Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Tűnődés a gójok természetéről.
  2011-08-08 21:51:08, hétfő
 
  Tűnődés a gójok természetéről.


A zsidók perspektívája.


Azt hiszik tán' hogy napjainkban Amerika vizsgázik? Dehogy! A talmudista zsidó gondolkodás vizsgázik - elégtelenre! Hogy ne siessük el? Nem sietjük el!

A zsidó gondolkodás a Talmud "szúráiba" fagyott. Ennek messzemenő következményei most világlanak ki. A talmud alapvető tanítása, ugyanis, hogy az "emberiséget" a zsidók alkotják (jelenleg cca. tizenötmilliónyian). A többi két lábon járó élőlény (jelenleg cca. hatmilliárd) csupán emberformájú állat. Akárhogy "mistmacholják" a Talmud "hiteles" szöve gének tartalmát, e formula létezését számtalan hiteles, ill. szakszerű Talmud fordítás igazolja. Jó régen morfondíroztam már ezen jómagam is. Lásd "Hamisítják a Talmudot?" (2003.11.17), ill. "Mégsem hamisítják a Talmu dot!" (2007.08.30) c. írásaimat.

Szerencse, hogy napjainkban is (bőven) akadnak olyan talmudzsidók, akik elszólják magukat. Egyikük Ovádjá Joszéf izraeli ex-főrabbi, akinek a gójokról alkotott nézeteit, pontosabban "hittételeit" bátorkodtam felemlegetni "A hangos Talmud" c. írásomban (2010.11.01). Mondanivalójának summázata, hogy "világ nem zsidó emberei csak azért jönnek a világra és élhetnek aránylag tisztes kort, hogy minél jobban kiszolgálhassák a zsidókat." Amikor a nyilakozat miatt világ méretü felháborodás lett, a normális zsidók mondhatták volna, hogy kissé már lökött az öreg. De nem mondták! Ebből az következik, nincsenek normális zsidók, vagy a "normálisoknak" is ugyanez a véleményük...

A (cári Ochrana ügynöke által hamisított) "Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve" (oroszból fordítva) szerint a gój kifejezés tisztátalant jelent. A mű több helyen, a 15 jegyzőkönyv egy lapján kétszer is, emlegeti a gójok "teljesség gel baromi eszét", ill. a gójok "állati értelmét". L. itt . A "bölcsek" további fixa ideája, hogy a mesterségesen előidézett népnyomor a zsidók engedelmes eszközévé degradálja a gójokat. Ez az ocsmány tétel sok helyen, sok variációban szerepel. Itt csak egy idézet fér el, a 13. Jegyzőkönyvből. L. itt. Aztán a szegénység hatásairól a 3. Jegyzőkönyvben. L. itt .

A tézisek persze nem csupán a személyekre, a társadalmi osztályokra, de magukra a "gój államokra" is vonatkoznak, a Ezeket egyfelől a kölcsönök béklyójába kell (lehet) szorítani. Ha ez nem elég, világháború (!) kirobbantásával kell egy másra uszítani az államokat a zsidó szupremácia fenntartása érdekében. Lásd a 7. sz. Jegyzőkönyvben, itt . Remélem feltűnik valakiknek, hogy az 1901-ben tartott házkutatáskor megtalált műben olyan kifejezés szerepel, amelyet az embe riség akkor még nem ismert, nem használt: "világháború"!

A "bölcsek" szerették és bőven használták a jelképeket. Idézet a 3. sz. jegyzőkönyvből. "Már csak kis darabot kell megtennünk ahhoz, hogy a Jelképes Kígyó, amellyel népünket jelképezzük, befejezze az egész hosszú utat, amelyen végigmentünk. Ha bezárul az ő köre, Európa minden állama be lesz zárva gyűrűi közé, mint egy hatalmas satuba. Lásd
bővebben ott .

Még egy furcsaság. A "Jegyzőkönyvek" csak Európáról vizionál és egy szót sem szól Amerikáról, jóllehet ezt a földrészt akkora már felfedezték. (Ezt a cári Ochrana ügynöke is tudhatta...) Mi tehát Amerika elképzelt szerepe a zsidó világuralmi tervekben? Ezt nem tudjuk, de azt igen, hogy a gój Amerikát a zsidóság ugyanúgy tönkretette, mint Európa államait. Ez öngól volt. Ez mára vált világossá! A lerohasztás azért nem volt túlságosan nehéz, mert az átlag amerikai tényleg olyan marha, amilyennek a Talmud és a Jegyzőkönyvek a gójokat ábrázolják.

Igenám, de Amerika a cionista Izrael szolgálatában a világ csendőrévé, a zsidók "láncos kutyájává" vált. Ebben a minőségében, mint gój államot, tönkretenni nagy hiba volt! Miért? A válasz kézenfekvő. A közelkeleti martalóc állam - Izrael - puszta létezését is Amerika garantálja. Amerika finanszírozza a több évtizedes izraeli agresszió írdatlan költségeit. Amerika nyújt totális logisztikai segítséget ahhoz, hogy Izrael sorra megnyerje hódító háborúit a szomszéd államokkal szemben.

A jelképes kígyó tehát úgy rója bővitett körét, hogy önmaga farkába harapva felfalja Amerikát is. Az ott mára kialakult állapotokat kísérteties pontossággal előrajzolja a Jegyzőkönyvek néhány passzusa. Főleg a 20 sz. jegyzőkönyv érdekes, mert ezt az előadó is úgy jellemzi, hogy a végére hagyta, mert ez a tervek legnehezebb, egyben döntő része, megkoronázása az előbbi jegyzőkönyvekben foglaltaknak. Ez a "pénzügyi passzus", amely bizonyítja, minden a pénzen fordul meg.

Néhány épületes szövegrész következik, amelyek eredetiben, ill. részletesebben itt olvashatók.

"Gazdasági válságokat idéztünk elő a gójok számára egyszerűen azáltal, hogy pénzt vontunk ki a forgalomból. Óriási tőkéket stagnáltattunk s vontunk el így az államoktól, úgyhogy azok kénytelenek voltak ugyanezekhez a stagnáló tőkék hez folytatólagosan kölcsönökért folyamodni. Ezek a kölcsönök kamatfizetési terheket róttak az államokra és a tőke rabszolgáivá tették őket...

"Tehát mi is lényegében az államkölcsön, főleg az idegen államkölcsön? Az államkölcsön azt jelenti, hogy az állam kormányváltókat bocsát ki, amelyek a kölcsöntőke összegéhez mért kamatfizetési kötelezettséget tartalmaznak. Öt százalékos kamat esetén az állam húsz év elteltével hasztalanul fizet kamatokban az államkölcsönnel azonos összeget, negyven év alatt az eredeti kölcsön kétszeresét, hatvan év alatt annak háromszorosát és közben az adósság változat lanul megmarad - kifizetetlen adósságnak.
Ebből világos, hogy az állam mindenféle fejenkénti megadóztatással elveszi a szegény adófizetőktől az utolsó garasokat is csak azért, hogy kiegyenlítse gazdag idegeneknél fennálló számláját, akiktől pénzt vett kölcsön ahelyett, hogy ezeket a garasokat saját szükségleteire teremtette volna elő az államkölcsönt megtetőző kamatfizetési kötelezettség nélkül."

A cári Ochranának lehettek okos, széles látókörű ügynökei. A huszadik század elején azonban a rejtett pénzügyi folyamatokba ilyen mély és sokrétű betekintése egyiküknek sem lehetett. Ezt a beszédet csak olyan ember mondhatta el, ill. foglalhatta jegyzőkönyvbe, akinek öt évezredes felhalmozott tudása volt a "pénz alkímiáját" illetően.

Érdekes, hogy az egyetemes (általános) gazdasági válság fogalma is a Jegyzőkönyvekben, a 3. sz. jegyzőkönyv ben, jelenik meg először mint "közgazdasági fogalom".

"A számunkra hozzáférhető összes titkos földalatti eszközökkel és az arany segítségével, amely teljes egészében a mi kezünkben van, 'egyetemes gazdasági válságot' fogunk előidézni, s ennek során egész munkástömegeket fogunk kidobni az utcára egyidejűleg Európa valamennyi országában. Ezek a tömegek égni fognak a vágytól, hogy vérét ontsák azoknak, akikre tudatlanságuk együgyűségében kezdettől fogva irigykedtek s akiknek vagyonát akkor majd magukhoz tudják ragadni."

Most Amerikáról megtudtuk, hányadán áll gazdaságilag és azt is tudjuk, mi következik ebből. Amerika a billiós vesztesé geket először is áthárítja az egész világra, annak minden népére. Ez azonban nem elég! Eddig sohasem látott megszo rításokat kell foganatosítania a hülye jenkikkel szemben is, akik állati elméjükkel lassan majd felfogják mennyire szorít a cipő.

Lázadások lesznek! Erre rég felkészült a zsidóság. Amerikában terjedelmesebb gulag rendszer épült ki, mint annakidején a Szovjetúnióban. A koncentrációs, ill. megsemmisítő táborok egyelőre, ill. jobbára üresek. De csak egy füttyjelre van szükség ahhoz, hogy a "terrorelhárítás" gépe zete direktbe kapcsoljon és meginduljon a népvándorlás a betonfalak, a szögesdrótok közé. Hogy erre hogy reagál majd a hamburgerzabáló yankee csorda - nem tudom, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy Amerika tartósan több pénzt pumpál önmagába és Izraelbe, mint amennyit megtermel. Efajta gazdálkodásba bukott bele a Római Birodalom és sok más biroda lom is. Ez az ocsmány agónia persze még sokáig, akár évekig is, eltarthat.

Az égető probléma azonban nem itt van. A probléma egyrészt ott van, hogy egyszerűen nem lesz pénz az izraeli hadsereg abszolút fölényének fenntartására. Másrészt pedig ott, hogy az Izrael által, a megalakulása óta, gyílkolt népek az istennek se' akarnak úgy viselkedni, ahogy a "Nagykönyvben" elő van írva. Ezek a népek, mint teher alatt a pálmák, növekednek és erősödnek létszámban, hitben, akaratban és gyűlöletben. Ez utóbbi a lényeg! Minden egyénnek, minden népnek és minden államnak megvan a maga karmája. [A karma az indiai filozófia egyik alaptanítása, mely szerint cselekedeteink következményei kikerülhetetlen módon visszaszállnak fejünkre. Jó és rossz cselekedeteink következménye képen mindenki hordozza a maga karmáját, amely befolyásolja életeseményeit. Az indiai felfogás szerint az ember egyéni cselekedetei határozzák meg hogy milyen sors vár rá, és a karma törvénye biztosítja, hogy végső soron mindenki azt kapja amit megérdemel.] A zsidóság, mióta létezik, gyűlöletet vetett és gyűlöletet aratott. Ez a véres kölcsönösség felerősödött, mióta Izrael Állam létezik. Azazhogy a számla Izrael oldalán mutat jelentős "tartozik" egyenleget. Izrael számíthat rá, hogy a számlát rövidesen benyujtják. Izrael teljes joggal tarthat attól, hogy az első pofont Irántól fogja kapni. Mit tett eddig ennek elhárítására? Mindenekelőtt mozgósította a zsidócsahos európai politikusokat. Közülük az izgága kis jakhec (Sárközy) már csaknem befejezett tényként közölte Irán elpusztítását, nem beszélve az amerikai neoko(h)n lobby szájtépéséről. De ma már Iránnal nem merik, ill. nem tudják megtenni azt, amit Irakkal annakidején könnyen megtettek. ["1981. június 7-én az izraeli légierő meglepetésszerű és súlyos csapást mért az Irakban található osiraki atomreaktorra, melyről a hírszerzés azt feltételezte, hogy atomfegyverbe való plutóniumot állítanak elő. A csapásban az 1976 óta fejlesztett F-16-os vadászrepülőgépek vettek részt.] Immár nem kell semmit feltételezni! Irán atomhatalmi rangra törekszik és azt el is fogja érni! Iránnak nem koncentráltan telepített atomerőműve, hanem decentralizált atomipara van. Ezt nehezebb lenne...

Amerika és Izrael persze keménykednek. Amerika (CIA) megrendezte az "arab tavaszt". Hát ez nem "úgy" sikerült. A véres hajcihőkből az iszlám fundamentalizmus "kísértete" nőtt naggyá.

Az Al-Kaidára is "érzékeny" csapást mért a banditaállam elitkommandója, Oszama bin Laden lemészárlásával. És most mi van a Kaidával? Köszöni, jól van. Erősebb és veszélyesebb mint valaha! Ja! Jogilag szólván Barack Obamát csak ezért az állami bandita-akcióért ugyanúgy fel kell akasztani, mint a nácikat Nürnbergben.

És most a legújabb, a norvégiai kis "incidens". A kezdeti szarkeverés után [lásd a (zs)Index közleményét] egyre valószínűbbé válik, hogy Anders Behring Breivik úrban Izrael ügynökét, vagy eszközét "tisztelhetjük". A Metapedia szerint buzeráns - toleráns Breivik 2010-ben pl. "résztvett az USA-ban lakó cionista Michelle Bachmann agymosó tan folyamán, melynek lényeges tanítása az volt, hogy ha Amerika nem támogatja feltétel nélkül Izraelt, akkor tönkremegy. Szó van egyébről is, ugyanott. "Újságírók kiderítették, hogy Breivik szabadkőműves volt, méghozzá a Szent Olafról elnevezett oslói páholy tagja. Ezt - kihallgatása során - ő maga sem tagadta. Breivik azért hajtotta végre a mészárlást, mert bizonyítania akarta "odaadását", "hűségét" a szabadkőműveseknek, illetve sugárzott Breivikből az arab és az Izrael tömeggyilkos politikája ellen tüntetők gyűlölete. Könyörtelennek, de szüksé gesnek nevezte a gyilkosságokat a 32 éves oslói férfi. A norvég Halden börtönben, ahova Breivik kerülhet (ez az ország második legnagyobb, ugyanakkor legbiztonságosabb börtöne) a raboknak saját cellájuk van, laposképernyős televízióval, saját minifridzsiderrel és hatalmas ablakokkal felszerelve, hogy elegendő napfényt is kapjanak (természetesen rácsok nélkül). Ha mégsem kapnának eleget, szolárium is van. Ezekből kitűnik, hogy egy luxusbörtönről van szó. Nagy valószínűséggel a szabadkőművesek intézték el, hogy egy luxusbörtönbe kerüljön Breivik. Most folyik tárgyalása, elmebetegnek akarják beszámítani, elérik hogy ne lehessen megbüntetni elmbetegsége miatt. Ki fogják engedni a luxusbörtönből, és újra szabadkőműves lesz. A szabadkőműveseknek mindig szükségük van egy ennyire engedelmes tagra, aki elvégez bármit, ha megkérik rá."

Ha mindez igaz; ha igazolódik a norvég biztonsági szervek gyanús tesze-toszasága; továbbá ha beigazolódik, hogy Breivik azért mészárolt le baloldali (keresztény) fiatalokat, hogy ezzel késztesse ki az alkonyi Európa erőteljesebb ellenállását az iszlám fundamentalizmussal szemben; erre nagyon - nagyon sok zsidó fog ráfizetni szerte a világon, személyileg ugyanolyan ártatlanul, mint a Utoya szigeti fesztiválozók.

De legelőször is a rohadt norvég liberalizmust kell felszámolni, hogy Breivik és támogatói ugyanolyan kezelésben (sonderbehandlung) részesüljenek, mint a III. Birodalom ellenségei a koncentrációs táborokban, a Szovjetúnió ellenségei a gulágokon és mint a "demokratikus" Amerika ellenségei a guantanamói és az abu graibi "intézmények ben".

A jelek szerint Amerika már képtelen lesz úgy táncolni, ahogy "Bibi" Netanjahu fütyül. Pedig egykor ezt tette! A WTC. affér kapcsán felvetődött bennem még 2001.09.16án (!) hogy Amerika esetleg előveszi Netanjahu könyvét, azaz forgatókönyvét a "terrorizmus" elleni háború módszertanára vonatkozólag. Nos, elővette!

Azóta nyilvánvalóvá lett, hogy Amerika minden "terrorellenes" háborúját elvesztette, forgatókönyv ide - forgatókönyv oda, Irakban, Afganisztánban és Pakisztánban is.

A történelem logikája most azt követeli, hogy az izraeli hadsereg is elszenvedje első elvitathatatlan vereségét. Ennek katona-politikai jelentősége nagy, néplélektani jelenősége óriási! Az arab gerincekben még mindíg benne bizsereg a rettenet az izraeli hadsereg területfoglaló ("önvédelmi") hadjáratai óta. A babonás rettegésnek előbb utóbb véget kell érnie.

[A dolog pikantériája, hogy a "jelképes" kígyó tulajdonképp lenyelte magát Izraelt is. Már az ottani zsidóknak sem tetszenek a megszorítások. Tüntetéseket imitálnak ott is. Pedig a fekete leves még hátra van a kiválasztott nép számára. Amerika elkerülhetetlenül bekövetkezendő csődje (fizetésképtelensége) őket nyilván legutoljára fogja érinteni, de nem úszhatják meg ők sem szárazon.]

Mi lesz hát? Semmitől sem írtózom annyira mint a miszticizmustól. Ezért ami most következik, nem az én hiedelmem, csupán egy játékos asszociáció. Az ősi maya naptár értelmezéséről van szó... Egy svéd tudós, aki biztos tud angolul is, mint az euro-zsidóink általában, egy furcsa elméletet alkotott. "John Calleman svéd tudós a The Mayan Calendar and the Transformation of Consciousness 'A maja kalendárium és a tudatosság változása' c. művében részletesen kifejti, hogy 2012. december 21. új fordulópontot fog jelenteni a földi tudatosságban: egy belső transzformáció zajlik le bolygónk lakóiban, ami egyben egy új világ eljövetelét is jelenti." Nos, hogy mit jósoltak annak idején a mayák a bolygó sorsáról, nem tudható. Hogy a naptárkorong tényleg azt akarja kifejezni, amit Calleman neki tulajdonít, szintén nem tudható. Tény viszont, hogy sokan - és egyre többen - rájöttek, rájöttünk arra, hogy a pénz hatalma legfőképp a gójok gondolkodásának megzavarása által uralkodik. A felszabadulás tehát tulajdonképp a gondolkodás felszabadulását jelenti. Hogy milyen béklyók alól, válaszolja meg az 5. sz. jegyzőkönyv. "Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, azt össze kell zavarnunk oly módon, hogy addig és annyi egymásnak ellentmondó nézetnek adjunk hangot a legkülönbözőbb oldalakról, amíg a gójok el nem veszítik fejüket ebben a labirintusban és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben, melyeket a közvélemény amúgy sem érthet meg, mert csak azok értik meg, akik irányítják a közvéleményt. Ez az első titok." Persze senki se gondolja hogy a gondolkodás felszabadításáért vívott harcot pajeszes, sábeszdeklis zsidókkal kell megvívnunk. Mára az intézményes néphülyítést átvették az egyházak (elsősorban a Római Katolikus Egyház), az írók (és nemcsak a zsidó írók), valamint a történészek (ezek se mind zsidók). A sebészkést nem a fekély látható határvonalain kell vezetni, hanem a fertőzött "nemzeti" testszövetben: az adyendrék, a bibóistvánok és a többi tudatrombolók közegében.

Nem új mánia ez nálam. 2008.03.02 napján vetettem "papírra" a következő sorokat. "Ma megint ott tartunk, hogy a cionista zsidó ortodoxia és a judeo-krisztianizmus ,,szent-szövetsége" akar bennünket, még csak nem is középiskolás fokon, ,,tani-tani". Józan eszünk védelmében első dolgunk ezeket a tolakodó házalókat ajtónkon kívül tartani." Persze van ott más is. Lásd a cikket.

2012 csak a kezdés éve lehet. A gyomírtás tovább fog tartani!

2011.08.07

Sz. Gy.


http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Gojok%20termeszete/Gojok%20termeszete.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatvanhat éve vetették be a zs
  2011-08-08 21:01:38, hétfő
 
  Hatvanhat éve vetették be a zsidó fegyvert, az atombombát


2011. 08. 7. vasárnap. - 20:28


Hirosima, Nagaszaki. E két japán város neve soha nem merül, nem merülhet feledésbe. Előbbire 1945. augusztus 6-án, utóbbira három nappal később dobták le a világ két első atombombáját. Japán akkorra már köztudomásulag elvesztette a háborút, minden csak idő kérdése volt. A tömegpusztító fegyver bevetését akkor és azóta ezerszer megmagyarázták, mindenféle indokot gyártottak hozzá, de józanul gondolkodó ember nem fogadja el, hogy hadászatilag bármi módon is igazolható a XX. század egyik legnagyobb emberiség elleni bűne.

Az áldozatok pontos száma nem ismert, csak becslések vannak. Kiváltképp azért, mert még ma is szedi áldozatait. A robbanások perceiben is minimum több tízezer ember halt meg azonnal, majd órák, napok múlva még többen, szintén tízezrekben mérhetően. A sugárzás, a tűzvészek, az orvosi ellátás szinte teljes hiánya miatt az első napokban a romok alatt rekedteknek, az utcákon heverőknek esélyük sem volt, embertelen kínok közt haltak meg. A elhunytak száma a két városban összességében bizonyára több mint kétszázezer, ha csupán az első napokat, heteket vesszük is alapul.



Addig ismeretlen betegségek tűntek fel, a mai napig szedi áldozatait a leukémia, a "hirosimai rák", s még ma is gyermekek születnek genetikai torzulásokkal és nem tudni mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy már ne éreztesse hatását az atombomba. Az utóhatások mértéke, s főleg ideje ugyanis nem ismert.

A bevetésre parancsot adók természetesen soha nem ültek a vádlottak padjára, hiszen ők voltak a győztesek. Senki nem vonhatta őket felelősségre azért, mert a két atombombát városokra dobták, tudván, hogy az áldozatok jelentős többsége civil lesz. Valójában ez (is) volt a szándékuk. Látni akarták, valamint megmutatni mindenkinek a bombák városokra, lakott területekre gyakorolt hatását. Nem Japánnak szólt ez, hanem a leendő hidegháborús ellenfélnek, a Szovjetuniónak, valamint az egész világnak. Megmutatták: ,,Nekünk ilyen fegyverünk is van, és nem félünk bevetni, ha nem az van, amit mi akarunk!"

Aztán persze változott a helyzet, lett nukleáris fegyvere a szovjeteknek is, megszűnt az egyeduralom. S ezzel csak még rosszabb lett a világ sora, mert szaporodtak az atomhatalmak, és a Földet többszörösen elpusztítani képes mennyiségű fegyvert gyártottak, amelyek nagy része ma is megtalálható, illetve gyártanak ma is. Azt ugye mondani se kell, hogy ma már a feketepiac egyik keresett, legdrágább és legveszélyesebb árucikke is lett a nukleáris fegyver.

A kettős mérce természetesen nem kerülte el a nukleáris energiát- és/vagy fegyvert előállítókat sem. Az egyiknek szabad, a másiknak nem. Olyanok fenyegetik és adott esetben igázzák le a csak nukleáris energiát előállítani akaró -tehát nem fegyverben gondolkodó- országokat, amelyek rendelkeznek különböző számú és típusú nukleáris fegyverrel. No nem az igazságérzet vezeti őket ilyenkor, hanem a hatalom, a saját hatalmuk féltése, fenntarthatósága. A békés célokra létesített erőművek is veszélyesek, elég ha a hozzánk közeli, csernobili katasztrófára gondolunk. Ostoba emberi mulasztások láncolatának végeredménye volt, és a mai napig betegszenek, halnak meg következtében emberek tízezrei. Tulajdonképpen a betonszarkofág, melybe elzárták, egy időzített nukleáris bomba. Állandóan foltozgatni kell, mert olyan energia, amely nem az ember által biztonságosan kezelhetőek közé sorolható. A fukusimai erőmű idei sérülése, melyet földrengés váltott ki, igazából még ismeretlen, több a találgatás, mint amit biztosan tudnak. A sors iróniájaként ez utóbbi pont Japánban található...

Ezzel vissza is kanyarodtam a szigetországhoz. Csak remélhetjük, hogy az erőműben keletkezett károk nem egy harmadik japán atomkatasztrófát hoznak. Úgy Japánnak, mint az egész emberiségnek épp elég volt az akkori kettő, amely nem is annyira a II. Világháborút (Világszabadságharcot) zárta le, hanem a hidegháborút nyitotta meg. 1945-ben a háborúk mint olyanok, nem értek véget. Csak ma már nincs hadüzenet, nincs lovagiasság. De atomfegyver az van, s még akkor sem lennénk biztonságban, ha mindet szétszerelnék, bár azért kicsit nyugodtabban aludhatnánk. Ám az agresszív, magukat mindenki felett állónak képzelő, mindenkit leigázni akarók megfékezése minden körülmények között, mindig kötelességünk. Ha a mi generációnk nem éri meg a győzelmet, akkor majd egy későbbi; ám leállni nem szabad, az a jövőnk, gyermekeink és unokáink elpusztítása volna.

De a harc közben, így az évfordulók napján mondjunk egy csöndes imát az ártatlanul legyilkoltakért, a meghurcoltakért. S ne feldjük: bár a történelmet a győztesek írják, de mindenki olvassa, és egyre kevesebb embert lehet becsapni!

Naményi András - Kitartás.hu
.PublikációkTörténelemKülföldNyomtatóbarát változat|Oldal küldése ismerősnekPDF változat.Hozzászólások
Ezek a zsidó tudósok sehol
2011. 08. 7. vasárnap. - 22:56 — Anonymous Ezek a zsidó tudósok sehol sem lettek volna, ha az árja német tudósok nem dolgozták volna ki ezt az egészet. A legyőzött német tudósok munkája az atombomba, a csodafegyver. Ezen dolgoztak Hitlerék. Más kérdés, hogy a nehézvízet gyártó norvégiai üzemet szarrá bombázták az amcsik, így meghiúsult a német csodafegyver elkészítése. Erről a csodafegyverről Szálasi Ferenc is beszélt az utolsó szó jogán elmondott beszédében.

A zsidó fegyver tehát nem igaz állítás.

válasz.Az igaz, hogy a zsidók
2011. 08. 8. hétfő. - 12:26 — Anonymus Az igaz, hogy a zsidók önállóan csak az uzsorát találták fel, ami messzemenően nem az emberiség javát szolgálja, csak őket és bérenceiket. Az atombombát is mint mindent, úgy lopták össze, a nem közülük való tudósok munkájától kezdve mondhatni az utolsó csavarig. Nem is attól zsidó fegyver, hogy ők lennének a feltalálói. Az általuk való embertelen alkalmazás, a vele történő állandó terrorizálás, a birtoklás kitulajdonításának igyekezete többek között, ami végett ezt az elnevezést kapta.

válasz.Itt az ideje, hogy a világ
2011. 08. 8. hétfő. - 17:33 — The Insurgent Itt az ideje, hogy a világ elsöszámú terrorista bandita-államán kipróbálják a zsidó génekre való nukleáris hatást - másszóval: NUKE ISRAEL!




http://kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/hatvanhat-eve-vetettek-be-zsido-fegyvert -az-atombombat

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb demokrata átverés: indul
  2011-08-08 20:58:40, hétfő
 
  Újabb demokrata átverés: indul a Tanyaprogram


2011. 08. 3. szerda. - 16:56
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter minap aláírta a Tanyafejlesztési Programról szóló rendeletet: szeptember 1-től 30-ig pályázhatnak az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, önkormányzatok, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: A Tanyaprogram legfontosabb pályázati céljai: a rossz állapotú utak felújítása, az ehhez szükséges gépek beszerzése, a tanyai áruk piacra jutásának elősegítése, állatállomány kialakítása, bővítése, térségi tanyafejlesztési programok kidolgozása, vetőmag és gyümölcsfa beszerzése, a tanyák energia- és ivóvízellátásának javítása, a tanyagondnoki szolgálat fejlesztése, valamint a gazdálkodáshoz szükséges eszközök, épületek korszerűsítése.

Gyönyörű, nemes, szükséges célok ezek. Csakhogy van egy bökkenő: a programra mindössze 825 millió forint jut! (206 település pályázhat.) Tudom, rengeteg pénz ez egy magánember szemével, de vajon mennyit lehet megvalósítani a fenti célokból ennyi pénzből? Édeskeveset.

Mi állhat a háttérben? Lehet, hogy a "nemzeti" kormány PR-fogásáról van szó, lássa a tanyasi nép, mennyire szívén viseli az ő sorsát. A tanyasit embert így is átverik. Félő azonban, hogy más áll a háttérben.

Inkább egy "demokrata oligarcha" vásárolt a kijelölt körzetben birtokot, és elérte, hogy közpénzből legyen szép, felújított tanyája, kúriája vagy esetleg egy magánzsebbe hasznot hozó turisztikai beruházása. Ez a demokrácia... A "nép szolgái" mindent csinálnak, csak nem a népet szolgálják!



"Nem, most ennyi van, majd adnak később. Legalább elkezdik!" - mondják erre a naracsszínű köd mögé bújók. Ó igen, persze. Akkor hogy jut(ott) évi kétmilliárd arra, hogy felszámolva a putrikat, egyes településeken (ingyen!) összkomfortos házakat kapjanak a cigányok? Vagy hogy jut arra még idén másfélmilliárd, hogy a cigányok tanulását ösztöndíjjal segítsék? Vagy hogy jutnak súlyos milliárdok az állandó bocsánatkérésre, kárpótlásra? Nos?

A "demokratákat" nem érdekli a cserzett arcú magyar gazda, a hajlott hátú gazdaasszony. Rájuk nem jut pénz. Megvárják, hogy kihaljanak, vagy elmeneküljenek a tanyákról, mert

- félnek a fosztogató hordáktól,

- nem tudják gyermekeiket iskolába járatni,

- templom, pap/lelkipásztor híján nem tudják hitüket gyakorolni,

- nincsenek XXI. századi életkörülmények (bezzeg a putrisoknak!).

Mikor lesz végre fontos a magyar tanya? Mikor lesz eladható a magyar gyümölcs, a magyar zöldség? Akkor, amikor a világhódítók ölébe hullik a jó magyar föld ingyen vagy pár garasért. Akkor majd jut pénz a "vidéki embernek" is.

Magyar, mikor ébredsz végre? Ébredj, mert senki mástól nem várhatod, hogy Érted akarjon tenni! Ha el akarod kerülni a nemzethalált, egyetlen kiutad van, a hungarizmus!

Harcolj mellettünk, velünk a nemzet felemelkedéséért, a tiszta, erős Magyarországért!

Keress minket!

Kapcsolatfelvételi űrlapért klikk ide!

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/ujabb-demokrata-atveres-indul-tanyaprogram


Cs. Vendel - Kitartás.hu
.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új New Deal: hódít a 180 forin
  2011-08-08 20:34:40, hétfő
 
  Új New Deal: hódít a 180 forintos fix árfolyam!

2011. augusztus 6., szombat

Az egész univerzum megkönnyebbülhet. A magyar példa futótűzként gázolt végig a tőzsdéken, gazdasági döntéshozókon, Nobel-díjas professzorokon és a berni második világháborús náci bankszámlákon.

,,A fix, 180 forintos árfolyam a valaha volt legzseniálisabb gazdasági húzás" - mondta Franklin Delano Roosevelt.

http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/delano.jpg

Augusztus közepétől a kínai yuan-amerikai dollár, az izraeli sékel-iráni riál és az NDK márka-generál szósz árfolyamai is mind 180 forintban lesznek fixálva, a világpiacon található további 300 millió termék árával együtt. Az olaj hordójának 180-as ára is serkentheti a gazdaságot. Visszatérnek az olajkályhák, míg a leállított német atomerőművek, és a kaliforniai szélgépek is dízelhajtásúak lesznek.

A bűvös 180 forint nem kerüli el a mikrogazdasági síkokat sem. A natúr francia 200 forint alatti szintje ugyan kétségbe ejtette a 4-es út melletti nagybefektetőket, de a front office részen dolgozó hölgyek nem reklamálnak: ,,Én eddig is egy százasért szoptam" - mondta Nyeletnyi Szindy, azaz Tekerő Margóné.

Matolcsy Györgyöt már most New Deal Dzsordzsinak hívják a nemzetközi tőzsdéken. Deutsch Tamás viszont csalódottan reagált a hírre: ,,Új Deal?! Hogy a Mélia Tomi pöcögtetné a faszomat, pedig flöss volt a kezemben."

Állandó gazdasági szakértőnk, Pista bá szárazon, tényszerűen ítéli meg a fix árfolyamot:
,,Száznyóóócvanért kimossák az összefosott gatyámat: az jó! Száznyóóócvanért iszok annyit, hogy összefossam: az se rossz!"


http://hircsarda.blog.hu/2011/08/06/uj_new_deal_meghoditotta_a_vilagot_a_180_fori ntos_fix_arfolyam_1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt ismered, hogy a Viktor meg
  2011-08-08 19:57:04, hétfő
 
  Azt ismered, hogy a Viktor meg a Feri bemennek a zsinagógába?

2011.08.08. 08:27 K. Funky


Csodálatos hétfő reggel virradt szélsőjobboldali olvasóinkra, talán az sem túlzás, hogy maga az antiszemita hanukka köszöntött rájuk. A kuruc Mikulás az alábbi képet varázsolta az ablakba kitett szépen kipucolt kis bakancsukba, egyenesen Déri Miklós fényképész archívumából.



http://kep.index.hu/1/0/228/2287/22871/2287164_250e24583ac218e16d193d1caf3be689_w m.jpg

Fotó: Déri Miklós

- Akkor jöttök széderezni, ugye?


- Persze, arra várok, mióta csak mesélted, hogy az Anikó milyen isteni gefilte fish-t csinál.
- Figyelj, halkan mondom mert itt áll mögöttem a Guszti: csak hogy tudd, neki ígértem, de végül a Slomó fogja olvasni a Hagadát.
- Ha a hal jó, felőlem a Tömjén Zsolti is olvashatja. Viszont a Tomi bármicvóján Sári lányod állítólag azt mondta, hogy te nagy tételben szoktál venni imaszíjat. Segíts már ki, lécci, a Totó vagy egy tucatot szétrágott.

- hangozhatott el, miközben ez a kép készült.


http://kepviselofunky.blog.hu/2011/08/08/azt_ismered_hogy_a_viktor_meg_a_feri_bem ennek_a_zsinagogaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erkölcsi szövetség
  2011-08-08 19:17:35, hétfő
 
  Erkölcsi szövetség

http://jovonk.info/2011/08/04/erkolcsi-szovetseg

Amikor arról beszélünk, hogy az ideológiák felett eljárt az idő, az nem azt jelenti, hogy a jövő ideológiamentes lesz. Az ideológiák rendszerbe foglalt eszmeiségek, melyek nélkül emberi társadalmak nem létezhetnek. Az ideológiamentes társadalom ösztön alapú társadalom, és ezért nemcsak fejlődésképtelen, hanem emberellenes is, mert a felszabaduló ösztönök következményei alulmúlják a legelvetemültebb ideológiák pusztításait is.

Az ismert ideológiák haldoklása már napjainkban is kedvez az ösztönök uralmának, ezt tapasztaljuk a kábítószer-fogyasztás növekedése, a születések számának csökkenése, a magzatgyilkosság magas arányszáma, a szabadosság növekedése (különösen a nemi erkölcs területén), de leglátványosabban a határtalan önzés számtalan megnyilvánulásában. A romlás legbiztosabb ismertetője a munka és a léhaság viszonyának tragikus átalakulása. A munka nemesít - jelszó nem egy szocialista találmány, hanem az emberi természet alkotó kedvének és erejének rövid összefoglalása. A munka a társadalomépítés és fenntartás biztosítéka, nélküle elképzelhetetlen az emberi faj emberként való fennmaradása. Ezért minden egészséges lelkületű embernek a munka létszükséglet, és az olyan munka, melyet örömmel, akár hivatásként, akár alkotó tevékenységként végez, valóban nemesíti a jellemet. Mára társadalmi megítélés szintjén sikerült egy megvetendő tevékenységgé minősíteni a munkát, csak egy kisebbség tart ki a munka nemesítő jellegének elfogadása mellett.

Az ismert ideológiák jelentkezésük idején képesek voltak egy élcsapatot létrehozni, akik küldetéstudattól eltelve népszerűsítették az eszmeiséget. Jelszavaik és propagandájuk testvériségről, egyenlőségről, szabadságról, társadalmi igazságosságról, vagy csak egyszerűen jobb életkörülményekről szóltak. Hatalomra kerülésük után nyilvánvalóvá vált, hogy az ígéretek csak ígéretek maradtak, a népek helyzete általánosságban nem javult, és a társadalmi igazságtalanság is növekedett. Ez a tömegek szemében az ideológiákat leértékelte, értékrendjeiket lényegtelenné alacsonyította. Az így keletkezett űrt az ösztönök vezérelte értékrend töltötte ki, mely a kényelem, a szórakozás és a vagyonosodás értékrendje. Az általános erkölcsi lezüllés kiváltója, a közösségek gyilkosa.

Hazánkban ez a folyamat minden vonatkozásában lezajlott. A bolsevista-kommunista szocializmus és a liberalista kapitalizmus csekély számú haszonélvezői kivételével elvesztette minden társadalmi hitelét. Erkölcsileg az árulások, a harácsolások és a hedonista életvitel miatt morális megítélésük is rendkívül rossz. (A politikusok megítélése a foglalkozási ágak között a legrosszabb.) Az ideológiák kizárólag ezekhez a közmegvetés tárgyát képező vékony rétegekhez kötődtek, ezért a közfelfogás szerint nemcsak devalválódtak, hanem teljes mértékben degenerálódtak is. Rövidebben: teljesen lezüllöttek, bűnös eszmeiséggé alacsonyodtak. A hungarista ideológiát a katonai veresége megkímélte ettől a lassú rothadástól, viszont a két ellenséges ideológia a lényegének teljesen megfelelő, tehát gátlástalanul hazug ellenpropagandája elidegenítette a magyarságtól. Ma már köztudott, hogy a bolsevizmus és a liberalizmus minden állítása szemenszedett hazugság, ennek ellenére ezt az egyetlen egyet mégsem kérdőjelezi meg a társadalom.

A hungarizmus eszmeisége sem tudta volna elkerülni a leépülést, mert a világkörnyezet hatásait képtelenség lett volna távol tartani a Munkásállamtól. De az bizonyos, hogy népünk morális és gazdasági helyzete a mainál sokkal jobb lenne. A munkának azonban bizonyosan nagyobb lenne a becsülete.

Az embertelen ideológiák ezt az embernemesítő lehetőséget - a munkát - lelket és testet gyötrő, egyhangú, minden sikerélményt kizáró rabszolgamunkává alacsonyították azzal, hogy erkölcsi elismerés helyett, egy keserves kényszertevékenységnek nevezték, és a gyakorlatban is ilyenné züllesztették. Olyasminek, ami elvonja az emberek idejét a szórakozástól, illetve annyira elfárasztja az embert, hogy már nincs kedve az irányított szórakozásnak hódolni. Ezzel lényegében ideológiai utóvéd-harcot folytatnak a munkások államának az eszmeisége ellen, mert ha a munkának nincs becsülete, akkor nincs munkás öntudat, és annak hiánya miatt soha nem lesz Munkásállam sem.

A szociális Munkásállam kialakulási lehetőségének másik nagy akadályozója az ösztönvezérelt társadalom, melyben csak az anyagi javak a fontosak, a "gazdagodás bármilyen áron" elvének gátlástalan érvényesítése. Ez az "ember az embernek farkasa" elv is egyúttal, mert milliókat taszít kilátástalan nyomorba az igazságtalan újraelosztás elve alapján. A nyomorgó nem foglalkozik ideológiákkal akkor, amikor fogalma sincs, hogy mit eszik holnap, és hogy be tud-e fűteni a mínusz 20 fokban, tehát ezért milliók esnek ki a politikai közéletből.

Ezek tények, melyekről kár lenne vitatkozni. A vita csak arról szólhat, hogy lehetséges-e, és ha igen, akkor hogyan, ezt a rohamos leépülését társadalmunknak megakadályozni, és esetleg az épülését beindítani. A mai generációval semmiképp. Ez egy elveszett, megfertőzött, önbecsülés nélküli csürhe, mely a rabszolgasorson kívül semmi másra sem alkalmas. Ez a megállapítás a társadalmunk többségére vonatkozik, viszont van egy kiváló helyzetfelismerő képességgel rendelkező kisebbség, mely a nemzet fennmaradásának az egyetlen biztosítéka. Kiválóaknak azért nevezzük őket, mert ebben a hazug világban is meg tudták őrizni önmagukat, ellent tudtak állni a lélekrombolásnak.

Nehéz őket elérni, mert ha könnyű lenne, már nem lennének. Célunk a most felnövekvő fiatal nemzedék és a magukat megőrzött idősebbek egy új ideológia zászlaja alá gyűjtése.

Az új ideológia új értékrend. Nem vesz át semmit egyetlen eddig ismert eszmeiségtől sem, és nem tekinti magát egyetlen irányzat szellemi örökösének sem. Nincsenek hangzatos jelszavak, hivatkozások történelmi tanulságokra, vallási dogmákra, gazdasági kényszerekre. Egyetlen szóban benne van minden: ERKÖLCS.

Ez áll ellent az ösztön-társadalom gonoszságainak, győzelme után ez ad munkát mindenkinek, ez akadályozza meg a kizsákmányolást, ez teremti meg a társadalmi igazságosságot, szünteti meg az égbekiáltó szegénységet és a hedonista élvhajhászatot.

A SZÖVETSÉG. Az erkölcsös egész emberek, az érett értelmű, erős erkölcsű, egész emberek szövetsége, a munkás emberek társadalma, az erkölcs alapú MUNKÁSÁLLAM.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2011. augusztus 04.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beverik kézzel?
  2011-08-08 19:17:00, hétfő
 
  Beverik kézzel?

- 2011.08.08. 12:01

"A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem 21. századi technológiával fog történni Magyarországon, hanem közmunkában." - Orbán Viktor, 2011.05.31.

Október 1-én indul a 2011-es népszámlálás, elkészültek a kérdőívek, toborozzák a kérdezőbiztosokat, gőzerővel zajlanak az előkészületek.

A valóban remek honlapon csak egy valami hiányzik: mit fog kezdeni a KSH a 5 millió kitöltött kérdőívvel?!

Orbán Viktor ugyanis visszavonta azt a kormányrendeletet, ami a népszámlálási adatok elektronikus bevitelének költségeire irányzott volna elő 2,5 milliárd forintot.

Egyesek szerint túl nagy ez az összeg, viszont a legutolsó, augusztus 4-i Magyar Közlöny 25958. oldalán az olvasható, hogy a kormány a szociális konzultáció pénzügyi fedezetének biztosítására átcsoportosít 867,9 millió forintot.

Ha 1 millió kérdőív feldolgozása 10 egyszerű kérdéssel 1 milliárd, akkor 2 összetett kérdőív 46 kérdéssel 5 millió példányban az hány milliárd?

Az előző népszámlálást is Orbánék intézték 2001-ben, akkor is elektronikusan dolgozták fel a kérdőíveket, 1,5 milliárd forintért.

Most is ezt tervezték, vagyis a kérdőívekről optikai karakterfelismerésen alapuló eljárással kerültek volna a válaszok az adatbázisokba, de most hogy Orbán visszavonta a kormányrendeletet, senki sem tudja, hogy mi lesz a kérdőívekkel, hogy fogják feldolgozni őket.

Csodálatos, majd feldolgozzák valahogy, valakik, nem kell ezen pörögni :-)

A HVG információja szerint több oka is lehet, hogy visszavonták a kormányrendeletet.

Felmerült, hogy szociális megfontolásokból manuálisan vigyék be az adatokat, ezzel jó néhány embernek munkát adva ideiglenesen, akár egyfajta közmunkaként is. Ha megnézitek a két kérdőívet (egyik és a másik), akkor láthatjátok, hogy ez nem a szociális konzultáció szintje, nem bekarikázott válaszokat kell rögzíteni, hanem komolyan adatmennyiséget bevenni.
Nem hinném, hogy a válaszokat a "beleszarok az egészbe" hozzáállású közmunkás-sereg képes lenne az adatbázisokba bevinni - pontosan. De ugye, volt már bőven meglepetésben részünk az elmúlt 15 hónapban, majd jól kiszámolják egy excelbe, hogy 1 szkenner = 20 ember, 100 szkenner = 2000 ember, 2000 ember 1 havi minimálbére 130 millió forint ...
Ó, nem kell ide informatikai fejlesztés, van nekünk rengeteg két lábon járó humán optikai karakterfelismerő rendszerünk ...

A másik lehetséges ok, hogy Fidesz közeli cégek is "szívesen" részt vennének az adatfeldolgozásban, látjuk, nem rossz meló ez.

A hivatalos magyarázat amúgy ez:
"... a rendelet visszavonására azért volt szükség, mert a népszámlálással kapcsolatban bizonyos technikai döntések még nem születtek meg. A visszavonással azt igyekezett elkerülni a kormány, hogy a közbeszerzési eljárás megindítása engedélyezése így esetleg visszamenőlegesen kényszerpályára vitte volna ezeket a döntéseket."

A Vastagbőr tippje:
A szoros határidőre tekintettel meghívásos közbeszerzési eljárás, eleve a haveri cégre kiírt paraméterekkel, 2,5 milliárd helyett mondjuk 3,5 milliárd összegért, a munka nagysága és a szoros határidő miatt. A kérdőívek feldolgozása januárban kezdődik majd, az akkor életbe lépő közmunkatörvény értelmében pedig már magáncégek is kölcsönözhetnek közmunkásokat az államtól, így a haver cég bevereti velük manuálisan az 5 millió kérdőívet fillérekért.

Amúgy haladva a korral, már az interneten is ki lehet tölteni a kérdőíveket, nos ezt sürgősen el kellene felejteni, hiszen így kevesebb kérdezőbiztosra, és még kevesebb humán adatinputálókra lesz szükség ... Hát hogy vezessünk minél több embert vissza a munka világába, ha közvetlenül az adatbázisba vihetik be az emberek a saját adataikat?! Az az érzésem, nem lett ez végiggondolva rendesen ....

Az NFÜ is meg fogja kapni a magáét, hogy engedhették, hogy ez a 177 méter hosszú, 692 tonnás gépszörny végezze a teljes vágányfelújítást a Tárnok és Martonvásár között?

Hány ember közmunkáját vették el? Megmondták, vagy nem mondták meg, hogy nem lehet 21. századi technológiát használni? Szemetek!

http://index.hu/video/2011/07/02/attraktor_ru800s/


http://vastagbor.blog.hu/2011/08/08/beverik_kezzel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
25 éve...
  2011-08-08 18:56:16, hétfő
 
 
25 éve...


Dátum: 2011. August 05. Friday, 10:15

Tények és dokumentumok Nem tudom, hogy az alábbi anyagot ki állította össze, de az biztos, hogy nem pártpolitikai szempontok szerint tette. A tények ilyen módon történő összeállítása azt mutatja, hogy kizárólag a társadalom többségének szemszögéből tette szociális és nemzetpolitikai szempontok szerint. Aki azt gondolja, hogy ez az összeállítás a régi rendszert sírja vissza az téved, vagy aljas szándékból félre magyarázza.

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a társadalom azért hagyta jóvá a rendszerváltást, hogy rosszabbul éljen, mint előtte.

Ki kell mondanunk! Magyarország jelenlegi állapotáért a múlt és a rendszerváltás politikai ,,elitje" egyetemlegesen felel, Németh Miklós, Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medggyesi- Gyurcsány- Bajnai, Orbán kormányai. Ki azért, mert elindította a folyamatot (spontán privatizáció), ki azért, mert nem állította le, ki azért, mert hallgatott.

A rendszerváltás koncepciója és a beindult folyamatok maga volt a hazaárulás.


Takács András





. 25 éve senki sem lehetett milliárdos, de a túlnyomó többségnek elfogadható élete, biztos jelene és kiszámítható jövője volt. Ma bizonytalan a jelened, kiszámíthatatlan a jövőd.
. 25 éve az ország pénzét úgy osztották el a parlamentben, hogy jusson oktatásra, egészségügyre, a Te és a mi jólétünkre. Ma a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát.
. 25 éve megbecsülték a tisztességes munkát, ma az ügyeskedőknek, a csalóknak áll a világ.
. 25 éve a munkásembernek becsülete volt, ma másodosztályú polgár saját hazájában.
. 25 éve mindenki dolgozhatott, aki akart. Ma hivatalosan 400 ezer embernek nincs munkája, nem hivatalosan egy milliónak.
. 25 év alatt másfél millió munkahelyet tettek tönkre, de egyet se pótoltak.
. 25 éve a mezőgazdaság egymillió embernek adott munkát. Ma alig százezren dolgoznak itt.
. Húsz éve a pályakezdőket tárt karokkal várták a munkáltatók. Ma körülbelül 80 ezer pályakezdő fiatal indítja életét munkanélküliként.
. 25éve napi 8 óra munkából elfogadhatóan meg lehetett élni. Ma sokszor 13-15 óra is kevés.
. 25 éve miénk volt Magyarország, ma külföldiek szolgái vagyunk saját hazánkban. (Vásárhelyiek figyelmébe: Hódgép, Metripond, Hódiköt, Alföldi Porcelángyár, Majolikagyár... A termékekre az volt ráírva, hogy: Made in Hungary -pedig el voltunk nyomva...!)
. 25 éve a gyárak, az üzemek, a bankok, minden-minden magyar volt. A magyar gyárakat bezárták vagy privatizálták, jellemzően a külföldi tőke számára. A legtöbb gyárat azért vették meg, hogy a konkurenciát felszámolják, így a hazai gyárak többségét szétzúzták, bezárták, dolgozóit az utcára tették. Ma az ipar, a kereskedelem, a szolgáltatások nagy része külföldiek kezében van.
. 25 évvel ezelőtt volt nemzeti ipar, ma multik vannak. Húsz éve volt önálló nemzeti termelés, önálló tudományos háttérrel. Ma a külföldi cégek összeszerelő üzemei jelentik az ipart.
. 25 éve volt magyar műszeripar, olyan nagyüzemekkel, mint a MOM. Volt önálló hadiparunk, olyan üzemekkel, mint a Diósgyőri Gépgyár, a Rába.
. 25 éve volt magyar ruházati ipar olyan óriásokkal, mint a Május 1, a Vörös Október, a Zalaegerszeg. Mára a ruházati ipar gyakorlatilag megszűnt. Húsz éve volt magyar cipőipar, ma gyakorlatilag nem gyártunk magyar cipőt.
. 25 éve a magyar Ikarus évente 13 ezer autóbuszt gyártott, és a világ élvonalában volt. Mára felszámol­ták, hogy helyébe a német, svéd és más buszok jöjjenek. Húsz éve a Ganz - MÁVAG vonatokat gyártott a világ számos országának, ma kínai piac van a helyén. A Csepel Művek 60 ezer embernek adott munkát, ma kis kft-k vannak a helyén.
. 25 éve az ország vezetése a magyar gazdaságot támogatta. Ma a multikat, a külföldi tőkét szolgálja ki. Magyarországon - bármivel foglalkozik is - a multi támogatást és adókedvezményt kap. Mára ez utóbbi összege eléri a százmilliárd forintot. A kis- és középvállalkozó, az őstermelő nem kap semmit, sőt: olyan adókkal sújtják, hogy ne érje meg Magyarországon termelnie, dolgoznia.
. 25 éve az energiaszektor az állam kezében volt, nem kellett félni attól, hogy lekapcsolják a villanyt, vagy nem tudunk fűteni, mert nem tudjuk kifizetni. Mára a privatizált energiaszektor egekig emelt árai miatt az emberek nem tudják kifizetni a rezsit: csak idén 700 000 embertől vonnak 30%-ot a fizetésükből köztartozás miatt.
. A multik környezetében a magyar kis- és középvállalkozások teljesen ellehetetlenednek, hiszen őket adók sújtják, a multit pedig adókedvezménnyel támogatják. 2007- ben 100 ezer magyar vállalkozás ment tönkre.
. 25 éve olyan világhírű üzemek jelentették a magyar mezőgazdaságot, mint Bábolna, Mezőhegyes, Nádud­var. Mára ez a múlté.
. 25 éve hazánkban 8,7 millió sertést tenyésztettek. Ma ebből csak 4,1 millió maradt.
. A 25 évvel ezelőtti mezőgazdasági termelésnek ma csak egyharmadát termeljük.
. 25 éve szövetkezetek, állami gazdaságok művelték meg a földet az ott élők érdekében. Ma magánvállalatok dolgoztatnak idegen bérmunkásokkal.
. 25 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy mi az a parlagfű. Ma annyi a parlagon heverő, megműveletlen föld, hogy parlagfűből és allergiás betegekből nagyhatalom vagyunk.
. 25 éve mi láttuk el gabonával, almával, borral, csirkével a szocialista országokat. Mostani szövetségeseinknek, a németeknek, a franciáknak, olaszoknak nem kell a magyar mezőgazdaság terméke.
. 25 évvel ezelőtt majdnem kétszer annyi húst ettünk, mint ma. És nem csak azért, mert háromszor annyi tehén és disznó volt, mint ma. Ettünk, mert volt, mert jó volt, s főleg, mert tellett rá. Ma drága a hús, egyre kevesebb és egyre rosszabb minőségű húst eszünk.
. 25 éve 20 milliárd dollárral tartoztunk a világnak. Ma mintegy 130 milliárddal tartozunk.
. 25 éve tudtad, hogy hol a pénz! Fedezetül ott állt a magyar gazdaság. A Ganz MÁVAG, a Csepel Művek, a MOM, az Ikarusz, Bábolna, Nádudvar, Mezőhegyes. Százezer számra épültek lakótelepi lakások. Itt volt a pénz, tudtuk, hogy hol van. Mi kaptuk, mi használtuk, és kérdezzük: hova lett ez a pénz? Hol vannak a magyar üzemek? Hol építenek szociális bérlakást? Hol adják olcsón a kenyeret?
. 25 éve, a Kádár-rendszerben gazdálkodtak a hitelekből, a mostani rendszerben ellopják.
. 25 éve még kórházakat, iskolákat építettek, hogy az egészségügy és az oktatás mindenki számára elérhető legyen. Mára bezártak több mint 300 iskolát, bezártak több száz rendelőt és kórházat. Sokaknak negyven kilométert kell utazni a "központi" kórházig. Nem csoda, hogy a halálozási arányban és várható élettartamban is az EU-20-ak közül a legrosszabb ötben vagyunk.
. 25 éve a kórházban az számított, hogy mi a bajod, mid fáj? Ma egyre inkább az számít, hogy mennyi pénzed van.
. Régen a beteg minden körülmények között kapott ellátást. Mára ingatlanspekuláció miatt bezárták a "Lipótmezőt", azt az országos pszichiátriai intézményt, ahol olyan betegek is éltek, akik nem tudtak gondoskodni magukról, s esetleg ön- vagy közveszélyessé válhattak volna gyógyszeres kezelés nélkül. Ma több százan bukkannak fel hajléktalan szállókon, s legalább ennyien nem igénylik gyógyszereiket - védelem és kezelés nélkül mi lesz velük?
. 25 éve sem voltunk gazdagok, de sok mindent megengedhettünk magunknak: üdülést, éttermet, szórakozást. Ma vagy az egyik, vagy a másik, de gyakrabban egyik se.
. 25 éve nem kellett adót fizetnünk. Ma - ha csak egy kicsit is jobban keresünk az átlagnál - a fizetés felét elviszi az állam. Mit kapunk cserébe? Bezárt kórházakat, lezüllesztett oktatási rendszert, bezárt vasútvonalakat, megfizethetetlen közlekedési díjakat.
. 25 éve senki nem éhezett Magyarországon. Ma az ENSZ óvatos becslései szerint is legalább 200 ezer ember, ebből mintegy 20 ezer gyerek éhezik hazánkban. További 100 ezer gyerek pedig jó esetben krumplihoz és zsíros kenyérhez jut.
. 25 éve az emberek többsége nyaralni ment. Ma a családok 59 százaléka nem megy nyaralni.
. 25 éve a nyugalomba vonulás tisztes nyugdíjat és megbecsülést jelentett. Ma éhezést, társadalmi kitaszítottságot. Mit lehet megvenni az öregségi nyugdíj minimális összegéből, 28500 Ft-ból? Ételt keveset, rezsit fizetni lehetetlen, gyógyszert meg szedjenek a gazdagok.
. 25 éve gyakorlatilag minden magyar állampolgár részesült a társadalombiztosításban. Ma ezrek esnek ki a társadalombiztosításból, így megfosztják őket az egészségügyi ellátástól.
. 25 éve nem voltak hajléktalanok, s a biztos megélhetés miatt senkit nem fenyegetett az a veszély, hogy az utcára kerül. Ma Magyarországon 85-90 ezer hajléktalan él, s évente több, mint 2000 lakást árvereznek el. A felmérések szerint magánemberek esetében gyakorta árvereznek a kifizetetlen villany-, gáz- és más rezsiszámlák következtében, de magas az illetéktartozások miatt elindított végrehajtások száma is.
. 25 éve a cigánynak nem kellett szociális segélyért sorba állnia, nem kellett megaláznia magát. Húsz éve a cigány is dolgozhatott, sőt dolgoznia kellett! Cserébe nem "lenézett idegen" volt, hanem egyenjogú polgár.
. 25 éve a bölcsődei és óvodai elhelyezés mindenkinek járt. Mára annyi helyet megszüntettek, hogy a gyerek születése előtt kérelmezni kell a felvételt. Ha nem, marad a magánóvoda, gyermekenként 60 ezer Ft-tól havonta.
. 25 éve a fiatalok mertek családot alapítani, mert tudták, hogy lesz munkájuk, lakásuk. Ma gyakran azt sem tudják, holnap miből vesznek kenyeret, s lesz-e tető a fejük felett. A tendenciát jól mutatja: az átlagos életkor az első házasságkor 1990-ben még 22 év volt, 2007-re már 27 évre emelkedett.
. 25 éve a gyerekedre biztos jövő várt. Tanulhatott, munkát kapott, családot alapíthatott. Ma nagyon sokak számára egy lehetőség marad: külföldre menni.
. 25 éve sem volt könnyű lakáshoz jutni, de a fiatalok többsége belátható időn belül az állam segítségével megoldotta. Az állam hosszú lejáratú, kedvezményes hitelekkel támogatta a lakáshoz jutást. Ezáltal nőtt a lakások száma és a lakáson belül a szobaszám, ugyanakkor csökkent a 100 lakásra jutó lakók száma. Az új lakások jelentős része panellakás volt, amit "kiutaltak". Ma nem épülnek állami lakások, a fiatalok fizetésük felét albérletre költik, s saját lakás vásárlásakor évtizedekre eladósodnak.
. 25 éve mindenki tanulhatott, aki tanulni akart. Tandíj nem volt, az oktatás költségei megfizethetőek voltak, és az állam is támogatta. Ma sok helyütt tandíj van, egyre drágább a tankönyv, a diákok albérlete és utazása.
. 25 éve a gyerekek nagy része sportolt. Ma minden tíz gyerekből hat nem sportol. Húsz éve volt iskolai sport, olcsó tömegsport, és ennek következtében jó eredményeket értünk el a világversenyeken. Ma nincs iskolai sport, alig van megfizethető tömegsport. 1988-ban, a szöuli olimpián hazánk 11 aranyérmet szerzett, 2008-ban Pekingben már csak hármat.
. 25 éve a szocialista országok integrációjának voltunk tagjai. A cél nem egymás kizsákmányolása volt, hanem a gondok közös megoldása. A KGST-ben egyenlők voltunk. Az EU-ban Németország, Fran­ci­aország és a többi nagy diktál.
. 25 éve minden ország azt adta a közösbe, amiben a legjobb volt. Ma az EU-tagjai vagyunk, amelyben Magyarország a szegény rokon.
. 25 éve a KGST azt segítette, hogy az emberek jobban éljenek. Az EU a gazdag európai nagytőke szövetsége az emberek, a tömegek kizsákmányolására.
. 25 éve csak vízummal utazhattunk a legtöbb EU-országba. Ma nem kell vízum, de csak azt látják szívesen, akinek pénze van. Neked van pénzed utazni?
. 25 évvel ezelőtt rend volt. Tudtad, hogy mi a jó és mi a rossz. A rendőr melletted állt, a rendőr mögött meg ott állt az állam. Ma rosszak a törvények, lopnak a politikusok, a korrupció felfalja az országot. A rendőr nem áll melletted, és a rendőrt se védi meg saját állama!!!
. 25 éve voltak korrupt politikusok, a hatalmukkal visszaélő állami emberek, de maga a rendszer nem volt korrupt. Ma az állami vagyon privatizációja, a pályáztatás és sok minden más maga szüli a korrupció lehetőségét. Ma Magyarország Európa legkorruptabb országai közé tartozik.
. 25 éve a munkatörvénykönyv a munkást, a dolgozót védte. Ma a tőkést védi.
. 25 éve a szakszervezeteknek tényleges jogaik és lehetőségeik voltak az érdekvédelemben, szociális kérdések eldöntésében. Ma a szakszervezetek jogai korlátozottak.
. 25 éve senki se beszélt arról, hogy ki a zsidó és ki nem zsidó. Mára a kapitalizmus annyira kiélezte a társadalmi különbségeket, annyira elmélyítette egyes rétegekben a nyomort, hogy az antiszemitizmus tömegjelenséggé vált.
. 25 éve nem voltak szélsőjobboldali, újfasiszta tendenciák és szervezetek, mert nem volt rájuk igény, nem volt társadalmi bázisuk. Mára sok ember kerül olyan kilátástalan helyzetbe, hogy a szélsőséges jobboldaliságba menekül.
. 25 éve demokráciát ígértek mindenkinek. Ma van parlament, de a nép nem ellenőrizheti azt, és nem hívhatja vissza a képviselőket. Megszüntették a társadalmi vita intézményét, minden eszközzel akadályozzák, és le akarják járatni a népszavazásokat. Szólásszabadság van, de a televízió, a sajtó nyilvánosságához csak azok juthatnak hozzá, akiknek hatalmuk vagy pénzük van.
. 25 éve több mint százezres hadseregünk volt tüzérséggel, páncélosokkal, műszaki csapatokkal, honi légvédelemmel. Ma kevesebb, mint húszezer katonánk van, az önálló működés feltételei nélkül. A magyar hadsereg ma kisebb, mint a trianoni rablóbéke után.
. 25 éve nem tudtuk, hogy mi a háború. Ma Jugoszlávia és Irak után Afganisztánban már a harmadik háború részesei vagyunk.
. 25 éve a magyar katonának nem kellett külföldre mennie. Sőt, az azt megelőző negyven év alatt is csak egyszer, 1968-ban Csehszlovákiába. Ma magyar katonák mindenütt ott vannak, ahol a NATO-nak emberanyag kell, Koszovótól Afganisztánig.


Küld tovább!


Házi feladat:

Mit tudsz az 1945 előtti időkről?

Nézz annak is utána, hogy mi határozta meg a magyar társadalom és politika alapvető értékeit.


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4432
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kamionsofőr és a pap
  2011-08-08 18:55:32, hétfő
 
  A kamionsofőr és a pap

Megy a kamionsofőr az úton. Beér egy faluba, meglát az út szélén egy cigányt. Gyorsan jobbra rántja a kormányt, elüti, majd megy tovább.
Egyszer csak lát az úton egy papot stoppolni. Megáll, felveszi. A szomszéd faluban ismét észrevesz egy cigányt, jobbra rántja a kormányt, de még idejében eszébe jut, hogy ott a pap a másik ülésen, ezért korrigál, visszarántja a kormányt, majd szégyenkezve mondja:
- Atyám, majdnem elütöttem azt a cigányt az út szélén.
Erre a pap: - Semmi baj fiam, kinyitottam az ajtót, azzal sikerült eltalálni.

(Olvasónktól)

http://kuruc.info/r/22/83190/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelben durván kioktatták az
  2011-08-08 18:36:46, hétfő
 
  2011-08-08. 12:24
Izraelben durván kioktatták az EU-országok nagyköveteit - eddig azonban elhallgatták

Jáákov Ámidror tartalékos tábornok, a Netanjáhu-kormány által fölállított Nemzetbiztonsági Törzskar vezetője, biztonsági tanácsadó még július 14-én politikai tájékoztatót tartott az Európai Unió tagállamainak Tel-Avivban akkreditált nagykövetei számára, ám a három héttel ezelőtti diplomáciai botrányról eddig mindenki mélyen hallgatott, beleértve Szentgyörgyi Zoltánt, hazánk izraeli nagykövetét is. A tekintélyes Háárec című héber napilap azonban ma megtörte a hallgatást.

Jáákov Ámidror
De mi is történt a július 14.-i tájékoztatón? Pontosan az, amit a Kuruc.info már többször is megírt: az EU-val előnyös szerződéseket kötő és kapcsolatrendszert fönntartó, tehát EU-érett Izrael rendreutasítja a neki gazsuláló európai országokat. Elsősorban a meghunyászkodó Németország és Franciaország politikai vonalvezetése miatt Izrael joggal érzi úgy, hogy időnként erkölcsi kioktatásban és feddésben részesítheti a vén kontinens államait. Három héttel ezelőtt is pontosan ez történt. Az esetről csak most szerzett tudomást a Háárec a kioktatásban részesült, ám nevének elhallgatását kérő (!) három nagykövet jóvoltából.
Jáákov Ámidror nemzetbiztonsági tanácsadó olyan durva, agresszív, a diplomáciai életben elfogadhatatlan hangnemben oktatta ki, dorongolta le a tájékoztatón részt vett nagyköveteket, hogy közülük többen még a helyszínen szóvá tették, majd a történtekről értesítették hazájuk külügyminisztériumát. Ámidror, aki nemrégiben még az izraeli hadsereg tábornoka volt, leginkább azt kifogásolta az említett tájékoztatón, hogy az Európai Unió kizárólag Izraelt bírálja, ám ezt egyszer sem teszi a palesztinokkal. (Csak föltételezzük: azért, mert nem a palesztinok hoznak létre arab telepeket Tel-Aviv tőszomszédságában - H. J.)
,,Az Európai Unió egységesen nem képes kiegyensúlyozott álláspontot képviselni az izraeli-palesztin vitában. Nem lehet mindenért csak Izraelt hibáztatni. Ha az EU nem változtat az álláspontján, nem gyakorol nyomást a palesztinokra, nem kezdődnek újra a béketárgyalások", fenyegetőzött Ámidror. Az ortodox zsidó extábornok a 27 EU-nagykövetnek tartott tájékoztatón ezután Catharine Ashtont, az EU külügyminiszterét is kezelésbe vette. Nehezményezte, hogy Ashton néhány nappal korábban tiltakozott az Amerika (!) által javasolt formula ellen, miszerint ,,Izrael zsidó nemzetállam". A Washington által javasolt változatban az is olvasható volt, s amelyet Ashton szintén kifogásolt, hogy ,,az Izrael és a megalakítandó palesztin állam között húzódó végleges határok nem lehetnek az 1967-es háború előtti határok".
Az erkölcsprédikátor izraeli nemzetbiztonsági tanácsadó, volt tábornok ezután eképpen rótta meg az EU-országok nagyköveteit: ,,Az EU viselkedése arra bátorítja a palesztinokat, hogy ne térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz, hanem egyoldalú módon inkább az ENSZ-hez forduljanak", jelentette ki, majd így folytatta: ,,Önöknek többet kellene mondaniuk, mint Hillary Clinton, és kevesebbet, mint Szergej Lavrov". Jáákov Ámidror látta, s ezt néhány nagykövet a tudomására is hozta, hogy sokaknak nem tetszett a beszédstílusa, ezért a tájékoztató végén e szavakkal búcsúzott: ,,Sajnálom, ha nyersen fogalmaztam, de én nem vagyok diplomata."
A jeruzsálemi Miniszterelnöki Hivatalban a Háárec érdeklődésére a többi között ezt a választ adták: ,,Jáákov Ámidror, a Nemzetbiztonsági Törzskar vezetője úgy véli, hogy Izrael politikájának lényegét az európai barátainknak az eddiginél jóval világosabban kell eljuttatni".
Az EU-országok nagyköveteit ledorongoló Ámidror tábornok 2010-ben az Izraeli Demokrácia Intézet (!) összejövetelén ,,Nemzeti értékek az izraeli hadseregben" címen tartott előadásában a többi között ezt mondta: ,,Az izraeli hadsereg katonájának kötelessége megölni mindenkit, aki zavarja őt a feladata végrehajtásában". Ezután föltette a kérdést: ,,Mi a teendő, ha a katona nem indul rohamra, amikor meghallja az >>előre!<< parancsot, mert arra hivatkozik, hogy tőle jobbra két társa, balra pedig másik két társa már meghalt? Nos, a normálisan működő hadseregben az ilyen katona fejébe a helyszínen golyót kell repíteni, míg a liberális szemléletű katonaságnál börtönbe kell csukni".

Hering József - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/4/83186/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.