Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A csontlevesről
  2019-11-22 06:18:22, péntek
 
  A CSONTLEVES TÉNYLEG GYÓGYÍT, A TUDOMÁNY IS BIZONYÍTOTTA ŐSEINK, NAGYSZÜLEINK "CSODASZERÉNEK" TITKÁT.

Az igazi jó, tanyasi tyúkhúsleves, és annak egészségünkre gyakorolt bizonyított jótékony hatásairól... Mert a vidékiek nem véletlenül fogyasztották minden vasárnap!

Ősi hagyomány és egy gyógyító recept
Ki ne ismerné a jó öreg tanyasi tyúkhúslevest?

Azt a húslevest, ami egy ősi recept alapján mindig is velünk volt, már a kezdetek kezdetén is, szinte a magyarsággal egyidős itt a Kárpát-medencében.

Hirdetés
Eleinte a receptje szájhagyomány útján elterjedt, mire lejegyezte valaki.

A levesről úgy tartották, hogy életerőt ad, ami igaz is volt. Nem csak rengeteg energiával látta el régmúltban élő őseinket, de képes volt megerősíteni az immunrendszert is.

Ráadásul hatásait mára a tudomány is alátámasztotta.

Képes a betegségekre hatni
A régiek gyakorlatilag gyógyszerként használták, ugyanis képet volt a legdurvább megfázás tüneteit is nagymértékben enyhíteni.

Nagyanyáink korában természetes volt, hogy különféle ételekkel, főleg levesekkel gyógyítottak betegségeket.

Mára ez a természetes módszer kicsit feledésbe merült, talán annak köszönhetően, hogy a gyógyszertárakban egész arzenált találunk a szabadon kiváltható gyógyszerekből.... hatástalanul.

Legalábbis ezek a gyógyszer tele vannak mellékhatásokkal, és terhelik a májat, ellenben a húslevessel!

A csontlevesnek még inkább jótékony hatása van mint a húslevesnek.

Mit mond pontosan tudomány?
A zöldségekből számos tápanyag, vitamin oldódik ki a hosszú főzés alatt, ezek a relatív alacsony főzési hőmérséklet miatt nagyrészt károsodás nélkül megmaradnak.

Az igazi csontleves nem egyenlő a kuktában gyorsan megfőzött húslevessel. A csontlevest hosszan, 8-24 órán keresztül kell főzni, kis lángon, éppen hogy csak gyöngyözzön, így tud kioldódni a legtöbb hasznos anyag az alapanyagokból.

A csontokból a hosszú főzési idő alatt magnézium, kalcium, foszfor, kálium oldódik ki.

Ezen kívül kollagén, zselatin is bőven kerül a levesbe a csontokból, porcokból, ahogyan hyaluronsav, glukozamin- és kondroitin-szulfát is.

Minél több ide illő zöldséget használunk, annál jobb lesz a levesünk. A hagyma, fokhagyma, petrezselyem, sárgarépa, zeller nem hiányozhat belőle.

A gyógyulás első lépcsőfoka
Ez még nem minden! világszerte ismert ennek a gyógylevesnek különféle formája, csak máshol más dolgokat pakolnak bele, és nem tyúkkal főzik, de az alapműködése és hatása nagyjából ugyanaz a szervezetre nézve.

A csontlevesek az általános roboráló hatáson túl az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolják.

Ezen kívül a kollagén a bőrnek, az ízületeknek, a hajnak és a körömnek is jót tesz. A magas zselatintartalom segíti az emésztést, csökkenti a bélrendszeri gyulladásokat.

A csontleves leginkább influenza idején képes drámai mértékben javítani az ember állapotán és közérzetén.

Ez pedig akárhogy is nézzük, a gyógyulás legelső lépcsőfoka.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 47 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3300
  • e Hét: 19967
  • e Hónap: 51453
  • e Év: 256154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.