjainkhoz. A válasz egyértelmű, már sokszor leírtuk.

Úgyhogy a múlt egy-egy ilyen szelektíven kiragadott, politikai hangulatkeltés alapján előkerült szeletkéjének boncolgatása helyett a közelmúltbeli történelem teljes Igazságának kiderítésén kellene munkálkodni, függetlenül az áldozatok és az elkövetők kilététől. Elég legyen a manipulálásból! A legjobb lenne a múlt helyett a jövő felé fordulni, ami még komoly kihívásokat, meglepetéseket tartogat.

És jó lenne már leszállni az orosz népről, amely nem azonos a sztálinizmus szovjet katonai egyenruhába bújtatott erőszakoskodóival. Viszont Európa jövőjének egyetlen jelentős erővel bíró letéteményese.

Csobánczi Csaba - Jövőnk.info
2011. augusztus 17.


http://jovonk.info/2011/08/17/egy-haborus-tizedeles-66-eve
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lopással vádolják a Magyarorsz
  2011-08-17 21:18:40, szerda
 
  Lopással vádolják a Magyarországot lerasszistázó kis Geszti celebet
2011. augusztus 17. 10:29
Hunhír.info

A világhálón egyre többen vetik fel, hogy Geszti Péter új zenekara, a Gringo Sztár lemásolta a The Black Eyed Peas nevű amerikai együttes egyik korábbi slágerét. A Magyarországot a napokban lerasszistázó kis libafióka gringonak nevezi magát újabban. Tudják, mi a gringo? A bevándorlók, az idegenek, a jöttmentek gúnyneve Dél és Közép-Amerika államaiban.

A napokban több vád érte az interneten a Gringo Sztárt, miszerint a Szabadulj fel! című daluk hasonlít a The Black Eyed Peas 2009-es slágerére, az I Gotta Feelingre. Az index.hu például ,,Black Eyed Peas-utánzat"-ként emlegeti, a YouTube-on pedig a két dalból készült videomontázs hívja fel a figyelmet a hasonlóságra.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=44237

Az összes zsidó, aki elhagyta a hazáját, ők mind gringók.
Az itt parazitáskodó zsidó is mind gringó. Nem ez a hazájuk.
A Geszti is egy idegen, zsidó tolvaj.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög a Széll Kálmán-program
  2011-08-17 21:16:32, szerda
 
  Dübörög a Széll Kálmán-program, további 100 milliárdos kiigazítás kell


A magyarországi fősodratú médiában már megkezdődött az ország további eladósításának felvezetése. Hónapokkal ezelőtt a Széll Kálmán programmal kapcsolatban a következőket írtuk:

"Az államháztartási hiány csökkentésének hangoztatása nem a magyar lakosság érdekében történik, hanem hogy a maastrichti szerződés kritériumaihoz való igazodással az ország kockázat-besorolása javuljon, vagyis jogosult legyen újabb hitelek felvételére...

...a valutaárfolyam jelenlegi alakulása mellett a strukturális reformok évente további 70 milliárd forint terhet rónak majd a háztartásokra. A lakosság fizetésképtelensége a bankrendszer azonnali összeomlásához vezet, ezért javasolják, hogy a Magyar Nemzeti Bankba helyezett külföldi letéteket vonják ki, mert az magával rántaná más országok bankrendszerét is, és engedélyezzék a bankok további megadóztatását. Az EU vezetését azzal kívánják meggyőzni, hogy a strukturális reformok 2012-re plusz 500 milliárd, 2013-tól 2015-ig pedig évente újabb 900 milliárd korrekciós igényt jelentenek majd, ami miatt az ország majd újabb IMF hitelt venne fel."

Most lássuk, holt tart a Széll Kálmán program, az újabb IMF-hitel előkészítésének programja. Az emberek mindent elhisznek, hiszen "válság van". A hazai sajtóban többek között ezek a kijelentések olvashatók:

"A tegnapi GDP-növekedési adat után a legoptimistábbak is meggyőződhettek arról, hogy a magyar gazdaság nem azon a növekedési pályán halad, amit a kormányzat a konzervatív pályában felvázolt. A gyengébb teljesítmény miatt a költségvetési tervezés alapjainak újragondolására is szükség lehet - ezt Kármán András ismerte el tegnap."

"A GDP-arányában mért 0,3-0,4 százalékos egyenleghatás azt jelenti forintban kifejezve, hogy jövőre 90-120 milliárd forinttal várható nagyobb hiány a rosszabb gazdasági kilátások miatt."

"Jövőre 90-120 milliárdos pluszhiány várható:

A kormány által reméltnél egy százalékponttal kisebb, három helyett kétszázalékos GDP-bővülés átlagosan a GDP 0,3-0,4 százalékával rontja a költségvetési egyenleget - tudtuk meg a költségvetés tervezésében részt vevő forrásoktól. Az egyenlegromlás mértéke függ attól, hogy a gazdasági lassulás mire vezethető vissza."

"Amennyiben jövőre 3 százalék helyett csak egy százalékos lesz a gazdasági növekedés, úgy a Széll Kálmán-terv mellett további 100 milliárd forintos kiigazításra lenne szükség a hiánycél tartása érdekében"

Ahogy az Orbán-kormányt ismerjük, fél éven belül már arról olvashatunk, hogy nem valósul meg az egy százalékos gazdasági növekedés sem, 220-250 milliárdos pluszhiány jelentkezik, egy éven belül pedig ez meghaladja a 400-at. "Újabb megszorítások kellenek ahhoz, hogy a magyar gazdaság elkerülje a recessziót" és hasonlók. A cél, hogy 2014-re lenyomjanak a nép torkán egy újabb IMF-hitelt...

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info
2011. augusztus 17.



http://jovonk.info/2011/08/17/duborog-szell-kalman-program-tovabbi-100-milliardos -kiigazitas-kell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A svájci frank rabjai
  2011-08-17 21:15:01, szerda
 
  Papp József: A svájci frank rabjai

Dátum: 2011. August 17. Wednesday, 15:54

Publicisztika

Az államadósság felelősei után a devizahitelek elterjedésének okait is megkeresné a kormány, miközben a múlt héten újabb rekordokat döntött a svájci frank árfolyama. Kik az igazi felelősök?

2002-ben vásároltam egy használt autót. Bár készpénzzel szándékoztam fizetni, az autókereskedő unszolására a vételár egy részét svájcifrank-alapú hitelből fizettem ki. A valóban kedvező kondíciójú hitel futamideje egy év volt, de a lejárat előtt néhány hónappal kitört 2003-as forintválság az utolsó pár havi törlesztőrészletet drasztikusan megugrasztotta. Eltöprengtem azon, hogy vajon mi is az a devizaalapú hitel, amelynek ilyen kiszámíthatatlan kockázatai vannak. Egyáltalán, valóban svájci frankban megszerzett forrásaiból nyújt-e hitelt a bank, vagy pedig az éleződő versenyben egy trükkös új pénzügyi terméket akar bevezetni, pénzteremtési jogosultságára alapozva.

Miféle ország az, ahol saját pénznemben több mint kétszer akkora kamatlábra adnak kölcsönt, mint devizaalapú elszámolásúban, amit ráadásul éppen úgy forintban kell törleszteni, mint a forinthitelt. Ha tudnak forintban is kedvező kamatozású hitelt nyújtani, akkor miért számíthatnak fel más tranzakciók után mégis sokkal magasabb kamatokat?


2008 októberében lejárt a lakástakarék-betéteink futamideje, és élni kívántunk az állami kamattámogatású hitel felvételének lehetőségével. A banki ügyintéző mindenáron rá akart beszélni, hogy svájcifrank-alapú hitelt vegyünk fel. Akkor, amikor a pénzügyi válság kitört, és már elkezdett zuhanni a forint árfolyama, még mindig a bankalkalmazottak érdekeltségének központi elemét képezte a devizaalapú kölcsönök eladása. Hülyének néztek a bankfiókban, hogy mégis a támogatott forinthitelt választottam. Akkor azon gondolkodtam el, hogy milyen kormánya is van Magyarországnak, amely nem védi meg állampolgárait a beláthatatlan kockázatoktól, és nem korlátozza a bankok gátlástalan magatartását. 2011 augusztusában a svájci frank árfolyama túllépte a 270 forintot. Több százezer óvatlanabb honfitársam, akik hosszú futamidőre vettek fel 150 forintos árfolyam alatt svájcifrank-alapú hitelt, a kilátástalanság biztos tudatában élik mindennapjaikat. Aki pedig menekülni szeretne ebből a helyzetből, lakását eladva egy összegben visszafizeti a kölcsönt, félmilliós büntetést kap, mert a négy napig tartó (?) átutalás alatt az árfolyam összeomlott.

Az efféle vérlázító esetek miatt bizony lehet félnivalója a magyar politikai elitnek attól, hogy rá fog dőlni mindaz, amit a rendszerváltás leple alatt összehozott. Azt, amit olyan találóan kifejez a hipokrita parazita jelző: a közjó alázatos szolgálata helyett a közpénzekből való gátlástalan gazdagodás vált a politikai osztály legfőbb motiválójává. Ide vezet az, ha a pártok versenye nem a közjót optimalizáló programok ütköztetésén, hanem a választópolgárok korrumpálásán alapul. A korrumpálás nem csupán abból áll, hogy megalapozatlan ígérgetésekkel vásárolják meg a szavazatokat, hanem abból is, hogy a korrupció válik a gazdaság egyik legfőbb szervező erejévé. Az osztogatást és a közpénzek megszerzésére irányuló képmutató élősdi mentalitást szolgáló költségvetési kiadások miatt a hazai kkv-szektor teljesítőképességéhez túlméretezett adókat kell beszedni. Az alacsony termelékenységű vállalkozások jelentős része ezért arra kényszerül, hogy jövedelmének egy hányadát eltitkolja, alkalmazottait pedig arra kényszerítse, hogy fizetésének egy részét zsebbe kapja. De az adócsalással cinkosságot vállalnak a közpénzeket ellopó politikai osztállyal: nyugodtan csalhatod az adót, ha nem firtatod, mit csinálunk az adóforintokkal. Magyarországra nagyon is illik a német gondolkodó, Jürgen Habermas megállapítása, miszerint egy demokrácia minőségét az dönti el, hogy a választópolgárok hogyan teljesítik adófizetési kötelezettségeiket, és ennek függvényében hogyan élnek szavazati jogaikkal. Ott, ahol emberek százezrei nem képesek megélni adócsalás nélkül, hogyan is tudnák felelősségteljesen gyakorolni a választópolgári jogaikat?

Az ilyen képmutató modellen alapuló társadalmakban azonban kódolva van az eladósodás: soha nem lehet annyi adót beszedni, mint ami a modell fenntartásához szükséges. A korrupción és adócsaláson alapuló gazdaságot a pénzpiacok csak horribilis kamatfelárral hajlandóak finanszírozni. Ugyanakkor a hipokrita kormányzás, ha akarná, sem tudná letörni a kamatokat, mert nem lehet úgy a közjót szolgálni, hogy cselekvésének fő rugóit átláthatatlan lobbiérdekek mozgathatják. Ebben a közegben törvényszerűen vált a korrumpálás egyik eszközévé a devizaalapú hitelek eszkalálódása: képtelenek vagyunk olyan gazdaságpolitikát folytatni, amelynek eredményeként ne számítanának fel szégyenteljes kamatfelárat a nekünk hitelezők, ezért kedvező kamatozású, devizaalapú hitelfelvételi lehetőségekkel kárpótolunk benneteket.

Ennek a fajta kormányzásnak a bűne az, hogy a magyarországi adósok, állam, háztartások, vállalatok egyaránt jóval nagyobb adósságszolgálatra kényszerülnek, mint kellene. Csehországban vagy Szlovákiában alig van kamatfelár, és a devizaalapú hitelek aránya is minimális, tehát lehetett volna máshogy is csinálni. Évente több mint ezermilliárd forintot vagyunk kénytelenek eltékozolni csak azért, mert magas kamatfelárat kell fizetni a bennünket hitelezőknek, illetve a devizában felvett kölcsönöket sokkal rosszabb forintárfolyamon kell törleszteni. Szakértők szerint a devizaalapú hitelt felvett háztartások a forint svájci frankhoz viszonyított minden tízszázalékos árfolyamesésénél 80-85 milliárd forintnyi többletkiadásra kényszerülnek, ennyivel kevesebb jut fogyasztásra. Az önkormányzatok jelentős része is vett fel ilyen hiteleket, aminek következményeként hamarosan veszélybe kerülhet még az alapfunkciók teljesítése, azaz az ország normál működése is.

Az államadósság elviselhetetlen felárral terhelt kamatainak teljesítése és a vállalkozások feleslegesen magas adósságszolgálata pedig tovább apasztja a növekedés forrásait, így nem csoda, ha a gazdasági növekedés kizárólag a nálunk letelepedett multik exportjából származik, aminek azonban alig van adótartalma. Ezzel a kör bezárul, pedig ha ez az eltékozolt GDP a vállalkozásoknál maradhatna és/vagy a háztartások fogyasztási többleteként pótlólagos keresletet támaszthatna, akkor Magyarország valóban az Európai Unió mintaállama lehetne.

Az, hogy ez nem így van, az teljes egészében a politikai elit felelőssége. A Fidesz arra kapott kétharmados felhatalmazást, hogy ebből az ördögi körből ki lehessen törni. Ezzel a többséggel a hipokrita mentalitás alapjait gyorsan likvidálni lehetne. Elemi érdekünk, hogy ez a történelmi esély valóra váljon. Az Orbán-kormány el is kezdte az élősdiség néhány csapjának az elzárását, de vajon őszintén akarja-e a még meglévő csatornák betömését az a politikai erő, amely maga is jelentős mértékben hozzájárult a modell kiépítéséhez. Tud-e, akar-e megálljt parancsolni azoknak, akik úgy érzik, hogy eljött az ő idejük, és most nekik van joguk a közpénzek átszivattyúzására. Lesz-e végre Magyarországnak olyan kormánya, amely valóban a közjó érdekében kormányoz, és nem a homályban maradó nyers gazdasági érdekek mozgatják?

Ezekben a baljós időkben végzetes lenne, ha nem sikerülne kitörni az előbb leírt ördögi körből. A tét nagyon nagy, a kilátástalanság miatt feldühödött emberek haragja pedig a mostani kormányra fog áramlani, annak ellenére, hogy a kialakult helyzetért a fő felelősség valóban az előző kormányokat terheli.

Igenis szükség van arra, hogy a rossz kormányzásnak büntetőjogi következményei is legyenek, a csávából csak akkor lehet kimászni, ha a kormányzás végre - a szereplők önkorlátozásának eredményeként - valóban a közjón alapul.

Forrás: www.komment.hu

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4439
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Kiábrándító, hogy milyen lúze
  2011-08-17 09:31:10, szerda
 
  "Kiábrándító, hogy milyen lúzer ez a magyar társadalom"
2011. augusztus 17. 09:03
Hunhír.info

"A beszélgetés alatt Stadler rám támadt, hogy mi nem is vagyunk igazi radikálisok, mert ha azok lennénk, már le kellett volna lőnünk Gyurcsányt. Mondhatnám azt is, hogy Gyurcsány megölésére uszított. Azt is hallom, hogy ahelyett, hogy ennek a megmagyarázásával vesződnének, a Fideszesek elkezdtek arról cikkezni, hogy mit mondott Toroczkai meg Tyirityán Zsolt a Magyar Szigeten. Nem tudom. Nem is érdekel. Egyébként az sem, amit Stadler mondott. Mindenki vállalja azért a felelősséget, amit mond."

Tudomásomra jutott, hogy nyilvánosságra került egy videó részlet a Stadler Máriával (Fidesz) folytatott beszélgetésemről. Nem ismerem a beosztását a pártjában, de az V. kerületi Fideszben valamiféle fontos embernek tűnt. A lényeg, hogy Stadler asszony egy egyesületet működtetett (vagy még mindig működtet), amelyen át ráérős jobboldali nyugdíjasokat pénzelt, hogy azok a különböző betelefonálós műsorokban agitáljanak, és maga is folytatta ezt a tevékenységet. Ezzel eddig még nincs baj. A feladat az MSZP kormány szidalmazása volt elsősorban, másodsorban viszont a hazafiak mocskolása, provokátorozása (már aki hajlandó volt erre is). Egyszer aztán egy jóérzésű idősebb hölggyel, aki ismerte Stadlert, elmentem és váratlanul meglátogattam őt az V. kerületi Polgárok Házában és kérdőre vontam, hogy ugyan már milyen alapon provokátoroz, meg MSZP-ügynököz le engem. Ekkor készült ez a felvétel, nem volt vele semmilyen szándékom (nem vagyok Benkő György), csak úgy felvettem. Nem gondoltam, hogy egyszer még hasznos lesz.

A beszélgetés alatt Stadler rám támadt, hogy mi nem is vagyunk igazi radikálisok, mert ha azok lennénk, már le kellett volna lőnünk Gyurcsányt. Mondhatnám azt is, hogy Gyurcsány megölésére uszított. Azt is hallom, hogy ahelyett, hogy ennek a megmagyarázásával vesződnének, a Fideszesek elkezdtek arról cikkezni, hogy mit mondott Toroczkai meg Tyirityán Zsolt a Magyar Szigeten. Nem tudom. Nem is érdekel. Egyébként az sem, amit Stadler mondott. Mindenki vállalja azért a felelősséget, amit mond (Soóst is beleértve).

Amire viszont rá akarok mutatni. Ez a felvétel még mindenféle Magyarok Nyilai ügy előtt készült jóval. Mikor ezen eljárásban letartóztattak a másodfokú bíróság azt írta, hogy ,,a nyomozati iratok a megalapozott gyanút alátámasztó nagyszámú, konkrét, közvetlen és személyhez" - mármint az enyémhez - ,,köthető bizonyítékot tartalmaznak". Mivel a végzést hozó - azóta alkotmánybírónak választott - Szívós Mária bírót nem úgy ismertem, aki légből kapott dolgokra hivatkozik döntéseiben, elképedtem és az forgott a fejemben, hogy vajon miket hamisíthattak és dughattak az orra alá. Ez még inkább arra sarkallt, hogy semmit ne is mondjak addig, míg ezeket a ,,nyomozati iratokat" meg nem ismerem.

Nos, az azóta átadott temérdek irat között semmilyen ,,konkrét, közvetlenül a személyemhez köthető" bizonyíték nincs. A médiában is csak az ment, hogy ki mivel hősködött vagy ki mit állított vagy vallott rólam.
Akkor most tessék, itt van egy tényleg konkrétan a személyemhez köthető ,,bizonyíték", ahol konkrétan én nyilatkozok meg ,,támadás, merénylet, terror" ügyben. Mondhattam volna azt is Stadler asszonynak, hogy ,,adjon fegyvert Gyurcsány lelövéséhez, ha azt akarja, hogy megtegyük", nem lett volna semmilyen tétje, ha ezt mondom ott hatszemközt, hadd lássa, hogy ,,igazi radikális vagyok". De nem ezt mondtam! Hanem elhárítottam, hogy nem vagyunk gyilkosok. Ez az én egyetlen valódi megnyilvánulásom ebben a témában és mégis én vagyok börtönben és engem rágalmaznak 2009 óta. Most mondjam el, hogy miket hallottam itt bent arról, hogy mely politikusok kiket tetettek el láb alól? A bűnözői világban tudják ezeket. Gyomorforgató az a képmutatás, amit ezek folytatnak. És sajnos kiábrándító, hogy milyen lúzer ez a magyar társadalom, hogy ezeket szavazgatja meg 20 éve.

Budaházy György

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=44231
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Célkeresztben
  2011-08-17 09:21:25, szerda
 
  Célkeresztben

Gondolom, nem mondok nagy újdonságot senkinek azzal, ha rögzítem a tényt: az elmúlt hetekben ismét teljes gőzzel beindult az a gépezet, ami a magyar radikális oldal leszalámizására hivatott. Sorra jelennek meg a féligazságokat mantrázó újságcikkek, a gyalázkodó beszámolók, a manipulatív módon összevágott tévériportok, amelyekben a nagyon jól értesült megmondóemberek próbálnak éket verni közénk, radikálisok közé.

A manapság zajló folyamatok azt hiszem teljesen egyértelműek és igazából nincs is semmi meglepő bennük.

Az elmúlt másfél évben mindenféle gáncsoskodás és médiaelhallgatás ellenére a radikálisok a többi párttal ellentétben, nemhogy csak megtartották, hanem még növelték is a társadalmi támogatottságukat olyannyira, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások már arról számoltak be, hogy a Jobbik megelőzte az emeszpét és az ország második legnagyobb pártjává lépett elő. Ez a tény pedig egyátalán nem esik egybe se az elvtársak, se a narancsosok érdekeivel. [a legutóbbi felmérésért katt a linkre]

Így aztán az, hogy ezek után vadásznak ránk várható volt. Azonban arra talán egyikünk sem gondolt, hogy a gyalázkodó hadjárathoz majd mi magunk fogjuk szolgáltatni a legjobb muníciót. Pedig ez történt. A saját hülyeségünk, a saját idiotizmusunk miatt ismét sikerült magunkat bemanőverezni egy olyan helyzetbe, ami kisebb előrelátással könnyedén elkerülhető lett volna.

Ha visszanézünk az elmúlt hónapok eseményeire, akkor jól látható, hogy a Jobbik végre eljutott oda, hogy már nem követett el kisebb politikai és durvább kommunikációs hibákat. A fősodratú médiában is megjelenő, az egész országot foglalkoztató politikai és társadalmi történésekből rendre jól jöttünk ki és a nagy visszhangot kapott gyöngyöspatai események is - annak minden amatőrködése mellett - a mi érdekeinek megfelelően végződtek.

Ezért aztán nem is lehetett más a folytatás, mint az, hogy a radikális oldal többi meghatározó szereplője kerüljön a támadások célkeresztjébe. A Magyar Sziget hete pedig jó lehetőséget tartogatott arra, hogy a narancsos és liberált tollforgatók valamit összekaparjanak a további támadásokhoz. Azonban arra, amit ott találtak szerintem még ők maguk sem számítottak. De az egészben a legdurvább az, hogy igazából mi, radikálisok sem.

Azt hiszem ahhoz, hogy a fenti összefüggéseket észrevegyük, nem kell politikai elemzőnek lenni. Ehhez nem kell semmi más csak egy kis józan ész, amit azt gondolom, hogy a HVIM-es vezetőktől is joggal elvárhatnánk. Az elmúlt évek bepróbálkozásai után pontosan tudható volt, hogy lesznek olyanok, akik beszivárognak a Magyar Szigeten közénk, hogy lesznek olyanok, akik azt fogják lesni, hogy mikor mi hangzik el, hogy mikor mond valaki olyat, amivel utána majd az újságok címlapján lehet riogatni a gyanútlan népeket.

Ennek ellenére a szervezők hagyták, hogy Tyirityán Zsolt olyan felesleges baromságokat beszéljen, mint amiket. Aztán hagyták azt is, hogy utána végighaknizza a média egy részét és szánalmas magyarázkodásával még nagyobb szart kavarjon. Végül pedig az amúgy is necces történetet megfejelték a Sziget-tüntetés körüli balfaszkodással, ami egyébként, ha jól meg van csinálva egyrészt tényleg jó kis fricska lett volna, másrészt pedig tényleg bemutathatta volna azt a kettős mércét, amivel manapság ebben az országban mérnek. De végül ez is el lett bénázva, mégha Zagyva Gyula törvénytelen előállítása a későbbiekben még rávilágíthat egy-két dologra.

Tegnapra pedig eljutottunk oda, hogy magunk között a legmagasabb szintre emeletük az eddig mindannyiunk által joggal megvetett elhatárolódgatást. Vona Gábor ugyanis egy rendkívüli sajtótájékoztatón - tegyük hozzá mindjárt, hogy valahol érthető módon - kijelentette, hogy a Jobbik nem vállal közösséget se a Magyar Szigeten elhangzottakkal, se a Sziget fesztivál bejárata előtt történtekkel. [a sajtótájékoztató vágatlan felvételéért katt a linkre]

És most azt hiszem fel lehet tenni a legfontosabb kérdéseket: Mi értelmi volt ennek az egész cirkusznak? Mi szükség volt Tyirityán idióta szövegére, mi szükség volt a Sziget bejárata előtti szervezetlen hőbörgésre? Kinek volt ez jó?

Miért nincs annyi esze annak, akinek lennie kéne, hogy előre gondolkodjon, hogy tisztába legyen azzal, hogy célkeresztben állunk, hogy minden kimondott szónak, minden cselekedetnek jelentősége és következménye van? Hogy vannak keretek, amit nem érdemes átlépni és nem azért, mert az nem tetszik a liberáltaknak, a cionistáknak, vagy akárkinek, hanem egyszerűen azért, mert az kívül esik a józan ész határain.

Az ellenfeleink a tenyerüket dörzsölve, vigyorogva szemlélik a történteket, amire valljuk meg, minden okuk megvan, hisz elérték a céljukat. Most radikális néz kérdően radikálisra és sokan nem értik, hogy hirtelen, hogy kerültek egyesek közölünk látszólag a másik oldalra. Pedig nem történt lényegében semmi sem, csak azok, akiknek nagyobb összefüggésekben kéne gondolkodniuk, úgy látszik, nem látnak tovább kettőnél és ezáltal előállítottak egy olyan helyzetet, ahol már nem születhetnek jó megoldások.

De most már mindegy, történt, ami történt, azonban arra ne számítsunk, hogy a támadások ezután majd leállnak. Hogy ennyi volt. A küzdelem folytatódik tovább. És azért az nem lenne nagy baj, ha a későbbiekben már nem lennénk ennyire hülyék.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/08/celkeresztben.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik vagy London?
  2011-08-17 08:53:29, szerda
 
  Jobbik vagy London?
2011, augusztus 17 - 08:34


Nyugat-Európa évek óta küzd a bevándorló problémával. Van aki felveszi a kesztyűt, van aki nem. Franciaországból kiutasítják a renitens cigányokat, Marseille-ben közrendvédelmi telepre költöztetik az antiszociálisokat. Olaszországban a parlament által jóváhagyott katonaruhás Olasz Nemzeti Gárda ellenőrzi a cigány bevándorlókat, Szlovákia pedig ingyenes sterilizálást ajánl a romáknak. Anglia elkésett. A szigetországot a liberalizmus elaltatta, s mire felébredt, nem talált mást, mint halottakat, felégetett várost, kifosztott civilizációt.

Magyarország most még alszik, a liberális Anglia álmát alussza. Bőkezűen osztogatja az éhhalál szélére sodródó magyarok adóforintjait, hogy azokból biztosítson a cigányoknak segélyt, ingyen nyaralást, libát, kacsát, vetőmagot, vagy éppen faji alapon 100 ezer munkahelyet, 10 ezer érettségit, 5 ezer diplomát. S nem kételkedem benne, hogy az orbáni ,,felzárkóztatás" meghozza majd a kívánt statisztikát, hiszen ha a Fideszen múlik az integráció, lesz az a pénz, amiért az iskola majd kiállítja a papírt, s lesz az a pályázat, amiért a vállalkozónak majd megéri bekalkulálni a semmittevést. S hogy mindez nem költséghatékony, ráadásul csupán statisztika-betyárkodás?

Amíg társadalmunk hajlandó lemondani saját betevőjéről csak azért, hogy ne kelljen szembenéznie a cigánykérdéssel, addig választott kormányaink se fognak mást tenni. Etetik a népes szavazótábort, s leszélsőségesezik azt, aki kimondja, hogy igenis létezik a magyarságot rettegésben tartó cigánybűnözés, létezik az, ami évek múlva elhozhatja 2011 Londonját Borsodba, Szabolcsba vagy Hevesbe.

A Jobbik folyamatos erősödése azt jelzi, hogy a magyarok nem akarnak Anglia sorsára jutni. A magyar tárdsadalom lasssan de biztosan készül arra, hogy szembenézzen azzal a civilizációs problémával, amit Nyugaton a bevándorlók, Közép-Kelet-Euórpában a cigányok jelentenek, s amire ma csak a Jobbiknak van kidolgozott cselekvési terve. A 2014-es választások nagy kérdése így Magyarországon nem az lesz, hogy Fidesz vagy MSZP, hanem hogy Jobbik vagy London.



Szegedi Csanád

EP-képviselő


http://barikad.hu/jobbik_vagy_london-20110817
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kulturális egyezményt köt a ko
  2011-08-17 08:17:20, szerda
 
  2011-08-16. 15:40
Kulturális egyezményt köt a kormány Izraellel

A magyar kormány még nem alakította ki álláspontját a palesztin államiság elismerésével kapcsolatos szeptemberi ENSZ-szavazás ügyében, Magyarország arra törekszik, hogy az Európai Unió egységes álláspontot képviselhessen a kérdésben - mondta a sajtónak Németh Zsolt külügyi államtitkár, miután kedden Budapesten tárgyalásokat folytatott Danni Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettessel.


A Palesztina önállóságáról és ENSZ-tagságáról a világszervezet közgyűlésében rendezendő szavazást illetően az államtitkár kijelentette: az EU-nak álláspontja kialakításakor képviselnie kell azt a nemzetközi jogelvet, hogy a konfliktusok rendezésekor az unilateralizmus elve nem célravezető.
Németh Zsolt a vendégével közösen tartott külügyminisztériumi sajtótájékoztatón hasznosnak mondta, hogy partnere tájékoztatta őt az izraeli álláspontról, amelyet - tette hozzá - közvetít a kormány felé.
Az államtitkár az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az EU-államok külügyminiszterei a soros uniós elnökséget adó Lengyelországban szeptember 2-3-án informális értekezletet tartanak, amelyen ,,jó eséllyel" megszületnek a kialakítandó kompromisszum körvonalai.
Kulturális egyezményt kötnek
Németh Zsolt a magyar-izraeli kapcsolatok tekintetében fontosnak nevezte, hogy a két ország kedden oktatási és kulturális egyezményt köt. Kiemelte, hogy Magyarországon nagy számban, ezres nagyságrendben tanulnak izraeli diákok, főleg az orvosi egyetemen.
Az arab tavasz kapcsán azt mondta, a magyar és az izraeli álláspont egyezik: az arab világ demokratikus átalakulása történelmi esélyt jelent arra, hogy a világnak ez a része végre meginduljon a modernizáció és a demokratizálódás útján. Hozzáfűzte, ebben nagyon fontos szerepet tölthet be a Nyugat, mindenekelőtt meg tudja fogalmazni a demokráciával és a piacgazdasággal szemben támasztható mércéket.
Budapesten fenyegetőzött
A Németh Zsolt meghívására Budapestre látogató izraeli külügyminiszter-helyettes így fenyegetőzött: a palesztin önállóság elismeréséről szóló ENSZ-határozat elfogadása a "lehető legveszélyesebb lépés lenne", "a békefolyamat, a párbeszéd" (értsd: a több évtizedes időhúzás) végét jelentené, és újabb konfrontációhoz vezetne a közel-keleti térségben.
Azt mondta, országa nagyra értékeli az EU-nak és Magyarországnak az unilateralizmust elítélő álláspontját, megjegyezve, hogy a palesztinok egyoldalú lépéséről van szó, amely szembemegy a korábbi izraeli-palesztin megállapodásokkal, a problémák tárgyalásos, külső felek bevonása nélküli rendezésével. Hozzátette: az ENSZ-határozat elfogadása "tovább rontana az amúgy is törékeny helyzetű térség stabilitásán".
Ajalon leszögezte: országa folytatni fogja a "megbékélés, a kiegyezés politikáját" (mint például a gázai mészárlás vagy a ciszjordániai telepépítések - a szerk.), és ismételten arra szólítja fel a palesztinokat, hogy "előfeltételek nélkül üljenek tárgyalóasztalhoz".
Szemrebbenés nélkül hazudott a zsidó
Az izraeli külügyminiszter-helyettes az MTI-nek arra az utalására, hogy Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője múlt pénteki nyilatkozatában sajnálatosnak nevezte az izraeli kormány kelet-jeruzsálemi telepbővítési politikájának folytatását, kijelentette: Jeruzsálem nem telep, Izrael történelmi fővárosa, és "nem ez a békefolyamat fő kérdése, csak a megoldandó szerteágazó kérdések egyike". (Ashton állásfoglalásában újból kiemelte, hogy a telepbővítési tevékenység aláássa a tárgyalások újrafelvételére tett erőfeszítéseket, és fenyegetést jelent a kétállamos megoldásra. Az uniós diplomácia vezetője azután bocsátott ki nyilatkozatot, hogy Éli Jisáj izraeli belügyminiszter csütörtökön 1600 lakás építésére adott engedélyt a kelet-jeruzsálemi Ramat-Slómó negyedben.)
Danni Ajalon a sajtótájékoztatón azt mondta: a telepbővítési politika nem lehet a béke akadálya, ,,nem építünk új telepeket". Moratórium van érvényben, az építkezéseket befagyasztották, 2001 óta nem létesültek új telepek - hazudta, megjegyezve, "1967 előtt semmiféle telep nem létezett, mégsem volt béke, de volt palesztin terror".
A diplomata kijelentette: Izrael a telepekről is hajlandó tárgyalni a palesztinokkal. Azt mondta, a telepek ügye mellett a menekültek, a biztonsági megállapodások, a végleges határok és a kölcsönös elismerések egymással összefüggő kérdését is meg kell oldani.
Felszámolná az antiszemétizmust
Danni Ajalon arra az újságírói kérdésre, hogy nem aggódik-e Izrael a magyar demokrácia állapota miatt, hiszen az izraeli sajtóban is megjelentek az új alkotmánnyal és a médiatörvénnyel kapcsolatban aggodalmakat megfogalmazó cikkek, elmondta: Izrael nem avatkozik bele más országok belügyeibe, és nem kommentálja azokat. Hozzátette, hogy felnéznek Magyarországra mint "nagy demokráciára". (S ezért a kijelentésért egyszer majd kérni fogunk önöktől valamit, Németh elvtárs - tehette volna hozzá - a szerk.)
Ami azonban aggasztó - jegyezte meg -, hogy "az antiszemitizmus időről időre felüti a fejét a világ különböző részein, Magyarországon is". Izrael arra ösztönzi a magyar kormányt és népet, hogy ítélje el ezt, tegyen meg mindent ezen visszataszító és veszélyes jelenség felszámolására - tette hozzá.
(MTI nyomán, kép: MN)


http://kuruc.info/r/2/83590/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.