|
2021-04-23 22:21:05, péntek
|
|
|
A glutation neve érdekesen hangzik, pedig az emberi szervezetben is megtalálható, sőt állatokban, növényekben és a gombában is előfordul. A glutation voltaképpen egy antioxidáns, amely védelmet jelent a sejtek számára a károsodásokkal szemben.
Amennyiben megfelelő a szervezetünkben a glutationszint, úgy kisebb az esélyünk a betegségek kialakulására. Viszont ez fordítottan is igaz, ha betegek vagyunk, a glutation szintje is csökken a szervezetünkben. Az alacsony szint összefüggésben áll a szívbetegségek, a daganat, a cukorbetegség, a fertőző betegségek, de akár a demencia kialakulásával is.
A glutation tehát a szervezetünkben termelődik. Ha változtatunk az étrendünkön, jelentősen befolyásolhatjuk a mennyiségét is. Jó hír, hogy nagyon sok olyan táplálék van, melyek megnövelhetik ennek az anyagnak a szintjét. Ilyen például a grépfrút, a kelkáposzta, a hagyma, a fokhagyma, a fejes káposzta, az avokádó vagy a brokkoli.
Más táplálékokkal is segíthetünk a glutationszint növelésében. Például az olyan ételek fogyasztásával, amelyek ciszteinben gazdagok. Ezek többek között a pulykahús, a hüvelyesek, a sajtok, a tojás és a napraforgómag.
De akkor is javíthatunk a glutation szintjén, ha elegendő omega-3 zsírsavat fogyasztunk.
Létfontosságú ez az anyag, hiszen számos vonatkozásban pozitívan hatnak az egészségünkre. Az ízületei betegeknél például csökkenti a fájdalmakat, mégpedig úgy, hogy minimalizálja a gyulladás szintet. Sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak a halak, a diófélék és a magvak.
Szervezetünknek B-vitaminokra is szüksége van. Kiemelkedő a jelentőségük az idegrendszer megfelelő működésben és az energiatermelésben. Jelentős szerepet játszanak a zsírok, a szénhidrátok, a fehérjék anyagcseréjében, illetve ezek energiává történő átalakításában. A B-vitaminok közül a B12-vitamin játszik kiemelkedő szerepet a glutation-anyagcserében.
A C-vitamin egy olyan antioxidáns vitamin, amely nélkülözhetetlen számos élettani funkcióban. Hozzájárul a megfelelő immunfunkcióhoz, de glutation termelődését is segíti.
Vitaminok közül még az E-vitamin is nagyon fontos szerepet tölt be a glutationtermelésben. Amennyiben rendszeresen fogyasztunk E-vitaminban gazdag táplálékokat, támogatjuk, hogy a szervezetünkben megfelelő legyen a glutation szintje.
Forrás :Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: befolyásolhatjuk, nélkülözhetetlen, anyagcseréjében, immunfunkcióhoz, szervezetünkben, szervezetünknek, átalakításában, glutationszint, szívbetegségek, fogyasztásával, kialakulásával, összefüggésben, károsodásokkal, megnövelhetik, cukorbetegség, minimalizálja, egészségünkre, táplálékokkal, anyagcserében, napraforgómag, létfontosságú, vonatkozásban, kialakulására, változtatunk, tartalmaznak, szervezetben, megtalálható, termelődését, rendszeresen, szénhidrátok, táplálékokat, idegrendszer, jelentőségük, segíthetünk, növényekben, növelésében, glutation neve, emberi szervezetben, glutation voltaképpen, sejtek számára, károsodásokkal szemben, betegségek kialakulására, glutation szintje, alacsony szint, fertőző betegségek, demencia kialakulásával, glutation tehát, szervezetünkben termelődik, fejes káposzta, avokádó vagy, glutationszint növelésében, olyan ételek, Szervezetünknek B-vitaminokra,
|
|
|
|
glutation neve, emberi szervezetben, glutation voltaképpen, sejtek számára, károsodásokkal szemben, betegségek kialakulására, glutation szintje, alacsony szint, fertőző betegségek, demencia kialakulásával, glutation tehát, szervezetünkben termelődik, fejes káposzta, avokádó vagy, glutationszint növelésében, olyan ételek, glutation szintjén, ízületei betegeknél, gyulladás szintet, idegrendszer megfelelő, fehérjék anyagcseréjében, olyan antioxidáns, megfelelő immunfunkcióhoz, szervezetünkben megfelelő, befolyásolhatjuk, nélkülözhetetlen, anyagcseréjében, immunfunkcióhoz, szervezetünkben, szervezetünknek, átalakításában, glutationszint, szívbetegségek, fogyasztásával, kialakulásával, összefüggésben, károsodásokkal, megnövelhetik, cukorbetegség, minimalizálja, egészségünkre, táplálékokkal, anyagcserében, napraforgómag, létfontosságú, vonatkozásban, kialakulására, változtatunk, tartalmaznak, szervezetben, megtalálható, termelődését, rendszeresen, szénhidrátok, táplálékokat, idegrendszer, jelentőségük, segíthetünk, növényekben, növelésében, étrendünkön, kelkáposzta, mennyiségét, fogyasztunk, vitaminokra, fordítottan, voltaképpen, antioxidáns, fájdalmakat, javíthatunk, ciszteinben, vitaminban, kiemelkedő, támogatjuk, betegségek, termelődik, jelentősen, funkcióban, hozzájárul, betegeknél, amennyiben, működésben, hüvelyesek, állatokban, megfelelő, glutation, érdekesen, játszanak, energiává, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 24891
- e Hónap: 56377
- e Év: 261078
|
|
|